سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

» اقتصادی

ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی ایران جمعه گذشته واشنگتن را متهم کرد که به بخشی از تعهدات خود طبق توافق عمل نکرده است زیرا این کشور قادر نیست از دارایی‌های مسدود شده خود در خارج استفاده کند. او گفت که اگر این مشکل حل نشود، توافق فرو می‌پاشد.
 روزنامه نیویورک‌پست می‌نویسد پس از اظهارات رئیس بانک مرکزی ایران مبنی بر عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش و امکان فروپاشی توافق هسته‌ای دولت آوباما تصمیم گرفته دسترسی ایران به دلار را تسهل کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نیویورک‌پست می‌نویسد: اوباما برای حفظ توافق هسته ای با ایران که آن را هسته میراث ریاست جمهوری خود می داند، تا کجا پیش می رود؟ به زودی جواب این سوال را می گیریم. تهران با صدای بلند تهدید می کند از توافق مذکور خارج می شود، مگر این که به نظام مالی آمریکا دسترسی پیدا کند.

ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی ایران جمعه گذشته واشنگتن را متهم کرد که به بخشی از تعهدات خود طبق توافق عمل نکرده است زیرا این کشور قادر نیست از دارایی‌های مسدود شده خود در خارج استفاده کند. او گفت که اگر این مشکل حل نشود، توافق فرو می‌پاشد.

نیویورک پست افزود: توقع نداشته باشید که تیم اوباما حتی در فکر این باشد که بلوف ایران را به چالش بکشد. وزارت خارجه همین الان به پنجاه فرماندار نامه نوشته و از آنها خواسته است در تحریم‌های ایالتی علیه ایران تجدید نظر کنند.

این در حالی است که اکثر این تحریم‌ها مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران نیستند بلکه به علت ادعای حمایت ایران از تروریسم، برنامه موشکی و سرکوب شهروندانش وضع شده است.

نیویورک‌پست با اشاره دوباره به ادعاهای بی‌اساس آمریکا و غربی‌ها درباره حمایت ایران از تروریسم می‌نویسد: کارگروه اقدام مالی - یک نهاد بین المللی که با پولشویی و تروریسم مالی مقابله می کند- نیز اخیراً اعلام کردکه همچنان نگران حمایت‌های ادامه دار مالی ایران از تروریسم بین المللی است. این نهاد از همه اعضای خود خواست برای محافظت از بخش های مالی خود در برابر خطرات ناشی از ایران اقدامات موثر به عمل آورند.

با این وجود، دولت آمریکا مسیر مخالف را برگزیده است و در نظر دارد امکان دسترسی ایران به دلار را از طریق یک موسسه تهاتری در هنگ‌کنگ فراهم کند. به همین علت است که این توافق بد به عنوان یک معاهده به کنگره ارائه نشد: اوباما برای جلب رضایت تهران به تغییر مفاد ادامه می دهد. اینطور که پیش می‌رود،‌ اوباما تا جایی ادامه می دهد که ایران به هرچه که می خواهد می‌رسد.

بازداشت مجری شبکه ماهواره‌ای (+عکس)

 صبری حسن‌پور سخنگوی تشکل غیر قانونی کنگره ملی ایرانیان برای نجات ایران و مجری شبکه ضد انقلاب سیمای رهایی (فعال در هلند) که در پوشش دیدار با خانواده خود به ایران عزیمت کرده بود، دستگیر شد.

به گزارش ایسنا، یک منبع آگاه با اعلام این خبر به «جهان نیوز» گفت: وی بارها در سخنانش بر لزوم تغییر نظام جمهوری اسلامی سخن به میان آورده است.

بازداشت مجری شبکه ماهواره‌ای (+عکس)
وی افزود: حسن‌پور در مدت حضور در ایران به شهرهای تهران، اهواز، اصفهان و کرج سفر کرده است.

این منبع مطلع گفت: صبری حسن‌پور که از قبل از انقلاب در خارج از کشور به سر می‌برد، در ادامه صریحا علت تشکیل شبکه ماهواره‌ای «سیمای رهایی» را ایجاد ارتباط با جامعه ایران و انجام اقدامات لازم با استفاده از اهرم‌ها و امکانات موجود برای انسجام گروه‌های معاند و کسب اطلاعات دقیق از داخل کشور بیان می‌کند که حضور وی در اهواز، اصفهان، کرج، تهران و ... را می‌توان در راستای همین اهداف دانست.

نام فرمانده کل سپاه در لیست 500 نفره قدرتمندترین افراد جهان

نام "محمد علی جعفری" به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در لیست ۵۰۰ نفره قدرتمند ترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی " فارن پالیسی" منتشر شده است، دیده می‌شود
نام "محمد علی جعفری" به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در لیست ۵۰۰ نفره قدرتمند ترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی " فارن پالیسی" منتشر شده است، دیده می‌شود.

به گزارش میزان، در بخشی از کتاب "کالک‌های خاکی" نوشته گلعلی بابایی که دربردارنده خاطرات سردار محمد علی جعفری از تابستان 1335 تا تابستان 1361 و فتح خرمشهر است آمده است: «اصلاً باورمان نمی‌شد بعد از آن همه سختی‌ها و مشکلاتی که در مدت 25 روز از عملیات "الی‌بیت‌المقدس" با آن دست و پنجه نرم کرده بودیم، این طور آزادانه بتوانیم در خیابان‌ها و کوچه‌های ویران شده خرمشهر قدم بزنیم و در مسجد جامع آن نماز شکر به جای بیاوریم. مهمتر از همه اینها پیام حضرت امام به مناسبت آزادی خرمشهر بود که روح ما را جلا داد».

نام "محمد علی جعفری" به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در لیست ۵۰۰ نفره قدرتمند ترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی " فارن پالیسی" منتشر شده است، دیده می‌شود؛ در این نشریه که سه سال پیش منتشر شده بود، آمده بود که افراد حاضر در این لیست 500 نفره، در واقع 7 میلینیوم درصد از جمعیت کل جهان به شمار می روند اما بیشترین تاثیر گذاری را در سیاست و اقتصاد بین الملل دارا هستند.

تحلیلگر آمریکایی : دور بایستیم و بگذاریم ایران با داعش بجنگد

آمریکا باید همان سیاستی را در قبال نزاع های فرقه ای موجود در خاورمیانه دنبال کند که بریتانیا 5 قرن پیش در قبال نزاع های فرقه ای در اروپا دنبال کرد.
"رابرت . اس . لِیکِن " تحلیلگر آمریکایی با نگارش مقاله ای در نیوزویک به دولت ایالات متحده آمریکا توصیه کرد از دخالت مستقیم در نبردهای فرقه ای در خاورمیانه خودداری کرده و اجازه دهد قدرت های منطقه ای همچون ایران با داعش مبارزه کرده و آن را شکست دهند.تحلیلگر آمریکایی : دور بایستیم و بگذاریم ایران با داعش بجنگد

به گزارش عصر ایران این تحلیلگر آمریکایی 77 ساله با اشاره به اینکه وارد شدن ایالات متحده به نزاع های فرقه ای در خاورمیانه می تواند یک باتلاق جدید برای نیروهای این کشور باشد سیاست دولت بریتانیا در قرون شانزدهم و هفدهم میلادی در قبال نزاع های فرقه ای میان کاتولیک ها و پروتستان ها در اروپا را یادآوری کرده و خواهان اتخاذ سیاستی مشابه امپراتوری بریتانیا در آن دوره از سوی آمریکا در برهه کنونی شد.

این تحلیلگر آمریکایی نوشت: "تهدید اصلی از ناحیه داعش علیه آمریکا " افراط گرایی" نیست، بلکه دخالت مستقیم آمریکا در جنگ های فرقه ای – دودمانی جاری در خاورمیانه است که می تواند باتلاقی چند دهه ای برای نیروهای آمریکایی باشد. علاوه بر این ما باید در دهه های پیش رو در یک ماراتن نفسگیر با تلاش چین برای کسب هژمونی جهانی مقابله کنیم. آیا ما می توانیم از دو درگیری طولانی در دهه های آتی قرن بیست و یک اجتناب کنیم؟"
او در ادامه نوشت : " گزینه دیگری پیش روی ما قرار دارد و آن عمل به سیاست "برقراری موازنه فرا ساحلی( از راه دور) " است . این همان سیاستی بود که امپراتوری بریتانیا در جریان جنگ های طولانی فرقه ای که از سال 1520 تا 1648 (سال انعقاد معاهده وستفالیا) سراسر قاره اروپا را درگیر خود کرده بود، دنبال کرد و از مداخله مستقیم در جنگ های فرقه ای بین پروتستان ها و کاتولیک ها و بین خاندان های پادشاهی هاپسبورگ و مورمون (فرانسه و اسپانیا) به منظور تسلط بر اروپا، اجتناب کرد.

بریتانیا هیچ نیروی نظامی برای مداخله در جنگ های فرقه ای اروپا اعزام نکرد در عوض کوشید از طریق دیپلماسی و سیاست های غیر مستقیم از موازنه قوا در اروپا اطمینان حاصل کند و مطمئن شود  قاره اروپا به زیر چتر یک کشور برتر نخواهد رفت.بریتانیا به این سیاست خود در آن قرن و قرن های آتی ادامه داد. جنگ های سی ساله بین کاتولیک ها و پروتستان ها (1520 تا 1550) و جنگ های فرقه ای پس از آن در اروپا با خستگی نیروهای درگیر جنگ و آغاز طلیعه عصر روشنگری به پایان رسید. نتیجه ایده ال کنونی برای ایالات متحده ، اسراییل و خاورمیانه بزرگ تر امروز آن است که جنگ های فرقه ای کنونی در خاورمیانه نیز با یک وستفالیای صلح بین کشورهای و گروه های مسلمان خاتمه یابد.

ایالات متحده آمریکا باید استراتژی مشابه استراتژی بریتانیا در سال های جنگ فرقه ای در اروپا را دنبال کند و اجازه دهد کار مبارزه با داعش از طرف قدرت های منطقه ای مخالف این گروه همچون ایران انجام شود.بردباری بریتانیا در جریان جنگ های فرقه ای در اروپا به این کشور اجازه داد به تقویت علمی ، تکنولوژیک ، مالی و بازوی نظامی خود بپردازد به نحوی که وقتی جنگ های فرقه ای طولانی در اروپا تمام شد عصر روشنگری در ابعاد علمی،فلسفی، تکنولوژیک، سیاسی و تجاری خود آغاز شد که نتیجه آن در استقلال آمریکا و قانون اساسی این کشور تازه تاسیس نمود یافت.

این تحلیگر آمریکایی در ادامه مطلب خود با مقایسه دو گروه تروریستی داعش و القاعده ، تهدیدات داعش را بر خلاف القاعده در مجموعه کشورهای خاورمیانه خلاصه کرده و نوشت : "حتی وقتی داعش به پاریس حمله کرد این اقدام را به دلیل مداخله گسترده دولت پاریس در حملات هوایی و دریایی علیه مواضع داعش در سوریه و عراق دانست."

لِیکِن با اشاره به اینکه القاعده " دشمن دور" و داعش " دشمن نزدیک " کشورهای همجوار خود است هدف اصلی گروه تروریستی داعش را برای مناطق همجوار خود (عراق، سوریه، شمال آفریقا، اردن، آسیای مرکزی ، مصر و اسراییل) دانسته است در حالی که به عقیده این تحلیلگر آمریکایی هدف گروه تروریستی القاعده در ضربه زدن به آمریکا و کشورهای غربی متحد و همپیمان اوست. نکته دیگر اینکه هدف گروه داعش تاسیس خلافت اسلامی در سرزمین های تحت تسلط خود است در حالی که القاعده به دنبال تشکیل حکومت نیست بلکه هدف اصلی این گروه مبارزه با آمریکا وضربه زدن به منافع غرب است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد