سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

رئیس سازمان جاسوسی فرانسه: خاورمیانه تمام شد/ دولت بشار اسد فقط کنترل یک سوم سوریه را دارد

"خاورمیانه آینده" حتما با خاورمیانه بعد از جنگ جهانی دوم متفاوت خواهد بود / سوریه در واقعیت، تجزیه و تقسیم شده است. دولت سوریه تنها بر بخش کوچکی از این کشور سیطره دارد. یعنی یک سوم. شمال سوریه در کنترل کردهاست و مرکز سوریه هم در دست داعش است.رئیس سازمان جاسوسی فرانسه گفت: خاورمیانه ای که می شناختیم به پایان رسید.
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، "برنار باژولیه" روز سه شنبه در نشستی درباره فعالیت های اطلاعاتی - امنیتی در واشنگتن گفت: خاورمیانه ای که می شناختیم؛ تمام شد و بازگشتی در کار نیست.وی افزود: کشورهایی مثل عراق یا سوریه به هیچ وجه مرزهای قبلی خود را پس نخواهند گرفت.
رئیس سازمان جاسوسی فرانسه: خاورمیانه تمام شد/ دولت بشار اسد فقط کنترل یک سوم سوریه را دارد
باژولیه که ریاست اداره عمومی امنیت خارجی (دی جی اس ای) سازمان اطلاعات و امنیت فرانسه را برعهده دارد ادامه داد: خاورمیانه ای که می شناختیم به پایان رسید و شک دارم دوباره بازگردد. ما می بینیم که سوریه در واقعیت، تجزیه و تقسیم شده است. دولت سوریه تنها بر بخش کوچکی از این کشور سیطره دارد. یعنی یک سوم. شمال سوریه در کنترل کردهاست و مرکز سوریه هم در دست داعش است. وی تاکید کرد: همین وضعیت در عراق نیز برقرار است. فکر نمی کنم امکانی برای بازگشت به وضعیت سابق داشته باشیم.باژولیه ادامه داد: منطقه خاورمیانه دوباره در آینده باثبات خواهد شد اما برچه اساسی، الان نمی دانم. اما حتما وضعیت آینده با وضعیت فعلی که پس از جنگ جهانی دوم ترسیم شده متفاوت خواهد شد.وی افزود: "خاورمیانه آینده" حتما با خاورمیانه بعد از جنگ جهانی دوم متفاوت خواهد بود."جان برینان" رئیس سازمان اطلاعات امنیت مرکزی آمریکا (سیا) نیز در این نشست حضور داشت.
رئیس سیا هم نظری شبیه مقام فرانسوی ارائه کرد و گفت: وقتی به سوریه، لیبی، عراق و یمن نگاه می کنم سخت است تصور کنیم دولت مرکزی در این کشور وجود خواهد داشت و بتواند کنترل مرزهای این کشورها را که بعد از جنگ جهانی دوم ترسیم شد را به دست بگیرد.
وی افزود: راه حل نظامی در هر کدام از این کشورها غیرممکن است. حرکت برای یافتن راه حل نهایی در این کشورها اشتباه است بلکه باید گام های کوچک را دنبال کرد و با استفاده از اعتمادسازی میان طرف های درگیر، باید از شدت تنش ها و بحران کاست. این نشست توسط دانشگاه جرج واشنگنتن برگزار شد.
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا: ایران و روسیه دست بالا را در سوریه دارند 
  
جوزف دانفورد حملات هوایی 1 ماه گذشته روسیه و نیز حمایت و پشتیبانی ایران از ارتش سوریه را دو عامل کسب برتری نیروهای حامی دولت سوریه دانست.در آستانه برگزاری نشست وین درباره راه حل سیاسی بحران سوریه که قرار است روز جمعه همین هفته و با حضور احتمالی ایران و آمریکا و دیگر قدرت های منطقه ای و بین المللی برگزار شود ژنرال جوزف دانفورد رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در اظهاراتی در کمیته نیروهای مسلح سنا از شکست استراتژی آمریکا در سوریه و دست بالای ایران و روسیه در بحران داخلی سوریه سخن گفت.
به گزارش عصر ایران به نقل از لس آنجلس تایمز ژنرال دانفورد که به تازگی به سمت ریاست ستاد مشترک ارتش آمریکا رسیده است با اشاره به اینکه "در شرایط حاضر توازن قوا در سوریه به نفع بشار اسد است" حملات هوایی روسیه و کمک های و پشتیبانی های زمینی ایران به نیروهای حامی بشار اسد را دو عامل مهم این برتری خواند.

ایران هر گونه حضوری فراتر از مستشاری در سوریه را رد کرده است.
جوزف دانفورد که هفته گذشته از سفر به منطقه خاورمیانه بازگشته است با ابراز نارضایتی از وضعیت آمریکا در بحران سوریه گفت استراتژی آمریکا برای یافتن شرکایی نظامی قابل اطمینان در عرصه جنگ داخلی سوریه شکست خورده است. او اعتراف کرد: تا به امروز هیچ کس از پیشرفت آمریکا در سوریه راضی نیست.
همزمان باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا روز سه شنبه با ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان به صورت تلفنی گفت و گو گرده است. موضوع سوریه محور این گفت و گوی تلفنی بوده است. دو طرف در این گفت و گو بر ضرورت همکاری نزدیک واشنگتن - ریاض به ویژه در نشست آتی در وین تاکید کرده اند.
آمریکا پیشتر از حضور ایران در این نشست استقبال کرده و بر ضرورت نقش آفرینی ایران برای حل بحران سوریه به عنوان یکی از طرف های ذی نفع و پرنفوذ تاکید کرده است. هنوز درباره نحوه حضور ایران در نشست وین از طریق مراجع رسمی دیپلماتیک اطلاع رسانی نشده است.دیروز جان کربی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره اعلام کرد: ما پیش بینی می کنیم از ایران برای حضور در این نشست دعوت به عمل آید اما اینکه آیا ایرانی ها به این نشست خواهند آمد یا نه بستگی به نظر مقامات شان دارد.این تاکید در حالی است که به نظر می رسد مقامات سعودی از دعوت ایران به نشست وین راضی نیستند. به گمان برخی ناظران اظهارات اخیر عادل الجبیر وزیر امور خارجه سعودی ها در انتقاد شدید از نقش آفرینی منطقه ای که تا حدود زیادی خارج از عرف معمول دیپلماتیک و با ادبیاتی تند مطرح شد، ناشی از همین عصبانیت است.
 
چشم انداز راهبرد نظامی روسیه در سوریه و چالش های پیش روی آن چیست؟ 
   ... این راهبرد علاوه بر جلوگیری از پیشروی موثر گروه های تروریستی در میدان نبرد، قدرت چانه زنی روسیه در بحران سوریه و سایر تحولات جهانی را افزایش خواهد داد.عصرایران ؛ هادی اهوازیان - سرانجام پس از گذشت بیش از چهار سال از آغاز بحران سوریه، راهبرد نظامی روسیه بنا به درخواست بشار اسد با انتقال تجهیزات و سلاح های نظامی به پایگاه های نظامی روسیه در بندر طرطوس و لاذقیه سوریه آغاز شد و مسکو برای اولین بار پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، خط مقدم دفاع از منافع روسیه را درخارج از مرزهای جغرافیایی خود قرار داد.
با آغاز حملات هوایی، گردباد سوخوهای روسی به سرعت صحنه های نبرد در رقه، ادلب، حماه و لازقیه را فراگرفت و روسیه مواضع داعش و مخالفان نظام اسد شامل گروه های مرتبط با القاعده و تحت حمایت برخی کشورهای عربی و ترکیه و نیز نیروهای آموزش دیده توسط نیروهای آمریکایی را هدف حملات هوایی خود قرار داد.

جنگنده های سوخو در فرودگاه حمیمیم - لاذقیه سوریه  تعمیر و نگهداری جنگنده های سوخو در فرودگاه حمیمیم - لاذقیه سوریه
بمباران مواضع نیروهای تحت حمایت آمریکا توسط جنگنده های روسی، واکنش آمریکا را به همراه داشت و با وجودی که برخی حمایت ها از مخالفان مسلح نظام اسد تاکنون از طریق آموزش مخالفان درخارج از مرزهای سوریه دنبال می شد، ایالات متحده در اقدامی جدید برای مخالفان مسلح و درحال جنگ با داعش 50 تن مهمات از طریق هواپیمای باری پرتاب کرد.راهبرد جدید روسیه علاوه بر میدان نبرد در سوریه، آرایش نظامی در منطقه را نیز تغییر داد. درحالیکه تنش در سوریه، عراق و یمن درحال افزایش است، ایالات متحده برای نخستین بار در 8 سال اخیر آخرین ناو هواپیمابر  آماده عملیات خود ، یو اس اس تئودور روزولت، را از خلیج فارس خارج کرد.   با توجه به تاثیرات حضور نظامی روسیه در منطقه، تصمیم به مشارکت نظامی در بحران سوریه به گفته مسئولان روس یک شبه اتخاذ نشده و از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
روس ها مشارکت خود در تثبیت نظام اسد را به حملات هوایی محدود نموده و بارها اعلام کرده اند که تصمیمی برای ارسال نیروی زمینی به سوریه نیستند. این تصمیم روسیه بر پایه چند موضوع استوار می باشد. آینده گروه های تروریستی، روابط روسیه با کشورهای درگیر در سوریه و نیز سطح درگیری با غرب در بحران سوریه از مهمترین دلایل رویکرد روسیه در عدم ارسال نیروی زمینی به سوریه می باشد.  
هرچند حضور نیروهای زمینی روسی در سوریه و کمک به بازگشت کنترل دولت بشار اسد به  مناطق اشغال شده، باعث بازیابی ابهت روسیه در عرصه جهانی می شود لیکن با توجه به ماهیت گروه های تروریستی و تکثیر قارچ گونه آنها متناسب با میزان حمایت کشورهای منطقه و فرامنطقه ای در کشورهای هدف، نابودی و شکست گروه های تروریستی توسط روسیه، احتمال هدایت آنها به سمت مرزهای روسیه و ایجاد بحران های امنیتی در چچن و قفقاز دور از انتظار نیست. 
 عامل تاثیرگذار بعدی، روابط روسیه با کشورهای مخالف نظام اسد است. ترکیه به عنوان یکی از کشورهای مخالف نظام اسد درحال حاضر بزرگترین  واردکننده گاز طبیعی از روسیه و درصدر فهرست تجاری این کشور است.
در ارتباط با کشورهای عربی نیز اقتصاد روسیه نیازمند توسعه روابط با این کشور ها بوده و تلاش می کند از سردی روابط برخی کشورهای عربی نظیر عربستان، امارات و قطر با آمریکا در ماجرای سوریه و نیز بهبود روابط آمریکا با ایران در مسئله هسته ای را به ابزاری برای بهبود روابط با کشورهای عربی و نفوذ در آنها استفاده نماید. لذا روسیه با آگاهی از شدت حمایت همسایگان مخالف نظام اسد از مخالفان مسلح، تلاش می کند با حفظ منافع فوق الذکر، در صحنه نبرد سوریه مشارکت نماید و کلیه طرف های درگیر از آنکارا تا ریاض و تهران تا بغداد و دمشق را راضی نگهدارد. موضوعی که کماکان آینده سوریه را در وضعیت ابهام و بلاتکلیفی نظیر شرایط موجود نگاه می دارد.   
سطح درگیری با غرب یکی دیگر از موارد بررسی شده در راهبرد نظامی روسیه می باشد. از آنجا که در حال حاضر میدان نبرد سوریه علاوه بر بحران اوکراین صحنه رویارویی روس ها با غرب و در راس آنها آمریکا می باشد لیکن تحولات صحنه های نبرد در دو جبهه نظیر خروج آخرین ناو هواپیمابر آمریکا از منطقه  بیانگر عدم تمایل دو طرف برای ارتقاء سطح درگیری ها می باشد.  
 با این اوصاف چشم انداز راهبرد نظامی روسیه، تثبیت نظام اسد از طریق مهار گروه های تروریستی است. این راهبرد علاوه بر جلوگیری از پیشروی موثر گروه های تروریستی در میدان نبرد، قدرت چانه زنی  روسیه در بحران سوریه و سایر تحولات جهانی را افزایش خواهد داد.
علاوه بر این مهار گروه های تروریستی در خاک سوریه، خطر نزدیک شدن آنها به مرزهای روسیه را دور خواهد کرد. حملات هوایی نیز خطر تکرار تجربه افغانستان را تقریبا منتفی می کند. در ارتباط با کشورهای مخالف بشار اسد، امکان حفظ روابط تجاری با ترکیه نظیر روابط فعلی تهران – آنکارا (حفظ روابط تجاری با وجود اختلاف در سوریه) و نیز جلب نظر کشورهای عربی میسر است.  
با وجود مزایای نسبی، این راهبرد با چالش هایی نظیر طولانی شدن جنگ و هزینه های آن برای روسیه همراه می باشد. حملات هوایی روسیه به گروه های تروریستی برخلاف حملات هوایی ائتلاف بین المللی که غالبا متشکل از 60 کشور ثروتمند و بعضا با قدرت نظامی بالاست، هزینه های نظامی زیادی را به اقتصاد تحریم شده این کشور تحمیل خواهد نمود. با توجه به وابستگی اقتصاد روسیه به درآمدهای  حاصل از فروش ذخایر انرژی، هزینه های جنگ به ویژه بعد از رفع احتمالی تحریم های ایران و بازگشت مجدد نفت ایران به بازارهای جهانی، فشار بیشتری بر اقتصاد روسیه وارد خواهد کرد زیرا با ورود ایران به عرصه صادرات نفت، کاهش دوباره قیمت نفت در اثر رقابت کشورهای تولید کننده در کسب بازارهای جهانی دور از انتظار نیست.
اعلام شهادت 7 ایرانی در جنگ سوریه 
  
شهید پاسدار حمید‌رضا دایی‌تقی از مدافعین حرم حضرت زینب(س) و فرمانده پایگاه المهدی حوزه هفت ناحیه مقاومت بسیج امام‌رضا(ع) اصفهان بود.دفاع پرس - سردار «جبار عراقی» از مدافعان حرم خوزستانی حاضر در سوریه نیز در درگیری با تروریست‌های تکفیری در سوریه به شهادت رسید.
در همین‌حال به گزارش «فارس»، «محمد رضا عسگری فرد» از مدافعان حرم و از اهالی خرمشهر در مبارزه با تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید. هم‌چنین «حمیدرضا دایی‌تقی» از اهالی اصفهان و «پویا ایزدی» از بسیجیان شهرستان لنجان نیز روز دوشنبه در مبارزه با تروریست‌های تکفیری به شهادت رسیدند.
شهید پاسدار حمید‌رضا دایی‌تقی از مدافعین حرم حضرت زینب(س) و فرمانده پایگاه المهدی حوزه هفت ناحیه مقاومت بسیج امام‌رضا(ع) اصفهان بود. همچنین به گزارش «ابنا»، «سید هادی نومی» بسیجی داوطلب مدافع حرم ظهر روز عاشورای امسال در حومه شهر بیجی عراق به شهادت رسید.
شهید «نومی» از اهالی شهرستان تبریز بود که چند ماه پیش، به‌دلیل دفاع از عتبات مقدسه عراق وارد سامرا شده و در ادامه عملیات نظامی مدافعان حرم، برای بیرون راندن تروریست‌های داعش از استان صلاح‌الدین در منطقه «الحراریات» شهر بیجی به شهادت رسید.
همچنین به گزارش «خبرآنلاین» «ابوذر امجدیان» هم‌زمان با عاشورای حسینی (ع)، در نبرد با تکفیری‌ها در کشور سوریه، به شهادت رسید.
شهید «امجدیان»، متولد سال ١٣٦٥ در روستای سهنله شهرستان سنقروکلیایی در استان کرمانشاه بود. «تسنیم» نیز گزارش داد که «محمد ظهیری» از مدافعان حرم در شب عاشورای حسینی به دست تکفیریان داعش به شهادت رسید.
آسوشیتدپرس: ایران به دور بعدی مذاکرات سوریه دعوت شد
مقام‌های آمریکایی می‌گویند برای اولین بار از ایران جهت حضور در گفت‌وگوهای بین‌المللی سوریه دعوت به عمل آمده است.
به گزارش فارس، مقام‌های آمریکایی می‌گویند از ایران برای اولین بار جهت حضور در مذاکرات بین‌المللی سوریه دعوت به عمل آمده است.
به نوشته آسوشیتدپرس، دور بعدی این گفت‌وگوها، از پنجشنبه با حضور «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا، «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه و چندین نفر از دیپلمات‌های ارشد اروپایی و عربی در شهر وین، پایتخت اتریش آغاز خواهد شد.
این مقام‌ها که مجاز به افشای نام نبوده‌اند می‌گویند دعوت مذکور را روسیه تحویل ایران داده، اما تهران هنوز به آن پاسخ نداده است.
واشنگتن پیشتر از احتمال حضور ایران در این رایزنی سخن گفته بود اما معارضان سوری و متحدان آمریکا، به ویژه عربستان، با این اقدام مخالفت کرده بودند.
سازمان حج و زیارت: هویت 11پیکر ایرانی فاجعه منا مشخص شد/ 10جانباخته شناسایی نشده اند
معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت گفت: یازده پیکر دیگر از اجساد منتقل شده به ایران تعیین هویت شدند.
حمید محمدی معاون حج عمره و عتبات سازمان حج و زیارت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به آخرین جزئیات از روند شناسایی جانباختگان ایرانی حادثه منا گفت: بر اساس آخرین آمارها پیکر یازده تن دیگر از قربانیان منتقل شده به کشور شناسایی شدند.وی در ادامه افزود: البته ده پیکر دیگر هنوز شناسایی نشده اند و تلاش ها برای تعیین هویت آنان ادامه دارد.معاون حج عمره و عتبات سازمان حج و زیارت در پایان گفت:کار گرفتن DNA از بستگان 12جانباخته ایرانی دفن شده در عربستان و 36زائر مفقودی که هنوز اطلاعاتی از آنان در دست نیست به پایان رسیده و تیم پزشکی قاونی تا دو روز آینده برای پیگیری وضعیت این زائران به عربستان اعزام می شوند.منبع: باشگاه خبرنگاران
یک مقام شرکت تسلیحاتی روسیه مدعی شد:
صرفنظر ایران از شکایت‌علیه‌روسیه درباره اس۳۰۰
کد مطلب : 93436
گروه بین‌الملل: یک مقام شرکت تسلیحاتی روسیه اعلام کرد که تهران از شکایت چهار میلیارد دلاری خود به خاطر امتناع روسیه از تحویل سامانه موشکی «اس- ۳۰۰ » به ایران صرف نظر کرده است.
صرفنظر ایران از شکایت‌علیه‌روسیه درباره اس۳۰۰
به گزارش خبرگزاری دولتی اسپوتنیک روسیه، آناتولی ایسایکین رییس شرکت «روس آبارون اکسپورت» اعلام کرد که دو کشور مسئله شکایت ایران از روسیه به خاطر تاخیر در تحویل سامانه موشکی دفاعی «اس- ۳۰۰» را «به شکل مثبت» حل کرده‌اند و ایران از ادعای غرامت چهار میلیارد دلاری خود دست کشیده است. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که شرکت دولتی صادرات و واردات تسلیحات و تجهیزات نظامی روسیه، «روس آبارون اکسپورت»، هم اکنون در حال تکمیل سامانه‌های موشکی «اس ۳۰۰» برای تحویل به ایران است.
ایران و روسیه در سال ۲۰۰۷ قرارداد تحویل سامانه‌های پدافند هوایی «اس ۳۰۰» را امضا کردند که بر اساس آن شرکت روس آبارون اکسپورت بایستی پنج آتشبار از این سامانه را به قیمت ۸۰۰ میلیون دلار به ایران تحویل دهد. ولی در سال ۲۰۱۰ و با تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران، دمیتری مدودیف رییس جمهوری وقت روسیه اعلام کرد که بر اساس این قطعنامه، روسیه نمی‌تواند به ایران سامانه «اس ۳۰۰» تحویل دهد.
روسیه در معامله خود حالت «فورس ماژور» اعلام کرد و در دسامبر همان سال این معامله را لغو کرد. ایران نیز متعاقبا با این استناد که موشک‌های یاد شده جنبه دفاعی دارند، علیه روسیه در دیوان داوری بین‌المللی که مقر آن در ژنو است، شکایت کرد و خواستار چهار میلیارد دلار غرامت شد. ولادیمیر پوتین، در ماه آوریل امسال فرمان لغو ممنوعیت صادرات اس ۳۰۰ به ایران را صادر کرد و تاکنون مقامات دولتی و نظامی دو کشور چندین بار درباره تحویل این سامانه‌ها مذاکره کرده‌اند. ایسایکین همچنین گفت که هم اکنون مذاکرات تجاری برای تحویل این سامانه‌ها میان تهران و مسکو ادامه دارد.موشک‌ ضدهوایی اس۳۰۰ قادر است هواپیماها را در فاصله ۱۵۰ کیلومتری هدف قرار دهد و قابلیت رهگیری ۱۰۰ هدف را به صورت همزمان دارد.
  هشدار نیچر به ایران: جنوب ایران غیرقابل سکونت می‌شود
نتایج یک تحقیق تازه که روز دوشنبه در مجله علمی معتبر «نیچر» منتشر شد حاکی از آن است که در صورت عدم کنترل گازهای گلخانه‌ای، مناطق حول و حوش خلیج فارس از سال ۲۰۷۰ در اثر موج شدید گرما غیرقابل سکونت خواهد شد.  
به گزارش جماران، مجله «نیچر» [طبیعت] روز دوشنبه با انتشار نتایج جدیدترین تحقیقی که روی آب و هوای منطقه خاورمیانه و به‌ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس انجام شده است، روند انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش دما در این مناطق را «مانعی جدی» برای ادامه سکونت انسان در این مناطق عنوان کرد.به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از این تحقیق جدید، در صورتی که میزان گازهای گلخانه‌ای و دی‌اکسید کربن موجود در هوا با روند کنونی افزایش یابد، طی سال‌های آینده دمای مناطق اطراف خلیج فارس به حدی بالا می‌رود که بدن انسان قادر نخواهد بود آن را تحمل کند.
نشریه بریتانیایی گاردین نیز با انتشار این تحقیق نوشته است که این تغییرات آب و هوایی شهرهای ابوظبی، دوبی، دوحه و سواحل جنوبی ایران را در برمی‌گیرد.این گزارش موج گرمای آتی در این مناطق را «مرگبار» توصیف کرده و آن را تهدیدی برای جان میلیون‌ها زائری دانسته است که هر سال برای انجام مراسم مذهبی حج به عربستان سعودی می‌روند.
این گزارش بر اساس تحقیقات پروفسور جرمی پال و پروفسور فاتح الطاهر از دانشگاه ام‌آی‌تی، مؤسسه تکنولوژی ماساچوست، در مجله «نیچر» منتشر شده است.این دو پروفسور پیش‌بینی کرده‌اند که موج شدید گرمایی که فراتر از حد تحمل بدن انسان است، از سال ۲۰۷۰ به بعد، این مناطق را «غیرقابل سکونت» خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، شاخص گرما که ترکیبی از میزان دما و رطوبت هوا است، تا پایان قرن جاری، به ۷۴ تا ۷۷ درجه سانتی‌گراد (۱۶۵ تا ۱۷۰ درجه فارنهایت) خواهد رسید که برای انسان‌ها «خطرناک» توصیف شده است.
این گزارش می‌افزاید با توجه به آب و هوا و جغرافیای منحصر به فرد منطقه خلیج فارس، اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای با روند فعلی ادامه یابد، این منطقه در هر دهه شاهد تغییرات آب و هوایی شدید خواهد بود.
پروفسور جرمی پال این تغییرات را به موج گرمای مرگبار سال ۲۰۰۳ میلادی در اروپا تشبیه کرده است که بیش از ۷۰ هزار کشته برجای گذاشت.
پروفسور الطاهر نیز ابراز امیدواری کرده است که این تحقیق، بتواند کشورهای منطقه را به تلاش برای کاهش گازهای گلخانه‌ای ترغیب کند.
وی می‌گوید بدن انسان ممکن است بتواند دمای بالا را برای مدتی کوتاه تحمل کند، اما این دما، برای مدتی طولانی مثلا شش ساعت در روز و برای افرادی که در فضای باز کار می‌کنند، دمایی «غیرقابل تحمل» است.
کشورهای خاورمیانه در تابستان گذشته نیز با گرمایی شدید مواجه شدند که به مرگ و میر شماری از ساکنان این مناطق منجر شد.
بر اساس این گزارش، بندر ماهشهر در جنوب ایران نیز در تابستان سال ۱۳۹۴، دمایی معادل ۴۶ درجه سانتی‌گراد همراه با رطوبتی ۵۰ درصدی را تجربه کرد.

۰

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد