
فرمانده کل سپاه: سعودیها جرات و توان حمله زمینی به سوریه ندارند/ از مردم و دولت سوریه در مقابل تروریستها حمایت مستشاری میکنیم
نگرانی ترکیه و عربستان از حملات روسیه در سوریه
کارشکنی ترکیه در پرواز نخست وزیر یونان به ایران
فتوای رهبر معنوی طالبان درباره جنگ با ایران
پدر معنوی طالبان، جنگ علیه ایران را واجب و جنگ با اسرائیل را حرام اعلام کرد!
به گزارش ایسنا، روزنامه جمهوری اسلامی نوشته است: مولانا سمیعالحق مشهور به پدر معنوی طالبان در یکی از تازهترین جزوههای خود مینویسد: بهترین واجب دینی جنگ علیه ایرانیها است و جان دادن در این راه بهترین عبادت به شمار میرود.
جنگ کردن با اسرائیل از اولویتهای ما نیست، چراکه فلسطینیها با اسرائیل صلح کردهاند، لذا جنگ کردن ما با اسرائیل حرام است.
این روزنامه افزوده است که رژیم صهیونیستی با استقبال از اظهارات سمیعالحق، میگوید: باید به چنین روحانیون روشنفکری کمک کنیم، چراکه وی بهجای بیان مطالبی علیه اسرائیل، خطرات انقلاب اسلامی ایران را مطرح میکند
حسنین هیکل درگذشت
محمد حسنین هیکل، روزنامهنگار، تحلیلگر و نویسنده باسابقه مصری درگذشت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از اسکای نیوز عربی، هیکل امروز (چهارشنبه) در سن 93 سالگی از نارسایی کلیوی درگذشت.
محمد حسنین هیکل متولد ۲۳ سپتامبر ۱۹۲۳ میلادی (۳۱ شهریور ۱۳۰۲ شمسی) در روستای باسوس واقع در استان قلیوبیه مصر، روزنامهنگار نامدار مصری بود که به مدت ۱۷ سال سردبیر روزنامه الاهرام مصر بود.
سال ۱۹۷۰، هنگام مرگ عبدالناصر، رئیس جمهور سابق مصر، مشاور او محمدحسنین هیکل بر بالینش حاضر بود.
در ۲۳ بهمن ۱۳۹۴ (۱۲ فوریه ۲۰۱۶) خبر مرگ او در سن 93 سالگی منتشر شد ولی خانواده او اعلام کردند او زنده است ولی وضعیت جسمانی اش بسیار وخیم است به گونه ای که وی از خوردن غذا امتناع میکند و از طریق مایعات تغذیه میشود.
هیکل برای سالهای متمادی در ایران حضور داشت و گزارشهای وی از نهضت ملی شدن صنعت نفت در ایران، مصر را تکان داد و منجر به دستور جمال عبدالناصر برای ملی شدن کانال سوئز شد.
هیکل آثار بسیاری نوشته که از جمله آنها «دیداری دوباره با تاریخ» به فارسی منتشر شده است. این کتاب شرح دیدارهای هیکل با هفت تن از شخصیتهای مشهور قرن بیستم است که عبارتند از: خوان کارلوس، آلبرت انیشتین، جواهر لعل نهرو، یوری آندروپوف، محمدرضا پهلوی، ژنرال مونتگمری و راکفلر.
آخرین گفتوگو
گفتوگوی زیر از آخرین مصاحبههای انجام شده با حسنین هیکل است که در تاریخ 5 دی 1394 منتشر شد.
وی در آن گفتوگو با شبکه مصری "سی بی سی" ضمن ابراز نگرانی نسبت به اوضاع کنونی مصر، از نظام عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور مصر خواست تا با شفافیت با بحرانهای موجود و مردم برخورد کند.
هیکل گفته بود: خداوند یاور سیسی باشد. او به من خبر داد که تنها دو ساعت در روز میخوابد. تنها چیزی که سیسی را احاطه کرده بود بروکراسی بود.
وی با تاکید بر اینکه پارلمان مصر باید طرح واضحی را برای مقابله با چالشها تصویب کند، هشدار داد: "کشور در آستانه خروج از تاریخ است. باید مذاکراتی میان تمامی گروههای ملی برای روشن کردن دیدگاهشان نسبت به آینده صورت بگیرد. در حال حاضر رئیس جمهور باید مصر را به گونهای بسازد که با تمامی امکانات و توان خود فعالیت کند. در حال حاضر احزاب به هیچ وجه نماینده مردم مصر نیستند."
هیکل گفته بود: جمال عبدالناصر، رئیسجمهور فقید مصر برای برآوردن خواستههای مردم تلاش کرد و این دلیل محبوبیت مردمیاش بود. مردم اکنون امید زیادی به سیسی دارند.
این تحلیلگر مصری درباره تحولات منطقه خاورمیانه نیز تاکید کرده بود: آنچه که اکنون در جهان عرب رخ میدهد تجلی رویاها و طمعورزیهای اسرائیل است. اعراب در آینده در معرض خطرات بزرگی قرار میگیرند.
وی بعید دانست که ایران دلیل نگرانیها درباره آینده اعراب باشد.
هیکل درباره سوریه نیز اظهار کرده بود: جهان امروز شاهد درگیری بینالمللی درباره سوریه است؛ چراکه ورودی شبه جزیره عرب، ایران و عراق محسوب میشود. سوریه کانون درگیری در جهان عرب است. با کدام طرف در سوریه هستیم؟ با بشار اسد، رئیسجمهوری این کشور یا مردم این کشور؟ ما باید با مردم سوریه باشیم و نمیتوانیم نظام مشخصی را بر مردمی مشخص تحمیل کنیم.
هیکل گفته بود: نظام کنونی مجبور به تعامل با اسد است و ما نیاز داریم سخنانی را خطاب به مردم سوریه بگوئیم. ما با اسرائیل مذاکره کردیم پس چرا نباید با نظام اسد مذاکره کنیم؟ چه مانعی بر سر راه ماست؟
وی افزوده بود: اگر جایگزینی «بهتر» از اسد در جهان عرب پیدا شود اسد سقوط خواهد کرد.
هیکل با تاکید بر اینکه داعش به دلیل درگیری در کشورهای عربی به وجود آمده، گفته بود: ما در به تصویر کشیدن داعش بسیار مبالغه میکنیم. هدف اسرائیل این است که جهان عرب در بحرانهای داخلی و تناقض شدید به سر برد. من باید سخنان موشه دایان، وزیر جنگ اسبق اسرائیل را یادآور شوم که میگفت آنچه که باعث میشود من از اعراب دوری کنم این است که احساس کنم اعراب وارد تناقضها و درگیری با هم شدهاند.
همه مهاجران و پناهندههای ورزش ایران از 1387 تاکنون
پول، احترام، آزادی، تجربه جدید یا ...؟ چه چیزی سبب ترک وطن یک ورزشکار میشود؟ آیا تنها داشتن یکی از این دلایل برای بار سفر بستن و خرید بلیط یک طرفه کافی است؟
به گزارش ایسنا، بار سفر بستن و راهی کشوری دیگر شدن تنها مختص به ایرانیان نیست. پدیده مهاجرت طی سالهای گذشته بین نخبگان ایرانی بیشتر رواج داشته و آن را با نام "فرار مغزها" میشناسیم. در این میان مهاجرت هنرمندان و ورزشکاران بیش از دیگر اقشار مورد توجه است؛ مهاجرتی که به دلایل مختلف رخ میدهد و هر از چندگاهی نیز سر و صدای زیادی را برپا میکند.
صرف نظر از اینکه چرا این مهاجرتها رخ میدهد، سوال نحوه جلوگیری از این پناهندگیهاست؛ اقدامی که ممکن است به وجهه یک کشور لطمه وارد کند. البته در این میان ورزشکارانی نیز بودهاند که بدون کسب افتخار مهمی دست به مهاجرت زدهاند و به تمام داشتههای خود پشت و ترک وطن کردهاند.
با این حال برخی از ورزشکاران نیز بودهاند که با رفتنشان چالش ساختهاند و در کسب موفقیت برای دیگر کشورها موثر بودهاند. نمونه آن را هم میتوان در رشتههای کشتی و تکواندو دید.
واقعیت این است که پدیده پناهندگی و اخذ تابعیت مضاعف هرچه باشد به چهره ورزش کشور لطمه وارد کرده و باید تدبیری برای جلوگیری از آن اندیشید. البته کسی که بخواهد برود و عزم رفتن داشته باشد با هر تدبیری و روشی نمیتوان جلویش را گرفت. پس باید راه حلی برای این مشکل یافت.
نامهای ذیل تعدادی از مهمترین ورزشکارانی هستند که در طی سالهای اخیر بعضا سفری یک طرفه به دیگر کشورها داشتهاند و ترجیح دادهاند فعالیتهای ورزشی و قهرمانی خود را زیر پرچم کشوری غیر از ایران ادامه دهند:
* محمدحسین ابراهیمی - عضو تیم ملی شمشیربازی ایران در اسلحه فلوره در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو - در سال 1389 به فرانسه پناهنده شد.
* وحید سرلک - با سابقه حضور 14 ساله در تیم ملی جودو - سال 1389 به آلمان پناهنده شد.
* آرزو معتمدی - در رشته قایقرانی و در المپیک 2012 سهمیه گرفت - سال 1391 به آمریکا مهاجرت کرد.
* مهدی جعفرقلیزاده - عضو تیم ملی کاراته ایران - سال 1387 در آلمان پناهنده شده است.
* احسان رجبی - ملیپوش سنگینوزن جودوی ایران و دارنده مدال برنز آسیا - سال 1389 به آمریکا پناهنده شد.
سامان طهماسبی - برنده دو مدال برنز کشتی فرنگی جهان و طلای قهرمانی آسیا (برای ایران) و دو نقره و یک برنز جهان به همراه سهمیه المپیک 2016 (برای آذربایجان)- در سال 1389 به آذربایجان رفت و برای تیم ملی این کشور به میدان میرود.
صباح شریعتی - برنده مدال نقره کشتی فرنگی بازیهای اروپایی و موفق به کسب سهمیه المپیک 2016 برای آذربایجان- اکنون برای کشور آذربایجان کشتی میگیرد.
طهماسبی و شریعتی دو تابعیتی هستند.
* راحله آسمانی - تکواندو کار ایرانی که سهمیه المپیک 2016 را زیر پرچم فدراسیون جهانی کسب کرد. او دارنده مدال بازیهای آسیایی و 2 طلا، یک نقره و دو برنز مسابقات آزاد تکواندو است - در سال 1391 به بلژیک پناهنده شد.
* میلاد بیگی - سهمیه المپیک 2016 تکواندو را برای کشور آذربایجان به دست آورد - از اواخر سال 93 برای کشور آذربایجان به میدان میرود.
* سینا بهرامی - تکواندو کاری که از اواخر سال 93 برای کشور آذربایجان به میدان میرود.
* الشن مرادی - استاد بزرگ شطرنج ایران که شاید زیر پرچم آمریکا مسابقات خود را در رشته شطرنج دنبال کند. او چندین سال است که برای ادامه تحصیل راهی آمریکا شده است.
* ایمان جمالی - از امسال برای تیم ملی هندبال مجارستان به میدان میرود.
* مینا علیزاده - ملیپوش قایقرانی در رشته دراگون بوت - سال 1388 در کشور آلمان اعلام پناهندگی کرد.
* پوریا پورابراهیم - ملیپوش رشته نجات غریق - در سال 1393 به فرانسه پناهنده شد.
* محمود زاویه - ملیپوش رشته نجات غریق - در سال 1393 به فرانسه پناهنده شد.
* شروین پاکدل - ملیپوش قایقران - امسال در پرتغال پناهنده شد.
* انوشیروان نوریان - تنها بوکسور ایرانی که سابقه حضور در سه دوره از بازیهای المپیک را داراست از سال 1379 چندین سال در استرالیا بود و در نهایت نیز به ایران بازگشت.
* سعید فضلاولی - عضو تیم ملی قایقرانی ایران و دارنده مدال نقره بازیهای آسیایی اینچئون - امسال به آلمان پناهنده شد.
* پیام زرین پور ملیپوش کشتی فرنگی و قهرمان سال 2000 آسیا که برای تحصیل به آمریکا رفت و مقیم این کشور شد. او در مسابقات دانشگاهی آمریکا هم مسابقه داد.
انتهای پیام