به گزارش مشرق، زهران علوش سرکرده گروه تروریستی موسوم به جیش الاسلام در سوریه که به صورت مستقیم از سوی عربستان سعودی حمایت مالی و تسلیحاتی می شد، در جریان بمباران هوایی مقر تروریست ها به هلاکت رسید.به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، گروه ترویستی وابسته به علوش از سوی بندر بن سلطان رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان تأسیس و حمایت مالی و تسلیحاتی شد.
بندر امیدوار بود که با نیروهای وهابی علوش بتواند نظام سوریه را سرنگون کند و وارد دمشق شود؛ اما این رؤیای او هیچگاه به واقعیت نپیوست.علوش سال 1960 در غوطه در خانوادهای وهابی و افراطی به دنیا آمد. پدرش «عبدالله علوش» یکی از مهمترین سران وهابی اخوان المسلمین در سوریه بود.زهران دارای مدرک شریعت اسلامی از دانشکده شریعت دانشگاه دمشق است. وی پس از تکمیل تحصیلات دانشگاهی در سوریه، به عربستان سفر کرد و در آنچا زیر نظر شیوخ معروف وهابی سعودی به تحصیل پرداخت. افرادی مانند عبدالعزیز بن باز (که در آن زمان مفتی عربستان بود) و عبدالله بن عبدالعزیز العقیل (که رئیس هیئت دائمی شورای عالی قضایی عربستان بود) از استادان زهران در عربستان بودند.علوش پس از آن به سوریه بازگشت و با یک شریک سعودی، شرکتی را تحت عنوان خدمات ساخت و ساز راه اندازی کرد. در همان زمان نیز به صورت مخفیانه فعالیتهای امنیتی خود را به نفع اخوان المسلمین و اطلاعات عربستان آغاز کرد.وی پس از تأثیرگذاری بر جوانان دوما و غوطه، آنان را به سوی وهابیت کشاند تا بتواند هستههای تروریستی کوچکی را تشکیل دهد. به دلیل همین فعالیتها از سال 1987 تحت تعقیب سرویسهای اطلاعاتی سوریه قرار گرفت.
علوش در سال 2009 به اتهام دست داشتن در برنامه ریزی برای انجام عملیات تروریستی دستگیر شد. علوش به خاطر همین اتهام به زندان افتاد، اما در ژوئیه 2011 مشمول عفو عمومی ریاست جمهوری شد و توانست به همراه شمار قابل توجهی از کسانی که در جریان ناآرامیها به دلیل دست داشتن در اقدامات مسلحانه زندانی شده بودند، از زندان خارج شود.وی شب گذشته درحالی که با تعدادی از فرماندهان گروهک تروریستی موسوم به جیش الاسلام در غوطه الشرقیه در ریف دمشق جلسه برگزار کرده بود، مقرش توسط جنگندههای روس هدف 12 موشک قرار گرفت و کشته شد.
یکی از موسسات تحقیقاتی انگلیس عنوان ریسکپذیرترین سیاستمدار سال 2015 میلادی را به وزیر خارجه ایران اختصاص داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، موسسه «گلوبال ریسک اینسایتز»، محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران را «ریسکپذیرترین سیاستمدار سال 2015» معرفی کرد.علت این انتخاب، اعطای فرصت تعامل با جامعه بینالمللی و اقتصاد جهانی به ایران اعنوان شده است.
«گلوبال ریسک اینسایتز» با اشاره به اینکه سال 2015، شاهد تحولات عظیمی در زمینه خشونت بوده، توافق هستهای ایران و گروه 1+5 را از جمله رخدادهای مثبت در عرصه جهانی دانسته است. این پایگاه همچنین با اشاره به اینکه قضاوت درباره موفقیت کامل این توافق هستهای هنوز زود است نوشته دیپلماسی و بیانات ماهرانه ظریف به ایران و آمریکا امکان حضور بر سر یک میز را داده است.ایران و گروه 1+5، در تیرماه سال جاری به توافقی برای پایان دادن به یک دهه تنش بر سر برنامه هستهای ایران رسیدند. در این توافق، دولت آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا، از وضع تحریمهای جدید علیه ایران منع شدهاند.
با وجود این، باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه قانونی را درباره اعمال محدودیت در تردد سفرکنندگان به ایران وضع کرده که از آن به عنوان نوعی تحریم ثانویه یاد میشود.
ادعای روزنامه وال استریت: برنامه آمریکا برای کودتا علیه بشار اسد/ ایران واسطه تماس آمریکا - سوریه
قدرت گرفتن داعش، آمریکا را غافلگیر کرد. اسد این اتفاق را فرصتی یافت که می توانست اثبات کند او شریک جنگ علیه تروریسم است.یک روزنامه آمریکایی نوشت دولت آمریکا تلاش می کرد علیه بشار اسد کودتایی را ترتیب دهد اما داعش دولت واشنگتن را غافلگیر کند و این برنامه را کنسل کرد.
به گزارش عصرایران، روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" اضافه کرد: آمریکا تلاش کرد شماری از مقامات دولت سوریه را به کودتا علیه بشار اسد (رئیس جمهوری سوریه) و در دست گرفتن قدرت سوق دهد. اما همه این اقدامات با شکست روبه رو شدند. این روزنامه به نقل از مقامات قبلی و فعلی در دولت آمریکا و دیگر منابع عربی ادامه داد: دولت باراک اوباما رئیس ایالات متحده آمریکا از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه تلاش کرد با طرف هایی در حکومت سوریه ارتباط برقرار کند اما این تماس ها محدود بود اما در نهایت، تلاش ها برای سرنگونی بشار اسد شکست خورد.
![ادعای روزنامه وال استریت: برنامه آمریکا برای کودتا علیه بشار اسد/ ایران واسطه تماس آمریکا - سوریه ادعای روزنامه وال استریت: برنامه آمریکا برای کودتا علیه بشار اسد/ ایران واسطه تماس آمریکا - سوریه](http://cdn.asriran.com/files/fa/news/1394/10/3/538214_567.jpg)
وال استریب همچنین ادعا کرد: آمریکایی ها همچنین سعی کردند به طور مستقیم با مقامات سوریه گفتگو کنند و برخی مواقع نیز گفتگوها سری بودند یا اینکه با واسطه ایران و روسیه برگزار شدند. در این گزارش اضافه شده است: سرویس اطلاعاتی - امنیتی آمریکا در سال 2011 و همراه با آغاز کاربرد خشونت علیه شهروندان سوری و شروع جدایی افسران از ارتش سوریه، توانست افسران علوی را در ارتش سوریه شناسایی کند. آنها می توانستند اسد را به سمت خروج از قدرت سوق دهند زیرا تلاش می کردند سیطره اقلیت علوی بر حکومت سوریه حفظ شود.در این گزارش آمده است: تلاش های آمریکا بر تشویق طرف هایی در سوریه برای دست برداشتن از حمایت از بشار اسد متمرکز بود. در ماه آگوست 2011 اوباما به صورت علنی از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه خواست استعفا دهد. با این حال قدرت گرفتن گروه داعش در سال 2013، آمریکا را غافلگیر کرد. اسد این اتفاق را فرصتی یافت که می توانست اثبات کند او شریک جنگ علیه تروریسم است. با آغاز حملات هوایی آمریکا علیه داعش در سوریه، مقامات وزارت خارجه آمریکا با مقامات سوریه تماس گرفتند و به آنها توضیح دادند که جنگنده های آمریکایی اهداف داعش را بمباران می کنند و انتظار دارند سوریه علیه جنگنده های آمریکایی کاری نکند.
این روزنامه اضافه کرد: آمریکا امروز نیز پیام هایی را به بشار اسد می رساند. کانال این اطلاع رسانی خانم "سامانتا پاور" نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد است که پیام ها را در اختیار همتای سوری اش بشار جعفری قرار می دهد.
درخواست ظریف برای قرار گرفتن "سیا" در فهرست تروریستها
نشریه فارین پالیسی در گزارشی نوشت: وزیر امور خارجه ایران در مذاکرات اخیر درباره سوریه، خواستار قرار گرفتن نام سازمان سیا در فهرست گروههای تروریستی شد.به گزارش ایسنا به نوشته نشریه فارین پالیسی، آمریکا، روسیه، ایران و عربستان سعودی بر سر اینکه این که کدامیک از شورشیان سوری باید تروریست محسوب شوند و به آنها شلیک شود و اینکه کدامیک باید میانه رو تلقی شوند، اختلاف دارند.بحثهای بینالمللی برای مستثنی کردن گروههای شبه نظامی سوریه از گفتوگوهای صلح منجر شد تا محمد جواد ظریف دیپلمات ارشد ایران، هفته گذشته پس از آن که دولت یک کشور رقیب پیشنهاد داد نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز در فهرست گروههای تروریستی قرار گیرد،تهدید کرد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گیرد.فارین پالیسی در ادامه نوشت: این بحث که در روز جمعه گذشته پشت درهای بسته در هتل پالاس نیویورک انجام شد، بعید است به قرار گرفتن نام هر دو سازمان در فهرست گروههای تروریستی منجر شود اما نشان دهنده چالشهایی است که دولت اوباما، رییس جمهور آمریکا و دیگر قدرتها برای انتخاب گروههای سوری با آن مواجه هستند.هرچند مشخص نیست که کدام دولت تلاش کرده است نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی قرار گیرد.ناصر جوده وزیر امور خارجه اردن که ماموریت داشت فهرستی از گروههای تروریستی در سوریه را ارائه کند، رونوشت فهرست اولیه خود را روز جمعه گذشتته به وزیران امور خارجه داد تا درباره آن در بین اعضای گروه حمایت از سوریه صحبت شود. این فهرست شامل گروههایی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و دیگر متحدان دولت سوریه تا یگانهای حفاظت از خلق متعلق به شبه نظامیان کرد که مورد حمایت آمریکا است و گروههای اسلامی تندرو مانند احرار الشام و جیش الاسلام بود.وزیر امور خارجه ایران بلافاصله برخواست و با عصبانیت هشدار داد که اگر گفتوگو درباره تروریسم سوریه به سمت ایران معطوف شود ما آماده هستیم فهرست خود را معرفی کنیم.وی گفت که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) در صدر فهرست او قرار دارد و این انتقاد محمد جواد ظریف نخستین بار در روزنامه الحیات منتشر شد.نشریه فارین پالیسی همچنین نوشت: اما ظریف تنها کسی نبود که اعتراض کرد. دو دیپلمات از لبنان و عراق نیز پس از قرار گرفتن یک حزب سیاسی متعلق به نبیه بری رئیس مجلس لبنان و شبه نظامیان از جمله عصائب اهل الحق مرتبط با دولت عراق نیز اعتراض کردند.سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز تاکید کرد که گروههای در حال جنگ با نیروهای روسیه در سوریه، شامل جیشالاسلام نیز باید در فهرست تروریستها قرار گیرند.این بحثها سبب شد تا جوده در نهایت در تلاش برای بازگرداندن نظم به نشست، از مقامات خواست از بحث درباره فهرست تروریستی دست بردارند و رونوشتهایی را که وی تحویل داده بود بازگردانند.
پنتاگون: با روسیه فقط در صورت تغییر موضع درباره اسد همکاری میکنیم
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، روز جمعه گفت واشنگتن جز در صورت تغییر مواضع مسکو در قبال رئیسجمهور قانونی سوریه با این کشور علیه داعش همکاری نخواهد کرد.
![](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1394/10/5/1398207_664.jpg)
به گزارش مشرق، سخنگوی پنتاگون میگوید واشنگتن با روسیه برای جنگ با داعش همکاری نخواهد کرد، مگر اینکه مسکو مواضعش درباره «بشار اسد»، رئیسجمهوری سوریه را تغییر دهد.
روسیه بشار اسد را به عنوان برگزیده انتخابات سوریه، رئیسجمهوری قانونی این کشور دانسته و معتقد است سرنوشت این کشور باید به دست مردمش رقم زده شود. کشورهای غربی با این دیدگاه مخالفند و خواستار برکناری اسد هستند. «مایکل بالدانزا»، سخنگوی پنتاگون روز جمعه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «ما با روسیه تا زمانی که انها راهبرد حمایت از اسد را کنار گذاشته و بر داعش تمرکز کنند، همکاری نخواهیم کرد.»وی این اظهارات را در پاسخ به سوالی درباره بیانات یک مقام ارشد روسیه در روز جمعه مطرح کرد.
«سرگئی رودسکوی»، رئیس اداره عملیات ستاد مشترک ارتش روسیه جمعه گفته بود مسکو آماده تبادل اطلاعات با ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش است.