سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار و تحلیل های سیاسی روز

روزهای سیاه و بی سابقه معارضین سوری در حلب
شبکه رسانه ای «شهبا پرس» در گزارش خود در ساعات پایانی شب گذشته اعلام کرد روستای کفین و مناطق زراعتی اطراف آن توسط نیروهای تحت فرماندهی ستاد ایرانی آزاد شده است و ارتش سوریه نیز پرچم های خود را در نقاط مختلف این روستا نصب می کند. به نوشته این منبع، نقش اصلی در این عملیات را قهرمانان لشگر زینبیون ایفا کرده اند.
سرویس بین الملل فردا: پیروزی های بی سابقه جبهه مقاومت و متحدان ارتش سوریه در شمال استان حلب، فشار روانی را بر معارضان سوری به میزان بی سابقه ای افزایش داده است؛ تا حدی که فعالین مدنی و غیرنظامی معارضان از گروه های مسلح پیشی گرفته و از آنان می خواهند در اسرع وقت، ستاد فرماندهی ارتش واحد تشکیل داده و ذیل پرچم واحد به جنگ با نظام بروند. 

از روز جمعه، یعنی دو روز بعد از آزادسازی محاصره نبل و الزهرا که باعث جدایی جنوب و شمال استان حلب برای معارضین شد، فشار گروه های مدنی و سیاسی برای تشکیل یک ارتش فراگیر و واحد کلید خورد. ابتدا یکی از احزاب انشعابی از جماعت اخوان المسلمین سوریه است با انتشار خبر بدون سندی از اتحاد فراگیر گروه های مسلح تحت عنوان «جیش الحلب» خبر داد.

فشار بی سابقه بر روی معارضین در حلب؛ ارتش واحد تشکیل می شود؟/ از اعلام غیررسمی حالت اضطراری در حلب تا آزادی «کفین»
معارضان در درگیری های شمال استان حلب، وضعیت بسیار بدی پیدا کرده اند.

درست یک روز بعد، یعنی شنبه 17 بهمن ماه، بیانیه از داخل شهر حلب امضا شد که فعالین مدنی و خبری معارضین آن را امضا زده بودند. در این بیانیه، فعالین غیرمسلح معارضین به گروه های شورشی و مسلح 72 ساعت "مهلت دادند" تا یک ارتش واحد با ستاد فرماندهی مشخص تشکیل دهند و همگی ذیل این ستاد فرماندهی به نبرد ادامه دهند. در این بیانیه آمده بود: «هر فرمانده یا گردانی که در برابر اتحادیه و ارتش واحد مقاومت کند، خائن به انقلاب و خون های شهداست.»

در این بیانیه که به تاریخ 6 فوریه (17 بهمن) منتشر شده است به صورت مشخص از 15 گروه مسلح نام برده شده و با عنوان «دعوت به یک اقدام ضروری و تخطی ناپذیر» از آن ها خواسته شده تا با اتحاد خود و تشکیل یک ارتش واحد با عنوان «جیش الحلب» به جنگ نظام بروند. مهم ترین گروه هایی که نامشان در این بیانیه آمده است عبارتند از جبهه شامیه، حرکه أحرار الشام، جیش الإسلام، فیلق الشام، حرکه نور الدین الزنکی، صقور الجبل، کتائب أبو عماره، فوج الأول، کتائب الصفوة، جیش المجاهدین، تجمع فاستقم کما أمرت، و...

فشار بی سابقه بر روی معارضین در حلب؛ ارتش واحد تشکیل می شود؟/ از اعلام غیررسمی حالت اضطراری در حلب تا آزادی «کفین»
بیانیه فعالین مدنی و خبری معارضین در حلب؛ دعوت از گروه های مسلح برای تشکیل ارتش واحد در حلب

دقت در اسامی فوق نشان می دهد در این بیانیه از گروه های تشکیل دهنده «جبهه اسلامیه» (که اواسط 2013 تشکیل شد و حدودا دو سال ادامه یافت) تا «ارتش آزاد» را در بر می گیرد. عمده این گروه ها، ذیل ستاد فرماندهی «اتاق عملیات حلب» از اواسط سال گذشته با یکدیگر در تعامل بودند و حالا فعالین شهر حلب از آن ها می خواهند به ستاد فرماندهی هماهنگی اکتفا نکرده و اساسا ارتش واحد تشکیل دهند. همچنین در این بیانیه از گروه های تروریستی مانند احرار الشام و جبهه شامیه که در اتاق عملیات حلب حضور نداشتند نیز دعوت شده است تا به این ارتش واحد بپیوندند.

در همین زمینه، «سالم الاطرش» ملقب به «ابو مضر الحلبی» از فعالین شناخته شده معارضین در شهر حلب و از نویسندگان این بیانیه به پایگاه خبری «عنب بلدی» می گوید: «این جاست که باید مسئولیت انقلابی خود را نشان دهیم. اگر این ارتش تشکیل نشود، نظام به زودی می تواند کل حلب را فتح کند. اما اگر این ارتش واحد تشکیل یافت، می توان فصل جدیدی در آزادسازی مناطق کلید زد.»

او در مورد میزان استقبال از این بیانیه گفت: «از زمان انتشار آن، ایمیل ها و پیام های متعددی از داخل و خارج سوریه دال بر حمایت و همبستگی به دست ما رسیده است. همچنین در داخل حلب، دیوارنویسی در حمایت از ایده ما آغاز شده است و ما هم تصمیم گرفتیم فردا در چند محله تظاهرات کوتاه داشته باشیم تا فشار خود بر گروه های مسلح را بیش تر کنیم. واقعیت این است که وضعیت جنگی و میدانی شهر حلب اجازه تظاهرات های وسیع ده ها هزار نفره نمی دهد؛ اما ماتصمیم داریم چند تظاهرات هزار نفره همزمان در چند محله انجام دهیم تا ثابت کنیم این مطالبه محدود به یک یا دو محله نیست.»

فشار بی سابقه بر روی معارضین در حلب؛ ارتش واحد تشکیل می شود؟/ از اعلام غیررسمی حالت اضطراری در حلب تا آزادی «کفین»
رژه گردان های ارتش آزاد در حلب (آرشیو)
تا کم تر از یک سال قبل، ارتش آزاد در شهر حلب در وضعیتی به سر می برد که نه تنها از بیرون راندن قریب الوقوع نظام و ارتش سوریه صحبت می کرد؛ بلکه ناظران پیش بینی می کردند که به سرعت، گروه های تکفیری را به سمت ادلب خواهد راند!
اما حالا این گروه در بدترین وضعیت خود طی 4 سال اخیر گیر کرده است.

ابو مضر الحلبی در مورد جهت گیری این بیانیه اظهار داشت: «این بیانیه در جمع تعدادی از معارضین غیرمسلح حلب نوشته شده و در زمان نگارش آن مطلقا با خارج از حلب ارتباطی برقرار نشده بود تا بخواهد به گروه یا جبهه خاصی منتسب شود. لذا با اطمینان کامل می گویم جهت گیری آن مطلقا به سود یک گروه نظامی یا سیاسی نیست.»

شکست معارضان با استقبال کم از تظاهرات

با دعوت همین گروه، روز گذشته سه تظاهرات کوچک در سه نقطه حلب برگزار شد که از گروه های مسلح معارض دعوت می شد تا با تشکیل ارتش واحد در برابر نظام بجنگند. برخلاف پیش بینی ها و تلاش معارضان، جمعیت هر یک از این سه تظاهرات به صد نفر هم نرسید! محل این سه تظاهرات، میدان جسر الحج، محله کلاسه و محله بستاان القصر بودند. جمعیت بسیار کم حاضر در این تظاهرات، نشان دهنده وضعیت بسیار ویژه شهر حلب است که حمایت ها از معارضین را به حداقل رسانده است.

فشار بی سابقه بر روی معارضین در حلب؛ ارتش واحد تشکیل می شود؟/ از اعلام غیررسمی حالت اضطراری در حلب تا آزادی «کفین»
معارضین انتظار هزاران تظاهر کننده را می کشیدند، اما حتی صد نفر هم به خیابان نیامدند!
معارضان طی چهار سال اخیر، هیچ گاه از نظر نظامی و پشتوانه مردمی تا این حد در حلب ضعیف نشده بودند.

تظاهر کنندگان در تجمع خود خواهان ادغام همه گروه های مسلح در یک تشکیلات واحد با عنوان «جیش الحلب» شدند تا هماهنگی میان گروه های مسلح را به حداکثر برساند. علاوه بر این، تصاویر منتشره از تظاهرات، نشان دهنده جهت گیری اولیه نویسندگان بیانیه مذکور است. بنا بر تصاویر منتشره، تعدادی از فرماندهان جبهه شامیه و فرمانده عالی گردان «ثوار الشرقیه» حضور داشتند.

اعلام غیررسمی وضعیت اضطراری در حلب

همزمان در همین روز (شنبه) مجلس محلی شهر حلب، پلیس مناطق معارضه و دادگاه های محاکم شرعی (معارضین) در بیانیه مشترکی اعلام کردند یک ستاد مشترک تشکیل داده اند تا اقدامات کافی را برای مقابله با محاصره احتمالی، اجرایی کنند. در همین زمینه، از شنبه قانون محدودیت خروج مواد غذایی و سوخت های فسیلی به خارج از شهر حلب به صورت رسمی ابلاغ شد.

آزادی کفین

این اقدامات در حالی صورت می گیرد که همزمان پیشروی های جبهه مقاومت در استان حلب ادامه دارد و شهرها یکی پس از دیگری توسط متحدان ارتش سوریه آزاد می شود. آخرین منطقه ای که شب گذشته آزاد شد، شهرک «کفین» در نزدیکی مرز ترکیه بود که با رشادت های رزمندگان جبهه مقاومت به ویژه قهرمانان لشگر زینبیون آزاد شد.

فشار بی سابقه بر روی معارضین در حلب؛ ارتش واحد تشکیل می شود؟/ از اعلام غیررسمی حالت اضطراری در حلب تا آزادی «کفین»
نیروهای ارتش سوریه در کفین

شبکه رسانه ای «شهبا پرس» در گزارش خود در ساعات پایانی شب گذشته اعلام کرد روستای کفین و مناطق زراعتی اطراف آن توسط نیروهای تحت فرماندهی ستاد ایرانی آزاد شده است و ارتش سوریه نیز پرچم های خود را در نقاط مختلف این روستا نصب می کند. به نوشته این منبع، نقش اصلی در این عملیات را قهرمانان لشگر زینبیون ایفا کرده اند.

از سوی دیگر، گروه تروریستی «جبهه النصره» در گزارش تصویری خود ضمن پذیرفتن اصل خبر عقب نشینی از روستای کفین، از آتش سنگین توپخانه ای بر این روستا خبر داده و ادعا کرده می تواند به زودی بار دیگر آن را اشغال کند! البته در همین گزارش النصره آمده است: «آتش سنگین نیروی هوایی بر مجاهدان بدون وقفه ادامه دارد.»! همین نکته نشان می دهد فشار نیروی هوایی و توپخانه ای بر تروریست های النصره به اندازه ای است که احتمالا عقب نشینی های آنان ادامه خواهد یافت.

العربیه: کاروان تشییع مادر بشار اسد هدف قرار گرفت 

  

منابع رسانه‌ای خبر دادند که کاروان تشییع مادر رئیس جمهور سوریه توسط تروریست‌ها هدف حمله موشکی قرار گرفته است.
خبرگزاری فارس: العربیه از قول سایت وابسته به گروه تروریستی احرار الشام مدعی شد که کاروان تشییع انیسه مخلوف مادر بشار اسد رئیس جمهور سوریه توسط تروریست‌ها هدف حمله موشکی قرار گرفته است.براساس این گزارش، شخص بشار اسد هم در این مراسم حضور داشته و مراسم تشییع توسط موشک‌های گراد هدف قرار گرفته است.
براساس ادعای تروریست‌ها در این حمله موشکی 4 نفر کشته و تعدادی زخمی شدند.این خبر توسط منابع رسمی تائید یا تکذیب نشده است.

سازمان رزم جبهه النصره در سوریه متلاشی شد/ اردوغان قمار را باخت

اردوغان
شناسهٔ خبر: 3046074 -
ضربات سهمگین نظامیان سوری بر پیکره تکفیریها طی ماه های گذشته به مثابه سیلی محکمی بر گونه «رجب طیب اردوغان» بود؛ کسی که سالهاست بر سَر سرنگونی اسد قمار بزرگی کرده است.

خبرگزاری مهر ـ گروه بین الملل: پیشروی های اخیر ارتش سوریه در نبرد با تکفیری ها در استان های مختلف به ویژه حلب، بیش از آنکه خسارت های وحشتناکی را متوجه گروه های تروریستی ـ تکفیری کند، هزینه های جبران ناپذیری را به حامیان آنها تحمیل کرده است. در طول حدود ۵ سالی که از آغاز بحران سوریه می گذرد، کشورهای مختلف و سیاستمداران متعددی به امید سرنگونی دولت بشار اسد از تروریست های تکفیری حمایت های مالی، تسلیحاتی و لجستیکی به عمل آوردند، غافل از اینکه بسیاری از آنها هم اکنون از قدرت کنار رفته اما بشار اسد همچنان بر کرسی قدرت در سوریه تکیه زده است.

در این میان اگر این سؤال مطرح شود که به راستی کدامیک از حامیان تکفیری ها در سوریه به دلیل پیشروی های خیره کننده ارتش این کشور متحمل زیان های غیرقابل جبرانی شده است، بدون شک اولین نامی که به گوش خواهد رسید نام کسی نیست جز «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه؛ کسی که برای سرنگونی دولت مشروع سوریه به ریاست بشار اسد دست به قمار بزرگی زده و طی سالیان گذشته از ارائه هیچ کمکی اعم از مالی، تسلیحاتی و به ویژه لجستیکی به تروریست های تکفیری داعش و جبهه النصره دریغ نکرد.

در واقع «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه در ابتدای آغاز بحران سوریه دچار اشتباه محاسباتی شد، چراکه گمان می کرد دوران اسد به سر آمده و وی دیر یا زود مجبور به ترک کرسی قدرت است.

درست بر اساس همین تئوری غلط بود که اردوغان در ارائه کمک های مختلف به تروریست های تکفیری، هم پیاله آمریکا و کشورهای غربی شد تا از این طریق به رؤیای چندین و چندساله خود برای احیای امپراطوری عثمانی جامه عمل بپوشاند. با این حال اردوغان اکنون هزینه های هنگفت دولت آنکارا برای تحقق این هدف و اهداف دیگر خود را بر باد رفته می بیند.

در حقیقت پس از آنکه آمریکا و غرب شعار دروغین «مبارزه با داعش» را مطرح کرده و در ظاهر ائتلاف بین المللی علیه این گروه تروریستی تشکیل دادند، ترکیه به تدریج حمایت های لجستیکی خود از تکفیریها را به سمت گروه تروریستی ـ تکفیری جبهه النصره هدایت کرد. با هماهنگی های دولت آنکارا اتاق عملیات جبهه النصره در استان حلب استقرار یافت. علت استقرار این اتاق عملیات در حلب، موقعیت جغرافیایی استراتژیک این استان محسوب می شود که علاوه بر مزیت های تجاری ـ اقتصادی، تسلط بر آن تقریبا به مثابه تسلط بر بخش های وسیعی از دیگر استان های سوریه است.

دولت اردوغان قصد داشت با حمایت از تروریست های تکفیری جبهه النصره در سوریه به ویژه در استان حلب، برگ برنده ای را برای خود به دست آورد تا بدین طریق معارضان بتوانند در مذاکرات با دولت دمشق دست برتر را داشته باشند. با این وجود، پیشروی های گسترده ارتش سوریه ذیل مجموعه عملیات های «نصر»، در استان های مختلف از جمله حلب طی ماه های گذشته تمامی نقشه های آنکارا را نقش بر آب کرد، چرا که در جریان همین پیشروی ها بود که ۳۰۰ فرمانده میدانی جبهه النصره به هلاکت رسیدند و ساختار سازمانی این گروه تروریستی به یکباره از هم فروپاشید.

علاوه بر این، به دنبال شکسته شدن محاصره چهارساله شهرک های شیعه نشین و استراتژیک «نبل» و «الزهرا» سازمان رزم تکفیری های جبهه النصره به کلی متلاشی شده است.

علاوه بر این، حملات هوایی جنگنده های ارتش روسیه همزمان با عملیات نظامی نظامیان سوری موجب شد تا بسیاری از مواضع و مراکز وابسته به تروریست های تکفیری داعش در شرق سوریه هدف قرار گرفته و نابود شوند. عملیات هوایی ارتش روسیه که مسیر پیشروی نظامیان سوری را تسهیل کرده و می کند، موجب شد تا تکفیری های داعش راهی جز فرار در برابر خود نبینند و عموما به سمت مرزهای عراق بگریزند.

قریب به حدود یک سال و نیم است که تکفیری های داعش با حمایت های گسترده آنکارا و هم پیمانانش تلاش می کنند تا بر استان «دیرالزور» به عنوان مهم ترین استان واقع در شرق سوریه سیطره یابند. علت برنامه ریزی ترکیه برای سیطره بر دیرالزور به دو عامل باز می گردد؛ اولا نفت خیز بودن این مناطق و ثانیا موقعیت استراتژیک آن که بر تمامی مناطق شرق سوریه اشراف دارد.

با این وجود، تروریست های تکفیری با حملات هوایی روسیه و عملیات زمینی نظامیان سوری کاری از پیش نبردند و درست به همین دلیل چندی پیش زهر خود را بر سَر مردم مظلوم «البغیلیه» دیرالزور فروریختند و بیش از ۴۰۰ نفر از آنها را قتل عام کردند. در حال حاضر در مناطق شرقی سوریه هیچ منطقه استراتژیکی یافت نمی شود که تروریست های تکفیری بر آن سیطره داشته باشند، البته آنها همچنان در شرق سوریه حضور دارند اما این حضور تنها محدود به مناطق دوردست و بیابانی بوده که هیچ اهمیت راهبردی ندارند.

این تحولات در حالی است که مناطق کُردنشین سوری نیز به طور کامل از سیطره تروریست های تکفیری داعش خارج شده و به کنترل نیروی های مبارز کُرد درآمده است. از آنجایی که دولت اردوغان همواره اختلافات شدیدی با کُردها داشته و دارد و به آنها به چشم دشمنان خود می نگرد، تسلط کُردها بر مناطق تحت سیطره داعش بدین معناست که ترکیه دیگر هیچ نفوذی در این منطقه ندارد.

از طرف دیگر، آنچه که دولت آنکارا و «رجب طیب اردوغان» را بیش از پیش پریشان ساخته این است که تسلط بر مناطق تحت سیطره ارتش و مبارزان کُرد بسیار سخت خواهد بود، چراکه بسیاری از آوارگان سوری به مناطق محل سکونت خود بازگشته اند؛ مسأله ای که بر قدرت مقاومت بیش از پیش افزوده است.

به طور کلی در نتیجه آنچه که در استان های مختلف سوریه و در رأس آنها حلب اتفاق افتاد، اردوغان بزرگترین قمار سیاست خارجی خود در سوریه را باخت و مبهوت شد.

ایفای نقش فعالتر ترکیه در منطقه با رضایت آمریکاست

پل پیلار
شناسهٔ خبر: 3045412 -
رئیس پیشین تحلیل عملیات سیا معتقد است عربستان بعد از برجام نگران تغییر موازنه قوای منطقه به نفع ایران است و این از دلایل رویکرد تهاجمی این کشور است.

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: برجام شرایطی را برای ایران به وجود آورد تا رویکرد چند جانبه ای را در سیاست خارجی دنبال کند. این موضوع برای کشورهایی چون عربستان سعودی قابل تحمل نبود و این کشور را نگران افزایش نقش ایران در تحولات منطقه کرده است.

در همین رابطه برای تحلیل بهتر این جریان با پروفسور «پل پیلار» به گفتگو نشستیم. پیلار از اساتید دانشگاه «جرج تاون» بوده و در گذشته کارشناس و رئیس سابق بخش تحلیل عملیات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) بود. متن این گفتگو به شرح زیر است:

*اهمیت سفر حسن روحانی، رییس جمهور ایران به ایتالیا و فرانسه در چیست؟

این سفر نشان دهنده یک تغییر اساسی به سمت روابط عادی اقتصادی و سیاسی بین ایران و اروپا است. در واقع این روابط عادی از رهگذر توافق هسته ای ایران میسر شده است. قراردادهای امضا شده در این سفر روابط ایران و اروپا را حداقل در بخش هایی به جایگاهی که پیش از تحریم های وجود داشت می برد.

بنابراین شاید مهمترین تأثیر این سفر برای حسن روحانی و همینطور برای ایران، این بود که به عموم مردم نشان داد توافق هسته ای دارای برخی تبعات واقعی بوده که می تواند به اقتصاد ایران کمک کند.

*برخی معتقد هستند که جهت گیری سیاست خارجی دولت روحانی به غرب بیشتر از شرق شده است. نظر شما در این خصوص چیست؟

احتمالا حسن روحانی در جستجوی روابط خارجی و روابط اقتصادی همه جانبه برای ایران است که ایران را قادر سازد که روابط تجاری با همه طرفهایی که خواهان آن است را ممکن سازد. روحانی نمی‌خواهد که ایران به یک قدرت خارجی وابسته باشد بنابراین گرایش همه جانبه در سیاست خارجی دولت روحانی نشان دهنده موفقیت ایران در خارج شدن از این انزوا است.

بنابراین اگر این مباحث نشان دهنده جهت گیری ایران به سمت غرب است علتش هم این است که سودآوری اقتصادی بیشتری  در روابط با غرب برای ایران فراهم می شود.

*دلیل اصلی عربستان سعودی برای افزایش تنش با ایران چیست آیا دلیل این موضوع این است که ریاض تصور می‌کند که موازنه قدرت در خاورمیانه به سمت ایران سوق خواهد یافت؟

این تفکر و درک که با کاهش یافتن تحریمهای ایران موقعیت و موازنه قوای منطقه ای به نفع ایران تغییر خواهد کرد احتمالاً بخشی از تفکر عربستان سعودی در خصوص ایران بعد از برجام است. همچنین تغییر رهبری از سال گذشته به این سمت در عربستان سعودی نیز یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر این درک و فهم است. ملک سلمان و پسرش محمد بن سلمان رهیافت خصمانه تر و فعالتری در مقایسه با پادشاه قبلی عربستان، نسبت به مسائل منطقه ای اتخاذ کرده اند.

*دلایل احداث پایگاه نظامی ترکیه در قطر چیست؟ آیا نقش آفرینی ترکیه در سازوکارهای امنیتی خلیج فارس با چراغ سبز ناتو و آمریکا بوده است؟

ایالات متحده آمریکا علاقه مند است که دولتهای منطقه از جمله ترکیه نقش فعالتری در خاورمیانه ایفا کنند. ترجیح آمریکا در خصوص ترکیه این است که نقش فعالتری در سوریه ایفا کند تا در منطقه خلیج فارس.

ترکیه نیز دلائل خود را برای گسترش نفوذ در خاورمیانه دارد که این شامل خلیج فارس نیز می‌شود اما تصمیم گیرندگان آمریکایی احتمالا به جایگزینی ترکیه به عنوان جانشین ایالات متحده آمریکا در خلیج فارس فکر نمی کنند.

*برخی معتقد هستند حضور آمریکا ممکن است در منطقه خلیج فارس متعاقب سیاست «چرخش به آسیا» اعلامی توسط دولت اوباما کم رنگ تر شود. آیا شما با این تحلیل موافق هستید؟

بر خلاف سخنان پیشینی که درباره سیاست چرخش به آسیا ارائه شده، ایالات متحده آمریکا حضور قابل توجه خود را در خلیج فارس ادامه خواهد داد. این حضور برای بازداشتن و مهار ایران در منطقه خواهد بود.

در آینده دور ممکن است برنامه امنیتی در خلیج فارس با توجه به اینکه ایران نقش بزرگتری در همکاری با ایالات متحده بازی خواهد کرد، جمع آوری می شود اما برای اکنون شرایط سیاسی تهران و واشنگتن اجازه چنین حرکت هایی را در این نقطه خواهد داد.

اما در آینده دورتر ممکن است شاهد ترتیبات امنیت جمعی باشیم که در آن ایران نقش بیشتری در همکاری با آمریکا ایفا کند. اما در شرایط کنونی اوضاع سیاسی در واشنگتن و تهران اجازه گام برداشتن در این جهت را نمی دهد.

الرمادی» در قبضه ارتش عراق/تکفیریها تار و مار شدند

ارتش عراق
شناسهٔ خبر: 3047322 -
نیروهای مسلح ارتش عراق با صدور بیانیه ای از آزادسازی کامل شهر «الرمادی» خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المنار، نیروهای مسلح ارتش عراق با صدور بیانیه از آزادسازی کامل شهر الرمادی در استان الانبار خبر دادند.

بر اساس این گزارش، در این بیانیه آمده است: با تسلط کامل نظامیان بر منطقه «الحصیبه» در شرق الرمادی، تمامی محورهای این شهر به کنترل ارتش درآمد.

در این بیانیه همچنین آمده است: نیروهای مسلح ارتش عراق، دستگاه مبارزه با تروریسم و نیروهای مردمی درس خوبی به داعشی ها دادند و طعم تلخ شکست را به مذاقشان چشاندند.

تصمیم ریاض برای حمله نظامی زمینی به سوریه؛ توهم یا واقعیت

الجبیر
شناسهٔ خبر: 3045855 -
یک پایگاه عرب زبان با انتشار گزارشی به بررسی ابعاد مختلف تصمیم رژیم سعودی برای اعزام نیروهای نظامی به سوریه و اهداف آن پرداخت.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه لبنانی النشره با انتشار گزارشی، ابعاد مختلف تصمیم رژیم سعودی برای حمله نظامی زمینی به سوریه و اهداف آن را مورد بررسی قرار داده است.

این پایگاه لبنانی می نویسد: اظهارات چندی پیش «احمد العسیری» مشاور وزیر دفاع رژیم سعودی و سخنگوی ائتلاف علیه یمن در خصوص آمادگی ریاض برای اعزام نیروهای نظامی به سوریه، سر و صدای زیادی در رسانه های منطقه ای و جهانی و همچنین شبکه های اجتماعی برپا کرد. کاملا طبیعی است که چنین اظهاراتی و مطرح نمودن چنین تصمیماتی نیازمند بحث و بررسی بسیاری در رسانه ها باشند، چراکه عملیاتی شدن این طرح، بر تحولات منطقه به صورت عام و کشورهای دخیل در آن به صورت خاص تأثیرگذار خواهد بود.

النشره همچنین تصریح می کند: عربستان سعودی اخیرا شعار «مبارزه با داعش و نابودی» آن نه تنها از طریق عملیات هوایی بلکه از طریق عملیات زمینی را سَر داده است. مقامات سعودی مدعی هستند که عملیات نظامی در سوریه به منظور مبارزه با تروریست های تکفیری داعش انجام خواهد شد. پس از مطرح شدن تصمیم ریاض در رسانه ها خیلی زود برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس حمایت خود از این تصمیم را اعلام و به ریاض پیوستند. با این حال، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی مسائل منطقه در نیت عربستان سعودی برای اعزام نیروهای نظامی به سوریه تردید دارند. کارشناسان بر این باورند که عربستان سعودی هیچ تصمیمی برای اعزام نیروهای نظامی به سوریه ندارد و تنها به منظور بالا بردن سقف مطالبات خود از دولت دمشق، اقدام به تهدید آن کرده است تا بدین ترتیب شاید بتواند با توسل به سیاست «ارعاب» به بخشی از اهداف خود در سوریه که تاکنون موفق به تحقق آنها نشده است، جامه عمل بپوشاند.

این پایگاه لبنانی در ادامه گزارش خود آورده است: عربستان سعودی از همان ابتدا هرگونه اعزام نیروهای نظامی زمینی به سوریه را منوط به موافقت رهبران ائتلاف بین المللی ضد داعش کرده و اعلام کرد که تنها در صورت موافقت ۶۵ کشور عضو این ائتلاف، طرح خود را عملیاتی خواهد کرد. این بدان معناست که اعزام نیروهای نظامی به سوریه توسط رژیم سعودی باید با موافقت ایالات متحده آمریکا به عنوان رهبر ائتلاف ضد داعش و همچنین شورای امنیت سازمان ملل باشد؛ تا بدین ترتیب هرگونه عملیات زمینی در سوریه، مشروع و تحت الحمایه جامعه جهانی جلوه داده شود. با این حال، هرچند تاکنون از زبان هیچیک از مقامات رسمی ایالات متحده آمریکا شنیده نشده است که واشنگتن تمام قد از تصمیم رژیم سعودی برای دخالت نظامی زمینی در سوریه حمایت می کند، اما اخبار ضد و نقیضی در خصوص موافقت اولیه واشنگتن با این طرح از گوشه و کنار شنیده می شود.

در ادامه گزارش النشره آمده است: از آنجایی که اکنون تنور مناظره های انتخاباتی در آمریکا داغ شده و این کشور انتخابات ریاست جمهوری را پیش روی خود می بیند، هیچیک از دو حزب رقیب در این کشور یعنی جمهوریخواهان و دموکرات ها به منظور کسب پیروزی در این انتخابات، خود را وارد معرکه ای که معلوم نیست نتیجه آن چه خواهد شد، نخواهند کرد. در واقع هیچیک از سیاستمداران آمریکایی از هر دو حزب نمی توانند در شرایط کنونی درصد موفقیت عملیات نظامی زمینی در سوریه را تخمین بزنند و درست به همین دلیل وارد ماجراجویی نخواهند شد که نتیجه آن برای همه نامشخص است.

این پایگاه لبنانی در ادامه تصریح می کند: اما در زمینه موافقت شورای امنیت سازمان ملل با تصمیم رژیم سعودی باید گفت که با وجود چین و روسیه، هیچگاه چنین تصمیمی در شورای امنیت اتخاذ نخواهد شد و کاملا طبیعی است که با توجه به مواضعی که روسیه و چین طی سال های گذشته در قبال سوریه و بحران آن اتخاذ کرده اند، با استفاده از حق وتو از هرگونه عملیات نظامی زمینی در سوریه جلوگیری کنند.

النشره ادامه می دهد: به نظر نمی رسد که عربستان سعودی در حال حاضر قصد داشته باشد تصمیم خود را در ابعاد گسترده عملیاتی سازد، چراکه این رژیم هم اکنون در باتلاق یمن خود را غرق شده می بیند و هیچیک از اهدافی که برای خود ترسیم کرده بود را در این کشور به دست نیاورده است. نظامیان این رژیم در مرزهای یمن با ارتش و نیروهای مردمی درگیر هستند و جنگنده های آن نیز بی وقفه بر سَر مردم بی دفاع این کشور بمب می ریزند، بنابراین به نظر نمی رسد که عربستان سعودی تمایل داشته باشد و یا حتی ـ قادر باشد ـ در دو جبهه به صورت همزمان مشغول نبرد شود. نکته دیگر در این زمینه اینکه در حال حاضر بخشی دیگر از نیروهای امنیتی رژیم سعودی هم برای حمایت از رژیم آل خلیفه در برابر تظاهرات مردمی در بحرین به سر می برند.

این پایگاه در ادامه گزارش خود آورده است: بدون شک، رژیم سعودی نمی تواند در ترسیم معادلات آینده در خصوص سوریه دو کشور تأثیرگذار و اساسی یعنی ایران و روسیه را نادیده بگیرد. روسیه با قدرت در سوریه حضور دارد و جنگنده های ارتش این کشور بی وقفه بر تروریست های تکفیری می تازند. از زمان دخالت نظامی روسیه در سوریه نیز ضربات سهمگینی بر پیکره تکفیری ها وارد شده است. بنابراین، هرگونه دخالت نظامی زمینی عربستان سعودی در سوریه بدون دستیابی به موافقت روسیه می تواند اقدام مقابله به مثل مسکو را به دنبال داشته باشد. این بدان معناست که اقدام نظامی زمینی عربستان در سوریه ممکن است به بروز تنش نه تنها در ابعاد منطقه ای که در ابعاد جهانی نیز منجر شود. از سوی دیگر، حمایت های ایران از دولت دمشق طی سال های گذشته نه تنها کاهش نیافته بلکه شاهد افزایش نیز بوده است. بدین ترتیب عبور رژیم سعودی از خطوط قرمز در خصوص سوریه می تواند منطقه را وارد مرحله ای از خشونت و درگیری کند که حد و مرز آن غیرقابل تشخیص است.

پایگاه النشره همچنین عنوان کرده است: در شرایط کنونی عربستان سعودی به عنوان حامی مالی و تسلیحاتی اصلی تروریست های تکفیری داعش نه تنها در منطقه بلکه در جهان محسوب می شود. بعید نیست که رژیم سعودی برای رهایی از ننگی که بر پیشانی آنها حک شده است، پروژه مبارزه با داعش از طریق عملیات نظامی در سوریه را مطرح کرده باشند. در هر صورت کارشناسان برجسته سیاسی بر این باورند که سعودیها تنها به منظور تحقق اهداف سیاسی خود دست به چنین تهدیدی زده اند و عملیاتی شدن آن بعید به نظر می رسد.

در پایان گزارش این پایگاه لبنانی نیز آمده است: بدون شک تحولات میدانی اخیر در سوریه و پیشروی های گسترده ارتش این کشور در بسیاری از مناطق استان «حلب» به ویژه تسلط کامل بر شهرک های شیعه نشین «نبل» و «الزهرا» نقش بسزایی در مطرح شدن تصمیم ریاض برای حمله زمینی به سوریه داشته است. هدف ریاض از عملیاتی کردن این تصمیم، مقابله با عملیات هوایی روسیه در سوریه، کاهش دستاوردهای محور مقاومت در این کشور و حفظ دستاوردهای گروه های معارض تحت حمایت خود خواهد بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد