سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

بررسی مشکلات تنفسی خوزستانیها

باران دوباره نفس خوزستانی‌ها را تنگ کرد

با توجه به بارندگی‌های امسال، بازسازی سیل‌بندها در مقاطع شهری در سطح استان خوزستان از هفته گذشته آغاز شده است.
باران دوباره نفس خوزستانی‌ها را تنگ کردمدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: شب گذشته تا ساعت 21 در کل استان کمتر از 100 نفر با علائم تنگی نفس به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند.هاشم بالدی در گفت‌وگو با ایسنا، در زمینه پدیده تنگی نفس پس از باران اظهار کرد: هر چند دیشب نیز بیمارانی با علائم تنگی نفس به بیمارستان‌ها مراجعه کردند، ولی میزان مراجعه نسبت به هفته گذشته بسیار کاهش یافته است.
وی ادامه داد: هر چند شدت بارندگی‌های دو روز گذشته نسبت به هفته پیش کمتر بود ولی از آنجا که پیش‌بینی می‌شد شدت باران بر روی اهواز بیشتر باشد، شب گذشته هماهنگی‌های لازم با ارگان‌های مختلف در جهت کنترل وضعیت انجام شد.
تاکنون گزارشی مبنی بر وارد آمدن خسارت در پی بارندگی‌های روز گذشته به دست ما نرسیده است. با توجه به بارندگی‌های امسال، بازسازی سیل‌بندها در مقاطع شهری در سطح استان خوزستان از هفته گذشته آغاز شده است.بالدی از آغاز بازسازی سیل‌بندهای حوزه کرخه در جهت پیشگیری از خسارت بارندگی‌ها خبر داد و بیان کرد: در این طرح، سیل‌بندها برای جلوگیری از خرابی‌های ناشی از بارندگی‌های سال جاری بازسازی می‌شوند و بیشتر، حوزه کرخه اعم از شهرستان‌های شوش، اهواز، حمیدیه، دشت‌آزادگان و هویزه مورد توجه قرار دارد و فرمانداران شهرستان‌ها ملزم به اجرای آن شده‌اند.
وی با بیان این‌که پیش‌بینی می‌شود بارندگی امسال در خوزستان در حد نرمال باشد، گفت: در بارندگی‌های هفته گذشته خساراتی به مزارع کشاورزی شوش و همچنین شالیزارهای شمال استان وارد شد که میزان خسارات، اکنون در حال برآورد شدن است.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان عنوان کرد: با توجه به بارندگی‌های سال جاری، به کشاورزان توصیه شده که در صورت امکان محصول خود را زودتر از موعد برداشت کنند و در صورتی که امکان برداشت وجود نداشته باشد، باید منتظر بمانیم تا با برآورد خسارت‌های احتمالی، جبران خسارات به کشاورزان پرداخت شود.
وی با تاکید بر لزوم بیمه محصولات کشاورزی از سوی کشاورزان افزود: کشاورزان توجه داشته باشند که قانون اجازه نمی‌دهد جبران خسارت به محصولات بیمه‌نشده پرداخت شود، بنابراین هر چه سریع‌تر نسبت به بیمه مزارع خود اقدام کنند. منبع: ایسنا
برای تنگی نفس خوزستانی‌ها به دنبال علت دیگری بگردند
معلمی ادامه داد: هر چند کنوکارپوس مشکلاتی برای شهر اهواز ایجاد کرده است ولی در خصوص ایجاد تنگی نفس نمی‌توان اظهارنظر قاطعی داشت.
برای تنگی نفس خوزستانی‌ها به دنبال علت دیگری بگردندعضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: برای مشخص شدن علت تنگی نفس پس از بارندگی در اهواز، باید به دنبال عامل دیگری بگردند زیرا اکنون اصلا زمان تولید دانه گرده گیاه کنوکارپوس نیست.
دکتر نوراله معلمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مطرح شدن کنوکارپوس به عنوان دلیل تنگی نفس پس از بارندگی در اهواز اظهار کرد: ظاهرا عنوان می‌شود که دانه گرده گیاه کنوکارپوس موجب بروز تنگی نفس در میان شهروندان اهواز در هنگام بارندگی می‌شود.
با این قاطعیت نمی‌توان در این مورد اظهار نظر کرد زیرا اکنون زمان گل‌دهی کنوکارپوس نیست و گل‌دهی این گیاه بیشتر در بهار و در بازه زمانی اسفند و فروردین آغاز می‌شود که البته در آن زمان، مشکل تنگی نفس وجود ندارد.
وی افزود: در حال حاضر تحقیقاتی در استان خوزستان در خصوص این موضوع در حال انجام است. وقتی موضوعی عنوان می‌شود باید پیش از آن با قاطعیت به نتیجه رسیده باشیم. یعنی بدانیم آیا دانه گرده، ماده سمی تولید می‌کند که موجب ایجاد تنگی نفس می‌شود؟ آیا دانه گرده به اندازه کافی در هوا پخش می‌شود که این چنین تاثیرگذار باشد؟ و این که وضعیت ظاهری دانه گرده کنوکارپوس چه شکلی است که وقتی وارد ریه می‌شود ممکن باشد مشکل ایجاد کند؟ اینها نکاتی است که هنوز در حال بررسی است ولی با قاطعیت نمی‌توان گفت که دلیل تنگی نفس در اهواز به طور صد در صد کنوکارپوس است.

معلمی ادامه داد: هر چند کنوکارپوس مشکلاتی برای شهر اهواز ایجاد کرده است ولی در خصوص ایجاد تنگی نفس نمی‌توان اظهارنظر قاطعی داشت.
مدرس گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان این‌که ریشه‌های کنوکارپوس وارد سیستم فاضلاب شهری اهواز شده و مشکلاتی ایجاد کرده است، افزود: 10 سال پیش کاشت گیاه کنوکارپوس در اهواز آغاز شد؛ آن زمان عضو شورای سازمان پارک‌ها و فضای سبز اهواز بودم و آن موقع ما به شهرداری اهواز گفتیم که این گیاه را بی رویه در اهواز گسترش ندهند ولی متاسفانه کاشت این گیاه در اهواز به صورت بی‌رویه توسعه یافت.
وی تصریح کرد: کنوکارپوس در بیماری‌ها و آفات گیاهی مشکلاتی دارد و درختان کنوکارپوس اهواز دچار برخی بیماری‌های گیاهی و آفات شده‌اند که اگر این آفات به صورت اپیدمی گسترده شود، ممکن است در مدتی محدود، تمام کنوکارپوس های اهواز از بین بروند.
بنابراین وقتی گیاهی را بی‌رویه کشت می‌کنند، باید منتظر این مشکلات هم باشند. اگر کشت گونه‌ها متنوع باشد و در هر خیابان درختان متفاوتی بکارند، این تنوع هم به شهر زیبایی می‌دهد و هم مشکل بیماری و آفات و اپیدمی و مشکلات دیگر را نخواهیم داشت.
معلمی عنوان کرد: حالا می‌خواهند چه کار کنند؟ اگر بگویند دلیل تنگی نفس کنوکارپوس است و همه کنوکارپوس‌ها را قطع کنند، شهر اهواز به یک‌باره از پوشش گیاهی و فضای سبز خالی خواهد شد. من عامل تنگی نفس پس از بارندگی در اهواز را تنها گیاه کنوکارپوس نمی‌دانم. شاید دلیل مطرح کردن کنوکارپوس به عنوان عامل تنگی نفس، این باشد که بخواهند رد گم کنند و افکار را از عامل اصلی ایجاد مشکلات تنفسی در اهواز، به جای دیگری منحرف کنند.

وی تصریح کرد: اگر عامل مشکلات تنفسی را دانه گرده کنوکارپوس می‌دانند، باید توجه داشته باشند که این مشکلات باید در زمانی ایجاد شود که پیک تولید دانه گرده است و الان زمان پیک تولید دانه گرده کنوکارپوس نیست.
معلمی اظهار کرد: هر چند حساسیت به برخی گیاهان از جمع درختان مرکبات وجود دارد و بعضی مردم نسبت به آن حساس هستند و عطسه و سرفه می‌کنند ولی احتمال بروز آلرژی در این وسعت و شدت آن هم با دانه گرده‌ای که اکنون و در این زمان اصلا تولید نمی‌شود، درست نیست. خود من نیز به این مساله اعتقاد ندارم که علت مشکلات تنفسی پس از بارندگی در اهواز، کنوکارپوس باشد. نشنیده‌ایم که در جایی از جهان مورد مشابهی از آلرژی به گرده یک گونه گیاهی، این چنین یک شهر را درگیر کند.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشکده شهید چمران اهواز ادامه داد: هر چند کنوکارپوس در آینده مشکلاتی را برای شهر اهواز ایجاد خواهد کرد ولی نه به این صورت که موجب تنگی نفس شود. برای مشخص شدن علت تنگی نفس پس از بارندگی در اهواز، باید به دنبال عامل دیگری بگردند. این که در سه سال گذشته، مشکلات تنفسی برای این شهر به وجود آمده، باید علت دیگری داشته باشد.
منبع: ایسنا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد