گزارش سازمان سیا تاکید می کند که راه حل دولت دموکراتیک راه حل منصفانه و عادلانه ایست که با تشکیل آن شبح و وحشت تشکیل دولت شهرک نشین نژاد پرست استعماری که در «اسرائیل» نمود می یابد، از بین خواهد رفت.
با این حال این گزارش تاکید می کند که بدون بازگشت آوارگان فلسطینی سال های 1948 و 1967 به سرزمین شان امکان دستیابی به راه حل دائم و ثابت در منطقه وجود ندارد.این گزارش که تنها شخصیت های معدودی به از مضمون و فحوای آن اطلاع یافتند، پیش بینی کرد که با آغاز بازگشت آوارگان فلسطینی به کشورشان باید در انتظار مهاجرت حدود 2 میلیون یهودی ساکن سرزمین های اشغالی به آمریکا طی 15 سال آینده باشیم.
به گفته تهیه کنندگان این گزارش بیش از 500 هزار نفر از این یهودیان دارای گذرنامه های آمریکایی هستند و از میان آنها 300 هزار نفر پیش از مهاجرت به سرزمین های اشغالی در کالیفورنیا اقامت داشتند.در این بین یهودیانی هم که دارای گذرنامه های آمریکایی و یا اروپایی نبودند، درخواست دریافت چنین گذرنامه هایی را خواهند داد و این موضوعی است که «فرانکلین لمپ»، استاد حقوق بین الملل در مصاحبه با یکی از شبکه های تلویزیونی هم به آن اشاره کرد و دلیل این امر را سرنوشت نامعلومی دانست که در انتظار یهودیان شرقی است.این استاد حقوق بین الملل همچنین یکی دیگر از دلایل درخواست دریافت گذرنامه های آمریکایی از سوی یهودیان ساکن سرزمین های اشغالی را سیاست های واشنگتن دانست که در طول تاریخ همواره از تبعیض نژادی و نژاد پرستی حمایت کرده اند.
اندیشکده «امریکن اینترپرایز» با اشاره به بیانات اخیر رهبر انقلاب و تأکید ایشان بر جلوگیری از نفوذ آمریکا در ایران، نوشته است که سران ایران دریافتهاند که اوباما امیدوار است اجرای توافق هستهای، به تغییر ماهیت نظام ایران منجر شود.

به گزارش مشرق، اندیشکده دست راستی «امریکن اینترپرایز» در گزارشی به قلم «متیو مککینس» نوشته است که باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا امیدوار است که توافق هستهای با ایران، به تغییر سیاستهای تهران و نهایتا تغییر ماهوی جمهوری اسلامی منجر شود.
وی در این گزارش با اشاره به تأکید مقامات معظم رهبری بر جلوگیری از نفوذ آمریکا در ایران و همچنین اظهارات مشابه مقامات ایرانی، نوشته است که است که به نظر میرسد سران ایران متوجه این هدف دولت آمریکا شدهاند.مککینس در این رابطه نوشته است: «رئیسجمهور اوباما امیدوار است که وارد کردن ایران به جامعه جهانی، دولت ایران را به تعدیل رفتار و تبدیل شدن به "قدرتی مسئول" در منطقه وادار کرده و نهایتا ماهیت خود رژیم را هم دستخوش تغییر کند.»
وی افزود: «(آیتالله) خامنهای و سران امنیتی در تهران کاملا از این هدف آگاه هستند. با توجه به موضعگیریها و اظهارات تهران، به نظر میرسد که آیتالله و ژنرالها هیچیک از اینها (تغییرات در سیاستها) را نخواهند.»
ایران و گروه موسوم به 1+5 تیر ماه امسال در شهر وین به توافقی بر سر مسئله هستهای دست یافتند که باید در ایران و آمریکا به تائید نهادهای قانونگذاری و نظارتی برسد. از زمان اعلام جمعبندی مذاکرات، اندیشکدهها و تحلیلگران متعددی در آمریکا تاکید کردهاند که واشنگتن باید برای افزایش نفوذ در ایران و تقویت جریانهای همراه خود، تلاش کند.هفته گذشته هم اندیشکده «مرکز امنیت آمریکایی جدید» در همین راستا بر لزوم «فشار برای استراتژی ایجاد اصلاحات سیاسی و اجتماعی در ایران» تأکید کرده و نوشت: «آمریکا باید یک استراتژی تهاجمی ترویج اصلاحات سیاسی و اجتماعی در ایران را دنبال کند. آمریکا در این موضوع که قبل از انقضای توافق هستهای، شاهد اصلاحات سیاسی در ایران باشد، یک منفعت و علاقه زیادی دارد».
این اندیشکده افزود: ««آمریکا باید با سرمایهگذاری کردن روی توافق هستهای به ترویج اصلاحات در ایران کمک کند تا تعامل بیشتر موسسات غیردولتی آمریکایی و بینالمللی و نهادهای جامعه مدنی در ایران تسهیل شود و نیز (واشنگتن) به باقی ماندن در کنار فعالانی در ایران که به دنبال اصلاحات سیاسی در کشور هستند ادامه دهد».منبع:
فارس آخرین خبرها از مراحل عملیاتی اجرای برجام
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: اولین و مهمترین گام ایران و 1+5 برای عملیاتی ساختن اقدامات هسته ای رسیدن به سند رسمی در رابطه با راکتور اراک است.به گزارش مشرق، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در رابطه با اقدامات هستهای که ایران باید با دستور رییس جمهور و در چارچوب برجام برای اجرای توافق وین انجام دهد گفت: تا زمانی که دستور رییس جمهور صادر نشود هیچ اقدامی صورت نمیگیرد. طبیعی است دستور رییس جمهور زمانی صادر می شود که همه چیز هماهنگی و پیش بینی شده باشد.
وی در ادامه در رابطه با اقداماتی که باید در رابطه با راکتور تحقیقاتی اراک صورت گیرد نیز گفت: مهمترین تضمین قوی از سوی 1+ 5 در رابطه با اینکه به تعهدشان در مورد اراک پایبند خواهند بود رسیدن به یک سند رسمی و قطعی در این رابطه است که در آن چگونگی همکاریها، تامین تجهیزات و ... مشخص شده باشد. این سند در مذاکرات وین که هفته گذشته صورت گرفت پیشنویسش آماده شده و در حال بررسی در پایتختهاست که در سطح وزیران خارجه ایران و 1+5 امضا خواهد شد.وی ادامه داد: در برجام هم آمده است که قبل از روز اجرای برجام این سند امضا میشود که در آن 1+5 تعهد قوی خود را برای بازطراحی اعلام میکنند و این اولین تعهد قویای است که 1+5 در رابطه با تعهداتش به ایران میدهد.کمالوندی گفت: این سند در حال بررسی است و به نظر میآید ظرف چند روز آینده برای امضا میان وزیران خارجه دو طرف آماده می شود، اما اینکه امضای سند در یک جای مشخص صورت گیرد یا جداگانه در پایتختها امضا شود هنوز مشخص نیست.
*قرارداد مربوط به کاهش ذخایر اورانیوم در مراحل نهایی استسخنگوی سازمان انرژی اتمی در رابطه با چگونگی کاهش ذخایر اورانیوم کمتر از 5 درصد کشور خاطرنشان کرد: قرارداد مربوط به کاهش ذخایر اورانیوم در چارچوب فروش این ذخایر در مراحل نهایی است اما هنوز نمی توانیم درباره جزییات آن اعلام نظر کنیم.
وی در رابطه با ضرورت حضور آژانس در زمان شروع اقدامات هستهای ایران برای عملیاتی کردن برجام گفت: اقدامات آژانس در چارچوب مذاکراتی که صورت گرفته مشخص شده است. آژانس باید از پایان اقدامات بازدید و اقدامات را راستیآزمایی کند اما اگر بخواهد در فرایند کار هم بازدید داشته باشد مشکلی نیست ولی براساس برجام آژانس در پایان کار باید حضور یابد و اقدامات را راستی آزمایی کند.
*فرمایشات رهبری در راستای تایید برجام و چگونگی رفتار با نقاط ضعف احتمالی استکمالوندی درخصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، با بیان اینکه فرمایشات ایشان تاییدی بر چارچوب قانونی است که در مجلس مبتنی بر مصوبات شورای عالی امنیت ملی تصویب شد بود، گفت: فرمایشات ایشان مبتنی بر آن بود که ما باید با ملاحظات قوی و دقت بیشتری مراحل بعدی و اجرایی را دنبال کنیم. قراردادها باید طوری تنظیم شود که جای هیچ شک و شبههای باقی نماند. به ویژه با توجه به اینکه بین ایران و کشورهای 1+5 بی اعتمادی وجود دارد باید دقت و وسواس لازم به کار گرفته شود به طور مثال قرارداد مبادله مواد غنی شده کشورمان با اورانیوم طبیعی می تواند یا در چند مرحله انجام گیرد یا این که اول ما اورانیوم طبیعی را دریافت کنیم و سپس اورانیوم غنیشدهمان را منتقل کنیم. این احتیاط ها برای آن است که ما در حال ورود به یک دوره ده ساله محدودیتها هستیم.
وی فرمایشات رهبری را روشن و صریح و راهنمای دولت و تیم مذاکره کننده دانست و گفت : تمامی نکاتی که ایشان مطرح کردند در راستای تایید برجام و چگونگی رفتار با نقاط ضعف احتمالی است که در صورت غفلت می تواند مورد سوء استفاده قرار گیرد و اگر بخواهم بگویم که جوهره فرمایشات ایشان چه بود باید گفت که احتیاط، احتیاط، احتیاط. چرا که احتیاط شرط عقل است. مقام معظم رهبری از یک طرف اجرای برجام را تایید کردند و از طرف دیگر شروطی را که تضمین کننده اجرای درست و بدون مخاطره آن است را تعیین کرده اند که باید در مسیر اجرا به دقت و با جدیت پیگیری شود. ما همواره رهنمودهای مقام معظم رهبری را نصب العین خود قرار داده ایم و در این برهه حساس از تاریخ کشور نیز با دقت و جدییت هر چه بیشتر این فرمایشات را به کار خواهیم بست.
کمالوندی در پاسخ به اینکه برخی معتقدند براساس فرمایشات رهبری ایران نباید تا زمانی که پرونده PMD بسته نشده است نسبت به تغییر در راکتور اراک و یا انتقال سوخت اقدام کند، گفت: بحث PMD در حال انجام است و ما همان طور که آژانس گزارش داد اقدامات خود را تا 15 اکتبر انجام دادیم. نمونهگیریها انجام شده، اطلاعات و سوالات نیز بررسی و پاسخ داده شده است و انتظار داریم آژانس وعده خود را برای ارائه گزارش تا 15 دسامبر عملی کند. ما از آژانس خواستهایم زودتر از 15 دسامبر گزارش دهد اما با توجه به طی مراحل فنی به نظر زودتر از 15 دسامبر این کار شدنی نیست در عین حال اقدامات خود را دقیقا بر اساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و دستورات ریاست جمهوری پیگیری خواهیم کرد ضمن اینکه به نظر نمی رسد در این مسیر به لحاظ زمانی مشکلی خاصی داشته باشیم.وی در ادامه خاطرنشان کرد: اولین و مهمترین گام ایران و 1+5 برای عملیاتی ساختن اقدامات هسته ای رسیدن به سند رسمی در رابطه با اراک است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این که وزیر انرژی روسیه اعلام کرده است قرار داد دوم نیروگاه بوشهر حدود 11 میلیارد دلار تمام میشود با بیان اینکه هر یک از طرفها ممکن است بنا به ملاحظات خود مبالغی را بیان کنند اظهار کرد: در این رابطه مهم توافقاتی است که میان دو طرف صورت گرفته و این اظهارات خیلی برای ما محل بحث نیست. طبق قراردادها و توافقاتی که صورت گرفته رقم نهایی مشخص است. شرایط قرارداد منعقده ایران در مقایسه با دیگر کشورها وضعیت به مراتب بهتری دارد.وی در رابطه با اینکه آیا قرارداد دوم نیروگاه بوشهر باید به اطلاع مجلس شورای اسلامی برسد و تصویب شود یا نه پاسخ داد: بر اساس موافقتنامه کلی که در سال 1371 از سوی مجلس شورای اسلامی مورد تایید قرار گرفته است پیش بینی شده که قراردادهایی در این سطح میان سازمانهای مربوطه به امضا برسد و نیازی به تصویب آن در مجلس نیست. آنچه که می باید مورد توجه قرار گیرد مربوط به تامین اعتبارات لازم است که این کار در قالب لوایح سالانه بودجه مورد توجه قرار می گیرد.
*نیروگاه بوشهر زمستان در مدار خواهد بودکمالوندی درخصوص فعال بودن نیروگاه بوشهر در فصل زمستان نیز گفت: برنامهریزیها، پیشبینی ها و هماهنگی های صورت گرفته با وزارت نیرو بر این اساس است که در فصل زمستان نیروگاه در مدار قرار داشته باشد و به تامین برق شبکه سراسری کمک کند. منبع:
ایسناتغییر موازنههایراهبردی درمنطقه؛
ارسال این پارازیت، تمام سامانههای برقی یا مغناطیسی مورد استفاده در وسایل و دستگاه های ارتباطی از جمله رایانه، رادیو و یا شبکههای ماهوارهای مورد استفاده از سوی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را از کار میاندازد بدون آنکه خللی به دستگاههای ارتباطی روسها وارد کند.
گروه بینالملل مشرق - «تیری میسان»، نویسنده و روزنامه نگار فرانسوی در مقاله ای تحت عنوان «ناتو کور و کر شده است» تأکید میکند: عملیات مستقیم نظامی که روسیه در قالب مبارزه با تروریسم در سوریه آغاز کرد، موجب انتشار سلاح های پیشرفته در این کشور شد.
این نویسنده و روزنامه نگار فرانسوی می افزاید: روسیه یک باره به عنوان کشوری که دارای توانمندی ها و امکانات تکنولوژیکی بی همتا و بی نظیری است و می تواند، موازنه های راهبردی بین المللی را تغییر دهد، ظاهر شد.
در همین راستا بود که
مسکو مرکزی برای ایجاد پارازیت در منطقه «دینیال» در شمال استان لاذقیه در غرب سوریه احداث کرد و این جدای از یگان های متحرک و غیر ثباتی بودند که به این منظور در منطقه توسط روس ها تشکیل شده بود. میسان می گوید: در حقیقت استفاده از واژه «ایجاد پارازیت» تعبیر درستی از این عمل روس ها نیست، چون در این حالت نه تنها صدا طی استفاده از وسایل ارتباطی شنیده نمی شود، بلکه قطع می شود.
در واقع ایجاد پارازیت تمام سیستم های برقی یا مغناطیسی مورد استفاده در وسایل و دستگاه های ارتباطی از جمله رایانه، رادیو و یا شبکه های ماهواره ای مورد استفاده از سوی پیمان آتلانتیک شمالی – ناتو – را از کار می اندازد، بدون آنکه خللی به دستگاه های ارتباطی روس ها وارد کند. وی می افزاید: از ماه آوریل سال گذشته میلادی و پس از پرواز جنگنده های روسی بر فراز ناو جاسوسی «یو اس اس دونالد کوک» بود که اطلاع پیدا کردیم، روسیه دارای چنین سلاحی است.
در این پرواز جنگنده های روسی تمام سیستم های برقی از جمله موشک اندازهای این ناو آمریکایی را قطع و پس از آن 12 بار متوالی بر فراز این کشتی آمریکایی به پرواز درآمدند، بدون آنکه مورد هرگونه تعرضی قرار گیرند. از آن زمان بود که روس ها اقدام به نصب این سیستم پارازیت به صورتی دائمی در مناطقی مانند لنینگراد و سپس بخشی از دریای سیاه کردند و نکته بسیار غافلگیر کننده آن بود که منطقه تحت پوشش این سیستم محدود نبود، اما به طور معمول مساحتی به قطر 300 کیلومتر را پوشش می دهد و موجب از افکار افتادن ماهواره ها می شود. میسان ادامه می دهد: در واقع ارتش و نیروهای مسلح روسیه امروز قدرتمندترین ارتش ناتو در جنگ های سنتی است، در حالی که به موازات آن توانسته تفوق و برتری هسته ای خود در ناتو را نیز حفظ کند، اما در صورت وقوع جنگ هسته ای هر دو طرف (ناتو و روسیه) نابود خواهند شد. وی می افزاید:
مرکز پارازیتی که در پایگاه نظامی «حمیمیم» توسط روس ها راه اندازی شد، از کار افتادن و تعطیلی تمام سیستم های الکترونیکی پایگاه نظامی اینجرلیک در ترکیه را به همراه داشت. با این حال رسانه های غربی همچنان اطلاعات و خبرهایی موهوم و دروغین از روند نبردها و تحولات میدانی ارائه می دهند که تنها منبع انتشار آنها سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه است که باید آن را تنها دکانی برای جماعت اخوان المسلمین در لندن، پایتخت انگلیس شمرد و به نظر می رسد که پس از تعطیلی و از کار افتادن سیستم های ارتباطی و الکترونیکی ناتو و کور و کرد شدن این پیمان در منطقه، دفتر این سازمان در سوریه حتی از اخبار منتشر شده توسط دفترش در لندن هم بی اطلاع باشد.
به اعتقاد این نویسنده و روزنامه نگار فرانسوی این موضوع تحول بزرگی در عرصه میدانی سوریه ایجاد کرده که بازتاب های آن سراسر عرصه بین المللی را فرا خواهد گرفت و به همین دلیل شاهد وحشت و نگرانی آمریکایی ها و بروز اختلافات بین آنها هستیم.
در ابتدا فرمانده عالی ناتو تلاش کرد، از اهمیت این رخ داد بکاهد و در این راستا در 28 سپتامبر گذشته ادعا کرد که ناتو نیز دارای سلاحی مشابه این سلاح روس هاست، اما این یاوه سرایی ها نتوانست کسی را فریب دهد، چون اگر غیر از این بود، چرا از دو هفته پیش تاکنون شاهد درگیری لفظی شدیدی در شورای امنیت ملی آمریکا بین طرفداران کنار نهادن سیاست امپریالیسم توسعه طلبانه و هم پیمانی ایران روسیه به رهبری «رابرت مالی» با عقاب های این شورا هستیم که با وجود بحران اقتصادی که آمریکا با آن درگیر است، خواهان سرمایه گذاری کلان دولت در بخش نظامی کشورشان به رهبری «سامانتا پاور»، نماینده آمریکا در سازمان ملل هستند؟ تری میسان می گوید: این اختلاف افشاگر بسیاری از موضوعات بود، از جمله اینکه اگر اندکی در رابطه سامانتا پاور با «جفری فلتمن»، دومین شخصیت سازمان ملل متحد طی 3 سال اخیر و به تسهیلات داده شده توسط پاور به فلتمن توجه کنیم، آشکارا درمی یابیم که این تسهیلات برای انزوای دیپلماتیک سوریه در عرصه بین الملل به فلتمن پرداخت شده بود.سرانجام اختلافات شورای امنیت ملی آمریکا به این امر منتهی شد که باراک اوباما پس از فشار شدیدی که از سوی نزدیک ترین معاونانش قرار گرفت، مجبور شد، در قبال حفظ موضعش در قضیه هم پیمانی با روسیه، به عقاب های این شورا امتیاز نظارت مستقیم بر نیروهای نظامی این کشور در افغانستان را بدهد.
جروزالم پست: ایران با برجام نیز مطیع نشد
یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی نوشت: ارائه مشوقهای بیشتر به ایران باعث مطیع شدن این کشور نشده و به نظر میرسد باید شاهد احیا رفتارهای ایران بود.به گزارش مشرق، روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» در گزارشی پیرامون «آزاد نشدن زندانیان آمریکایی حاضر در ایران» که در این گزارش از واژه «گروگان» خطاب به آنها استفاده کرده است، نوشت: امتناع ایران در آزادی گروگانهای آمریکایی انتقادهایی را نسبت به اینکه توافق هستهای ماه جولای کمک میکند جمهوری اسلامی مجددا وارد عرصه جامعه بین الملل شود ، برانگیخته است.به نوشته این روزنامه، باراک اوباما رییس جمهور آمریکا پیش بینی کرده بود که پسا برجام موجب خواهد شد ایران گامهای قاطعانهای را به سوی رابطه سازنده با جامعه جهانی بردارد اما ایران با محکوم کردن «جیسون رضاییان» روزنامه نگار (جاسوس) روزنامه واشنگتن پست و عدم آزادی وی به این ماجرا واکنش صریحی نشان داد. در نتیجه انتظار اینکه رهایی بیش از 100 میلیارد دلار دارایی هایش مسدود شده ایران به واسطه رهایی از تحریمهای ناشی از برجام موجب مطیع شدن این کشور شود نشان داد که در همان بدو امر دارای معایبی است.
جرزوالم پست با گلایه از نوع توافق هستهای قدرتهای جهانی با ایران نوشت: در پشت فرمول لرزان توافق هستهای بین آمریکا و شرکایش با ایران در عوض مشوقهای اقتصادی ، لغو تحریمها، تنها قطع برنامه غیر قانونی هستهای این کشور پیش بینی شد.این روزنامه در خاتمه این گزارش و اشاره در بکارگیری اصطلاحات عجیب و غریب از سوی دولت اوباما در مورد قضیه آزادی زندانیان آمریکایی حاضر در ایران و ذکر مواردی از جمله سخنان «جان کری» وزیر خارجه این کشور در این زمینه نوشت: تمرد ایران تنها محدود به گروگان گیری نیست بلکه عدم پذیرش این کشور در قطع مسلح سازی ماشین جنگی «بشار اسد» رییس جمهور سوریه و نیز حمایت از حزبالله لبنان را نیز شامل میباشد. بنابر این ارائه مشوقهای بیشتر به ایران باعث رام شدن این کشور نشده و به نظر میرسد مدهای قدیمی (اشاره به رفتار ایران) دوباره احیا میشوند.منبع:
فارس
به عبارت «عنایت»؛
نگاهی عمیقتر به محتوا و روند هدایت برنامه «به عبارت دیگر»، نشان میدهد که باز هم موضوع یا موضوعاتی از پیش طراحیشده اصالت دارند و میهمان برنامه نیز بر اثر نگاه سیاسی و اعتقادیاش دعوت شده تا پاسخهایش با آنچه بیبیسی به دنبال آن است، همجهت شود.
گروه جنگ نرم مشرق - برنامه «به عبارت دیگر»، از جمله برنامههای شبکه بیبیسی فارسی است که بخشی از جریانسازی اصلی این شبکه را درخصوص سه کشور فارسیزبان ایران، افغانستان و تاجیکستان بر عهده دارد.
این برنامه هفتگی، همانطور که از نامش پیداست، سعی دارد ابعاد تازه و متفاوتی از موضوعات یا پدیده سیاسی مرتبط با کشورهای ذکر شده را برای مخاطبانی که منتظر شنیدن حرفها و روایتهای ناگفتهای از این کشورها هستند، بیان کند. در واقع، این برنامه که ساختار اصلی آن را مجری و میهمانی سرشناس از کشورهای فارسیزبان تشکیل میدهد و سعی دارد شبکه بیبیسی و مجری برنامه را در مقام یک پرسشگر بیطرف معرفی نماید، موضوعات گزینش شده خود را براساس اهداف، مأموریتها و سیاستهای این شبکه بر علیه کشورهای مزبور روایت میکند.
انتخاب مجری توانمندی همچون «عنایت فانی» نیز در این برنامه به همین منظور صورت گرفته است؛ زیرا، از یکسو کنترل و هدایت بحث براساس اهداف مطلوب این شبکه کاری دشوار است و از سوی دیگر پرسشهای مطرح شده، چالشیتر و جنجالیتر از سؤالات مطرح شده در دیگر برنامههای گفتوگو محور این شبکه فارسی زبان است.تفاوت این برنامه با دیگر میزگردها و گفتوگوهای شبکه بیبیسی فارسی، از جمله "پرگار" و "صفحه دو" نیز در این است که میهمانانی سرشناس در جایگاهی فراتر از یک کارشناس قرار میگیرند و قرار است خود به عنوان موضوع برنامه ایفای نقش کنند. شکل و روند اجرای برنامه و حتی آنچه در آنونس هر هفته آن به چشم میخورد نیز حکایت از میهمانی دارد که قرار است در جایگاه محوریترین موضوع به بوته نقد و بررسی کشیده شود؛ اما نگاهی عمیقتر به محتوا و روند هدایت برنامه، نشان میدهد که باز هم موضوع یا موضوعاتی از پیش طراحی شده اصالت دارند و میهمان برنامه نیز بر اثر نگاه سیاسی و اعتقادیاش دعوت شده تا پاسخهایش، با آنچه که بیبیسی به دنبال آن است، همجهت شود. به بیانی دیگر، طراحی سؤالات، هدایت موضوع و حتی چالشهای موجود در پرسشها به گونهای طراحی میشود تا نتیجه مطلوب شبکه بیبیسی از این برنامه حاصل شود.

همچنین برنامه «به عبارت دیگر» مانند سایر برنامههای ترکیبی، معمولاً از یک گزارش در ابتدای برنامه استفاده میکند که مقدمهای بر موضوع و بحث اصلی برنامه است و از این طریق سعی دارد نظر مخاطب را برای آنچه برنامه به دنبال آن است، جلب و آماده نماید. بر همین اساس، هم گزارش ابتدایی، هم سؤالات آغازین و هم عناوینی که برای معرفی میهمان برنامه به کار برده میشود، همه در قالب تکنیک تقابل گفتمانی است و سعی در تعریف دو قطب خودی و غیر خودی دارد؛ این قطببندی در مورد برنامههایی با موضوع ایران، همواره بدینگونه است که جبهه حاکمیت نظام و طرفداران گفتمان انقلاب در یکسو، و میهمان برنامه و احتمالاً عناصری از بیرون یا داخل کشور و حتی از درون نظام، که طیف مخالفان و منتقدان حاکمیت را تشکیل میدهند،در سوی دیگر قرار میگیرند. حال، در این تحلیل تقابل که در ابتدای برنامه و بر مبنای طراحی خود بیبیسی شکل گرفته است، مجری سعی دارد به صورت محدود و البته ظاهری، سؤالات چالشی طرح شده را به گونهای مطرح کند که در جایگاه دفاع از عملکرد و مواضع حاکمیت نظام قرار گیرد، و به نوعی هنرمندانه و هوشمند، خود را به عنوان عامل ایجاد تعادل در بحث قرار داده، و بدین صورت، القای بیطرفی نماید. کاربرد این روش در ارائه تصویری بیطرف در برخی از برنامهها، حتی موجبات اعتراض طرفداران جریان سیاسی منتسب به میهمان برنامه را نیز ایجاد کرده است.

به عنوان نمونه، در برنامه جنجالی «به عبارت دیگر» با حضور «رضا پهلوی»، چالشهای مطرح شده از سوی فانی، مجری برنامه، به جایی رسید که طرفداران جریان سلطنتطلب که رضا پهلوی را رهبر این جریان میدانند، لب به اعتراض گشوده و بیبیسی را به اتخاذ رویکرد جانبدارانه علیه جریان سیاسی سلطنتطلبان متهم کردند، و رفتار مجری برنامه با رضا پهلوی را نیز دور از شأن و جایگاه میهمان برنامه خواندند. این در حالی بود که، برنامه «به عبارت دیگر» باز هم به اهداف مورد نظرش در برنامه مذکور دست یافت و اعتراضات بوجود آمده بعد از برنامه را نیز، با کمال میل به عنوان شاهدی بر ادعای بیطرفی خود پوشش داد.

تکنیک تقویت جایگاه و اعتبار میهمان برنامه نیز، از دیگر مأموریتهای عنایت فانی در این برنامه است. وی سعی دارد، میهمانش را در جایگاه کنشگر بیغرض برای مخاطب برنامه تعریف نماید و بدین شکل، اعتبار و بیطرفی ماهیت برنامه را به تصویر بکشد. در این تکنیک نیز مشاهده میشود، برخی عناصر فراری از کشور همواره با عناوین و مسئولیتهایی مورد خطاب قرار میگیرند که دههها پیش در ایران داشتهاند.آخرین نکته برجسته «بهعبارت دیگر» را، میتوان روایت تاریخی آن از موضوعات و اتفاقات سیاسی دانست. در این برنامه، بهخصوص در موضوعات مرتبط با ایران، تریبون بیبیسی در اختیار عناصر شکست خوردهای قرار میگیرد که اغلب در عین ادعای مبارزه سیاسی و آزادیخواهی، به کشورهای غربی فرار کرده و پناهنده شدهاند و قرار است مطابق میل و مطلوب سیاستهای انگلیس تاریخ را روایت کنند. به هر حال، برنامه «به عبارت دیگر» با تمام نواقص و ایراداتش در محتوا، به لطف تکنیکهای رسانهای و عملیات روانی، به عنوان یکی از برنامههای پر مخاطب بیبیسی شناخته میشود که بخشی از جریانسازی اصلی این شبکه را بر علیه کشورهای فارسی زبان از جمله ایران بر عهده دارد.