سفریکیازعواملسازمانCIAبهتهران/ اسنادش را افشا خواهیم کرد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۱۶
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اخیرا یکی از عوامل سازمان CIA که مسئول نفوذ در ایران شده که در آینده اسناد زیادی را از وی افشا خواهیم کرد، خردادماه به تهران آمده و از تمام دانشگاهها بازدید کرده است.
به گزارش جهان، سرلشکر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در چهارمین همایش سراسری علوم و مهندسی دفاعی در سپاه که صبح امروز (سهشنبه) در دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین (ع)، برگزار شد، اظهار داشت: مبنای اساسی سپاه آیه "وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قوة" است که در نماد سپاه جایگذاری شده است، در دل این آیه معانی بسیار زیادی نهفته شده که اساس اقتدار سپاه نیز بر این آیه استوار است.
وی ادامه داد: آیه "وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قوة"، یک آیه، پویا، استاتیک و دینامیک است که اگر در دانشگاهی متعلق به سپاه امروز با دیروز متفاوت نبود به آن معنا است که به این آیه توجه نشده است. ما باید روز به روز تواناییهایمان را بالا ببریم و مرزهای دانش را پیش رویم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از مولفههای اقتدار را توجه به علوم و فناوریهای مهندسی دانست و گفت: علوم و فناوریهای مهندسی دو پایه اساسی اقتدار یک کشور را تشکیل میدهند و روز به روز اقتدار کشور ما را پیش میبرند. دانشگاه امام حسین(ع) نیز اگر به همه امور اقتدارآفرین دیگر توجه میکند باید به علوم و فنون مهندسی نیز توجه داشته باشد.
رضایی ادامه داد: یکی از اهدافی که در دوران جنگ به آن رسیدیم، مهندسی و ضدمهندسی بود که به یکی از محورهای مهم و طراحیهای جنگ تبدیل شد و ما اساس عملیاتهای خیبر، شمالغرب و والفجر 8 را بر اساس این تفکر پایهگذاری کردیم ما باید در جنگ دشمن را به سرزمینهایی بکشانیم که توانایی او بیخاصیت میشود و توان مقابله با ما را نداشته باشد.
وی تاکید کرد: مهندسی در نیروهای مسلح، قدرتساز و توانمندساز است و خلاء 2 یا 3 لشکر را پر میکند. امروز در عرصه علوم و فنون مهندسی پیشرفتهای عظیمی را در دنیا شاهد هستیم و ما باید این تواناییها و پیشرفتهای جدید را مطالعه و سپس فراگیری کنیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اکثر فناوریها از دل جنگ در دنیا بیرون آمده است، گفت: علوم و فنون مهندسی دفاعی در سپاه تنها برای نیروهای مسلح مفید نیست بلکه میتواند وارد حوزههای تجاری و همچنین باعث کمک به اداره کشور میشود که ابعاد وسیعی در بر دارد.
رضایی تصریح کرد: ما با دشمنانی روبرو هستیم که علوم و فنون مهندسی آنها از ما 100 سال جلوتر است، مشکل اصلی دشمنان با ما، بمب اتم نیست بلکه فناوری و پیشرفت هستهای است. در مسئله ساخت موشکها نیز مشکل آنها با ساخت موشک نیست بلکه مشکل اصلی آنها پیشرفت ما در حوزه ساخت موشک است و مبارزه ما با قدرتهایی است که علوم و فنون مهندسی را در دنیا به انحصار خود در آوردهاند.
وی با تاکید بر اینکه جنگ امروز، جنگ مهندسی و علمی است و دانشگاه امام حسین (ع) باید خود را برای این نبردها آماده کند، اظهار داشت: در طول 35 سال انقلاب توانستهایم هر توطئهای را به فرصت تبدیل کنیم و ما نه تنها جنگ را به فرصت تبدیل کردیم بلکه اقتدار ملی را نیز بعد از 300 سال حفظ کردیم؛ ما به دنبال جنگ و توطئه نیستیم اما معتقدیم تنها نباید به فکر دفع آن باشیم بلکه باید از آن یک فرصت بسازیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به توطئه دشمنان در انتخابات اشاره کرد و گفت: دشمن در انتخابات اخیر جنگ نرمی را علیه ما به راه انداخت و چنان با امکانات سایبری و نرمافزاری به صحنه آمد که بسیار عجیب بود.
رضایی ادامه داد: این طرف لیستی را معرفی میکند و دشمن با تهدیدسازی حساب شده اذهان مردم را تغییر میدهد و این تغییر به گونهای است که حتی صدا و سیما نیز حریف آن نمیشود. به عنوان مثال امکانات نرمافزاری که در تهران وجود دارد قطعا در شهرستانها نیست و دشمن از این موضوع بهره برد تا بتواند به اهداف خود برسد.
وی افزود: اخیرا یکی از عوامل سازمان CIA که مسئول نفوذ در ایران شده که در آینده اسناد زیادی را از وی افشا خواهیم کرد، خردادماه به تهران آمده و از تمام دانشگاهها بازدید کرده است. ایشان اولین کسی است که در فضای باز شوروی به آنجا رفت و بعد از برجام نیز به ایران آمده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: جنگ امروز ما از دروازههای دمشق آغاز شده و تا کوچه خیابانهای تهران ادامه دارد آنجا نبرد است و اینجا مقاومت.
رضایی در پایان تاکید کرد: امروز، روز جهادی، حماسی و در صحنه است و به نقاط حساس عبور از خطهایی خطرناک رسیدهایم و دیگر روز گذران کردن زندگی نیست و باید در همه حال آماده و مقتدر باشیم.
منبع:تسنیم
مقاله ای مهمکه خواندن آن به آمریکایی ها توصیه شده است
"تا زمان فروپاشی نظام ایران، صلح میان تهران و واشنگتن نمی تواند وجود داشته باشد"
"سرنوشت شوروی در انتظار جمهوری اسلامی است"!
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۶
این مقاله که نویسندگان آن ؛ " ری تکیه " عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا ، " الیوت کوهن " یکی از طراحان حمله آمریکا به عراق و"اریک ادلمن" مأمور سابق سرویس خارجی آمریکا و معاون ارشد مشاور امنیت ملی «دیک چنی» معاون رئیسجمهورسابق آمریکا هستند ، مستندی است بر تداوم دشمنی سازمان یافته آمریکا علیه ایران و پاسخی به خوش خیالی های موجود در سیاست خارجی دولت مبنی بر آن که به لبخند آمریکایی ها باید اعتماد کرد .
گروه بین الملل جهان نیوز، محمد عبداللهی ـ چندی قبل " سازمان جانشین پروژه قرن آمریکای نوین " که از اهداف اصلی آن ، شکلدادن به یک قرن جدید بر اساس اصول و منافع آمریکایی ، همراه با به چالش کشیدن برخی نظامها از جمله نظام جمهوری اسلامی ایران بر محور منافع ایالات متحده و ارزشهای آن است ، .به کاربران خود توصیه کرد که مقاله " زمان سخت گرفتن به ایران " را که به قلم "الیوت کوهن"، "اریک ادلمن" و "ری تکیه " نوشته شده را در فارین افرز بخوانند.
هدف اصلی مقاله فارین افروز تزریق مفهوم تغییر ساختار نظام در مباحثات انتخابات ریاست جمهوری2016 آمریکا است ودر بخشی از آن آمده است: «جمهوری اسلامی در بلندمدت به سرنوشت اتحاد جماهیر شوروی و دیگر آثار باقی مانده ایدئولوژیک قرن بیستم ملحق می شود. » نویسندگان مقاله توصیه می کنند که آمریکا بایستی برای مقابله با ایران هزینه های سیاست خارجی،تضعیف اقتصاد ایران و حمایت از مخالفان داخلی را افزایش دهد. آنها در این مقاله به وضوح ایران را دشمن علنی شماره یک خاورمیانه و داعش را ناشی از القائات ایران می دانند!!؟ و آن را یک گروه انحرافی نسبتا کوچک می شمرند. در ادامه این مقاله آمده است : « به هر حال، تا زمان فروپاشی نظام ایران هیچ صلح واقعی میان واشنگتن و تهران نمیتواند وجود داشته باشد»
این مقاله که نویسندگان آن ؛ " ری تکیه " عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا ، " الیوت کوهن " یکی از طراحان حمله آمریکا به عراق و"اریک ادلمن" مأمور سابق سرویس خارجی آمریکا و معاون ارشد مشاور امنیت ملی «دیک چنی» معاون رئیسجمهورسابق آمریکا هستند ، مستندی است بر تداوم دشمنی سازمان یافته آمریکا علیه ایران و پاسخی به خوش خیالی های موجود در سیاست خارجی دولت مبنی بر آن که به لبخند آمریکایی ها باید اعتماد کرد .
صحنه واقعی سیاست آمریکا در هر دو جناح داخلی آن چیز دیگری است . هدف مشترکی که " براندازی نظام ایران " نام دارد و تنها محل اختلاف در «روش انجام »آن است . از یک سو دموکرات ها در آمریکا مباحثات انتخابات ریاست جمهوریشان را حول موضوع «تغییر ماهیت نظام ایران » دنبال می کنند و نومحافظه کاران تندرو نیز هنوز هدف شان درخصوص «تغییر ضربتی رژیم در تهران »را رها نکرده اند و از سوی دیگر جناح غربگرا در ایران بر سر آشتی با آمریکا مسابقه گذاشته است !
اینکه امروز با مغالطات کلامی « دشمنی آمریکایی » را حمل به صحت کنیم و در مقابل « بدبینی به دشمن » را افراط گری و «تقابل با دنیا» بنامیم نه چیزی از واقعیت دشمنی می کاهد و نه ما را پیروز میدان می کند. حقیقت آنست که « تاریخ هیچ کس را بابت غفلت هایش نستوده است ».
آتشبس بهانهای برای سقوط بشاراسد است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۱
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: آتشبس در سوریه بهانهای برای تغییر حکومت بشاراسد است ولی تصمیمگیری برای آینده سوریه تنها با اراده مردم امکانپذیر است.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، علیاکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک تشخیص مصلحت نظام در حاشیه همایش جمهوری اسلامی ایران فرصتها و تهدیدهای فرهنگی افراطگرایی که صبح امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، در جمع خبرنگاران و در خصوص مذاکرات صلح سوریه اظهار داشت: آمریکاییها قصد خیر برای اینکه از آتشبس سوریه طرفداری میکنند، ندارند.
وی ادامه داد: آمریکاییها به دنبال تغییر حکومت سوریه هستند و آتشبس در سوریه بهانهای برای تغییر حکومت بشاراسد است که در تاریخ بینالملل تصویب چنین قطعنامهای سابقه ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تصمیمگیری برای آینده سوریه تنها با اراده مردم سوریه امکانپذیر است نه با تصمیم سازمان ملل و حکومتهای دیگر.
ولایتی با اشاره به نقش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ترویج فرهنگ اسلام در جهان افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وظیفه سنگینی را در مورد تدوین و ترویج صحیح اسلام در سراسر عالم برعهده دارد و در طی سالهایی که میگذرد، خدمات بسیار ارزشمندی را انجام داده است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر یکی از مشکلات فرهنگی که مسلمانان با آن مواجه هستند، انحراف در فرهنگ اسلامی توسط وهابیون و تکفیریهاست که به غلط اسلام را یک اسلام تکفیری و افراطی معرفی میکنند و در حقیقت یک چهره مشوش از اسلام در دنیا تصویر میکند و این اقدام نیز با پشتیبانی غربیها برای مخدوش کردن چهره اسلام ترتیب داده شده است.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک تشخیص مجمع مصلحت نظام خاطرنشان کرد: غربیها و آمریکا در افغانستان با تاسیس القاعده و در عراق و شام با تاسیس داعش و امثال آن سعی کردند از اسلام چهرهای افراطی جلوه دهند؛ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وظیفه دارد که انحراف این فرهنگها و روشهای افراطی و مظاهر انحرفی را به مردم نشان دهند.
سفرهای مشکوک عوامل اطلاعاتی آمریکا با تابلوی علمی به ایران
دلیلعلاقهزیاد"سیا"به مؤسساتآموزشعالیایران
خود گودمن این واقعیت را پنهان نکرد. با نگاهی به بیوگرافی او در وب سایت مؤسسه آموزش بین الملل در می یابیم که گودمن در دولت کارتر به عنوان هماهنگ کننده جلسات توجیهی رئیس سازمان سیا کار می کرده است. در مقاله ای منتشر شده از نیویورگ تایمز در سپتامبر 1996 و با عنوان«به سیا تلفن کنید و انگشتهای خود را به شکل صلیب درآورید»، ضمن بیان نقل قولی از گودمن از او به عنوان مدیر ارشد سابق سیا که بعدها رئیس دانشکده سرویس خارجی دانشگاه جورج تاون شده نام می برد.
گروه سیاست جهان نیوز ـ آیت الله سیدعلی خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی ایران طی سخنانی در جریان دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سپتامبر 2015، درمورد نفوذ دشمن در کشور هشدار داد. وی اظهار داشت:
"هدفشان این است که به مراکز تصمیم گیری کشور نفوذ کنند. اگر نشد دستکم در داخل مراکز تصمیم ساز نفوذ کنند. چراکه مراکزی وجود دارند که به امر تصمیم سازی کمک می کنند. اینها کارهایی است که دشمن انجام می دهد."
بعضی از رسانه ها انتقاداتی پیرامون موضوع نفوذ مطرح کرده اند. افراد بخصوصی سخنان رهبر را نوعی کنترل و تأثیرگذاری بر انتخابات پیشروی مجلس شورای اسلامی قلمداد کرده اند. با همهی اینها اگر واقعاً یک تلاش هماهنگ از طرف جامعهی اطلاعاتی آمریکا برای نفوذ و اثرگذاری بر نهادها و مراکز داخل جمهوری اسلامی در جریان باشد چه؟ در واقع، یکی از اصلی ترین فلسفه های وجودی سیا این است افرادی را برای تحت تأثیر قراردادن سیاست های یک کشور در جهت منافع ایالات متحده به استخدام خود درآورد. آنچه رهبر کشور میگوید نه بدگمانی و کج خیالی بلکه بیان واقعیتها است. بی احتیاطی است اگر تصور ما این باشد که سیا در جهت مهار ایران و نظارت بر اوضاع داخلی آن تلاش نمیکند.
آیت الله خامنه ای درمورد انواع نفوذ شامل نفوذ سیاسی و نفوذ فرهنگی صحبت نمود. به نظر می رسد که دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ایران از پروژهی نفوذ آمریکائیها در امان نباشند. مواردی از قبل وجود دارد که در جریان سفر هیئت های علمی آمریکا به ایران و همچنین کنفرانس های برگزار شده در ایران افرادی حضور داشته اند که ارتباطات سؤال برانگیزی با سیا داشته اند.
مؤسسه آموزش بین الملل(IIE
): در ژوئن 2015 مؤسسه آموزش بین الملل، یک هیئت نمایندگی متشکل از مقامات ارشد علمی آموزشی را در سفر به ایران رهبری نمود. این گروه از سیزده دانشگاه و مرکز پژوهشی ایران بازدید کردند. هدف از این سفر پایه گذاری همکاریه ای علمی بین دو کشور بوده است. سرپرستی هیئت فوق را آلن گودمن رئیس و مدیرعامل IIE بر عهده داشت. مقاله های زیادی در ایران پیرامون این سفر به رشته تحریر درآمد. اما در هیاهوی این سفر تاریخی یک چیز در معرفی دکتر گودمن به نمایندگان علمی ایران از قلم افتاد، و آن اینکه آقای گودمن با سازمان سیا در ارتباط است.
خود گودمن این واقعیت را پنهان نکرد. با نگاهی به بیوگرافی او در وب سایت مؤسسه آموزش بین الملل در می یابیم که گودمن در دولت کارتر به عنوان هماهنگ کننده جلسات توجیهی رئیس سازمان سیا کار می کرده است. در مقاله ای منتشر شده از نیویورگ تایمز در سپتامبر 1996 و با عنوان«به سیا تلفن کنید و انگشتهای خود را به شکل صلیب درآورید»، ضمن بیان نقل قولی از گودمن از او به عنوان مدیر ارشد سابق سیا که بعدها رئیس دانشکده سرویس خارجی دانشگاه جورج تاون شده نام می برد.
علاوه بر این، فهرست مقالات گودمن از اطلاعات کارشناسی او از حوزه درونی و نهان جامعه اطلاعاتی آمریکا حکایت دارد.
در چاپ 1985-1984 مجله فارین پالیسی، گودمن در مقاله ای تحت عنوان«تاریخ و محل لانگلی: بسامان کردن نابسامانی های اطلاعاتی»، "استدلال نمود که چگونه فقدان نظام متمرکز جمع آوری و تحلیل اطلاعات به عنوان اساسی ترین معضل جامعه اطلاعاتی رخ نموده است".
او در مقاله دیگری تحت عنوان«اصلاحات در اطلاعات آمریکا» در فارین پالیسی به سال 1987 به بحث پیرامون کنترل بیش از اندازهی ریگان بر روی سیا و متعاقب آن دادن دستورات غیر قانونی که به نوبه خودش رسوایی ایران-کنترا را به بار آورده بود، پرداخته است.
در ژوئن 1988 و در نشریه دانشکده جنگ ارتش آمریکا به نام پارمیترز، مقالهای با عنوان"آیا برای اقدامات مخفی آیندهای وجود دارد؟"
اینها تنها تعداد اندکی از مقالات و نوشته های گودمن بود که همین ها حرفهای بودن وی را در زمینه اطلاعات آشکار می سازد.
حالا ممکن است کسی بگوید که چرا گودمن با این تجربه کاری در سازمان سیا آنجا را ترک کرده و وارد حوزه آکادمیک شده است. در هرحال واضح است که شخصی که چنین ارتباطات آشکاری با اطلاعات آمریکا داشته و در حال حاضر مرکزی آموزشی متعلق به مؤسسه آموزش بین الملل به کشورهایی مثل ایران و کوبا سفر میکنند. تصور کنید شرایط برعکس شود که دولت آمریکا تحت هیچ شرایطی اجازه ورود آن فرد را به داخل کشورش نمی داد. شاید گودمن دیگر در سازمان سیا فعال نباشد اما یک ضرب المثل در جامعه اطلاعاتی آمریکا می گوید: "یکبار سیا، همیشه سیا".
شورای مشورتی آموزش عالی امنیت ملی(NSHEAB): اعزام یک هیئت علمی در سال 2008 نمونه ای دیگر از علاقه شدید اطلاعات آمریکا به مراکز آموزش عالی ایران است. نوامبر همان سال انجمن دانشگاههای آمریکا ترتیب سفر شش تن از رؤسای مراکز دانشگاهی این کشور را به ایران داد.رئیس وقت انجمن دانشگاههای آمریکا، رابرت بردال، که خودش هیئت آمریکایی را همراهی می کرد در آن زمان گفت که این سفر در پاسخ به دعوت رئیس دانشگاه صنعتی شریف صورت گرفته است. میزبانی هیئت مذکور را دانشگاه شریف به عهده داشت.
رؤسای دانشگاهی حاضر در آن سفر عبارت بودند از: یارد کوهون از دانشگاه کارنگی ملون، دیوید لیبرون از دانشگاه رایس، جی.
برنارد ماچن از دانشگاه فلوریدا، سی. دی موت جونیور از کالج پارک دانشگاه مریلند، دیوید اسکورتن از دانشگاه کورنل و لری وندرهوف از دانشگاه دیویس کالیفرنیا. مکسی میلیان آنگرهولزر هم که آن موقع مدیرعامل بنیاد ریچارد لونزبری بود، از اعضای هیئت مذکور در سفر به ایران بود. قسمت اعظم هزینه های این سفر را بنیاد ریچارد لونزبری متقبل شده بود.
وبسایت انجمن دانشگاههای آمریکا می نویسد: "از تعدادی از رؤسای دانشگاههای آمریکا درخواست شد تا به همراه این هیئت به ایران سفر کنند. دلیل این دعوت این بوده است که آنها خودشان یا دانشگاههایشان تجربه تبادلات علمی و دیگر تبادلات را از قبیل با ایران داشته اند". با این وجود، آنچه گفته نشده این است که شش نفر از هفت نفر رؤسای دانشگاه سفرکننده به ایران عضو شورای مشورتی آموزش عالی امنیت ملی آمریکا هم بوده اند، آیا تصادفی بوده است؟!
منظور از شورای مشورتی آموزش عالی امنیت ملی(NSHEAB) چیست؟ بر اساس وبسایت افبیآی، این شورا را در سال 2005 رابرت مولر رئیس اف بی آی به عنوان محلی برای بحث و تبادل نظر در مورد مسائل امنیتی بوجود آورد.هدف آن تقویت روح همکاری و تفاهم بین آموزش عالی و اف بی آی و سایر سازمانهای دولت فدرال نظیر بنیاد ملی علم، وزارت بازرگانی و وزارت دفاع بیان شده است. بر اساس یک اطلاعیه مطبوعاتی از اف بی آی در سال 2007(یک سال پیش از سفر هیئت نمایندگی AAU به ایران)، عضویت رابرت بردال، دیوید لیبرون و دیوید اسکورتون در NSHEAB تأیید شده بود. اعضای پیشین شورای مشورتی را ژارد کوهون، جی. برنارد ماچن و سی. دی موت جونیور تشکیل می دادند. بنابراین، به نظر می آید که رؤسایی که در این سفر به ایران آمدند بر مبنای تبادلات علمی یا سایر تبادلات قبلی با ایران انتخاب نشده بودند، بلکه اساس انتخاب آنها بیشتر داشتن ارتباط با اطلاعات آمریکا بوده است.
در تلاشی برای دست یافتن به اطلاعات بیشتر در مورد NSHEAB، آشکار شد که این شورا تنها یک طرحی از اف بی آی نیست بلکه برنامه مشترک اف بی آی و سیا به شمار می رود. یک سابقه لینکدونی از لوئیس بلادل مأمور ویژه اف بی آی که از اکتبر 2015 در بخش ضد اطلاعات دفتر نیویورک حضور داشت، بینش ما را در مورد شورا تقویت می کند. وی از نوامبر 2012 تا آگوست 2014 در مقر اصلی اف بی آی و در بخش ضد جاسوسی به عنوان مسؤل واحد کار می کرد.
در آن دوره زمانی بلادل عهده دار مسئولیت مدیریت و نظارت بر NSHEAB بود. او شورا را اینچنین توصیف کرده بود: "یک شورای حمایتی و نظر پیرامون تهدیدات جاری دور هم جمع می شوند". مقاله ای منتشر شده در دیت لاین وب سایت رسمی دانشگاه کالیفرنیا در اکتبر 2010 نوشته بود که به خاطر ماهیت برخی مسائل که در جلسات شورا مورد بحث و بررسی قرار می گیرند، باید اعضای شورا مجوز رسمی و امنیتی دسترسی به اطلاعات محرمانه را در اختیار داشته باشند.
وقتی که هفت نفر از رؤسای دانشگاهی که به ایران سفر کرده اند از اعضای شورای مشترک اف بی آی و سازمان سیا هستند، دیگر هدف به اصلاح علمی آنها از این دیدار به کلی مشکوک و سؤال برانگیز می شود. با این حال حتی سفر یک هیئت مشترک که اف بی آی و سیا به ایران برای اهداف علمی هم تضاد در منافع ایجاد می کند. اگر جمهوری اسلامی یک هیئت هفت نفره که شش نفرشان از مرتبطین با اطلاعات ایران باشند را به آمریکا بفرستد، نگاه احتمالی آمریکائی ها به چنین گروهی فراتر از سوء ظن و بدگمانی می رود.
دیگر اقدامات شبهه برانگیز: تنها دو نمونه از اینگونه اقدامات بیان میشوند. می توان یک کتاب در مورد تعداد افراد مشکوکی که وارد ایران شده اند و در پوشش دیدارهای علمی و یا فرهنگی با مقامات دولتی ایران دیدار داشته اند به رشته تحریر درآورد. بیشتر این ملاقات ها از حدود بین سالهای 1998 تا 1999 شروع شدند که در آنها هیئت هایی از فرهنگستان ملی علوم آمریکا با نهادهای علمی و آموزشی ایران دیدار می کردند. در سال 2007، یک هیئت آمریکایی شامل تعدادی از مقامات ارشد سابق وزارت دفاع این کشور سفری به ایران داشتند.
اخیراً در سال 2013، مرکز سیاستگذاری علم، تکنولوژی و امنیت(CSTSP) وابسته به انجمن توسعهی علم آمریکا، فرهنگستان های ملی آمریکا و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی همایشی پیرامون موضوع آلودگی هوا در شهرهای بزرگ در ایروین ایالت کالیفرنیا برگزار کردند. بودجه این همایش را مشترکاً طرح رهبری بازدیدکنندگان بین المللی(IVLP) وابسته به وزارت امور خارجهی آمریکا و بنیاد ریچارد لونزبری تأمین کردند. بنیاد لونزبری همان است که هزینه سفر شورای مشترک اف بی آی و سیا متشکل از رؤسای دانشگاهها را به ایران متقبل شده بود. تعداد زیادی از اساتید ایرانی به این همایش تحت نظر طرح IVLP دعوت شده بودند. هرچند این یک کنفرانس دو جانبه بود اما در اصل بخشی از یک سفر سه هفته ای به آمریکا بود که در آن دیدارهایی با مقامات آمریکایی داشتند.
هدف سازمان سیا چیست؟ دلیل علاقه زیاد سیا به مؤسسات آموزش عالی ایران چیست؟ علتها و انگیزه های واقعی نامشخصند اما گمانه زنی هایی در این مورد وجود دارد. آمریکا در ایران حضور دیپلماتیک ندارد؛ بنابراین به ایجاد ارتباط با شهروندان ایرانی که اطلاع رسانی می کنند و بینش لازم را درباره سیاستها و شرایط کشور در اختیار قرار می دهند تکیه دارد. یک دلیل احتمالی دیگر این است که در دانشگاهها نفوذ کند و تلاش کند تا دانشجویان و حتی مدیران را به سمت غرب متمایل کند.
برقراری ارتباط با مؤسسات عالی رتبه آموزشی دولتی به نوبه خودش راهی است برای ایجاد زنجیره ای غیر مستقیم برای ارتباط های دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی و ایالات متحده، با این شیوه، اگر کسی در این باره قصد مداقه و بررسی داشته باشد آنها می توانند ادعا کنند که این تنها یک تعامل فرهنگی بوده است.
ناهنجاری بیشتر آنجاست که احتمال دارد آمریکا با به رهگیری از ارتباطات این چنینی با کارمندان و دانشجویان در جهت نفوذ به مراکز حساس داخلی تلاش کند. به طور مثال دانشجویانی که احتمال دارد در آینده در برنامه های هستهای و موشکی ایران فعالیت کنند را به خدمت بگیرد. ایالات متحده علاقمند است بداند که دانشگاههای ایران چه نوع تحقیقاتی را انجام میدهند.
مَخلص کلام اینکه آنها میتوانند از بین کارکنان و دانشجویانی که گروه های دانشجویی را علیه جمهوری اسلامی رهبری میکنند کسانی را به استخدام خود درآورند.
انگیزه ها هرچه باشند، هر وقت در پروژه های سیا دخیل باشد معمولاً یا دنبال دزدی اطلاعاتی است یا به خدمتگیری افراد و یا انجام یک عملیات مخفی. بنابراین به نظر میرسد که وجود یک شورای امنیتی آموزش عالی برای جمهوری اسلامی ضرورت دارد تا در مقابل نفوذ دشمن از خودش دفاع کند. همچنین باید به کارکنان و دانشجویان دانشگاه در مورد خطرات احتمالی از طرف اطلاعات آمریکا آموزشهای لازم داده شود.
اعتراف مهم صالحی درباره بدعهدی غرب در اجرای برجام
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در جدیدترین مصاحبه درباره برجام، اعلام کرد که غربیها هنوز برخی تعهدهای خود در برجام را انجام ندادهاند و در این کار تأخیر دارند.
به گزارش جهان به نقل از فارس، «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفتوگو با وبگاه «العربی الجدید» بر ادامه فعالیت هستهای ایران تاکید و اعلام کرد که غرب در اجرای تعهدات خود بر اساس برجام، تأخیر دارد و هنوز برخی تحریمها برداشته نشده است.
صالحی در پاسخ به این سوال که «پس از اجرایی شدن توافق هستهای در ماه ژانویه، ایران هستهای امروز کجاست و چقدر از تعهدات خود را اجرا کردید و چقدر را غرب اجرا کرده» گفت: توافق، برنامه کاری نهایی است که دو طرف برای پایان دادن به بحران ساختگی هستهای بر آن توافق کردند. اجرای طرح بخوبی ادامه دارد و من هنوز با ارنست مونیز جهت بررسی مکانیزم اجرا، در ارتباط هستم. تهران به آنچه باید، متعهد است، اما تأخیری در طرف مقابل هست که مسئولیتش هم با خودش است. هیچ مانع مشخصی وجود ندارد اما منظورم اینجا، تاخیرشان در اجرای برخی نقاط به شکل کامل است.
صالحی در ادامه، «رفع تحریم به موجب توافق» را از مصادیق این تأخیر برشمرد و گفت: تا الان برخی بانکهای بزرگ اروپایی تحریمهایش را به طور کامل پایان نداده است چرا که قبلا تعهد داده که با ایران مراوده تجاری نداشته باشد. ما هنوز منتظر هستیم که وزارت خارجه ایران با اتحادیه اروپا تماس بگیرد و این بحران را حل کند. هیئت انرژی اتمی مسئول این بخش نیست اما ارزیابی من این است که سیر امور به طور نسبی خوب است.
بازرسی از مراکز نظامی؛ اگر دلایل قانعکننده باشد مشکلی نیست العربی الجدید سوال کرد: بازرسی از سایتهای اتمی و نظامی ایران یکی از نقاط جنجالی بود که حصول توافق را قبلا با مانع روبهرو کرد. آیا عملا با غربیها برای افزایش تعداد بازدیدها از مراکز هستهای توافق کردید و آیا میپذیرید که وارد سایتهای نظامی شما بشوند؟
صالحی گفت «بازرسی چارچوب مشخصی متشکل از چند نقطه دارد»، و افزود: از جمله این نقاط شروط معاهدههای بینالمللی بازرسی و جزئیات پروتوکول الحاقی و همچنین شروط دیگری است که در متن توافق آمده است. ایران هیچ بازرسی خارج از این نقاط را نمیپذیرد. بازرسی معمولا از مراکز اتمی میشود اما اگر مراکز غیر هستهای دیگری هم [جزء درخواست طرف مقابل] باشد، آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید دلایل حقیقی و مستند به ادله را ارائه کند، و اگر قانع کننده باشد، هیچ مشکلی برای فتح باب مقابل بازرسان نیست.
پارچین؛ فکر نمیکنم موضوع بازرسی از مراکز نظامی دوباره مطرح شود العربی الجدید در ادامه موضوع مرکز پارچین را وسط کشید و پرسید: «آیا احتمال نمیدید که بحران سایت پارچین در آینده دوباره مطرح شود...؟» و صالحی پاسخ داد: در کنار توافق هستهای، ایران و آژانس بر نقشه راه مشترک توافق کردند. مشکل سایت پارچین به شکل نهایی، حل شد. ایران درهای این سایت را داوطلبانه مقابل رئیس آژانس آقای «یوکیو آمانو» باز کرد. این، بار دوم بود که مسئولانی از آژانس وارد پارچین شدند. نمونهبرداری هم کردند و نتایج آن ثابت کرد که تردیدهای مطرح شده نادرست است. در نتیجه فکر نمیکنم که پرونده بازرسی از مراکز نظامی بعدا مطرح شود. ایران ثابت کرد که حرفش درست است همانطور که مذاکرهکنندگان ما بارها بر احترام استقلال کشور و محرمانه بودن مراکز نظامی تأکید کردهاند.
تا 8 سال مجبور به ارائه پروتوکل الحاقی به مجلس نیستیم العربی الجدید ادامه داد «بر اساس اعلام محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، تهران اعلام کرده که پروتکلی الحاقی را اجرا خواهد کرد؛ پروتوکلی که بر اساس آن امکان بازرسی فوری و غافلگیرکننده از مراکز اتمی را فراهم میکند اما این بند نیاز به تصویب مجلس شورای اسلامی دارد. آیا این پرونده را بزودی به مجلس ایران ارائه میکنید؟» که صالحی گفت: ما تا هشت سال آینده وقت داریم؛ پروتکل الحاقی را داوطلبانه اجرا خواهیم کرد و مجبور نیستیم که آن را به مجلس ببریم و به نمایندگان عرضه کنیم.
العربی الجدید پرسید «آیا این مسئله، خشم منتقدان داخل را برنمیانگیزد، بخصوص تندروهای اصولگرایان؟»، که صالحی پاسخ داد: فکر نمیکنم. نوعی توافق داخلی در این باره وجود دارد.
این روزنامه به اراک و فردو و نطنز اشاره کرد و پرسید «ریاست مذاکرات فنی با غرب به عهده شما بود؛ تعهدهای مربوط به بندهای رآکتور اراک، و مراکز نطنز و فردو را شما اجرا کردید. بندهایی که انتقاد خیلیها در داخل ایران را برانگیخت؛ کسانی که معتقدند امتیازهای سرنوشتسازی دادید. شما نظرتان چیست؟».
صالحی گفت: فعالیتهای هستهای ما در تمامی ابعاد از قبیل غنیسازی اورانیوم، تولید آب سنگین، کشف و استخراج اورانیوم، ادامه تحقیقات هستهای و ساخت نیروگاههای هستهای و نیز تولید سوخت ادامه خواهد داشت. این بدان معناست که چرخه برنامه هستهای ایران متصل و مستمر خواهد بود، [البته] برخی قیدوبندها هستند که ایران آن را در عمل پذیرفته اما اینها به معنای توقف کار یا کُند شدن آن نیست.
صالحی مثالی زد و گفت: ایران 9 هزار سانتریفیوژ [فعال] داشت و سالانه معادل 2300 کیلوگرم اورانیوم غنی میکرد. بر اساس توافق هستهای تعداد سانتریفیوژها به 6 هزار عدد کاهش یافت که اینها قادرند معادل 1500 کیلوگرم اورانیوم غنی کنند اما نیاز حقیقی ما برای اورانیوم غنیشده برای رآکتور بوشهر معادل 30 هزار کیلوگرم در سال است؛ این یعنی اینکه ما فاصله بسیار زیادی از مقدار مورد نیاز داریم، این سانتریفیوژها از نسل قدیمی است و ما میبایست آن را با سانتریفیوژهای جدید تعویض میکردیم تا سطح تولید بالا برود؛ برخی دستگاههای جدید را تولید و آزمایش کردیم اما بهبود تولید تعداد مورد نیاز به مدت زمان زیادی نیاز دارد. در نتیجه ما صرفا کاهش تعداد سانتریفیوژها برای 10 سال آینده را پذیرفتیم و این مدت توافق است. طی این مدت ما آنچه نیاز داریم توسعه خواهیم داد تا بعد از مدت زمان مشخصشده بر اساس توافق، آن را به کار گیریم. اگر فرض کنیم که ایران در حصول توافق موفق نبود -آنطور که حاصل شد- و در چنین وضعیتی ما به حال خویش باقی میماندیم؛ برای برخی اینگونه به نظر میرسد که توافق، مجموعهای از امتیازات و محدودیتهاست اما در حقیقت اینگونه نیست.
صالحی همچنین گفت: در مقابل برخی طرفهای خارجی مسئله را از دید خودشان میبینند و تبلیغ میکنند که توافق اتمی یعنی اینکه غرب موافق شده ایران را از ساخت سلاح اتمی منع کند همچنانکه توانست روند ساخت بمب اتم را به تأخیر بیندازد. باید تأکید کنم که ایران اساسا دنبال ساخت سلاح اتمی نیست و آنچه اراده کرده، در اختیار داشتن برنامه صلحآمیز هستهای است.
صالحی: ایران حق دارد برنامه موشکی خود را توسعه بدهد العربی الجدید به تحریمهای جدید آمریکا اشاره کرد و گفت: «در روز اجرایی شدن توافق، آمریکا تحریمهای جدیدی را برای برنامه موشکی ایران وضع کرد؛ ایران اعلام کرد که توسعه برنامه موشکیاش جدای از برنامه هستهای است. آیا این موضوع (تحریم موشکی) متناقض با توافق نیست؟» و صالحی پاسخ داد: مذاکرات و توافق فقط مربوط برنامه هستهای ایران بوده است و بس؛ تحریمها علیه برنامه هستهای ایران که شورای امنیت در سالهای قبل وضع کرده، قید و بندهایی دارد تا مانع از دستیابی تهران به موشکهای با کلاهک اتمی شود. کشور ما نمیخواهد سلاح اتمی بسازد اما در مقابل این حق را دارد که موشکهای عادی و توان دفاعی خود را توسعه و بهبود بدهد. این همان چیزی است که به صراحت در میز گفتوگو با دیگران مطرح شد و هدف این تحریمهای جدید صرفا تاثیر بر افکار عمومی غرب است.
العربیالجدید به موضوع ساخت نیروگاههای جدید پرداخت. این روزنامه لندنی قطری پرسید: «اولین گامهای مربوط به ادامه برنامه هستهای ایران که اخیرا اعلام شد مربوط به ساخت رآکتورهای هستهای جدید که آن را راکتورهای کوچک توصیف کرده است، علاوه اینکه شما قصد دارید باشگاه هستهای تجاری در جهان ملحق شوید، آیا ممکن است این گامها را برای ما شرح دهید؟» و صالحی گفت: «کار خود را از فروش اورانیوم غنیشده در ایران، به کشورهای دیگر آغاز کردیم علیرغم اینکه میزان اورانیوم اولیهای که به روسیه صادر شد کم بود و تقریبا 10 تن است. اما این برای ایران که از کشورهای دحال توسعه شمرده میشود، افتخاری و موفقیتی است؛ تعداد کشورهایی که اصطلاحاً «خدمات هستهای» ارائه میدهند بسیار کم است. همین ورود ما به باشگاه هستهای تجاری، اساسا اتفاق خوبی است و این فعالیتها را در آینده ادامه میدهیم.
صالحی افزود: شایسته است که اضافه کنیم ایران کشوری خشک است و رآکتورهای هستهای بزرگ نیاز به مقدار زیادی آب دارد و به همین دلیل باید در کنار آبهای جنوبی (خلیج فارس) یا آبهای دریایی شمال (خزر) ساخته شود. ما نیاز به ساخت رآکتورهای هستهای با هدف تولید برق در مرکز کشور که شهرهای اصلی در آن قرار دارند، نیاز داریم شهرهایی که برق در مسافتهای طولانی به سمت آنها منتقل میشود و هزینههای سنگینی دارد به همین دلیل تهران در حال حاضر پژوهشهای اولیه برای ساخت رآکتورهای هستهای کوچک را آغاز کرده؛ میزان انرژی این رآکتورها در وهله اول 25 مگاوات است و به تدریج به 100 مگاوات خواهد رسید علاوه بر این ساخت دو واحد جدید هستهای در نزدیکی رآکتور بوشهر را تکمیل خواهیم کرد و درباره آن با مسکو توافق کردهایم.
پاسخ هوشمندانه صالحی به سوال «نگرانی ساختگی عربهای خلیج فارس»این روزنامه قطری چاپ لندن این موضوع و نگرانی ساختگی کشورهای عربی را مطرح کرد و پرسید: «پاسخ شما به اظهارات کشورهای خلیج [فارس] چیست که «ایران هستهای» و رآکتورهای آن به ویژه آنهایی را که در نزدیکی کشورهای عضو شورای همکاری [در حاشیه جنوبی خلیج فارس] قرار دارند، به عنوان یک «خطر» برای خودشان توصیف کردند چیست؟».
صالحی هوشمندانه پاسخ داد: در امارات چهار رآکتور هستهای غولپیکر ساخته شده و این در حالی است که در جنوب ایران فقط یک رآکتور هستهای است، من یک سوال از شما میپرسم : چگونه رآکتورهای ما به این خطرناکی است اما همه به بیخطر بودن رآکتورهای امارات اذعان دارند؟ سوال مهمتر این است که چگونه برای ایران این امکان وجود دارد که رآکتورهایی بر خلاف ضوابط و قواعد آژانس بینالمللی انرژی هستهای بسازد؛ آژانسی که اساسا بر روند ساخت و تاسیس این رآکتورها نظارت دارد اما با کمال تاسف اظهارات کشورهای همسایه در شورای همکاری درباره برنامه هستهای ایران با دیگر اظهارات آنها درباره ایران و در ابعاد مختلف شباهت دارد و همه اینها اظهاراتی نادرست است.
گفتوگو با عربستان؛ کشورهای عربی از پیشرفت ایران میترسند!العربی الجدید از سوالات هستهای خارج به تحولات منطقه وارد شد و موضوع عربستان را پیش کشید. این روزنامه نظر صالحی را در خصوص روابط با عربستان جویا شد و گفت: روابط شما با عربستان چگونه است، روابطی که اخیرا در کشورهایی مانند سوریه، یمن و غیره در تقابل قرار گرفته است. قطر اخیرا پیشنهاد میزبانی گفتوگوی ایرانی-عربستانی را مطرح کرده است آیا شرایط برای گفتوگو پیش خواهد آمد یا اینکه شرایط وخیمتر خواهد شد؟.
صالحی اهداف سیاسی را مسئله اصلی دانست و گفت: من اطلاعات تفصیلی درباره این طرح (میزبانی قطر) ندارم اما در ابتدا باید اشاره کنم که اختلافات با عربستان ایدئولوژیک نیست، اینکه مساله اختلافات را به شیعه و سنی بودن ارتباط دهیم صحیح نیست آنچه در حال اتفاق است فقط با اهداف سیاسی انجام میشود.
صالحی توضیح داد: مسأله این است که همسایههای خلیج فارس ما از پیشرفت سیاسی، هستهای و علمی ایران نگرانند؛ اینها ترسی غیرقابل توجیه از وجود نیتهایی دیگر در نزد ایران دارند. ما به دنبال نفوذ جغرافیایی یا ثروتهای جدید نیستیم؛ در عمل خواستار تحقق ثبات در منطقه هستیم و در برهه کنونی عاقلانه آن است که با دوراندیشی، تفکر و عمل کنیم. به عنوان مثال روابط ایران و ترکیه علیرغم اختلافات میان طرفین و در مقدمه آنها مساله سوریه، به عنوان شاهد مثالی از روابط استراتژیک باقی خواهد ماند. روابط تجاری، اقتصادی و فرهنگی اکنون در بهترین حالات آن است و این به نفع همه است. ما خواهان بهبود روابطمان با کشورهای خلیج فارس هستیم اما اظهارات مسئولان آنها و دراز کردن انگشت اتهام به سمت ایران و اینکه ایران را مسئول تمام اتفاقات منطقه میدانند، امری مضحک است.
دفاع ما از سوریه بد است؛ جنگ عربستان در یمن توجیهشدنی است؟ موضوع به سوریه کشید. العربی الجدید اتهام کشورهای عربی به ایران را مطرح کرد و گفت: «برخیها در همین منطقه عربی درباره دخالت آشکار ایران، چه در سوریه چه در یمن، سخن میگویند و اتهاماتی میزنند مبنی بر اینکه ایران به دنبال تغییر ترکیب جمعیتی فرقهگرایانه در سوریه است. چه پاسخی میدهید؟».
صالحی به کشورهای دیگر اشاره بجایی کرد و گفت: بنده این سؤال را مطرح میکنم که چرا مسئولیت انقلاب در تونس یا مصر و حتی در لیبی را بر عهده ما نمیگذارند؟ پس دخالت ترکیه و قطر در لیبی یا در مناطق دیگر چه میشود. برای اینگونه دخالتها، توجیههای مختلفی درست میشود ولی ایستادگی ایران در کنار ملت سوریه در رویارویی با «داعش»، «جبهه النصره» و سایر گروههای مسلح به اتهام تبدیل میشود. این در حالی است که جنگ عربستان سعودی علیه یمن که میلیونها غیر نظامی را آواره کرده و کودکان و افراد بیگناه زیادی را به کام مرگ کشانده، توجیه شده پنداشته میشود.
دخالت عربستان و ترکیه در سوریه و پاسخ کوتاه صالحی العربی الجدید جویایی نظر صالحی در خصوص دخالت ریاض و آنکارا در جنگ سوریه شد و گفت: «حرف و حدیثها درباره احتمال دخالت [زمینی] عربستان سعودی و ترکیه در سوریه با هدف مبارزه تروریسم رو به افزایش است. موضع شما چیست؟ و در صورتی که چنین موضوعی محقق شود، واکنش شما چگونه خواهد بود؟».
صالحی کوتاه و رسا پاسخ داد و گفت: عربستان در باتلاق عمیقی گرفتار شده و هر اقدامی از این قبیل، یعنی غرقشدنش و گرفتار شدنشان به شکلی بیشتر. باید از داستانهای تاریخی درس بگیرند.
سوریه و یمن پیروز خواهند شد العربی الجدید پرسید: ائتلاف شما با روسیه تا چه میزان در سوریه احتمال لرزش دارد؟ پیش از این، از جانب (مقامات) سپاه پاسداران سخنانی مبنی بر وجود منافع روسیه در آنجا بیان شده است و روسها نیز بعد از سخنان «بشار اسد» مبنی بر اینکه «نظام (سوریه) در راستای بازپس گیری همه سرزمینهای سوریه، تلاش میکند از وی انتقاد کردند.
صالحی گفت: طبق اطلاعاتی که بنده دارم، روابط سیاسی دوجانبه خوب است. اضافه بر این، هماهنگی بین ایران و روسیه درباره سوریه، حساب شده و عمیق بوده و گمان نمیکنم که دستخوش تغییرات تاثیرگذار در آینده بشود.
العربی الجدید یمن را فراموش نکرد و پرسید: در خصوص یمن، هیچ افقی برای دستیابی به راه حل سیاسی در آنجا به نظر نمیرسد، آیا به منظور جلوگیری از وقوع فاجعههای بیشتر، بر حوثیها فشار خواهید آورد؟
حوثیها به کمک ایران نیازی ندارند. بنده معتقدم که ملت یمن خود قادر به تحقق پیروزی که میخواهد، هست. هیچ طرف دیگری نمیتواند بر اراده مردم پیروز شود. عربستان سعودی سرانجام از یمن خارج خواهد شد و پیروزی از آن یمنیها خواهد بود. همانگونه که سوریها نیز پیروز خواهند شد.
سیاست آمریکا درقبال ایران باید تغییر کند روابط ایران و آمریکا نیز سوال دیگر العربی الجدید بود. این روزنامه پرسید: «درباره روابطتان با آمریکا چه؟ باراک اوباما توانست سالها دشمنی با کوبا را پایان دهد. آیا زمان عادیسازی روابط [آمریکا] با ایران در آینده نزدیک خواهد رسید؟». صالحی «نبود اعتماد» را مطرح کرد و گفت:روابط بین تهران و آمریکا، فاقد اعتماد است و نمیتواند بازگشت طبیعی و سریع روابط دوجانبه را متصور شد. سیاستهای آمریکا در قبال ایران باید تغییر کند. همچنانکه آمریکا باید به وعدههایش پایبند باشد و همه اینها، زمان نیاز دارد. در ایران میگویند "درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد... نهال دشمنی برکن که رنج بیشمار آرد". خلاصهوار، این سیاست ماست.
احتمال جنگ اسرائیل و ایران؟ سوال آخر العربی الجدید، احتمال جنگ اسرائیل با ایران بود. این روزنامه پرسید «بعد از توافق هستهای، آیا هنوز احتمال جنگ اسرائیل ایران وجود دارد؟»، که صالحی در پاسخی کوتاه اسرائیل را تحقیر کرد و گفت:تهدیدهای اسرائیلی خیلیوقت است که برای ایران توخالی و پوچ است. ما اساسا آن را کشور نمیدانیم پس [در اندازهای نیست] که تهدیدی برای ایران باشد.