سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

نگاه آیریش تایمز به حضور ظریف در مذاکرات سوریه؛

شکست اساسی عربستان سعودی در مقابل ایران

ایران به عنوان یکی از حامیان اصلی اسد، بازیگر اصلی است و عدم حضور آن در این گفتگوها بسیار نامعقول بود، به قول یکی از دیپلمات های آمریکایی، دعوت نکردن از ایران در این اجلاس نادیده گرفتن واقعیت است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شکست اساسی عربستان سعودی در مقابل ایران
آیریش تایمز نوشت: نشست وین پایان یافت اما دعوت از ایران برای شرکت در مذاکرات در خصوص اوضاع سوریه نشان از شکست اساسی رقبای سرسخت ایران از جمله عربستان سعودی و بلند پروازی های آن در منطقه داشت.به گزارش «انتخاب»، تصمیم آمریکا که ظاهرا با پشتیبانی عربستان اتخاذ شده است در حمایت از دعوت از ایران برای ملحق شدن به مذاکرات بین المللی «وین دو» به منظور یافتن راه حلی برای جنگ داخلی سوریه از چند جنبه نقطه عطف دیپلماتیک خوشایندی بود. این اولین مرتبه است که تهران که حامی اصلی بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در منطقه است در اجلاسی بین المللی در مورد این جنگ چهار ساله شرکت می کند و در عین حال نشان از شکست اساسی برای رقبای سرسخت آن یعنی عربستان و بلند پروازی هایش برای رهبری منطقه است.
ایران به عنوان یکی از حامیان اصلی اسد، بازیگر اصلی است و عدم حضور آن در این گفتگوها بسیار نامعقول بود، به قول یکی از دیپلمات های آمریکایی، دعوت نکردن از ایران در این اجلاس نادیده گرفتن واقعیت است.
مداخله گسترده نظامی روسیه در جنگ داخلی سوریه نشان داد پافشاری غرب برای برکناری اسد به عنوان بخش مهم نتیجه مذاکرات در این زمینه غیر واقعی است. آنها گفتند اسد با کشتار مردم خود هرگونه پیشرفتی را در مذاکرات با مانع مواجه کرده است. ایران، مانند روسیه می گوید از راه حل سیاسی در سوریه حمایت می کند اما اسد باید بخشی از این فرایند باشد.با این حال، اکنون ظهورداعش، تردید متحدان منطقه ای مانند لبنان و مصر در مورد لزوم خروج اسد از قدرت و لزوم ایجاد هدف مشترک با ایران و روسیه موجب شده است آمریکا و غرب سطح بلند پروازی های خود را به شدت کاهش دهند. اکنون هدف، توافق بر روی چارچوب یک نقشه راه برای انتقال سیاسی قدرت در سوریه است که اسد رئیس دولت آن نباشد. دیپلمات ها معتقدند می توان به اجماع بین المللی در این زمینه دست یافت و دمشق نیز احتمالا آن را خواهد پذیرفت.
وزرای امور خارجه کشورهای شرکت کننده در نشست وین برسر بحران سوریه در پایان نشست خود بیانیه ای صادر کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزرای امور خارجه کشورهای شرکت کننده در نشست وین برسر بحران سوریه در پایان نشست خود بیانیه ای صادر کردند.

به گزارش «انتخاب»، متن این بیانیه بدین شرح است:
مقامات کشورهای چین، مصر، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، ایران، عراق، ایتالیا، امارات عربی متحده، انگلیس، سازمان ملل متحد و آمریکا در نشستی در وین، گردهم آمدند تا اوضاع وخیم سوریه و راههای پایان دادن به خشونت ها در این کشور را در سریعترین زمان ممکن بررسی کنند.
شرکت کنندگان در نشست ضمن مذاکراتی صریح و سازنده، به بررسی مسائل مهمی پرداختند. با وجود اختلافات اساسی میان شرکت کنندگان نشست وین، همه طرفها در خصوص مسائل ذیل به تفاهم رسیدند.
1) وحدت، استقلال، تمامیت ارضی و ماهیت سوریه مسائلی اساسی هستند.
2) موسسات دولتی بدون تغییر باقی خواهند ماند
3) حقوق همه سوری ها، صرف نظر از قومیت و مذهب آنها باید محفوظ بماند
4) ضرورت دارد تا همه تلاش های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ سوریه تسریع شود
5) دسترسی های بشردوستانه در سراسر خاک سوریه تامین خواهد شد و شرکت کنندگان نشست وین بر حمایت های خود از آوارگان سوری داخل خاک این کشور، پناهجویان و کشورهای میزبان آنها خواهند افزود
6) داعش و دیگر گروههای تروریستی طبق نظر شورای امنیت سازمان ملل متحد و توافق شرکت کنندگان نشست وین باید منکوب شوند.
7)شرکت کنندگان نشست وین‌ مطابق با اعلامیه 2012 ژنو و قطعنامه شماره 2118 شورای امنیت سازمان ملل متحد از سازمان ملل متحد دعوت کردند نمایندگان دولت سوریه و مخالفان آن را به منظور تشکیل روندی سیاسی منتهی به تشکیل دولتی غیر فرقه ای، فراگیر و معتبر و متعاقب آن تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات گردهم جمع کند. این انتخابات باید تحت نظارت سازمان ملل متحد و منطبق با بالاترین استانداردهای شفافیت و مسئولیت پذیری و آزادانه و بیطرفانه باشد و همه سوری ها از جمله آوارگان سوری مقیم خارج واجد شرایط در آن شرکت کنند.
8) این روند سیاسی تحت هدایت مردم سوریه و متعلق به آنها خواهد بود و مردم سوریه درباره آینده کشورشان تصمیم خواهند گرفت.
9) شرکت کنندگان نشست وین به اتفاق سازمان ملل متحد مودالیته هایی برای برقراری آتش بسی سراسری در سوریه در تاریخی معین و همسو با این روند سیاسی خواهند یافت.شرکت کنندگان نشست وین طی روزهای آتی سعی خواهند کرد اختلافات باقیمانده را کاهش دهند و بر توافقات فی مابین بیفزایند. وزرای امور خارجه کشورهای شرکت کننده در نشست وین ظرف دو هفته آینده برای پیگیری این مذاکرات گردهم خواهند آمد.
جاش ارنست در ادامه نشست خبری خود در کاخ سفید مدعی شد عملیات نظامی روسیه در سوریه در مکان هایی صورت می گیرد که ما می دانیم نیروهای داعش حضور ندارند.
سخنگوی کاخ سفید با اشاره به حضور جان کری در وین اتریش گفت: دور هم جمع کردن کشورهای روسیه، عربستان سعودی و ایران کار آسانی نبود.
به گزارش «انتخاب»، جاش ارنست در ادامه نشست خبری خود در کاخ سفید مدعی شد عملیات نظامی روسیه در سوریه در مکان هایی صورت می گیرد که ما می دانیم نیروهای داعش حضور ندارند.وی مدعی شد هدف روسیه از عملیات نظامی در سوریه حمایت از بشار اسد است.
جاش ارنست گفت: کاری که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در وین انجام می دهد دور هم جمع کردن همه کسانی است که در سوریه نفوذ و منافع دارند تا یک گذار سیاسی در سوریه صورت گیرد. این کار سخت است. دور هم جمع کردن کشورهای روسیه، عربستان سعودی و ایران کار آسانی نبوده است.
وزیر خارجه عربستان:
عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان گفت: ایران باید برکناری بشار اسد را به عنوان بخشی از راه حل بحران سوریه بپذیرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایران باید بپذیرد که بشار اسد یا از طریق فرایندی سیاسی برود یا به زور برکنار خواهد شد
عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان گفت: ایران باید برکناری بشار اسد را به عنوان بخشی از راه حل بحران سوریه بپذیرد.
به گزارش «انتخاب»، الجبیر در گفتگو با شبکه تلویزیونی BBC اظهار داشت: هیچ شکی نیست که اسد باید برود.
وی افزود: ایران باید بپذیرد که اسد یا از طریق فرایندی سیاسی  برود یا به زور برکنار خواهد شد.
الجبیر اضافه کرد: حل مسئله سوریه می تواند براساس فرمول ژنو یک و با تشکیل شورای انتقالی با قدرت کامل باشد و این شورا مسئولیت نهادهای دولتی نظامی و غیرنظامی را در دست داشته باشد. بشار اسد از قدرت کنار رود و قانون اساسی نوشته شود و انتخابات برگزار گردد.
وزیر خارجه عربستان گفت: من نمی توانم درباره موفقیت یا شکست صحبت کنم اما آنچه که من دیده ام این است که در چند ماه گذشته نوعی اجماع در بین کشورهای ائتلاف به وجود آمد و ما اکنون می خواهیم ببینم که آیا شکاف بین کشورهای ائتلاف که در حال کمک به سوری های میانه رو هستند با موضع روسیه حل و فصل می شود.
این دو نفر به ترتیب اولین و دومین جایگاه را از نظر سلسله مراتب قدرت برای جانشینی ملک سلمان که در سن 79 سالگی به سلطنت رسید ،‌در اختیار دارند. هرچند این جنگ قدرت علنا در این کشور بسیار پنهان کار، آشکار نیست ، اما ‌در تصمیم گیری های سیاسی نگران کننده در خارج و داخل وجود دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جنگ قدرت در عربستان؛ نزاع شاهزاده ها

خبرگزاری فرانسه نوشت به گفته کارشناسان و دیپلمات ها مبارزه برسر قدرت بین دو شاهزاده وارث تاج و تخت سعودی در شرایطی در این کشور شدت گرفته است که ریاض هم در داخل و هم در خارج با چالش های زیادی روبرو است .
به گزارش انتخاب ؛ این دو نفر به ترتیب اولین و دومین جایگاه را از نظر سلسله مراتب قدرت برای جانشینی ملک سلمان که در سن 79 سالگی به سلطنت رسید ،‌در اختیار دارند.
فردریک وری Frederic Wehrey کارشناس مسائل عربستان سعودی در موسسه کارنگی تاکید می کند هرچند این جنگ قدرت علنا در این کشور بسیار پنهان کار، آشکار نیست ، اما ‌در تصمیم گیری های سیاسی نگران کننده در خارج و داخل وجود دارد.
او به ویژه به مداخله نظامی « غیر مسئولانه» عربستان سعودی و سیاست « فضای بسته » که در سطح ملی اعمال می شود و از اصلاحات مورد انتظار در این کشور متحد غرب به دور است ، اشاره می کند.
به گفته کارشناسان ،‌ تنش بین دو شاهزاده درپی کنار گذاشتن غیرمنتظره مقرن ولیعهد عربستان تشدید شده است .
ملک عبدالله شاه قبل از ملک سلمان که ژانویه درگذشت ،مقرن را به عنوان ولیعهد‌ آینده تعیین کرده بود.
استفان لاکروا کارشناس عربستان سعودی در موسسه علوم سیاسی پاریس تاکید می کند:« بسیاری این برکناری را نوعی کودتا تلقی کردند که به شاخه ای از خاندان آل سعود امکان داد که قدرت را غصب کند.»
هرگز تاکنون یک ولیعهد از قدرت برکنار نشده بود هرچند که خاندان سلطنتی ملک سعود را در سال 1964 از قدرت کنار گذاشت.
یک دیپلمات غربی خاطر نشان می کند مورد مقرن نشان می دهد که « جایگاه ولیعهد دوم شکننده است و به این سبب توضیح دهنده این مسئله است که چرا محمد بن سلمان همواره برای تقویت قدرت خود تلاش می کند.»
این شاهزاده علاوه بر سمت وزارت دفاع ریاست شورای مهم هماهنگی اقتصادی پادشاهی سعودی را در اختیار دارد و بر شرکت آرامکو سعودی هم نظارت دارد .
آرامکو بزرگترین شرکت نفتی نخستین صادر کننده نفت در جهان است .
وری توضیح داد :« محمد بن سلمان به سرعت به سرعت قدرت و نفوذ فوق العاده ای یافت ،‌ مسئله ای که به او امکان می دهد رقبای خود را بی ثبات کند.»
این دیپلمات می گوید:« ولیعهد دوم نیاز دارد که جایگاه خود را تقویت کند تا در زمان مرگ پدرش غیرقابل جایگزین باشد زیرا او از رفتاری که محمد بن نایف در صورت رسیدن به پادشاهی برای او در نظر خواهد گرفت ،‌بیمناک است .»
لاکروا می گوید:« محمد بن سلمان مانند یک ولیعهد منصوب عمل می کند ،‌مسئله ای که قطعا موجب تنش هایی می شود.»
دیپلمات ها اقدام سپتامبر گذشته پادشاه را در برکناری سعد الجابری وزیر کابینه سعودی ( از وفاداران به محمد بن نایف)‌ نشانه دیگری از رقابت با محمد بن سلمان تلقی کردند.
به گفته این دیپلمات ها ، به نظر نمی رسد جایگاه وزیر کشور عربستان در معرض تهدید قرار داشته باشد.
یک دیپلمات غربی اعلام کرد:« من فکر می کنم آنها در صورتی که محمد بن نایف را برکنار کنند ،‌تیر به پای خود خواهند زد.»
وی می افزاید:« او مورد احترام است و مردی است که غرب به او به ویژه در خصوص مبارزه با تروریسم اعتماد دارد .»
به گفته یک دیپلمات دیگر ،‌ محمد بن نایف از وفاداری مقامات وزارتخانه ترسناک کشور بهره مند است و اغلب اعضای خاندان سلطنتی از جانشینی او برای مقام پادشاهی حمایت می کنند.
وی تاکید کرد:«‌اگر آنها می خواستند از شر او خلاص شوند ،‌او را به سپر بلای فاجعه منا که براساس آمار غیر رسمی 2200 نفر در آن جان خود را از دست دادند، تبدیل ‌ می کردند .»
علاوه بر این ،‌شماری از اعضای آل سعود از چگونگی مدیریت محمد بن سلمان در جنگ یمن که در آن ریاض فرماندهی یک ائتلاف عربی را علیه حوثی های طرفدار ایران برعهده گرفته است ،‌نگران هستند.
وری گفت :« کل این عملیات در یمن برای تقویت جایگاه محمد سلمان ساخته و پرداخته شد.»
اما این جنگ پرهزینه که در مارس آغاز شد ادامه دارد و این درحالی است که پادشاهی عربستان سعودی برای جبران کسری بودجه بی سابقه خود به سبب کاهش شدید قیمت نفت هزینه های خود را کاهش می دهد و از ذخایر ارزی خود برداشت می کند.
یک دیپلمات می گوید:« برخی وخامت شدید اوضاع اقتصادی عربستان را پیش بینی می کنند اما من چنین سناریوی فاجعه باری را پیش بینی نمی کند.»لاکروا می افزاید:« اوضاع خوب نیست اما هنوز قابل مدیریت است .»
کارشناسان و دیپلمات ها درباره این مسئله اتفاق نظر دارند که با وجود رقابت های داخلی ، پادشاهی آل سعود در آستانه انفجار نیست .
این دیپلمات می گوید:« پایان پادشاهی سعودی پیش از این به دلایل مختلف پیش بینی شده است اما این پادشاهی همچنان وجود دارد و جزیره ثبات در خاورمیانه است .»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه اسبق آمریکا در سخنانی در انتقاد از توافق اخیر هسته ای با ایران، این توافق را به یک بسته مالی 100 میلیارد دلاری برای ناامن سازی خاورمیانه تشبیه کرد.
به گزارش عصر ایران به نقل از وب سایت روزنامه "ایندپندنت" بریتانیا رایس که پنج شنبه در نشست موسسه "چاتم هاوس" در لندن سخن می گفت، برای نخستین بار در یک موضعگیری آشکار از توافق هسته ای دولت اوباما با ایران انتقاد کرد.
او که در فاصله سال های 2005 تا 2009 (دوره دوم دولت بوش) وزیر امور خارجه آمریکا بود، در انتقاد از توافق هسته ای با ادعای اینکه این توافق خطر مسابقه تسلیحاتی بین کشورهای منطقه را در پی دارد، گفت:" من تا کنون در انتقاد از این توافق هیچ سخنی نگفته ام چون می دانم که رسیدن به این توافق با چه سختی ها و مرارت هایی حاصل شده است.  من خود یکی از بانیان تشکیل گروه 1+5 به همراه جک استراو(وزیر امور خارجه اسبق بریتانیا) بودم.او افزود:" ما ایده تشکیل گروه 1+5 را در نوامبر سال 2006 و در خانه استراو نهایی کردیم بنابراین من خود از حامیان اصلی ایده سیاست دو گانه (مذاکره و تحریم) در قبال ایران بودم.
رایس در ادامه گفت:" از نظر من این توافق بخش های خوبی دارد اما قیمتی که بابت حصول آن پرداختیم بسیار بالا بود.
رایس که هم اینک مدیر مرکز جهانی کسب و کار و اقتصاد در دانشگاه استنفورد است، در ادامه گفت شرایط توافق هسته ای با ایران او را به یاد بحران عراق در اوایل دوران بوش می اندازد. به ادعای وزیر امور خارجه آمریکا در آن دوران مشکل اصلی آمریکا با دولت صدام حسین در عراق این بود که دولت واشنگتن از ماهیت اصلی آنچه که دولت صدام در بغداد انجام می داد اطمینان نداشت و هم اینک نیز به ادعای او دولت واشنگتن با این توافق در عمل از آنچه که ایران قرار است انجام دهد اطمینان ندارد.
سخنرانی رایس در موسسه چتم هاوس لندن
کاندولیزا رایس: توافق هسته ای با ایران
رایس افزود: از همه مهم تر این توافق 100 میلیارد دلار در اختیار ایران می گذارد تا منطقه را ناامن کند. از سوی دیگر رفع تحریم های تسلیحات متعارف برای ایران نگرانی درباره احتمال شروع یک مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه را بیشتر می کند. ایران می تواند سلاح های متعارفی بخرد که نه تنها اسراییل و عربستان را بلکه ایالات متحده را هم تهدید کند."
رایس در خاتمه گفت او انتظار ندارد با این نواقص توافق هسته ای دولت باراک اوباما توافق را به هم بزند بلکه اصرار دارد دولت واشنگتن با همکاری شرکای اروپایی ترتیباتی اتخاذ کند که در صورت انجام اقدامات و سیاست های غیر قابل پذیرش از سوی ایران، واشنگتن به همراه متحدان خود بار دیگر تحریم های ایران را برقرار کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خانه ملت نوشت: عضو کمیسیون قضایی و حقوقی در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: از آنجایی که آمریکا در جنگ تحمیلی به صدام سلاح ممنوعه و از ریگی حمایت کرده است، جانبازان و قربانیان از دولت آمریکا شکایت کرده اند.
ابوالفضل ابوترابی با اشاره به رسیدگی به 45 پرونده شکایت از آمریکا و جریمه ای بالغ بر 50 میلیارد دلار، گفت: در امور بین الملل قوه قضاییه شعبه خاصی برای رسیدگی به پرونده های شکایت از آمریکا تشکیل شده است. اعتقاد داریم تعداد پرونده هایی که علیه آمریکا تشکیل می شود بسیار بیشتر از اعداد و ارقامی است که اعلام می شود.
نماینده مردم نجف آباد در مجلس نهم درباره موضوع پرونده های آمریکا توضیح داد: از آنجایی که آمریکا در جنگ تحمیلی ایران، سلاح نظامی و امکانات ممنوعه را در اختیار صدام قرار داده بود و از سوی دیگر از گروهک های تروریستی از جمله ریگی حمایت کرده است، جانبازان و قربانیان آنها طرح شکایت کرده اند.وی با بیان اینکه تعداد جانبازان جنگ و قربانیان عملیات های تروریستی زیاد است، ادامه داد: به این جهت انتظار می رفت تعداد پرونده های شکایت از آمریکا بیش از این حرف ها باشد اما از آنجایی که با کمبود قاضی مواجه هستیم و برای این نوع پرونده تنها یک قاضی در نظر گرفته شده است بیش از این نمی توان به پرونده ها رسیدگی کرد.
این نماینده عنوان کرد که شکایت از آمریکا مردمی است و ارتباطی با دولت ندارد و اظهار داشت: تمام جانبازان به ویژه جانبازان شیمایی جنگ تحمیلی و قربانیان تحرکات ترویستی می توانند طرح شکایت کنند.
ابوترابی با بیان اینکه تا کنون آمریکا به پرداخت 50 میلیارد دلار محکوم شده است، گفت: در آینده ای نزدیک این مبلغ بیشتر خواهد شد چرا که تعداد جانبازان جنگ ایران و عراق بسیار زیاد است و اگر به همه آنها رسیدگی شود مبلغ جریمه بیشتر می شود.
این نماینده اظهار داشت: در مسیر رسیدگی به این پرونده ها چند وکیل و چند کارشناس دادگستری از کانون کارشناسان رسمی دادگستری به صورت رایگان عهده دار مشاوره و دفاع از پرونده شکایت جانبازان از آمریکا را بر عهده گرفته اند که باید از آنها تشکر کنیم.
وی با بیان اینکه هر یک از جانبازان جنگ به خصوص جانبازان شیمایی می توانند از آمریکا شکایت کنند، توضیح داد: از آنجایی که نقش آمریکا در این جنگ مشخص است جانبازان می توانند طرح شکایت کنند. از سوی دیگر حمایت مستقیم آمریکا از کروهگ جیش العدل به سرکردگی ریگی کاملا مشخص است بنابراین قربانیان تحرکات تروریستی هم حق شکایت دارند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در خصوص ضمانت اجرایی محکومیت آمریکا گفت: ایران مقابل به مثل با آمریکا بود. آنها نیز چنین جریمه هایی برای ایران در نظر گرفته اند و تا کنون 50 میلیارد دلار ایران را جریمه کرده اند. اما ضمانت اجرایی این محکومیت در بحث حقوق بین الملل همان افکار عمومی است
گزارش السفیر از سفر وزیر جنگ اسرائیل به آمریکا؛
وزارت جنگ اسرائیل اعلام کرد یعلون با کارتر درباره مسائل راهبردی مربوط به تحولات خاورمیانه، تقویت روابط و همکاری بین نهادهای امنیتی دوطرف، و همچنین حفظ برتری کیفی ارتش و دستگاه های امنیتی اسرائیل بر کشورهای منطقه گفتگو خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مذاکرات اسرائیلی ها با کاخ سفید برای دریافت «غرامت» بابت توافق هسته ای ایران و 1+5
السفیر نوشت، موشه یعلون وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در نخستین مرحله از دور جدید رایزنی های رژیم صهیونیستی با مقامات آمریکایی به منظور باج گیری از آمریکا بعد از دستیابی به توافق هسته ای با ایران، وارد آمریکا شد.
به گزارش «انتخاب»، این روزنامه لبنانی نوشت: روشن است که دستور کار مذاکرات بین یعلون و همتای آمریکایی اش اشتون کارتر فقط به دریافت «غرامت» پس از توافق هسته ای با ایران محدود نمی شود بلکه شامل کل روابط نظامی و امنیتی اسرائیل می شود که استحکام خود را حتی در سایه شدیدترین اختلافات و تنش ها بین دولت آمریکا و کابینه اسرائیل به اثبات رسانده است. در این چارچوب برای نخستین بار به طور علنی اعلام شد آمریکا با اسرائیل در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای همکاری خواهد کرد.
وزارت جنگ اسرائیل اعلام کرد یعلون با کارتر درباره مسائل راهبردی مربوط به تحولات خاورمیانه، تقویت روابط و همکاری بین نهادهای امنیتی دوطرف، و همچنین حفظ برتری کیفی ارتش و دستگاه های امنیتی اسرائیل بر کشورهای منطقه گفتگو خواهد کرد.
یعلون قرار است در این سفر از مرکز آموزش استفاده از هواپیماهای اف-35 که اسرائیل یک اسکادران از آنها را دریافت کرده است و همچنین دیگر تاسیسات نظامی آمریکا دید کند. او همچنین برای دانشجویان در دانشگاه امنیت ملی آمریکا سخنرانی خواهد کرد.
یعلون پیش از سفر به واشنگتن گفت، آمریکا تکیه گاه راهبردی اسرائیل است و ما دوستی بزرگتر از آمریکا نداریم. وی افزود روابط بین من و اشتون کارتر،‌ و همچنین روابط بین نهادهای امنیتی و ارتش ها و دستگاه های اطلاعاتی دوطرف، بسیار قوی و عمیق است.

یعلون تحولات در خاورمیانه را چالشی برای اسرائیل و آمریکا توصیف کرد و گفت در مذاکراتم با کارتر درباره توانایی مطلوب ارتش اسرائیل برای مقابله با آنچه در اطراف ما می گذرد و پیامدهای آن از نظر حفظ برتری کیفی اسرائیل و ادامه یافتن کمک های آمریکا به اسرائیل در سال های آینده گفتگو خواهم کرد.
محافل امنیتی اسرائیلی سفر یعلون به واشنگتن را در شرایط کنونی اقدامی «تعیین کننده» می دانند زیرا این سفر به میزان کمک های نظامی و امنیتی که اسرائیل از آمریکا دریافت خواهد کرد به ویژه کمک هایی که به عنوان «جریمه» توافق هسته ای با ایران دریافت می شود ارتباط دارد.
اسرائیل بارها پیشنهاد آمریکا را برای مذاکره درباره پرداخت «غرامت» بخاطر توافق هسته ای با ایران رد کرده بود زیرا بنیامین نتانیاهو این باور را در نهادهای امنیتی اسرائیلی ایجاد کرده بود که ورود به چنین مذاکراتی به معنای تسلیم شدن پیشاپیش اسرائیل در برابر توافق هسته ای محسوب می شود. نتانیاهو با همکاری جمهوری خواهان دست به جدالی سخت برضد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در کنگره این کشور زد ولی در نهایت اوباما در این جدال پیروز شد. نتانیاهو بعد از این شکست به طرف های نظامی اجازه داد شروع به مذاکره با دولت آمریکا در این باره کنند.
دولت آمریکا در گذشته خبرهایی در خصوص ارائه پیشنهادهای جذاب به اسرائیل در صورتی که وارد مذاکره برای دریافت غرامت شود به بیرون درز داده بود. ولی معلوم نیست آیا این پیشنهادها بعد از امضای توافق هسته ای و تصویب آن همچنان پابرجاست.

با این حال این باور در محافل مختلف وجود دارد که آمریکا حتی اگر برای مدتی مقاومت کند، در نهایت به اسرائیل اجازه خواهد داد کمکهای نظامی بیشتری که متناسب با ماهیت پایبندی به حفظ برتری کیفی ارتش اسرائیل در منطقه باشد، دریافت کند. این غرامت ها فقط به توافق هسته ای با ایران مربوط نمی شود بلکه به فروش سلاح های آمریکایی و غربی به کشورهای عربی به ویژه کشورهای خلیج فارس نیز مربوط است.
گمان می رود سفر کنونی یعلون به واشنگتن، مقدمه چینی برای سفر نتانیاهو به واشنگتن و دیدارش با اوباما در ماه آینده باشد. رسانه های اسرائیلی پیش از این اعلام کرده بودند آمریکا و اسرائیل پیش از سفر یعلون به واشنگتن شروع به نبض سنجی درباره حجم کمک ها کرده بودند. هاآرتص نوشته بود دولت اوباما قصد دارد به عنوان غرامت توافق هسته ای با ایران، هواپیماهای اف-35 بیشتر و همچنین آتشبارهای ضدموشکی بیشتری در اختیار اسرائیل قرار دهد.

هم اکنون آمریکا به طور رسمی هر سال کمک هایی به ارزش سه میلیارد و 100 میلیون دلار در اختیار اسرائیل قرار می دهد. این کمک ها، غیر از کمک های غیررسمی شامل مهمات و مازاد تسلیحات و تجهیزات موجود در انبارهای عظیم ارتش آمریکا در اسرائیل است که در اختیار اسرائیلی ها قرار می گیرد. علاوه بر این، واشنگتن کمک هایی ویژه به ارزش صدها میلیون دلار برای توسعه سامانه های ضدموشکی در اختیار اسرائیل قرار می دهد. رسانه های اسرائیلی اخیرا نوشتند دولت نتانیاهو انتظار دارد کمک های آمریکا به اسرائیل در مرحله بعدی یک میلیارد دلار در سال افزایش یابد و به بیش از چهار میلیارد دلار در سال برسد.

از سوی دیگر، با توجه به توافق هسته ای با ایران، آمریکا برای نخستین بار با همکاری علنی با اسرائیل در زمینه انرژی هسته ای صلح آمیز موافقت کرد. آمریکا در گذشته از ارائه چنین کمک هایی به علت خودداری اسرائیل از امضای پیمان منع گسترش تسلیحات هسته ای و مخالفت با نظارت بین المللی بر تاسیسات هسته ایش، خودداری می کرد. موضع جدید آمریکا تغییری راهبردی در سیاست علنی آمریکا در قبال اسرائیل در این زمینه محسوب می شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد