تماس تلفنی پوتین با روحانی

ولادیمیر پوتین در تماس تلفنی با حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران با وی در خصوص وضعیت سوریه بحث و تبادل نظر کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه در تماس تلفنی با حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، به بررسی اوضاع سوریه پرداخت.
بر اساس بیانیه کاخ کرملین، دو رئیسجمهور در خصوص جزئیات وضعیت سوریه به خصوص عملیات پیروزمندانه اخیر نیروهای سوری در شهر تاریخی تدمر که با حمایت هوایی روسیه صورت پذیرفت، گفتوگو کردند.روحانی و پوتین تاکید کردند که این پیروزی در مسیر مقابله با تروریسم، رخداد شاخصی محسوب میشود.
روسای جمهوری روسیه و ایران همچنین در خصوص سایر مسائل دوجانبه تبادل نظر کرده و توافق کردند که بر تماسها در سطوح مختلف بیفزایند.
دیروز و پس از آزادسازی تدمر از اشغال داعش، پوتین با بشار اسد رئیسجمهور سوریه نیز تماس تلفنی برقرار کرد و این پیروزی را به وی تبریک گفت.
توافق ایران و پاکستان برای تشکیل نیروی ویژه نظامی
رادیو پاکستان از توافق مقامات ارشد ایرانی برای تشکیل نیروی ویژه نظامی خبر داد.به گزارش فارس، رادیو پاکستان امروز در گزارشی از توافق بین مقامات ارشد ایران و پاکستان بهمنظور ایجاد و راه اندازی نیروی ویژه نظامی خبر داد.در گزارش رادیو پاکستان آمده است، «چودهرینثارعلیخان» وزیر کشور پاکستان در ملاقات با «عبد الرضا رحمانی فضلی» همتای ایرانی خود برای تشکیل نیروی نظامی ویژه بین دو کشور به توافق رسید.بر اساس این گزارش وزیر کشور پاکستان در ادامه ملاقات خود با وزیر کشور ایران برای تبادل اطلاعات محرمانه، برقراری نظم و هماهنگی بیشتر برای کنترل امور مرزی،جلوگیری از فعالیتهای غیر قانونی در دو طرف مرز مشترک و جلوگیری از قاچاق انسان و مواد مخدر به توافق رسیدند.
این گزارش میافزاید نیروهای نظامی ویژه توسط وزرای کشور پاکستان و ایران مدیریت خواهد شد.تنشهای مرزی قابل توجهی در مرزهای مشترک ایران و پاکستان وجود دارد و گروههای تندرو مستقر در پاکستان نیروهای امنیتی ایران را هدف میگیرند؛ از سوی دیگر رقابت عربستان و ایران در کنار این تنشها به اختلافات فرقهای دامن زده است.در سالهای اخیر نیز حملههای متعددی علیه اقلیت شیعه در پاکستان انجام شده که مسئولیت این حملات با گروه های شبهنظامی تندرو بوده است.
بر اساس افکارسنجی ها: روس ها خواهان احیای شوروی سابق
یافته تازه ترین نظرسنجی انجام شده نشان می دهد، 64 درصد روس ها اگر یک همه پرسی برگزار شود، احیای شوروی سابق را انتخاب می کنند و نکته مهم این است که بسیاری از این افراد، جوانانی هستند که اصلا تجربه زندگی در نظام کمونیستی را ندارند.
به گزارش ایرنا، بیشتر شهروندان روسیه که مورد پرسش در نظرسنجی سراسری مرکز مطالعه افکار عمومی قرار گرفتند، اعتراف کرده اند که از حفظ اتحاد شوروی در یک همه پرسی (فرضی) حمایت می کنند.بنا به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جامعه شناسان در صدد برآمدند با نظر مردم در باره اتحاد جماهیر شوروی آشنا شوند که نتایج آن نشان داد، هر چند در بازتاب دلتنگی اکثر پرسش شدگان تا حدی بزرگنمایی شده است، اما بیشتر شهروندان اعتراف کردند که اگر سال جاری میلادی رفراندومی در باره حفظ اتحاد شوروی برگزارمی شد، از آن حمایت می کردند.برپایه های یافته های همه پرسی تازه انجام شده، در صورت برگزاری یک همه پرسی در سال 2016، نظر 64 درصد احیای شوروی سابق خواهد بود، ولی واقعیت مهم این است که نه فقط افراد مسن بلکه افراد 18 تا 24 ساله (47 درصد) نیز که با زندگی در نظام کمونیستی آشنا نیستند به حفظ اتحاد شوروی جواب مثبت می دادند.
این یافته ها می تواند تایید کننده نتایج همه پرسی 17 ماه مارس سال 1991 باشد که 76 درصد شهروندان از حفظ اتحاد شوروی حمایت کرده بودند. افراد مورد پرسش در تازه ترین نظرسنجی به این پرسش که «چرا 25 سال پیش به خواست مردم برای حفظ اتحاد جماهیر شوروی بی توجهی شد»، پاسخ های متفاوتی دادند و بیشتر اجرا نشدن خواسته مردم را تقصیر دولتمردان کمونیستی وقت دانستند. 27 درصد معتقدند «میخائیل گورباچف» آخرین رییس جمهوری دوران کمونیستی در فروپاشی اتحاد شوروی تقصیر داشته است، 13درصد «بوریس یلتسین» اولین رئیس جمهوری فدراسیون روسیه و گروه او را مقصر می دانند، دو درصد هم معتقدند دسیسه های آمریکا و دیگر کشورهای غربی سبب از بین رفتن اتحاد شوروی شد و فقط یک درصد بر این باورند این واقعه تاریخی مقصری نداشت، ولی 40 درصد پرسش شدگان نتوانستند به این سوال پاسخ بدهند.
با توجه به نتایج به دست آمده در تازه ترین نظر سنجی، می توان گفت بیشتر افراد مسن برای اتحاد شوروی دلتنگی می کنند و به گفته «یولیا باسکاکووا» رئیس پروژه های تحقیقی دفتر پژوهش های اجتماعی - سیاسی، آنها افرادی هستند که واژه «شوروی» را نماد عینی نظم، ثبات و مشخص بودن همه امور می دانند.باسکاکووا توضیح داد: «هم اکنون نسل جدیدی جای نسل قدیم را می گیرد که اتحاد شوروی برای آنها یک سیمای خطیر می باشد و بیشتر با تعریف های والدین شکل گرفته است. تصور آنها در باره ساختار شوروی با حس تعلق به ابر قدرت و آرزوی دولت سوسیالیستی ارتباط دارد، هر چند کمبود بودجه، نبود هر گونه رفاه مصرفی و دیگر آزادی های عادی نیز جزئی از آن دوران بود، ولی برای جوانان، اتحاد شوروی یک برگ ورق خورده از تاریخ است».
عربستان تجهیزات نظامی سنگین تولید میکند

عربستان سعودی با کمک آفریقای جنوبی، خط تولید بمبهای سنگین هواپیما و گلولههای توپ و خمپارهانداز راهاندازی کرد.
به گزارش العالم، شاهزاده محمد بن سلمان وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان و جاکوب زوما رییس جمهور افریقای جنوبی روز یکشنبه در استان الخرج در 70 کیلومتری شمال غرب ریاض، خط تولید بمب های سنگین هواپیما، گلوله ها و سلاح های توپ و خمپاره انداز را در سازمان صنایع نظامی که هواپیماهای بدون سرنشین تولید می کند، افتتاح کردند.
خبرگزاری رسمی عربستان (واس) گزارش داد: این مجموعه شامل 9 ساختمان است که هر یک از ساختمان ها به عملیات مشخصی مانند آماده سازی، بسته بندی، مونتاژ و کوره های حرارتی اختصاص داده شده است. این مجموعه صنعتی، خمپاره های 60، 81 و 120 میلیمتری و نیز گلوله های توپخانه ای 105 و 155 میلیمتری و همچنین بمبهای سنگین هواپیماها که وزن آنها بین 500 تا 2000 پوند است، تولید می کند.
محمد بن حمد الماضی، رییس موسسه صنایع نظامی عربستان، در مراسم افتتاح خط تولید خمپاره های جدید گفت: این موسسه تولیدات متنوعی دارد که از جمله مهمترین آنها سلاح های سبک، مهمات سبک و متوسط، خودروهای زرهی، دستگاه های ارتباطی نظامی، هواپیماهای شناسایی بدون سرنشین، لباس و تجهیزات نظامی است.
وی افزود: امروز تاسیس جدیدترین صنایع تولید خمپاره، گلوله های توپخانه ای و بمبهای هواپیما برای رفع نیاز نیروهای نظامی خود را جشن می گیریم.
رییس موسسه صنایع نظامی عربستان خاطرنشان کرد، این کارخانه با کمک شرکت مهمات سازی راینمیتال دینیل افریقای جنوبی و با هزینه حدود 240 میلیون دلار برای تولید روزانه 300 ارایه توپ و 600 سلاح خمپاره انداز تاسیس شده است که با 130 مهندس و کارگر اداره می شود.