سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

اطلاعیه کانال حامیان ظریف: "رأی در برابر سیمان" 

  

کانال تلگرامی "ایران دیپلمات" که برای حمایت از محمد جواد ظریف در برابر دلواپسان راه اندازی شده، در پی تهدیدات جانی صورت گرفته از سوی برخی افراد دلواپس، که ظریف و صالحی را تهدید به قتل، دفن کردن در رآکتور اراک و ریختن سیمان روی آنها کرده اند، شعار "رأی در برابر سیمان" را در عنوان خود می گنجاند و از مردم ایران که به آینده کشور و فرزندان شان متعهد هستند، می خواهد در انتخابات اسفند 94 که مجلس جدید را شکل خواهد داد، با آرای خود در برابر طرفداران تئوری سیمان بایستند و مجلس را به اهلش بسپارند.هر چند راه سختی در پیش است اما اگر مشارکت بالا و فراگیر باشد، می توان امیدوار بود حماسه ای مانند 24 خرداد آفریده شود. اگر آنها برای حذف ما سیمان دارند، ما نیز رأی مان را داریم.

خلیج فارس خالی از ناوهواپیمابر آمریکا شد/ تا زمستان آینده خبری نیست 

  

برخی تحلیلگران می گویند که عقب نشینی ناوهواپیمابر آمریکا از خلیج فارس بدون تعیین زمان حضور ناوهواپیمابر جدید آمریکا در این منطقه از گزینه های آمریکا برای جنگ با داعش می کاهد.خلیج فارس برای نخستین بار در 8 سال اخیر خالی از ناوهای هواپیمابر آمریکا می شود.به گزارش عصرایران، نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد: ناو هواپیمابر تئودور روزولت یا "یو اس اس تئودور روزولت" (سی وی ان-۱۷) آب های خلیج فارس را ترک می کند.
روزنامه بحرینی الوسط به نقل از روزنامه آمریکایی "استارز اند استرایبس" نوشت: نیروی دریایی آمریکا ناو هواپیمابر تئودور روزولت را از آب های خلیج فارس خارج کرد. این برای نخستین بار از سال 2007 تاکنون است که آمریکا هیچ ناوهواپیمابر آماده عملیات در خلیج فارس ندارد.
ناو هواپیمابر آمریکایی "تئودور روزولت"

خلیج فارس خالی از ناوهواپیمابر آمریکا شد/ تا زمستان آینده خبری نیست
این روزنامه اضافه کرد: نیروی دریایی آمریکا زمانی را برای حضور ناوهواپیمابر دیگری در خلیج فارس اعلام نکرده است و این در حالی است که تنش ها در منطقه خاورمیانه روز به روز در حال افزایش است. هم اکنون روسیه وارد دخالت نظامی درسوریه شده است؛ درگیری ها در عراق و جنگ در یمن نیز ادامه دارد.
این روزنامه آمریکایی به نقل از یک سخنگوی نظامی در ارتش آمریکا ادامه داد: انتظار می رود هیچ ناوهواپیمابر جدیدی تا زمستان آینده وارد خلیج فارس نشود.
این سخنگوی نظامی آمریکا گفت که واشنگتن در انجام تعهداتش در برابر مبارزه با گروه های تروریستی هیچ تردیدی ندارد.

ناو هواپیمابر آمریکایی "تئودور روزولت"

 خلیج فارس خالی از ناوهواپیمابر آمریکا شد/ تا زمستان آینده خبری نیست
برخی تحلیلگران می گویند که عقب نشینی ناوهواپیمابر آمریکا از خلیج فارس بدون تعیین زمان حضور ناوهواپیمابر جدید آمریکا در این منطقه از گزینه های آمریکا برای جنگ با داعش می کاهد.ناو هواپیمابر تئودور روزولت یا یو اس اس تئودور روزولت (سی وی ان-۱۷) ( USS Theodore Roosevelt) در دسامبر ۱۹۸۴ به دریا انداخته شد  و پایگاه خانگی آن در نورفوک، ویرجینیا است.
براساس اطلاعات موجود در سایت ویکی پدیا، این ناو ۳۳۳ متر طول دارد و مجهز به دو راکتور هسته ای ساخت وستینگهاوس است.

حمله به کاروان رهبر داعش

مقامات نظامی و امنیتی عراق اعلام کردند با حمله هوایی صبح امروز (یکشنبه)  کاروان حامل ابوبکر بغدادی خلیفه خودخوانده و رهبر گروه تروریستی داعش را در غرب استان الانبار هدف قرار داده است.به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز این حمله که در منطقه الکرابله در غرب استان الانبار و در منطقه مرزی با سوریه روی داده منجر به کشته و زخمی شدن چند فرمانده داعش شده است.هنوز درباره سرنوشت البغدادی پس از این حمله خبری منتشر نشده است.
وزارت کشور عراق اعلام کرده است به زودی اسامی افراد کشته شده در این حمله را اعلام خواهد کرد. البغدادی به منظور شرکت در یک جلسه با فرماندهان داعش به غرب الانبار رفته بود.
حمله به کاروان رهبر داعش

پوتین در آسمان سوریه چه می کند؟ 

   تنها چند روز از دیدار "ولادیمیر پوتین” با همتای آمریکایی خود در حاشیه هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل نگذشته بود که وزارت دفاع روسیه از آغاز حملات هوایی کشورش علیه داعش در خاک سوریه خبر داد. مطابق اخبار منتشر شده از سوی وزارت دفاع این کشور، مسکو علاوه بر استقرار ۳۶ فرورند جنگنده در پایگاه نظامی لاذقیه، تجهیزات پیشرفته دیگری نیز به سوریه ارسال کرد تا نظامیان روسی علیه داعش و گروه های تروریستی از آن بهره ببرند.به گزارش دیپلماسی ایرانی به نقل از احمد وخشیته، دانشجوی دکتری علوم سیاسی در دانشگاه دوستی ملل مسکو، بدون شک کرملین پیش از انجام عملیات های نظامی هوایی خود، با همتایان خود در کاخ سفید گفتگوها و مذاکراتی داشته است. در این یادداشت نگارنده درصدد است ابتدا به سخنان روسای جمهور روسیه و آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره ای داشته باشد و پس از آن اهداف و پیامدهای عملیات نظامی روسیه در سوریه را مورد ارزیابی قرار دهد.

 
سوریه؛ نقطه اشتراک در گفتگوهای مجمع عمومی سازمان ملل
 
پوتین و اوباما روز دوشنبه هفته گذشته در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند؛ دیداری که به گفته منابع دیپلماتیک هر دو طرف موضوع سوریه و اقدامات آتی نظامی روسیه در این کشور موضوع اصلی این گفتگو بود. کاخ سفید که تا ماه ها قبل در پی براندازی دولت اسد و روی کار آوردن دولتی با گرایشات غرب گرایانه و معتدل تر بود، اکنون مواضع خود را تعدیل تر کرده و از همکاری های روسیه و ایران در حل بحران سوریه استقبال می کند و چراغ سبز خود را برای مبارزه با داعش و جبهه النصره نشان داده است. اما نباید فراموش کرد این چراغ سبز به معنای از بین بردن نیروهای مخالف بشار اسد توسط روسیه نیست؛ نگرانی که آمریکایی ها همچنان با آن مواجه هستند.پوتین در سخنرانی خود در سازمان ملل نیز به خوبی نشان داد همچنان خط بشار اسد خط قرمز روسیه می باشد. وی در همین رابطه همکاری نکردن با دولت اسد را اشتباهی بزرگ دانست و خودداری از همکاری با حکومت سوریه که در تقابل با تروریسم می باشد را اشتباهی بزرگ دانست. اوباما نیز در همین رابطه گروه های تروریستی که در منطقه موجب ناامنی شده اند را فراتر از مشکل یک کشور دانست و برای مبارزه با داعش بر ضرورت همکاری کشورها تاکید کرد؛ اگرچه وی در نگاهی مخالف با پوتین، رئیس جمهور سوریه را به قتل عام متهم کرد. در این میان اگرچه در رابطه با عدم یا وجود بشار اسد در سوریه و گزینه های پس از آن اجماعی میان طرفین وجود ندارد، اما تقابل با داعش هدفی مشترک است. از یک سو کاخ سفید به خوبی می داند به تنهایی نمی تواند با داعش و النصره مقابله کند و از سوی دیگر کرملین به دنبال آن است به این بهانه از مواضع خود در سوریه دفاع کند. 
 
اهداف راهبردی روسیه در حملات هوایی سوریه
 
پس از سقوط شهر ادلب به دست مخالفان دولت بشار اسد، پایگاه نظامی روسیه در طرطوس با تهدیدی جدی مواجه شد. از این رو صبح روز هشتم مهر ماه، رئیس جمهور پوتین از مجلس سنای روسیه خواست تا مجوز استفاده از نیروی نظامی در سوریه را صادر کند. اقدامی که اگرچه به گفته پسکوف، سخنگوی کرملین بنا به درخواست بشار اسد از همتای روسی خود صورت گرفته که از وی درخواست «کمک نظامی» کرده است. به موجب این تقاضا، سنای روسیه مجوز حمله نظامی به سوریه را صادر کرد؛ چراغ سبزی که تنها شامل حملات هوایی شد و حملات زمینی را در بر نگرفت.
 روسیه که طی دو سال گذشته به موجب بحران اوکراین و تحریم هایی که از سوی غرب بر آن اعمال شده است با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، همچنان می کوشد از خارج نزدیک خود به هر قیمتی محافظت کند؛ حتی به قیمت هزینه های نظامی بالا یا متهم شدن به دخالت در امور دیگر کشورها. اگرچه اتهام دخالت روس ها در امور داخلی دیگر کشورها (نظیر اوکراین و سوریه) همواره از سوی کرملین رد شده است که به عنوان نمونه می توان به موضع گیری های نماینده این کشور در سازمان ملل پس از تصرف کریمه و یا حملات نظامی روسیه به مواضع مخالفان سوریه طی روزهای اخیر اشاره کرد.
 
پیامدهای مداخله نظامی روسیه در سوریه
 
پس از حمله آشکار نیروهای روسیه به مخالفان دولت سوریه در خاک این کشور، برخی از تحلیلگران بر این باور هستند که سیاست های آمریکا و غرب و متحنشان در منطقه (عربستان و ترکیه) برای روی کار آوردن دولتی میانه رو و مخالف بشار اسد با شکست رو به رو شده است. اما از سوی دیگر این حملات واکنش های طرف های مقابل را نیز در پی داشت.اشتون کارتر وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا در واکنش به حملات روسیه به مخالفان بشار طی روس های گذشته واکنش نشان داد و سیاست های روسیه در منطقه را شکست خورده اعلام کرد. وی در این رابطه گفت روس ها تمرکز حملات نظامی خود را به همه گروه های مخالف دولت بشار اسد گذاشته اند، حتی گروه هایی که از نظر آمریکا باید در روند دولت انتقالی در سوریه مشارکت کنند.حال به نظر می رسد اگر روس ها نخواهند به توافقات انجام شده با آمریکا پایبند باشند و مواضعی فراتر از داعش و النصره را هدف قرار دهند، گره کور دیگری در روابط خود با آمریکا و نظام بین الملل پدید می آورند؛ اما در صورتی که بتوانند به درستی حضور خود را در سوریه مدیریت کنند شاید بتوانند در اوکراین نیز با طرف غربی به نتیجه ای مطلوب برسند.
 
سناریوهای مطرح در همکاری روسیه و آمریکا در سوریه
 
روسیه از سال ۲۰۱۳ تا کنون به دنبال تقابل خود با آمریکا بر سر موضوعاتی چون اسنودن، سوریه، اوکراین و در اوج آن اشغال کریمه تا حدودی در نظام بین الملل منزوی شد و رویکردهای منفعلانه این کشور در بهار عربی سیاست خارجی کرملین را با سردی مواجه ساخت. اما از سوی دیگر این کشور در صدد است جایگاه خود را در عرصه بین المللی بار دیگر به دست آورد و دیگر اشتباهاتی نظیر رویکرد منفعلانه اش در لیبی را تکرار نکند. 
از سوی دیگر ورود این کشور به سوریه به صورت مستقیم و آشکارا می تواند با بحران اوکراین نیز ارتباطی مستقیم داشته باشد. روس ها از یک سو در تلاش هستند به طرف مقابل وانمود سازند که بحران اوکراین آنها را از بازیگری در دیگر نقاط استراتژیک باز نمی دارد و از سوی دیگر به دنبال آن هستند در سوریه چنان قدرت نمایی کنند که از طرف مقابل بتوانند امتیازاتی در اوکراین بگیرند.
اما روسیه در این میان باید به خوبی می داند سوریه اوکراین نیست؛ روس ها در موضوع اوکراین برای حفظ پایگاه نظامی خود کریمه را اشغال کردند اما در سوریه نمی توانند طرطوس را اشغال کنند و یا تنها به داشتن آن بسنده کنند. حضور در سوریه نیازمند همکاری با طرف مقابل است تا هر کدام از طرفین بتوانند به صورتی نسبی منافع خود را دنبال کنند و پوتین به امید هواپیماهایش را در آسمان سوریه به پرواز در آورده است.
حساب شخصی احمدی‌نژاد مسدود شد 
  
شاهد این مدعا روند زمانی شتاب‌زده تاسیس و شکل‌گیری این دانشگاه و تخصیص غیرقانونی اعتبار به عنوان سرمایه تاسیس از محل منابع نهادریاست‌جمهوری در دو هفته پایانی کار دولت است.دبیر همان ستادی که در دو دولت قبل جلساتش تعطیل شده بود و خبری از آن نبود حالا از تخلفات همان دولتی می‌گوید که رغبتی به برگزاری جلسات ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی نداشت.
به گزارش فارس، از ارتباط مسوولان دولت سابق با بابک زنجانی گرفته تا احضار همان مسوولان در روال بررسی پرونده متهم نفتی.

از روال اخذ مجوز برای دانشگاه ایرانیان در روزهای آخر دولت می‌گوید و از اتهاماتی که مسوولان دولت سابق به بهانه آن از معاون اول این دولت شکایت کرده‌اند. کاظم پالیزدار که مشاور معاون اول رییس‌جمهور هم هست از بابک زنجانی می‌گوید و تاکید می‌کند که «رابطه دولت یازدهم با آقای زنجانی رابطه شاکی و متشاکی است. دولت یازدهم مردادماه سال ٩٢ سکان دولت را در دست گرفت و کابینه یازدهم نیز شهریور ماه تقریبا به‌طور کامل فعالیت خود را آغاز کرد و بابک زنجانی با پیگیری‌های این دولت و اقدام مناسب و قابل تقدیر قوه قضاییه در دی‌ماه همان سال دستگیر شد.
 با توجه به مستنداتی که در دادگاه ارایه و قید شده نشان می‌دهد که ارتباطی بین آقای زنجانی و مسوولان دولت قبلی وجود داشته و زنجانی نیز بنابر حمایت دولت گذشته اقداماتش را انجام داده زیرا اگر حمایت‌های دولت قبل نبود نمی‌توانست فعالیت‌های خود را ادامه دهد. »
او از همکاری‌های دولت سابق و به ویژه اجازه نامه سه وزیر دولت قبل به بابک زنجانی برای معاملات نفتی هم می‌گوید: «آن سندی که اخیرا در دادگاه به عنوان مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی به آن اشاره شده است و با امضای سه وزیر دولت قبل و رییس کل بانک مرکزی ارایه شد، هیچ‌گونه شباهتی به مصوبات ستاد تدابیر ویژه اقتصادی ندارد زیرا این مصوبات پس از سیر مراحل قانونی در سربرگ شورای عالی امنیت ملی و با امضای معاون اول رییس‌جمهور ابلاغ می‌شود.

در حالی ‌که برگه مذکور یک سربرگ یادداشت بانک مرکزی و به‌صورت دست نویس بدون هیچ‌گونه طبقه‌بندی و شماره ثبت تنظیم شده است که امضای سه وزیر دولت قبل و رییس کل سابق بانک مرکزی را در زیر برگه داشت نسخه‌ای از آن را برای رویت به شما ارایه می‌کنم.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید این برگه به هیچ عنوان شبیه به مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی نیست.
با این شرایط آقایان می‌آیند و می‌گویند ما هیچ حمایتی نکردیم همان چهار فردی که آن نامه را نوشته‌اند این متن را امضا کردند. خیلی از این آقایان که امروز مدعی مبارزه با فساد هستند زنجانی را تایید می‌کردند و می‌گفتند زنجانی تمام بدهی‌هایش را داده و دیگر هیچ بدهی ندارد.
وی در ادامه در مورد احضار این افراد هم گفت: «دستگاه قضایی در برخورد با تخلفات و رسیدگی و تکمیل پرونده‌ها نیاز به تحقیق و بررسی دارد و البته دراین خصوص هیچ‌گونه اغماضی نمی‌کند. افراد متعددی در منصب‌های مختلف برای پاسخگویی به قوه قضاییه و در خصوص همین پرونده و این‌گونه ارتباطات بارها دعوت شدند و پاسخ دادند.»
وی اما از یک تخلف دیگر دولت سابق هم توضیحات بیشتری داده و می‌گوید: موضوع دیگر سوءاستفاده از ٢٢ میلیارد دلار منابع ارزی در خلال مداخله بانک مرکزی در بازار ارز در دولت گذشته است. بانک مرکزی ظرف مدت ١٧ ماه از مهر ماه سال ١٣٨٩ تا دی ماه سال١٣٩٠؛ اقدام به مداخله در بازار ارز به ارزش ٢/٢٢ میلیارد دلار از طریق توزیع ٧/٢٠ میلیارد دلار ارز به صرافی‌های منتخب در کشور امارات و ترکیه، به‌صورت حواله و فروش ٥/١ میلیارد دلار ارز به‌صورت اسکناس به صرافی‌های منتخب داخل کشور کرد. این اقدام با هدف مدیریت بازار ارز و کنترل نرخ آن صورت گرفته، لیکن شاهد آن بودیم که تاثیر کاملا معکوس بر بازار ارز و جهش نرخ ارز و آسیب اقتصاد کشور داشت. در خلال این روند شتاب‌زده و مداخله ارزی با حجم غیرمعقول برای مدیریت بازار ارز به عنوان مصداق از چاله درافتادن و در چاه افتادن؛ مفاسد کلانی به وقع پیوسته است. به‌واسطه انتخاب عوامل نامعتمد و فاقد صلاحیت حرفه‌ای برای توزیع ارز بدون ضمانت اجرایی و بدون اعمال نظارت و کنترل لازم بر عرضه ارز پس از توزیع میان صرافی‌ها تخلفات بسیاری در سوءاستفاده از این منابع ارزی حادث شده است.

در حال حاضر برخی افراد مرتبط در این زمینه پرونده کیفری مفتوح نزد دستگاه قضایی دارند و در بازداشت به‌سر می‌برند.
پالیزدار تصریح کرد: «رییس‌جمهور سابق ١٢ اتهام را نسبت به سخنان آقای جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور مطرح کردند این در حالی است که تمام این ١٢ بند به سوء‌عملکرد اقتصادی دولت قبل بازمی‌گردد.» دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی اما از یک تخلف دیگر دولت سابق هم توضیحات بیشتری می‌دهد و می‌گوید: «دانشگاه جامع ایرانیان یک دانشگاه غیر انتفاعی و خصوصی است که در دو هفته پایانی کار دولت قبل تاسیس شد و در صدور مجوز آن و تخصیص اعتبار از محل بودجه نهاد ریاست‌جمهوری، سوء‌جریان به وقوع پیوسته است.
شاهد این مدعا روند زمانی شتاب‌زده تاسیس و شکل‌گیری این دانشگاه و تخصیص غیرقانونی اعتبار به عنوان سرمایه تاسیس از محل منابع نهادریاست‌جمهوری در دو هفته پایانی کار دولت است. مصوبه‌ای در دولت به‌منظور جواز کمک نهاد ریاست‌جمهوری به برخی اشخاص حقیقی و حقوقی تحت عنوان فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی صادر می‌شود بدون آنکه در جلسه، ذکر نامی از دانشگاه جامع ایرانیان باشد.
 در حال حاضر پرونده این مصوبه که مبنای قانونی این اقدامات قرار گرفته است، در مرجع قضایی در حال رسیدگی است. در نهایت مورخ ١٢/٥/١٣٩٢ و در آخرین روز کاری دولت قبل با امضای آقای «ح. ب» مبلغ ١٦ میلیارد تومان به حساب شخصی مشترک رییس‌جمهور وقت با وی، واریز می‌شود.
البته با اشکال دیوان محاسبات کشور و پیگیری دولت یازدهم این وجوه مجددا به حساب نهاد ریاست‌جمهوری بازگردانده شد. در تاریخ ٥/٦/١٣٩٢ حسابرس کل هیات حسابرسی دیوان محاسبات کشور این امر را خلاف قانون ابلاغ کرده و بر بازگشت آن تاکید می‌کند و روز بعد از آن با اعلام دادسرای دیوان محاسبات کشور، حساب‌ شخصی رییس‌جمهور سابق و آقای «ح. ب» مسدود می‌شود و با پیگیری‌های مکرر معاون کل محترم نهاد ریاست‌جمهوری در تاریخ ١١/٧/١٣٩٢ این وجه به حساب نهاد باز می‌گردد.
وی افزود: پرونده قضایی رسیدگی به دانشگاه ایرانیان مفتوح است، ضرورت دارد مرجع قضایی بررسی کند که چگونه طی کمتر از دو هفته پایانی کار دولت مجوز این دانشگاه صادر و شروع به‌کار می‌کند، بدون اینکه به ثبت رسمی برسد و از محل بودجه دولت به بهانه کمک به آن به حساب شخصی این افراد کارسازی شود.
انتظارمان از دستگاه قضایی این است که این پرونده را با سرعت بیشتری رسیدگی کند. امیدواریم مسوولانی که در این رابطه نقش داشتند پاسخگوی عملکردشان باشند.منبع: فارس
تهدید ظریف و صالحی به اعدام و دفن در رآکتور اراک
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به تهدید صالحی توسط یکی از نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس گفت به این تهدیدها عادت داریم.  
به گزارش ایسنا، مجید انصاری در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران عنوان کرد:‌متاسفانه تهدیدی صورت گرفت که یکی از نمایندگان آمد و دکتر صالحی و ظریف را به اعدام تهدید کرد، گفت شما را اعدام می‌کنیم و در رآکتور اراک دفن می‌کنیم و روی تان سیمان می‌ریزیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد