سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

ادعای سخنگوی اردوغان علیه ایران 

   

سخنگوی رئیس جمهور ترکیه در ادعایی بی اساس ایران و روسیه را به دخالت در امور سوریه متهم کرد.
به گزارش مشرق به نقل از پایگاه النشره؛ "ابراهیم کالین" با اشاره به اینکه جنگ در سوریه دیگر موضوعی منطقه ای نیست بلکه موضوعی جهانی شده که بر تمامی کشورهای منطقه تاثیر می گذارد، مدعی شد: دخالت روسیه و ایران درگیری در سوریه را از آنچه که قبل بود، دشوارتر کرد.
وی همچنین در خصوص روابط بین ترکیه و رژیم صهیونیستی اظهار داشت: روابط آنکارا و تل آویو مشروط به عذرخواهی اسرائیل از ترکیه، رسیدگی به خانواده قربانیان کشتی مرمره و کاهش محاصره نوار غزه است.سخنگوی رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه مناقشه بر سر قانون اساسی ترکیه موضوع جدیدی نیست، گفت: نیاز شدیدی به تغییر قانون اساسی کنونی ترکیه که به عنوان سند پس از کودتای نظامی سال 1980 به شمار می آید، احساس می شود.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بر حضور فعالانه جمهوری اسلامی ایران در نشست آینده وین برای سوریه با حفظ موازین اعلام شده و رعایت خطوط قرمز تأکید کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بر حضور فعالانه جمهوری اسلامی ایران در نشست آینده وین برای سوریه با حفظ موازین اعلام شده و رعایت خطوط قرمز تأکید کرد.

به گزارش «انتخاب»، علی‌اکبر ولایتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا حضور ایران در نشست وین به مفهوم عقب‌نشینی کشورمان از مواضعش در خصوص سوریه است؟ افزود: به هیچ عنوان. حمایت ما از سوریه در چند عرصه صورت می‌گیرد که یک جنبه آن کمک به مقاومت مردم این کشور در برابر تروریست‌ها و افراطیونی است که سبب جنگ در جهان اسلام هستند.

وی گفت: تروریست ها و افراطیون دشمن قسم خورده مردم سوریه هستند و تا کنون هزاران نفر از ملت این کشور به علت اقدامات تروریست ها با حمایت غرب به ویژه آمریکایی ها، صهیونیست ها و مرتجعان منطقه کشته شده اند و تحت فشارند.

ولایتی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر نوع کمکی که بتواند به ملت سوریه کند دریغ نمی کند اما غیر از عرصه دفاعی ، ما در عرصه سیاسی نیز از سوریه به عنوان متحد خود حمایت می کنیم.

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: در گذشته کسانی که اجلاس ژنو یک و دو را برپا کردند به هیچ عنوان قائل به حضور جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات نبودند و اگر هم می خواستند ما را شرکت دهند پیش شرط هایی را تعیین می کردند که ما آنها را قبول نداشتیم.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اکنون پس از پنج سال، مقاومت، دولت سوریه و حامیانش دست برتر دارند و همه اقرار کرده اند که بدون جمهوری اسلامی ایران امکان دستیابی به راه حل سیاسی برای سوریه نیست.

ولایتی تصریح کرد: بر این اساس ما نمی توانیم صحنه سیاسی را ترک کنیم اما حضور در صحنه سیاسی و انجام مذاکرات به معنی عقب نشینی از اهداف اعلام شده ما نیست.

وی تأکید کرد: بدون تردید هیچ کس حق ندارد در امور داخلی سوریه دخالت کند و این حق ملت این کشور است و در گفت‌وگوهایی که درباره سوریه باید تکلیف کار را در نهایت روشن کند خود مردم این کشور و گفت‌وگوهای سوری- سوری تعیین کننده است.

ولایتی گفت: دولت کنونی سوریه نشان داده است که لیاقت این را دارد که به عنوان مدافع ملتش در صحنه باشد و اگر امروز هم رأی گیری کنند آقای بشار اسد بیش از هر مدعی دیگر رأی خواهد آورد.

وی افزود: حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات با حفظ موازین اعلام شده و رعایت خطوط قرمز در گفت‌وگوهای سیاسی به معنی خالی نگذاشتن عرصه سیاسی است به ویژه که اکنون دیدگاه کسانی که در مذاکرات وین درباره سوریه شرکت دارند کاملاً تغییر کرده است.

مشاور ارشد امور بین الملل مقام معظم رهبری اضافه کرد: آنان می دانند بدون جمهوری اسلامی ایران امکان دستیابی به راه حل سیاسی برای سوریه وجود ندارد و راه حل سیاسی هم باید با رعایت حقوق مردم سوریه باشد.

ولایتی تأکید کرد: بر این اساس با هر طرحی که بخواهد دولت کنونی سوریه را که چند سال از حقوق مردمش در برابر تروریست ها دفاع کرده است کنار بگذارد مخالفیم.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران هر راه حلی را که دولت و ملت سوریه با آن مخالف باشند، تأیید نمی کند و فقط طرحی را می پذیرد که مقبول دولت و مردم این کشور باشد.

ولایتی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چرا جمهوری اسلامی ایران از سوریه حمایت می کند؟ اظهار داشت: سوریه از آغاز انقلاب تاکنون متحد ما بوده و هست.

ولایتی گفت: بر اساس یکی از ارکان اصلی سیاست خارجی ما که تقویت خط مقدم است، سوریه رکن اساسی در زنجیره مقاومت تلقی می شود که جمهوری اسلامی ایران سلسله جنبان این مقاومت است و بر این اساس از مردم فلسطین و به طور کلی جهان اسلام و منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا حمایت می‌کند.

وی افزود: طبق نظریه های صهیونیست ها، محدوده نیل تا فرات جزو قلمرو ادعایی و توهمی این رژیم در آینده است و طبیعی است که ما طبق مبانی ملی، احساس خطر می کنیم.

ولایتی اضافه کرد: از نظر مبانی اسلامی و قانون اساسی نیز همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند طبق مبانی سیاست خارجی ما که بر گرفته از قانون اساسی است موظفیم از کشورهای جهان اسلام و مستضعفان به ویژه از فلسطین و قبله نخست مسلمانان حمایت کنیم.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: از سوی دیگر، دشمنی مخالفان جمهوری اسلامی نیز در صحنه بین الملل و منطقه انکارناپذیر است و حتی خودشان این دشمنی را به صراحت بیان می کنند.

ولایتی تأکید کرد: آمریکایی ها به صراحت اعلام می کنند که مخالف نظام اسلامی ایران هستند و در عمل نشان داده اند که مخالف استقلال ما نیز هستند، به همین علت باید از استقلال، تمامیت ارضی و نظام خود دفاع کنیم.

وی تصریح کرد: بر این اساس، اگر قرار باشد از سنگرهای خودمان در بیرون از مرزها دفاع نکنیم، دشمنان در داخل مرزها به سراغ ما می آیند.

ولایتی گفت: مجموعه این محورها دلایل حضور ما در منطقه به ویژه سوریه است که حلقه طلایی زنجیره مقاومت در برابر صهیونیست های مهاجم تلقی می شود.

وی افزود: دولت و مردم سوریه نشان داده اند که در تمام ادوار پس از انقلاب اسلامی از جمهوری اسلامی حمایت کردند همچنان که حکومت این کشور در جنگ ایران و عراق در کنار ایران بود.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: دولت سوریه در دوران دفاع مقدس برای حمایت از کشورمان خط لوله نفت عراق را که از این کشور تا کرانه مدیترانه می گذشت قطع کرد و از منافع ترانزیتی روزانه یک میلیون بشکه نفت محروم شد و اکنون نیز همچنان به ما وفادار است.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حضور نیروهای روسیه در سوریه بن‌بست نظامی را شکسته است و کمک می‌کند که بن بست سیاسی نیز بشکند.

ولایتی در پاسخ به پرسشی درباره اوضاع عراق با تأیید تمایل این کشور برای بهره‌مندی از کمک های نظامی روسیه علیه تروریست‌ها در این کشور افزود: دولت عراق به اشکال مختلف در این باره اعلام رضایت کرده است.

وی گفت: عراق به عنوان جزئی از ائتلاف 1+4 در کنار سوریه قرار دارد و به دولت این کشور کمک می کند.

ولایتی افزود: حضور نیروهای روسیه در سوریه بن بست نظامی را شکست و کمک می کند که بن بست سیاسی نیز بشکند، این فقط دیدگاه ما نیست زیرا در دیداری با نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در عراق، از او درباره نقش روسیه در سوریه پرسیدم که او نیز در پاسخ اظهار داشت نقش روسیه بن‌بست سیاسی را شکست.

وی گفت: ایران، عراق و حزب الله لبنان نیز که در سوریه نقش اساسی دارند فاقد پوشش هوایی بودند که این نقش را نیز روسیه ایفا می کند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: روسیه در عرصه بین‌المللی به ویژه با توجه به بهره‌مندی از حق وتو در شورای امنیت، از حمایت چین بهره مند است و ما می توانیم به کمک‌های بین‌المللی و تجهیزاتی روسیه از سوریه اتکا کنیم.
ولایتی گفت: روسیه با کمک های نظامی خود، پوشش هوایی رزم بسیار سخت و پیچیده علیه تروریست ها در سوریه را تأمین می کند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا ادامه تجاوز نظامی عربستان به شکسته شدن مقاومت مردم یمن منجر خواهد شد اظهار داشت: حدود هشت ماه از آغاز تهاجم غیرانسانی و وحشیانه عربستان به یمن می گذرد آنان تصور می کردند ظرف یکی دو هفته مردم این کشور دست‌هایشان را به نشانه تسلیم بالا ببرند اما آنان مردم یمن را نشناخته‌اند.
ولایتی گفت: تاریخ یمن نشان می دهد که هیچ بیگانه ای در این کشور پیروز نشده است و از زمان ابرهه تاکنون، ملت یمن ملتی مقاوم هستند؛ آنان هشت ماه مقاومت کردند و حتماً از این پس نیز مقاومت‌شان دشوارتر از گذشته نیست.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: عربستان در نهایت باید صحنه را ترک کند و امور این کشور را به مردمش واگذارد تا خودشان از طریق مذاکره به راه حل برسند وگرنه در باتلاق خواهد ماند و روز به روز بر مشکلاتش افزوده خواهد شد.
نشریه اکتوالیته ژوئیو:
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا راهی را که باید طی کنیم تا ببینیم آمریکایی ها، روس ها، ایرانی و سعودی ها درباره بشار اسد به توافق می رسند، یا نه، خیلی خوب خلاصه کرد « سرگئی لاوروف،محمد جواد ظریف، من و سایرین برای به توافق نرسیدن با هم توافق داریم ».
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نشریه اکتوالیته ژوئیو نوشت: از این به بعد، ایران، (به مثابه) ریه های ضروری حکومت اسد، در مذاکرات بین المللی درباره آینده کشور مشارکت دارد.

به گزارش «انتخاب»، این نشریه نوشت: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا راهی را که باید طی کنیم تا ببینیم آمریکایی ها، روس ها، ایرانی و سعودی ها درباره بشار اسد به توافق می رسند، یا نه، خیلی خوب خلاصه کرد « سرگئی لاوروف،محمد جواد ظریف، من و سایرین برای به توافق نرسیدن با هم توافق داریم ». در پایان هشت ساعت مذاکرات روز جمعه 30 اکتبر، کنفرانس وین عبور از این گره کور میان حامیان و مخالفان بشار اسد را امکان پذیر نکرد. مذاکرات قرار است تا دو هفته دیگر از سر گرفته شود و این در حالی است که تازه ترین گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه که در اواسط ماه اکتبر منتشر شد، از کشته بیش از 250 هزار نفر در جنگی که از چهار سال پیش در سوریه آغاز شده است، خبر داد.
اگر چه این بحران که به طور قطع وخیم ترین بحران در سطح بین المللی است و سوال های زیادی را مطرح کرده است، با وجود این، مذاکرات نشانه هایی از انعطاف پذیری را نشان می دهد. ابتدا به این دلیل که آنها تایید کردند کناره گیری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، پیش شرطی برای به نتیجه رسیدن توافق میان آنها نیست. گرچه لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه یادآور شد از نظر فرانسه، « بشار اسد در آینده سوریه جایی ندارد »، اما همه «به ویژه ایران» چنین سرسختی پاریس را ندارند.

روس ها امتیاز گرفتند

بیانیه پایانی به طور صریح اشاره نمی کند که اسد ترجیح می دهد بر حفظ ویژگی لائیک بودن دولت سوریه و حفظ نهادی آن تاکید کند - از دید سلطه اسلامگرایان و تکفیری های حاضر در اردوی شورشیان، این مسئله به عنوان یک ضمانت و وثیقه به شمار می رود. آیا حفظ رئیس جمهور بعثی یا ترجیحا حفظ سران حزب بعث رد شده است؟ فرمول به طور عمد در این باره مبهم است. طرح اولیه روند سیاسی نیز با خطوط فرضی تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخاباتی زیر نظر سازمان ملل متحد ترسیم شده است. حسین امیرعبداللهیان، معاون وزیر امور خارجه ایران روز جمعه اعلام کرد برخی کشورها تلاش کردند کناره گیری بشار اسد را نیز بگنجانند، اما با تلاش هایی که انجام گرفت،‌این بخش حذف شد ».
حضور ایران در میز مذاکرات به طور غیر قابل انکاری نشان می دهد دومین مورد در پایتخت وین خنثی شده است. آمریکا که مدت ها با مشارکت ایران در مذاکرات مربوط به آینده سوریه مخالف بود، سرانجام نظرات فرستاده های سازمان ملل متحد را که از مشارکت ایران حمایت می کردند، پذیرفت.
جان کری روز قبل از نشست اعلام کرد « وقت آن است که بعد از این، در میز مذاکره جایی هم برای ایران اختصاص داده شود ».
بعد از رسیدن به تاوفق درباره برنامه هسته ای ایران در ژوئیه گذشته، دعوت از ایران، پیروزی جدیدی برای دیپلماسی ایران و تاسف شدیدی برای ریاض به شمار می رود که به همسایه شیعه خود بسیار ظنین است. مذاکرات وین از طرف دیگر با تبادلات نیش داری میان عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان و محمد جواد ظریف، همتای ایرانی وی همراه بود.
مقاومت گروه داعش که بر اثر حملات هوایی بین المللی نسبتا کم تضعیف شده است، آمریکا را به تلاش برای دادن فرصت تازه ای به دیپلماسی سوق داد. اوباما به زودی حدود 50 نفراز نیروهای ویژه آمریکایی را به منظور ایجاد تغییری محسوس در رابطه میان نیروهای فعال در سوریه به این کشور اعزام می کند اما کسانی که به این اقدام امیدی داشته باشند، اندک هستند. روسیه با هواپیماهای جنگی خود موقعیت برتر را در سوریه به دست آورده است.
رویترز:
شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا روز جمعه به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد تماس ها بین سرکرده های داعش در رقه سوریه و افرادی در شبه جزیره سینا شامل لاف زدن درمورد سرنگون کردن جت مسافربری روسی بر فراز این منطقه بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
قوت گرفتن فرضیه بمب گذاری در هواپیمای ساقط شده روس / NBC: داعش پس از سقوط هواپیما، جشن گرفت
روسیه پرواز هواپیماهای مسافربری خود را به مصر به حال تعلیق درآورد و آمریکا نیز تدابیر امنیتی جدیدی را برای سفرهای هوایی اتخاذ کرد. این اقدامات روسیه و آمریکا پس از سقوط یک فروند هواپیمای روسی در مصر و درپی آن انجام شد که مقامات غربی روز جمعه به احتمال سقوط کردن این هواپیمای روسی براثر بمب گذاری اشاره کردند.
به گزارش «انتخاب»، یک گروه وابسته به گروه تروریستی داعش مسئولیت سقوط هواپیمای ایرباس ای-321 روسی را در شبه جزیره سینای مصر به عهده گرفته است.همه 224 سرنشین این هواپیما کشته شدند و ستیزه جویان داعش آن را واکنش به حملات هوایی روسیه در سوریه اعلام کردند که بیش از یک ماه قبل آغاز شده است.
اگرچه هنوز هیچگونه تحقیقات رسمی ادعای داعش را درمورد سرنگون کردن این هواپیمای روسی تایید نکرده است اما کشورهای مختلف پروازهایشان را لغو و اقدامات احتیاطی جدیدی را اعلام کرده اند و باعث شده اند دهها هزار گردشگر اروپایی و روسی در مراکز گردشگری در دریای سرخ بلاتکلیف بمانند.وزارت امنیت داخلی آمریکا روز جمعه اقدامات امنیتی جدیدی ازجمله بررسی دقیق تر وسایل پیش از انتقال دادن آنها به داخل هواپیما را به منظور پرواز به طرف آمریکا از برخی فرودگاه های خارجی در منطقه اعلام کرد.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس پیشتر گفته بودند سقوط این هواپیما ممکن است ناشی از بمب گذاری باشد. مسکو در ابتدا کشورهای غربی را به علت مطرح کردن چنین نتیجه گیری هایی سرزنش کرده بود. اما تصمیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به تعلیق پروازهای هواپیماهای روسی به مصر نشان می دهد کرملین دیگر تلاش نمی کند توجه ها را از فرضیه بمب گذاری در این هواپیما منحرف کند.

شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا روز جمعه به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد تماس ها بین سرکرده های داعش در رقه سوریه و افرادی در شبه جزیره سینا شامل لاف زدن درمورد سرنگون کردن جت مسافربری روسی بر فراز این منطقه بوده است.
ان بی سی به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد آنها آشکارا جشن گرفته اند.
شبکه تلویزیونی سی ان ان نیز گزارش داد داعش ویدئو جدیدی منتشرکرده است که ظاهرا نشان می دهد سرکرده های داعش در حلب پس از سقوط این هواپیمای روسی به همتاهای خودشان در سینا تبریک می گویند.
کانال 2 تلویزیون فرانسه نیز در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرد در جعبه های سیاه پیدا شده این هواپیما صدای انفجار شنیده می شود. با این حال منابع اطلاعاتی غربی که خواستند نامشان فاش نشود گفتند مدارک به دست آمده از سقوط این هواپیمای روسی فرضیه بمب گذاری در آن را به طور قطعی تایید نمی کند.
انگلیس نیز اعلام کرد احتمال اینکه شاخه داعش در مصر در این هواپیمای مسافربری روسی که در شبه جزیره سینا سقوط کرده بمب گذاری کرده باشد ، بسیار زیاد است.فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس در پاسخ به این سوال که آیا داعش مسئول این فاجعه بوده است گفت شاخه داعش در سینا مدعی است این هواپیما را سرنگون کرده است اما باید ابتدا همه اطلاعات و تصاویر و همچنین این ادعای مطرح شده مورد بررسی قرار گیرد و پس از آن نتیجه گیری شود اما با این حال این احتمال که ادعای داعش درست باشد بسیار زیاد است.
بمب گذاری احتمالی داعش در هواپیمای مسافربری روسی از حساسیت خاصی برای روسیه و مصر برخوردار است. این موضوع از این جهت برای روسیه حساس است که هواپیماهای جنگی این کشور در حال انجام دادن حملات هوایی علیه داعش در سوریه هستند. این مسئله برای مصر نیز مهم است زیرا به شدت وابسته به درآمد ناشی از گردشگری است.
اگر ثابت شود که علت سقوط هواپیمای مسافربری روسیه در مصر بمب گذاری در این هواپیما بوده است ، بدون شک باعث تضعیف صنعت گردشگری مصر خواهد شد که پیشتر نیز به علت سال ها ناآرامی سیاسی در این کشور متحمل لطماتی شده است.
شاخه داعش در شبه جزیره سینا مسئولیت سقوط این هواپیمای روسی را به عهده گرفته است و اگر چنین چیزی ثابت شود نخستین حمله ستیزه جویان داعش به یک هواپیمای مسافربری خواهد بود.
با این حال مسکو که بیش از یک ماه قبل حملاتی هوایی را علیه ستیزه جویان داعش در سوریه آغاز کرده است می گوید نتیجه گیری در مورد اینکه آیا این هواپیما واقعا هدف حمله قرار گرفته بسیار زود است.
تصمیم انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی به تعلیق پروازها به شرم الشیخ مصر باعث شده است دهها هزار گردشگر در یکی از مهم ترین مراکز گردشگری برای اروپاییها بلاتکلیف بمانند. تصمیم روز جمعه مسکو در این خصوص باعث شد دهها هزار نفر دیگر نیز به آنها افزوده شود.
کرملین اعلام کرد رئیس جمهور روسیه روز جمعه در گفتگوی تلفنی با عبدالفتاح السیسی همتای مصری خود توافق کرد همکاری در زمینه امنیت پرواز بین دو کشور ادامه یابد.دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفت دولت روسیه راهی را برای بازگرداندن اتباع خود از مصر پیدا خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نشنال اینترست نوشت: براساس گزارش برخی رسانه ها، مسکو سامانه پدافند هوایی قدرتمند اس-300 را در سوریه مستقر کرده است. با این حال گزارش های تایید شده ای از سوی مقامات نظامی در رابطه با این که چه نوع موشک هایی یا چه گونه نیروهایی در منطقه مستقر شده اند، وجود ندارد.

ژنرال ویکتور بوندارف، فرمانده نیروهی هوایی روسیه روز سه شنبه در مصاحبه ای با روزنامه کومسومولسکایا پراودا گفت: «ما در حال بررسی تهدید های ممکن هستیم. ما نه تنها جت های جنگنده، هواپیماهای نظامی، بمب افکن، بالگرد اعزام کرده ایم، بلکه سیستم موشکی هم مستقر کرده ایم.» معلوم نیست اشاره بوندارف به تسلیحات دیگری است یا منظورش همان سامانه دفاع موشکی پانتسیر-اس 1 است که هم اکنون در سوریه مستقر شده است.

اگر ارتش روسیه نسخه ای از پدافند های سری آلماز-آنتی اس-300 را در سوریه مستقر کرده باشد، عملیات هوایی ائتلاف ایالات متحده بسیار پیچیده خواهد شد. براساس کاتالوگ، آلماز-آنتی، هم اکنون دو مدل از این سیستم تسلیحاتی را تولید می کند، اس-300 پی ام یو 2 و اس-300 وی ام که آنتی-2500 هم گفته می شود. هردو مدل می توانند اهدافی را در ارتفاع بیش از 100 هزار پایی و 120 مایلی مورد هدف قرار دهند. این سیستم تسلیحاتی می تواند چندین هدف را با هم مورد حمله قرار دهد.

یکی از خلبانان نیروهای ویژه ایالات متحده اوایل سال جاری به من گفته بود سری اس-300 تهدیدی مرگبار برای اکثریت جنگنده ها و بمب افکن ها است. وی در این رابطه می گوید: «اس-300 کاملاً وضعیت بازی را برای جنگنده هایی همچون اف-15 و اف-16 عوض می کند. با وجود این سیستم هوایی شما هیچ وقت نمی خواهید که به آن نزدیک شوید.»

اگر روس ها اس-300 –یا بدتر- اس-400 که سیستم پدافند استراتژیک زمین به هوا است را در سوریه مستقر کرده باشد، این مسئله به طور جدی سوریه را تبدیل به منطقه ای پرواز ممنوع برای ایالات متحده و متحدینش خواهد کرد. در میان نیروی هوایی ایالات متحده تنها جنگنده اف-22 محصول شرکت لاکهید مارتین و بمب افکن بی-2 محصول شکرت نورثروپ، هستند که قادر به انجام عملیات در محدوده این سیستم پدافند هوایی هستند.

اما حتی این جنگنده ها هم در صورتی که با تعداد کافی ای از ذخایر موشکی اس-300 که به صورت یک شبکه دفاعی یکپارچه قرار داشته باشند، روبه رو شوند، به مشکل برخواهند خورد. تعداد دقیق و محل اس-300 اهمیت زیادی دارد. مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که سیستم اس-300 به صورت سیار است و در یک لحظه می تواند حرکت کند. یکی از مقامات ارشد نیروی هوایی که تجربه بسیار بالایی دارد، اوایل امسال به من گفته بود: «اگر آنها در هر وجب از خاک کشور حضور داشته باشند، جزئیات دیگر مهم نیست و این تبدیل به یک چالش برای شما خواهد شد.»

از لحاظ تئوریک جنگنده اف-35، محصول جدید لاکهید مارتین، براساس گفته های پنتاگون قادر به عملیات علیه نسل جدید سیستم های موشکی زمین به هوای روسیه است. ژنرال هربرت کارلایسل از نیروی هوایی در جریان کنفرانس سال 2015 انجمن نیروی هوایی و فضایی گفت: «این جنگنده عملکرد بسیار خوبی در حریم های هوایی دارد که دیگر هواپیماها نمی توانند به آن نفوذ کنند. این جنگنده می تواند از طریق جنگ الکترونیک دشمنانش را شکست دهد و با استفاده از سنسورهایش از خودش در مقابل موشک های زمین به هوا محافظت کند.»

اف-35 هم اکنون در حال عملیات در نیروهای ارتش ایالات متحده است. اگر روسیه قصد داشته باشد جدیدترین اسباب بازی اش را به مبارزه بفرستد، آیا آمریکا هم نباید چنین اقدامی را انجام دهد؟

*دیپلماسی ایرانی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد