سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

ادعای مذاکره محرمانه بین تهران و ریاض در مسقط

یک روزنامه فرامنطقه‌ای مدعی شده است ایران و عربستان سعودی با میانجیگری عمان در حال مذاکره درباره برخی مسائل منطقه از جمله سوریه، یمن و عراق هستند.
 به گزارش مشرق، روزنامه رای‌الیوم به نقل از برخی منابع موثق ادعا کرد مذاکرات سری در مسقط بین ایران و عربستان سعودی با نظارت دولت عمان با هدف دستیابی به راهکارها و تفاهم‌هایی درباره برخی مسائل منطقه‌ای به‌ویژه سوریه، یمن و عراق در حال انجام است.
این منابع افزودند، طرفین ایرانی و سعودی بر ادامه این مذاکرات تأکید دارند. این مذاکرات در صورت بروز اختلافات در برخی پرونده‌ها، به بررسی پرونده‌های بسیار ساده منتقل می‌شود و سپس بررسی مسائل بسیار پیچیده ازسر گرفته خواهد شد.طبق ادعای این منابع، توافق برای برگزاری کنفرانس ژنو بین طرف‌های درگیر یمنی و نیز توافق آتش‌بس قبل از این نشست، نتیجه این تفاهم‌های ایران و عربستان سعودی است.این خبر در حالی منتشر می‌شود که وزیر خارجه دولت مستعفی یمن، صبح امروز- سه‌شنبه- اعلام کرد طرف‌های درگیر همزمان با برگزاری مذاکرات صلح به میانجیگری سازمان ملل متحد در سوئیس، آماده اجرای آتش‌بس یک هفته‌ای هستند.«عبدالملک المخلافی» گفت: «توافقنامه آتش‌بس از پانزدهم دسامبر (24 آذر) همزمان با آغاز مذاکرات صلح اجرا خواهد شد.» منبع:
تسنیم

روسیه: ترکیه سناریوی عراق را در سوریه تکرار نکند

نماینده روسیه در سازمان ملل از ترکیه خواست تا اقدامی مانند ارسال نیروهای نظامی به خاک عراق را در سوریه تکرار نکند.
 به گزارش مشرق، خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد: ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل عنوان داشت روسیه از ترکیه انتظار دارد که اقداماتی که درعراق مانند ارسال نیروهای نظامی انجام داد در سوریه انجام ندهد.
شورای امنیت در نشست پشت درهای بسته مساله ارسال نیروهای نظامی ترکیه به خاک عراق را بررسی کرد.
چورکین تاکید کرد: امیدواریم که آنکارا به نگرانی‌های دبیرکل سازمان ملل و تعدادی از اعضای شورای امنیت در این خصوص توجه کند تا اوضاع در عراق آرام شود و درخواست‌های دولت این کشور محقق شود.
وی در ادامه عنوان داشت: ورود نیروهای نظامی ترکیه به خاک عراق برای آمریکا کاملا غیرمنتظره بود و این مساله بار دیگر نشان می‌دهد که ترکیه یک بازیگر غیرقابل پیش بینی است و بااقدامات خود نه تنها عراقی‌ها بلکه همگان را ناراحت می‌کند.
چورکین بعد از نشست شورای امنیت نسبت به نتائج این نشست ابراز ناامیدی کرده و عنوان داشت که این نشست هیچ نتیجه‌ای برای الزام آنکارا برای اتخاذ تصمیمی در خصوص خارج کردن نیروهای خود از عراق در بر نداشت.بحران میان آنکارا و بغداد بعد از ورود 150 نیروی نظامی ترکیه با تجهیزات خود به خاک عراق تشدید شد.دولت عراق از ترکیه خواسته بود تا نیروهای خود را از کشورش خارج کند و برای این اقدام حتی به شورای امنیت نیز مراجعه خواهد کرد. منبع: ایسنا
پنتاگون در حال طراحی سامانه ویژه هدف قرار دادن موشک‌های بالستیک ایران
پایگاه «بیزینس اینسایدر» گزارش داد که وزارت دفاع آمریکا از چندی پیش در حال طراحی سامانه ضد موشکی ویژه‌ای برای مقابله و هدف قرار دادن توامندی‌های موشکی بالستیک ایران است.
 به گزارش مشرق، یک پایگاه استرالیایی در گزارشی نوشته که وزارت دفاع این کشور به منظور مقابله با توانمندی‌های موشکی ایران در حال طراحی سامانه ضد موشکی ویژه بوده است.
«بیزینس اینسایدر» در گزارشی با عنوان «آمریکا در حال ساخت یک سامانه جدید پیشرفته دفاعی موشکی است»، به اقدامات پنتاگون برای مقابله با توامندی‌های موشکی ایران پرداخته است.
در ابتدای این گزارش به آزمایش‌های موشک‌های بالستیک ایران از جمله موشک «عماد» اشاره و تاکید شده که واشنگتن از چندی قبل انتظار این اقدامات را داشته و به همین منظور تدابیری برای مقابله با آن اندیشیده است.منبع: فارس
افشای نقش عربستان و قطر درشکل‌گیری داعش
رئیس پیشین MI6 با افشای نقش شاهزادگان قطر و عربستان در شکل‌گیری داعش، گفت: بندر بن سلطان تاکید داشت که باید به روش نازی‌ها، شیعیان را قتل عام کرد.به گزارش مشرق، رئیس سابق سازمان اطلاعات انگلیس (MI6) با افشای گوشه‌ای از چگونگی شکل‌گیری گروهک تکفیری صهیونیستی داعش و نقش رژیم آل سعود و قطر در حمایت از آن گفت: بندر بن سلطان رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان گفته بود بلایی که نازی‌ها بر سر یهودیان آوردند بر سر شیعیان و علوی‌ها خواهد آمد.
روزنامه ایندیپندنت در گزارشی با استناد به سخنرانی ریچارد دیرلاو فاش کرد عربستان به داعش کمک کرد تا بر شمال عراق تسلط یابد زیرا ریاض این کار را بخشی از «عملیات گسترده قتل عام شیعیان و تبدیل زندگی آنها شبیه زندگی یهودیان در سایه نازیهای آلمان» می دانست.
دیرلاو هفته گذشته در مؤسسه سلطنتی خدمات انگلیس گفته بود: «بندر بن سلطان پیش از عملیات یازده سپتامبر سال 2001 میلادی در نیویورک به طور شفاهی به من گفت: آن روز در خاورمیانه، دور نیست که یک میلیارد سنی بر شیعیان تسلط یابند». منظور بندر بن سلطان از این جمله قتل عام شیعیان است.
دیرلاو افزود: لحظه مرگباری که بندر بن سلطان به شیعیان وعده آن را داده بود فرا رسید و این کار نیز فقط به قتل عام گسترده شیعیان به واسطه عملیات انتحاری که از سال 2003 میلادی تاکنون بیش از یک میلیون شیعی بر اثر خودروهای بمب گذاری شده و عملیات انتحاری کشته شدند، محدود نبوده است.
به گفته وی تسلط بر شمال عراق یعنی نینوا و موصل، زمانی که داعش به کشتار زنان و کودکان شیعی و ایزدی ها و قتل عام دانشجویان دانشکده هوایی (پایگاه اسپایکر) و دفن آنان در گورهای جمعی دست زد به واسطه کمکهای عربستان بود.
دیرلاو ادامه داد: مزارهای شیعیان و مساجد آنان در موصل و در یک شهر ترکمانی شیعه نشین در نزدیکی تلعفر منفجر شد و داعش روی چهار هزار خانه به اعتبار «غنیمت جنگی» دست گذاشت و بدین ترتیب زندگی شیعیان در عراق و همچنین علوی هایی که شعبه‌ای از شیعیان در سوریه هستند و همچنین زندگی مسیحیان و اتباع اقلیتهای دیگر از زندگی یهودیان در مناطق تحت کنترل نازی ها در اروپا در دهه 1940 میلادی، خطرناکتر شد.
به گفته دیرلاو، حمایتهای هنگفت و مداوم مالی عربستان و قطر از داعش در تسلط و سیطره داعشی ها بر مناطق سنی نشین در عراق نقش مهم و اساسی داشته است و چنین اتفاقاتی به سادگی و به خودی خود رخ نمی دهد و همکاری بین اکثریت سنی در عراق و داعش بدون دستورات و رهنمودها و موافقت حامیان مالی خلیجی امکان پذیر نبود.ایندیپندنت نوشت: رسانه ها به بمب خبری که رئیس سابق سازمان اطلاعات انگلیس در سخنرانی اش در خصوص طرح بندر بن سلطان برای کشتار شیعیان و علوی ها و اقلیتهای دیگر منفجر کرد، متمرکز نشدند بلکه بر تهدید داعش علیه غرب تمرکز کردند، در صورتیکه دیرلاو تأکید کرد تهدید داعش علیه غرب بر خلاف تهدید القاعده، بزرگنمایی می شود، زیرا القاعده به تهدید منافع غرب تاکید داشت، اما داعش به اجرای طرح بن سلطان برای کشتار کسانی متمرکز شده است که داعش آنها را بر اساس عقیده وهابیت غیر مسلمان و کافر می داند.
دیرلاو افزود از زمانیکه ده سال پیش از سمتش بازنشسته شد تا زمانیکه در دانشگاه کمبریج به عنوان سخنران شود از داخل شبکه اطلاعات خبری ندارد اما بر اساس تجربه می گوید تفکر راهبردی عربستان سعودی بر دو پشتوانه عمیق و ریشه دار مبتنی است و آنها یعنی سعودی ها معتقدند هیچ گونه به چالش طلبی را درخصوص قیمومیت بر مقدسات اسلامی را نمی پذیرند و این فقط برای آنهاست دوم آنکه معتقدند وهابیت، دین اسلامی درست و پاک است و بقیه زندق و کافر هستند.دیرلاو درباره نفاق عربستان در خصوص ادعای مبارزه با تروریسم گفت: سعودی ها عملا جهادی ها را در داخل سرکوب می کنند اما در خارج آنها را با استناد به عقیده وهابیت به ویژه برای کشتار شیعیان تشویق و ترغیب و حمایت می کنند.
این سخنان دیرلاو یادآور یکی از تلکس‌های پایگاه اینترنتی ویکلیکس است که به سال 2009 میلادی مربوط می شود زمانیکه هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا گفته بود:« عربستان همچنان پایگاه اساسی و قاطع القاعده و جنبش طالبان و گروه لشکر طیبه پاکستان و دیگر گروههای تروریستی است.»
دیرلاو افزود: «علت اقدام سعودی علیه القاعده نیز فعالیتهای اخیر القاعده در داخل عربستان بود، نه مبارزه با تروریسم در خارج». منبع: العالم
بندر بن سلطان: به روش نازی‌ها شیعیان را می‌کُشیم
رئیس پیشین سرویس جاسوسی انگلیس با افشای نقش شاهزادگان قطر و عربستان و قطر در شکل‌گیری داعش، گفت: بندر بن سلطان تاکید داشت که باید به روش نازی‌ها، شیعیان را قتل عام کرد.به گزارش مشرق، رئیس سابق سازمان اطلاعات انگلیس (MI6) با افشای گوشه‌ای از چگونگی شکل‌گیری گروهک تکفیری صهیونیستی داعش و نقش رژیم آل سعود و قطر در حمایت از آن گفت: بندر بن سلطان رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان گفته بود بلایی که نازی‌ها بر سر یهودیان آوردند بر سر شیعیان و علوی‌ها خواهد آمد.
روزنامه ایندیپندنت در گزارشی با استناد به سخنرانی ریچارد دیرلاو فاش کرد عربستان به داعش کمک کرد تا بر شمال عراق تسلط یابد زیرا ریاض این کار را بخشی از «عملیات گسترده قتل عام شیعیان و تبدیل زندگی آنها شبیه زندگی یهودیان در سایه نازیهای آلمان» می دانست.
دیرلاو هفته گذشته در مؤسسه سلطنتی خدمات انگلیس گفته بود: «بندر بن سلطان پیش از عملیات یازده سپتامبر سال 2001 میلادی در نیویورک به طور شفاهی به من گفت: آن روز در خاورمیانه، دور نیست که یک میلیارد سنی بر شیعیان تسلط یابند». منظور بندر بن سلطان از این جمله قتل عام شیعیان است.
دیرلاو افزود: لحظه مرگباری که بندر بن سلطان به شیعیان وعده آن را داده بود فرا رسید و این کار نیز فقط به قتل عام گسترده شیعیان به واسطه عملیات انتحاری که از سال 2003 میلادی تاکنون بیش از یک میلیون شیعی بر اثر خودروهای بمب گذاری شده و عملیات انتحاری کشته شدند، محدود نبوده است بلکه به طور ویژه به واسطه کمکهای عربستان برای تسلط بر شمال عراق یعنی نینوا و موصل بود؛ زمانی که داعش به کشتار زنان و کودکان شیعی و ایزدی ها و قتل عام دانشجویان دانشکده هوایی ( پایگاه اسپایکر) و دفن آنان در گورهای جمعی دست زد.
دیرلاو ادامه داد: مزارهای شیعیان و مساجد آنان در موصل و در یک شهر ترکمانی شیعه نشین در نزدیکی تلعفر منفجر شد و داعش روی چهار هزار خانه به اعتبار «غنیمت جنگی» دست گذاشت و بدین ترتیب زندگی شیعیان در عراق و همچنین علوی هایی که شعبه‌ای از شیعیان در سوریه هستند و همچنین زندگی مسیحیان و اتباع اقلیتهای دیگر از زندگی یهودیان در مناطق تحت کنترل نازی ها در اروپا در دهه 1940 میلادی، خطرناکتر شد.
به گفته دیرلاو، حمایتهای هنگفت و مداوم مالی عربستان و قطر از داعش در تسلط و سیطره داعشی ها بر مناطق سنی نشین در عراق نقش مهم و اساسی داشته است و چنین اتفاقاتی به سادگی و به خودی خود رخ نمی دهد و همکاری بین اکثریت سنی در عراق و داعش بدون دستورات و رهنمودها و موافقت حامیان مالی خلیجی امکان پذیر نبود.ایندیپندنت نوشت: رسانه ها به بمب خبری که رئیس سابق سازمان اطلاعات انگلیس در سخنرانی اش در خصوص طرح بندر بن سلطان برای کشتار شیعیان و علوی ها و اقلیتهای دیگر منفجر کرد، متمرکز نشدند بلکه بر تهدید داعش علیه غرب تمرکز کردند، در صورتیکه دیرلاو تأکید کرد تهدید داعش علیه غرب بر خلاف تهدید القاعده، بزرگنمایی می شود، زیرا القاعده به تهدید منافع غرب تاکید داشت، اما داعش به اجرای طرح بن سلطان برای کشتار کسانی متمرکز شده است که داعش آنها را بر اساس عقیده وهابیت غیر مسلمان و کافر می داند.دیرلاو افزود از زمانیکه ده سال پیش از سمتش بازنشسته شد تا زمانیکه در دانشگاه کمبریج به عنوان سخنران شود از داخل شبکه اطلاعات خبری ندارد اما بر اساس تجربه می گوید تفکر راهبردی عربستان سعودی بر دو پشتوانه عمیق و ریشه دار مبتنی است و آنها یعنی سعودی ها معتقدند هیچ گونه به چالش طلبی را درخصوص قیمومیت بر مقدسات اسلامی را نمی پذیرند و این فقط برای آنهاست دوم آنکه معتقدند وهابیت، دین اسلامی درست و پاک است و بقیه زندق و کافر هستند.
دیرلاو درباره نفاق عربستان در خصوص ادعای مبارزه با تروریسم گفت: سعودی ها عملا جهادی ها را در داخل سرکوب می کنند اما در خارج آنها را با استناد به عقیده وهابیت به ویژه برای کشتار شیعیان تشویق و ترغیب و حمایت می کنند.این سخنان دیرلاو یادآور یکی از تلکس‌های پایگاه اینترنتی ویکلیکس است که به سال 2009 میلادی مربوط می شود زمانیکه هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا گفته بود:« عربستان همچنان پایگاه اساسی و قاطع القاعده و جنبش طالبان و گروه لشکر طیبه پاکستان و دیگر گروههای تروریستی است.»دیرلاو افزود: «علت اقدام سعودی علیه القاعده نیز فعالیتهای اخیر القاعده در داخل عربستان بود، نه مبارزه با تروریسم در خارج».منبع: العالم
اگر پرونده PMD بسته نشود، تکلیف چیست؟
اگر شورای حکام پرونده PMD را نبندد و حتی اگر پنجره کوچکی برای بازگشت به پرونده PMD باز بگذارد برجام رو به جلو پیش نخواهد رفت.
به گزارش مشرق، "بسته می‌شود یا بسته‌ نمی‌شود؟" سوالی است که پس از رسیدن به برجام در مورد بسته شدن پرونده ایران پیرامون  PMD  (بعاد نظامی احتمالی) به کرات در محافل رسانه‌ای و غیره مطرح شود.
اگر پرونده PMD بسته نشود، تکلیف چیست؟

البته بسته شدن این موضوع در طی 12 سال گذشته از نقشه راه مشخصی نبود اما پس از برجام ایران و آژانس طی مذاکراتی که صورت گرفت نقشه راهی را ترسیم کردند که با استفاده از ان پرونده ایران برای همیشه بسته شود، یکی از ارکان‌های مهم این نقشه را گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود که این مهم به انجام رسید.
طبق آنچه کارشناسان و تحلیل‌گران و بعضا برخی مقامات گفتند، انتظار می رفت این گزارش خاکستری باشد اما پس از انتشار عده آن را مایل به سیاه و سفید دانستند اما نقاط ابهام در کجاست و خطراتش برای ایران چیست؟ با وجود سیاه بودن آن، آیا شورای حکام پرونده را خواهد بست و اگر اینگونه نشود واکنش ایران چه خواهد بود؟
یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گزارش نهایی خود از ارزیابی مسائل گذشته و حال ایران را به 35 عضو شورای حکام ارائه کرد.
سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در اولین واکنش به گزارش جدید مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره مسائل گذشته موسوم به گفت: در گزارش آژانس هیچ عبارتی مبنی بر عدم پایبندی ایران به تعهداتش طبق PMD وجود ندارد، آژانس همچنین تاکید کرده که هیچ علامتی مبنی بر انحراف مواد هسته ای در ایران پیدا نشده است. بدین ترتیب این گزارش بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران صحه گذارده و را را بسته شدن موضوع در شورای حکام هموار می کند بنابراین کشورهای عضو گروه 1+5 اکنون باید طبق بند 14 برجام، قطعنامه ای را با هدف بستن موضوع بع شورای حکام ارائه کنند و شورای حکام هم نسبت به تصویب این قطعنامه و بستن پرونده مبادرت نماید.

ورقی از سیاهی‌های گزارش آمانو

اگر پرونده PMD بسته نشود، تکلیف چیست؟

نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی اگرچه این گزارش در پاره ای موارد ناقص، غیر قابل قبول و مردود است لیکن بندهایی از آن ضمن تایید عدم انحراف در برنامه صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی به صورت صریح نشان دهنده باطل بودن ادعاها و اتهاماتی است که طی ۱۱ سال گذشته از سوی برخی کشورها در این زمینه مطرح می گردید.
طی یک هفته‌ای که از گزارش آمانو درباره اجرای نقشه راه برای شفاف‌سازی ابعاد نظامی احتمالی می‌گذرد، قرائت‌های متفاوتی در باره ماهیت و کیفیت این گزارش در داخل و خارج کشور صورت گرفته است که هرکدام از آن‌ها با نگاهی متفاوت به متن این گزارش نگریسته‌اند. نگاهی دقیق به محتوای این گزارش نشان می‌دهد که قرائت آمانو شامل ابعاد پیدا و پنهانی است.
یکی از منفی موجود در گزارش آمانو، اشاره‌ای به وجود مطالعات و تحقیقات در سطحی محدود و تا زمانی خاص در رابطه با کاربردهای نظامی در فعالیت‌های هسته‌ای کشور است  و عراقچی پیرامون این موضوع می گوید: باید به این نکته توجه داشت که مشخص است مجموعه مطالعاتی در کشورمان وجود داشته و مسائلی نیز نوشته شده اما این که آژانس در ارزیابی خود همه ادعاهای گذشته را انکار می کند و می گوید هیچ فعالیت نظامی هسته ای وجود ندارد خود نکته بسیار مثبتی است.
 وی با بیان اینکه ما موضوع مطالعات در گذشته پیرامون فعالیت نظامی هسته ای را قبول نداریم، گفت: با وجود اینکه این ادعای حداقلی را رد می کنیم اما در مجموع جمع بندی این گزارش به سمت سفید است در نتیجه راه برای شورای حکام هموارتر شده تا بتواند این پرونده را ببندد.
اما معاون حقوقی و بین الملل وزارتخارجه درباره نکته منفی دیگر این گزارش که آژانس ادعا کرده قبل از سال 2003 فعالیت‌های اندکی در رابطه با بعضی فن‌آوری‌های با کاربرد دوگانه مرتبط با ساخت سلاح هسته‌ای در ایران انجام شده است می گوید: شاید تنها نکته قابل تامل در گزارش آژانس همین اشاره به مطالعه در رابطه با برخی فن‌آوری‌های دو منظوره باشد. مطالعه در مورد تمامی فن‌آوری‌های دو منظوره در ایران تنها برای مقاصد صلح‌آمیز یا متعارف بوده است. هم‌چنین مطالعه در خصوص چنین فن‌آوری‌هایی در کشورهای دیگر نیز معمول است و انجام می‌شود. مهم این است که مواد هسته‌ای به سمت مقاصد غیر صلح‌آمیز منحرف نشوند و در واقع وظیفه اصلی آژانس نیز تایید عدم انحراف است.
اگر پرونده PMD بسته نشود، تکلیف چیست؟

نتایج آنالیز نمونه‌های جمع‌آوری شده از پارچین ادعاها درباره این سایت را تایید نمی‌کند.
همچنین بار حقوقی و پذیرفتن این موضوع به عنوان سند بین المللی با وجود نقاط تاریکی روزنه ها را برای فشار به ایران در آینده باز می گذارد به همین جهت نقاط منفی اهمیت زیادی می یابند.نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید اگر چه گزارش در کل حاکی از عدم انحراف در برنامه هسته ای ایران و بطلانی بر همه ادعاهای ١٢ سال گذشته مبنی بر وجود یک برنامه سلاح هسته ای در ایران است، ولی حتی برخی ادعاها در همان حد نیز مورد تایید نیست و ما هم اکنون در حال بررسی دقیق گزارش و تدوین ارزیابی کتبی خود هستیم و بر اساس بند 9 نقشه راه آن را ارائه خواهیم کرد. البته در حال حاضر تمرکز ما معطوف به قطعنامه پیشنهادی 1+5 و بستن موضوع در شورای حکام است.
وی پیرامون واکنش ایران به قطعنامه پیشنهادی ۱+۵ درباره PMD  نیز می گوید:  در تکمیل خاتمه دادن مسائل باقیمانده گذشته و حال یا همان PMD شورا طبق بند 11، از روز اجرای برجام، تمامی 12 قطعنامه قبلی شورای حکام از جمله دو قطعنامه PMD یعنی نوامبر 2011 و سپتامبر 2012 را منقضی ( فسخ- terminate) می‌کند. فسخ قطعنامه‌های PMD شورای حکام که در آنها از مدیرکل خواسته بود در مورد PMD گزارش بدهد (بند 6 قطعنامه سپتامبر 2012) به این معنی است که مدیرکل دیگر در مورد PMD وظیفه‌ای ندارد.

اگر پرونده بسته نشود، تکلیف چیست؟
دل نگرانی مهمی که پیرامون این بحث وجود دارد این است که اگر شورای حکام پرونده را نبندد واکنش ایران چه خواهد بود؟
اگر پرونده PMD بسته نشود، تکلیف چیست؟

رییس ستاد پیگیری برجام با تاکید براینکه موضع ما در مقابل پرونده PMD قاطع و قطعی است می گوید: اگر شورای حکام پرونده PMD را نبندد و حتی اگر پنجره کوچکی برای بازگشت به پرونده PMD باز بگذارد برجام رو به جلو پیش نخواهد رفت و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری بعد از بسته شدن PMD، برجام را اجرایی خواهیم کرد در غیر این صورت مسلما تعهدات را انجام نخواهیم داد و برجام متوقف خواهد شد لذا با قاطعیتی که طرف مقابل از مقام معظم رهبری و ما دیده و طبق حقایق آمانو در این گزارش و تعهدی که 1+5 در برجام داده اند، PMD باید بسته شود.
اما، پرونده گذشته هسته‌ای ایران قطعا بسته می‌شود
این حرف مرد شماره یک هسته‌ای ایران دکتر علی اکبر صالحی است، وی با پیش بینی بسته شدن قطعی پرونده PMD تا 24 آ ذر ماه می گوید: آنان نتوانستند به هیچ مستندی درباره ادعاهایشان اشاره کنند؛ بنابراین، این پرونده ساختگی که سال ها ایران را گرفتار آن کرده بودند، برای همیشه بسته خواهد شد.
همان‌طور که تمام مسئولین جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده اند سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین دفاعی ایران نداشته و نخواهد داشت. اکنون که بی‌اعتباری ادعاهای گذشته به اثبات رسیده و صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران بر همگان آشکار شده است، طرف‌های مقابل نیز باید به تعهدات خود از جمله بستن موضوع به اصطلاح "پی ام دی" در جلسه 24 آذر شورای حکام عمل کنند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد