سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

پس از استقبال گرم پاکستان از رئیس جمهور ایران به وقوع پیوست؛

عوامل عربستان، «لاهور» پایگاه سیاسی نواز شریف را منفجر کردند!

پیش از این عربستان برای تجاوز به یمن، خواستار لشکرکشی ارتش پاکستان و استفاده از نیروی زمینی این کشور بود که پاکستان با این طرح عربستان همراهی نکرد. همچنین عربستان، مقامات سیاسی پاکستان را پس از ماجرای سفارت عربستان در تهران برای موضع گیری شدید علیه ایران در فشار گذارد... طالبان پاکستان نزدیک به حاکمیت عربستان مسئولیت این حمله تروریستی را بر عهده گرفت...

کد خبر: ۵۷۶۸۹۸
تاریخ انتشار: ۰۸ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۰ - 27 March 2016
پس از سفر دکتر روحانی، رئیس جمهور ایران به پاکستان و استقبال گرم و تاریخی پاکستان از رئیس جمهور کشورمان، یک حمله انتحاری در مرکز شهر لاهور پاکستان صورت پذیرفت که تاکنون موجب کشته شدن دست کم 70 تن و بیش از 300 تن زخمی شده است؛ انفجاری که به زعم برخی ناظران، واکنش عربستان به همراه پاکستان به ایران است.

به گزارش «تابناک»، وقوع یک انفجار انتحاری در غروب امروز در «پارک گلشن اقبال» واقع در مرکز شهر لاهور پاکستان، منجر به کشته شدن  دست کم 70 تن و زخمی شدن بیش از 300 تن شد؛ انفجار انتحاری که بنا بر ارزیابی پلیس لاهور با پنج یا شش کیلوگرم مواد منفجره عملیاتی شده اما به واسطه استفاده از ساچمه های فلزی در مواد منفجره، هر ساچمه مشابه یک ترکش عمل کرده و شمار قربانیان را بدین شکل افزایش یافته است.

حمله در یک روز تعطیل و در ساعتی از روز رخ داده که معمولا پارک «گلشن اقبال» پر از جمعیت از جمله کودکان و زنان است و این مسأله نیز به افزایش سریع شمار قربانیان منجر شده است. ارتش و نیروهای امنیتی، منطقه را به محاصره خود درآورده و تاکنون سه مظنون به نقش آفرینی در این حمله تروریستی دستگیر شده‌اند.

زخمی های این حادثه تروریستی به بیمارستان های شیخ زاید، بیمارستان محمد علی جناح منتقل شده و شهباز شریف، سر وزیر ایالت لاهور خود شخصا از محل حادثه بازدید کرده است. در بیمارستان های لاهور وضعیت فوق العاده اعلام شده و پزشکان بیمارستان های لاهور از مردم خواسته‌اند به زخمی‌های این حادثه تروریستی خون اهدا کنند.

نخست وزیر و رئیس جمهوری پاکستان با صدور پیامی، این حمله تروریستی مرگبار را محکوم کردند و سه روز عزای عمومی در پاکستان اعلام شد.


برخی رسانه‌های نزدیک به جریان سعودی تلاش دارند انفجار لاهور و ناآرامی های اسلام آباد را با مراسم چهلم «ممتاز قادری» یک نفر از نیروهای افراطی سابق یگان ویژه پاکستان مرتبط کنند. «ممتاز قادری» که جزو گروه محافظان «سلمان تاثیر» فرماندار ایالت پنجاب بود، «سلمان تاثیر» را 14 دی 1389 در شهر اسلام آباد کشت و به همین جرم، اسفند 1394 به دار آویخته شد. با این حال، طالبان پاکستان نزدیک به حاکمیت عربستان، مسئولیت این حمله تروریستی را بر عهده گرفت و تئوری دخالت عربستان در رقم خوردن این انفجار را تقویت کرد.

با این حال شواهد نشان می‌دهد این حمله، این پیغام برای مقامات سیاسی پاکستان به استقبال گرم از دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان و همچنین تقویت دوستی با ایران است؛ سیاستی دقیقاً بر خلاف راهبرد کنونی عربستان برای تضعیف و منزوی کردن موقعیت ایران در سطح بین‌الملل با اولویت منطقه خاورمیانه است.

حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران طی روزهای اخیر در صدر هیأتی عالی به اسلام آباد رفت که در فرودگاه با استقبال شخص «محمدنواز شریف» نخست وزیر پاکستان مواجه و همزمان 21 گلوله توپ به عنوان اقدامی نمادین به افتخار ورود روحانی به پایتخت پاکستان شلیک شد. همچنین خیابان‌های اسلام آباد برای خیرمقدم از رئیس جمهور ایران با تصاویر بزرگی از روحانی و نوازشریف پوشیده و استقبالی غیرمنتظره از نماینده ملت ایران در تاریخ ثبت شد.

پیش از این، عربستان برای تجاوز به یمن، خواستار لشکرکشی ارتش پاکستان و استفاده از نیروی زمینی این کشور بود که پاکستان با این طرح عربستان همراهی نکرد. همچنین عربستان، مقامات سیاسی پاکستان را پس از ماجرای سفارت عربستان در تهران برای موضع گیری شدید علیه ایران تحت فشار قرار داد که این دوست قدیمی ایران بار دیگر زیر بار نفرت پراکنی عربستان نرفت.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه :

ایران امنیت انرژی پاکستان را تضمین کرد

معاون آسیا ، اقیانوسیه و مشترک المنافع وزارت امورخارجه در تشریح دستاوردهای سفر رئیس جمهوری به پاکستان گفت: گسترش روابط و توسعه همکاری ها با همسایگان جزء اولویت های سیاست خارجی دولت است و سفر رئیس جمهوری به پاکستان نیز در همین راستا انجام شده و دستاوردهای آن بسیار قابل توجه بوده است.

کد خبر: ۵۷۷۰۲۰
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۱ - 28 March 2016
معاون آسیا ، اقیانوسیه و مشترک المنافع وزارت امورخارجه در تشریح دستاوردهای سفر رئیس جمهوری به پاکستان گفت: گسترش روابط و توسعه همکاری ها با همسایگان جزء اولویت های سیاست خارجی دولت است و سفر رئیس جمهوری به پاکستان نیز در همین راستا انجام شده و دستاوردهای آن بسیار قابل توجه بوده است.

به گزارش ایسنا، رحیم پور در تشریح دستاوردهای سفر رئیس جمهوری به پاکستان گفت: توجه به همسایگان و کشورهای اسلامی و سایر کشورهای منطقه و کشورهایی که به هر شکل تناسبات بیشتری با ما دارند از اولویت های سیاست خارجی ما محسوب می شوند و پیش از هرچیز باید سفر رئیس جمهوری به پاکستان را در این بستر ارزیابی کرد و تاکید کرد که اولین و مهمترین دستاورد این گونه سفرها تحکیم دوستی ها و پیوندهای مشترک و قدیمی مبتنی برهمسایگی و ارزش های اسلامی است.

وی افزود: روابط ما با پاکستان همواره رابطه ای راهبردی و با اهمیت بوده است چرا که پاکستان یک کشور مسلمان، با ارتشی بزرگ و تنها کشور مسلمان اتمی جهان است و نقش آن در حفظ امنیت و ثبات منطقه بسیار پر رنگ است. به همین خاطر تقویت روابط میان ایران و پاکستان در دستور کار همه دولت های پس از انقلاب بوده است و من به یاد دارم که سی سال پیش نیز که به همراه رئیس جمهوری وقت حضرت ایت الله خامنه ای به پاکستان رفتیم این موضوعات برای ما حائز اهمیت بوده و مورد تاکید دو طرف قرار گرفته است.

معاون ظریف در ادامه گفت: برای طرف پاکستانی نیز داشتن روابط خوب و توسعه یافته با جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است. نشانه آن اینکه نواز شریف نخست وزیر این کشور تا کنون دوبار به ایران آمده است و در این سفر نیز شخصا به پیشواز دکتر روحانی در فرودگاه آمد موضوعی که در پاکستان سابقه ندارد و یا شخص رئیس جمهور این کشور برای بدرقه دکتر روحانی به فرودگاه آمد که این موضوع نیز خیلی سابقه ندارد.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت خارجه کشورمان تصریح کرد: در این دولت رفت و آمدهای زیادی به پاکستان صورت گرفته است این چندمین بار است که رئیس جمهوری کشورمان با مقامات بلند پایه پاکستانی دیدار و گفت‌وگو کرده است. آقای دکتر ظریف وزیر امور خارجه نیز سوای از دیدارهای سطح بالایی که با مقامات پاکستانی در اطراف و اکناف و نشست های بین الملی داشته شخصا 5 بار به این کشور سفر کرده است.

وی ادامه داد:این سفرها و این تعاملات نشان می دهد که دو طرف برای تقویت روابط و گسترش همکاری ها عزم جدی دارند و اگر بپذیریم که این سفرها نقش مهمی در اثبات حسن نیت میان طرفین دارد آن وقت می توانیم بگوییم که این سفر از همان ابتدا موفقیت آمیز بوده است.

وی همچنین خاطر نشان کرد: از سوی دیگر فراموش نکنیم که برخی از کشورهای منطقه و قدرت های استعماری پیر چندان از گسترش روابط و همکاری ها میان ایران و همسایگانش از جمله همسایه قدرتمند و تاثیر گذاری چون پاکستان دل خوشی ندارند و به همین دلیل هم هست که خود آقای روحانی در کنفرانس خبری در پاکستان به این موضوع اشاره کرد و در پاسخ به یک سوال درباره فردی که از بلوچستان امده و دستگیر شده گفت که هر موقع بعد از انقلاب دو کشور آمده اند کار جدیدی بکنیم همین حرفا و شایعه سازی ها را به راه انداختند تا ما را از اهدافمان بازدارند.

رحیم پور با اشاره به اینکه دشمن بیکار ننشسته است گفت: طبیعتی است وقتی کارهای اساسی می خواهیم انجام دهیم مخالف هم هست، خصوصا در این اوضاع و احوال که سعودی ها و صهیونیست ها و برخی کشورهای غربی به اختلافات میان کشورهای اسلامی دامن می زنند و نان خود را در تفرقه می پزند.

معاون وزارت خارجه با تاکید براینکه این سفر به ذاته سفر موفقی بوده است ادامه داد: در دوران بعد از انقلاب هر دولتی که سرکار آمده همین مسیر تعامل با پاکستان را رفته است و لطمه ای به این مسیر نزده و نمی تواند بزند. این موضوعی است که پاکستانی ها هم به آن واقفند و به همین دلیل بهترین پذیرایی را از رئیس جمهوری بعمل آوردند و آنچه در شان یک همسایه بود را انجام دادند.

رحیم پور درباره سندهای همکاری امضاء شده در طول این سفر با اشاره به اینکه سند تفاهم بانک های مرکزی ایران و پاکستان در روز دوم به امضاء رسید گفت: در مجموع هفت سند همکاری در این سفر امضاء شد که ابعاد مختلف اقتصادی، مالی بانکی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی داشت . همچنین در این سفر برای اولین بار و به صورت جدی درباره بنادر چابهار و گوادر بحث و تبادل نظر شد و توافقاتی در خصوص توسعه این بنادر صورت گرفت.

معاون آسیایی ظریف با اشاره به اینکه در این سفر موارد و مسائل متعددی که میان دو کشور معوق بود مطرح شده و تکلیف مسائل مهمی مشخص شد گفت: تقریبا هرآنچه در فایل ما مانده بود و لازم بود در سطح بالا با پاکستانی ها تفاهم بکنیم انجام شد و قول و قرارها همه در اسناد قید شد.

رحیم پور در پاسخ به این سوال که برخی از دستاوردهای نقد و آنی این سفر را بیان کند تصریح کرد: اگر بخواهم فهرست کنم مهمترین مسئله ای که از نظر فوریت و اهمیت و زود به نتیجه رسیدن حائز اهمیت است مباحث امنیت و همکاری های دو جانبه در این مقوله بود. هر دو طرف علاقمند هستند که مرزهای تاریخی خود را امن کنند. ایران همواره بر این موضوع تاکید داشته است و توافقات خوبی در این زمینه حاصل شد. قرار شد دو مرز جدید ریم دان و پیشین هم به مرزهای قبلی اضافه شود و هر دو طرف تلاش هایی را برای کم کردن تهدیدها و مهار خشونت و تروریسم بعمل بیاورند.

رحیم پور با اشاره به حمله تروریستی صورت گرفته در لاهور پس از بازگشت رئیس جمهوری به کشور گفت: همین موضوع نشان می دهد که طرف‌هایی در منطقه ودر داخل پاکستان وجود دارند که از این تفاهمات امنیتی ناخشنود هستند. به هرحال نا امن کردن مرزهای ما همیشه یکی از برنامه های مخالفین و دشمنان دو ملت بوده است.

وی مذاکرات و تفاهمات صورت گرفته درباره خط لوله گاز میان ایران و پاکستان را مهم ارزیابی کرد ویادآور شد: ما بحث امنیت انرژی پاکستان شامل نفت، گاز و برق را تضمین کردیم و این مسئله بازتاب گسترده و مثبتی در میان دولتمردان و افکار عمومی مردم پاکستان داشت. علاوه براین مقرر شد که صادرات یک میلیارد دلاری ایران به پاکستان به پنج میلیارد در سال برسد که این موضوع نیز یک دستاورد کاملا محسوس است.

رحیم پور مسئله ترانزیت و همکاری دو کشور در خصوص توسعه بنادر چابهار و گوادر را یکی دیگر از موضوعات مهمی بیان کرد که دو طرف به صورت جدی در خصوص آن مذکره کرده و به تفاهمات خوبی نیز دست یافته اند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: این موضوع از این جهت حائز اهمیت است که سال ها تبلیغ می شد ما و پاکستان در خصوص مسئله بنادر رقیب هم هستیم و حاضر نیستیم شکوفایی بنادر یکدیگر را تحمل کنیم. اما در این سفر هر دو طرف براین نکته تاکید کردند که آبادانی و شکوفایی هرچه بیشتر دو بندر چابهار و گوادر به نفع دو کشور و ملت های آنها است و حتی چینی ها نیز از آن ضرر نخواهند کرد. و این برای اولین بار بود که مسئله بنادر به صورت جدی میان مقامات عالی رتبه دو کشور مطرح شد. خصوصا اعلام امادگی ایران برای ارسال نفت و گاز به بندر گوادر که به هیچ وجه در گذشته مطرح نبوده است.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به نزدیکی برگزاری نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول گفت: این سفر از جهت خط اسلامی و حفظ وحدت و یکپارچگی میان مسلمانان و خصوصا همسایگان مسلمان ما نیز بسیار مهم بود چرا که پاکستان به عنوان یک کشور قدرتمند نظامی اسلامی و یک کشور مستقل می تواند نقش مهمی در جلوگیری از پیشرفت مسیر تفرقه افکنانه ای که برخی کشورهای منطقه در سازمان ایجاد کرده اند داشته باشد و آن را به مسیر اصلی آن که حفظ وحدت است و مد نظر جمهوری اسلامی ایران نیز همین است بازگرداند.

رحیم پور با اشاره به رویدادهای ناگواری که در منطقه رخ داده و خصوصا حملات سنگین علیه مردم بی دفاع یمن گفت: در این سفر در مورد همکاری های منطقه ای هم مذاکرات و تفاهمات خوبی صورت گرفت و دو کشور علاقمندی خود را به حل سیاسی در همه مسائل بحرانی منطقه خصوصا یمن و سوریه اعلام کردند.

او با اشاره به اینکه حتی اگر یکی از این موارد در هر سفری وجود داشته باشد می توان آن سفر را موفقیت آمیز توصیف کرد گفت: اهداف زیادی در این سفر محقق شد و این طبیعی است که هرچقدر شما در اهداف خود موفق باشید برخی بیشتر ناراحت می شوند و سمپاشی می کنند. درست مانند دستاوردهای به دست امده در بخش هسته ای که می بینید صهونیست ها و سعودی ها چه ها که نکردند. در این جا نیز منافعشان به خطر افتاده و سرو صدا به پا کرده اند.

عمان میزبان تیمهای ایرانی و عربستانی شد

کد خبر: ۵۷۷۰۲۲
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۵ - 28 March 2016
سخنگوی فدراسیون عربستان در مصاحبه رادیویی اظهار داشت کنفدراسیون فوتبال آسیا، عمان را به عنوان کشور میزبان برای بازی‌های تیم‌های عربستانی و ایرانی انتخاب کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، طلال آل شیخ سخنگوی فدراسیون عربستان در مصاحبه رسمی خود با رادیو UFM اعلام کرد کنفدراسیون فوتبال آسیا کشور عمان را به عنوان میزبان بازی‌های ایران و عربستان انتخاب کرده است.

این خبر درحالی است که بنا به ادعای سایت قطری آلکاس فدراسیون کشورمان و نماینده‌گان ما کشور عمان را به عنوان کشور ثالث انتخاب کرده است.

ادعای سفر یک هیئت از کره شمالی به ایران

یک خبرگزاری کره جنوبی مدعی شد هیئتی از مقامات ارشد یک شرکت کره شمالی که در زمینه فناوری‌های موشکی فعال است، به تهران سفر کرده است.

کد خبر: ۵۷۷۰۲۳
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۸ - 28 March 2016
یک خبرگزاری کره جنوبی مدعی شد هیئتی از مقامات ارشد یک شرکت کره شمالی که در زمینه فناوری‌های موشکی فعال است، به تهران سفر کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی روز دوشنبه به نقل از یک منبع آگاه مدعی شد که یک هیئت متشکل از مقامات ارشد یک شرکت کره شمالی که به واسطه فعالیت‌های تسلیحاتی در فهرست تحریم‌های سازمان ملل قرار گرفته، اوایل ماه جاری میلادی به ایران سفر کرده است. 

شرکت تعاونی تجارت توسعه معدن کره که از آن با عنوان اصلی‌ترین شرکت معاملات تسلیحاتی و صادرکننده اقلام و تجهیزات مرتبط با موشک‌های بالستیک و تسلیحات متعارف کره شمالی یاد می‌شود، در سال 2009 در فهرست تحریم‌های سازمان ملل و آمریکا قرار گرفت. 

به ادعای یونهاپ مقامات این شرکت روز 16 اسفند (6 مارس) به ایران سفر کرده‌اند. این سفر چهار روز پس از آن انجام شده که شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌های شدیدتری علیه کره شمالی وضع کرد. 16 مقام کره شمالی از جمله نمایندگان این شرکت در ایران و سوریه هم در فهرست تحریم‌های شورای امنیت قرار گرفتند.

یونهاپ ادعا کرده است که این سفر احتمالا با هدف رایزنی برای بررسی راه‌های کاهش اثرات تحریم‌های شورای امنیت بر کره شمالی انجام شده است. 

پاسخ محسن رضایی به وزیر خارجه عربستان

دکتر محسن رضایی پاسخ وزیر خارجه عربستان سعودی را داد.

کد خبر: ۵۷۷۰۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۲ - 28 March 2016
چندی قبل وزیر خارجه عربستان طی مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز بیان داشت که عربستان در لیست حامیان تروریسم نیست، ولی ایران هست. وی این ادعای سخیف را در صفحه شخصی توئیتر خود نیز منتشر کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با آغاز موج جدید حملات تروریستی در کشورهای اروپایی و منطقه، پاسخ این ادعای سخیف وزیر سعودی را به شرح زیر بیان داشت:

هر جا که یک حمله تروریستی یا  انتحاری انجام می شود، همیشه رد پای یک تبعه سعودی وجود دارد، اما هرگز نامی از یک ایرانی در این حمله ها نیست.

پاسخ محسن رضایی به وزیر خارجه عربستان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد