سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

رویترز مدعی شد:

ظریف در کنفرانس خبری، عربستان را متهم به تلاش برای ممانعت از تصویب توافق هسته ای در کنگره آمریکا کرده بود. او گفت که ریاض پس از حمله به سفارتش در تهران وحشت زده شده بود و باید سر عقل بیاید.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
درگیری لفظی ظریف و رئیس سابق سازمان جاسوسی عربستان در اجلاس داووس

رویترز نوشت: مقامات ایرانی و سعودی پشت درهای بسته در نشستی در اجلاس داووس حضور یافتند.

به گزارش «انتخاب»، در این جلسه شاهزده ترکی الفیصل و محمدجواد ظریف وارد درگیری لفظی بایکدیگر شدند.

یک عکاس هنگام دست دادن ظریف و ترکی الفیصل، پیش از شروع نشست از آن دو عکس گرفته است اما این تصویر منتشر نشده است.

به گفته حاضران فضای دیدار بسیار سرد بوده است.
ظریف در کنفرانس خبری، عربستان را متهم به تلاش برای ممانعت از تصویب توافق هسته ای در کنگره آمریکا کرده بود. او گفت که ریاض پس از حمله به سفارتش در تهران وحشت زده شده بود و باید سر عقل بیاید.

شاهزاده ترکی الفیصل، به این سخنان علنی ظریف پاسخ داده و خطاب به او در این نشست گفته است: من واقعا حرف های شما را دوست دارم، اما عملکرد شما{در رابطه با سوریه} جای تعجب دارد.
وی در ادامه ایران را متهم به اعزام 10 هزار نیروی نظامی به سوریه در حمایت از بشار اسد کرد.یکی از حضار گفت: سخنان شاهزاده سعودی بسیار تند بود و برخی از حضار را شوکه کرد.استفان دی میتسورا نماینده سازمان ملل در امور سوریه، کوفی عنان دبیر کل پیشین سازمان ملل، عمرو موسی دبیر کل پیشین اتحادیه عرب، وزیران امور خارجه ایتالیا و استرالیا به علاوه مقاماتی از ترکیه وچ ند کشور اروپایی نیز در این نشست دور میز مذاکره حضور داشته‌اند.
رویترز در ادامه نوشت: ظریف در آن روز در پاسخ به خبرنگاران، هرگونه جلسه ی «محرمانه» با شاهزاده ترکی، رئیس سابق سازمان جاسوسی سعودی را رد کرد و گفت «چنین دیداری نخواهیم داشت.»شاهزاده ترکی به رویترز گفت که او در جلسه ای که ظریف و برخی دیگر در آن حضور داشتند، شرکت کرده بود اما جزئیات آن را اشکار نکرد.
این خبرگزاری در پایان نوشت: این تنش لفظی نشان می دهد که ممکن است مذاکرات سوریه هفته ی آینده در ژنو برگزار نشود.  هم اکنون، هیچ گونه توافقی در مورد اینکه چه کسانی به نمایندگی دولت سوریه و شورشیان مورد حمایت ریاض، در مذاکرات شرکت خواهند کرد، وجود ندارد.
رئیس جمهور کشورمان در نشست مشترک با رئیس جمهور چین گفت: سفر رئیس جمهور چین به ایران یک رویداد مهم تاریخی است و با این سفر فصل نوینی از همکاری ایران و چین آغاز شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در نشست خبری روسای جمهور ایران و چین چه گذشت؟ / شی جین پینگ: از نقش سازنده تهران در امور منطقه حمایت می‌کنیم / پشتیبانی از عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای

رئیس جمهور کشورمان در نشست مشترک با رئیس جمهور چین گفت: سفر رئیس جمهور چین به ایران یک رویداد مهم تاریخی است و با این سفر فصل نوینی از همکاری ایران و چین آغاز شده است.

به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست خبری مشترک با رئیس جمهور چین گفت: خوشحالم که رئیس جمهور چین به دعوت این جانب پاسخ مثبت داده و امروز میزبان این مهمانان عزیز هستیم.

وی با بیان اینکه رابطه با چین برای ما حائز اهمیت است گفت: هم به دلیل تاریخی که این روابط یک پشتوانه ۲۰۰۰ ساله به همراه دارد و هم نزدیکی افکار دو دولت نسبت به مسائل جهانی و همکاری های وسیعی که میان دو کشور وجود دارد.

رئیس جمهور افزود: این سفر در یک نقطه تاریخی و مناسبتی آن هم در شرایط پسابرجام و پساتحریم تحقق می افتد و امیدوارم امروز بتوانیم سند همکاری نهایی میان دو کشور را امضا کنیم.

روحانی با اشاره به ۴ مذاکره گذشته روسای جمهور ایران و چین گفت: این پنجمین مذاکره است که بعد از دو سال و نیم مذاکرات مفصلی که در بیشکک، شانگهای، جاکارتا و نیویورک داشتیم. امروز در جلسه عمومی و خصوصی همه مسائل دو جانبه منطقه ای و بین المللی را مرور کردیم.

وی افزود: در این مذاکرات پیرامون مسائلی همچون روابط راهبردی میان دو کشور، تنظیم یک سند جامع ۲۵ ساله و ارتقای سطح روابط دو جانبه در ظرف ۱۰ سال آینده تا ۶۰۰ هزار میلیارد دلار بحث کردیم.

رئیس جمهور ادامه داد: مسائل مالی و بانکی اعتبارات مورد نیاز سرمایه گذاری سرمایه داران دو کشور در یکدیگر، مباحث مربوط به قراردادهای بلند مدت در زمینه انرژی و همچنین در زمینه سرمایه گذاری در راه آهن، معادن، صنعت، گردشگری و شهرک فناوری را در جلسات عمومی و خصوصی مورد بحث قرار دادیم.

روحانی با بیان اینکه علاوه بر مسائل اقتصادی در زمینه علمی نیز دو طرف مذاکراتی داشتند گفت: در زمینه مسائل علمی، فناوری های نوین، فرهنگی، گردشگری و در مسائل امنیتی و دفاعی نیز در مذاکرات دو جانبه و عمومی مذاکراتی داشته ایم.

وی تاکید کرد: موضوع تروریسم مبارزه با افراطی گری، خشونت و مبارزه با اختلافاتی که دامنگیر منطقه شده یکی دیگر از موارد مورد تاکید و بحث در دیدار دو جانبه بود.

رئیس جمهور تصریح کرد: ایجاد ثبات و امنیت در منطقه خاورمیانه، رایزنی و کمک در زمینه های کشورهایی که امروز گرفتار تروریسم شده اند از جمله افغانستان، عراق، سوریه و یمن و همچنین کمک های فکری و عملیاتی که در زمینه مبارزه با تروریسم باید با یکدیگر داشته باشیم از جمله موارد مورد بحث بود.

روحانی گفت: بحث یک جانبه گرایی آینده جهان و منطقه، تهدیداتی که در آینده میان مدت باید مدنظر قرار گیرد و اهداف بلند مدتی که در منطقه میان ایران و چین وجود دارد جزو مواردی بود که به بحث بررسی پرداختیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: من سفر مهم رئیس جمهور خلق چین به ایران با هیات بلندپایه همراهش را یک رویداد مهم تاریخی می دانم و مطمئنم از امروز به بعد فصل نوین روابط ایران و چین آغاز شده است.

"شی جین پینگ" رییس جمهوری خلق چین نیز در این دیدار با تبریک توافق بزرگ هسته‌ای به دولت و ملت ایران و اظهار خرسندی از سفر به تهران اظهار داشت: روابط تهران و پکن از جایگاه بسیار مهم و استراتژیکی برخوردار است و امروز اراده راسخ چین توسعه روزافزون روابط و همکاری‌های دو کشور در بخش‌های مختلف است.

رییس‌جمهوری چین با تأکید بر لزوم ترسیم چشم‌انداز روشنی برای آینده روابط دو کشور گفت: چین مصمم است مناسبات و همکاری‌های خود را بر پایه اعتماد متقابل و منافع مشترک دو کشور ارتقا دهد و در این راستا به دنبال تدوین هر چه زودتر سند جامع و اجرایی همکاری های ۲۵ ساله با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وی با بیان این که امروز برای توسعه روابط راهبردی تهران و پکن فرصت جدیدی ایجاد شده است، اظهار داشت: چین در همکاری‌ و روابط خود با ایران به دنبال سود متقابل بوده و در مسیر برد - برد حرکت کرده است و آمادگی داریم با استفاده از فرصت بوجود آمده، چشم انداز درازمدتی را در زمینه روابط دو جانبه منطقه‌ای و بین‌المللی ترسیم کنیم.
"شی جین پینگ" در ادامه با تأکید بر حمایت چین از حق استفاده صلح‌آمیز ایران از انرژی هسته‌ای اظهار داشت: پکن آمادگی دارد در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای همکاری‌های خود را با جمهوری اسلامی ایران افزایش دهد.وی همچنین تاکید کرد که جمهوری خلق چین از عضویت دائمی ایران در سازمان همکاریهای شانگهای حمایت می کند.
یک مقام بلندپایه وزارت امور خارجه امریکا اظهار داشت، واشینگتن امیدوار است که عربستان سعودی سفارت خود در تهران را بازگشایی کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک مقام بلندپایه وزارت امور خارجه امریکا اظهار داشت، واشینگتن امیدوار است که عربستان سعودی سفارت خود در تهران را بازگشایی کند.

به گزارش «انتخاب»، رویترز نوشت: ابراز امیدواری این مقام آمریکایی درباره بازگشایی سفارت عربستان در تهران، در حالی است که قرار است جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا از ریاض دیدار کند.
به گزارش رویترز، این مقام بلندپایه وزارت امورخارجه آمریکا در این گفت‌و‌گوی تلفنی تصریح کرده است: «امیدوارم این موضوع احتمال حل وضعیت را فراهم کند و سعودی‌ها فرایندی برای بازگشایی مجدد سفارت در تهران را پیدا کنند».
این مقام آمریکایی در عین حال تصریح کرده است که واشینگتن قصد میانجی گری بین تهران و ریاض را ندارد چرا که اصلاً روابط دیپلماتیکی با ایران ندارد.
او اما اضافه کرده که جان کری در دیدارهایش با وزیران خارجه ایران و عربستان، بر ضرورت رویکرد آشتی‌جویانه بین دو طرف تأکید کرده بود و نواز شریف، نخست‌وزیر پاکستان نیز در سفر اخیر خود به ریاض در این خصوص با مقام‌های عربستان مذاکره کرده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: سازوکار جدیدی علیه کشورمان در این سازمان ایجاد نشده است.  
غلامحسین دهقانی در پاسخ به این سوال که آیا کمیته تحریم‌های ایران در شورای امنیت تغییر کرده و منحل نشده است؟ افزود: این کمیته منحل شده و وجود ندارد. 
 
وی با بیان اینکه همه هفت قطعنامه شورای امنیت علیه کشورمان لغو و بر اساس آن کمیته تحریم ها نیز منحل شد اضافه کرد: برخی می خواهند با تکرار کلمه تحریمها القا کنند که تحریم ها همچنان ضد کشورمان وجود دارد و این را در اذهان نگه دارند که ایران یک کشور تحریم شده است. 
 بر اساس گزارش خبرگزاری صدا و سیما وی در ارتباط تصویری با خبر ۲۱ شبکه اول سیما افزود: بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت یک سری محدودیت ها درباره برخی اقلام خاص نظامی و دو منظوره برای مدت زمان محدود در نظر گرفته شده است که برای نظارت بر اجرای برجام باید نقل و انتقال این کالاها به شورای امنیت اعلام شود. دهقانی گفت: پیش از لغو تحریم‌ها ورود این کالاها به ایران ممنوع بود اما پس از لغو تحریم ها و تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ نقل و انتقال آنها باید با آگاهی شورای امنیت انجام شود. وی افزود: غربی ها مایل بودند که سازو کار جدیدی در شواری امنیت ضد کشورمان ایجاد شود اما با مخالفت مذاکره کنندگان کشورمان این اتفاق نیفتاد. 
اجرای برجام یک دستاورد تاریخی بود. ایران با اجرای تعهداتش که به تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی رسید، توانست از مزیت رفع تحریمها برخوردارشود. با این وجود هنوز معلوم نیست که این تحول منجر به پیشرفتهای بزرگ در اقتصاد و روابط خارجی ایران، که هدف دولت روحانی بوده ،خواهد شد یاخیر.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سیدحسین موسویان در هافینگتن پست نوشت: اجرای برجام یک دستاورد تاریخی بود. ایران با اجرای تعهداتش که به تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی رسید، توانست از مزیت رفع تحریمها برخوردارشود. با این وجود هنوز معلوم نیست که این تحول منجر به پیشرفتهای بزرگ در اقتصاد و روابط خارجی ایران، که هدف دولت روحانی بوده ،خواهد شد یاخیر.

به گزارش «انتخاب»، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب و روحانی رییس جمهور برنده اصلی اجرای برجام هستند.اجرای برجام به ایران کمک میکند که وارد اقتصاد جهانی شود،بانکهای ایران ارتباطات جهانی خود را آغاز کنند،داراییهای بلوکه شدن ایران آزاد شود و دربهای فاینانس و سرمایه گذاری و بازرگانی جهانی بسوی ایران گشوده شود. بازگشایی سفارتهای انگلیس و کانادا در تهران و سفر هفته آتی ریئس جمهور به پاریس و رم نیز براعتبار سیاست خارجی دولت میانه رو روحانی خواهد افزود.

در عین حال بحران هسته ای هزینه های فوق العاده سنگینی برای ایران در برداشته است.آیت الله خامنه ای درپاسخ به نامه آقای روحانی توجه به   "هزینه سنگین" بحران هسته ای را مورد تاکید قرارداد.بحران هسته ای هزینه های سنگین جانی ومالی برای ایران داشته است. دانشمندان هسته ای زیادی بیرحمانه در خیابانهای تهران ترور شدند و تاسیسات هسته ای ایران مورد حملات متعدد وگسترده سایبری قرار گرفت.

بخشی از مشکلات اقتصادی ایران بخاطر تحریمها بود که منجر به رشد فرار مغزها بعد از سال 88 شد. وزیر علوم و تحقیقات و تکنولوژی ایران تصریح کرد که "هرساله 150 هزار متخصص ایران را ترک میکنند که هزینه اقتصادی سالیانه آن 150 میلیارد دلار است".بانک جهانی خسارت اقتصادی ایران از فرار مغزها از سال 88 به بعد را سالیانه  50 میلیارد دلار برآورد کرد یعنی 300 میلیارد دلار ظرف شش سال فقط از بابت فرار مغزها به اقتصاد ایران خسارت وارد شده است. در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد شش قطعنامه علیه ایران صادر شد. یک مقام مطلع به رسانه های ایرانی گفت که هزینه قطعنامه های تحریم 150 میلیون دلار در روز یعنی معادل 54 میلیارد دلار در سال بوده است.

اجرای موفقیت آمیز برجام نه تنها در رفع این نوع مشکلات اقتصادی ایران موثر خواهد بود بلکه به ایران و آمریکا هم برای حل برخی از مشکلات دوجانبه کمک کرده است. تبادل زندانیان در روز اجرای برجام اولین موفقیت تلاش مشترک دستگاههای امنیتی و دیپلماتیک دو کشور بود. آزادی سریع ملوانان آمریکایی که وارد آبهای ایران شده بودند هم در غیاب ارتباطات مستقیم دیپلماتیک ممکن نبود.علاوه براین پذیرش آمریکا برای پرداخت 1.3 میلیارددلار به ایران ، موجب شد یک دعوای حقوقی چند دهه ای در لاهه نیز بطورمسالمت آمیزحل شود.

تحولات مثبت چند روز گذشته، حاکی از ظرفیت برای حرکت ایران وآمریکا در مسیر سازنده است.با این وجود موانعی برسربهبود روابط وجود دارد بگونه ای که حتی ممکن است موجب افزایش خصومتهای دوکشورگردد. بلافاصله بعد ازاجرایی شدن برجام، آمریکا تحریم جدید موشکی علیه ایران اعمال کرد، فرماندار ایالت تگزاس اعلام کرد که تصمیم دولت مرکزی برای رفع تحریمها را اجراء نخواهد کرد، همه کاندیداهای ریاست جمهوری شامل خانم کلینتون تاکید دارند که علیه ایران سخت عمل خواهند کرد و بلاخره کنگره هم که بی محابا دنبال تحریمهای جدید است.

بامشاهده چنین وضعی آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران گفت آمریکا فریبکار است و نباید به خنده های آن اعتماد کرد. او به دولتمردان ایران هشدار داد که باید مراقب باشند که در صورت تخلف طرف آمریکایی از برجام، دولت ایران نیز باید مقابله به مثل کند.

لذا علیرغم دستاوردهای اخیر، که در روابط دوکشور از زمان انقلاب اسلامی 1357 ایران هم بی سابقه بوده، همچنان دیوار بی اعتمادی بین دوکشور ضخیم و سرنوشت روابط هم نامعلوم است. درچنین شرایطی اجرای کامل برجام توسط عملگرایان هردوکشوربسیار مهم خواهد بود.
فرمانده عملیات ویژه آمریکا تاکید کرد که لیبی میدان بعدی نبرد داعش است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فرمانده عملیات ویژه آمریکا تاکید کرد که لیبی میدان بعدی نبرد داعش است.

به گزارش«انتخاب»، ژنرال «جوزف ووتل» فرمانده عملیات ویژه آمریکا گفت که از مدت‌ها قبل نگرانی‌های عمیقی درباره گسترش فعالیت‌های شبه‌نظامیان داعش در لیبی وجود داشته است.

وی در کنفرانسی در واشنگتن درباره گسترش دامنه فعالیت‌های داعش گفت: «درباره لیبی هم نگرانی‌های وجود دارد؛ نگرانی ما تنها محدود به عراق و سوریه نیست.»

یک آژانس اطلاعات دفاعی نیز ماه اکتبر گذشته اعلام کرده بود که لیبی به هدف جدید داعش تبدیل شده است و این گروه شبه‌نظامی تصمیم دارد فعالیت‌های خود را در سراسر شمال آفریقا گسترش دهد.
منبع: ایلنا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد