سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

ورود دومین هواپیمای حامل پیکر جانبختگان منا به کشور 

   

دومین پرواز انتقال پیکر جان‌باختگان فاجعه منا بامداد امروز انجام شد و پیکر ١١٤ زائر ایرانی با یک فروند هواپیمای کارگو سعودی به ایران انتقال یافت.
به گزارش مشرق، این پرواز که لحظاتی پیش در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست، قرار بود شب گذشته (شنبه) انجام شود، اما تشریفات قانونی آن را با ساعت‌ها تاخیر همراه کرد.

پیکر این ١١٤ زائر جان باخته در فاجعه منا در حالی به کشور منتقل شده که هنوز جسد ٢٤٦ زائر ایرانی در سردخانه‌های عربستان است.

وزیر بهداشت در بازگشت از عربستان از انتقال ١٥٠ پیکر شهدای منا به ایران در شب خبر داده و گفته بود: باقی پیکرها تا پایان این هفته به کشور منتقل می شود.

رییس سازمان حج و زیارت نیز از تفاهم با سعودی‌ها برای در اختیار گرفتن ظرفیت سردخانه جده به منظور نگهداری و شناسایی اجساد زائران ایرانی در این شهر که به فرودگاه بین‌المللی دسترسی دارد، خبر داده بود. اوحدی گفته بود: در توافقی با وزارت کشور عربستان قرار شد ظرفیت سردخانه جده صرفا به پیکر زائران ایرانی تعلق گیرد تا شناسایی به سرعت انجام شود. اکنون از میان ١٥٠ پیکری که وزیر بهداشت حرف انتقال آنها را زده بود، پیکر ١١٤ زائر شناسایی، تشریفات قانونی آنها انجام و به کشور منتقل شدند.

ایران در فاجعه تلخ منا طبق اعلام سازمان حج و زیارت ٤٦٤ زائر خود را از دست داده که با انتقال ٢١٨ پیکر تا امروز، بیش از نیمی دیگر از زائران جان باخته همچنان در سردخانه مکه نگهداری می شوند که هویت برخی از آنها هنوز مشخص نشده است.

قرار شده فرایند تشخیص هویت زائرانی که از میان اجساد موجود در سردخانه های عربستان، ایرانی شناخته می شوند، در داخل کشور ادامه یابد.

این سازمان صبح روز شنبه نیز پیکر ١٠٤ زائر ایرانی را که در فاجعه منا جان خود را از دست دادند، به رغم شناسایی آنها در جده، بار دیگر برای تشخیص هویت به پزشکی قانونی منتقل کرد. ترخیص هویت آن جانباختگان در حضور نماینده ای از خانواده و مدیر کاروان در حال انجام است که پس از اتمام، پیکرها هر یک به شهرهای خود منتقل خواهند شد. منبع: ایسنا

افزایش جنگنده‌های روسی در لاذقیه 

   

یک جنگنده (Tu 154) و شش جنگنده بمب افکن "سوخو – سو 34" روسیه وارد سوریه شده اند تا به نیروهای هوایی روسیه مستقر در منطقه لاذقیه ملحق شوند.
به گزارش مشرق، پایگاه فلایت رادار 24 (Flightradar24) از انتقال یک جنگنده (Tu 154) روسی به سوریه خبر داد.
سایت ای ویشونست (the aviationist) نیز اعلام کرد که شش جنگنده بمب افکن "سوخو – سو 34" وارد لاذقیه شده اند تا به نیروهای هوایی روسیه مستقر در این منطقه ملحق شود؛ موضوعی که روزنامه انگلیسی "تایمز" نیز آن را تأکید کرد.این سایت ها نوشتند: تصاویر دریافتی که رسیدن هواپیماهای مذکور به فرودگاه بین المللی اسد را رصد کرده اند، فرود آمدن این هواپیماها در پایگاه هوایی روسیه در غرب سوریه را تأیید می نماید و بدین ترتیب شمار مجموع هواپیماهای روسی رسیده به این پایگاه به 28 فروند رسیده است.براساس تصاویری که فعالان متخصص بر روی اینترنت منتشر کرده اند، در کنار شش هواپیمای "سوخوی  سو 34" که در حال پرواز بر روی شهر ادلب دیده می شوند یک هواپیمای بزرگتر از مدل توپولوف (Tu 154) نیز به چشم می خورد. هواپیمای هفتم عموما به عنوان امدادرسان برای فضانوردان مورد استفاده قرار می گیرد.هواپیماهای سوخوی سو 34 جنگنده های پیشرفته و بهینه سازی شده با هدف بمباران هوایی هستند و از قدرت مانور بسیار بالایی برخوردار و مجهز به توپ 30 میلی متری از نوع GSh-301 می باشند که ظرفیت حمل 150 تا 180 گلوله را دارند. همچنین هواپیمای مذکور قادر به حمل انواع مختلف سلاح از جمله موشک های هوا به هوا، موشک های هوا به زمین، موشک های ضد رادار و موشک های ضد کشتی است. این امر باعث شده تا هواپیمای مذکور به گزینه مناسبی برای روسیه در زمینه "جنگ با تروریسم" تبدیل شود.پایگاه روزنامه تایمز انگلیس نوشت: داگلاس باری کارشناس هواپیمای نظامی مرکز بین المللی تحقیقات استراتژیک در این باره گفت که اگرچه درباره رسیدن هواپیماهای سوخوی سو 34 به لاذقیه اطمینان ندارد، اما درصورت استقرار این هواپیماها در سوریه، نقطه عطفی به شمار می آید.
باری افزود: هواپیماهای سوخوی سو 34 دوربرد است و می تواند مدرن ترین موشک های روسیه را با خود حمل نماید و چنانچه روسها آنگونه که ادعا می کنند درصدد رسیدن به مواضع داعش یا محل نگهداری سلاح آنها هستند این سلاح، اجازه چنین امری را می دهد.پایگاه (the aviationist) نیز سؤالاتی را درباره روند استفاده از هواپیماهای روسیه در سوریه مورد استفاده قرار داده و مطرح کرده است که از این جمله می توان به سؤال درباره موافقت دولت عراق با پرواز این هواپیماها بر فراز خاک این کشور برای رسیدن به مقصدشان در سوریه یا عبور آن از حریم هوایی عراق در پوشش هواپیماهای ترابری اشاره کرد.هفته گذشته مقام های امریکایی اعلام کردند که اولین مجموعه 28 فروندی از هواپیماهای روسیه در پوشش هواپیماهای ترابری بزرگی که بر فراز آنها پرواز می کردند، استتار کرده بودند و بدین وسیله از دید رادارها گریختند.تصاویر ماهواره های آمریکا دو روز قبل نشان داد که حداقل 28 جنگنده روسیه از جمله 12 سوخوی 24، 12 فروند سوخوی 25، چهار فروند سوخوی سو 30 و یک فروند جنگنده چند منظوره وارد فروردگاه لاذقیه شده اند.
روزنامه گاردین چاپ لندن شامگاه چهارشنبه نوشت: شماری از هواپیماهایی که در پایگاه هوایی روسیه در سوریه شناسایی شده اند برای درگیری هوایی طراحی شده اند. شمار دیگری از آنها نیز، مختص کمک زمینی می باشند که این امر نشان دهنده آن است که ممکن است اهداف عملیات نظامی روسیه در سوریه فقط جنگ با داعش نباشد. زیرا این گروه فاقد هر گونه هواپیماست تا با آنها درگیری هوایی صورت گیرد.
به گفته این منبع، نیروی هوایی روسیه در پایگاه هوایی اسد، حداقل 32 جنگنده در اختیار دارد که از آن جمله 12 سوخوی 24 (ویژه حملات زمینی)، 12 فروند سوخوی 25 (ویژه حملات زمینی)، چهار فروند سوخوی سو 30 (چند منظوره) و چند هواپیمای بدن سرنشین شناسایی و هواپیماهای باری و و یک فروند جنگنده چند منظوره و هواپیمای MI-24 که برای حمله به بالگردهایی که در ارتفاع پایین پرواز می کنند کاربرد دارد. منبع: العالم
«کابوس روسی» و «شیطان دریایی» علیه داعش +عکس 
   
جنگنده های سوخو 24 ام، 25 و 34، اصلی ترین ابزارهای قدرت نیروی هوایی روسیه شناخته می شوند که در میان آن ها جنگنده ضربتی و بمب افکن دوربرد سوخو 34 معروف به «کابوس هوایی روسیه» از همه قدرتمندتر است و نقش اصلی را در عملیات نظامی علیه تروریست ها در سوریه بازی می کند.

به گزارش مشرق، هواپیمای جنگی سوخو 34 با 39 تن وزن درجا، 45 تن هنگام برخاست و کابین تقویت شده با 15 میلی متر ضخامت تیتانیوم به عنوان «تانک پرنده» نیز شهرت دارد، زیرا مجموعه ای از موشک ها و بمب ها همراه آتشباری گلوله های کالیبر بالا را با خود حمل می کند.
این هواپیما که سال 1990 براساس الگوی رقابتی اتحاد جماهیر شوروی با آمریکا، اولین پرواز نمایشی خود را انجام داد، با چهار هزار کیلومتر برد بدون سوختگیری هوایی و سرعت فراصوت 1،8 ماخ، قابلیت مانوردهی و توان جنگ هوایی بسیاری نسبت به همتایان غربی و آمریکایی خود یعنی اف 111، تایفون و اف 18 دارد.توان هدف قرار دادن مواضع دشمن از فاصله 250 کیلومتری تنها با احتمال اختلاف چند متر اصابت در هر شرایط آب و هوایی و همچنین شلیک موشک به عقب برای نابودکردن جنگنده های تعقیب کننده، سبب شده ویژگی های منحصر به فرد سبب شهرت بیشتر 'کابوس روسی' شود.
هر چند برخی جنگنده های غربی بویژه آمریکایی هر کدام مواردی از برتری بر این پرنده روسی را دارند، اما سوخو 34 به صورت کلی به علت برخورداری از چند مزیت حیاتی با توان چندماموریتی در عملیات جنگ هوایی، پشتیبانی از نیروهای زمینی، انجام عملیات دریایی و حمل انواع مهمات و بمب های اصابت دقیق، برتری هایی دارد که عمر کاربری این جنگنده را در افق عملیات نیروی هوایی روسیه طولانی تر کرده است.



این جنگنده که براساس گزارش های انتشار یافته فقط در اختیار نیرو هوایی روسیه است، همچنین ویژگی تانکر سوخت رسانی هوایی و تامین سوخت هواپیماهای جنگی در حال پرواز دیگر را دارد.مجموعه ای از پیشرفته ترین رادارها و سیستم های ردیابی همراه سامانه ای از دقیق ترین فناوری شلیک سبب شده است هواپیمای 35 میلیون دلاری روسیه تاکنون بالاترین جایگاه کاربردی را در دکترین نظامی روسیه داشته باشد.
سوخو 34 مانند یک زرادخانه زمینی دارای مجموعه گسترده ای از موشک ها و بمب های هدایت شونده و پرتاب آزاد، ضد رادار و ناو، لیزری، الکترو اپتیکال و ... است که پهنه عملیات این هواپیما را به عرصه دریایی، زمینی و با قدرت کمتری به جنگ هوایی گسترش می دهد و در عین حال هنگام عملیات به علت اوج گیری سریع تقریبا ناپیداست.توپ ۳۰ میلیمتری مهمترین ویژگی تانک پرنده روسی است که می تواند هشت تن مهمات را همزمان حمل کند و با ذخیره سوخت فراوان و قابلیت پرواز سریع، مدت زمان زیادی را در حالت پروازی سپری کند، بدون اینکه خلبان نیاز به استفاده از ماسک داشته باشد، زیرا کابین آن شرایط بسیار بهتری نسبت به نسل های قبلی برای خلبان و ناوبر دارد.سوخو 34 با طول حدود 23 متر و بال 14.7 متری متکی به دو موتور پر قدرت می تواند در عملیات رزمی 1100 کیلومتر پیمایش داشته باشد و هنگام گشتزنی این توان به 4000 کیلومتر می رسد و می تواند 15 کیلومتر اوج بگیرد.
نیروی دریایی روسیه همچنین برای اطمینان یافتن از تامین امنیت هوایی پایگاه های محل استقرار جنگنده ها، کارشناسان نظامی و تجهیزات و تسلیحات پیشرفته خود در سوریه، چندین ناو و یگانی از حرفه ای ترین نظامیان خود معروف به «شیطان دریایی» یا «مرگ سیاه» را به آب های مدیترانه ای این کشور گسیل کرده است تا ماموریت خود را انجام دهند.
اعضای کماندویی شیطان دریایی با دوره های مداوم، گذراندن سخت ترین آموزش های رزمی، توان تحمل بدترین شرایط ماموریت های زمینی، دریایی و هوایی را دارند و از کارکشته ترین واحدهای نیروی دریایی در جهان هستند که می توانند مشابه نیروهای ویژه یا تفنگدران دریایی آمریکا عمل کنند.
این گروه از جنگاوران روسی با برخورداری از پیشرفته ترین تجهیزات انفرادی و وسایل پیشرفته ارتباط فردی با ستاد فرماندهی، استفاده از تجهیزات مدرن گروهی و رصد آسمانی، توان زیادی برای تامین امنیت هوایی حوزه تحت پوشش یا انجام ماموریت های دشوار دارند و هدف اصلی اعزام آنان به سوریه می تواند جلوگیری از نفوذ پنهان اعضای گروه های تروریستی فعال در سوریه به مراکز و مواضع محل فعالیت نظامیان روسی و همچنین حمله به این اماکن تحت پوشش هواپیماهای ناشناس باشد.در چارچوب انجام همین ماموریت، دیروز (جمعه) ناو گروه دریایی روسیه مستقر در آب های ساحلی سوریه همراه کماندوهای روسی، رزمایش «دفاع از حریم هوایی پایگاه نظامی لاذقیه» را آغاز کردند که در جریان آن افزون بر هدف گیری هوایی جنگنده های فرضی دشمن، عملیات پنهانی تروریستی نیز رصد و با آن مقابله می شود.ارتش روسیه با درخواست رسمی سوریه و پس از دریافت مجوز پارلمانی، بمباران گسترده مواضع تروریست ها در سوریه بویژه داعش را آغاز کرده که براساس آخرین گزارش ها، تاکنون ضربات شدیدی به تروریست ها وارد شده است. منبع: ایرنا
مردی برای فصول انقلاب‌های رنگی؛
جان کری می‌گوید: «با پایان یافتن مهلت 60 روزه کنگره برای بررسی توافق هسته‌ای، حیاتی است که اکنون تیم درست را با رئیسی درست منصوب کنیم تا از اجرای موفق برجام مطمئن باشیم.» یک دیپلمات سابق که درباره تحریم با مول همکاری کرده است هم می‌گوید: «مول با سابقه مأموریت‌های حساس سیاسی و مسائل سازمانی، اطلاعات بسیار خوبی درباره ایران دارد.»

گروه بین‌الملل مشرق- جان کری وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه (26 شهریور) اعلام کرد "استیون مول" سفیر سابق آمریکا در لهستان که دارای تجربه کار در مسائل هسته‌ای و تحریم‌های ایران است، هماهنگ‌کننده ارشد آمریکا برای اجرای توافق هسته‌ای با ایران خواهد بود. به گزارش خبرگزاری رویترز، کری طی بیانیه‌ای گفت: "استیو هدایت تلاش‌های بین‌سازمانی را برعهده خواهد داشت تا اطمینان حاصل شود از این‌که ایران تعهدات هسته‌ای خود بر اساس برجام را کامل اجرا می‌کند و راستی‌آزمایی در این مورد صورت می‌گیرد و هم‌چنین ما و شرکایمان بعد از اقدامات هسته‌ای ایران، اقدامات متقابل را در مورد تحریم‌ها اتخاذ می‌کنیم."

سوابق مرموز رئیس آمریکایی تیم برجام چیست؟ +عکس

"استیون مول" که توسط دولت آمریکا به عنوان هماهنگ‌کننده ارشد برای اجرای توافق هسته‌ای با ایران انتخاب شده است[1]، نه تنها شناخت بسیار خوبی از ایران دارد[2]، بلکه سابقه همکاری با هیأت آمریکایی در سازمان ملل و به ویژه "ویلیام برنز" سرپرست سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای این کشور برای افزایش فشار به ایران و تصویب تحریم‌های بین‌المللی علیه کشورمان را در پرونده خود دارد[3]. با این حال، تلاش برای فشار به ایران در سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها مأموریت "مول" نیست که ابعاد بین‌المللی داشته است. وی سال 1986 زمانی که معاون سفیر آمریکا در ورشو بود، به خاطر دخالت‌هایش در امور داخلی لهستان و همکاری با مخالفان دولت این کشور، از لهستان اخراج شد[4]. "مول" بعد از این مأموریت موفقیت‌آمیز، سال 1986 برای مشارکت در سرنگونی حکومت آفریقای جنوبی راهی پرتوریا شد. علاوه بر همه این‌ها، نکته این است که لینک صفحه بیوگرافی این دیپلمات مرموز آمریکایی در سایت وزارت خارجه این کشور، اکنون پیغام "صفحه، پیدا نشد" می‌دهد[5].

سوابق مرموز رئیس آمریکایی تیم برجام چیست؟ +عکس
"استیون مول" هماهنگ‌کننده ارشد آمریکا برای اجرای توافق هسته‌ای

"استیون مول" که بیش از 30 سال تجربه کار در دولت آمریکا را دارد، سفیر سابق آمریکا در لیتوانی (2003 تا 2006) و لهستان (2012 تا 2015)، و مشاور ارشد "ویلیام برنز" سرپرست سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای این کشور و دست راست برنز در تیم مذاکرات آمریکا برای تدوین قطع‌نامه 1929 شورای امنیت مبنی بر اعمال تحریم‌های هسته‌ای بیش‌تر علیه ایران بوده است. وی هم‌چنین با هیأت آمریکایی در سازمان انرژی اتمی همکاری کرده تا بر ایران فشار بیاورد تا به مسئولیت‌های هسته‌ای خود به طور کامل عمل کند. "مول" تحت امر برنز مدیریت بحران‌های مهمی را نیز به عهده داشت، از جمله پاسخ فوری آمریکا به جنگ گرجستان-روسیه در آگوست سال 2008 و مذاکره درباره برخی مسائل امنیت ملی آمریکا نظیر توافق با روسیه برای استفاده از حریم هوایی این کشور به منظور پروازهای تدارکاتی ارتش آمریکا به افغانستان.

در کارنامه وی معاونت امور سیاسی-نظامی وزیر امور خارجه نیز دیده می‌شود و جان کری معتقد است: "با پایان یافتن مهلت 60 روزه کنگره برای بررسی توافق هسته‌ای، حیاتی است که اکنون تیم درست را با رئیسی درست منصوب کنیم تا از اجرای موفق برجام مطمئن باشیم... این تیم، آمریکا، دوستان و متحدان ما در خاورمیانه، و تمام دنیا را امن‌تر خواهد کرد."

انتصاب "مول" بسیاری از کارشناسان هسته‌ای در آمریکا را هم خوشحال و هم ناامید کرده است. تعیین یک رهبر واحد برای تیم هماهنگ‌کننده اجرای برجام، کاری است که کارشناسان آمریکایی بسیار مایل بودند انجام شود. در عین حال، همین کارشناسان معتقدند "مول" چهره‌ای نیست که برای این سِمت، به اندازه کافی شناخته‌شده باشد.

این دیپلمات آمریکایی که 30 آوریل سال 1958 در "ریدینگ" ایالت پنسیلوانیا متولد شد و می‌گوید از مقطع ابتدایی می‌دانسته که در آینده می‌خواهد دیپلمات شود، واقعاً ناشناخته است؟ آیا سیاستمداران آمریکایی فرد بهتری را نداشته‌اند تا مسئول اجرای یکی از مهم‌ترین توافق‌های کشورشان در تاریخ کنند؟

شاید اولین مأموریت خارجی و دو ساله "مول" به عنوان مأمور کنسولی در باهاما از سال 1982 (کم‌تر از یک دهه بعد از استقلال این کشور از انگلیس) جنبه تمرینی داشت و تنها دستاوردی که "مول" از باهاما با خود به آمریکا برد، همسرش بود، اما کار اصلی وی با لهستان آغاز شد. "مول" سال 2012 رسماً سفیر آمریکا در لهستان شد، اما اولین بار نبود که به لهستان می‌رفت. اولین سفر کاری مول به لهستان در دهه 1980 بود. با این حال، وی سال 1986 زمانی که به عنوان افسر سرویس خارجی آمریکا و معاون سفیر این کشور در لهستان بود، توسط دولت این کشور اخراج شد؛ آن هم به جرم جاسوسی.

ماجرا از زمانی شروع شد که "مول" سال 1984 تحت عنوان معاون سفیر آمریکا به لهستان رفت. آن زمان، جنبش "اتحادیه مستقل خودگردان اتحادیه‌های کارگری" موسوم به "هم‌بستگی" مخالفت با دولت لهستان را آغاز کرده بود و به خاطر هم‌جهت بودن دولت وقت لهستان با شوروی، تحت حمایت کشورهای غربی نیز بود. نهایتاً آشوب‌های خیابانی در لهستان تا جایی پیش رفت که دولت این کشور مجبور شد حکومت نظامی اعلام کند. رفته‏‌رفته معارضان دولت لهستان گرد جنبش هم‌بستگی جمع شدند و این جنبش که خود بر پایه فعالیت کمیته‌ها و شوراهای اعتصابگر تشکیل شده بود، به اصلی‌ترین جنبش مخالفان دولت لهستان تبدیل شد. حمایت‌های غرب از این جنبش به حدی بود که "لخ والسا" رئیس جنبش، سال 1981 شخصیت سال مجله تایم شد، سال 1983 جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، و بعدها (1990 تا 1995) رئیس‌جمهور لهستان نیز شد.
در همین شرایط و سال 1984 بود که دولت لهستان، "مول" را به خاطر همکاری با جنبش هم‌بستگی به جاسوسی برای آمریکا متهم و در حالی که تنها سه هفته تا پایان دوره مأموریتش باقی مانده بود، از لهستان اخراج کرد. با این حال، به نظر می‌رسید که "مول" در همان مدت هم کار خود را کرده است، چون دفعه بعد که به عنوان مشاور سیاسی به سفارت آمریکا در ورشو رفت (1993 تا 1997)، همان معارضانی که به خاطر آن‌ها از لهستان اخراج شده بود، این‌بار دولت را در دست داشتند. مول در فاصله دو مأموریتش در لهستان هم بی‌کار نماند، بلکه ابتدا در سال‌های 1986 تا 1990 برای انجام مأموریتی مشابه و سرنگونی حکومت آفریقای جنوبی به عنوان مأمور سیاسی آمریکا در "واحد سیاست‌های سیاهان" به سفارت واشنگتن در پرتوریا رفت. سپس از سال 1991 تا سال 1993 در آمریکا نایب‌رئیس مرکز عملیات‌های وزارت خارجه بود.
"مول" پس از بازگشت از دومین مأموریت خود در لهستان (1997 تا 1998) دوباره به واشنگتن برگشت و احتمالاً به خاطر موفقیتش در لهستان، این‌بار مدیر "دفتر امور جنوب اروپا" (Office of Southern European Affairs) شد. نامی که یادآور دفتر مشابهی در وزارت خارجه آمریکا با نام "دفتر امور ایران" (Office of Iranian Affairs) است. وی سال‌های 1998 تا 2000 نیز معاون اجرایی وزیر خارجه آمریکا بود.

هماهنگ‌کننده ارشد آمریکا برای اجرای توافق هسته‌ای با ایران، اولین سفر کاری خود به آسیا را در سال‌های 2000 تا 2003 تجربه کرد، زمانی که برای اولین بار به یک کشور اسلامی اعزام می‌شد. "مول" طی این سال‌ها، نایب‌رئیس تیم آمریکا در سفارت اندونزی بود. بالأخره بعد از این همه سال، نوبت به خود "مول" رسید تا رسماً در جایگاه سفیر آمریکا قرار بگیرد. لیتوانی اولین کشور بالتیک که سال 1990 از شوروی اعلام استقلال کرد و از همان زمان تحت حمایت‌های شدید آمریکا قرار داشت، بین سال‌های 2003 تا 2006 میزبان "مول" بود.

مأموریت‌های خارجی "مول" سال 2003 موقتاً به پایان رسید. وی به آمریکا بازگشت و از ژانویه سال 2007 تا آگوست سال 2008 دستیار موقت وزیر خارجه در امور سیاسی-نظامی، از آگوست 2008 تا ژوئن 2010 مشاور ارشد ویلیام برنز معاون وزیر خارجه، و از ژوئن 2010 تا آگوست 2012 معاون اجرایی وزارت خارجه (سِمتی شبیه به مأمور ارشد عملیاتی) بود. وی در این سِمت آخر، وظیفه هماهنگی "افراد زیادی" را داشت که باید در خدمت هیلاری کلینتون، وزیر خارجه وقت آمریکا می‌بودند. "مول" هم‌چنین در ابتدای دولت اوباما، مسئول موقت دفتر معاون امور امنیت بین‌الملل و کنترل تسلیحاتی بود. این دیپلمات پرکار و باسابقه آمریکایی که لینک صفحه بیوگرافی‌اش در سایت وزارت خارجه آمریکا اکنون پیغام "صفحه، پیدا نشد" را به شما نشان می‌دهد، در حال حاضر عضو شورای سیاست‌گذاری بنیاد "اونا چاپمن کاکس" است، سازمان خصوصی و غیرانتفاعی‌ای که روی کاغذ، در جهت تقویت خدمات خارجی آمریکا تلاش می‌کند.

"ریچارد نفیو" مقام سابق وزارت خارجه که درباره مسائل تحریمی با "مول" همکاری کرده است، در خصوص انتخاب او به عنوان هماهنگ‌کننده ارشد آمریکا درباره اجرای برجام، توضیح می‌دهد: "مول سابقه‌ای طولانی در وزارت خارجه دارد، از مأموریت‌های حساس سیاسی تا مسائل سازمانی. اطلاعات بسیار خوبی هم درباره ایران دارد." "مول" قرار است در وزارت خارجه آمریکا مستقر شود، اما سایر نهادها و وزارت‌خانه‌های آمریکا از جمله کاخ سفید، وزارت امنیت ملی، وزارت اقتصاد، وزارت دادگستری، وزارت دفاع، وزارت خارجه، وزارت خزانه‌داری و وزارت انرژی که در اجرای توافق هسته‌ای دخیل هستند، هر کدام نمایندگانی دارند که موظف هستند به "مول" گزارش بدهند. گفته می‌شود تعداد این نمایندگان به هفت نفر برسد. نهادهای اطلاعاتی و قانونی آمریکا نیز در این زمینه دخیل هستند.

اهمیت انتصاب کسی مانند "مول" و دلیل استقبال کارشناسان هسته‌ای آمریکا از این اقدام دولت، این است که گفته می‌شود در توافق هسته‌ای آمریکا با کره شمالی در سال 1994، که نهایتاً در هم شکسته شد، جای منصبی مانند همین "هماهنگ‌کننده ارشد آمریکا" خالی بوده است. پیچیدگی توافق هسته‌ای با ایران، که از نظر کارشناسان آمریکایی با توافق کره شمالی قابل مقایسه هم نیست، دلیل دیگری است که نشان می‌دهد "مول" مرد آزمایش‌های بزرگ وزارت خارجه آمریکا و به قول ریچارد نفیو "انتخابی هوشمندانه" است. برخی متخصصین آمریکایی می‌گویند هماهنگ‌کننده ارشد هسته‌ای باید فردی گردن‌کلفت باشد که خط تماس مستقیم با رئیس‌جمهور آمریکا دارد و کنگره هم با انتصاب او موافق است، یعنی حمایت دولت و کنگره را با هم دارد.

گزارش معرفی استیون مول
استیون مول در کنار هیلاری کلینتون در سفارت آمریکا در لندن

"مول" قرار است تیمی را تحت نظر داشته باشد، متشکل از معاونین مختلفی که مسئول گزارش به کنگره، راستی‌آزمایی توافق هسته‌ای و  رفع تحریم‌ها هستند. خود "مول" هم مستقیماً به جان کری وزیر خارجه و "تونی بلینکن" معاون وی گزارش می‌دهد.



          
همه چیز درباره یک عقب‌نشینی/
نابودی نظام بشار اسد فراتر از توانایی آمریکا و دیگر کشورهای منطقه است. موضوعی که دیگر برای اثبات آن هیچ استدلالی نیاز نیست. آمریکا و متحدانش حتی اگر توان نابودی دولت سوریه را هم داشته باشند؛ خود به به این نتیجه رسیدند که با اسقاط نظام بشار، تروریست‌هایی سر کار خواهند آمد که هیچ گاه قابل اعتماد نبوده و نیستند.
گروه بین الملل مشرق - چند سال پیش همزمان با انقلاب های بهار عربی در مصر، تونس، لیبی، بحرین و .... کشور سوریه با تحریکات برخی از کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی و همچین حمایت‌های مالی رژیم‌های مرتجع عربی و حمایت ترکیه در آموزش و انتقال نیروهای افراطی، درگیر بحرانی شد که می‌توان آن را بعنوان پیچیده‌ترین و همه جانبه‌ترین بحران در نیم قرن اخیر معرفی کرد.

اواخر سال 2011 پروژه نا آرامی های سوریه توسط دو دولت مستبد شناخته شده در خاور میانه یعنی قطر و عربستان سعودی به همراه متحدان غربی خود کلید خورد. باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز بنا بر منافع آمریکا، از ناآرامی های سوریه و از برکناری بشار اسد بدون احتساب عواقب آن و تاثیرش بر تعاملات منطقه حمایت کرد و سپس در بهار سال 2012، همزمان با سال انتخابات آمریکا، سازمان سیا و ژنرال پترائوس، تلاش زیادی را برای وارد کردن قطر و عربستان در پروژه سوریه و در ادامه الحاق ترکیه در مراحل بعدی بکار بردند.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

طی نخسیتن هفته‌های بروز تشنجات در سوریه، نیروهای غربی با دعوت از مخالفان به کشورهای غربی بحران سوریه را واجد ابعاد بین‌المللی کردند و با همان ژست همیشگی خیرخواهی خود را نیز وارد ماجرا کردند.  سهم غرب و رژیم‌های مرتجع عربی در بحران سوریه کشاندن پای گروهک‌های تکفیری و سلفی و افراطی به خاک سوریه بود.

نیروهای که امروز بعد گذشت پنج سال تصاویر جنایات وحشیانه آنها دل و جان هر مخاطبی را به لرزه می‌اندازد. با چراغ سبز غرب و آمریکا، اعرابی همچون عربستان و قطر و همچنین دولت ترکیه دست به سازماندهی و تجهیز مادی و معنوی  گسترده نیروهای تکفیری و سلفی از سراسر جهان زدند به نحوی که  موسسه "واشنگتن برای مطالعات خاور نزدیک" از وجود حداقل 20 هزار نفر از افراد مسلح غیر سوریه از 50 کشور جهان خبر داده و در گزارش خود قید کرده که 10٪ از این تعداد از اروپا، آمریکا و استرالیا به سوریه آمدند.

در ادامه امریکا، ترکیه ، عربستان، امارات و قطر به هر نحو و شکلی می خواستند دولت بشار اسد را در سوریه ساقط کنند و یک جنگ شیعه – سنی در منطقه ایجاد کنند. که نتیجه ان تعداد زیادی از نیروهایی تروریستی را به خاک این کشور وارد کردند و هزینه های زیادی را برای اجرایی کردن این پروژه پرداخت کردند.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

طی این اقدامات ارتش سوریه و محور مقاومت به خوبی توانستند با این پروژه صهیو-امریکایی مقابله کنند و آمریکا از همه ترفند ها و امتیازات خود  برای دخالت مستقیم در سوریه استفاده کرد. حتی انها برای مداخله نظامی مستقیم از طریق سازمان ملل اقدام کردند که با مخالفت روسیه و چین مواجه شدند. امریکا با مقابله محورهای مقاومت در این پروژه شکست خورد.

رفته رفته آمریکا به بهانه تشکیل ائتلاف ضد گروه های تروریستی (داعش) و برای اینکه نشان دهد که نگران آینده منطقه است این ترفند را به همراه متحدان عرب خود انجام داد. آمریکا در یک چرخش  180 درجه ای در برابر گروهک خود ساخته داعش اعلام جنگ نموده و بدنبال ایجاد ائتلاف بین المللی، علیه این گروه خون آشام شد. از یک سو ایران، روسیه، حزب الله و سوریه بشار اسد ایستاده‌اند و از سوی دیگر محور امریکا، اروپا، عربستان و مخالفان اسد هستند. در این میان ترکیه و قطر که در تعامل با پرونده سوریه کنار هم بودند نیز به نظر می‌رسد به نوعی در این ماجرا میان زمین و هوا معلق مانده‌اند.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

نابودی نظام بشار اسد فراتر از توانایی امریکا  و دیگر کشورهای منطقه است. امریکا و متحدانش حتی اگر توان نابودی دولت بشار اسد را هم داشته باشند؛ خود به به این نتیجه رسیدند که با اسقاط بشار اسد نظامی خطرناک تری به نام داعش سر کار خواهد امد و اینگونه امریکا به اهداف خود در منطقه نمی‌رسد. در اخر انها فهمیدند که پروژه انها در منطقه شکست خورده چرا که بهتر است اسد همچنان در قدرت باقی بماند زیرا در صورت سقوط دولت اسد، داعشی‌ها بر مسند قدرت تکیه خواهند زد. بر همین اساس امریکا سیاست خود را نسبت به منطقه تغییر داد.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

آمریکا در تازه ترین موضع گیری ها در مورد راه حل بحران سوریه گفته است که بشار اسد رئیس جمهور سوریه باید از قدرت کنار برود، اما ضروری نیست کناره گیری او از قدرت فورا انجام شود. با فروپاشی استراتژی و تمامی تلاش‌های امریکا در مورد سوریه، کری و متحدانش در نیویورک امیدوارند بتوانند تهران و مسکو را راضی کنند که برای دستیابی به راه حل سیاسی برای بحران سوریه تلاش کنند. برای همین جان کری، وزیر امور خارجه امریکا و فدریکو موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا جلسه های جداگانه ای با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران انجام دادند و درباره مساله سوریه با او به رایزنی پرداختند.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

در حالیکه آمریکا و متحدانش در ائتلاف غربی ضد تروریسم، طی چند سال گذشته نتوانسته‌اند هیچ اقدامی برای از بین بردن تروریسم در عراق و سوریه انجام دهند، به نظر می‌رسد ایران و روسیه قرار است در این زمینه با همکاری مشترک خود به ریشه کن کردن این مشکل در منطقه بپردازند. 
 

درخواست کشورهای غربی از ایران و روسیه برای حل موضوع سوریه


در کنفرانس ژنو 2 بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد پیشنهاد دعوت از ایران برای شرکت در مذاکرات صلح سوریه را مردود اعلام کرد و گفت کنفرانس فوق بدون حضور ایران برگزار خواهد شد. این اعلام پس از آن صورت گرفت که تهران گفت از اعلامیه ژنو که در سال ۲۰۱۲ تصویب شده بود حمایت نمی کند. در همین حال محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و همچنین سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه از اقدام دبیرکل سازمان ملل متحد در پس گرفتن دعوت از ایران برای حضور در اجلاس حل بحران سوریه در ژنو ابراز تاسف کرده اند و دولت روسیه نسبت به این اقدام اعتراض شدیدی داشتند.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

پس از شکست غرب و رژیم‌های منطقه‌ای، آمریکا و متحدانش به این نتیجه رسیدند که باید برای حل بحران سوریه با ایران و روسیه سر میز مذاکره بنشینند. این موضوع در خواست همکاری ایران از سوی کشورهای غرب را در پی داشت.

* "فرانسوا اولاند" رئیس‌جمهور فرانسه، مواضع پیشین خود را در خصوص سوریه تکرار کرد ولی این بار از امکان همکاری با ایران برای حل بحران این کشور جنگ‌زده سخن گفت. رئیس‌جمهور فرانسه که این روزها با گزینه جدیدی به نام ائتلاف کشورهای منطقه و روسیه برای حمله به سوریه مواجه شده، از موضع آن روزهای ژنو روی گرداند و گفت: «حاضریم برای حل بحران سوریه با همه کشورهای دنیا، با کشورهای (حاشیه) خلیج (فارس) و با ایران همکاری کنیم.»

تحولات سوریه////در حال ویرایش

* «شیخ تمیم» امیر قطر علام کرد که درگیری‎ها در خاورمیانه تهدید دائمی برای امنیت و صلح کشورهای منطقه است. با تاکید بر اینکه ایران کشورهای بسیار مهم در منطقه است، تاکید کرد که همکاری کشورهای منطقه با این کشور به نفع همگان است.

 * "بان کی مون" ، دبیرکل سازمان ملل در سخنان خود در مجمع عمومی خواستار ارجاع موضوع سوریه به دادگاه بین‌المللی کیفری شد و از آمریکا، روسیه، عربستان سعودی، ترکیه و ایران به عنوان ۵ کشوری که «کلید اصلی» رسیدن به راه حلی سیاسی در مناقشه سوریه را در دست دارند، نام برد. دبیر کل سازمان ملل همچنین خواستار وحدت جهانی برای مقابله با «وحشیگری آشکار» گروه‌های افراطی، از جمله گروه «خلافت اسلامی» شد.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

موضع گیری ترکیه
رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه اظهار کرد: ما با مواضع ایران،‌ آمریکا و روسیه در قبال دولت بشار اسد مخالفیم. زمانی که ما با ایرانی‌ها دیدارهایی دو جانبه داشتیم برسر حل این مساله و به‌کارگیری اقدامی مناسب با یکدیگر توافق کردیم. اما متاسفانه آن‌ها راه خود را دارند و طبق آن عمل می‌کنند. این دلیلی است که ما زمینه مشترک برای همکاری با ایران را نداریم. اردوغان مدعی شد: فعالیت‌های اخیر ایران در منطقه در موضعی بسیار متفاوت است. اقدامات در سوریه و عراق ادامه دارد اما متاسفانه با رویکرد صادقانه انجام نمی‌شود. وی افزود: من زمانی که نخست‌وزیر بودم از ایرانی‌ها خواستم تا این مساله را با کمک ترکیه حل کند و اکنون نیز به عنوان رییس‌جمهور آن را تکرار می‌کنم اما ایرانی‌ها چنین رویکردی ندارند.

تحولات سوریه////در حال ویرایش


واکنش غرب در برابر حملات جنگنده های روسی علیه مواضع داعش
آمریکا و متحدان خود نتواستند با محور مقاومت در سوریه مقابله کنند، برای همین مجبور شدند که با روسیه و ایران در مورد پرونده سوری به مذاکره بپردازند و بتوانند از طریق یک راه حل سیاسی مشکلات منطقه را حل کنند. در پی حملات جنگندهای روسی علیه مواضع داعش واکنش کشورهای غربی را در پیش داشت.

* فرانسه: لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه گفت:  هرکس می‌خواهد با همکاری کند باید سه شرط اصلی را بپذیرد که عبارتند از: حملات باید به طور مستقیم گروه‌های تروریستی داعش مورد هدف قرار بگیرد،‌ این حملات نباید جان مردم بی‌گناه و معارضان سوری نظام را به خطر بیندازد. بعد از آن گلوله باران بی رویه و غیر مشخص ارتش سوریه باید متوقف شود. وی تأکید کرد که بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه آینده ای در این کشور ندارد.

* انگلیس: فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس در جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد از تمرکز تلاشه‌ای مسکو برای مبارزه با "داعش" استقبال کرد او اشاره کرد که "مداخله روسیه روحیه دمشق و توانایی های دفاعی آن‌ها را افزایش داده است". همچنین هاموند اظهار داشت که، تصمیم روسیه یک تصمیم دشوار و با مسئولیت زیادی را در حمایت از سوریه متقبل شده است.

 * واشنگتن: اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا هرگونه عملیات نظامی در سوریه عواقب خطرناکی دارد و کمک می‌کند که جنگ داخلی در سوریه تشدید یابد.  این حملات نیابد فقط گروه تروریستی داعش را مورد هدف قرار دهد بلکه این حملات باید گروه‌های تروریستی دیگری را از جمله جبهه النصره رامورد هدف قرار بدهد.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

* ناتو: جنز ستولتنبرگ دبیر کل ناتو گفت، روسیه باید در حملات خود با نیروهای ائتلاف هماهنگی داشته باشد و عملیات جدید روسیه و تلاش‌های آن‌ها نبیاد با عملیات نظامی ائتلاف برخوردی داشته باشد.

* مجمع پارلمانی اروپا:  إیلکا کانیرفا رئیس مجمع گفت: ما باید یک ائتلاف گسترده بین‌المللی را برای حل و فصل امور سوریه تشکیل داد. امیدوار که حملات نظامی روسیه علیه مواضع داعش در سوریه مطابق با قوانین بین‌المللی باشد، ما به یک ائتلاف بین المللی برای حل و فصل وضعیت سوریه نیازمند هستیم.

* بلژیک: دیدییه ریندیرز، وزیر خارجه بلژیک از این حملات روسی استقبال کرد و از روسیه دعوت کرد که حملات خود را با ائتلاف آمریکا ادغام کند. این هماهنگی باعث می‌شود که شناسایی محل تروریست‌ها دقیق‌تر باشد و این‌که مردم و گروه‌های معتدل مخالف مورد هدف قرار نگیرند. بدون در نظر گرفتن شروع یک انتقال سیاسی برای جلوگیری از بمباران غیرنظامیان این حملات نظامی سودی نخواهد داشت. در غیر این صورت جریان جذب نیروهای متعدد تروریستی ادامه پیدا میکند.

تحولات سوریه////در حال ویرایش


اقدامات روسیه
روسیه اقدامات جدی را در پرونده سوری اغاز کرد. در ابتدا ناوگان دریایی را به سوریه ارسال کرد و پایگاه هوایی نظامی در بندر لاذقیه تاسیس کرد. نیروی هوایی روسیه ۲۰ پرواز شناسایی در سوریه و عراق انجام داد، در طی این عملیات شناسایی جنگندهای روسی در چند روز اخیر حملات خود را علیه مواضع داعش اغاز کردند. وزیر خارجه روسیه اعلام کرد هواپیماهای این کشور کمک‌های انسانی و تجهیزات نظامی به سوریه و عراق منتقل می‌کنند.


 وی در ادامه تاکید کرد: در صورت لزوم اقدامات دیگری را هم در سوریه انجام خواهیم داد. طی حملات جنگندهای روسی به مواضع داعش در سوریه وزارت دفاع روسیه هنگ موشک‌های قاره پیمای خود را در حالت آماده‌باش مجهز کرده‌اند.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

تحولات سوریه////در حال ویرایش

ایگور یگوروف، نماینده دفتر مطبوعاتی وزارت گفت: یکی دیگر از هنگ موشکی قاره پیما و همچنین واحد های خصوصی و گارد در بالاترین درجه از آمادگی رزمی مجهز شده‌اند. یگوروف افزود: این برنامه ریزی برای انجام آموزش در اجرای یک لیست گسترده ای از وظایف و با توجه به وضعیت موجود در درجه بالاتری از آمادگی رزمی قرار می‌گیرد. این تجهیزات و آموزش ها استراتژیک تهیه یک طرح نظامی را برنامه‌ریزی می‌کند تا در مقابله با هر تهدید، آماده و مجهز باشند. این مانورهای نظامی با مشارکت حدود سه هزار نظامی و بیش از 200 قطعه از تجهیزات نظامی صورت می‌گیرد. در ادامه این گزارش‌ها مسکو تصمیم گرفت نیروهای نظامی ویژه خود را  برای حفاظت از تاسیسات نظامی خود در طرطوس و لاذقیه به سوریه ارسال کند.
تحولات سوریه////در حال ویرایش
خبرگزاری "اینترفاکس" روسیه گزارش داد که یک منبع نظامی گفت، که نیروهای ناوگان دریای سیاه در خط مقدم این نیروهای برای افزایش امنیت و حمایت از پایگاه هوایی موقت در لاذقیه به سوریه ارسال می‌شوند. در ادامه نیز گروه‌های دریایی ویژه به آن‌ها افزوده می‌شوند.
همچنین این خبرگزاری افزود که وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که دو فروند ناو جنگی به نام های "کورولوف" و "ألکسندر أوتراکوفسکی" این کشور به سمت دریای مدیترانه در حرکت است.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

این برنامه ریزی های جدید نیز شامل نفتکش های بزرگ که زیر مجموعه ناوگان دریای سیاه است را به دنبال دارد. این نفت کش های بزرگ وظیفه سوخت رسانی به جنگنده هایی روسی را بر عهده دارند. هر نفت کش توانایی حمل 1000 تن از سوخت جنگنده ها به علاوه 2050 تن از گازوئیل و 220 تن مهمات را دارد. منابع رسمی روسیه تأیید کردند که عملیات نظامی با هماهنگی ارتش سوریه صورت می‌گیرد و این‌که هدف این حملات در درجه اول مورد هدف قرار دادن مواضع گروه تروریستی داعش و نقاط پوشش دهی آن‌ها و انبار مهمات آن‌ها است. اعزام بیش از 50 فروند هواپیما و بالگرد روسی برای بمباران مواضع داعش در سوریه اشاره شده و آمده است: «همه هواپیماهای شرکت‌کننده در عملیات روسیه مدرنیزه شده و دارای جدیدترین سامانه‌های ناوبری و نشانه‌گیری هستند.» ناوگان هوایی رزمی روسیه بیشتر متشکل از هواپیماهای سوخوـ24 ام و سوخوـ25 و سوخو- 34 است.



نیروی هوایی روسیه از بمب‌های «فاب ـ 500» هم برای بمباران تروریست‌ها استفاده می کند، بمب با قدرت تخریبی بسیار بالا که برای پرتاب از ارتفاع پایین و انهدام اهداف در محوطه‌ای وسیع طراحی شده است.

تحولات سوریه////در حال ویرایش
سوخوی24

تحولات سوریه////در حال ویرایش
سوخوی25

تحولات سوریه////در حال ویرایش ملاحظه شود!!!
سوخوی34
طی حملات اخیر جنگنده های روسی علیه مواضع داعش، سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه درباره حملات دو روز گذشته جنگنده های این کشور در خاک سوریه گفت که حملات ما باعث منهدم شدن یک مقر فرماندهی و یک کمپ آموزشی داعش در سوریه شده است. جنگنده های سوخو-34 نیروی هوایی روسیه روز اول اکتبر با حمله به مواضع داعش در اطراف شهر الرقه یک پست فرماندهی و یک کمپ آموزشی این گروه تروریستی را منهدم کرد. در جریان این حملات، جنگنده‌های سوخو 34، سوخو 24-ام و سوخو 25، مناطقی در حلب، ادلب، رقه و حما را هدف قرار داده‌اند.
رئیس کمیته روابط خارجی دومای روسیه به رادیو فرانسه گفت که حملات هوایی مسکو در سوریه می‌تواند 3 الی 4 ماه به طول بیانجامد.

تحولات سوریه////در حال ویرایش

تحولات سوریه////در حال ویرایش
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد