سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

اس 500 در راه تحویل به ارتش روسیه+ عکس

منابع روسی تأکید کردند که ارتش این کشور خود را برای تحویل سامانه های موشکی جدید "اس 500" آماده می کند.به گزارش مشرق به نقل از سایت عربی اسپوتنیک روسیه، "ایگور کوروچینکو" عضو شورای وزارت دفاع روسیه روز جمعه اعلام کرد، که ارتش این کشور می‌تواند به زودی نمونه‌های آزمایشی جدیدترین سامانه دفاعی را تحویل بگیرد.وی افزود: توجه به ساخت سامانه‌های دفاعی هوایی – فضایی بسیار زیاد شده است، به صورتیکه میزان ساخت سامانه‌های دفاعی اس 400 برای نیروهای هوا - فضای روسیه بسیار افزایش یافته.

                             اس 500 در راه تحویل به ارتش روسیه+ عکس
 
وی تأکید کرد که فرایند آزمایش نخستین نمونه‌های اس 500 به زودی پایان می‌یابد.
اعلام این خبر درحالی است که قبلا تأکید شده بود نسل جدید سامانه دفاعی اس 500 در سال 2017 به خدمت گرفته خواهد شد.
این سامانه، نسل جدیدی از موشکهای زمین به هوای دور برد است که قابلیت رهگیری و انهدام اهداف در ارتفاعات بسیار بالا را دارد.
بر اساس این گزارش، اس 500 علاوه بر توانایی انهدام موشکهای بالستیک، می‌تواند بالگردها و هواپیماها و موشکهای بالدار را در مسافت 600 کیلومتری نابود کند.
این سامانه در یک لحظه می‌‌تواند 10 هدف بالستیک بسیار پر سرعت را رهگیری کند، و حتی این توانایی را دارد که اهداف حامل کلاهکهای جنگی با سرعت مافوق صوت را از بین ببرد.ویژگی‌های این سامانه، در مقایسه با سامانه اس 400 و حتی رقیب قدرتمند آمریکایی آن "پاتریوت"، بسیار بیشتر است.
منبع: العالم
استقرار 200 بمب هسته ای آمریکا در 5 کشور 
   
وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که آمریکا نزدیک به 200 بمب هسته ای خود را در بلژیک، ایتالیا، هلند، آلمان و ترکیه مستقر کرده است.به گزارش مشرق، سایت "اسپوتنیک" روسیه روز جمعه به نقل از "سرگی شویگو" تأکید کرد: هواپیماهای ناتو در کشورهای منطقه بالکان، لهستان و رومانی اخیراً 8 برابر و نیروهایش 13 برابر افزایش یافته است. 
 اخباری نیز چند ماه پیش درباره استقرار بمب های هسته ای جدید آمریکا در یکی از پایگاه های ارتش آلمان منتشر شده بود.  
توماش شاتکوسکی معاون وزیر دفاع لهستان نیز چند روز پیش اعلام کرد که وزارتخانه اش درپی درخواست کردن از ناتو برای مستقر کردن بمب های هسته ای آمریکا در کشورش است. وزارت امور خارجه روسیه اخیراً اعلام کرد که سازمان ناتو باید هر چه زودتر برنامه مستقر کردن بمب های هسته ای آمریکا در کشورهای غیرهسته ای این سازمان را متوقف کند زیرا این امر نقض صریح معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای است.  
فقط آمریکا، بریتانیا و فرانسه در میان 28 عضو ناتو دارای بمب هسته ای هستند.
گوگل، تجزیۀ عراق را کلید زده است؟ +عکس
کاربران بخش "نقشه‌های گوگل" در عراق از تغییر اسم استان بصره به "اقلیم بصره" شگفت زده شدند.به گزارش مشرق، این اقدام گوگل سئوالات بسیاری را درباره ماهیت و زمانبندی این نوع نامگذاری جدید ایجاد کرده است.
تعدادی از کاربران سایتهای اجتماعی از جمله فیسبوک نیز با توجه به اینکه این نقشه ها در یک پایگاه اینترنتی جهانی معتبر ارائه شده اند که از اصل "بی مطالعه کار نکن" پیروی می کند، به این مسئله اعتراض کرده اند.گوگل، تجزیۀ عراق را کلید زده است؟

سایت سومریه نیوز در این خصوص نوشت: ناظران معتقدند که این نقشه ها با توجه به اینکه مرزهای کشوری و بین المللی را نشان می دهند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند و پیش از این در هیچ نقشه ای مخصوصا در تقسیمات اداری عراق از عنوان "اقلیم" استفاده نشده بود.
در همین حال محافل مختلف مردمی و رسمی عراق خواستار رسیدگی به این موضوع شده اند. آنها معتقدند استفاده از چنین الفاظ و عناوینی، بی دلیل و بدون پس زمینه نیست و باید شرکت گوگل در این زمینه پاسخگو باشد، همان طور که چند کشور دیگر از این شرکت درباره دستکاری گوگل در نقشه تقسیمات اداری شان توضیح خواسته اند.اقدام گوگل در "اقلیم" نامیدن بصره در حالی صورت می گیرد که منطقۀ خودمختار کردستان عراق نیز با همین عنوان نامیده می شود.
شایان ذکر است که ایران نیز پیش از این به شرکت گوگل به دلیل تغییر نام خلیج فارس و استفاده این شرکت از عنوان نادرست "عربی" در مورد این بخش از آبهای ایران، اعتراض کرده بود. با این اعتراض گوگل اعلام کرد که استفاده از هر یک از این دو عنوان را به رأی می گذارد و هر کدام رأی بیشتری آورد از آن عنوان استفاده می کند.منبع: العالم
ابوبکر البغدادی در لیبی چه می‌کند؟
فرار ابوبکر البغدادی و تلاش وی در جهت تغییر ساختار اداری داعش و ایجاد خلافت به صورت مجمع الجزایر از لیبی تا افغانستان تعبیر می شود.به گزارش مشرق، یوگنی مدودف، روزنامه نگار نشریۀ نزاویسیمایا گازتا در گزارشی فرار ابوبکر البغدادی بنیان گذار داعش از ترکیه به لیبی برای گریز از تعقیب سازمان اطلاعات عراق را به عنوان تلاش وی در جهت تغییر ساختار اداری داعش و ایجاد خلافت به صورت مجمع الجزایر از لیبی تا افغانستان تعبیر می کند.
با این حال گئورگی میرسکی خاورشناس، این خبر را اثبات نشده می داند و خاطرنشان می کند که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر که داعش را خطری بزرگتر از اخوان المسلمین می داند، جلوی گسترش خلافت داعش در لیبی را خواهد گرفت.
البته میرسکی ضمن تفسیر مرامنامه داعش - که توسط روزنامه گاردین چاپ بریتانیا منتشر شده و نشان می دهد که داعش به دولت تمام عیاری تبدیل می شود- با این دیدگاه موافقت است. میرسکی به یک ویژگی تعجب آور جنگ با داعش اشاره کرد و آن این است که کسی با این گروه جداً نمی جنگد.
به گفته این کارشناس، تنها گروهک های احرار الشام و جبهه النصره مرتباً با جهادیون وارد نبرد می شوند در حالی که ارتش دولتی سوریه ترجیح می دهد با ارتش آزاد سوریه درگیر شود. میرسکی اعتقاد دارد که روسیه با بمباران های خود به شبه نظامیان داعش لطمه چندانی نمی زند.منبع: خبرآنلاین
رییس جدید موساد کیست/
رسانه‌ها از او به عنوان «استاد جاسوسی» یا «سرجاسوس» نام می‌برند، چرا که در تمام دوران کاری خود، عضوی از موساد بود. مهم‌ترین عملیات ترور وی در دوران ریاست بر بخش عملیات موساد را می‌توان ترور حاج عماد مغنیه، فرمانده مقاومت اسلامی حزب الله لبنان در 12 فوریه 2008 و ترور دانشمندان هسته‌ای ایران دانست.گروه بین‌الملل مشرق - بینامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، «یوسی کوهن»، مسؤول شورای امنیت ملی این رژیم را به عنوان دوازدهمین رییس موساد منصوب کرد. کوهن جانشین «تامیر پاردو» می شود که به مدت 5 سال ریاست سازمان جاسوسی اسراییل را به عهده داشت.
یوسی کوهن؛ از خرابکاری هسته‌ای در ایران تا ریاست موساد +تصاویر
یوسی کوهن (نفر اول از سمت راست) به همراه نتانیاهو، در جریان مذاکرات ایران و 1+5 بسیار تلاش کردند که در مذاکرات کارشکنی کنند
پیش از اعلام این خبر، هفته‌ها بر سر انتخاب مسؤول جدید مهم‌ترین نهاد امنیتی-اطلاعاتی اسراییل، در رسانه‌های این رژیم گمانه‌زنی‌های مختلف در جریان بود. یوسی کوهن از 13 آگوست 2013، ریاست شورای امنیت ملی اسراییل را به عهده دارد. او در آن تاریخ جایگزین «یاکوف امیدرور» شده بود. یوسی کوهن که به عنوان یک مذاکره‌کننده مورد اعتماد نتانیاهو که ارتباط دولت اسراییل با کشورهای مختلف، به ویژه ایالات متحده را هماهنگ می‌کند، بسیار مورد احترام مقامات ارشد دولت اسراییل است.
    تا سال‌های آغازین دهه 1990 همواره نام رییس موساد در زمان خدمت، یک راز به حساب می‌آمد، لیکن پس از آن نام مسؤول آن اعلام عمومی می‌شد. این بار نتانیاهو برای اعلام این انتصاب، یک کنفرانس مطبوعاتی در دفتر خود تشکیل داد و حتی برای بالا بردن هیجان ژورنالیستی، معرفی با یک ساعت تاخیر در برنامه اعلام شده صورت گرفت.

    نتانیاهو در مقدمه معارفه، سه ماموریت اصلی موساد را برشمرد: مقابله با تهدیدات خارجی که امنیت این رژیم را تهدید می‌کنند، جمع‌آوری اطلاعات و گشودن باب ارتباط با آن دسته از کشورهای مسلمان که با اسراییل رابطه دیپلماتیک ندارند.
    «رییس موساد باید توانایی رهبری سازمان را با شجاعت، درایت و حرفه‌ای‌گری داشته باشد... کوهن با کوله‌باری از تجربیات و دستاوردها در طیف وسیعی از فعالیت‌های موساد، توانایی رهبری و درک حرفه‌ای را دارد، که برای شخصی در جایگاه رهبری سازمان، ضروری است.»
    یوسی کوهن، پیش از ریاست شورای امنیت، به مدت 30 سال یک کارشناس موساد بود که در سلسله مراتب این سازمان رشد کرد و مسؤولیت‌های مختلفی بر عهده داشت، از جمله مسؤول بخش مدیریت جاسوسان اسراییلی در سرتاسر دنیا. تا زمان اعلام او به عنوان رییس شورای امنیت ملی، در جوامع اطلاعاتی از او با نام اختصاری Y نام برده می‌شد.نتانیاهو در این کنفرانس مطبوعاتی گفت که علاوه بر کوهن، دو نامزد دیگر هم برای ریاست موساد مطرح بودند. یکی از آن‌ها، «رام بن-باراک» معاون سلف تامیر پاردو، یعنی مئیر داگان، در موساد بود. او بعد از آن مدتی را در وزارتخانه اطلاعات و امور راهبردی این رژیم به عنوان مدیرکل فعالیت داشت. به علاوه او در واحد «سایرت متکل» (واحد نیروهای ویژه ارتش اسراییل برای اطلاعات نظامی) و سپس بخش «کِشِت» موساد، کار می‌کرد و مسؤول جاسوسی الکترونیک این رژیم بود.
    دیگر نامزد مطرح شده، تنها با حرف اول نام کوچک خود (N) شناخته می‌شود و قائم مقام کنونی موساد است. از 11 رییس قبلی موساد، 6 تن از درون جامعه اطلاعاتی صهیونیست‌ها، و 5 تن از ارتش بوده‌اند.

    یوسی کوهن کیست؟
    او متولد 1961 در بیت المقدس غربی (یا اورشلیم) در منطقه «رهاویا» است. کوهن در یک خانواده یهودی متعصب به دنیا آمد و پدرش پیش از تأسیس رژیم نامشروع صهیونیستی، عضو گروه شبه نظامی «ایرگون» بود که فعالیت‌های تروریستی زیادی علیه اعراب و حتی نیروهای انگلیسی (که در آن موقع قیمومیت فلسطین را بر عهده داشت) انجام دادند. ایرگون خشن‌ترین جوخه‌های ترور و جنایت یهودیان بر ضد اعراب را رهبری می‌کرد.
     پدر او بعدا وارد امور مالی شد و به عضویت هیات مدیره «بانک میزراحی» درآمد. مادر او هم یک معلم بود.  یوسی کوهن، در یک فضای متعصب و افراطی در خانواده رشد کرد و حتی دوران دبیرستان را هم در یک مدرسه مذهبی دست راستی گذراند. در زمان ورود به موساد، تنها داوطلب مذهبی برای پست «مسؤول پرونده» بود که وظیفه جذب و مدیریت نیرو را برای ماموریت‌های مخفی به عهده داشت. او در جوانی با «کیپاه» (عرقچین سنتی یهودیان) در محل کارش حاضر می شد. یکی از نکات قابل توجه در کودکی و نوجوانی او، بچه محلی و همسایگی او با بنیامین نتانیاهو بود. او هم اکنون هم از دوستان نزیک خانواده نتانیاهو است و برای همین به شدت مورد اعتماد نخست وزیر صهیونیست‌هاست. کوهن دارای 4 فرزند است که در این میان یکی از آنها، پسری به نام یوناتان، که در بچگی به فلج اطفال هم مبتلا شده بود، وارد کار اطلاعاتی شد و مدتی را هم به عنوان افسر در «واحد 8200» (واحد جاسوسی سیگنال و رمزگشایی) فعالیت کرد. (گزارش مشرق از یگان 8200 ارتش اسرائیل)
    رسانه‌های اسراییلی و غربی از او به عنوان «استاد جاسوسی» یا «سرجاسوس» نام می‌برند، چرا که در تمام دوران کاری خود، عضوی از موساد بود و همه سلسله مراتب آن را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت و در نهایت از سال 2011 تا 2013 به عنوان قائم مقام تامیر پاردو، رییس موساد، برگزیده شد. اما مهم‌ترین بخش فعالیت یوسی کوهن، مدیریت بخش «تسومت»، Tsomet در موساد بود که وظیفه فرماندهی عملیات جاسوسی- اطلاعاتی اسراییل را در سرتاسر دنیا به عهده دارد. ماموریت‌هایی چون خرابکاری هسته‌ای در ایران، ویروس استاکس نت و ترور دانشمندان هسته‌ای ایران به این بخش تحت مسؤولیت او نسبت داده شده است.
    گزارش مطبوعات صهیونیستی حکایت از آن دارد که وی در عملیات تروریستی نظیر ترور  فتحی شقاقی رهبر جنبش جهاد اسلامی فلسطین در 26 اکتبر 1995 در جزیره مالت و همچنین ترور ناموفق خالد مشعل در سال 1997 در عمان پایتخت اردن دست داشته است.
    اما مهم‌ترین عملیات ترور وی در دوران ریاست بر بخش عملیات موساد را می‌توان ترور حاج عماد مغنیه، فرمانده مقاومت اسلامی حزب الله لبنان در 12 فوریه 2008 دانست. از دیگر ترورهای کوهن در دوران ریاست بر این دپارتمان که بسیار هم از نظر سرویس موساد مهم و جدی ارزیابی می‌شد، ترور دانشمندان هسته‌ای ایران است. ترور شهدای هسته‌ای نظیر شهید مسعود علی محمدی (22 دی 1388) ، شهید  مجید شهریاری (8 آذر 1389)، شهید داریوش رضایی نژاد ( ‏1 مرداد 1390) و شهید مصطفی احمدی روشن (21 دی 1390)، همه به دستور مستقیم یوسی کوهن صورت گرفته است.به دلیل ظاهر آراسته و موی همیشه به دقت شانه شده او، به کوهن لقب «مدل» داده‌اند. او به انگلیسی، فرانسوی و عربی مسلط و گویا زمانی دونده ماراتون هم بوده است. کوهن بالاترین جایزه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی اسراییل موسوم به «جایزه امنیت اسراییل» را هم به دلیل 3 دهه سابقه جاسوسی و اطلاعاتی دریافت کرده است. اما بسیاری از کارشناسان داخل اسراییل، مهم‌ترین فاکتور در انتخاب او را هماهنگی و همفکری نسبتا کامل او با بنیامین نتانیاهو می‌دانند، کسی که دو سال مشاور امنیت ملی نتانیاهو بود. فاکتوری که رییس قبلی موساد، تامیر پاردو از آن بی‌بهره بود. به گزارش روزنامه هاآرتص، پاردو سال گذشته به نخست وزیر گفت که خطر درگیری با فلسطینی‌ها از خطر ایران بسیار مهم‌تر است، حرفی که به مذاق نتانیاهو خوش نیامد و او را خشمگین کرد. با این حال، پاردو که خود یکی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین چهره‌های اطلاعاتی اسراییل است، از انتخاب کوهن استقبال کرد و ان را به حق دانست.
    به نظر کارشناسان مسایل امنیتی در اسراییل، کوهن در شرایط بسیار حساسی باید مسؤولیت را در ماه بعد از پاردو تحویل بگیرد. مهم‌ترین سرفصل کاری تشکیلات جاسوسی اسراییل، زیر ذره‌بین‌بردن برنامه هسته‌ای ایران، و تلاش برای تخریب توافق حاصل شده ایران با قدرت‌های غربی است. به علاوه، در شرایطی که اسراییل، رو به روز به دلیل عملکرد دولت راست‌گرا و افراطی‌اش منزوی‌تر می‌شود، موساد، به عنوان بازوی سیاست خارجی غیررسمی اسراییل، وظیفه جلوگیری از انزوای بیشتر، و باز نگه داشتن کانال‌های دیپلماتیک را هم به عهده دارد. ماموریت دیگر کوهن، افزایش تلاش‌ها برای مقابله و توقف نفوذ روزافزون ایران در منطقه است. با وجود این که جامعه اطلاعاتی اسراییل، متفق‌القول کوهن را یک تاکتیک‌پرداز درخشان می‌دانند، اما منتقدان معتقدند که او هنوز برای اثبات خود به عنوان یک تئوریسین در امور منطقه‌ای راهی طولانی در پیش دارد.

    مفسر روزنامه اسراییلی «معاریو»، بن کاسپیت، در همین رابطه نوشت:
    «کوهن هوشمند، جذاب و یک نیروی عملیاتی اسطوره‌ای است، ولی افق‌های او کوتاه و جسارتش محدود است. این همان چیزی است که نتانیاهو از یک رییس موساد انتظار دارد: کسی که می‌داند چگونه خواست رییس خود را محقق سازد. کسی که یک فشارسنج حساس برای تشخیص ذائقه فرمانده دارد، نمی‌تواند چندان اهل خطر کردن باشد.»
    کوهن به دلیل نقش فعال خود در حفظ کانال‌های ارتباطی غیر‌رسمی با دولت اوباما حتی در اوج رکود میان روابط اوباما-نتانیاهو، اعتبار زیادی در دولت اسراییل دارد. البته گفتنی است که «یاکوف امیدرور» که سلف کوهن در شورای امنیت ملی بود هم نفوذ زیادی در محافل اطلاعاتی و امنیتی آمریکا دارد. با وجود سردی آشکار روابط دولت اوباما و دولت نتانیاهو، آمریکا و اسراییل همچنان روابط اطلاعاتی تنگاتنگ و راهبردی به ویژه در زمینه برنامه هسته‌ای ایران و تلاش برای مهار ایران و محور مقاومت دارند.
    به هر حال، نتانیاهو به دلیل همین نقش کوهن در معارفه او گفت:
    «من انتظار دارم که موساد همچنان به من، به عنوان نخست وزیر اسراییل، در ارتقاء پیوندهای دیپلماتیک در سرتاسر دنیا، از جمله با دولت‌های اسلامی و عربی کمک کنند.»
    برخی ناظران بر این باورند که اولویت اصلی سیاست خارجی نتانیاهو، در دوره‌ای که این رژیم بر سر ادامه شهرک‌سازی‌ها و زیاده‌خواهی‌های نتانیاهو و نقش غیرسازنده‌اش در کمک به داعش بیش از همیشه مورد نفرت جهانی است، گسترش روابط و مراودات با کشورهایی است که پیوندهای دیپلماتیک رسمی با این رژیم ندارند. هدف اصلی از چنین ماموریتی به خیال دولت اسراییل، بازکردن یک جبهه متحد میان اسراییل و کشورهای سنی به اصطلاح میانه‌رو، برای مقابله با هژمونی ایران است. «یوسی آلفر» مامور سابق موساد و مدیر فعلی یک اندیشکده مطالعات راهبردی در این زمینه نوشت:
    «این مدل دیپلماسی پنهان، به طور سنتی در حیطه وظایف موساد بوده است. هر کشور عرب سنی که مانند اسراییل به خطر دوقلوی جنگجویان شیعه و جنگجویان سنی باور دارد، گزینه مناسبی برای اینگونه روابط است، اگر که اسراییل بتواند در این زمینه موفق عمل کند... شکی نیست که یکی از اهداف راهبردی نتانیاهو در منطقه همین است و این امر یکی از راه‌های تحت الشعاع قراردادن خواست سنتی این نوع کشورها از اسراییل برای پیشرفت در مساله فلسطین است."

    گفتنی است، کانال 10 تلویزیون رژیم صهیونیستی، همزمان با اعلام نام کوهن به عنوان رییس جدید موساد، در اقدامی کم سابقه، فیلمی را از یکی از معدود سخنرانی‌های او پخش کرد. یوسی کوهن، در جمع دانش‌آموزان فعلی و بعضی شاگردان قدیمی دبیرستان مذهبی «اُر اتزیون یشیوا» (مدرسه‌ای که خود در آن درس خوانده بود) سخنرانی کرد و از دغدغه‌های امنیتی این رژیم گفت. او در این سخنرانی تاکید کرد که «تهدید هسته‌ای ایران در صدر اولویت‌های بین‌المللی اسراییل هست و باید باشد» (خلاف نظر رییس کنونی موساد تامیر پاردو که به آن اشاره شد). به علاوه، او تاکید کرد که به عنوان یک متخصص اطلاعاتی-امنیتی هیچ جنگ وسیعی با یک کشور مسلمان، در افق 5 سال آینده نمی‌بیند:
    «جنگ متعارف چیست؟ نبرد تانک مقابل تانک که قرار نیست در 5 سال آینده اتفاق بیافتد. کسی نیست که بخواهیم با او بجنگیم. ارتش سوریه که عملا دیگر وجود ندارد، اردنی‌ها که قصد جنگیدن با ما را ندارند، حزب الله هم تانک ندارد، با مصر هم پیمان صلح داریم. همه این‌ها موجب امیدواری است که ثبات ایجاد شود.»
    اما در همین سخنرانی، یوسی کوهن راهبرد جدید این رزیم را آشکار کرد که بسیار جالب توجه است: جنگ نامتقارن! او این جنگ را جنگ یک ارتش رسمی با سازمان‌های تروریستی غیردولتی تعریف کرد. اما مساله این جاست که همه آگاهان به امور دفاعی-امنیتی منطقه می‌دانند که اصولا «جنگ نامتقارن» راهبردی متعلق به سپاه پاسداران ایران است که آن را به گروه‌های محور مقاومت هم انتقال داده است. مشخص است که رژیم صهیونیستی که در همه این سال‌ها، با وجود عدّه و عُدّه و تجهیزات خود نتوانسته از پس نیروهای مقاومت، به ویژه حزب‌الله لبنان برآید، قصد دارد راهبرد ایران را بر علیه بازوهای ایران به کار بگیرد!
    لازم به ذکر است که در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 که دولت نتانیاهو همه زور خود را برای تخریب روند مذاکرات و کارشکنی علیه ایران به کار گرفته بود، همین یوسی کوهن، در کنار مدیرکل امور راهبردی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی«جرمی ایساخاروف»، مسوول مذاکره و چانه‌زنی با مقامات آمریکایی درباره مساله بودند.

    یوسی کوهن؛ از خرابکاری هسته‌ای در ایران تا ریاست موساد +تصاویر
    دیدار یوسی کوهن و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده آمریکا در 1+5

    اما در عین حال پاره‌ای ایرادات هم به قابلیت‌های این سرجاسوس بزرگ اسراییلی‌ها وارد شده است که مهم‌ترین آن‌ها ضعف تخصصی در زمینه فناوری اطلاعات و سایبر است. حوزه‌ای که اتفاقا مدیر فعلی موساد، تامیر پاردو، و همان معاونش، آقای «N» (رقیب کوهن در رسیدن به این پست) در آن تخصص دارند.

    نتانیاهو در جریان معارفه کوهن گفت:
    «انتخاب از میان نامزدهای پست ریاست موساد دشوار بود. در این زمینه ما دچار افزونی سرمایه هستیم. سه فردی را که به عنوان نامزد این پست مورد بررسی قرار دادم، عالی، مستعد، باتجربه و قابل بودند. من با احساس مسوولیت و با جدیت امور را لحاظ کردم و در آخر تصمیم گرفتم که رییس بعدی موساد، یوسی کوهن باشد.»
    منابع اسراییلی خبر دادند که با هر سه نامزد سه دور مصاحبه انجام گرفت و 24 ساعت منتهی به اعلام، نتانیاهو در این زمینه با رییس کنونی موساد، تامیر پاردو، و رییس قبلی، مئیر داگان رایزنی کرد تا در نهایت کوهن انتخاب شد. کوهن در همان مصاحبه دبیرستان «یشیوا»، گفته بود:
    «من یک اورشلیمی هستم، از «رهاویا»، جایی نه چندان دور از جایی که نخست وزیر در آن بزرگ شد. ما کمابیش همسایه بودیم. خانواده آن‌ها را به یاد دارم، نتانیاهوها.»
        
      
              
    گزارشی از یک نشست بی فایده؛
    مقامات سعودی ده‌ها تن از مخالفان دولت سوریه را در شرایطی شبیه به دخمه در هتل اینترکونتیننتال ریاض گرد هم آوردند. آنها در سالنی شبیه به داخل یک صخره گرد هم جمع شدند، بگونه ای که تمامی کانال‌های ارتباط آنها با خارج قطع شد.
    حاضران و غایبان نشست ریاض چه کسانی بودند/ در روز امنیتی ریاض چه گذشت؟/ از جلسه در دخمه تا زیر میز زدن احرار الشامی‌ها
    گروه بین‌الملل مشرق - نمایندگان مهم‌ترین گروه‌های مخالف دولت سوریه در ابعاد سیاسی و نظامی سه شنبه و چهارشنبه در ریاض پایتخت سوریه گرد هم آمدند تا شاید بتوانند قبل از ورود به مذاکرات احتمالی با دولت بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه به دیدگاه واحدی در این رابطه دست پیدا کنند. 
    گرچه برگزاری چنین نشستی به خودی خود نشان دهنده عقب‌نشینی ریاض از مطالبات پیشین مبنی بر عدم مذاکره با دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه تحت هر شرایطی است، اما ریاض در ادامه با تلاش در راستای تشکیل این اجلاس در وسیع ترین سطح ممکن سعی دارد آبرویی برای خود دست و پا کرده و ابتکار عمل را در روند احتمالی مذاکرات برای خود به دست آوزرد.  
     
    حاضران و غائبان اجلاس ریاض
    در حالی که عربستان سعودی مدعی بود تمامی مخالفان دولت سوریه را به این اجلاس دعوت کرده است، معارضان داخل سوریه سه شنبه در هتل شیراتون دمشق گرد هم آمدند تا تاکید کنند که عربستان به دلیل حمایت از تروریسم نمی تواند بخشی از راه حل بحران سوریه باشد. 
    رؤسای احزاب معارض که در این نشست حضور یافته بودند، تاکید کردند: کنفرانس ریاض که میزبان گروههای مسلح و احزاب خارجی موسوم به معارض بود، کنفرانس مشکوکی است که برخاسته از خواسته های مردم سوریه نیست، بلکه تحت تاثیر کشور میزبان است. کسانی که به عربستان رفتند معارض سوری نیستند، زیرا این کشور در قتل عام مردم سوریه شریک است و نه تنها بی طرف نیست بلکه از تروریسم حمایت می کند بنابراین نمی تواند بخشی از راه حل سیاسی باشد. 
    شرکت کنندگان در این نشست گفتند که معارضان داخل همانند مردم سوریه در معرض حملات تروریستی و فقر و سایر مشکلات قرار دارند و مخالف کسانی هستند که خود را معارضان خارجی می نامند اما هیچ وقت جنایتهای هم پیمانان خود را محکوم نکردند و چشمشان را به روی از بین رفتن تاریخ و تمدن سوری ها بستند.
    حاضران و غایبان نشست ریاض چه کسانی بودند/ در روز امنیتی ریاض چه گذشت؟/ از جلسه در دخمه تا زیر میز زدن احرار الشامی‌ها
    برجسته ترین احزابی که در این کنفرانس شرکت کردند عبارتند از : حزب "التضامن" (حزب همبستگی)، حزب "الشباب الوطنی السوری" (حزب جوانان ملی سوری)، حزب "الشباب للعدالة و التنمیه" (حزب جوانان برای عدالت و توسعه)، حزب "سوریا" الوطن، "هیئة العمل الوطنی الدیمقراطی"
    از سوی دیگر کردهای سوریه که یکی از ساختارهای مهم این کشور به شمار می روند، احتمالاً به علت مبارزه جدی با تروریست‌های داعش و جبهه النصره مورد خشم ریاض قرار کرفته و به این اجلاس دعوت نشده اند. 
    حزب اتحاد دموکراتیک کردها و شاخه نظامی آن یعنی یگان‌های حمایت از خلق کرد که اخیرا مبارزات گسترده‌ای را بر ضد گروه تروریستی داعش دنبال می کنند، به این اجلاس دعوت نشدند. 
    همچنین نیروهای دموکراتیک سوریه شامل گروه‌های کرد و عربی نیز که موفق شدند گروه تروریستی داعش را در دو ماه گذشته از مناطق گسترده ای در شمال شرق سوریه عقب برانند نیز به این کنفرانس دعوت نشده بودند.  
    با این وجود جمع گسترده ای از مخالفان سیاسی و نظامی دولت سوریه که عمدتا مخالفان خارجی هستند، در این نشست حضور داشتند. مهم‌ترین جریان‌هایی که در نشست دو روزه ریاض حضور داشتند، شامل گروه های زیر می شوند:  
    الف: ائتلاف ملی نیروهای انقلابی و معارض سوریه  
    این ائتلاف یکی از بزرگ‌ترین گروه‌های مخالف خارج‌نشین است که 20 نماینده در کنفرانس ریاض داشت. این ائتلاف شامل تعدادی از شخصیت‌ها و احزاب مختلف و نمایندگانی از تعدادی از گروهک‌های نظامی است که در سال 2012 تشکیل شد. این ائتلاف در دوحه قطر با توافق شورای ملی سوریه و معارضان این کشور با حمایت مالی عربستان، قطر، ترکیه، آمریکا و فرانسه تشکیل شد. این ائتلاف از سوی کشورهایی که خود را دوست سوریه معرفی کرده بودند به رسمیت شناخته شد. خالد خوجه که در ترکیه مستقر است، در حال حاضر ریاست این ائتلاف را بر عهده دارد. 
    ب: کنفرانس قاهره
    خواستگاه این گروه نشست قاهره است که مصر در سال جاری میزبان آن بود و معارضانی با گرایش های مختلف در آن مشارکت کرده بودند و 150 شخصیت معارض از کسانی که در داخل و خارج سوریه ساکن بودند گردهم آمدند که شامل گروه های کُرد هم می‌شد که از مهمترین موسسان آن هیثم مناع از هیئت هماهنگی است. مناع خود از کسانی بود که از شرکت در این اجلاس خودداری کرد. نمایندگانی از این گروه پیش از این در اجلاس مسکو شرکت کرده بودند.  
     
    ج: هیئت هماهنگی ملی جریان‌های تغییر دموکراتیک  
    در سال 2011 تاسیس شد و شامل احزاب ملی، احزاب چپ، احزاب کرد، شخصیت‌های ملی می شود. هیئت هماهنگی از همان آغاز جنگ مخالفت خود را با دخالت خارجی اعلام کرده بود و در نشست‌هایی که مسکو میزبان آن بود در سال های 2014 و 2015 شرکت کرد. حسن عبدالعظیم هماهنگ کننده اصلی سیاست های این گروه است. 

    د: معارضان مستقل
    تعدادی از شخصیت‌های مستقل معارضان نیز در این نشست حاضر شده بودند.  
     ه: گروه‌های مسلح تروریستی  
    حدود 15 نماینده از گروه‌های مسلح تروریستی آمادگی خود را برای شرکت در اجلاس ریاض اعلام کردند. جریان تروریستی جیش الاسلام به عنوان ابزار اصلی اجرای سیاست‌های نظامی ریاض در سوریه دعوت برای شرکت در این اجلاس را پذیرفته بود. احرار الشام از دیگر گروه های تروریستی بود که برای حضور در این اجلاس دعوت شده بود. نور الدین زنکی، فیلق الشام، یگان ساحلی اول و دوم و دیگر گروه های وابسته به ارتش آزاد از دیگر دعوت شدگان به این اجلاس بودند. 
    از نگاه آمار و به طور کلی می توان گفت 104 شخصیت از میان معارضان منتخب ریاض به این اجلاس دعوت شد که 102 نفر از آن ها به این دعوت پاسخ مثبت دادند. برهان غلیون و هیثم مناع افرادی بودند که حضور در این نشست را نپذیرفتند. 
    لیست کامل دعوت شدگان به این اجلاس را در زیر می بینید: 
    1- سرگرد محمد منصور، 2- سرتیپ عوض احمد العلی، 3- أیاد محمد شمسی، 4- أحمد الجربا، 5- أحمد العسراوی، 6- أحمد العودة، 7- احمد عوض، 8- أدیب الشیشکلی، 9- أسامة الرفاعی، 10- أسعد الزعبی، 11- أنس العبدة، 12- أیمن أصفری، 13- بدر جاموس، 14- برهان غلیون (شرکت نکرد)، 15- بسام صقر، 16- بسمة قضمانی، 17- بشار منلا، 18- بشیر اسحاق سعدی، 19- جمال سلیمان، 20- جورج صبرا، 21- جون نسطة، 22- حسن أحمد إبراهیم، 23- حسن حاج علی، 24- حسن عبد العظیم، 25- خالد خوجة، 26- خلف داهود، 27- خالد المحامید، 28- سلیمان عبید، 29- عبد المجید یاسین الحمیدی لویس، 30- ریاض حجاب، 31- ریاض سیف، 32- ریاض نعسان آغا، 33- زکی خرابة، 34- زیاد أبو حمدان، 35- زیاد وطفة، 36 - سالم المسلط، 37- سامر حبوش، 38- سمیر نشار، 39- سهیر أتاسی، 40- صفوان عکاش، 41- طارق أبو الحسن، 42- عارف دلیلة، 43- عالیة منصور، 44- عبد اللطیف الحورانی، 45- عبد الإله فهد، 46- عبد الأحد سطیفو، 47- عبد الباسط سیدا، 48- عبد الحکیم بشار، 49- عبد الرحمن مصطفى، 50- عبد القادر سنکری، 51- عبد اللطیف الدباغ، 52- عبد المجید حمو، 53- عبده حسام الدین، 54- عبده عباس النجیب، 55- عقاب یحیى، 56- عمار القربی، 57- غسان تیناوی، 58- فاروق طیفور، 59- فایز سارة، 60- فداءحورانی، 61- فرح الأتاسی، 62- فضل الله الحجی، 63- فؤاد علیکو، 64- قاسم الخطیب، 65- قاسم الکسور، 66- لبیب نحاس، 67- لمیا الحریری، 68- لؤی حسین، 69- لؤی صافی، 70- مازن درویش، 71- مالک أسعد، 72- محمد بیرقدار وائل، 73- محمد حاج علی، 74- محمد عبد القادر مصطفى، 75- محمد قداح، 76- محمد مصطفى علوش، 77- محمود الکسر، 78- مرح البقاعی، 79- مصطفى الصباغ، 80- مصطفى أوسو، 81- معاذ الخطیب، 82- منذر ماخوس، 83- منى غانم، 84- منیر بیطار، 85- میشیل کیلو، 86- ناصر محمد الحریری، 87- نبراس الفاضل، 88- نجیب الغضبان، 89- نذیر الحکیم، 90 - نصر الحریری، 91- نغم غادری، 92- نواف الفارس، 93- نورا الجیزاوی، 94- هادی البحرة، 95- هانی طعمة، 96- هند قبوات، 97- هیثم المالح، 98- هیثم رحمة، 99- هیثم مناع (شرکت نکرد)، 100- ولید الزعبی، 101- یحیى العریضی، 102- یحیى عزیز، 103- یحیى قضمانی، 104- یوسف محلی.
    فضای پلیسی و خفقان در کنفرانس ریاض  
    مقامات سعودی ده‌ها تن از مخالفان سیاسی و نظامی دولت سوریه را در شرایطی شبیه به دخمه در هتل اینترکونتیننتال ریاض گرد هم آوردند. آنها در سالنی شبیه به داخل یک صخره گرد هم جمع شدند ، بگونه ای که تمامی کانال‌های ارتباط آنها با خارج قطع شد. نیروهای امنیتی در تمامی طبقات این هتل مستقر شده بودند. به نظر می‌رسید مأموریت این نیروها ممانعت از هرگونه برخورد عناصر شرکت ‌کننده در اجلاس با اهالی رسانه‌های جمعی است. 
    عربستان سعودی در حالی  قصد ارائه بیانیه ای متحد از این اجلاس کرده بود که از همان ابتدا موج اختلافات میان اعضای شرکت‌کننده ملموس بود. به عنوان مثال جنبش احرار الشام شاخه نظامی مرتبط با گروه تروریستی القاعده از مشارکت مخالفان نزدیک به دولت سوریه در این اجلاس انتقاد می‌کرد. همین اختلافات در نهایت باعث شد احرار الشام پنج شنبه و در عصر روز دوم اجلاس از آن خارج شود. 
    مقامات سازماندهی کنندگان این اجلاس البته کار خود را دنبال می کردند، آنها بندهای بیانیه پایانی اجلاس را قبل از آغاز آن تهیه و تدوین  کرده بودند. در همین راستا محمد بن نایف ولیعهد عربستان سعودی به نمایندگان گروه‌های مسلح گفت که عربستان در کنار مردم سوریه حضور بشار اسد در هر روش دائم و موقت برای حل بحران عراق رد می‌کند. این چیزی بود که با مفاد بیانیه وین که ریاض مدعی است اجلاس خود را برای اجرای بندهای آن تشکیل داده، در تناقض است. در بیانیه وین تأکید شده است این موضوع باید به مردم سوریه واگذار شود.  
    یکی از شرکت‌کنندگان در این نشست گفت که تمامی کانال‌های ارتباطی در داخل سالن اجلاس قطع شده بود، همچنین تمامی روزنامه‌نگاران قبل از ورود هیئت های دعوت شده از هتل اخراج شدند. تنها تصاویری از این اجلاس به بیرون درز پیدا می کرد که خبرگزاری رسمی عربستان آن را تهیه کرده است. خبرنگار خبرگزاری فرانسه در محل برگزاری اجلاس توضیح می‌دهد که سانسور رسانه‌ای شدیدی بر نشست های انجام شده اعمال می شود و شرکت‌کنندگان از هر نوع اظهارنظر یا صحبت با اهالی مطبوعات منع می‌شوند. 
    خبرگزاری واس (خبرگزاری رسمی عربستان) به عنوان تنها کانال هدایت شده ارتباط اجلاس مذکور با دنیای خارج اعلام کرد که عادل الجبیر در این نشست ضمن سخنانی ابراز امیدواری کرد که این اجلاس مثمر ثمر واقع شود. خالد خوجه رئیس ائتلاف ملی نیز در این رابطه ابراز خوش بینی کرد.   
    با وجود تمام تدابیر امنیتی انجام شده و اقدامات از پیش تعیین شده مقامات ریاض برای این اجلاس، بیانیه پایانی صادره از آن تنها ناظر بر تکرار برخی مواضع گذشته مطرح شده از سوی مخالفان بوده و هیچ راهکار جدی از جمله در زمینه تشکیل گروهی برای مذاکره احتمالی با نمایندگان دولت سوریه در آن مشاهده نمی شود.
    البته نگاهی به مفاد بیانیه پایانی این اجلاس نشان می دهد که دولت عربستان از شرکت کنندگان در اجلاس چک سفید امضا گرفته و خود را در هر نوع مذاکره با نمایندگان دولت سوریه تام الاختیار قرار داده است. از جمله این اختیارات آزادی کامل در تعیین گروه مذاکره کننده مخالفان است. 
    این بیانیه تأکید دارد که حل بحران سوریه در درجه اول به صورت سیاسی خواهد بود و عملیات انتقالی مسئولیت مردم سوریه است. حاضران در این نشست آمادگی خود را برای ورود به مذاکرات با دولت سوریه براساس مفاد کنفرانس ژنو 1 اعلام و تاکید کردند که توافق شده که گروهی برای مذاکره با نمایندگان دولت سوریه تشکیل شود. براساس بیانیه پایانی همچنین در این نشست توافق شد که هیئتی از مخالفان دولت سوریه تشکیل شود که مقر آن در ریاض بوده و انتخاب اعضای هیئت مذاکره‌ کننده با نمایندگان دولت را برعهده داشته باشد. 
    حاضران همچنین بر حفظ مؤسسات دولتی سوریه و بازسازی مؤسسات نظامی و امنیتی و تمسک به وحدت اراضی این کشور و تشکیل دولت غیر نظامی و فدرالیزه سازی اداری تاکید کردند. 
    عوامل ناکامی نشست ریاض  
    با اشاره به فضای پلیسی حاکم بر اجلاس ریاض و به تعویق انداختن موضوعاتی جنجالی نظیر تعیین کار گروه مذاکره با دولت سوریه به نظر می‌رسد اختلافات ناشی از برگزاری این نشست در آینده‌ای نزدیک بیش از پیش خود را نشان دهد. این همان چیزی است که کارشناسان متعدد مسائل بین‌الملل نسبت به آن هشدار دادند ، اما عربستان سعودی با ایجاد فضایی که بخشی از آن تشریح شد مانع از بروز این اختلافات در روزهای برگزاری اجلاس شد. 
    تمامی تحولات منطقه ای و بین المللی در این مرحله نشان دهنده تشدید تنش ها بین گروه های مختلف است. این موضوع باعث افزایش چالش های موجود در سوریه و اختلال در امنیت تمام منطقه خواهد شد. گروه های کشتار که در مناطق مختلف سوریه در تردد هستند، همچنان به صورت علنی به قتل و کشتار و تخریب کشور ادامه می دهند. منابع آگاه از روند جنگ سوریه و تبعات آن می دانند که هر نوع صحبتی در مورد کنفرانس های مختلف، واقع گرایانه نیست،  چرا که اصلاً گروه های معارض مرده هستند و تلاش های مختلفی برای احیای آن ها انجام می شود.
     آنجه که در عرصه سوریه در حال حاضر مشاهده می شود گروه های معارض مسلحی هستند که به سختی با دولت می جنگند و دولت سوریه نیز به همراه متحدان خود به دنبال پاکسازی کامل آن ها از تمامی اراضی سوریه است.
    بحران مخالفان سوریه از حد تناقض‌های منطقه‌ای و بین‌المللی عبور کرده و به ماهیت و نحوه ساختار آنها باز می‌گردد. روزهای گذشته حجم گسترده‌ای از بحران میان این گروه ها را نشان داده و به نظر می‌رسد کنفرانس ریاض از حل و فصل آن ناتوان باشد.  

    بحران موجود در میان معارضان سوری را می‌توان در سه موضوع مطرح کرد:  
    الف: اختلافات موجود در مورد نمایندگی بویژه بین ائتلاف و هیئت هماهنگی. چرا که ائتلاف هر رقیبی برای خود جهت نمایندگی مخالفان در محافل بین‌المللی را رد می کند و گروه دوم منحصر کردن ائتلاف به این مأموریت را نمی پذیرد، این موضوع بویژه در تعیین گروه مذاکره کننده با دولت سوریه در مذاکرات احتمالی آینده دامنه اصلی اختلافات را ایجاد خواهد کرد. 
    ب: اختلافات داخلی در درون این ساختارها باعث بروز شکاف ها و انشقاقاتی در میان آنها شده است. این موضوع را می‌توان در مورد هیئت هماهنگی مشاهده کرد که هیثم مناع اخیرا از آن جدا شده و جریان جدیدی را تشکیل داده است. اوضاع داخلی ائتلاف نیز در حال حاضر به این ‌صورت است. شکاف‌ها و صف‌بندی‌های داخلی در میان عناصر ائتلاف کاملاً ملموس است و در روزهای گذشته نیز خود را نشان داده است.
    ج: راه حل سیاسی سومین مشکل موجود در مسیر توافق دو گروه اصلی این اجلاس بر یک روش واحد است. این در حالی است که بیانیه پایانی اجلاس ریاض در مورد راه حل سیاسی بحران سوریه نیز کاملا مبهم است.اما وزنه سیاسی و نظامی روسیه که در روند بحران سوریه  در سال جاری از طریق کنفرانس های مسکو 1 و 2 ملموس بود، نتایج سیاسی مهمی را در پی داشت.
    هیئت هماهنگی از حاضران در این اجلاس ضمن تلاش در نگه داشتن موقعیت خود به عنوان معارض در زمینه اعطای اولویت به مبارزه با تروریسم و حل مشکل بشار اسد و پذیرش حضور وی در مرحله انتقالی به سمت طرح روسیه متمایل شده است. این در حالی است که ائتلاف مخالفان این موضوع را رد کرده و به مبنا قرار گرفتن قطعنامه بین المللی 2118 به عنوان راه حل بحران اصرار دارد.  
     بیانیه پایانی که کنفرانس ریاض ارائه کرده، مشخص است. این بیانیه بر طرح مرجعیت روند سیاسی در سوریه براساس بیانیه ژنو 1 به تاریخ 30 ژوئن 2012 تأکید دارد که به تصویب شورای امنیت رسیده و قطعنامه 2118 در مورد آن صادر شده است. در این قطعنامه به صراحت آمده است که روند سیاسی باید با تشکیل هیئت انتقالی حاکم با اختیارات کامل دنبال شود. این موضوع اختلافات گسترده‌ای بین دو طرف ایجاد کرده ، چرا که ائتلاف مخالفان بر مواضع خود در مورد ضرورت نقش نداشتن بشار اسد در مرحله انتقالی اصرار دارد، موضعی که عربستان سعودی و ترکیه و قطر بر آن تأکید دارند.  به این ترتیب به نظر می‌رسد روند متحد کردن مخالفان سوریه حتی با صدور این بیانیه بعید به نظر می‌رسد. چرا که چنین سندی خیلی زود از بین خواهد رفت. مشکل موجود تنها مرتبط با ایجاد هیئتی متحد از مخالفان برای مذاکره با دولت سوریه نیست،بلکه در مورد دیدگاه‌های واضح آنها در زمینه راه حل سیاسی بدون در نظر گرفتن منافع گروه های دیگر است.
    همچنین به نظر می‌رسد این اجلاس از اعتبار بین‌المللی و پذیرش خارجی نیز برخوردار نخواهد بود ، چرا که ریاض برخی از جریان‌های سیاسی که خود را بخشی از ساختار مخالفان دولت می‌خوانند نظیر اتحادیه دموکراتیک کرد، جبهه مردمی آزادی و تغییر ، تریبون دموکراتیک و جنبش جامعه لیبرال را از شرکت در این اجلاس منع کرده است. بویژه اینکه برخی جریان های مذکور نقش قابل توجهی در روند مبارزه با تروریسم در سوریه ایفا کرده اند که در حال حاضر به اولویت  اصلی غرب تبدیل شده است. این موضوع باعث خدشه دار شدن اعتبار بین المللی اجلاس مذکور شده است.
    نظرات 0 + ارسال نظر
    برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
    ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد