دنیس راس:آمریکا باید هزینه تداوم سیاست های منطقه ای ایران را بالا ببرد
از نظر دنیس راس اصلاح طلبان و عملگرایان به هیچ وجه قادر نخواهند بود در سیاست های منطقه ای و خارجی ایران تغییری صورت دهند.دنیس راس مشاور اسبق خاورمیانه ای باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا معتقد است نیروهای سیاسی اصلاح طلب و میانه رو در ایران نه با توافق هسته ای و نه با پیروزی در انتخابات اخیر پارلمانی قادر نخواهند بود تعیین کننده رفتارها و سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران باشند.به گزارش
عصر ایران راس با انتشار مقاله ای در وب سایت پولیتیکو با عنوان " چرا توافق هسته ای سیاست های تندروهای ایران را تعدیل نکرده است؟" نوشت: از زمان انعقاد توافق هسته ای نه فضای داخل ایران به لحاظ فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بازتر شده و نه رفتارها و سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران در عراق و سوریه و لبنان و یمن تغییر داشته است.این تحلیلگر آمریکایی با اشاره به اینکه تعیین کننده سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران نیروهای محافظه کار هستند، این فرضیه را که توافق هسته ای با ایران ممکن است منجر به تغییر سیاست های منطقه ای ایران شود را رد کرده است.
به زعم این تحلیلگر آمریکایی مادامی که ایالات متحده آمریکا به طور صریح و شفاف هزینه رفتارها و سیاست های ایران در منطقه را بالا نبرده است، هیچ تغییری در سیاست های ایران روی نخواهد داد.دنیس راس با اشاره به اینکه اصلاح طلبان و عملگرایان در ایران نخواهند توانست سیاست منطقه ای جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهند ، توصیه کرده است دولت ایالات متحده آمریکا باید هزینه های گزافی را به ایران بابت تداوم سیاست های منطقه ای اش در حمایت از گروه هایی چون حزب الله و انصار الله در یمن و تداوم حمایت از حکومت سوریه تحمیل کند و مادامی که دولت آمریکا در این زمینه تعلل کند، فعل و انفعالات داخلی در ایران و به قدرت رسیدن اصلاح طلبان و عملگرایان در انتخابات مختلف هیچ تاثیری در تداوم سیاست های منطقه ای این کشور نخواهد داشت.راس نوشته است: درست است که برنامه جامع اقدام مشترک ممکن است موضع دولت روحانی را در داخل ایران تقویت کرده باشد و محبوبیت فزاینده ای برای او در داخل ایران و میان مردم به بار آورده باشد، اما این محبوبیت و این تغییر به هیچ وجه سبب تضعیف نیروهای محافظه کار که هسته ای اصلی تصمیم گیری سیاست های منطقه ای را در دست دارند، نشده است.او افزوده است: اگر ما می خواهیم موقعیت دولت روحانی در ایران تقویت شود باید هزینه سیاست های بی ثبات کننده منطقه ای محافظه کاران در ایران را بالا ببریم. ما باید نشان دهیم ادامه این سیاست های چه بر سر آینده توسعه این کشور خواهد آورد.گفتنی است در حالی فرض اصلی این تحلیلگر آمریکایی بی ثبات سازی سیاست های منطقه ای جمهوری اسلامی ایران است که به اذعان بسیاری از ناظران و تحلیلگران مسایل منطقه، هم اینک مسئول اصلی بسیاری از خشونت ها و ناآرامی و بی ثباتی در بسیاری از مناطق خاورمیانه از جمله سوریه و یمن دولت های متحد واشنگتن در منطقه از جمله عربستان سعودی و قطر و ترکیه هستند.
کتاب جدید زلمای خلیل زاد: رایزنی های آمریکا و ایران درباره جنگ عراق/ پیشنهاد تهران برای مبادله منافقین با اعضای القاعده
بنا به ادعای خلیل زاد در کتاب جدیدش پس از جلسه پراختلاف او با ظریف در ماه می 2003 ، ظریف دیگر به ای میل او پاسخ نداده است.
زلمای خلیل زاد سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل و سفیر سابق این کشور در عراق و افغانستان در دوران ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش در کتاب جدید خود با عنوان " فرستاده" (نماینده) مدعی شده است ایالات متحده آمریکا در سال 2003 همزمان با حمله به عراق و سرنگونی صدام با ایران درباره آینده عراق و هماهنگی هایی به منظور اطمینان از عدم مداخله نظامی ایران در جنگ، مذاکره کرده است.
به گزارش
عصر ایران نیویورک تایمز نوشت در کتاب جدید خلیل زاد که قرار است در ماه جاری میلادی از سوی انتشارات سن مارتین به بازار نشر آمریکا عرضه شود،به بخش هایی از پشت پرده های دوران کاری او در دوران تصدی مسئولیت هایش اشاره شده است که حمله به عراق نیز بخشی از آنهاست.
به نوشته خلیل زاد مذاکرات محرمانه آمریکا با ایران بین او و محمد جواد ظریف سفیر وقت ایران در سازمان ملل ، در جریان حمله آمریکا به عراق در شهر ژنو سوییس انجام شده است.
خلیل زاد مدعی شده است دولت بوش می خواست اطمینان حاصل کند که ایران در جنگ بی طرف خواهد ماند و در صورتی که یک هواپیمای نظامی آمریکا در جریان این جنگ مجبور به نقض حریم هوایی ایران شود، نیروهای نظامی این کشور به سمت این هواپیما آتش نخواهند گشود.او در کتاب خود نوشته است : ظریف با این درخواست موافقت کرد... ما همچنین از ایرانی ها خواستیم گروه های شیعه عراقی را به مشارکت در دولت جدید عراق پس از سقوط صدام تشویق کند.
به نوشته خلیل زاد مذاکرات ایران و آمریکا درباره عراق تا ماه می سال 2003 ادامه داشت . ادامه مذاکرات به دلیل اختلافات دو کشور درباره مواردی چون تروریسم و تبادل اعضای گروه های تروریستی متوقف شد. در می 2003 ایالات متحده آمریکا ایران را به پناه دادن به اعضای القاعده که مسئول حملات تروریستی به ریاض عربستان و کشته شدن هشت شهروند آمریکایی بودند، متهم کرد و مذاکرات با ایران درباره عراق متوقف شد.
به نوشته نیویورک تایمز با گذشت بیش از یک دهه پس از آن سال ها آقای خلیل زاد همچنان معتقد است به هم خوردن مذاکرات محرمانه بین آمریکا و ایران در موضوع عراق یکی از عوامل یه شکست انجامیدن جنگ عراق بوده است.
به باور او ایالات متحده آمریکا باید کانال مذاکرات با ایران را به همراه فشار بر تهران حفظ می کرد.
او در کتاب خود نوشته است: "به اعتقاد من ما اگر کانال گفت و گو با ایران را به همراه فشار به این کشور حفظ می کردیم می توانستیم همکاری این کشور در عراق را حفظ کنیم."
این کتاب در حالی قرار است به بازار نشر آمریکا ارایه شود که رویکرد دولت دموکرات اوباما در قبال مذاکرات هسته ای با ایران از سوی بسیاری از جمهوریخواهان مخالف دولت اوباما به باد انتقاد گرفته شده است.خلیل زاد یک آمریکایی افغانی الاصل (زاده شهر مزار شریف افغانستان) و یکی از مهم ترین بازیگران سیاست خارجی دوران جورج دبلیو بوش رییس جمهور سابق آمریکاست.
او در کتاب خود نوشته که مسئول مذاکره با محمد جواد ظریف درباره جنگ با عراق در ژنو بوده است. به نوشته خلیل زاد ایالات متحده آمریکا می خواست در جریان مذاکرات ضمن اطمینان دادن به ایران مبنی بر اینکه دولت آینده عراق پس از صدام در صلح و دوستی با همسایگانش خواهد بود، اطمینان یابد نیروهای نظامی ایران در جریان این جنگ بی طرف خواهند بود.خلیل زاد نوشته است با اجازه دولت بوش مجوز یافت با ظریف در ژنو در این باره مذاکره کند.
به نوشته خلیل زاد در جریان مذاکره دو مقام در می 2003 اختلافات دو طرف بیشتر شد. در آن جلسه ظریف خواستار تسلیم رهبران مجاهدین خلق (منافقین) به ایران پس از سقوط صدام شد و در مقابل نیز خلیل زاد با زدن اتهام حمایت ایران از تروریسم مدعی شد ایران تبدیل به خانه اعضا و رهبران ارشد القاعده پس از حمله آمریکا به افغانستان شده است. از جمله اینکه خلیل زاد مدعی شد ایران به خانواده بن لادن و یکی از پسرانش پناه داده است.
خلیل زاد مدعی شده است ظریف در این نشست ایده تبادل اعضای القاعده با رهبران گروه مجاهدین حلق (منافقین) را مطرح کرد اما این درخواست با مخالفت کاخ سفید رد شد.
پس از آن به نوشته خلیل زاد، ظریف به ای میل های او برای برگزاری جلسات دیگر در ژنو پاسخ نداده است.خلیل زاد در کتاب خود نوشته است پس از اینکه در سال 2005 به سمت سفیر آمریکا در بغداد انتخاب شد نیز تلاش کرد کانال مذاکرات محرمانه با ایران را احیا کند، اما به نوشته او در سال های پس از 2005 بیشتر تماس های آمریکا با ایران از طریق غیر مستقیم و از کانال مقامات عراقی و گروه های شیعه عراقی انجام شد.
بابک زنجانی به اعدام محکوم شد
دادگاه متهمان پرونده (بابک زنجانی و 2 متهم دیگر) را مفسد فی الارض شناخته و به اعدام محکوم کرده است.بابک زنجانی به اعدام محکوم شد.
به گزارش
عصرایران، سخنگوی قوه قضاییه گفت: دادگاه متهمان پرونده (بابک زنجانی و 2 متهم دیگر) را مفسد فی الارض شناخته و به اعدام محکوم کرده است.
غلامحسین محسنی اژهای در نشست خبری خود با اعلام این خبر اظهار داشت: حکم زنجانی و دو متهم دیگری که در پرونده نفتی با وی محاکمه شدند در دادگاه بدوی صادر شده است و دادگاه بدوی این سه متهم را مفسد فی الارض تشخیص داده و به اعدام محکوم کرده است. وی افزود: متهمان پرونده علاوه بر اعدام به رد مال در حق شاکی یعنی شرکت نفت و همچنین به جزای نقدی معادل یک چهارم پولشویی محکوم شدند.بابک زنجانی 43 ساله، به دلیل اتهامات مالی به ویژه خرید نفت بدون پرداخت پولش در ۹ دی سال 92 توسط دستگاه قضایی بازداشت شد.
نخست وزیر ژاپن برای اولین بار پس از انقلاب به تهران می آید
به دنبال رفع تخریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران، شینزو آبه به دنبال ابتکاراتی برای تقویت مناسبات سیاسی و اقتصادی میات توکیو و تهران است.
دولت توکیو به تهران اطلاع داده است شینزو آبه مایل است در سال 2016 به تهران سفر کند.
به گزارش فارس، دولت ژاپن تهران را مطلع کرده است شینزو آبه نخست وزیر این کشور مایل است در سال 2016 به تهران سفر کند.
براساس این گزارش، در صورت انجام این سفر، برای اولین بار طی 38 سال گذشته است که یک نخست وزیر ژاپن به ایران سفر خواهد کرد.
این گزارش افزود: به دنبال رفع تخریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران، شینزو آبه به دنبال ابتکاراتی برای تقویت مناسبات سیاسی و اقتصادی میات توکیو و تهران است.
آخرین باری که یک نخست وزیر ژاپن به تهران سفر کرد سفر تاکئدو فوکودا در سپتامبر 1978 بود.
جیسون و عوارض جانبی جاسوسی صلحطلبانه
خبرنگاران کولهپشتی در دنیای امروز، بهترین نیروهای جمعآوریکننده اطلاعات از مقصد و سوژههای دلخواه به شمار میروند و البته لزوما «خبرنگار» نیستند.

به گزارش مشرق، پایان جلسات محاکمه جیسون رضاییان، جاسوس آمریکایی- ایرانی دستگیرشده در کشورمان، همراه شد با آغاز صدور مجوز فعالیت خبری تیم به اصطلاح خبرنگاری بیبیسی! البته مجوز فعالیت برای عوامل شبکههای خبری کشورهای مختلف، معمولا توسط دولتهای کشورهای توسعه یافته نیز صادر میشود اما نکته اصلی اینجاست که هیچ دولت قدرتمندی در فضای جهانی «خبرنگاران کولهپشتی» را بهعنوان عوامل ساده و آموزش ندیده صرفا فعال در حوزه «خبر» به حساب نمیآورد. به همین دلیل است که فرضا کشوری همچون آمریکا با انواع دستگاههای اطلاعاتی عریض و طویل مجوز فعالیت اعضای خبرگزاریهای رسمی جمهوری اسلامی را با سختی و حساسیت بسیار و با محدودیتهای تکاندهندهای همچون منع کیلومتری تردد در حوزه شهری اطراف سازمان ملل تعیین میکند و در یک اقدام جالب توجه پیشگیرانه، گفتوگوی همه عناصر تاثیرگذار دولتی و حتی شبهدولتی با خبرنگاران ایرانی را ممنوع اعلام میکند!
در چنین فضای حساس اطلاعاتی – امنیتی، بازداشت جیسون رضاییان و محاکمه وی در ایران با عناوینی همچون «جیسون اسیر جنگ قدرت در ایران»، «پروندهسازی دستگاههای امنیتی ایران علیه شهروند آمریکا» و موارد مشابه همراه با مرثیه سرایی درباره میزان رنج و ناراحتیای که خانواده و رفقای آمریکایی وی در این مدت متحمل شدهاند، بازتاب یافت!
خبرنگاران کولهپشتی در دنیای امروز، بهترین نیروهای جمعآوریکننده اطلاعات از مقصد و سوژههای دلخواه به شمار میروند و البته لزوما «خبرنگار» نیستند. شیوه کارشان به این شکل است که موظفند اطلاعات دقیق و بیواسطه را از زمین حریف جمعآوری کرده و به اصطلاح «خلأهای اطلاعاتی سیستمهای امنیتی دور از موقعیت» را بر طرف کنند.
خبرنگاری کولهپشتی در حقیقت شاخهای از علم «دادهکاوی هوشمند از منابع آزاد» به شمار میرود که از ابداعات ویژه سیا به شمار میرود و هماکنون فعالان آمریکایی این عرصه در همکاری مستقیم با آژانس امنیت ملی آمریکا و وزارت دفاع این کشور فعالیت میکنند. آنها با استفاده از پوششهایی همچون «دیدهبان حقوق بشر»، «عضو یک سازمان مردمنهاد خیر»، «گردشگر»، «مردمشناس» یا «خبرنگار آزاد» به جامعه هدف نزدیک شده و تلاش میکنند اطلاعات دست اول را از منابع محلی آزاد همچون سایر خبرنگاران، گروههای مردمی یا مدیران دولتی با درجات مختلف دسترسی، کسب کنند. پس هر چند اقدام مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای دلسوز درباره صدور هشدار امنیتی برای کنترل و رصد بیشتر خبرنگاران خارجی حاضر در ایران قابل تقدیر است اما نکته اینجاست که هیچ دستگاه امنیتی از چنین پتانسیلی برخوردار نیست که حجم قابلتوجهی از نیروهای خود را در راستای پایش رفتارها و دیدارها و حرکات خبرنگاران خارجی حاضر در خاک ایران، به کار گیرد!
این غربگرایی است که موجب میشود به خبرنگاران آموزشدیده شبکه خبریای که رسما در فتنهافروزی علیه نظام حاکم بر ایران به اعتراف صریح خود نقشی فعال ایفا کرده، مجوز فعالیت بدهیم و در پایان با عواقب ناخوشایندی همچون اعترافات حزبی معاون رئیسجمهور کشورمان در درددل خودمانی با بیبیسی دست و پنجه نرم کنیم! این دستکم گرفتن فردی آموزشدیده و حرفهای همچون جیسون رضاییان در طول قریب به 10 سال بود که منجر شد وی با نزدیک شدن به مدیران دولتی با انگیزههای قابل بررسی، به اطلاعات یکی از نهادهای مهم دولتی کشور دست پیدا کند و سطح دسترسی وی در اماکن محرمانه ایرانی به حدی بالا رود که به قول اعضای لابی امنیتی نایاک در ایران او را «حاجی جیسون» خطاب کنند!
جیسون شاهمهرهای بود که پس از ارسال اطلاعات حیاتی ایران در حوزه روشهای دور زدن تحریم با همدستی با عوامل اقتصادی لابی کنگره آمریکا - «نایاک» در مجموعه شرکتهای «آ» - تازه در تور امنیتی کشورمان گرفتار آمد! در حالی که همچنان در دستورالعمل وزارت خارجه کشورمان از زیرمجموعه خواسته میشود همکاری صد درصدی با لابیهای در ظاهر حامی نظام و فعالان ضد جنگ داشته باشند! با چنین نشانهگذاری دقیقی مسیر نفوذ لابیهای خطرناک تشکیلات راکفلرها در ایران کماکان با فرش قرمز تزیین میشود و هیچ بعید نیست فردا روز همچون ایام مذاکرات که مکرر دوستان هدایتگر جیسون رضاییان را بر سر میز مذاکرات وین و ژنو ناباورانه مشاهده میکردیم این بار فرضا آنها را در مرکز بررسیهای استراتژیک ببینیم!
راکفلرها به نام «فعالیت برای صلح» در دولت قبل با گروههایی همچون «رهپویان صلح»، «کد صورتی»، «شورای ایرانیان آمریکایی»، «انجمن تجار امارات» و... به نهاد ریاست جمهوری، شورای ایرانیان و سایر مراکز خصوصی نظام دست یافتند و در دوره جدید نیز با طیفی از گروههای برآمده از ساختار مشترک همچون نایاک و کاسمی مسیر تاثیرگذاری بر سیاست خارجی ایران را در پیش گرفتند. جالب اینجاست که رضاییان در دولت قبل نیز تور لیدر و هماهنگکننده دیدارهای افرادی همچون لیلی زند و گروههای مرتبط با وی بود و در اماکنی همچون مصلای نماز جمعه، نهاد ریاست جمهوری، دفتر خاتمی و برخی روحانیون غربگرا و حامیان سیاسی داخلی، همراهیشان کرد. زند به عنوان یک جمعآوریکننده اطلاعات از منابع مردمی پس از خروج از ایران گفت: «مردم ایران دموکراسیخواه اما حکومت آنها دیکتاتوری است. هر گاه مردم ایران به سمت دموکراسی حرکت میکنند ما آن را خراب میکنیم!» خندهآور است که تیم اسفندیار رحیممشایی احتمالا گمان میکردند تاثیرات شگرفی بر احساس «ایراندوستی» لیلی زند و تشکیلات راکفلرها گذاشتهاند در حالی که زند و همسرش کریمی حکاک بلافاصله پس از خروج از ایران برای یک دوره 2 ساله راهی اسرائیل شدند و نتایج تحقیقات میدانی آزادانه آنها در ایران سر از دانشگاه حیفا و وزارت خارجه رژیم غاصب صهیونیستی درآورد! و خدا میداند نتایج تحقیقات جیسون رضاییان در طول 10 سال گذشته تا کجاها که صعود نکرده است!
به لطف حمایت شبکهای تشکیلات پیچیده راکفلرها، رابط خبری جیسون رضاییان در آمریکا، پس از پخش اعترافات جیسون در ایران، برنده جایزه مالی حقوق بشری شد تا مسیر جاسوسگیری و خیانت به وطن به واسطه دستخوشهای چند هزار دلاری تضمین شده و کسی در میانه راه خدمت به دشمن به علت بروز «عوارض جانبی جاسوسی» ناامید نشود!
لابی رسانهای لیبرال- سرمایهداری به واسطه برخی رفتارهای عجیب دولتی از همیشه در ایران دست بازتر است و هیچ تاوانی بابت شوی رسانهای «هپی» که با مدیریت و هماهنگی جیسون رضاییان به یک کمپین تبلیغاتی حقوق بشری ضد نظام تبدیل شد، پرداخت نکرد.
ما با عناصر آمریکایی طرف هستیم که آموزش دیدهاند به نام «صلحسازی» و «پرهیز از جنگ» گرای افزایش اثرمندی تحریمها ضد ملت را از داخل به واسطههای وزارت خزانهداری آمریکا دهند و از سوی دیگر با لابیهای نفتی و تجاری غربی عقد برادری امضا کنند تا پس از دور زدن حامیان استقلال و خودکفایی ایران، به سرعت با پرداخت حق دلالی غربگرایان بیهنر خیانتپیشه، بر سر سفره منابع و بازار ایران حاضر شوند.
علت اصلی نام آوردن از جیسون رضاییان بر سر میز مذاکرات ایران و 1+5 وحشت از افشای همین موارد مهم و به خطر افتادن کل شبکه اقتصادی پشتپرده است، اگرنه چه کسی باور میکند راکفلرها به اعتراف خود بیش از یک میلیارد دلار در 10 سال هزینه کردهاند تا ایران و آمریکا به صلحی زیبا دست یابند! این قماری یک میلیارد دلاری است که دستکم هزار برابر سود اقتصادی و بیش از آن منافع استراتژیک به همراه خواهد آورد و در این میان جیسون و خانوادهاش به همراه معماریان و مرعشی و پارسی و امثالهم نیز چند صد هزار دلاری کاسب خواهند شد.
حکم صادره برای پرونده جیسون رضاییان قطعا تاثیر بسزایی بر نحوه عضوگیری شبکه جاسوسان آمریکایی- صهیونیستی خواهد گذارد و دستکم هزینه چنین فعالیتهای خرابکارانهای را افزایش میدهد اما مسیر اصلاح این روند در دستگیری سرشاخههای داخلی است که مجوز نفوذ رضاییان و جاسوسان اعزامی آینده به اماکن محرمانه ایران و دسترسی به اطلاعات خصوصی وزارتخانهها و نهادهای مهم کشور را فراهم میآورند؛ مسیری که بهرغم تنبیه قطعی رضاییان کماکان بدون ناظر امنیتی است.
منبع: وطن امروز