اوباما: امریکا برای رفع نگرانی ایران بابت کاهش تحریم ها، اقدام می کند
روح توافق هسته ای شامل این می شود که ایران باید به جامعه جهانی و بخش های اقتصادی نشانه هایی ارسال کند که دست به سلسله اقدامات تحریک کننده ای نمی زند که باعث ترس بخش های اقتصادی می شود.اوباما وعده داد آمریکا برای رفع نگرانی های ایران بابت کاهش تحریم ها فعالیت خواهد کرد.
به گزارش
عصرایران به نقل از رویترز، باراک اوباما رئیس ایالات متحده آمریکا در نشست خبری در واشنگتن گفت: آمریکا برخی نگرانی های ایران درباره عدم توانایی در استفاده کامل از کاهش تحریم ها براساس توافق هسته ای را رفع خواهد کرد اما ایران هم باید به بخش های اقتصادی و کسب و کار، اطمینان دهد.
وی افزود: با ایران برای رفع برخی نگرانی هایی که ابراز کرده کار می کنیم. جامعه جهانی باید به نقش خود در اجرای توافق هسته ای با ایران عمل کند.
اوباما توضیح داد: ایران تاکنون به توافق هسته ای متعهد بوده اما روح توافق هسته ای شامل این می شود که ایران باید به جامعه جهانی و بخش های اقتصادی نشانه هایی ارسال کند که دست به سلسله اقدامات تحریک کننده ای نمی زند که باعث ترس بخش های اقتصادی می شود.
نگرانی کنگره آمریکا از تسهیل مبادلات دلاری با ایران
بر اساس طرحی که گفته می شود در وزارت خزانه داری آمریکا در دست بررسی است از این پس موسسات مالی و بانک های خارجی می توانند با دلار با ایران مبادله کنند.
پس از انتشار گزارش هایی مبنی بر احتمال تسهیل مبادلات دلاری شرکت های خارجی با ایران در برخی رسانه های آمریکایی و اظهارات روز چهارشنبه وزیر خزانه داری آمریکا درباره در دست بررسی بودن این موضوع، جمعی از نمایندگان کنگره آمریکا با ابراز نگرانی از آن ، تسهیل انجام مبادلات دلاری با ایران را امتیازی بیش از حد به ایران خوانده اند.

به گزارش
عصر ایران با وجودی که هنوز طبق اعلام وزارت خزانه داری آمریکا موضوع دسترسی قانونی شرکت های خارجی که با ایران مبادله دلاری دارند به بانک های آمریکایی در دست بررسی است، برخی نمایندگان کنگره از جمله "پل رایان" رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا روز پنج شنبه نسبت به تسهیل تحریم های ایران ابراز نگرانی کردند.
رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا با صدور بیانیه ای گفته است:" درحالی که ایران با انجام آزمایش های موشکی روح توافق اتمی را تضعیف می کند ، دولت اوباما آستین خود را برای کمک به ایران برای از سر گیری تجارت بالا زده است. رئیس جمهور باید این طرح را کنار بگذارد."
"برد شرمن" نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نیز روز گذشته با ارسال نامه ای به باراک اوباما با ابراز نگرانی از احتمال تسهیل مبادلات دلاری با ایران، نوشت: "به اعتقاد من این کار سنتی بد را پایه خواهد نهاد و این آخرین باری نخواهد بود که ایران یا شرکای تجاری اش کمک هایی مازاد بر توافق برجام دریافت می کنند."
از سوی دیگر سناتورهای جمهوریخواه "مارکو روبیو "و "مارک کرک" نیز روز چهارشنبه با ارسال نامه ای به جک لیو وزیر خزانه داری آمریکا با ابراز نگرانی از انتشار گزارش هایی مبنی بر احتمال تسهیل مبادلات دلاری با ایران، از او خواستند به آنها اطمینان دهد که چنین خبرهایی صحت ندارد. دفاتر این دوسناتور جمهوریخواه پس از ارسال نامه اعلام کرده اند هیچ جوابی از وزارت خزانه داری آمریکا دریافت نکرده اند.
روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا نیز با انتشار گزارشی درباره احتمال تسهیل مبادلات دلاری با ایران نوشت این اقدام دولت اوباما در شرایطی صورت می گیرد که انتقادهای محافل مخالف برجام در داخل ایران از امتیازهای به گفته آنها ناچیز اقتصادی برجام برای اقتصاد ایران، افزایش یافته است.
به نوشته این روزنامه این اقدام دولت اوباما پس از آن صورت می گیرد که مسئولان بانک های مختلف آسیایی و اروپایی در هفته های گذشته و پس از اجرایی شدن برجام اعلام کرده اند از بیم عقوبت تحریم های آمریکا و احتمال عدم دسترسی به سیستم بانکی این کشور، نمی توانند با خیال راسحت با ایران معامله کنند.
بر اساس طرحی که گفته می شود از سوی وزارت خزانه داری آمریکا آماده شده است، مجوزی برای موسسات مالی خارج از آمریکا به منظور انجام مبادلات دلاری با ایران صادر خواهد شد. هم اکنون و بر اساس تحریم های مالی و بانکی ایالات متحده علیه ایران، موسسات مالی خارجی که با ایران "مبادلات دلاری" انجام دهند از دسترسی به سیستم مالی و بانکی آمریکا محروم می شوند. این موسسات می توانند با دیگر ارزها با ایران مبادله کنند.
همچنین بر اساس قوانین تحریمی آمریکا، انجام معامله بانک ها و موسسات مالی آمریکایی با ایران ممنوع است.
بر اساس طرح وزارت خزانه داری بانک های آمریکایی اجازه می یابند به موسسات مالی خارجی دلار بفرستند، تا این موسسات و بانک ها بتوانند این دلار را به منظور انجام مبادلات قانونی با ایران برداشت کنند.
آمانو: ایران تعهدات خود را فراتر از توافق با آژانس اجرا کرده است
مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از نشست سران و نمایندگان 1+5 با حضور «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در بیانیه ای اعلام کرد: ایران
تعهدات خود را فراتر از توافقنامه رسمی با آژانس اجرا کرده است.
به گزارش ایرنا، «یوکیا آمانو» در ادامه اظهارداشت: در حال حاضر ایران زیر نظر قوی ترین نظام بازرسی هسته ای در جهان است. وی افزود: این کشور نه تنها موافقتنامه پادمان با آژانس بلکه پروتکل الحاقی را به صورت شفاف و حتی فراتر از تعهدات خود تحت توافقنامه رسمی خود با آژانس اجرا کرده است.
وی که به منظور حضور در نشست امنیت هسته ای در واشنگتن به آمریکا سفر کرده است، گفت: در دیدار مشترک امروز خود با روسای جمهوری چین، فرانسه و آمریکا، نخست وزیر انگلیس، رییس شورای اروپا، وزیر دفاع آلمان، مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا و همچنین سفیر روسیه در آمریکا، بر تعهدات مربوط به فعالیت های هسته ای ایران تحت طرح جامع اقدام مشترک (برجام) که مورد تایید آژانس است، تاکید کردم.
آمانو در بیانیه خود خاطرنشان کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی دارای تجربه قابل توجه و تخصصی در تایید فعالیت های هسته ای است. از این رو به طور موثر می تواند انجام مسئولیت های خود را به عنوان چشم و گوش جهان در ایران و جامعه بین المللی تضمین کند.
رییس آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: برجام یک نتیجه کاملا روشن برای تایید فعالیت های هسته ای در ایران است و تلاش های قابل توجهی در جهت رسیدن به این شرایط صورت گرفت. وی تاکید کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی به نقش خود به شیوه ای واقعی و بی طرف ادامه خواهد داد.
افزایش 21 درصدی صادرات ایران به امارات
که 73 درصد از کل صادرات به امارات، معادل 3.31 میلیارد دلار را 10 قلم اول صادراتی به این کشور تشکیل میدهد. صادرات ایران به امارات متحده عربی در سال گذشته نسبت به سال قبلش، به لحاظ ارزش دلاری 21.11 درصد و به لحاظ وزنی نیز 40.1 درصد رشد را تجربه کرد.
به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی که به نوعی یکی از دروازه های تجارت خارجی ایران است بر اساس آمار مقدماتی تجارت ایران در سال 1394، صادرات ایران به این کشور به رقم چهار میلیارد و 922 میلیون دلار رسید که این رقم 13.77 درصد از کل تجارت صادراتی ایران به جهان را تشکیل میدهد که به لحاظ وزنی نیز صادرات به این کشور سهمی معادل 11.06 درصدی از کل تجارت ایران دارد و همچنان جایگاه سوم بازارهای هدف صادراتی ایران را در اختیار دارد.
این آمار در حالی است که 73 درصد از کل صادرات به امارات، معادل 3.31 میلیارد دلار را 10 قلم اول صادراتی به این کشور تشکیل میدهد.
در این میان 1.3 میلیارد دلار از این رقم نیز در صدر جدول صادرات به گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده تعلق دارد و در مجموع به لحاظ ارزش دلاری و میزان وزنی مواد خام معدنی و مشتقات نفتی و گازی بیشترین محصولات صادرارتی به امارات هستند.
از میان 849 قلم گروه کالای صادراتی ایران به امارات متحده عربی در 11 ماه پارسال، 10 قلم کالای عمده به ترتیب ارزش دلاری شامل گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده به ارزش 1.3 میلیارد دلار، روغن پایه معدنی به ارزش 392 میلیون دلار، پلی اتیلن گرید فیلم باچگالی کمتر از 94 درصد به جز نوع پودری به ارزش 321 میلیون دلار، سایر روغنهای سبک و فرآورده ها به جز بنزین به ارزش 265 میلیون دلار، قیر نفت به ارزش 251 میلیون دلار، محصولات از آهن یافولاد غیر ممزوج تخت به ارزش 200 میلیون دلار، هیدروکربورهای حلقوی غیر از سیکلانیکها، سیکلنیکها یا سیکلوترپنیکها، بنزن، تولوئن، اکسلین ها، استیرن، اتیل بنزن، کومن به ارزش 189 میلیون دلار، محصولات نیمه تمام از آهن یا فولاد غیر ممزوج به ارزش 118 میلیون دلار و سایر فرآورده هایی که دارای 70 درصد وزنی یا بیشتر نفت یا روغن های معدنی قیری دارند به ارزش 108.7 میلیون دلار است.
پلیس ترکیه بازداشت قاتل خلبان روسی را تایید کرد
آلپ ارسلان چلیک که پیشتر مسئولیت قتل اولگ پشکوف، خلبان هواپیمای سوخو 24 روسیه را پس از سرنگونی آن توسط هواپیمای اف 16 ترکیه در خاک سوریه بر عهده خود گرفته بود، در شهر ازمیر، واقع در غرب ترکیه بازداشت شده است. این مطلب را یک منبع در پلیس ازمیر به خبرگزاری "ریا نووستی" اعلام کرد.
به گزارش عصر ایران به نقل از اسپوتنیک، دیروز رسانه های ترکیه اعلام کردند چلیک پس از بازگشت از سوریه بازداشت شده است. گفته شده این فرد که بر ضد ارتش دولتی سوریه در حال جنگ بود، به همراه یک گروه 14 نفره در یکی از رستوران های ازمیر بازداشت شده است.
یک قبضه تفنگ کلاشنیکوف، دو سلاح کمری و مقدار زیادی مهمات از نزد چلیک و همراهان وی ضبط شده است. بازداشت شدگان برای دادن شهادت به شعبه قتل اداره امنیت محل رسانده شده اندمنبع خبرگزاری "ریا نووستی" از ذکر جزئیات بازداشت قاتل خلبان روسی خودداری کرد.
وزیر امور خارجه بحرین : در مقابله با سیاست های ایران جدی هستیم
وزیر امور خارجه بحرین با متهم کردن ایران به دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه اعلام کرد در صورت تغییر سیاست های تهران، دولتش حاضر به گشایش صفحه جدیدی در روابط با ایران خواهد بود.وزیر امور خارجه بحرین اعلام کرد کشورش به همراه دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس در مقابله با سیاست های ایران در منطقه جدی است.

به گزارش
عصر ایران به نقل از رویترز شیخ خالد بن احمد آل خلیفه وزیر امور خارجه بحرین روز جمعه در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی العربیه با اعلام این مطلب افزود کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با سیاست های ایران آماده شده اند.
او با متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه از تهران خواست این سیاست خود را کنار بگذارد.وزیر امور خارجه بحرین گفت :" ما پیامی به ایران و گروه های دنباله روی ایران فرستادیم. ما حالا در مقابله با ایران جدی هستیم و هیچ تردیدی در دفاع از منافع ، کشور و مردم خود نداریم چرا که این موضوعی حیاتی برای ماست."
شیخ خالد در ادامه افزود که کشورش آماده است در صورت تغییر سیاست های ایران صفحه جدیدی را در روابط با این کشور بگشاید. او گفت:" مهم ترین گام در این راستا تغییر سیاست های ایران در قبال کشورهای منطقه است."او یکی از مهم ترین گام ها را قطع حمایت ایران از گروه حزب الله و دیگر گروه هایی دانست که در کشورهای عربی مورد حمایت ایران هستند.
حزب الله لبنان از سوی شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب در زمره گروه های تروریستی طبقه بندی شده است. ایران از این اقدام کشورهای عربی منطقه انتقاد کرده است.
وزیر امور خارجه بحرین همچنین تنش سیاسی در روابط آمریکا و کشورش و دیگر کشورهای عربی منطقه را رد کرد و گفت روابط کشورش با ایالات متحده آمریکا همچون گذشته قوی است.
او این موضوع را در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد ماه گذشته باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به دولت عربستان سعودی درباره تقسیم منافع با ایران در منطقه خاورمیانه و رسیدن به یک صلح مسلح عنوان کرد.
بحرین در ژانویه سال جاری میلادی و یک روز پس از قطع روابط دیپلماتیک عربستان سعودی با ایران، به تاسی از ریاض روابط سیاسی و دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد.
دولت منامه جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در امور داخلی و حمایت از گروه های ناراضی داخلی خود متهم می کند.
پس از ناآرامی های سال 2011 در بحرین و سرکوب معترضان به حکومت منامه به همراهی عربستان سعودی ، روابط سیاسی بحرین با جمهوری اسلامی ایران متشنج بوده است.