سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

العرب مدعی شد:
چاپ لندن، این سفر 10 روز بعد از سفر یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه عمان به دمشق و دیدارش با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه انجام شد. در آن سفر وزیر امور خارجه عمان یادآور شد که ریاض کناره گیری بشار اسد از قدرت را تنها راه حل برای پایان دادن به بحران سوریه می داند.
به گزارش مشرق، کارشناسان سفر سرزده عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی به عمان که روز پنج شنبه انجام شد را مهم دانستند و آن را تلاشی از سوی ریاض برای ملزم کردن مسقط به حفظ مصالح کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تفسیر کردند. آنها همچنین هدف دیگر این سفر را میانجی قرار دادن عمان میان عربستان و ایران برای این که تهران به نگرانی های کشورهای حاشیه خلیج فارس پایان دهد و نقش عربستان را بپذیرد، دانستند.
به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، این سفر 10 روز بعد از سفر یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه عمان به دمشق و دیدارش با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه انجام شد. در آن سفر وزیر امور خارجه عمان یادآور شد که ریاض کناره گیری بشار اسد از قدرت را تنها راه حل برای پایان دادن به بحران سوریه می داند. در سفر عادل الجبیر به مسقط پرونده های سوریه و یمن و روابط دو جانبه محور گفت وگوهای او با همتای عمانی اش و دیگر مقامات عمانی بود.
این در حالی است که سلطان قابوس بن سعید، پادشاه عمان به دلیل بیماری همچنان در خارج از کشور به سر می برد و تنها در حالت های مهم و اضطراری مقامات عمانی امور را با او هماهنگ می کنند. همچنین بیشتر مسائل بین المللی و منطقه ای توسط یوسف بن علوی، وزیر امور خارجهعمان دنبال می شود. عربستان سعودی و دیگر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از این نگرانند که دور بودن پادشاه عمان از کشور در مواضع معتدل عمان در پرونده های منطقه ای و همچنین نقش میانجی آن در حل بسیاری از بحران های منطقه تاثیر بگذارد.ناظران مسائل عربستان می گویند که الجبیر در دیدار خود از مسقط بحران جاری در یمن را در میان گذاشت و ادعا کرد اگر بحران یمن از طریق کشورهای عربی حوزه خلیج فارس حل نشود و نفوذ ایران از آن دور نشود، آن چه وی تهدید نفوذ ایران دانست، می تواند تا کشورهای همسایه از جمله عمان نیز گسترش یابد. او همچنین ادعا کرد این تاثیرات نه تنها می تواند شامل ناآرامی های امنیتی باشد بلکه می تواند شامل اوضاع وخیم اقتصادی که عمان از آن رنج می برد نیز شود. وی هشدار داد که کاهش قیمت نفت که بر وضعیت اقتصادی عمان تاثیر سوء گذاشته می تواند با افزایش نفوذ ایران در منطقه بیش از پیش بر اوضاع اقتصادی عمان تاثیر بگذارد.
همچنین منابع نزدیک به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ادعا کردند که الجبیر به اطلاع مقامات عمانی رسانده که عربستان اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می دهد که ایران در مناطق غربی این کشور و در مرز یمن و عمان فعال شده و به اسم نزدیکی میان مذاهب تحرکات دینی ای را به سود خود آغاز کرده است.
گفته می شود یوسف بن علوی در پاسخ به این اظهارات گفته است که باید از اختلافات عبور کنیم و آن را چیزی از گذشته بدانیم اما روشن نکرد منظور از اختلافات چیست، آیا منظور اختلاف بر سر پرونده های یمن و سوریه است یا منظور دیگری دارد؟
در حالی که روشن است سفر جبیر به عمان بر سر اختلافات عربستان با ایران در پرونده های مختلف منطقه ای از جمله سوریه و یمن بوده است اما کارشناسان بعید می دانند که او موفق شده باشد نظر عمان را در وارد شدن به جبهه خود علیه ایران جلب کند. به ویژه که عمان تنها کشوری است که حاضر به ورود در پیمان نظامی عربستان علیه حوثی ها در یمن نشده و این مساله باعث ناراحتی ریاض شده است.
از سوی دیگر امارات متحده عربی، دیگر کشور درگیر در بحران یمن صبح شنبه نخستین گردان نظامی خود را از یمن به کشور بازگرداند تا به این ترتیب روند بیرون راندن نیروهای خود از یمن را آغاز کرده باشد.  در عین حال ناظران بعید می دانند که سفر جبیر به مسقط بتواند تغییری در مواضع عمان در قبال سوریه بدهد.
بر خلاف فشارهای عربستان و متحدان عربش در شورای همکاری خلیج فارس روابط مسقط با تهران به هیچ وجه تغییر نکرده است و همچنان در بهترین سطح روابط به سر می برد.منبع: دیپلماسی ایرانی
اعلام جنگ آل‌سعود به شبکه المیادین
المیادین از فیلتر شدن پایگاه اینترنتی و صفحات خود در پایگاههای ارتباط اجتماعی اش در عربستان خبر داد.
به گزارش مشرق به نقل از  شبکه المیادین، عربستان پس از تلاش برای توقف پخش شبکه المیادین، این بار پایگاه اینترنتی و همه صفحات این شبکه را در پایگاه های ارتباط اجتماعی فیلتر کرد.شرکت عرب ست اخیرا پخش شبکه المیادین را بدون هیچ توجیهی و به دستور عربستان و همدستی رژیم صهیونیستی قطع کرد. این در حالی است که «غسان بن جدو» رئیس این شبکه خبری اعلام کرد که در مقابل این اقدام دست بسته نخواهد نشست.
بن جدو همچنین تاکید کرد که از وی خواسته شده است که اخبار جنایات ائتلاف ضد یمن را در تجاوز به این کشور بازتاب ندهد.گفتنی است فعالیت گسترده این شبکه لبنانی درخصوص بازتاب دادن جنایات رژیم صهیوینستی در اراضی اشغالی و جنگ یمن موجب ناخرسندی ریاض و تل آویو و تلاش آنها برای توقف فعالیت این شبکه شده است.منبع: مهر
نیویورک تایمز: متحدان آمریکا از عملیات در سوریه کنار کشیده‌اند
عربستان، امارات، اردن، قطر و حتی کشورهای غربی یکی پس از دیگری واشنگتن را در عملیات هوایی در سوریه تنها گذاشته‌اند، تا جایی که نیویورک تایمز نوشته است که عملیات ائتلاف اکنون به عملیاتی صرفا آمریکایی بدل شده است.
به گزارش مشرق، روزنامه نیویورک تایمز نوشت: در گزارشی در مورد عملیات هوایی آمریکا در سوریه، نوشته است که در حالی که واشنگتن می‌گوید قصد دارد حملات خود را گسترش دهد و ضمنا می‌خواهد به زودی گروهی از نیروهای ویژه ارتش را به سوریه اعزام کند، متحدان آمریکا عملا خود را کنار کشیده‌اند و حملات هوایی در سوریه عملا به حملاتی صرفا آمریکایی بدل شده است.

این در حالی است که یک سال قبل که باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا به بهانه مقابله با گروه تروریستی داعش اعلام کرد که این کشور قصد تشکیل ائتلافی بین‌المللی را دارد، گفت که 60 کشور واشنگتن را در این ائتلاف همراهی می‌کنند. 

نیویورک تایمز با بیان اینکه کشورهای عرب متحد آمریکا به آرامی واشنگتن را در عملیات هوایی در سوریه تنها گذاشته‌اند، نوشته است که عربستان سعودی و امارات اغلب توان هوایی خود را بر حمله به یمن متمرکز کرده‌اند. اردن نیز که داعش چند ماه قبل یک خلبانش را به آتش کشید، وضعیتی مشابه دارد و جنگنده‌هایش را به یمن اعزام کرده است. قطر هم هرچند پروازهایی بر فراز سوریه دارد، اما نقشی حداقلی در حملات داشته است. 

ژنرال «چارلز براون» مسئول فرماندهی مرکزی جنوب غرب آسیای نیروی هوایی آمریکا با بیان اینکه این کشورها اغلب تنها مأموریت‌های دوره‌ای انجام می‌دهند و به آمریکا اجازه می‌دهد از پایگاه‌های هوایی‌شان استفاده کند، می‌گوید: «آن‌ها سرگرم چیزهای دیگر هستند، خوب یمن برای آن‌ها اولویت اصلی است.»

نسبت حملات آمریکا و متحدانش در سوریه (نمودار اول) و عراق (نمودار دوم)

 

به نوشته نیویورک تایمز، آخرین حمله امارات، اردن و عربستان در سوریه به ترتیب به ماه‌های مارس، آگوست و سپتامبر باز می‌گردد. با این حال این کشورها می‌گویند هرچند نقش آن‌ها کم است، اما ضروری است.

کنار رفتن متحدان آمریکا از عملیات در سوریه به اعراب محدود نیست و حتی متحدان غربی واشنگتن نظیر فرانسه و استرالیا هم نقش محدودی داشته‌اند. در حالی که حملات آن‌ها در سوریه پیش از این گسترده بود، اما آن‌ها اکنون بخش اعظم توان هوایی خود را بر سوریه متمرکز کرده‌اند. «جاستین ترودو» نخست‌وزیر جدید کانادا هم اعلام کرده است که قصد دارد وعده انتخاباتی‌اش مبنی بر پایان عملیات هوایی در عراق و سوریه را اجرایی کند. به نوشته نیویورک تایمز، تاکنون هیچ یک از کشورهای غربی اشتیاقی برای استفاده از پایگاه اینجرلیک ترکیه که می‌تواند عملیات در سوریه و عراق را تسهیل کند، نشان نداده‌اند. بنا بر این گزارش از مجموع 2700 حمله‌ای که آمریکا می‌گوید در سوریه انجام شده، کمتر از 5درصد توسط دیگر کشورهای ائتلاف صورت گرفته است. این رقم در مورد عراق 30 درصد از مجموع 5100 حمله‌ای است که واشنگتن مدعی است در یک سال گذشته صورت گرفته است. 

هرچند اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا به کنگره این کشور وعده داده است که حجم و شمار حملات آمریکا در سوریه و عراق افزایش یابد، اما این کشور همین حالا هم با مشکلاتی مواجه است. آمریکا برای اولین بار از سال 2007 هیچ ناو هواپیمابری در منطقه ندارد و این وضعیت تا میانه دسامبر هم ادامه خواهد داشت، چراکه ناو تئودور روزولت و جنگنده‌های روی عرشه آن که مسئولیت 10% حملات را بر عهده داشته‌اند، به شدت نیازمند تعمیر هستند و به همین جهت در ماه اکتبر منطقه را ترک کردند. فرانسه روز پنج‌شنبه اعلام کرد که برای پر کردن این خلأ تنها ناو هواپیمابر خود را به منطقه اعزام می‌کند و واشنگتن هم می‌گوید قصد دارد از هواپیماهای A-10 مستقر در اینجرلیک و F-15هایی که قرار است در این پایگاه مستقر شوند، استفاده کند. 

انگلستان دیگر متحد آمریکاست که تاکنون از ورود به سوریه خودداری کرده است. دیوید کامرون نخست‌وزیر این کشور اعلام کرده است که تنها در صورتی وارد سوریه می‌شود که «اکثریتی روشن» از نمایندگان پارلمان از این اقدام حمایت کنند. نیویورک تایمز نوشته است که انگلیسی از لزوم مقابله با داعش در سوریه «حرف زیاد زده‌اند، اما عمل آن‌ها با حرف‌هایشان نمی‌خواند.»منبع: فارس

از بزرگراه ارتباطی ایران - اروپا چه می‌دانید؟

بزرگراه ارتباطی ایران و اروپا عنوان طرحی است که چند سالی از اجرای آن می‌گذرد و گفته می‌شود با تکمیلش، یکی دیگر از زیرساخت‌های تبدیل ایران به هاب منطقه‌ای اجرایی شده و به واسطه ترانزیت ارتباط میان ایران و اروپا، مسیر جایگزینی برای ارتباطات حساس دنیا تامین خواهد شد.
 به گزارش مشرق، اوایل سال ۲۰۱۱، کنسرسیومی متشکل از چهار شرکت ارتباطاتی از چهار کشور قرار داد ساخت و نگهداری از سامانه‌ٔ کابلی جدیدی را امضا کرده و بدین ترتیب طرحی با نام «بزرگراه ارتباطی ایران و اروپا» (ب.ا.ا.ا) (به انگلیسی: Europe-Persia Express Gateway) (به اختصار EPEG) معرفی شد. بدین ترتیب قرار بر آن بود که EPEG به برندی برای سامانه‌ٔ فیبر نوری جدید تبدیل شود که اروپا را به خاورمیانه متصل کرده و می‌تواند به سایر نقاط «خلیج فارس» و نیز کشور «هند» گسترش یابد. 
 این سامانه از فرانکفورت آغاز شده و پس از گذر از شرق اروپا، روسیه، آذربایجان، ایران و خلیج فارس در برکاء، عمان ختم می‌شود. اعضای تشکیل دهنده کنسرسیوم بزرگراه ارتباطی ایران-اروپا شامل «روس‌تلکام»، «عمان‌تل»، «شرکت ارتباطات زیرساخت» (به نمایندگی از «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران») بوده و از این خط به صورت کابلی و بی‌سیم بهره‌برداری می‌کنند. 
 هریک از این شرکت‌ها مسوول توسعه و نگهداری و استفاده از خط در کشور خود است. مسیر از آذربایجان از ظرفیت شرکت شریک در آنجا یعنی «دلتاتلکام» بهره می‌برد. طراحی این خط به گونه‌ای است که ظرفیت ۳.۲ ترابیت انتقال اطلاعات در طول مسیر را فراهم می‌کند. مسیری که ۹،۵۰۰ کیلومتر طول دارد. 
 بنا بر اطلاعات منتشر شده، این خط ارتباطی می‌تواند با تاخیرِ ۹۸میلی‌ثانیه بین دوسر این خط ارتباط را برقرار سازد. بزرگراه ارتباطی ایران-اروپا در فاز اولیه، با انتقال ۵۴۰ گیگابیت پهنای باند کارش را در پنجم خرداد ۱۳۹۲ آغاز کرد و اینگونه اعلام شد که در فازهای بعدی به ظرفیت ۳.۲ ترابیت و در نهایت به ظرفیت اسمی خود یعنی ۶.۴ ترابیت خواهد رسید.  
بر اساس آخرین آمارهای موجود تا خرداد ماه سال گذشته اینگونه اعلام شده بود که از طریق این پروژه ظرفیتی معادل 150 گیگابیت بر ثانیه از مسیر ایران و از طریق بزرگراه ارتباطی آسیا - اروپا منتقل می‌شود. البته در همان زمان محمود خسروی - معاون وزیر ارتباطات ومدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت - از چهار برابر شدن حجم انتقال داده‌های کشورها از این طریق یاد کرده و گفت: با پیشرفتهای صورت گرفته حجم مبادلات از طریق این راه ارتباطی تا چهار برابر افزایش خواهد داشت.البته خسروی زمانی برای رسیدن به این ظرفیت اعلام نکرده است. 
این بزرگراه ارتباطی درنهایت با قدرت انتقال 25TraB ترافیک مخابراتی، به عنوان جایگزین اصلی کابلهای دریای مدیترانه، می تواند نقش مهمی در ترانزیت ترافیک مخابراتی اروپا - آسیا داشته باشد. تاکنون دو فاز از این پروژه با حضور روسای جمهوری دولتهای دهم و یازدهم افتتاح شده و با اجرای کامل آن، پهنای باند اینترنت کشور نیز افزایش خواهد یافت. 
اجرای پروژه EPEG از سال 1391 و با سرمایه گذاری مشترک ایران، روسیه، عمان و CABLE&WIRLESS آغاز شده و بنا بر اعلام مسوولان بر اساس زمانبندی پیش بینی شده به بهره برداری خواهد رسید که البته زمان دقیق پایان این پروژه تاکنون اعلام نشده است.  
بنا بر اخبار منتشر شده بیشترین سهم در این کنسرسیوم متعلق به ایران بوده و بالاترین مسافت مسیر پروژه توسط ایران عملیاتی شده است.  
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت پیش از این درباره این طرح اعلام کرد: با اجرای این پروژه، یکی دیگر از زیرساختهای تبدیل ایران به هاب منطقه‌ای اجرایی شده و مسیر جایگزین برای ارتباطات حساس دنیا تامین خواهد شد. خسروی در خصوص مزایای اجرای این پروژه برای کشور تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین دستاوردهای اجرای پروژه EPEG، درآمدزایی است که به واسطه ترانزیت ارتباط میان ایران و اروپا برای کشور محقق می‌شود.  
این پروژه به طول 8000 کیلومتر از فرانکفورت آلمان آغاز و با عبور از چند کشور اروپایی، روسیه و پس از گذر از ایران از بندر جاسک به بندر باراکای عمان متصل می‌شود. کنسرسیوم EPEG شامل شرکت‌های روس تلکوم، Cabli & Wireless انگلیس، شرکت ارتباطات زیرساخت و عمان تلفیق است و جایگزین مطمئنی برای ترانزیت ارتباطات از اروپا به آسیا خواهد بود. با اجرای این پروژه ایران به هاب منطقه تبدیل می‌شود و از این پس نقش کلیدی در ارتباطات بین‌الملل خواهد داشت. منبع: ایسنا

استاد اسلام‌شناسی مریم رجوی چه کسی بود؟

‌عضو حزب کارگزاران درباره آموزش اسلام به سرکرده فعلی منافقین می‌گوید: دوستان هم‌سن‌وسال می‌گویند که حمد و سوره خانم مریم رجوی را تو درست کردی؛ راست هم می‌گویند. تااندازه‌ای نقش معلم او را داشتم در آموزش‌های اسلامی
استاد اسلام‌شناسی مریم رجوی چه کسی بود؟
گروه سیاسی مشرق - محمد عطریانفر، عضو حزب کارگزاران و یکی از محکومین فتنه 88 در خاطرات خود که مربوط به دهه 50 و قبل از انقلاب است، درباره مریم رجوی (سرکرده منافقین) به نکته جالبی اشاره کرده و می‌گوید: آقای موسوی در سال 55 در یک درگیری مسلحانه در منیریه تهران به همراه سرور آلادپوش کشته شد. خیلی باهوش بود. اصلاً او مرا با مرحوم مطهری آشنا کرد. من هم جزء معدود دانشجویان سال اولی بودم که به حوزه کادر مدیریت و رهبری سیاسی دانشگاه شریف راه یافتم. فضای دانشگاه کاملاً مذهبی و در کنترل ما بود.جریان چپ کمونیستی در آنجا رنگ و غلظت بالایی نداشت. خاطرم هست خانم مریم قجر عضدانلو خواهری داشت که تفکرات چپ کمونیستی داشت و کشته شد و تحت تأثیر آن اتفاق، مبارز شد؛ ایشان چون میل به مبارزه داشت به سمت مبارزات اسلامی میل پیدا کرد و با ما مرتبط شد.

دوستان هم‌سن‌وسال می‌گویند که حمد و سوره خانم مریم رجوی را تو درست کردی؛ راست هم می‌گویند. تااندازه‌ای نقش معلم او را داشتم در آموزش‌های اسلامی

نزار ذکا کیست و چگونه به ایران نفوذ کرد؟

دستگیری‌های اخیر نهادهای امنیتی کشورمان در راستای مبارزه با پروژه نفوذ آمریکا در ساختارهای اجتماعی و اقتصادی نظام هر چند تلاش شد از جانب لابی رسانه‌های خارجی با انواع برچسب‌ها تقلیل یابد اما حقیقت این است که پروژه مذکور به دلایل مختلف از توان تضمین آینده حاکمیت جمهوری اسلامی ایران و حفظ مولفه‌های ملی کشورمان برخوردار است.

به گزارش مشرق، کنکاش در زوایای مختلف شبکه واحد عناصر نفوذی رخنه کرده در بخش‌های متنوعی همچون رسانه‌ها، حوزه مدیریت سایبر و چرخه اشتغال حکایت از آن دارد که آمریکا برنامه وسیعی برای دوره پسابرجام ایران در نظر گرفته است.
بزرگی این پروژه به حدی است که تکمیل عملیات اجرایی آن در ایران حتی در بعد فراملی نیز تاثیرگذار بوده و به قول خود غربی‌ها، کلید تغییرات آینده خاورمیانه به نفع آمریکا و حامیان آن است.
به همین جهت است که شرح و بسط ظریف و دقیق وظایف ساختاری و عملیاتی هر یک از عناصر نفوذی به دام افتاده، در بازسازی سازمانی نظام در دوره اقتدار و تثبیت قدرت فرامنطقه‌ای خود می‌تواند بسیار مهم ارزیابی شود. پس مهم است که بدانیم دقیقا نزار ذکا، افسر ارشد عملیاتی آژانس توسعه فراملی آمریکا در ایران به دنبال چه بود و چرا اوباما در نطق ماه گذشته خود می‌گوید:«مرگ بر آمریکا برای مردم ایران شغل ایجاد نمی‌کند(!)»
همگی می‌دانیم که روزنه‌های نفوذ در مسیر نیازهای طبیعی جامعه از سوی قدرت خارجی گشوده می‌شود. با این احتساب خبردهی رئیس‌جمهور آمریکا از سرمایه‌گذاری بر چرخه اشتغال جامعه جوان و جویای کار ایرانی در کنار هجوم عوامل شناخته شده‌ای همچون نزار ذکا و مدیران ارشد گوگل و سایر غول‌های فناوری اطلاعات در کنار مدیران میدانی حوزه شبکه‌سازی اجتماعی همچون سیامک نمازی، به ایران می‌تواند در قالب یک نقشه بزرگ تحلیل گردد. هدف کیهان از سلسله گزارش‌های پیش رو، رمزگشایی از چنین پازل یکپارچه‌ای است که در نگاه اول ممکن است قطعات نفوذی به دام افتاده آن به نظر بدون ارتباط ارزیابی شوند هر چند برخی شاه ماهی‌ها را پیش از این افشا کرده بودیم.  با ما همراه باشید!

ذکا و تحولات خاورمیانه

بازداشت «نزار ذکا» تبعه لبنانی ساکن آمریکا در ایران پس از چند هفته سکوت رسانه‌ها و سیاستمداران خارجی سرانجام آشکار شد.
پیش از این در کیهان آورده بودیم که مجموعه‌ای از کلان سرمایه‌داران عرب- آمریکایی منطقه از جمله ولید بن طلال سعودی، زاهی خوری و نزار ذکا لبنانی، از مدیران حامی همایش استعدادیابی کارآفرینی مبتنی بر وب، در ایران هستند و سرشاخه‌های داخلی در قالب «رهبران  جوان جهانی» یا «YGL»، نخبگان این عرصه را ذیل عنوان برگزیدگان «کنفرانس داخلی پل»، به خرج اسپانسرهای مذکور، برای هماهنگی بیشتر در حوزه «شبکه‌سازی اجتماعی» راهی کنفرانس «آی بریج» آمریکا و آلمان کرده‌اند. در این میان نام حمید بیگلری، کامران الهیان، پری نمازی و علی زواشکیانی به عنوان مدیران ملی- منطقه‌ای آی بریج را نیز فاش نمودیم که منجر به قول تعطیلی کنفرانس آتی بریج شد. اما این همه ماجرا نیست!
آنچه تاکنون مراکز امنیتی درخصوص اهمیت «نزار ذکا»، مهره منطقه‌ای آمریکا مطرح کرده‌اند بسیار اندک است و برای بسیاری هنوز دقیقا مشخص نیست رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات عرب به چه علت در همایش «نقش‌آفرینی زنان در توسعه پایدار» به دعوت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری شرکت کرده بود و به چه دلیل بلافاصله پس از آن توسط دستگاه‌های امنیتی کشورمان دستگیر شد؟!

نزار ذکا دقیقا کیست؟

ذکا، مدیر منطقه‌ای «آژانس توسعه فراملی آمریکا» در حوزه غرب آسیا و شمال آفریقاست. همکاری وی با وزارت خارجه آمریکا از ابتدای سال 2005 به صورت رسمی آغاز شد؛ دقیقا زمانی که USAID تصمیم گرفت طرح «شبکه‌سازی اقتصادی- اجتماعی» را به عنوان «کلید تغییرات سیاسی» در خاورمیانه اجرایی کند. پایلوت یا طرح اولیه این پروژه مهم، بر اساس سند «AFP-G-00-05-00012-00» آژانس و سند          « E/ESCWA/ICTD/2005/2» سازمان ملل، در کشورهای مونته نگرو، گرجستان و لبنان از سال 2006 اجرایی شد.
در مطالعات اولیه در سال 2005، «نزار ذکا» مدیر جوان برگزیده شبکه جهانی «YGL» و رئیس وقت «انجمن حرفه‌ای کامپیوتر لبنان» به همراه مدیران 3 سازمان مردم نهاد لبنانی دیگر، به عنوان مجری پروژه آژانس توسعه فراملی آمریکا انتخاب شدند. طرح به این شکل بود که در ذیل فعالیت برای ایجاد شبکه کارآفرینی مبتنی بر فن‌آوری در لبنان، اصول اجتماعی شهروندی سایبری در این کشور نیز از جانب اقلیت مذکور به عنوان مسیری طولانی اما نتیجه بخش برای دستیابی به تغییرات گسترده سیاسی، تبیین و نهادینه می شد.
 هزینه طرح مذکور بنا به مستندات منتشر شده توسط USAID، توسط وزارت خارجه آمریکا، ولید بن طلال سعودی و سفارتخانه‌های خارجی بیروت از جمله هلند و انگلیس و آلمان تامین می شد.
در سند آژانس دقیقا از عبارت «سازمان نفوذ» در توصیف پروژه مذکور استفاده شده و بر ارتباط‌گیری همزمان با ساختار اجتماعی غیردولتی و مدیران دولتی به منظور کنترل و حفظ توازن درون حاکمیتی تاکید شده است.  همچنین از سرمایه‌گذاری بر «جنسیت» به عنوان یکی از عوامل سرعت‌دهنده به تغییرات دموکراتیک و بنیادین نام برده شده است که نیازمند ظرفیت‌سازی دولتی و مهارت سازمانی در شبکه‌سازی است.
با این احتساب حضور نزار ذکا در همایش مرتبط «اشتغال زنان» در شرایطی که بنا بر مستندات پیشین ارائه شده در کیهان، آژانس توسعه فراملی آمریکا و انگلیس و دولت‌های آلمان و هلند رسما بر پروژه «توانمندسازی اقتصادی» زنان مسلمان ایرانی و سایر جوامع زنانه خاورمیانه با هدف «غربی‌سازی خانواده ایرانی» و ایجاد شکاف میان «حاکمیت و ملت» سوار هستند، کاملا قابل توجیه خواهد بود.

ذکا چگونه به ایران نفوذ کرد؟

پس از موفقیت نسبی طرح اولیه در گرجستان و لبنان و مونته نگرو، ذکا به عنوان مدیر شناخته شده جریان «کارآفرینی اقتصادی» و «شبکه‌سازی اجتماعی» در خاورمیانه، مامور به ارتباط‌گیری با وزارت ارتباطات کشورمان شد. وی از طریق «ن.ج»، مدیر ارشد سازمان فناوری اطلاعات ایران، به تهران راه یافت و نمونه ایرانی تشکیلات «اجمع» لبنان به عنوان بزرگ‌ترین حامی منطقه‌ای حاکمیت آمریکا بر اینترنت تحت عنوان «اینترنت آزاد» را ذیل «ساختار راهبری اینترنت پارسی‌زبانان» –IGF- راه‌اندازی کرد. ذکا پیش از این در مجموعه کنفرانس‌های «آینده راهبری اینترنت» در تونس و غیره با معاون مشارکتی خاتمی در تکفا، آشنا شده بود.
IGF مجری سیاست‌های جهانی به ثبت رسیده در اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی –WSIS- است. در این اجلاس که به «باشگاه بازنده‌های مدیریت جهانی اینترنت» مشهور است، مستعمره‌های مجازی آمریکا در حوزه سایبر، رسما خود را مقید به آرمان آمریکایی «اینترنت آزاد» معرفی می‌کنند. هر چند احتمالا به جز «ن.ج» و نزار ذکا و برخی مدیران عالی‌رتبه دیگر، هیچ یک از شرکای داخلی از برنامه آینده این تشکیلات نوپدید مطلع نبوده‌اند. در بخش وظایف IGF ذکر شده : «ارزیابی و پیشبرد مستمر اصول WSIS در فرآیند راهبری اینترنت! و در بخش توضیحات آمده است: «در حقیقت شکل‌گیری PersianIGF پاسخی به نیاز نادیده گرفته شده ذی‌نفعان اینترنتی فارسی‌زبانان برای دسترسی بهتر به منابع اطلاعاتی مربوط و متعاقب آن نقش‌آفرینی بیشتر در عرصه مباحثاتی است که در سطح جهانی در زمینه «آینده حاکمیت اینترنت» در جریان است و به مراحل حساس خود نزدیک می‌شود.»
 اهمیت آرمان مذکور زمانی مشخص می‌شود که بدانیم هدف آمریکا از ایجاد دنیای جدید سایبری، تعویض زمین بازی ابرقدرتی در دوره افول قدرت بود. به این ترتیب تلاش کشورهایی همچون چین، روسیه، آلمان، ایران و کوبا برای ایجاد زیرساخت‌های ملی و دستیابی به سهم خود از مدیریت و حاکمیت اینترنت جهانی خطرناک‌ترین پروژه تهدیدکننده تمامیت مجازی آمریکا در فضای سایبر است.
اینجاست که شبکه‌سازی نزار ذکا به عنوان چهره‌ای که آشکارا خود را افسری آمریکایی و مقید به آرمان‌های سایبری این کشور همراه با تلاش ده ساله برای ریل گذاری تغییرات سیاسی و اجتماعی در منطقه غرب آسیا به منظور تامین اهداف ایالات متحده می داند، با همکاری برخی مدیران مشهور حوزه ارتباطات کشور، مشکوک می‌نماید.

هیفوس و نزار ذکا

در همین زمان بود که شاخه هلندی هیفوس به عنوان مدیر ایجاد تغییرات سیاسی در جامعه ایران و رابط مدیران شبکه سازی اجتماعی در فتنه 88، با اطلاع از تغییر بازی از فضای «تغییرات مستقیم اجتماعی« به» حوزه اقتصاد»، با همکاری نزار ذکا و گروه آمریکایی اجمع، وابسته به آژانس توسعه ملی آمریکا، گروه «اصل 19» را به  راه انداخت. گروه مذکور از سال 2010 فعالیت رسمی خود را با شعار «اینترنت آزاد» به مدیریت علی بانگی، عامل نزدیک به نزار ذکا با ایجاد فیلترشکن‌های فری گیت، تور، سایفون، هفت خوان، تانل بر، لنترن و هاتسپات شیلد آغاز کرد. مدیر اصل 19، رسما در گفت‌وگو با سایت ضدانقلاب خودنویس، شورای عالی فضای مجازی و دولت ایران را دشمن خطاب کرد که امنیت کاربران اینترنت در ایران را مختل کرده است! این در حالی است که بزرگ‌ترین پروژه‌های «کنترل اینترنتی شهروندان» در کشورهای مختلف جهانی تحت کنترل و مدیریت دولت آمریکا است و به همین دلیل ابرقدرت‌های جهانی، زیرساخت‌های اطلاعاتی جامعه خود را با هدف حفاظت از کاربران ملی، از فضای سایبری تحت حاکمیت آمریکا جدا کرده اند!

کارشکنی اقتصادی به هزینه غول‌ها

از حامیان مهم تشکیلات مشترک ذکا در لبنان و ایران می‌تواند به دولت‌های آمریکا، هلند و کانادا  اشاره کرد. در بخش بین‌المللی نیز غول‌های فناوری اطلاعات همچون گوگل، مایکروسافت، اینتل، خانه آزادی، بنیاد فورد، بنیاد نیوآمریکا، بنیاد برادران راکفلر و غیره از حامیان رسمی طرح «کارآفرینی اقتصادی مبتنی بر فن‌آوری نت» با هدف ایجاد تغییرات سیاسی و حاکمیتی در خاورمیانه به شمار می‌روند. در حقیقت بانیان سرمایه‌داری با توجه به تغییر شرایط اجتماعی خاورمیانه تصمیم گرفته‌اند با استفاده از نیاز جوامع هدف به «اشتغال»، چرخه کارآفرینی ملی را در دست خود گرفته و به واسطه آن با ایجاد شوک به «مولفه‌های اقتصادی معیشت مردم» به ایجاد تغییرات سیاسی در جوامع هدف بپردازند.
اصل 19 پیش از این نیز طرح «روحانی سنج» را با هدف دغدغه‌سازی برای دولت یازدهم در حوزه‌‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی موردپسند آمریکا و اروپا، همراه با پایش عملکرد رئیس‌جمهور کشورمان  در زمینه وعده‌های انتخاباتی به راه انداخته بود.
اصل 19 با همکاری مدیران وزارت خارجه آمریکا از جمله آلن ایر، اسکات کارپنتر، رویا سلیمانیان و اریک اشمیت از گوگل، احمد شهید و برخی مدیران اندیشکده‌های ضدامنیتی همچون نایاک و وودرو ویلسون «گفت‌وگوهای سایبری ایران» را با محوریت نقش «استارتاپ ویکند گوگل» در ایجاد تغییرات سیاسی ماندگار در ایران، برگزار کرده بود.

همایش دولتی با مشارکت آژانس توسعه آمریکا؟!

میزان ارتباط ساختاری «ن.ج» مدیر ارشد وزارت ارتباطات با «نزار ذکا» در اجرای پروژه‌های وزارت خارجه آمریکا در حوزه اینترنت در ایران به حدی زیاد است که وی پیش از این «همایش هفته ارتباطات پارسی زبانان» را با همکاری «اجمع آمریکا» برگزار کرد! به این ترتیب اعراب به رهبری کشوری همچون لبنان که در حوزه راهبری اینترنت جهانی «مستعمره مجازی» تمام عیار آمریکا محسوب می‌شود در سطوح عالی مدیریتی وزارت ارتباطات ایران نفوذ یافته و برنامه‌های وزارت خارجه آمریکا را با همکاری داخلی‌ها پیش می‌برد!
قابل ذکر است که اولین دوره «استارت آپ ایرانی» با عنوان «چالش نوآورانه» ذیل همایش مشترک اجمع و سازمان فن‌آوری اطلاعات با مدیریت مستقیم دستیار نزار ذکا، در ایران برگزار شد و پس از آن بود که گوگل و مایکروسافت و کوکاکولا رسما به ساختارسازی و در دست گرفتن شبکه اشتغال در ایران با چراغ سبز مدیران ایرانی اقدام کردند.

میزبانان داخلی شبکه نفوذ!

گفتنی است «ن.ج» به حکم وزیر ارتباطات مدیریت راه‌اندازی و مطالعات و اجرای طرح مهم «شبکه ملی اطلاعات» را برعهده دارد که بنابر اعلام رسمی وزیر ارتباطات طرح مذکور را تا اینجای کار پس از چند سال کارشکنی در وظایف شورای عالی فضای مجازی به 12 شرکت مشاور خارجی واگذار کرده است! همچنین وی تاکنون موفق شده است با نفوذ در ارکان وزارت ارتباطات، علاوه بر متوقف کردن هر گونه تلاش حاکمیتی برای تامین زیرساخت‌های بومی، دولت را مجاب به نقش‌آفرینی در باشگاه بازنده‌های سایبری «WSIS» و اجرای فرامین بین‌المللی به جای تلاش برای طلب کردن سهم ایران از حاکمیت اینترنت نماید. نیروهای مورد وثوق «ن.ج»، مدیر حزب منحله مشارکت، هم اکنون برخی از پست‌های کلیدی مرکز ملی فضای مجازی را پس از تغییر دبیر شورا از آن خود کرده‌اند و مهم‌ترین طرح ملی اعمال حاکمیت جمهوری اسلامی در فضای مجازی هم اکنون در اختیار مدیران غول‌های فناوری ارتباطات خارجی قرار گرفته است.
نکته جالب توجه اینجاست که بنا بر گزارش رسمی منتشر شده در سایت فارسی تشکیلات ذکا- اجمع- و اصل 19، به نام «Igmena»، بنا است تهران میزبان همایشی «MENOG» در آذرماه امسال با موضوع «راهبری و بهره‌برداری از شبکه اینترنت در خاورمیانه» با مدیریت مشترک سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران و تشکیلات نزار ذکا در آذر 94 باشد!

اوباما برای ایران کارآفرینی می کند!

اهمیت این شبکه زمانی مشخص می‌شود که بدانیم اوباما چند هفته قبل‌تر در سخنرانی خطاب به ملت ایران گفت: «مرگ بر آمریکا برای ایرانیان شغل ایجاد نمی‌کند(!)»
پس بنا بر مستندات ارائه شده تیتر نشریه تایم با عنوان «تغییرات ایران در 2025» ذیل عکس یک بانوی ایرانی، با توجه به فعالیت جدی و شدید شبکه «مدیریت حلقه اشتغال» در ایران و به دنبال آن ایجاد تغییرات سیاسی و اجتماعی پیرامونی به واسطه برقراری ارتباط سازمانی رسمی با ملت و مدیران ایرانی قابل تعبیر خواهد بود.
به این ترتیب انتظار می‌رود، نهادهای اطلاعاتی کشور، پس از دستگیری مهره عملیاتی وزارت خارجه آمریکا در پروژه فتح سایبری ایران، مدیران نفوذی داخلی را از قلم نیانداخته و شبکه کارآفرینی اقتصادی با هدف ایجاد تغییرات سیاسی- اجتماعی در ایران را از ید اختیار عوامل شیطان بزرگ خارج سازند.
منبع: کیهان

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد