سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

چرایی نقل مکان جدید داعش در دیرالزور سوریه

بمب افکن های راهبردی "تی یو 160" روسیه با ورود به صحنه نبرد در سوریه، اوضاع را به ویژه در استان "دیرالزور" برای تروریست های "داعش" ناامن کرده اند.
به گزارش مشرق، ورود بمب افکن های راهبردی روسی به نبرد سوریه و بمباران پایانه ها و محموله های نفتی گروهک های تروریستی توسط جنگنده های روسیه باعث شده که اخباری از تغییر مکان تروریست ها به گوش برسد.
"ابو ماهر" از عناصر گروهک تروریستی "نیروهای سوریه دمکراتیک" که به تازگی تشکیل شده است، گفت، تروریست های داعش تا پیش از این از تاسیسات نفتی به عنوان مکانی امن برای سکونت خانواده هایشان استفاده می کردند، اما در پی بمباران های اخیر روسیه مجبور شدند خانواده خود را به حومه دیرالزور منتقل کنند.
وی که مشخص نیست در کجا این سخن را گفته، افزود: گروه تروریستی داعش همچنین سلاح های سنگین خود را به حومه دیرالزور منتقل کرده است.
قرار بود گروه های تروریستی در حال جنگ درغوطه شرقی در حومه دمشق و خانواده هایشان روز شنبه این منطقه را ترک و به دیرالزور بروند که این کار انجام نشد.
برای اولین بار از زمان آغاز عملیات روسیه علیه نیروهای گروه تروریستی داعش در سوریه اواخرآبان ماه امسال روس ها از بمب‌افکن استراتژیک مافوق صوت خود استفاده کردند. توپولف-160 بزرگترین و سنگین‌ترین هواپیمای جنگی جهان به حساب می‌آید.
این بمب افکن دارای قابلیت حمل بمب‌های هسته‌ای و تسلیحات متعارف است و آخرین بمب افکن استراتژیک ساخت شوروی است که بزرگترین هواپیمای جنگی جهان، بزرگترین هواپیمای مافوق صوت و بزرگترین هواپیما با قابلیت بال متغیری است که تاکنون ساخته شده‌است.
منبع: العالم

آزادسازی الرمادی و افق‌های پیش‌رو؛
ارتش و نیروی مسلح عراق در عملیاتی دقیق و حساب شده موفق شدند، شهر «الرمادی»، مرکز استان «الانبار» را از سیطره داعش آزاد کنند، اقدامی که ابعاد و بازتاب های بی شماری در ابعاد مختلف هم بر داعش و هم بر بغداد دارد.
گروه بین‌الملل مشرق - ارتش و نیروهای مسلح عراق در عملیاتی دقیق و حساب شده موفق شدند، شهر «الرمادی»، مرکز استان مرزی «الانبار»، در غرب عراق را از سیطره گروه تروریستی تکفیری «داعش» آزاد کنند.عملیات موفقیت آمیزی که دارای ابعاد و بازتاب های متعدد و مهمی هم برای داعش و هم برای بغداد درپی دارد.
استان الانبار و اهمیت راهبردی آن

استان «الانبار»، واقع در غرب عراق بزرگ ترین استان این کشور شمرده می شود، به گونه ‌ای که یک سوم مساحت عراق را به خود اختصاص و جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 900 هزار نفر – براساس آمار ژوئن سال 2013 میلادی – نفر را در خود جای داده است.
الانبار از لحاظ جغرافیایی از شمال به دو استان صلاح الدین و نینوا و از شمال غربی به سوریه، از غرب به اردن، از شرق به بغداد، از جنوب به عربستان سعودی و از جنوب شرقی به دو استان کربلا و نجف محدود می شود.مرکز استان الانبار شهر «الرمادی» است و از لحاظ تقسیمات اداری 8 شهرستان القائم، عانة،‌ راوة، حدیثة، هیت، الرمادی، الفلوجة و الرطبة را دربر می گیرد.
آزادسازی الرمادی و افق های پیش رو
موقعیت و اهمیت شهر الرمادی

شهر «الرمادی» به عنوان مرکز استان الانبار به دلیل نزدیکی به بغداد، از اهمیت زیادی برخوردار است، به گونه ای که این شهر تنها 110 کیلومتر با بغداد فاصله دارد.
وسعت شهر الرمادی به ‌اندازه شهر «موصل»، مرکز استان «نینوا» است. این شهر در حاشیه رود فرات قرار دارد و شاهراه ارتباطی  بغداد به مناطق مرزی سوریه و اردن محسوب می ‌شود. از همه مهم تر شهر الرمادی در 110 کیلومتری غرب بغداد واقع شده و یکی از شهرهای سنی‌ نشین عراق است. در این شهر ده ها عشیره اهل سنت مانند عشایر الدلیم، آلبو ریشه، آلبو خلیفه، آلبو علوان، آلبو عبید، آلبو فهد، آلبو عساف و آلبو ذیاب از گذشته‌ های دور زندگی می کنند و به لحاظ سیاسی زمانی مرکز اپوزیسیون ضد دولتی به ویژه در دوره نخست وزیری «نوری المالکی» در سال‌ های 2012 و 2013 بود، زیرا شیوخ عشایر الرمادی همواره از دولت مرکزی ناراضی بوده و ادعا داشتند، بغداد با آنها تعامل تبعیض آمیزی دارد و همواره تلاش داشته آنها را به حاشیه براند.
این ادعاهای شیوخ عشایر الرمادی درحالی مطرح می شود که اگر نگاهی به راهبردهای امنیتی و سیاسی دولت های عراق از سال 2003 تا به حال داشته باشیم، خواهیم دید که این شهر و استان الانبار جایگاه ویژه ای را در راهبردهای بغداد داشته اند.
بهره برداری از اعتراضات عشیره ای

صرف نظر از بر حق بودن یا بر حق نبودن اعتراض های عشایر شهر الرمادی و استان الانبار این اعتراض ها و نارضایتی ها به دستاویزی برای داعش تبدیل شدند تا با بهره برداری از این نارضایتی ها زمینه توسعه و گسترش نفوذ خود در استان الانبار به طور عام و شهر الرمادی به طور خاص را فراهم کند.
آنچه امید داعش به تصرف الرمادی را افزایش می داد، سابقه مبارزاتی عشایر این منطقه با اشغالگران آمریکایی پس از سقوط رژیم دیکتاتوری بعث به رهبری صدام حسین و وجود گروه های تکفیری مرتبط با شبکه القاعده بود که مشرب و دیدگاه مشترک و نزدیکی با داعش دارد.
این درحالی است که داعش از سال 2013 در استان الانبار حضور داشته است. در همان زمانی که معارضین دولت مرکزی خیمه‌ های تحصن بر پا کرده و رسانه‌ های عربی و غربی از این موضوع حماسه آفریده بودند، داعش مشغول زمینه سازی و ایجاد پایگاه‌ های غیر قابل دسترس برای خود بود. در ان زمان آمریکایی‌ ها مانع تحرک ارتش عراق در این استان شده و در نتیجه داعش موفق شد هسته‌ های اولیه خود را در استان ایجاد کند.
بنابراین از ابتدای حضور داعش در استان الانبار، شهر الرمادی یکی از مهمترین اهداف این گروه بود و علی رغم حضور و مقاومت نیروهای ارتش عراق و برخی از عشایر بومی منطقه این گروه اواسط می گذشته پس از حمله از سه محور مربع امنیتی این شهر که ساختمان های ادارات مهم دولتی و حکومتی مانند استانداری، مقر فرماندهی پلیس و ارتش و .. را در خود جای داده، تصرف و شهر الرمادی سقوط کند.

سقوط الرمادی داعش را به رویایش یعنی تصرف «بغداد» نزدیک تر کرد، به ویژه آنکه در زمان سقوط الرمادی داعش بر حدود 80 درصد از استان الانبار تسلط یافته بود و آخرین دژ باقی ما‌نده برای رسیدن به بغداد، شهر «فلوجه» در شرق این استان تلقی می شد.
این موضوعی نبود که از نگاه دولت عراق دور مانده باشد، به همین دلیل بلافاصله پس از سقوط الرمادی به دست داعش، «حیدر العبادی»، نخست ‌وزیر عراق از واحد‌های مردمی این کشور موسوم به «الحشد الشعبی» خواست که برای مقابله با داعش آماده شوند.  
تشکیل «حشد الشعبی»، آغاز آزادسازی عراق از سیطره داعش

پس از آنکه داعش بهار 2014 میلادی با حمله به عراق، بخش‌ های زیادی از مناطق غربی و شمال غرب این کشور از جمله شهر «موصل»، مرکز استان «نینوا» را تصرف کرد، مرجعیت عالی دینی عراق، «آیت الله سیستانی» با صدور فتوای جهاد کفایی از جوانان و مردان این کشور خواستند، به کمک ارتش و نیروهای مسلح عراق و مقابله با خطر تروریسم تکفیری داعش بشتابند.به این ترتیب سه ماه پس از اشغال موصل عملیات آزادسازی این شهر و دیگر نقاط تحت تصرف داعش در عراق توسط نیروهای مسلح و ارتش عراق با همکاری نیروهای بسیج مردمی این کشور آغاز شد.

طی بیش از یک سال که از آغاز عملیات های ارتش عراق و حشد الشعبی این کشور می گذرد، این نیروها موفقیت ها و پیروزی های چشمگیری را محقق کردند که مهمترین آنها عبارتند از:
- با آزادسازی مناطق راهبردی اسکندریه، المسیب و جرف الصخر که مرکز اصلی داعش در ولایت جنوب شمرده می شد، استان بابل به طور کامل از آزاد و وجود داعش پاکسازی شد.
- بغداد، پایتخت عراق اگرچه در زمان حمله داعش از نفود این گروه مصون ماند، اما مناطق اطراف آن که به کمربند امنیتی بغداد معروف هستند، شاهد تلاش حملاتی از سوی داعش با هدف تصرف این مناطق بود، اما از زمان آغاز عملیات ارتش و نیروی حشد الشعبی عراق ضمن دفع حملات داعش به کمربند امنیتی بغداد از جمله مناطق اللطیفیه، الیوسفیه، المحمودیه، ابوغریب، عرب جبور، التاجی، الطارمیه، المشاهده، النباعی و الرضوانیه و در دست گرفتن کنترل این مناطق کنترل استان بغداد را نیز به طور کامل در دست گیرند.
- استان دیاله در شرق عراق و هم مرز با ایران از دیگر مناطق عملیاتی ارتش و نیروهای حشد الشعبی عراق بود. داعش در این استان بر مناطق السعدیه، جلولاء، العظیم، المقدادیه، المنصوریه، الخالص و بخشی از مناطق بعقوبه و حمرین سیطره داشت که نیروهای ارتش و حشد الشعبی عراق موفق به آزادسازی و پاکسازی تمام این مناطق شدند تا این استان دیاله نیز از وجود عناصر بازمانده رژیم بعث و داعش آزاد و پاکسازی شود.
- استان صلاح الدین از دیگر مناطق مورد حمله داعش بود که بعد از حمله به این استان، بخش اعظم این استان را تصرف کردند و در اقدامی جنایت ‌کارانه صدها تن از نیروهای پایگاه هوایی اسپایکر را به شکلی وحشیانه قتل عام کردند. نیروهای ارتش و حشد الشعبی عراق در عملیات های موفق شدند، شهرهای تکریت، الدور، سامراء، بلد، الضلوعیه، الاسحاقی، یثرب، الطوز، الدجیل، بیجی، آمرلی، سلیمان بیک، بنکجه، التاجی، الضلوعیه وهمچنین مناطق العلم و المعتصم را آزاد کردند تا جمعا 85 درصد از استان صلاح الدین از وجود داعش آزاد و پاکسازی شده باشد.
- هم اکنون بیش از 90 درصد استان کرکوک تحت کنترل نیروهای ارتش و حشد الشعبی عراق است و فقط بخش کوچکی از این استان در تصرف داعش است.
- استان نینوا در شمال عراق و از مناطق نفت خیز این کشور و موصل مرکز این استان پایگاه اصلی داعش به شمار می آید. هم اکنون مناطق شمالی این استان تحت کنترل نیروهای پیشمرگه کُرد و مناطق جنوبی استان از جمله شهر «البعاج» تحت اشغال داعش است.
- استان الانبار از مناطق مهم تحت نفوذ داعش به شمار می ‌آید تا پیش از آزادسازی شهر الرمادی، داعش علاوه بر تصرف بخش ‌هایی از شهر الرمادی، کنترل بخشی از شهر فلوجه و گذرگاه مرزی القائم با کشور سوریه و منطقه الرطبة واقع در غرب استان را تحت اشغال خود دارد.
آزادسازی شهر الرمادی
در ادامه عملیات نظامی ارتش و حشد الشعبی عراق این نیروها موفق شدند، شهر الرمادی را آزاد کنند. ارتش عراق در بیانیه ای آزادی شهر الرمادی از اشغال داعش را اعلام کرد و سخنگوی ارتش این کشور در این بیانیه‌ تاکید کرد که شهر الرمادی به طور کامل از لوث تروریست‌ های تکفیری داعش آزاد شده است.
این بیانیه تصریح کرد که در این عملیات که آزادسازی 34 منطقه مرکز استان الانبار را درپی داشت، 11 تشکل نظامی عراقی مشارکت داشتند.
اهمیت آزادسازی الرمادی

اهمیت آزادسازی شهر الرمادی را می توان در موارد زیر ملاحظه کرد:
- این اولین پیروزی بزرگ ارتش و نیروهای مسلح عراق از زمان تصرف شهر موصل توسط داعش و بخش های گسترده ای از مناطق این کشور در ژوئن 2014 میلادی شمرده می شود.
- با آزادسازی شهر الرمادی حضور داعش به مناطق سنی نشین غرب عراق محدود خواهد شد که زمینه را برای قطع خطوط ارتباطی این گروه تکفیری و گستره جغرافیایی آن با مناطق تحت تصرف داعش در سوریه خواهد شد. الرمادی و استان الانبار حلقه ارتباط بین استان رقه سوریه و استان نینوا عراق که در تصرف داعش است، شمرده می شود.
- آزادسازی الرمادی در عمل امکان هرگونه پیشروی داعش به سمت بغداد و شهرهای جنوب عراق را از بین می برد.
- آزادسازی الرمادی و پیروزی بر داعش در این منطقه سنی نشین با تلاش های ارتش و نیروهای مسلح عراق صورت گرفت و حضور و مشارکت حشد الشعبی در این عملیات که در عملیات های پیشین نقش اساسی و اصلی را داشتند، محدود بود، این موضوع به این جهت حائز اهمیت است که مانع دستاویز قرار گرفتن این حضور توسط برخی از جریان ها و طرف ها برای تحریک طوایف سنی خواهد شد، چون در آزادسازی تکریت، زادگاه «صدام حسین»، دیکتاتور معدوم عراق حضور این نیروها که اغلب افراد آن شیعی هستند، موجب بروز تنش هایی طایفه ای در این شهر شده بود.
- آزادسازی شهر الرمادی زمینه را برای تدارک نبرد موصل و آزادسازی این شهر و نابودی امارت اسلامی مورد ادعای داعش هموار خواهد کرد.
- آزادسازی الرمادی نقش و عملکرد ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا را زیر سوال می برد و این سوال مهم را مطرح می کند که این ائتلاف چه هدفی را در عراق دنبال می کند.- آزادسازی الرمادی آغاز مرحله تضعیف داعش نه تنها از حیث دستیابی به تجهیزات و تسلیحات نظامی است، بلکه مهم تر از آن قاچاق مواد مخدر از سوریه به عراق است.جالب است، بدانید مواد مخدر یکی از مهم ترین ابزارهای داعش در سیطره و داشتن کنترل بر عناصرش، از جمله عناصر انتحاری این گروه تکفیری شمرده می شود. گزارش های متعددی تاکنون منتشر شده که تاکید می کند، سرکردگان داعش پیروزی های خود را تنها با تکیه بر عناصری به دست آورده که معتاد به مواد مخدر بوده و از مواد مخدری چون شیشه استفاده می کنند که به آنها توانایی و قدرتی بیش از توان یک انسان عادی می دهد.
داعش پس از آزادسازی الرمادی

درپی آزادسازی الرمادی داعش اقدام به انتقال صدها دستگاه زره پوش و تجهیزات و تسلیحات نظامی خود از شهر الرمادی به شهر موصل در واپسین ساعات شب با استفاده از تاریکی شب و کاهش دما در این ساعات کرد.منابع محلی در این خصوص تصریح می کنند که داعش این تجهیزات و تسلیحات را در شماری از مساجد شهر موصل قرار داده و عناصر خود را در آنها مستقر کرده است.افزون بر آن داعش تدابیر امنیتی خاصی را در موصل اتخاذ و عناصر خود را در خیابان ها و تقاطع های اصلی شهر موصل از بیم قیام مردمی یا هرگونه اقدام مسلحانه در این شهر مستقر کرده است.
نقش عربستان در الرمادی

از سوی دیگر منابع امنیتی عراقی افشا کردند که دستگاه مبارزه با تروریسم این کشور پس از آزادسازی شهر الرمادی و ورود به این شهر طی بازرسی مواضع و پایگاه های داعش در الرمادی به گذرنامه ها و کارت های شناسایی و شماره خودروهایی را کشف و ضبط کرده که عناصر داعش پس از فرار از این شهر آنها را باقی گذاشته بودند.
این اسناد و مدارک تاکید می کند که عربستان سعودی نقش خطرناک و مهمی را در حمایت از تروریسم در عراق و دیگر کشورهای منطقه داشته است.
به گفته این منابع نیروهای وابسته به دستگاه مبارزه با تروریسم عراق همچنین دستگاه های ارتباطی مختلفی کشف کردند که مکالمات سرکردگان میدانی این گروه را ضبط کرده و در آنها سرکردگان داعش به حمایت مالی و نظامی آشکار و مستقیم عربستان سعودی اشاره کرده اند.

تکمیل روند تبادل سوخت میان ایران و روسیه

رییس سازمان انرژی اتمی از تایید تکمیل روند تبادل اورانیوم غنی شده ایران به روسیه خبر داد.

به گزارش مشرق، علی‌اکبر صالحی در پاسخ به این پرسش که امروز (دوشنبه) یک منبع دیپلمات روس به خبرگزاری تاس گفته است که روسیه انتقال اورانیوم غنی شده ایران را که بخشی از توافق هسته‌ای این کشور با گروه 1+5 است تکمیل کرده است با تایید این خبر، گفت: روند تبادل سوخت انجام شده است.
بنابراین گزارش بر اساس برجام، ذخایر اورانیوم غنی شده ایران که حدود هشت تن است به جز 300 کیلوگرم به روسیه انتقال و در ازای آن اورانیوم طبیعی دریافت شده است.
بر اساس اطلاع منابع ایرانی و روسی، میزان اورانیوم منتقل شده به روسیه بیش از 8.5 تن بوده است و ایران حدود 140 تن در ازای آن اورانیوم طبیعی دریافت کرده است.از آنجایی که بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری، تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان مسئولیت یافت تا به طور تضمین شده انتقال سوخت را انجام دهد 140 تن اورانیوم طبیعی در ازای اورانیوم غنی شده ایران قبل از آن که اورانیوم غنی شده به روسیه منتقل شود، به کشور وارد شد.

انتقال سوخت یکی از مهم‌ترین اقدامات هسته‌ای ایران است که تا قبل از اجرای برجام باید صورت گیرد.

منبع: ایسنا

پیش نویس قانون جدید آمریکایی‌ها

سناتورها خواستار شدند: فهرست دانشمندان هسته‌ای ایران و جزئیات فعالیت‌ها در پارچین

یازده سناتور آمریکایی با ارائه پیش‌نویس قانونی، مسکوت ماندن رفع تحریم‌های ایران تا زمان انتشار گزارشی مفصل از همه جوانب تحقیقاتی و عملیاتی برنامه هسته‌ای ایران را خواستار شده‌اند.

             

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روند پیشنهاد مصوبه‌های پسابرجام توسط کنگره آمریکا و تلاش آنها برای دچار کردن توافق هسته‌ای ایران و 1+5 به فرجام توافق 1994 آمریکا و کره شمالی ادامه دارد.

بر اساس اعلام دفتر اطلاع‌رسانی کنگره، خانم سناتور «کلی آیوت» از جمهوری‌خواهان نیوهمپشایر، پیش‌نویس قانونی را ارائه داده که در صورت تصویب آن، کاهش تحریم‌های ایران تا پیش از ارائه گزارش تسلیحاتی آمریکایی‌ها به سنا، کلید نخواهد خورد.

در این پیش نویس که «پایان دادن به برنامه تسلیحات اتمی ایران پیش از کاسته شدن از تحریم‌ها» نام گرفته، آمده: «حداکثر 120 روز پس از تصویب این قانون، رئیس اداره امنیت ملی میبایست با هماهنگی وزیر انرژی (ارنست مونیز)، گزارشی از موارد ذیل به کمیته مربوطه ارائه دهد.»

گزارش مزبور به منزله کلید باز شدن قفل تحریم‌هاست، مواردی را شامل خواهد شد که اهم آن به شرح ذیل است:

  • آیا ایران در پروژه‌های مربوط به تسلیحات اتمی، با اشخاص خارجی مشاوره و یا همکاری کرده است.
  • فهرستی از موارد سر باز زدن ایران از همکاری با بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ابتدای سال 2003
  • فهرستی از موسسات ایرانی دخیل در تحقیقات مربوط به تسلیحات هسته‌ای
  • فهرستی از دانشمندان ایرانی یا دیگر متخصصان که بر روی برنامه تسلیحات اتمی ایران کار کرده‌اند
  • فهرستی از اماکنی که در حال حاضر یا در زمان گذشته، فعالیت‌های مرتبط با تسلیحات اتمی در آن انجام می‌شود و یا می‌شده است.

ادامه اصرار بر مسائل مربوط به گذشته (فهرست عدم همکاری‌ها از 2003 به بعد) پس از ارائه گزارش مشهور به پی‌ام‌دی و تأکید بر تهیه فهرست دانشمندان اتمی ایران به رغم اطلاع از حساسیت این موضوع در ایران با توجه به ترور این نخبگان علمی، از موارد سوال‌برانگیز فهرست خواسته‌های سناتورهاست.

سناتورها در خصوص حوزه فعالیت‌های هسته‌ای مرتبط با بمب هم، بندهایی نوشته و آن را به تفصیل، شرح داده‌اند.

بر اساس این پیش‌نویس، موارد ذیل جز اقدامات مرتبط با ساخت سلاح اتمی محسوب خواهد شد:

  • اقدام برای دسترسی به نقشه‌ تسلیحات هسته‌ای و یا دسترسی به آن
  • طراحی چاشنی‌ و یا دیگر تجهیزات مربوط به تسلیحات اتمی
  • مدل‌سازی رایانه‌ای مطالعات مربوط به تسلیحات هسته‌ای و مواد انفجاری قدرتمند
  • اقدامات تسلیحاتی هسته‌ای جاری در سایت پارچین
  • اقدامات مرتبط با تسلیحات هسته‌ای در مرکز تحقیقات فیزیک ایران

سناتورها مشخص نکرده‌اند که چگونه می‌توان ثابت کرد یک مدل رایانه‌ای مربوط به یک سلاح هسته‌ای، متعلق به ایران است یا نه.

نحوه ورود مجدد بازرسان آمریکایی به پارچین که فقط چندی پیش «یوکیو آمانو» پس از اصرار چند ساله توانست وارد آن شود و البته اثری از فعالیت تسلیحاتی نیافت، از دیگر نقاط مبهم این پیش‌نویس است.

جان کری: کشتی حامل بیش از 25000 پوند اورانیوم، ایران را به مقصد روسیه ترک کرد

وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه از انتقال بیش از 25000 پوند (حدود 11 تن) اورانیوم ایران به روسیه، به عنوان بخشی از تعهدات ایران در «برجام» خبر داده است.             

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «جان کری»، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه در بیانیه‌ای  اعلام کرد کشتی حامل بیش از 25000 پوند اورانیوم (حدود 11 تن) ایران را به مقصد روسیه ترک کرد. به گفته آقای «کری»، این اقدام، بخشی از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 موسوم به «برجام»، است که در تیرماه سال جاری میان دو طرف امضا شد.به گزارش رویترز، وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این محموله، حذف آن دسته از مواد هسته‌ای غنی‌شده تا 20 درصد را شامل می‌شود که تا کنون به شکل صفحه‌های سوختی ساخته‌شده برای رآکتور تحقیقاتی تهران نبوده است.»

پیشتر خبرگزاری روسی تاس از قول منابع دیپلماتیک روسیه گزارش داده بود که کار خروج حدود ۸ و نیم تن اورانیوم غنی شده ایران بر اساس برجام به پایان رسیده است. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این ادعا را تکذیب کرده بود. 

«جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روزانه گفت محموله 25 هزار پوندی که امروز از ایران راهی روسیه شد شامل اورانیوم 5 درصد، اکسید اورانیوم 20 درصد و میله‌های سوختی نیمه‌ساخته بوده است. 

«جان کری» در بیانیه روز دوشنبه، انتقال این مقدار اورانیوم از ایران را «گامی مهم» برای عمل تهران به تعهداتش در راستای نگاه داشتن ذخایر اورانیوم کم‌غنای خود در حد 300 کیلوگرم، طبق تعهدات ایران در «برجام» دانسته است. 

بیانیه وزیر خارجه آمریکا در حالی صادر شده که دولت آمریکا و کنگره این کشور، اخیراً اقدامات خصمانه علیه ایران را شدت بخشیده‌اند. 

مصوبه جدید کنگره آمریکا که به امضای باراک اوباما، رئیس‌جمهوری این کشور رسید، با ایجاد محدودیت تردد برای سفرکنندگان به ایران نقض دست‌کم یکی از بندهای «برجام» است. در حالی که دولت آمریکا در روزهای اخیر، در اقداماتی نمایشی تا اندازه‌ای از این مصوبه فاصله بگیرد رهبران کنگره تأکید می‌کنند، قانون مورد نظر با مشورت‌های قبلی میان کاخ سفید و کنگره تهیه شده است.  

مقام دولت جورج بوش: سال 2003، بین حمله به ایران، عراق و کره شمالی مردد بودیم

یکی از مقامات اسبق آمریکا می‌گوید دولت این کشور در سال 2003 برای انتخاب بین سه کشور ایران، عراق و کره شمالی جهت حمله، مردد بوده تا در نهایت «دیک چنی»، معاون وقت رئیس‌جمهور آمریکا، کشور عراق را انتخاب کرده است.

خبرگزاری فارس: مقام دولت جورج بوش: سال 2003، بین حمله به ایران، عراق و کره شمالی مردد بودیم                

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «لاورونس ویلکرسون»، رئیس دفتر «کالین پاول»، وزیر خارجه آمریکا در دوران اول ریاست‌جمهوری «جورج دبلیو بوش»، می‌گوید دولت این کشور، سال 2003، بین حمله به سه کشور ایران، عراق و کره شمالی مردد بوده، و در نهایت «دیک چنی»، معاون اول بوش، عراق را برای حمله انتخاب کرده است. 

او در گفت‌وگو با اسپوتنیک، حمله به عراق را با توجه به نبود شواهد لازم در تأیید سلاح‌های کشتار جمعی دولت بغداد در آن سال را «اشتباهی غم‌انگیز» و «فریب مردم آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل» خوانده است. 

«ویلکرسون» گفت: «ما با روان‌شناسی (ذهنیت) گروه‌اندیشانه خودمان، گز نکرده پاره کردیم.»

منظور از «گروه‌اندیشی» مورد اشاره «ویلکرسون»، نظریه‌ای در روان‌شناسی اجتماعی است که به موجب آن استدلال می‌شود قرار گرفتن افراد در گروه‌های هم‌اندیش و یکدست و بدون نظریات مخالف موجب می‌شود آنها تصمیم‌های افراطی‌تر و نادرست‌تری نسبت به حالت قرار گرفتن در گروه‌های ناهمگن بگیرند.

مقامات دولت آمریکا در زمان ریاست‌جمهوری «جورج دبلیو بوش» مصرانه بر وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق تأکید می‌کردند. 

 چنانکه این مقام اسبق دولت آمریکا می‌گوید، عراق، لزوماً گزینه مورد انتخاب آمریکا برای حمله نبوده است. او می‌گوید: «دیک چنی ان را انتخاب کرد.»

و ادامه می‌دهد: «وقتی که تنظیم‌کنندگان سخنرانی رئیس‌جمهور به او آن واژه‌های سحرآمیز - محور شرارت - را دادند، بحث‌ها در پنتاگون و در ارتش حول این بود که کدام یک (برای حمله انتخاب شوند)؟ گزینه حمله ایران خواهد بود؟ عراق خواهد بود.»

مقام اسبق وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد: «همین‌طور لبخند می‌زدیم و به هم نگاه می‌کردیم... و می‌گفتیم که می‌دانیم که این گزینه عراق خواهد بود، چون این کشور گزینه دم‌دست‌ بود.»

با رشد 277 درصدی؛

واردات دولت یازدهم از چین به 25 میلیارد دلار رسید 

واردات کالا از چین در نیمه دوم سال 92 کمی بیش از 6 میلیارد دلار، در 12 ماه سال 93 بیش از 12.7 میلیارد دلار و در 8 ماهه نخست امسال نزدیک به 6.8 میلیارد دلار بوده است که مجموع آن به 25.5 میلیارد دلار می‌رسد.

گروه اقتصادی مشرق- واردات کالا از چین در 26 ماه نخست دولت از 25 میلیارد دلار فراتر رفت. بر اساس آمار گمرک، از ابتدای مهرماه سال 1392 تا پایان آبان‌ماه 1394 مجموع واردات کالا از چین به 25.5 میلیارد دلار رسیده است.مطابق این آمار، واردات کالا از چین در نیمه دوم سال 92 کمی بیش از 6 میلیارد دلار، در 12 ماه سال 93 بیش از 12.7 میلیارد دلار و در 8 ماهه نخست امسال نزدیک به 6.8 میلیارد دلار بوده است که مجموع آن به 25.5 میلیارد دلار می‌رسد.آمار و ارقام فوق بیانگر آن است که در دولت یازدهم میانگین واردات کالا از چین به طور میانگین ماهانه 1.594 میلیارد دلار بوده است. 

این در حالی است که در دوره 8 ساله دولت‌های نهم و دهم میانگین ماهانه واردات کالا از چین 422 میلیون دلار بود. در 8 سال دولت‌های نهم و دهم نزدیک به 40.5 میلیارد دلار کالای چینی به ایران وارد شد؛ اما همانطور که ذکر شد؛ دولت یازدهم طی 2 سال 25 میلیارد دلار کالای چینی وارد کرده که نشانه افزایش شتاب واردات از چین است.

واردات از چین در دولت یازدهم به 25 میلیارد دلار رسید

از لحاظ وزن در 8 سال دولت قبل مجموعا 21.86 میلیون تن کالای چینی به کشور وارد شد. در 26 ماه دولت یازدهم این رقم به 11.6 میلیون تن رسیده است. به عبارتی میانگین واردات ماهانه از چین در دولت قبل 227 هزار تن بود که در دولت یازدهم به 447 هزار تن افزایش یافته است که نشانه افزایش 2 برابری است.

واردات از چین در دولت یازدهم به 25 میلیارد دلار رسید

با مقایسه ارقام فوق مشخص می‌شود آهنگ واردات کالاهای چینی در دولت یازدهم نسبت به دولت قبل 3.8 برابر شده یا به عبارتی 277 درصد افزایش پیدا کرده است.موج واردات کالاها و اجناس چینی در دولت قبل، آسیب فراوانی به تولید داخلی وارد کرد و این موضوع همواره مورد انتقاد کارشناسان از جمله مسئولان دولت فعلی قرار می‌گرفت. حسن روحانی نیز به شدت از واردات کالاهای چینی در دولت قبل انتقاد کرده است. 
روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری هم از واردات کالاهای چینی انتقاد کرده و گفته بود: روی آوردن به مسیر واردات بزرگ‌ترین بی‌عدالتی است.
یعنی عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم، تولید داخل را افزایش دهیم و بر مقدار واردات بکاهیم.

پس از مذاکرات ژنو؛
در صورت طولانی شدن جنگ، عربستان قادر نیست امنیت مرزهای گسترده خود با یمن را حفظ کند، زیرا خطر در این نقاط فقط به حملات حوثی‌ها محدود نمی‌ماند بلکه از سوی گروههای مسلحی است که در مناطق جنوبی در حال رشد هستند.
پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟گروه بین‌الملل مشرق - هم‌زمان با شکست مذاکرات شش‌روزه گروه‌های متخاصم یمنی و سعودی در سوییس،‌ شیب تحولات میدانی و سیاسی در یمن افزایش یافته است. مذاکرات سوئیس گرچه با تلاش های برخی طرف های بین‌المللی سعی داشت راه حلی نهایی برای بحران یمن ارائه کند، اما این اقدامات با مانع تراشی سعودی ها به در بسته خورد.

حوثی ها در روند مذاکرات به دنبال آتش بس دائم بوده و آماده آزادی تمام بازداشت شدگان از جمله پنج نفری هستند که متجاوزان آتش بس را در برابر آزادی آنان مطرح کرده است، اما منطق حاکم بر طرف سعودی این است که آتش بس باید به کنار رفتن دولت انقلابی و مردمی در یمن و بازگشت حاکمیت گذشته به این کشور منتهی شود.

به این ترتیب به نظر می‌رسد هیچ ابزاری برای آتش بس در یمن وجود ندارد و کمیته نظامی که برای نظارت بر آتش بس تشکیل شد، فقط در ثبت موارد نقض و تماس با طرف های یمنی برای اعلام این موارد محدود شده و در سایه فقدان حمایت بین‌المللی هیچ نقش موثری  در توقف نقض مکرر آتش بس از سوی رژیم سعودی و مزدوران آن نداشت.

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟
منافع عربستان در توقف جنگ یمن

لجاجت عربستان برای تحمیل شروط خود به طرفهای مقابل در حالی است که به دلایل زیادی نفع عربستان در این است که این جنگ را متوقف کند:

اول:
در صورت طولانی شدن مدت جنگ عربستان قادر نیست امنیت مرزهای خود با یمن که مساحت زیادی دارد، حفظ کند، زیرا خطر در این نقاط فقط به حملات حوثی‌ها محدود نمی‌ماند بلکه از آن فراتر بوده و از سوی گروههای مسلحی است که در مناطق جنوبی در حال رشد هستند.

دوم: صرف نظر از خطرات امنیتی برای عربستان، هزینه های جنگ ذخایر مالی سعودی را تحت فشار قرار داده است، زیرا میلیاردها دلار را برای جنگ علیه یمن هزینه کرد و برای جبران این هزینه ها و سایر بحران هایی که عربستان خود را گرفتار آن کرده است، میزان تولید نفت خود را به میزان بی سابقه ای افزایش داد.

از همین رو است که کشورهای ابرقدرت جهان به دنبال متوقف کردن جنگ در یمن هستند، زیرا آمریکا که پرونده یمن را برای مدت ها کنار گذاشته بود، بار دیگر فعالیت خود را در منطقه از سرگرفته و از رشد تروریسم در آن بیم دارد.

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟
تحولات میدانی یمن

حملات موشکی و توپ‌خانه‌ای ارتش یمن و کمیته‌های مردمی دیروز مواضع نظامی سعودی ها در منطقه المعطن و ملحمة و الخشل و الجبوح وجحفان والرمیح و غرب فرودگاه الممعود را هدف قرار داد. همچنین سه تن از نظامیان سعودی هدف اصابت گلوله تک‌تیراندازان قرار گرفتند.


در جیزان نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی مواضع المعطن و الخوبه و مرکز نظامی جلاح را هدف قرار دادند که این حملات تلفاتی در میان دشمن به جای گذاشت. همچنین نیروهای مقاومت در زمان تجمع نظامیان سعودی در مجتمع دولتی در منطقه الربوعه آن را با دهها موشک هدف قرار دادند. زبنه در ظهران نیز با 20 موشک هدف قرار گرفت. همچنین 80 قبضه گلوله کاتیوشا به سمت منطقه الخورمه شلیک شد که خسارت های مالی زیادی در منطقه ظهران عسیر بر جای گذاشت.

در نجران نیز ارتش و کمیته‌های مردمی استحکامات منطقه و پایگاه الصیان و مرکز تجمع خودرویی در غرب الشرفه و همچنین موقعیت المخروق را با دهها موشک هدف قرار دادند.

ارتش و کمیته‌های مردمی هم چنین محل تجمع عناصر سازمان تروریستی القاعده و شبه نظامیان منصورهادی و نظامیان مزدور سعودی در قصر ریاست جمهوری در شهر مأرب را با دهها موشک هدف قرار دادند.
پایگاه خبری صعده نیوز به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد که در پی این حمله موشکی ده ها نفر از اعضای ائتلاف کشته شدند. آنها همچنین موفق شدند تلاش ارتش عربستان برای پیشروی به سمت شرق گمرک الحرض را ناکام گذاشته و 4 خودروی زرهی سعودی از جمله یک خودرو در استان حجه را به غنیمت بگیرند.
در تعز نیز نیروهای مردمی و ارتش یمن موفق شدند کنترل بلندی‌های استراتژیک کوه الشوکة را در اختیار بگیرند. 

نیروهای ارتش یمن و کمیته های مردمی در همین راستا اقدام به ورود به خاک عربستان در منطقه الحرث از توابع استان جیزان کردند و توانستند چند مرکز نظامی را به کنترل خود درآورده و انبارهای سلاح را نابود نمایند.

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟
در منطقه الرمضه واقع در جیزان نیز، نیروهای یمنی، یک انبار سلاح را منهدم کردند و چند دستگاه خودروی نظامی عربستانی را به آتش کشیدند.

نیروهای ارتش یمن و کمیته های مردمی وابسته به انصارالله دیروز به مواضع عناصر طرفدار «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن در منطقه مجزر استان مأرب حمله کردند. یک منبع یمنی در این ارتباط گزارش داد که نیروهای ارتش با این حمله، مانع لشکرکشی عناصر هادی تحت حمایت عربستان به سمت منطقه مجزر شدند و خسارت جانی سنگینی را متحمل آنها کردند.

پایگاه خبری مصادرنت به نقل از یک منبع یمنی گزارش داد که در این حمله تعدادی از عناصر  مزدور ائتلاف عربستان از جمله چهار نظامی سودانی کشته و سه خودروی نظامی آنها منهدم شدند. خبرگزاری سبأ نت نیز گزارش داد که نیروهای ارتش یمن موفق شدند مواضع مزدوران سعودی در کوهستان صلب مشرف بر منطقه «جدعان» استان مارب را پاکسازی کنند.

عربستان سعودی برای جبران شکست‌های زمینی خود ده‌ها حمله هوایی به مناطق مختلف یمن داشته و از جمله منطقه کیل المیر در استان حجه و مناطق مختلفی از مناطق کتاف و باقم آل الزماح و آل قرادر در استان صعده، منطقه الشریة در استان صنعا و تعدادی از مناطق دیگر در المعافر واقع در استان تعز و بیحان واقع در استان شبوه را موشک باران کرد.

سعودی ها همچنین حملات خمپاره‌ای گسترده‌ای را بر ضد مناطق حرض در استان حجه و منطقه شداء دنبال کردند که در نتیجه این حملات تعدادی از یمنی ها کشته و زخمی شدند.


پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟
مواضع حوثی ها و ارتش یمن در ادامه مبارزات آزادیبخش یمن

«عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن در سخنانی به مناسبت میلاد رسول گرامی اسلام(ص) اعلام کرد: اگر جاهلیت دیروز کشتن با شمشیر و خنجر بود، جاهلیت امروز کشنده ترین سلاح ها را برای کشتن هزاران تن از انسان‌ها به کار می برد.  امروز عربستان، آمریکا و امارات با استفاده از سلاح های خود هزاران زن و کودک را می کشند. اسلام حقیقی با شیوه عربستان و آمریکا متفاوت است.

وی با اشاره به اهداف پشت پرده آمریکا در یمن گفت: این کشور خواهان این است که جنگ در یمن ادامه داشته باشد؛ زیرا آمریکا با تمامی آزادگان جهان دشمنی می‌کند. اما رزمندگان یمنی در هر شرایطی مبارزه را تا آزادی آخرین وجب از خاک این کشور ادامه خواهند داد.

از سوی دیگر، سخنگوی ارتش یمن بر ادامه تشدید عملیات نظامی ارتش و کمیته های مردمی این کشور علیه متجاوزان تا پایان تجاوز و محاصره تاکید کرد. «سرتیپ شرف غالب لقمان» اعلام کرد، مرحله اول تشدید عملیات نظامی در راستای اجرای گزینه های استراتژیک علیه تجاوز سعودی ها از ابتدای ماه جاری میلادی وارد فاز اجرایی شده و در خلال آن ارتش و کمیته های مردمی با موفقیت 95 درصدی ماموریت‌های دفاعی و هجومی خود را انجام دادند.

سخنگوی ارتش یمن همچنین از سران کشورهای ائتلاف متجاوز سعودی و مزدوران آنها خواست که از جنایات خود که فقط مردم عادی و بیگناه و زیرساخت های حیاتی و منافع عمومی مردم را هدف قرار داده است دست بردارند.


پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟آمادگی 50 هزار یمنی  برای حمله به عربستان

در حالی که نیروهای مشترک یمنی در پاسخ به تجاوزات عربستان، با شلیک یک موشک بالستیک دیگر از نوع قاهر، پایگاه نظامی الفیصل واقع در خمیس مشیط در منطقه عسیر در جنوب عربستان را هدف قرار دادند، یک منبع نظامی یمن تاکید کرد، 50 هزار نیروی این کشور، آماده حمله به مواضع عربستانی و آزادسازی بزرگترین شهرها در منطقه جیزان و عسیر این کشور در چارچوب مرحله اول گزینه های استراتژیک هستند.


دیده‌بان حقوق بشر: تجاوز سعودی در یمن از بزرگترین جنایات ضد بشری است

سازمان دیده بان حقوق بشر جنایات ائتلاف نظامی سعودی در یمن را یکی از بزرگترین جنایات ضدبشری توصیف کرد که سازمان های حقوق بشر در سال ۲۰۱۵ ثبت کرده‌اند.

احمد بن شمسی مدیر روابط عمومی بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: ائتلاف نظامی تحت فرماندهی عربستان علیه یمن یکی از بزرگترین جنایات ضد بشری در سال ۲۰۱۵ است، به ویژه اینکه این ائتلاف از بمب‌های خوشه‌ای نیز در یمن استفاده کرده است.

بن شمسی افزود: گزارش‌های این سازمان از نقض حقوق بشر توسط ائتلاف نظامی سعودی در یمن حکایت دارد که یکی از آنها استفاده از بمب های خوشه ای علیه غیرنظامیان است.

پس از مذاکرات ژنو تحولات میدانی یمن چگونه رقم می خورد؟
آمار کلی از تلفات و خسارات تجاوز 9 ماهه سعودی ها به یمن

پایگاه المنار لبنان نیز دیروز گزارش مرکز حقوقی قانون و توسعۀ یمن را منتشر کرد. این گزارش به خسارت‌های جانی و مالی هنگفت ناشی از تجاوز 9 ماهه عربستان و ائتلاف عربی - آمریکایی به یمن پرداخته است.

براساس این گزارش، از ابتدای تجاوز ائتلاف به سرکردگی عربستان به یمن، تعداد شهروندان شهید یمنی به 7411 نفر رسید که 1729 نفر از این شهدا، کودک و 1309 نفر زن و 4347 نفر نیز مرد بوده اند. تعداد مجروحان تجاوز عربستان و ائتلاف عربی - آمریکایی نیز 13846 یمنی رسیده که 1492 نفر از آنها کودک، 1326 نفر زن و 11028 نفر نیز مرد هستند.

خسارات وارد آمده به زیرساخت های یمن شامل تخریب 450 پل و جاده، 146 شبکه آب رسانی و 122 ایستگاه و مولد برق می شود. علاوه بر این 140 شبکه مخابراتی، 14 فرودگاه و 10 بندرگاه نیز در این مدت هدف حمله قرار گرفتند.

در بخش آسیب‌های اجتماعی، 319 هزار و 957 واحد مسکونی تخریب یا آسیب دیده و بیش از 900 هزار نفر آواره شدند. همچنین 506 مسجد در حملات سعودی ها دچار آسیب شد و 3750 مدرسه، 36 دانشگاه، 229 بیمارستان و واحد بهداشتی و 16 مؤسسه رسانه ای یمنی نیز از ادامه فعالیت بازمانده‌اند.

در بخش تولیدی، 922 مؤسسۀ دولتی به علاوه 514 انبار مواد غذایی، 389 تانکر حمل مواد غذایی، 344 بازار، 226 پمپ بنزین و 156 نفت کش زیان دیده‌اند. متجاوزان سعودی 168 کارخانه، 115 مرغداری، 51 اثر باستانی، 101 مکان گردشگری، 31 ورزشگاه و 7 سیلوی غلات را آماج حملات و بمب های خود قرار داده اند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد