سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

دخالت سی‌ان‌ان درباره انتخابات ایران

یک شبکه آمریکایی در گزارشی به انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی ایران اشاره کرد و نوشت که نتیجه این انتخابات می‌تواند آینده روابط ایران با غرب را تعیین کند.
خبرگزاری فارس: شبکه «سی‌ان‌ان» با اشاره به انتخابات ماه آینده مجلس ایران در گزارشی نوشت که نتیجه این انتخابات می‌تواند آینده روابط ایران با غرب را تعیین کند. اگر میانه‌روها و اصلاح‌طلبان در این انتخابات پیروز شوند، ما می‌توانید شاهد پیشرفت‌هایی در این روابط باشیم. هرچه تعداد اصلاح‌طلبان در مجلس ایران بیشتر باشد، حمایت‌ها از «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران افزایش می‌یابد.

طبق این گزارش، «عادل عبدالغفار» یک عضو ناظر در مرکز دوحه «بروکینگز» درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی ایران گفت که یک ایران بازتر در واقع نیروی مثبت‌تری در منطقه خواهد بود و این امر در طولانی مدت، به مفهوم آن است که ایران دیگر به ناآرامی‌های طولانی در منطقه همچون بحران سوریه علاقمند نیست.

این گزارش سپس به شانس اصلاح‌طلبان برای پیروزی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و نوشت، سیاست در ایران یکپارچه نیست. انتخابات در ایران امری پرهیجان است که احزاب به شدت با یکدیگر رقابت می‌کنند و اظهارات بسیار داغ و پرهیجانی مطرح می‌شود و مطبوعات سخت و جدی در این کشور وجود دارد.

فریده فرهی یک کارشناس در زمینه انتخابات ایران می‌گوید، اصلاح‌طلبان در بسیج‌کردن طرفداران خود بسیار عالی کار کردند و احتمال مشارکت بالای طرفدارانشان وجود دارد.

عبدالغفار نیز ادامه داد که یک حس خوشبینی زیاد نیز در کشور ایران وجود دارد و ادعا کرد که تحولات اخیر در ایران به نفع اصلاح‌طلبان بوده است.

«کتایون کیشی» عضو محقق موسسه صلح آمریکا نیز با اشاره به آنچه رد صلاحیت نامزدهای اصلاح‌طلب انتخابات مجلس شورای اسلامی خوانده می‌شود، گفت که روحانی تا حد زیادی به این دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی وابسته است. برای مدت‌های زیادی، اصولگرایان، پایه‌های قدرت در ایران را تحت کنترل داشتند اما یک مجلس اصلاح‌طلب می‌تواند به روحانی کمک کند تا محدودیت‌های تحمیل شده بر جامعه و مطبوعات را کاهش دهد.

وی در ادامه افزود، مجلس اصلاح‌طلب به روحانی کمک می‌کند تا تعامل بیشتری با دولت‌های منطقه‌ای و آمریکا را دنبال کند. او می‌بایست به شیوه‌ای عمل کند که رأی‌دهندگان ایرانی را خشنود کند. انتخابات ریاست‌جمهوری، دو سال آینده برگزار می‌شود.

درگیری های داخلی آل سعود بالا می‌گیرد
این افشاگری در حالی صورت می‌گیرد که اندیشکده مسائل خلیج فارس در واشنگتن اخیرا از قول منابع آگاه در گزارشی نوشت: ملک سلمان در طرحی که برکناری محمد بن‌نایف ولیعهد و وزیر کشور فعلی در آن پیش‌بینی شده است به نفع پسر خود، محمد بن‌سلمان جانشین ولیعهد و وزیر دفاع کنار می‌رود.
شاه سعودی به نفع فرزند جوانش کنار می‌رود!/ ائتلاف ولیعهد و وزیر گارد ملی علیه بن سلمان/ فرزندان عبدالعزیز بر دوراهی حمایت از ولیعهد یا جانشینش
سرویس سیاسی فردا؛ وطن‌امروز نوشت: چند روز پس از آنکه منابع آمریکایی و عربی از قدرت گرفتن احتمال کنار کشیدن پادشاه 80 ساله سعودی به نفع پسر شرورش خبر دادند، مجتهد افشاگر مشهور عربستانی بار دیگر دست به کار شد تا پشت‌پرده‌های حاکمیت پر هرج و مرج ریاض را بیرون بریزد.

او در تازه‌ترین افشاگری خود از اتحاد محمدبن نایف - ولیعهد و وزیر کشور - متعب بن عبدالله - پسر شاه مرده و وزیر گارد ملی -  علیه محمد بن سلمان - پسر شاه فعلی و وزیر دفاع  و ولی ولیعهد - خبر داد که به طور یک‌تنه در حال بالا کشیدن تمام قدرت خاندان سعودی است.

او همچنین با اشاره به آشکار شدن اختلافات در داخل خاندان سلطنتی گفته است این اختلافات علنی شده اما به شکل رویارویی و برخورد نظامی نیست.  ‌
شاه سعودی به نفع فرزند جوانش کنار می‌رود!/ ائتلاف ولیعهد و وزیر گارد ملی علیه بن سلمان/ فرزندان عبدالعزیز بر دوراهی حمایت از ولیعهد یا جانشینش
مجتهد  در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: محمد بن‌نایف، ولیعهد سعودی و متعب بن‌عبدالله عهد بسته‌اند که اگر محمد بن‌سلمان قصد مقابله با هر یک را داشت، با یکدیگر متحد باشند. این 2 نفر به این نتیجه رسیده‌اند که محمد بن‌سلمان قصد کنار زدن آنها را دارد. در حالی که محمد بن‌نایف بر قدرت‌های غربی و آمریکا تکیه داشت اما دریافته است که غربی‌ها محمد بن‌سلمان را شخص اول آل‌سعود می‌دانند. 

محمد بن‌نایف به اشتباه محاسباتی و ارزیابی خود از بن‌سلمان که وی را کودن و بی‌باک می‌خواند، پی برده و اکنون به این نتیجه رسیده است که بن‌سلمان فرد زیرکی است که توانسته است محمد بن‌نایف را به حاشیه براند و به همین سبب وی(بن‌نایف) با متعب بن‌عبدالله توافق کرده است که هر یک از آنها از قدرت و نفوذ خود از جمله نفوذ نظامی برای حمایت از یکدیگر در صورتی که فرمان برکناری آنها صادر شد، استفاده کنند.

مجتهد افزود: کسانی که از ماهیت و جایگاه وزارت کشور و گارد ملی سعودی اطلاع دارند، می‌گویند افسران و اعضای این دو نهاد برای دست زدن به تحرک علیه بن‌سلمان آمادگی ندارند، حتی اگر این مساله به شکل نمادین از سوی شخص پادشاه صورت گیرد و به همین سبب بن‌نایف و متعب ممکن است مجبور شوند از فرزندان عبدالعزیز کمک بگیرند تا از آنها در مقابل بن‌سلمان حمایت کنند.

وی با اشاره به آشکار شدن اختلافات در داخل خاندان سلطنتی گفته است این اختلافات علنی شده اما به شکل رویارویی و برخورد نظامی نیست. توئیت‌های مجتهد در حالی است که خبرهایی از تصمیم سلمان بن‌عبدالعزیز برای رساندن فرزندش، محمد به تاج پادشاهی حکایت می‌کند که براساس این خبرها سلمان با فرزندان عبدالعزیز یعنی برادرانش دیدار کرده  تا آنها را متقاعد کند با پادشاهی فرزندش که جانشین ولیعهد است،‌ موافقت کنند.

این افشاگری در حالی صورت می‌گیرد که  اندیشکده مسائل خلیج فارس در واشنگتن اخیرا از قول منابع آگاه در گزارشی نوشت: ملک سلمان در طرحی که برکناری محمد بن‌نایف ولیعهد و وزیر کشور فعلی در آن پیش‌بینی شده است به نفع پسر خود، محمد بن‌سلمان جانشین ولیعهد و وزیر دفاع کنار می‌رود.

در این گزارش آمده است که ملک سلمان به برادرانش گفته است که ثبات عربستان نیازمند تغییر است و او قصد دارد ضمن برکناری محمد بن‌نایف ولیعهد کنونی، حکومت را به پسرش منتقل کند.

تخطی قوانین بین المللی به بهانه مبارزه با داعش، در سایه غفلت کشورهای اسلامی
نقض حاکمیت ملی سوریه به بهانه مبارزه با داعش، باعث شده این پرسش به صورت جدی مطرح شود: «آیا مبارزه با داعش، بهانه ای برای تغییر مرزهای کشورهای اسلامی است؟» یا حتی در سطحی بالاتر پرسید: «آیا داعش یک پروژه از پیش طراحی شده برای تجزیه کشورهای اسلامی محور مقاومت بود؟»
گروه بین الملل فردا – در شرایطی که طبق قوانین مصرح بین المللی، هیچ کشوری بدون اذن دولت مرکزی و قانونی کشور میزبان، حق عملیات یا تأسیس پایگاه های نظامی در کشور دیگری را ندارد؛ به نظر می رسد کشورهای روسیه و آمریکا برای تحریک کردهای سوریه و جذب آن ها به مدار خود رقابت تنگاتنگی دارند!

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
آمریکا در خاک سوریه، یک فرودگاه نظامی برای خود راه انداخته است!

طی یک هفته اخیر، تصاویر مستندی از دو پایگاه نظامی غیرقانونی در شمال سوریه منتشر شده است که اولی به آمریکا و دومی به روسیه تعلق دارد. هر دو پایگاه در مناطقی است که کردهای مسلح سوری، مسلط هستند و به نظر می رسد برای تشکیل کشوری مستقل در حال نبرد هستند. البته در این میان، آمریکا رفتارهای دوگانه ای را بروز داده است تا عصبانیت اعراب را کم تر برانگیزد؛ اما در هر صورت نمی توان نقض قوانین بین المللی را انکار کرد. باید دید در ادامه این روند، کشورهای اسلامی نسبت به تجزیه چند باره خود واکنش نشان خواهند داد یا همچنان غده سرطانی داعش و اختلافات داخلی امت اسلامی باعث تشدید استثمار و استعمار از سوی استعمارگران خواهد شد؟

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
عکس های وابسته به دولت محلی خودخوانده شهر رمیلان

پادگان غیرقانونی آمریکا در خاک سوریه

مرکز تحقیقاتی «استراتفور» در گزارشی مستند اعلام کرد فرودگاهی متروکه در شمال سوریه و در جوار شهر «رمیلان»، از سوی نیروهای آمریکایی بازسازی شده و هواپیماهای آمریکایی در آن مستقر شده اند. در این گزارش که تصاویر ماهواره ای نیز به آن ضمیمه شده است، نشان می دهد طول باند این فرودگاه بین 700 تا 1300 متر است که برای پرواز هواپیماهای پیشرفته جنگی و هلی کوپترها مناسب است.

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
در واحدهای نظامی بسیج محلی شهر قامشلو - که دوره آن توسط ارتش سوریه برگزار می شود - پرچم سوریه در دست داوطلبان قرار نمی گیرد!

این اندیشکده آمریکایی در گزارش خود محل دقیق این فرودگاه را مشخص کرده است. این فرودگاه در جوار شهر کردنشین «رمیلان» قرار دارد که تا چندی قبل تحت کنترل گروه کردگرای ypg قرار داشت و هم اکنون ذیل ائتلاف موسوم به «سوریه دموکراتیک» اداره می شود. رمیلان در استان «حسکه» قرار دارد و با چراغ سبز رسمی دولت بشار اسد از سوی کردها منطقه خودمختار اعلام شد. موقعیت این شهر بسیار استراتژیک بوده و کم تر از 40 کیلومتر با کشورهای عراق و ترکیه فاصله دارد!

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
یکی از مراکز اداری شهر حسکه
حتی در شهر بزرگ حسکه، دولت محلی کردی از تبلیغ صریح و انتساب به «عبدالله اوجالان» رهبر سازمان تروریستی پ.ک.ک ابایی ندارد.
به این ترتیب، در صورت حضور پررنگ نظامیان خارجی کشورهای استعمارگر در این شهرها و حمایت از دولت های محلی، این شهرها تجزیه نخواهند شد؟

مجله مشهور «تایمز» چاپ لندن نیز در گزارشی مرتبط اعلام کرد این نخستین پایگاه رسمی ایالات متحده در سوریه است که طبق توافق و درخواست گروه معارض موسوم به «سوریه دموکراتیک» - که اکثریت آن را کردها تشکیل می دهند - مستقر شده است. به این ترتیب، صریحا می توان نقض قوانین بین الملل را مشاهده کرد؛ زیرا دولت مرکزی سوریه برای تأسیس این پادگان مجوزی به واشنگتن نداده است.

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
تصویری از شبه نظامیان ypg در خیابان های قامشلی
شهرهای قامشلی و حسکه، گرچه از نظر امنیتی و نظامی هنوز تحت سیطره دولت مرکزی (بشار اسد) است؛ اما گروه های مسلح دارای مجوز حکومت محلی (کرد) در قامشلی حق حمل اسلحه و عبور و مرور دارند.

ژنرال «استیو وارن» در گفت و گو با تایمز می گوید در این پایگاه، "ده ها سرباز حرفه ای پنتاگون" مستقر شده اند؛ اما «به علت ملاحظات نظامی و جنگی، نمی توان هیچ اطلاعاتی در مورد آن ها منتشر کرد.» همچنین «ابو جاد الحسکاوی» از فعالین سیاسی سوری اهل حسکه نیز در گفت و گو با تامیز در مورد این پادگان گفت: «در حال حاضر، فرودگاه آن رسما افتتاح شده و هلی کوپترهای آمریکایی از آن برای عملیات های خود استفاده می کنند. همچنین یک مرکز فرماندهی در آن مستقر شده و به نظر می رسد به زودی برای پرواز بمب افکن ها مورد استفاده قرار گیرد.»

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
یکی از نخستین تصاویر منتشره از سوی ائتلاف موسوم به «سوریه دموکراتیک»

گفتنی است مرکز استراتفور در گزارش خود اذعان کرده بود برای بیرون راندن داعش از رقه، باید امکانات نظامی به مراتب بیش تری را در نظر گرفت و این فرودگاه فاقد قدرت اثرگذاری کافی برای عملیات در رقه است. جالب است که مقارن با انتشار این اخبار، «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا روز گذشته اعلام کرد: «باید نیروهای زمینی برای تقویت نظامیان حاضر در سوریه به این کشور اعزام کرد.»

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
ائتلاف سوریه دموکراتیک، یک ائتلاف از معارضان مسلح است که با حمایت آمریکا تشکیل شد؛ اما به نظر می رسد به ابزار مناسبی برای پیشبرد طرح های تجزیه طلبانه کردها با حمایت آمریکا و روسیه تبدیل شده است.

پادگان روسیه در شمال سوریه

در مورد پادگان روسیه، هنوز منابع نزدیک به مسکو و دمشق واکنشی نشان نداده اند و نمی توان به قاطعیت فرودگاه رمسلان قضاوت کرد؛ اما سکوت پوتین و بشار اسد در برابر اتهامات صریح اردوغان در این زمینه می تواند یکی از قرائن مؤید گزارش رسانه های غربی و عربی مبنی بر وجود یک پادگان نظامی روسی در شهر «قامشلی» باشد.

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
حضور زنان کرد در میان شبه نظامیان وابسته به ائتلاف موسوم به «سوریه دموکراتیک» دستمایه خوبی برای تبلیغات در رسانه های غربی فراهم کرده است.

شهر «قامشلی» یکی از بزرگ ترین شهرهای کردنشین سوریه است که به صورت مشترک توسط گروه های قومگرای کرد و نظام بشار اسد اداره می شود! طبق توافق میان گروه های سیاسی کرد و دمشق، این شهر از نظر اداری و سیاسی در سال 2012 خودمختار شد و کردها پرچم تجزیه طلبانه خود را در آن برافراشتند؛ اما هنوز پادگان های آن متعلق به ارتش سوریه باقی مانده اند و شهر از نظر نظامی و امنیتی تحت کنترل نظام دمشق است، هرچند گروه های نظامی تأیید شده از سوی حکومت محلی کردی نیز از مصونیت نظامی و آزادی حمل اسلحه و تشکیلات برخوردارند.

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
اردوگاه های آموزشی سوریه دموکراتیک
بر روی آرم آن، پرچم گروه کردگرای ypd و پرچم معارضان سوری در کنار هم نقش بسته است.

اردوغان در واکنش به خبر تأسیس پادگان نظامی روسی در قامشلی، با عصبانیت اظهار داشت: «هرگز وجود یک پادگان و تشکیلات روسی را در مرزهای خود برنمی تابیم و روسیه به هیچ وجه حق ندارد از مرزهای عراق تا سواحل مدیترانه، در نزدیکی مرزهای ترکیه پادگان نظامی تأسیس کند.»

مجله «تایمز» نیز در گزارش خود به نقل از منابع اطلاعاتی آمریکایی اعلام کرد طی هفته های اخیر، روسیه حضور خود در شمال سوریه را گسترش داده است و می خواهد در مناطق کردنشین و حتی معارضین موسوم به «سوریه دموکراتیک» حضور مستقیم داشته باشد. روزنامه «حریت» چاپ آنکارا نیز در گزارشی نوشت طی دو هفته اخیر افسران و مسئولین بلندپایه سازمان امنیت روسیه به شهر قامشلی رفته اند و به صورت رو در رو با مقامات محلی مذاکره کرده اند.

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
بخشی از اهالی قامشلی با کمرنگ شدن قدرت دولت مرکزی در این شهر، به سود معارضان و مخالفان بشار اسد تظاهرات کردند.

طبق نقشه های منتشره در گزارش مرکز «استراتفور»، پادگان روسی قامشلی با فرودگاه نظامی آمریکا در حاشیه رمیلان، تنها 48 کیلومتر فاصله دارد و در نتیجه همکاری های اطلاعاتی و نظامی میان این دو کاملا محتمل است. به خصوص این که هر دو پادگان در وضعیت عملیاتی و جنگی هستند و برای عدم تداخل در کار یکدیگر، مجبور به هماهنگی می باشند.

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
نیروی پلیس محلی شهر قامشلی، رسما از پرچم های مجعول تجزیه طلبانه استفاده می کند.

با توجه به نکات فوق، شاید بتوان ادعاهای اخیر مقامات غربی را بهتر درک و تحلیل کرد. مثلا جان کری مدعی شده بود «تا پایان سال جدید میلادی، داعش از سوریه و عراق بیرون خواهد شد» یا جان اف لودریان، وزیر دفاع فرانسه مدعی شده بود: «از ابتدای عملیات ائتلاف در نیمه 2014 تاکنون بیش از 22هزار تروریست به قتل رسیده اند» و از کنار هم قرار دادن این حرف ها می توان فهمید کشورهای استعمارگر قصد دارند به بهانه مبارزه با داعش نیروی زمینی به سوریه اعزام کرده و با نقض حاکمیت ملی این کشور، بخش شمالی و شرقی آن را اشغال کنند.

پایگاه های نظامی سری آمریکا و روسیه در شمال سوریه / استعمارگران در فکر تجزیه کشورهای اسلامی؟
در اکثر برنامه های شهر قامشلی، به جای پرچم سوریه از پرچم کردستان استفاده می شود.

به این ترتیب، می توان این پرسش را به صورت جدی مطرح کرد: «آیا مبارزه با داعش، بهانه ای برای تغییر مرزهای کشورهای اسلامی است؟» یا حتی در سطحی بالاتر پرسید: «آیا داعش یک پروژه از پیش طراحی شده برای تجزیه کشورهای اسلامی محور مقاومت بود؟»
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد