سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

المانیتور:

در 23 مارس دادستان های فدرال اعلام کردند که یک مرد ایرانی که به عنوان مشاور هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک فعالیت می کرد به جرم نقض قوانین آمریکا در ارتباط با ایران بازداشت شده است. تعدادی از سایت های ایرانی این تحلیل را منتشر کردند که هدف اصلی آمریکا از این بازداشت این است که مبادله زندانی دیگری را انجام دهند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آیا ایرانی بازداشت شده در آمریکا واقعا یک

المانیتور نوشت: در 23 مارس دادستان های فدرال اعلام کردند که یک مرد ایرانی که به عنوان مشاور هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک فعالیت می کرد به جرم نقض قوانین آمریکا در ارتباط با ایران بازداشت شده است. تعدادی از سایت های ایرانی این تحلیل را منتشر کردند که هدف اصلی آمریکا از این بازداشت این است که مبادله زندانی دیگری را انجام دهند.

به گزارش «انتخاب»، احمد شیخ زاده متهم به دریافت حقوق از هیات ایرانی می باشد که به حسابی در سیتی بانک واریز می شد. در ادامه این اتهامات آمده است که او از این حساب همچنین برای مبادلات مالی دیگر با دو همدست ساکن آمریکا استفاده کرده که علاقه مند به سرمایه گذاری در ایران بوده اند.

شیخ زاده که 60 ساله است و بنا به گفته وکیلش از 18 سالگی در آمریکا زندگی کرده ، به مشارکت در عبور ایران از تحریم های آمریکا، پولشویی و کمک به تنظیم گزارش ها خلاف مالیاتی متهم شده است.

برخی رسانه های ایرانی در این باره نوشتند: « بازداشت احمد شیخ زاده، مشاور هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل  توسط دادستان های آمریکایی نوعی گروگان گیری است. فکر می کنیم هدف اصلی این گروگانگیری آزاد کردن نمازی ها (سیامک و باقر) باشد، کسانی که آمریکایی ها گفته اند بزرگ ترین منبع اطلاعاتی دهه گذشته در باره ایران می باشند».

سیامک نمازی، تاجر ایرانی-آمریکایی که در دوبی اقامت داشت، در ماه اکتبر به هنگام سفرش به تهران بازداشت شد. پدر او، باقر، از مقامات ارشد سابق یونیسف که 80 ساله است در ماه فوریه مورد بازداشت قرار گرفت.

آخرین باری که دولت آمریکا در این باره واکنش نشان داد 18 مارس بود که سخنگوی وزارت خارجه، جان کربی، اعلام کرد: « از دید ایالات متحده هر دوی این بازداشت ها ناعادلانه هستند. ما از ایران می خواهیم با واسطه مقامات سوئیس امکان دسترسی آن ها به وکیل را فراهم کرده و در اولین زمان ممکن هر دو را آزاد کند».

آخرین باری که ایران و ایالات متحده زندانی هایشان را مبادله کردند، در ماه ژانویه و پس از آن بود که هر دو اجرای توافق هسته ای را اعلام کردند. در این تبادل زندانی 4 فرد ایرانی-آمریکایی در ایران در مقابل 7 ایرانی در آمریکا مبادله شدند که اکثرشان متهم به نقض قوانین تحریم ایران بودند. هرچند اگر شیخ زاده محکوم گردد می توان مبادله او با نمازی ها را در این الگو قرار داد، اما با توجه به شرایط منحصر به فرد آن مبادله تکرار آن چندان ممکن به نظر نمی رسد.

برخی رسانه ها در ایران معتقدند: « آمریکا وارد فاز جدیدی از رویارویی اطلاعاتی – امنیتی با ایران شده است که اقتصاد در آن نقش اساسی دارد». به عقیده این رسانه ها، به همین خاطر است که اوباما دیوید کوهن معاون سابق امور تروریسم و اطلاعات مالی آمریکا را به ریاست سیا منصوب کرده است. کوهن به عنوان طراح اصلی تحریم های مالی ایران شهرت دارد.

هواپیمای مسافربری مصری بعد از ربایش مجبور به فرود در قبرس شد

خبرگزاری فارس: هواپیمای مسافربری مصری بعد از ربایش مجبور به فرود در قبرس شد

یک فروند هواپیمای خطوط هوایی مصر که صبح امروز ناگهان از مسیر خود منحرف شده بود، توسط یک هواپیماربا مجبور به فرود در جنوب قبرس شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌های قبرسی روز سه‌شنبه از فرود اضطراری یک فروند هواپیمای خطوط هوایی مصر در فرودگاه شهر ساحلی «لارناکا» خبر دادند. 

دقایقی بعد مشخص شد که این هواپیمای مسافربری ایرباس 320 متعلق به شرکت هواپیمایی مصر است که قصد داشته از قاهره به اسکندریه پرواز کند، اما در بین راه توسط فردی که مدعی است به خود کمربند انفجاری بسته، مجبور به تغییر مسیر و فرود اضطراری در قبرس شده است. 

این هواپیما با شماره پرواز 181 ساعت 7 و پانزده دقیقه به وقت محلی از فرودگاه برج‌العرب در اسکندریه به سمت قاهره پرواز کرده بود که ناگهان تغییر مسیر داد و نیم ساعت پس از پرواز ارتباط بین این هواپیما با فرودگاه قطع شد.

فرودگاه قاهره اعلام کرده است که این هواپیما 55 سرنشین و بین 5 تا 7 نفر خدمه پرواز دارد. با این حال وزارت هواپیمایی مصر شمار مسافران را 80 نفر اعلام کرد. یک مقام مسئول مصری هم اعلام کرد که رباینده زنان و کودکان را آزاد کرده است.

رادیو قبرس هم به نقل از منابع امنیتی احتمال وجود بمب در این هواپیما را تائید کرده است. 

در حال حاضر پلیس ضدتروریسم و نیروهای امنیتی قبرس در محوطه فرودگاه حضور یافته و هواپیما را احاطه کرده‌اند.

لارناکا شهری ساحلی در جنوب قبرس است و در پی این حادثه فرودگاه لارناکا بسته شد و پروازها از فرودگاه پافوس از سر گرفته می شوند.

در پی آزادی ۲۰ نفر از مسافران، مذاکره با فرد رباینده آغاز شده است.

ظرفیت‌های راهبردی آزادی تدمر

خبرگزاری فارس: ظرفیت‌های راهبردی آزادی تدمر

آزادسازی شهر «تدمر» دارای پیامدهای لجستیکی، اقتصادی، سیاسی و روانی در سطح کلان بر موازنه قوا در خاورمیانه است.

گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس - هادی محمدی: آنچه که یک اقدام نظامی در یک نقطه و جغرافیا را از دیگر اقدامات نظامی متمایز می‌کند، ظرفیت‌ها و ویژگی‌های جغرافیایی است که کارکردهای گوناگون و یا دسترسی‌های ویژه‌ای بدان می‌بخشد، به همین دلیل دو اقدام نظامی تقریباً یکسان در دو نقطه به طور یکسان مورد ارزیابی و سنجش قرار نمی‌گیرند و از یک جایگاه برخوردار نیستند، لذا موفقیت در یک عملیات نظامی صرفاً از منظر عملیاتی و پیشروی نظامی مورد توجه نمی‌باشد و باید دید این پیشروی نظامی چه تأثیراتی در جغرافیا، اقتصاد، راه‌های ارتباطی، ظرفیت‌های جدید عملیاتی و مؤلفه‌های روانی برای دو طرف درگیری به جای می‌گذارد.

این شاخص‌ها و پارامترها یک پیروزی نظامی را تا مرز پیامدهای راهبردی متأثر خواهد کرد. آنچه در عملیات آزادسازی تدمر (پالمیرا) حاصل شد، از این دست رخدادهاست و نه تنها فرصت‌های جغرافیایی تدمر از تروریست‌های داعش سلب کرده، بلکه ظرفیت‌های راهبردی متعدد و متنوعی دراختیار ارتش سوریه و متحدان آن قرار داده است که در عناوین زیر پس از یک مقدمه بدان می‌پردازیم.

تدمر دروازه مناطق شرقی سوریه و در یک شاهراه جغرافیایی ـ مواصلاتی قرار دارد که دسترسی به استان‌های مختلف سوریه را میسر می‌کند. این شهر در یک فاصله میانگین 50 کیلومتری امکان دسترسی به مرزهای عراق، استان‌ها و شهرهای دیرالزور و رقّه (که در سر راه آن عمدتاً بیابان قرار دارد) و از جنوب به دمشق و غوطه شرقی و یا امکان دسترسی به استان‌های درعا و سویداء در جنوب سوریه را میسر می‌کند و در فاصله محدودی از شهر حمص و استان حماه و از یک مسیر تقریباً ساده و نیمه کوهستانی به قلمون و سپس به عرسال در مرزهای لبنان وصل می‌شود.

ابعاد نظامی و ظرفیت‌های عملیاتی: داعش با استفاده از مرزهای سوریه و عراق به سادگی لجستیک و انتقال نیرو از عراق و احتمالاً از معبر تنف کمک‌های نظامی و نیرو از عربستان و از طریق مسیرهای جنوبی، لجستیک از مرزهای اردن را دراختیار داشته است. تروریست‌های داعش با اشغال تدمر و شهرک مهینی که یکی از انبارهای بزرگ مهمات ارتش سوریه را در خود داشت، شهر تدمر را به مرکز ثانوی و یک قرارگاه تاکتیکی برای مدیریت محورهای عملیاتی، انتقال نیرو و مهمات و جابجایی سریع در کلیه محورها تبدیل کرده بود.

از دست دادن تدمر، تمامی ظرفیت‌های فوق را از داعش سلب کرده و در حال حاضر با تکیه به ظرفیت‌های مرزهای شرقی و یا جنوب قرار گرفته است. آزادسازی تدمر، فرصت و ظرفیت‌های عملیاتی و یکسره‌سازی گسترش داعش در مناطق مختلف را نیز مهیا کرده و ارتش سوریه در محورهای منتهی به رقه به دیرالزور و یا به سمت مرز با عراق و یا قطع مسیرهای تحرک و جابجایی به سمت استان‌های جنوبی و به ویژه در شرق حمص و یا شرق شهر حماه تا جنوب شهر استراتژیک حلب و همینطور در مسیرهای منتهی به قلمون و عرسال که همواره برای تروریست‌های داعش و النصره و بقیه هم‌پیمانان آنها در محور زبدانی ـ مضایا و امتداد آنها در غوطه غربی (داریا و معظمیه) و از طریق راه‌های پنهان به قنیطره، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار بود، امکان عملیات‌های جدید را فراهم می‌کند.

هریک از محورهای یادشده، آثار و پیامدهای نظامی ویژه‌ای دربردارند که موقعیت تروریست‌ها را به شدت تحت‌تأثیر قرار داده و یا به حضور آنان در این محورها پایان خواهد داد.

در نخستین پیامد نظامی، عناصر داعش در قلمون (جراجیر) مورد حمله نیروهای النصره قرار گرفته و به دلیل قطع مسیرهای امدادی آنها از تدمر و قریتین و مهین، داعشی‌ها از این مناطق متواری و امکانات آنها دراختیار النصره قرار گرفت که محور جلویی برای النصره در عرسال محسوب می‌شوند.

در پیامد نظامی آزادسازی تدمر، به طور خلاصه باید گفت که حضور گسترده داعش در استان‌های مختلف و امکان جابجایی آنها و داشتن ظرفیت‌های امداد و لجستیک‌رسانی به همفکران خود در نقاط مختلف از آنها سلب شده و حضور جزیره‌ای پیدا خواهند کرد که پیوندهای ساده خود را از دست داده‌اند. همین شرایط جدید، ضربه‌پذیری بعدی به داعش را سهل‌تر خواهد کرد.

2ـ ظرفیت لجستیکی ـ مواصلاتی: همانگونه که در مقدمه و محور قبلی بیان شده، مزیت و پتانسیل‌های لجستیکی و مواصلاتی داعش به شدت آسیب دیده و با عملیات‌های جدید به حداقل و کمترین میزان تنزل خواهد یافت که همین مسئله از توان عملیاتی و گسترش نیروی انسانی آنها در مناطق خواهد کاست. مهمترین عاملی که داعش را به سرعت به بزرگترین گروه تروریستی در چند سال گذشته تبدیل کرد، در اختیار داشتن امکانات نظامی و مالی و لجستیکی تقریباً نامحدود بود که از مسیرهای گوناگون تأمین می‌شد.

3ـ ظرفیت‌های اقتصادی: داعش در کنار کمک‌های مالی خارجی و دریافت مالیات از مردم و تجار و فروش و قاچاق آثار باستانی، به درآمدهای بسیار مهم نفتی و صادر کردن آن به مرزهای ترکیه متکی بود. عملیات‌های هجومی روس‌ها به کاروان تانکرهای داعش در مرزهای ترکیه، به شدت بر این ظرفیت مالی داعش اثر گذاشت و اکنون که چاه‌های نفتی حائل و شعار و... در فاصله کمی از تدمر در آستانه عملیات‌های جدید قرار گرفته‌اند، حرکت ارتش سوریه و متحدان آن که با به کارگیری فرودگاه تدمر، قابلیت عملیاتی مؤثری می‌یابد، مانع جدی در مسیر خود به سمت دیرالزور و رقه ندارند و چاه‌های نفتی در همین مسیر قرار دارند و داعش را از اصلی‌ترین منبع مالی خود محروم خواهد کرد.

4ـ ظرفیت‌های سیاسی: آزادسازی تدمر و پیامدهای راهبردی آن در زمانی تحقق می‌یابد که مذاکرات ژنو 3 به نشست‌های ماه آوریل و احتمالاً پس از انتخابات پارلمانی سوریه موکول خواهد شد. معنای این مسئله این است که تیم مذاکراتی سوریه در کنار شرایط برتر نظامی قبل از ژنو 3، با دو دستاورد مهم نظامی و انتخاباتی در نشست بعدی حاضر خواهد شد و موقعیت تضمین‌شده‌تری را دارا خواهد بود.

5ـ ظرفیت‌های روانی: پیروزی راهبردی در تدمر در کنار روحیه شکست‌خورده نیروهای داعش و تأثیر این شکست بر دیگر تروریست‌های موجود در مناطق مختلف سوریه، بر نیروی ارتش و متحدان سوریه آثار جدی به جای می‌گذارد و فضای روانی برای تکمیل عملیات تدمر در محورهای مختلف را فراهم خواهد کرد.

6ـ ظرفیت‌های توازن قدرت در قبال تروریسم در عراق و سوریه: پدیده تروریستی در عراق و سوریه همواره از پیوستگی جغرافیایی و جابجایی و هم‌پوشانی عملیاتی بهره‌مند بوده است و دسترسی‌های لجستیکی برای ادامه حیات و باقیماندن طولانی را مورد استفاده قرار داده است. همانگونه که عملیات نبل و الزهراء و مسدود شدن راه‌های لجستیکی و یا مواصلاتی و پیوند جغرافیایی آنها شرایط تروریست‌های شمال و غرب حلب و یا در شمال لاذقیه و یا در ادلب را در لاک ناامیدی و دفاع مأیوسانه قرار داد، عملیات تدمر و پیامدهای آن و پتانسیل‌های عملیاتی بعدی، شرایط کلان داعش را در عراق و سوریه نیز با وضعیت قطعی نابودی همراه خواهد کرد و آنچه از سوی امریکایی‌ها برای یک عمر پانزده ساله داعش در منطقه برنامه‌ریزی شده بود، به کمترین زمان و کوتاه‌ترین زمان تبدیل کرده است.

حضور عجولانه آمریکایی‌ها در عراق که قصد افزایش نیروی عملیاتی در این کشور را نیز دارند به موازات واگذار کردن اوضاع نظامی و سیاسی سوریه به روس‌ها که طی سفر جان‌کری به مسکو کاملاً آشکار شد، این موازنه قدرت را به زیان تروریست‌ها و حامیان آنها و به نفع محور مقاومت و افزایش سطح بازیگری روسیه در خاورمیانه و افزایش وزن و تأثیر ایران در تحولات منطقه‌ای را تغییر خواهد داد.

اسرائیلی‌ها به شدت از شرایط فعلی ناراحت و نگرانند و ترکها که مجبور به انزوا شده‌اند، به پرونده آوارگان در تعامل با اروپا و دریافت نان و امتیازی در مناسبات خود با اتحادیه اروپا چشم دوخته‌اند و عربستان امیدی در سوریه ندارد و با توصیه آمریکا در پرونده یمن دنبال سامان دادن به رسوایی شکست در طوفان قاطعیت خود می‌باشد. این تصویرکلی از موازنه قدرت در غرب آسیاست که دیپلماسی ایران باید به خوبی از آن استفاده نماید.

واکنش آمریکا به موفقیت‌های بزرگ ارتش سوریه

ایالات متحده آمریکا از بیرون رانده شدن تروریست‌های از شهر تاریخی تدمر سوریه استقبال کرد ولی اعلام نموده است که هنوز زود است که بخواهیم درباره تاثیر این مساله بر روند مذاکرات صلح سوریه اظهار نظر کنیم.
به گزارش مشرق، به نقل از رویترز، جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه در جمع خبرنگاران تاکید کرد: هنوز خیلی زود است که بدانیم تاثیرات عملیات تدمر بر روند مذاکرات صلح سوریه چه خواهد بود.وی در ادامه تصریح کرد: عملیات تدمر موجب نخواهد شد تا موضع آمریکا نسبت به بشار اسد رئیس جمهور سوریه تغییر کند.نیروهای دولتی سوریه با حمایت روسیه توانسته‌اند کنترل کامل شهر تاریخی تدمر را در اختیار بگیرند.
تازه ترین دور مذاکرات بین نمایندگان دولت سوریه و نیروهای مخالف از 14 مارس در ژنو آغاز شده و روز پنجشنبه به پایان رسیده است. در این دور از مذاکرات، همه هیات ها پیشنهادهای خود را برای دستیابی به صلح و اشتی در سوریه به میستورا ارائه کرده‌اند.
بحران سوریه از سال 2011 میلادی تاکنون ادامه دارد. نیروهای دولتی سوریه در حال مقابله با گروه های تروریستی متعددی از جمله داعش و جبهه النصره هستند.
منبع: تسنیم

تیراندازی در نزدیکی کنگره آمریکا/ساختمان کنگره و کاخ سفید تعطیل شدند

    

ساختمان‌های کنگره آمریکا و کاخ سفید، روز دوشنبه پس از تیراندازی در مرکزی در نزدیکی ساختمان کنگره تعطیل شدند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌های آمریکایی روز دوشنبه از تیراندازی در مرکز بازدیدکنندگان ساختمان کنگره آمریکا در شهر واشنگتن دی‌.سی‌ خبر داده‌اند. 

«مرکز بازدیدکنندگان کنگره»، ساختمانی در مجاورت مجموعه ساختمان کنگره آمریکا است که گردشگران از آن دیدن می‌کنند. 

گزارش‌ها حاکی است ساختمان کنگره و کاخ سفید پس از این تیراندازی تعطیل شده‌اند. 

شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌گوید در این حادثه یک نفر از نیروهای پلیس زخمی شده است. پلیس فرد ضارب را دستگیر کرده است. 

پلیس کنگره و اداره پلیس شهر واشنگتن در حال انجام تحقیقات درباره این حادثه هستند. 

از افراد حاضر در ساختمان کنگره خواسته شده در محل‌هایی که مستقر هستند، پناه بگیرند. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد