سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

تغذیه و سلامتی

میوه خشکی که دندان را پوسیده می کند

پول‌نیوز- مصرف این میوه خشک مغذی می تواند یکی از مهمترین عوامل بروز پوسیدگی و خرابی دندان باشد.

مراقب باشید در خوراکی های فرزندانتان از آن زیاد استفاده نکنید. برخی مواد خوراکی دیگر می توانند در پوسیده شدن دندان هایتان بسیار تاثیرگذار باشند

طبق یافته اخیر محققان، با وجود فواید غذایی اثبات شده کشمش، این ماده خوراکی می تواند تاثیر معکوسی بر سلامت دندان بچه ها داشته و موجب بروز مشکلات شدیدتری در زندگی آینده شان شود.

«سارا سابیر»، دندانپزشک دانشگاه سالفورد انگلستان، جدی ترین عامل پوسیدگی دندان ها را کشمش و میوه های خشک عنوان می کند. به گفته وی، درحالی که این مواد خوراکی سرشار از ویتامین ها هستند، اما میزان قند موجود در آنها بی نهایت برای دندان کودکان مضر است.

وی در ادامه عنوان می کند که یک پاکت کوچک کشمش معادل حاوی حدود ۸ قاشق چایخوری شکر است. میزان مصرف قند روزانه مجاز برای کودکان ۴ تا ۶ سال، بیش از ۵ حبه قند نیست. برای کودکان ۷ تا ۱۰ سال، نباید بیش از ۶ حبه قند باشد.

به گفته این دندانپزشک، کشمش با وجود داشتن حالت چسبندگی به دندان ها می چسبد و از این رو منبع ماده قندی برای مدت زمانی طولانی در دسترس باکتری ها قرار می گیرد، که این مسئله می تواند منجر به پوسیدگی دندان ها در طولانی مدت شود.

وی در ادامه به سایر مواد خوراکی مضر برای دندان ها از جمله به یخ، مواد خوراکی اسیدی، قهوه، مواد خوراکی چسبنده، چیپس، نوشیدنی های شیرین اشاره می کند.

منبع: برنا
چغندر قند برای افراد دیابتی مفید است
جدای از قند طبیعی، گیاهی غنی از فیبر، پتاسیم و فولات است که برای هر فرد مبتلا به دیابت خوب است.
پول‌نیوز- به گفته محققان، در حالی که چغندر قند مملو از قند طبیعی است اما برای افراد دیابتی مفید است.

افراد دیابتی همواره در خوردن یک ماده خوراکی محتاطانه عمل می کنند. از آنجائیکه برخی از سیزیجات حاوی مقدار بالای شاخص گلایسیمیک بوده و موجب افزایش قند خون می شوند، برخی از سبزیجات مغذی هم به همین دلیل از رژیم غذایی این افراد کنار گذاشته می شوند که یکی از آنها چغندرقند است.

از آنجائیکه این گیاه، ملو از قند طبیعی است، بسیاری از افراد دیابتی از مصرف آن دوری می کنند. اما این گیاه فواید بسیار زیادی دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود.

جدای از قند طبیعی، گیاهی غنی از فیبر، پتاسیم و فولات است که برای هر فرد مبتلا به دیابت خوب است.

نمره آن از لحاظ داشتن گلایسیمیک، ۶۴ است که رقم بسیار پایینی بوده، و در زمان مصرف، قند طبیعی موجود در آن به سرعت به گلوکز تبدیل نمی شود.

از آنجائیکه چغندرقند دارای میزان بالای نیترات است، به بهبود عملکرد شناختی در افراد دیابتی که دو هفته متوالی آن را مصرف کنند، کمک می کند.

همچنین آب چغندر منبع غنی بتالاین و نئوتانین است. این دو ماده غذایی به کاهش سطح گلوکز، افزایش حساسیت به انسولین و پیشگیری از تغییرات فشار اکسایشی در بیماران دیابتی کمک می کند.

مطالعات نشان می دهد بهترین طریقه مصرف چغندر برای افراد دیابتی مصرف آب چغندر به هنگام صبح است، چراکه می تواند به تدریج و به طور پیوسته به گلوکز تبدیل شود و نیاز انرژی روزانه را در طول روز فراهم کند.

در صورت عدم تمایل به مصرف آب چغندر، آن را در سالاد به همراه میان وعده یا در هنگام ناهار مصرف کنید.
منبع: مهر
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد