سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

تحریم غیرمستقیم ایران پس از برجام
مجلس نمایندگان آمریکا طرح محدودیت تردد سفرکنندگان به ایران، عراق و سوریه را تصویب کرد

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه به طرحی جنجالی رأی دادند که هدف از آن محدود کردن ورود افرادی است که اخیرا به ایران، عراق، سوریه یا سودان سفر کرده‌اند.

خبرگزاری فارس: مجلس نمایندگان آمریکا طرح محدودیت تردد سفرکنندگان به ایران، عراق و سوریه را تصویب کرد                

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه به بهانه مقابله با تهدید تروریسم، طرحی را تصویب کرد که در صورت تبدیل به قانون، سفر افرادی را که اخیرا در یکی از چهار کشور ایران، عراق، سوریه و سودان حضور داشته‌اند به آمریکا، محدود می‌کند.

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، این طرح با 407 رأی مثبت در برابر تنها 19 رأی منفی به تصویب رسید.

پیش از این روزنامه «لس آنجلس تایمز» گزارش داده بود که طرح مجلس نمایندگان بعد از گفت‌وگوهای مخفیانه میان مقامات کاخ سفید و رهبران کنگره تهیه شده است.

بر اساس این طرح، شهروندان 38 کشور «دوست آمریکا» که مطابق قوانین این کشور در حال حاضر بدون اخذ روادید تا سقف 90 روز می‌توانستند وارد خاک آمریکا می‌شوند، در صورتی که در 5 سال گذشته به ایران، سوریه، عراق یا سودان سفر کرده باشند، بایستی مورد بررسی قرار گیرند.

قوانین جدید آمریکا در زمینه ویزا، همچنین از تمامی این 38 کشور می‌خواهد اطلاعات مربوط به مسافران به خاک آمریکا را در اختیار کاخ سفید قرار دهد. کشورهایی که در همکاری در این زمینه قصور به خرج دهند، از برنامه سفر بدون روادید به آمریکا اخراج خواهند شد.

«باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی روز یکشنبه خود خواستار بررسی دقیق‌تر کسانی شده بود که از طریق برنامه مذکور به این کشور سفر می‌کنند. 

واشنگتن تغییرات جدید در برنامه معافیت از روادید را به بهانه حملات تروریستی پاریس و همچنین تیراندازی‌های «سن‌برناردینو» در ایالت کالیفرنیا اعمال کرده است. 

هرچند این طرح در سنا مخالفانی دارد، اما با توجه به گزارش‌های منتشر شده در مورد حمایت کاخ سفید از این مصوبه، انتظار می‌رود این طرح نهایتا به قانون تبدیل شود.

پیش از این بسیاری از کارشناسان اروپایی با این طرح مخالفت کرده بودند، چراکه عملا اتباع اروپایی از جمله کشورهایی چون فرانسه، آلمان و انگلستان که برای کار یا گردشگری به این کشورها سفر کرده باشند، برای ورود به آمریکا با مانع مواجه شده و باید درگیر فرآیند صدور روادید شوند.

تصویب این طرح می‌تواند برای ایران نیز که با رفع احتمالی تحریم‌ها انتظار افزایش مناسبات تجاری و گردشگری با اروپا را دارد، تبعات منفی داشته باشد.

از این رو، تصویب این طرح را می‌توان تحریمی غیرمسقیم برای ایران به شمار آورد.

در این طرح در حالی نام ایران به عنوان یکی از 4 کشور تهدیدآمیز مطرح شده که بر اساس آمارهای موسسات غربی، اتباع این کشور نه در میان اعضای داعش و نه در میان هواداران آن در فضای مجازی، جایگاهی ندارند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، تونس، عربستان، کویت، امارات، قطر، لیبی و حتی چند کشور اروپایی بیشترین اتباع را در میان اعضا و طرفداران داعش دارند.

سفیر عراق در سازمان ملل: بغداد خواستار خروج فوری نظامیان ترکیه است

نماینده دائم عراق در سازمان ملل متحد می‌گوید حضور نظامیان ترکیه در خاک عراق «غیرقانونی» است و بغداد خواستار خروج فوری آنان است.

خبرگزاری فارس: سفیر عراق در سازمان ملل: بغداد خواستار خروج فوری نظامیان ترکیه است                

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «محمد علی الحکیم» نماینده عراق در سازمان ملل، سه‌شنبه در جمع خبرنگاران گفت که حضور نظامیان ترکیه در عراق، «غیرقانونی» است.

ترکیه هفته گذشته اعلام کرد که دهها نظامی خود را در نزدیکی شهر موصل در شمال عراق در استان نینوا مستقر کرده و هدف آن آموزش نیروهای کرد (پیشمرگه) است حال آنکه بغداد اعلام کرد که اصلا چنین درخواستی از ترکیه نکرده است.

بنا بر گزارش «میدل ایست آنلاین»، محمد الحکیم می‌گوید مذاکرات دوجانبه بغداد و آنکارا برای حل این مسئله «به شکل مثبت» پیش می‌رود.

سفیر عراق این را رد کرد که بغداد، مسکو را مأمور کرده باشد که این موضوع را در شورای امنیت مطرح کند. او گفت: «مسئله مفید، بحث دو جانبه جاری میان آنکارا و بغداد است که الان به شکل خوبی پیش می‌رود». 

در عین حال محمد الحکیم تکرار کرد که عراق خواستار خروج فوری نظامیان ترکیه از خاک عراق است چرا که «حضور آنان غیرقانونی» و نقض منشور سازمان ملل متحد است.ترکیه پس از تهدید و ضرب‌الاجل بغداد برای خروج نیروهای ترکیه، اعلام کرد که دیگر نیروی جدیدی به شمال عراق اعزام نمی‌کند اما حاضر نیست نیروهای حاضرش در شمال عراق را خارج کند.روسیه نیز که این روزها به دلیل اقدام ترکیه در سرنگون کردن هواپیمای «سوخو-24» در شمال سوریه، مشغول مجازات آنکاراست، با طرح این مسئله در سازمان ملل اعلام کرد که این اقدام ترکیه، نقض حاکمیت عراق است.

احتمال ارسال اورانیوم ۲۰ درصد ایران به قزاقستان با مشارکت آمریکا/ گفت‌وگوی محرمانه مونیز و صالحی در عمان

رسانه‌های آمریکایی روز سه‌شنبه مدعی شدند ایران در حال بررسی گزینه انتقال بخشی از اورانیوم غنی‌شده مازاد خود به بانک سوخت قزاقستان است.

خبرگزاری فارس: احتمال ارسال اورانیوم ۲۰ درصد ایران به قزاقستان با مشارکت آمریکا/ گفت‌وگوی محرمانه مونیز و صالحی در عمان                

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در حالی که با انتشار گزارش نهایی «یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و تدوین پیش نویس قطعنامه شورای حکام آژانس برای مختومه اعلام کردن مسئله ابعاد احتمالی نظامی، برنامه جامع اقدام مشترک در آستانه اجرایی شدن قرار گرفته، ایران باید به زودی در مورد نحوه کاهش حدود 9 تنی ذخایر اورانیوم با غنای 5% و همچنین به صفر رساندن ذخایر 20% خود تصمیم‌گیری کند.  

در حالی که پیش از این بحث مبادله اورانیوم غنی‌شده ایران با اورانیوم خام روسیه مطرح شده و حتی نماینده روسیه در آژانس هم گفته بود این فرآیند ظرف یک ماه تکمیل می‌شود، رسانه‌های آمریکایی روز سه‌شنبه مدعی شدند که ایران در حال بررسی گزینه انتقال اورانیوم غنی‌شده خود به بانک سوخت تازه‌افتتاح‌شده قزاقستان است.روزنامه «وال‌استریت ژورنال» به نقل از افراد مطلع نوشته است که آمریکا در حال کمک به ایران است تا بخشی از ذخایر اورانیوم خود را به قزاقستان ارسال کند. این روزنامه به نقل از مقامات ایرانی و آمریکایی نوشته است که طرفین امیدوارند این اقدام از ماه آینده اجرایی شود.

وال‌استریت‌ ژورنال به نقل از مقامات غربی مدعی شده است که حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران به واسطه در پیش بودن انتخابات مجلس، مشتاق است که تحریم‌ها هرچه زودتر رفع شوند. این مقامات می‌گویند این نگرانی وجود دارد که اگر تحریم‌ها به سرعت رفع نشوند، مخالفت‌های داخلی با آن افزایش یابد.

بنا بر این گزارش، ایران برای کاهش ذخایر اورانیوم با غنای 5% خود روی روسیه حساب کرده است، اما در زمینه کاهش ذخایر اورانیوم با غنای 20% از طریق تبدیل به صفحه سوخت که بازگرداندن اورانیوم به حالت اول را بسیار دشوار می‌کند، با چالش فنی مواجه شده و به همین جهت باید بخش اعظم این ذخایر را به خارج از کشور منتقل کند. ایران در حال حاضر از محل تولیدات گذشته خود حدود 200 کیلوگرم اورانیوم با غنای 20% در فرم‌های مختلف دارد که این میزان بر اساس توافق هسته‌ای باید به صفر برسد.

به نوشته این روزنامه آمریکایی، در هفته گذشته ایران و 1+5 مذاکرات متعددی در رابطه با نحوه کاهش ذخایر 20% داشته‌اند و این گفت‌وگوها همچنان ادامه دارد. یکی از این گفت‌وگوها ماه گذشته به صورت محرمانه در عمان و با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا صورت گرفته است.

بر اساس طرح ادعایی این روزنامه، ایران قرار است قراردادی تجاری با قزاقستان به امضا برساند که بر اساس آن این کشور برای دوره‌ای احتمالا چندین ساله، ده‌ها کیلوگرم از ذخایر اورانیوم با غنای 20% ایران را نگهداری خواهد کرد. به گفته افراد مطلع، این قرارداد هنوز نهایی نشده و بخش‌های مهمی از آن از جمله نقش دقیق قزاقستان، هنوز مشخص نشده است.به نوشته وال‌استریت ژورنال، عجله ایران در سال 2014 برای تبدیل پودر اورانیوم 20% به اکسید که موجب شد بخشی از این ذخایر به پسماند تبدیل شوند، یکی از دلایلی است که تهران اکنون با چالش فنی مواجه شده است.

همچنین در جریان تبدیل 60 کیلوگرم اکسید اورانیوم به صفحات سوختی نیز پسماندهایی ایجاد شده است. به همین جهت اکنون کاهش ذخایر اورانیوم 20% به امری زمان‌بر مبدل شده است.علاوه بر این ظرفیت ایران برای تبدیل اکسید به صفحات سوخت هم نهایتا ماهانه 5 تا 6 کیلوگرم در ماه است، که این بدان معنی است که تهران برای تبدیل تمام ذخایر 20% خود به صفحات سوختی به چندین ماه زمان، حتی بیشتر از یک سال زمان نیاز دارد که این امر اجرای توافق هسته‌ای را به تعویق می‌اندازد.

وزارت خارجه قزاقستان تاکنون در مورد این گزارش اظهار نظر نکرده است.

بعد از عملیات روسیه در سوریه تقاضا برای خرید جنگنده های سوخو افزایش یافته

عملیات ضد تروریستی موفق نیروی هوایی روسیه در سوریه افزایش تقاضا برای خرید جنگنده های سوخو، ساخت این کشور، و به ویژه سوخوی بیست و چهار و سو - سی و چهار را به دنبال داشته است.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از «ایزوستیا»، معاون وزیر دفاع روسیه با اشاره به این که این جنگنده ها در عملیات علیه (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش قابلیت‌های خود را به نمایش گذاشته اند و چیزی از هواپیماهای غربی کم ندارند تأکید کرد این جنگنده ها مایه افتخار نیروهای مسلح روسیه هستند و مدت طولانی در ترکیب نیروی هوایی باقی خواهند ماند.
به گفته یوری باریسف کشورهای زیادی عملکرد این هواپیماها را زیر نظر دارند و خواستار خرید آنها هستند. منبع: خبرگزاری صدا و سیما
هجوم گرگ‌های خاکستریِ ترکیه به روسیه+عکس

گرگ‌های خاکستری یک سازمان ترک قومی افراطی است که در اواخر دهه نود قرن گذشته با ابتکار الپ ارسلان تورکش و با نظارت حزب جنبش قومی تشکیل شد.

خبرگزاری فارس: هجوم گرگ‌های خاکستریِ ترکیه به روسیه+عکس                

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، این تصویر که در آن سه مرد با انگشتهای خود علامت "گرگهای خاکستری" را نشان می دهند، از سوی لینور اسلاموف فرمانده عملیات محاصره شبه جزیره کریمه منتشر شده است. وی در یادداشت خود در زیر این تصویر آورده است: " شرکای ترک ما از سازمان گرگهای خاکستری در این محاصره با ما مشارکت می کنند. حلقه محاصره تنگ تر می شود".

 

 

گفتنی است که گرگهای خاکستری یک سازمان ترک قومی افراطی است که در اواخر دهه نود قرن گذشته با ابتکار الپ ارسلان تورکش و با نظارت حزب جنبش قومی تشکیل شد. این سازمان در دهه هفتاد دست به اقدامات خونین و خشن زد و در  برهه ای از زمان، یک سازمان تروریستی به شمار آمد و به نظر می رسد که بار دیگر در مسیر آغاز اقدامات تروریستی قرار دارد.شبکه "سی ان ان ترک" یک نوار ویدئویی از فرمانده گروه مسلحی که به سمت دو خلبان هواپیمای روسی سو-24 تیراندازی کرد، منتشر کرد. این شخص آلپ ارسلان جیلیک یکی از اعضای سازمان افراطی گرگهای خاکستری و پسر شهردار سابق یکی از شهرهای ترکیه است.در ماه سپتامبر گذشته نیز احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه در آنکارا به زیارت قبر الپ ارسلان تورکش بنیانگذار سازمان گرگهای خاکستری و حزب جنبش قومی رفت.منبع: العالم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد