سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

محسن غرویان در گفتگو با «انتخاب»:

در جلسه ای که با آیت الله جوادی آملی داشتم در خصوص مرتبه علمی حاج حسن آقای خمینی پرسیدم، آیت الله جوادی آملی در پاسخ ضمن تمجید از فضائل علمی ایشان گفتند که سیدحسن آقا از نظر فقهی در زمره علما بزرگی است که جلسات درس فقه و اصول را بسیار خوب و پربار برگزار می کند و بنده ایشان را از هر حیث واجد شرایط می دانم .

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سیدحسن خمینی گفت «شرایط به گونه‌ای است که باید برای خبرگان بیایم و احساس تکلیف بیشتری در این زمینه دارم»

آیت الله محسن غرویان از کاندیداتوری آیت الله سیدحسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان خبر داد.
استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با «انتخاب» اظهار داشت: در ملاقاتی که چند شب پیش با حاج سید حسن خمینی داشتم، ایشان فرمودند که بر خود احساس وظیفه می کنم که بعد از ایام عاشورا رسماً برای مجلس خبرگان کاندیدا شوم.
وی افزود: با توجه به مصمم بودن ایشان و اقبال عمومی مردم تصور بر این است که حضور ایشان قطعی خواهد بود.
غرویان تصریح کرد: در جلسه ای که با آیت الله جوادی آملی داشتم در خصوص مرتبه علمی حاج حسن آقای خمینی پرسیدم، آیت الله جوادی آملی در پاسخ ضمن تمجید از فضائل علمی ایشان گفتند که سیدحسن آقا از نظر فقهی در زمره علما بزرگی است که جلسات درس فقه و اصول را  بسیار خوب و پربار برگزار می کند و بنده ایشان را از هر حیث واجد شرایط می دانم .
وی در پایان گفت: با توجه با نظر سنجی ها، مردم به شدت از حضور این عالم جلیل القدر حمایت خواهند کرد و حضور ایشان در خبرگان رهبری نوید روزهای توأم با تدبر و عقلانیت در نهاد مهم خبرگان خواهد داد.
مصاحبه از علیرضادادگر حسینی
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ارتش سوریه پس از دریافت آتشبارهای پرقدرت «توس 1 ای» معروف به «جهنم روسی» یا «پخته شدن در آفتاب» از روسیه، توانسته است در مناطق کوهستانی لاذقیه پیشروی کند و سنگرها و پایگاههای گروه های تروریستی بویژه داعش را ویران کند. 
   ویژگی های آتشباری جهنم روسی با برد چهار هزار و 500 متر به گونه ای است که پس از برخورد با هدف و انفجار، با تولید دمایی معادل 1000 درجه سانتیگراد تا شعاع چند صد متری را تحت تاثیر امواج ویران کننده دمایی و تخریبی خود قرار می دهد.  
همچنین این سلاح که تقویت شده تسلیحات «بوراتینو» مربوط به زمان شوروی است و نوع پیشرفته آن روی تانک تی 72 قرار دارد، در هربار گلوله گذاری توان 24 شلیک را دارد که به محض اصابت تمامی اکسیژن موجود در هوا را می سوزاند و نیروهای دشمن را از بین می برد و تمامی این عملکرد فقط در چند ثانیه صورت می گیرد. ویدئوی کار دو آتشبار سنگین روسی 'توس 1 آ'موسوم به 'سونتسپک' که ارتش سوریه آنها را از فدراسیون روسیه گرفته، در اینترنت منتشر شد. این آتشبارها مواضع شبه نظامیان در کوه های شمال شرقی لاذقیه را مورد حمله قرار می دهند.  
این آتشباری به عنوان 'ترموباریک' یا گرما فشاری همه منطقه پیرامونی شلیک را می سوزاند و حتی پناهگاه های زیر زمینی نیز در مقابل آن امنیت ندارند، زیرا در لحظه انفجار هوا و اکسیژن اطراف را به طور کامل می سوزاند.  
براساس گزارش ها، به کارگیری این سامانه ها در میدان نبرد، توازن قوا را به نفع ارتش سوریه تغییر داده و نظامیان سوری را در موقعیت هجومی قرار داده است. منبع: ایرنا
وزیر ارتباطات ایران در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همتای روس خود، گفت: تلگرام روسی در ایران 14 میلیون مخاطب دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر ارتباطات ایران در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با همتای روس خود، گفت: تلگرام روسی در ایران 14 میلیون مخاطب دارد.

به گزارش «انتخاب» به نقل از خبرگزاری ها، محمود واعظی در این دیدار با اشاره به اهمیت روابط ایران و روسیه از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تبادل نظر با روسیه در همه بخش ها به خصوص حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد.
 
وزیر ارتباطات همچنین گفت: شبکه اجتماعی تلگرام که منتسب به روسیه است هم اکنون در ایران 13 تا 14 میلیون نفر مخاطب دارد و با سیاست های وزارت ارتباطات بدون محدودیتی مشغول فعالیت است.
 
واعظی گفت: روابط ایران و روسیه در بخش سیاسی، امنیتی، اقتصادی و ICT در حال گسترش است و جمهوری اسلامی ایران آمادگی تبادل نظر در همه بخشها را با کشور روسیه دارد.
 
وی با اشاره به برگزاری اجلاس بریکس درمسکو اظهار کرد: در رابطه با کاهش انحصار مدیریت اینترنت در جهان رایزنی های خود را با کشور روسیه  و کشورهای موافق شکست انحصار، ادامه خواهیم داد و در قالب ITU و جلسات WSIS با هم تعامل و مذاکرات خوبی خواهیم داشت.
 
واعظی با بیان این که اجلاس بریکس در مسکو باب جدیدی را پیش روی کشورها قرار می دهد افزود اواسط ماه دسامبر در نیویورک در سازمان ملل برای سرنوشت انحصار اینترنت تصمیم گیری خواهد شد.
 
واعظی ادامه داد: کشورهایی که معتقدند اینترنت نباید انحصاری باشد بسیار زیاد هستند و حتی بسیاری از کشورهای اروپایی نیز به دلیل اتفاقات سالهای گذشته از این مسئله حمایت می کنند.
 
وزیر ارتباطات بر همکاری در زمینه تحقیقات و توسعه( R&D) تاکید کرد و ادامه داد: در ایران سالی 200هزار نفر در حوزه ICT فارغ التحصیل می شوند و در بسیاری از کشورهای مطرح در حوزه ICT مدیران برجسته بخش IT ایرانی هستند که دراین میان، می توانیم با همکاری یکدیگر از محصول فکر و اندیشه آنها، برای تولید محصول استفاده کنیم. وی بر اهمیت امنیت اطلاعات برای همه کشورها تاکید کرد و گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران و کشور روسیه می تواند در این زمینه از تجربیات یکدیگر استفاده کنند و امنیت اطلاعات را برای شهروندان، بالا ببرند.  
واعظی با اشاره اینکه شرکت های روسیه در رابطه با شبکه های اجتماعی توفیقات خوبی بدست آورده اند ادامه داد: ایران به دنبال آن است که شبکه های اجتماعی داخلی خود را  تقویت کند. 
 وی بر اهمیت موتورهای جستجو تاکید کرد و گفت: در این نشست با وزیر ارتباطات روسیه توافق کردیم تا موتور جستجوی یان دکس در ایران دفتر داشته باشد و بتواند به مردم سرویس بهتر ارائه دهد.  
وزیر ارتباطات اضافه کرد: ما نیز آمادگی  داریم در رابطه با خط و زبان فارسی از طریق موتور جستجوی یوز و پارسی جو همکاری های دو جانبه با روسیه،  داشته باشیم. واعظی تصریح کرد: از جمله موضوعات مهم مورد بحث دراین دیدار، اینترنت اشیاء، مدیریت داده های عظیم، نسل پنجم موبایل و شهر هوشمند است که در زمینه همکاری های دو جانبه فعالیت خواهیم  داشت.  
وی اظهار کرد: در رابطه با همکاری های پستی، دو کشور ایران و روسیه مراودات زیادی با یکدیگر دارند و قصد داریم در زمینه تجارت الکترونیک، همکاریهای بیشتری داشته باشیم.  نیکولای نیکیفُرُوف وزیر ارتباطات روسیه نیز در این دیدار از آمادگی کشورش برای فعالیت های تحقیقاتی و دانشگاهی در کشورمان خبر داد و افزود: روسیه آمادگی دارد در تولید محصولات حوزه فنآوری اطلاعات و ارتباطات با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند.
گزارش بوستون هرالد از تحولات اخیر در سوریه:
اسد به روسیه احضار شد تا به دنیا بگوید که مشکلات امروز خاورمیانه در مسکو حل و فصل می شود، نه در واشنگتن.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایران رژه می رود؛ روسیه حکمرانی می کند؛ اوباما تماشا می کند

بوستون هرالد در گزارشی با عنوان «ایران در سوریه رژه می رود؛ روسیه حکمرانی می کند، اما اوباما تماشا می کند» نوشت:حدس بزنید چه کسی اخیرا وارد کرملین شد؟ بله! بشار اسد. او این روزها به رفیق تازه ی ولادیمیر پوتین تبدیل شده است.
به گزارش «انتخاب»، اسد به روسیه احضار شد تا به دنیا بگوید که مشکلات امروز خاورمیانه در مسکو حل و فصل می شود، نه در واشنگتن.
آیا دولت اوباما سرانجام خواهد فهمید که روس ها به چه می اندیشند؟ پرزیدنت اوباما می گوید که روسیه محکوم به شکست در باتلاق سوریه است. با این حال روس ها سعی ندارند که مجددا سوریه را برای اسد فتح کنند. پوتین در واقع به دنبال تحکیم قدرت اسد بر قسمت هایی از کشور است که در کنترل دارد. هم کاکنون مناطق علوی نشین در شمال و غرب دمشق تا لاذقیه و طرطوس در دست دولت اسد است.
این یک تقسم بندی است که بموجب آن داعش شمال و شرق سوریه را همچنان در دست خواهد داشت. پس کجای این، شکست روسیه محسوب می شود؟

استراتژی اصلی پوتین مشخص است. او به دنبال بازسازی امپراتوری شوروی نیست، این کار دشواری است، اما پوتین اکنون در حال بازگرداندن توانایی سابق روسیه برای قدرت نمایی و اعمال نفوذ در خارج از مرزهایش است.
الحاق کریمه باعث دسترسی مستقیم روسیه به اب های دریای سیاه می شود که مسکو از زمان پتر کبیر در ارزوی آن بود.  حمایت از یک دولت علوی نیز باعث می شود که پایگاه های دریایی و هوایی روسیه در شرق مدیرترانه مستحکم تر شود.
در حالیکه اوباما در مورد مسائل جهانی به تقدیر معتقد است، پوتین عملگرایی از خود نشان می دهد. به محض اینکه جوهر توافق ایران خشک شد، سردار سلیمانی به مسکو رفت تا در مورد کمپین چند ملیتی در سوریه که او هم اکنون آن را رهبری می کند، مذاکره کند.
نیروهای زبده سلیمانی متشکل از نیروهای شیعه عراقی، حزب الله و خود سپاه است که تحت حمایت هوایی روس ها در سوریه مبارزه می کنند.
پس از امضای توافق هسته ای چه اتفاقی افتاده است؟ ایران خبرنگار امریکایی واشنگتن پست را دستگیر کرد و اشکارا موشکی با قابلیت حمل سلاح اتمی ازمایش کرد.اما پاسخ اوباما به این اقدامات چه بود؟ هیچ. او دست از خاورمیانه شسته است. وقتی اوباما می گوید سوریه یک باتلاق است، یعنی او از انجا خارج شده و بیرون از معرکه ایستاده است. اما با این حال، ایران و روسیه به فعالیت خود همچنان ادامه می دهند.
به نظر هرکسی که به امریکا در مورد تحولات جهانی اعتماد کرده است، باید وسایل خود را جمع کند و دست به سوی آلمان ها دراز کند.
گزارش شبکه فرانسوی از تحولات سوریه؛
انگار که وین محلی برای حل و فصل مناقشات و بحران ها است.پایتخت اتریش زمانی محل گفتگوها درباره برنامه هسته ای ایران بود و اکنون میزبان گفتگوها درباره سوریه شده است.
شبکه پنجم تلویزیون فرانسه درگزارشی درباره تازه ترین تحولات درعرصه دیپلماسی درباره سوریه به نشست چهارجانبه آمریکا،عربستان ،ترکیه و روسیه در وین پرداخت.به گزارش «انتخاب»، انگار که وین محلی برای حل و فصل مناقشات و بحران ها است.پایتخت اتریش زمانی محل گفتگوها درباره برنامه هسته ای ایران بود و اکنون میزبان گفتگوها درباره سوریه شده است.
اینکه نشستی چهار جانبه بعد از چهار سال جنگ داخلی درباره سوریه برگزار می شود نشان می دهد که این بحران اکنون ابعاد بین المللی پیدا کرده است. علت این امر نیز حضور نظامی روسیه در سوریه بود که معادلات این کشور را به طور کلی تغییر داد. اکنون ولادیمیر پوتین در کانون بازی های دیپلماتیک درباره سوریه قرار دارد.این در حالی است که تا پیش از این واشنگتن این نقش را ایفا می کرد.رئیس جمهور روسیه آشکارا از ایجاد ائتلاف بین المللی گسترده علیه همه گروههای تکفیری در سوریه حمایت کرده است. در همین راستا، وی دیدارهای متعددی با مسئولان متحدان خود از جمله ایران داشته است. روز جمعه ،پوتین با علی لاریجانی رئیس مجلس ایران در شهر سوچی دیدار کرد.
پوتین در این دیدار گفت ایران نقش مهمی در مبارزه با تروریسم داشته است. ما از همکاری های مشترک خود در سوریه و عراق استقبال می کنیم.لاریجانی نیز در این دیدار گفت نقش شما(روسیه) در منطقه بسیار مسئولانه است. ما از تلاش های شما که هدف آن برقراری ثبات و امنیت در منطقه است حمایت و قدردانی می کنیم.بر اساس این گزارش،محوری که ایران و روسیه ، دو متحد سوریه ، تشکیل داده اند در نقطه مقابل ابتکار دیپلماتیک محور عربستان،ترکیه ،آمریکا قرار گرفته است.به نظر عربستان سعودی و ترکیه که از شورشیان مخالف اسد حمایت می کنند و به آنها کمک نظامی و تسلیحاتی می کنند،حضور نظامی روسیه در سوریه ، بحران این کشور را شدیدتر خواهد کرد و آینده سوریه رقم نخواهد خورد مگر آنکه بشار اسد رفته باشد. اما کرملین با اطمینان خاطر اعلام کرده است مخالفان میانه رویی که غربی ها از آن سخن می گویند در سوریه وجود ندارد.
سلیمان زغیدور، کارشناس مسائل سیاسی و اجتماعی جهان عرب، در گفتگو با شبکه پنجم تلویزیون فرانسه(Tv5)،می گوید: راهبردی که روسیه در سوریه به اجرا گذاشته است به نظر می رسد موفقیت آمیز بوده است.راهبردی که در واقع به نوعی پلیس بازی است. اینکه پلیس به دنبال دزد می گردد تا او را پیدا کند. در سوریه نیز روسیه اعلام کرده است به جنگ تروریست ها آمده است . در چنین شرایطی چه کسی جرات می کند از اقدام کشوری انتقاد کند که به قول خودش آمده است تا وحشی ترین گروههای شورشی یعنی داعش را بمباران کند.
این کارشناس فرانسوی الجزایری تبار افزود: از زمان خمرهای سرخ تاکنون سابقه نداشته است گروهی به وحشی گری داعش در دنیا به وجود آمده باشد. در نتیجه تا حال حاضر اقدام روسیه نه تنها منتقد چندانی نداشته بلکه برنده بوده است. با این توضیح که هیچ کدام از هواپیماهایش تاکنون سرنگون نشده است و تاکنون نیز {برعکس آمریکایی ها}در حملات هوایی خود جایی را به اشتباه بمباران نکرده اند.
این کارشناس مسائل سیاسی جهان عرب افزود انتقاد ها از این ابتکار روسیه در کمترین حد بوده است. یعنی تاکنون فقط عربستان سعودی، فرانسه، ترکیه و آمریکا از این اقدام روسیه انتقاد کرده اند.وی در باره حضور خبرنگاران روسیه در خط مقدم داعش که با بالگرد به این مناطق انتقال داده شده اند گفت روسیه با این کار خود نشان داد اگرچه بر روی زمین کنترل کل خاک سوریه را در اختیار ندارد اما حاکم بی چون و چرای آسمان سوریه است.
فرانس بیست و چهار در مسکو در این باره که آیا اعلام این خبر حاکی از تغییر واقعی در رویکرد روسیه در قبال مخالفان میانه رو سوریه است یا اینکه شروطی برای این کمک مطرح است گفت: روسیه در حال ارزیابی اوضاع است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روسیه: آماده حمایت هوایی از ارتش آزاد سوریه هستیم / فرانس 24: هدف روس ها، یافتن محل دقیق مخالفان اسد برای حمله به آنهاست
فرانس بیست و چهار نوشت: هدف احتمالی روسیه از پیشنهاد حمایت هوایی از ارتش آزاد سوریه، شناسایی محل دقیق و بمباران مواضع آنهاست.
به گزارش «انتخاب»، سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه از آمادگی نیروی هوایی این کشور برای حمایت از ارتش آزاد سوریه خبر داد. ارتش آزاد سوریه مخالفان سوری مورد حمایت غرب هستند.فرانس بیست و چهار در مسکو در این باره که آیا اعلام این خبر حاکی از تغییر واقعی در رویکرد روسیه در قبال مخالفان میانه رو سوریه است یا اینکه شروطی برای این کمک مطرح است گفت: روسیه در حال ارزیابی اوضاع است.
ولادیمیر پوتین دو روز قبل اعلام کرد وجود مخالفان میانه رو در سوریه را به رسمیت نمی شناسد. وی حتی به طنز نیز گفت آیا مخالفان میانه رو کسانی هستند که سر ها را با میانه روی می برند. به گفته وی همه کسانی که با بشار اسد مخالف هستند تروریست هستند.
هر چند گاهی روسیه خاطرنشان می کند که ارتش آزاد سوریه وجود ندارد، این کشور در واقع می خواهد بداند که این مخالفان دقیقا کجاها هستند. روسیه همانگونه که سرگی لاوروف اعلام کرد گفته است هدفش حمایت از این مخالفان با حملات هوایی برای مبارزه با دشمنی مشترک یعنی داعش است اما غربی ها که روسیه بی وقفه از آنها می خواهد مشخصات محل استقرار ارتش آزاد سوریه را به آنها بدهد نگران این هستند که روسیه مبادا در واقع به دنبال بمباران کردن آنها باشد.
درباره این مسایل توافق نداریم و تاکنون احساس نکرده ایم که ایران از سیاست های دخالت در امور داخلی کشورهای عربی و ضربه زدن به امنیت ملی عربی دور شده است. ما همواره بر این خواسته تاکید داریم.
مصر: سخن گفتن از روابط با ایران زود است؛ تهران همچنان در امور کشورهای عربی دخالت می کند
وزیر امور خارجه مصر تاکید کرد سخن گفتن از روابط با ایران زود است.
به گزارش «انتخاب»، سامح شکری در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط، از ایران خواست سیاست دخالت در امور داخلی کشورهای عربی و امنیت ملی عربی را تغییر دهد.شکری افزود: سخن گفتن درباره از سرگیری روابط دیپلماتیک بین تهران وقاهره هنوز زود است.
وی خاطر نشان کرد: ما در بعضی موارد مانند روابط بین کشورهای عضو غیرمتعهدها، منع اشاعه تسلیحات هسته ای، کنفرانس بازنگری در ان پی تی و بعضی مسایل بین الملل مواضع نزدیک با ایران داریم. این مسئله محدود به مصر نیست و دیگر کشورهای عربی هم مواضع مشترکی با ایران در این موارد به ویژه مسئله بیت المقدس دارند. روابط دیپلماتیک بین ایران و مصر همچنان قطع است و این شرایط استثنایی است. روابط بین مصر و ایران به حدی نرسیده است که بتوان آن را طبیعی توصیف کرد. البته این مسئله مانع از آن نمی شود که بین دو کشور مواضع مشترکی درباره بسیاری از مسایل وجود داشته باشد.
وزیر امور خارجه مصر در پاسخ به سوال الشرق الاوسط در مورد «دخالت ایران در امور داخلی کشورهای عربی و حمایت از گروه های تندرو» گفت: درباره این مسایل توافق نداریم و تاکنون احساس نکرده ایم که ایران از سیاست های دخالت در امور داخلی کشورهای عربی و ضربه زدن به امنیت ملی عربی دور شده است. ما همواره بر این خواسته تاکید داریم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
"ادواردو لوپز بوسکتس" سفیر جدید اسپانیا در جمهوری اسلامی ایران با "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و رونوشت استوار نامه خود را تقدیم نمود.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر خود به اسپانیا در اوایل سال جاری تصریح کرد: دو کشور دارای مناسبات خوبی با یکدیگر هستند و فرصتهای زیادی برای گسترش مناسبات بین دو کشور وجود دارد .
ظریف اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران اماده توسعه روابط با اسپانیا در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و سایر زمینه‌ها می‌باشد.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص تحولات منطقه نیز رایزنیهای مستمر بین دو کشور جریان دارد و اسپانیا به عنوان یک عضو غیر دائم شورای امنیت می‌تواند نقش سازنده‌ای ایفا نماید.
«ادواردو لوپز بوسکتس » سفیر جدید اسپانیا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از ماموریش در جمهوری اسلامی ایران گفت: در حال حاضر بسترهای توسعه مناسبات بین دو کشور فراهم است و این امر می تواند همکاریهای دو کشور در همه زمینه ها را ارتقاء بخشد.

هفتمین اقتصاد دنیا بدنبال گسترش همکاریهای اقتصادی با ایران
همچنین آرماندو مونتیرو وزیر توسعه، صنعت و تجارت خارجی جمهوری فدراتیو برزیل و هیات اقتصادی همراه وی شامل مقامات اتاق بازرگانی، بانک مرکزی، مسئولین اقتصادی وزارت خارجه و 35 نفر از تجار و فعالین اقتصادی بخش خصوصی برزیل جهت بحث و بررسی گسترش همکاریهای اقتصادی با ایران در تاریخ 4 آبان ماه وارد تهران می شوند. این هیات در مدت اقامت سه روزه خود در ایران قرار است با وزرای امور خارجه، نیرو، اقتصاد و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و برخی مسئولین بانک مرکزی و بانک‌های خصوصی کشورمان دیدار و تبادل‌نظر نمایند. هدف از این سفر تقویت روابط تهران- برازیلیا در زمینه تجارت خارجی، انرژی، بانکی، کشاورزی و سرمایه‌گذاری است .
در همین سفر قرار است همایش فرصت های همکاری ایران و برزیل با حضور وزرای صنایع دو کشور و تعداد زیادی از شرکت های فعال در حوزه های مختلف صنعتی، مواد غذایی، نانو فنآوری، هوا فضا، مخابرات و ماشین آلات برگزار گردد.
برزیل به عنوان هفتمین قدرت اقتصاد جهانی، از قدرت‌های منطقه آمریکای لاتین است که تلاش دارد به جمع قدرت‌های جهانی بپیوندد. حضور برزیل درجمع قدرت‌های نوظهور در کنار روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی و تشکیل گروه بریکس چشم‌انداز ی از شکل‌گیری نظام چندقطبی را به نمایش می‌گذارد.به نظر می‌رسد سفر وزرای ارشد اقتصادی برزیل در راس هیاتی تجاری این کشور به تهران منجر به توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور در آینده نزدیک گردد و روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورها و ملت‌های منطقه آمریکای جنوبی را بیش از پیش تقویت نماید.لازم به ذکر است که برزیل مهم‌ترین شریک اقتصادی ایران در منطقه آمریکای‌لاتین می‌باشد و حجم روابط اقتصادی دوجانبه در سال بالغ بر 1 میلیارد و 600 میلیون دلار می‌باشد. عمده صادرات برزیل به ایران گوشت، شکر و ذرت بوده و فرش، کشمش و محصولات پتروشیمی نیز اقلام صادراتی ایران را تشکیل می‌دهد.
مواضع اصولی برزیل در قبال بحران‌ها و تحولات بین‌المللی از جمله محکومیت حملات وحشیانه اسرائیل به غزه در سال 2013 میلادی، محکومیت حملات و اقدامات تروریستی داعش، حاکی از حساسیت سیاستمداران برزیلی به تحولات بین‌المللی است.
استقبال مقامات برزیلی از مذاکرات ایران و گروه 1+5 و توافق وین و تحرک سیاسی دیپلماتیک این کشور که با اعزام وزیر خارجه برزیل و ملاقات سازنده وی با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران و متعاقب آن دیدار روسای جمهور اسلامی ایران و برزیل در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد آغازشد، نقشه راه جدیدی را فراسوی بخش‌های سیاسی و اقتصادی دو کشور ترسیم نموده است.منبع: باشگاه خبرنگاران
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد