سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

یادداشت «استفان والت» در «فارین پالسی»:
باوجود شیطنت های دقیقه نودی جمهوریخواهان، توافق هسته ای از سند کنگره گذشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اشتباه نکنید! مخالفان توافق ایران دست از فعالیت نکشیده اند / چرا آمریکا برای اجرای «برجام» باید رابطه اش با ایران را بهبود ببخشد؟

استفان والت استاد روابط بین الملل دانشگاه هاروارد در فارین پالسی نوشت: باوجود شیطنت های دقیقه نودی جمهوریخواهان، توافق هسته ای از سند کنگره گذشت.به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مقاله آمده است: عبور از کنگره دستاوردی برای اوباما است که توانست با اقتدار از توافق دفاع کند.
اما اشتباه نکنید، مخالفان این معامله دست نکشیده اند. به دنبال ناکامی در متوقف کردن این معامله، یک گروه دو حزبی از سیاستمداران، اکنون سعی دارند تبلیغ کنند که آمریکا کمترین مزایای ممکن را از این توافق کسب می کند. آنچه موجب تعجب است این است که این واکنش صرفا از طرف مخالفان سرسخت اوباما، نامزدهای ریاست جمهوری جمهوریخواهان، یا اعضای دلخور ایپک نیست، این واکنش در بین برخی دموکرات ها، میانه روها، و افراد منطقی در مجموعه سیاست خارجی نیز دیده می شود.مشخصا، در حالی که آمریکا به یک توافق برجسته دست یافته است،  شماری از افراد متنفذ اکنون خواهان آن هستند که آمریکا یکسری گام هایی را بردارد که هدف و تاثیر احتمالی آن حفظ کردن روابط آمریکا-ایران در سطح یک سوء ظن، فزاینده و رقابتی غیرموثر است. سناتور بن کاردین (دموکرات مریلند) یک لایحه «سمی» را آماده کرده است که قصد دارد این توافق را تضعیف کند. تلاش او موفق نخواهد شد، اما این پیام روشن را می فرستد که سیاستمداران آمریکایی هنوز به دنبال ضربه به مردم ایران در هر فرصت ممکن هستند. شماری از مقامات امنیت ملی سابق و/ یا نومحافظه کاران همچنان خواستار آن هستند که آمریکا به اسرائیلی که از قبل کاملا مسلح است، تسلیحاتی بدهد که بدان نیاز ندارد؛ تسلیحاتی چون بمب های بتون شکن که نیروی هوایی اسرائیل حتی هواپیماهای حمل کننده آن را ندارد. آنها همچنین مایلند به رئیس جمهور مجوز حمله پیشدستانه به ایران را بدهند تا در صورت تخطی ایران از مفاد توافق از آن استفاده کند. اینها اقداماتی نمادین است که فقط نگرانی های ایران از نیات آمریکا را تقویت می کند.
به همین ترتیب در اقدامی نه چندان غافلگیرانه، هیلاری کلینتون هفته گذشته در یک سخنرانی عمومی تند، ضمن تایید توافق هسته ای، تاکید کرد «این شروع برخی گشایش های دیپلماتی بزرگتر» نیست. وی تاکید کرد، «نقطه شروع برای من، از نقطه بی اعتمادی است.» واقعا او چگونه دیپلماتی است. حتی نیکلاس برنز همکار من، که به گشودن باب گفت و گو با ایران کمک کرد، با انرژی از این توافق دفاع کرده است و می گوید آمریکا اکنون باید تلاش هایش را برای «مهار» یک ایران ظاهرا خطرناک و توسعه طلب دو برابر کند. این در حالیست که پیش از خشک شدن جوهر این توافق، به نظر می رسد افراد زیادی می خواهند هر گونه احتمال بهبود روابط با ایران را از بین ببرند.برای مخالفان جمهوریخواه، این نوعی رفتار است که تقریبا در خصومت آنها با هر اقدامی که دولت اوباما انجام داده است، ریشه دارد. آنها که در شکست دادن خود توافق ناکام مانده اند، اکنون مایلند شکست آن را به شیوه هایی دیگر تضمین کنند.
برای ایپک و بقیه جناح تندرو در لابی اسرائیل، این توافق یک شکست نادر اما تعیین کننده است. با این حال آنچه در این میان به آنها تسلی می دهد، پناه بردن به کمک های نظامی بیشتر برای اسرائیل و انجام دادن هر کاری است که می توانند تضمین کند ایران همچنان یک کشور منزوی باقی می ماند. آخرین چیزی که آنها می خواهند، خاورمیانه ای است که در آن آمریکا بتواند با همه نقش آفرینان مهم گفت و گو کند و در آن لولوی ایرانی دیگر وجود ندارد تا ذهن ها را از مناقشه حل نشده اسرائیل و فلسطینیان منحرف کند. به این ترتیب طرح دوم، باید تبدیل کردن این توافق به پیش پا افتاده ترین توافق ممکن باشد.
و برای هیلاری و دیگر میانه روها، اینگونه صحبت از ایران، راهی است برای اجتناب از اینکه در خصوص مسائل سیاست امنیت ملی، فردی با موضع «نرم» شناخته شوند، زیرا چنین موضعی برای کسانی که می خواهند درتشکیلات سیاست خارجی به نفوذ تازه برسند، به معنای بوسه مرگ خواهد بود. آنها با چنین اظهاراتی سعی می کنند خود را میهن دوستانی سرسخت معرفی کنند. با توجه به اینکه معامله ایران، یک معامله تمام شده است، آسان ترین راه برای اجتناب از اتهام سازش پذیر بودن، تایید برخی تلاش های جدید برای ضربه زدن به ایران در نقاطی است که آسیب آفرین است.
مخالفان این توافق به جای اینکه آن را فرصتی ببینند که در آن دستکم احتمال پایان دادن به سی و پنج سال رقابت و کینه بررسی می شود، سعی دارند تضمین کنند که این توافق حداقل دستاورد ممکن را در بر خواهد داشت.
توجه داشته باشید، هیچ کس در اینجا ساده لوحانه درباره ایران فکر نمی کند یا فکر نمی کند بهبود روابط با ایران، آسان خواهد بود. آمریکا یکسری تضاد منافع واقعی با ایران دارد و برجام فقط به یکی از آنها می پردازد. طرف های توافق باید اطمینان حاصل کنند که همه طرف ها آن را به درستی اجرا می کنند و واشنگتن باید آماده باشد به هر گونه تخطی احتمالی رسیدگی کند.
اما این بهترین فرصت است برای اینکه به اظهارات ضد ایرانی، مسلح کردن مجدد رقبای منطقه ای ایران و وضع تحریم های یک جانبه جدید که هیچ کشور دیگری از آنها حمایت نمی کند و هیچ تاثیر مثبتی نخواهد داشت، پایان دهیم.
نکته اول در اینجا این است که افزایش فشار پس از معامله، به این معناست که آمریکا مزایای اقتصادی حاصل از ظهور مجدد و قریب الوقوع ایران را از دست می دهد. ایران به شدت به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد. پافشاری بر تحریم های بیشتر و محدود کردن بانک ها و شرکت های آمریکایی، روشی است هولناک که تضمین می کند اروپا، روسیه، چین، هند، ژاپن و بسیاری کشورهای دیگر به سود فراوان دست می یابند در حالیکه ما از این فرصت بی بهره می مانیم.
نکته دوم این است که تنش زدایی گسترده تر می تواند به هر دو طرف در رسیدگی به مسائل منطقه ای -در جایی که منافع آمریکا و ایران عمدتا یکسان هستند- کمک کند. هر دو کشور در حوزه مخالفت با داعش و طالبان و نیز سیاست های مبارزه با مواد مخدر، باهم همسو هستند. استقبال از توافق هسته ای، با دور تازه ای از خصومت های ضد ایرانی، صرفا تضمین خواهد کرد که در این حوزه ها هیچ پیشرفتی وجود نخواهد داشت.
در همین حال خاورمیانه به سرعت به سمت شرایط بدتر پیش می رود. جنگ داخلی طولانی در سوریه و سیل مهاجرانی که راهی اروپا هستند، وجود دارد. دولت های ناموقفی در لیبی، یمن، سومالی، سودان و تا حدی در عراق وجود دارند. همچنان اشغال بی رحمانه کرانه باختری و فلاکت بی پایان در غزه وجود دارد. هیچ یک از این شرایط محصول اقدامات ایران نیست، و اگر کسی در این میان نقش داشته باشد، نقش آمریکا در بر هم زدن ثبات منطقه بیش از ایران بوده است.
در این شرایط که رو به وخامت است، نفع آمریکا و همه کشورهای منطقه، متوقف کردن این مناقشات، در سریعترین زمان ممکن و تلاش برای شکل دادن مجدد به یک نظم منطقه ای پایدار است. این کاری است که آمریکا به تنهایی نمی تواند آن را انجام دهد، یا با مستثنی کردن هر یک از نقش آفرینان مهم منطقه انجام نمی شود. اگر آمریکا همچنان به تلاش چند ده ساله خود برای به حاشیه راندن ایران و جمعیت هشتاد میلیونی آن ادامه دهد -همانطور که مخالفان این معامله می خواهند- این امر توجیه بیشتری به تهران می هد تا هر طرحی را که واشنگتن دارد.در نهایت، احتمال موفقیت برجام وقتی زیادتر خواهد بود که روابط گسترده تر با ایران بهبود یابد. اگر روابط خصمانه بماند، برخی ایرانی ها همچنان در اندیشه این مسئله خواهند بود که آیا ممکن است روزی به یک قدرت بازدارنده نیاز داشته باشند و آمریکایی ها همچنان نگران کوچکترین تخطی از مفاد توافق خواهند بود. همانطور که ما در توافق قبلی با کره شمالی مشاهده کردیم، حفظ کردن روابط در کمترین میزان ممکن، هر دو طرف را به این برداشت سوق می دهد که طرف دیگر ممکن است سرگرم تخطی از وظایفش باشد، برداشتی که متقابلا فریبکاری بیشتر را تشویق می کند. بنابراین اگر شما باور دارید که برجام یک توافق مثبت است و خواهان موفقیت آن هستید، باید در مسیر تلاش ها برای ایجاد روابط بهتر با ایران حرکت کنید.
در کوتاه سخن، آمریکا باید برای اقدامات بیشتر بر مبنای برجام عمل کند، نه به علت اینکه ما کشوری هستیم که صلح طلب هایی آرمانگرا آن را اداره می کنند، بلکه به این علت که ما یک ملت عملگرا و واقع بین هستیم که می دانیم تغییر رویه دادن با ایران، باید بخش اساسی از هر تلاشی باشد که برای احیای صلح و ثبات در یک منطقه خطرناک و دچار دودستگی لازم است.
رئیس جمهور ایران ضمن اعلام اینکه ملت ایران با هیچ کشوری سرِ جنگ ندارد، گفت سیاست‌های آمریکا همواره به ضرر منافع مردم ایران بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس جمهور ایران ضمن اعلام اینکه ملت ایران با هیچ کشوری سرِ جنگ ندارد، گفت سیاست‌های آمریکا همواره به ضرر منافع مردم ایران بوده است.
به گزارش «انتخاب» به نقل از پرس تی وی، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، تصریح کرده است ملت ایران با هیچ کشوری سرِ جنگ ندارد.
روحانی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «سی‌بی‌اسِ» آمریکا با اشاره به نوع‌دوستی ایرانی‌ها تاکید کرد مردم ایران به مردم آمریکا احترام می‌گذارند.
رئیس جمهور گفت: «ایرانی‌ها به دنبال جنگ با هیچ کشوری نیستند، اما در عین حال سیاست‌های آمریکا به ضرر منافع مردم ایران بوده و قابل درک است که مردم به این موضوع حساسیت نشان دهند.»
وی افزود: «زمانی که مردم علیه شاه قیام کردند امریکا تا آخرین لحظه به شدت از او حمایت کرد. در جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه ایران نیز، امریکایی‌ها از صدام (دیکتاتور سابق عراق) حمایت کردند.»
روحانی تاکید کرد: «مردم این چیزها را فراموش نخواهند کرد. نمی‌توانیم گذشته را فراموش کنیم اما در عین حال نگاهمان باید به آینده باشد.»
او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا شعار «مرگ بر آمریکا» در نماز جمعه، سیاست داخلی ایران است، تاکید کرد این شعار در واکنش به تصمیم‌های سیاسی قبلی واشینگتن است.رئیس جمهور گفت: «این شعاری که سر داده می‌شود علیه مردم آمریکا نیست، مردم ما به مردم امریکا احترام می‌گذارند.»
 دفتر روابط عمومی ریاست جمهوری خبر مصاحبه روحانی با شبکه سی‌بی‌اس را تایید و اعلام کرد این مصاحبه در تهران انجام شده است.
هاآرتص:
ه ایپک با متحدان عجیب خود، یعنی کشورهای عربی تلاش شدید می کنند ه ادامه جنگ سرد میان آمریکا و ایران دامن بزنند.
«ایپک» و اعراب شکست نخوردند؛ آتش جنگ سرد ایران و آمریکا شعله ورتر شد

یک روزنامه صهیونیستی نوشت: اگرچه گروه لابی ایپک در نبردِ خود علیه برنامه هسته‌ای ایران شکست خورد اما این گروه، پیروزی‌هایی در رابطه با دامن زدن به جنگ سرد میان آمریکا و ایران، به‌دست آورد.به گزارش «انتخاب»، هاآرتص آورده است: برخی از روزنامه‌های آمریکایی اخیراً مقاله‌هایی منتشر کرده و طی آن مقالات، به شکست بزرگ گروه لابی حامی اسرائیل موسوم به ایپک (AIPAC) در تلاش‌هایش برای رد توافق هسته ای ایران (جمع بندی مذاکرات وین) توسط کنگرهِ آمریکا اشاره کرده اند. این روزنامه ها این شکست را عامل تضعیف گروه های لابی طرفدار اسرائیل در آینده دانستند.ویسنده این مقاله افزود: من با چنین ارزیابی‌هایی مخالفم، زیرا ایپک به رغم شکست هایش در رابطه با توافق هسته ای ایران (برجام)، در این زمینه پیروز شده که موفق شده است هرگونه دورنمای تغییرات مثبت و اساسی در مناسبات میان آمریکا و ایران را از بین ببرد.
نویسنده این مقاله افزود: هنگامی که این توافق (برجام) در ماه ژوئیه به امضا رسید، مقامات آمریکایی از جمله رییس جمهور و وزیر امور خارجه این کشور ابراز امیدواری کردند این توافق، زمینه را برای همکاری های آتی میان دو کشور تاحدی فراهم سازد. این در حالی است که اکنون، پس از مناقشات فراوان در کنگره میان حامیان و طرفداران توافق هسته‌ای، مقامات دولت آمریکا دیگر از بهتر شدن روابط با ایران دست‌کم در آینده‌ی نزدیک، دم نمی‌زنند.
حتی برخی از شخصیت های دموکرات، مانند هیلاری کلینتون، نامزد اصلیِ این حزب برای ریاست جمهوری آمریکا، درباره لزوم افزایش تحریم های ایران در خصوص مسائلی حقوق بشر صحبت می کند. البته برجسته ترین شخصیت های مخالف ایران، خودشان با ادامه تحریم های این کشور مخالفند.
نویسنده این مقاله در بخش دیگری آورده است: قدرت های سنیِ منطقه قادر به پیروزی نظامی در جنگ های سوریه و یمن در میدان نبرد نیستند و ما (آمریکا) نیز نباید از آنان بخواهیم که تلاش کنند از لحاظ نظامی در این کشورها به پیروزی برسند. بلکه بهترین روش برای پایان دادن به این درگیری ها، روش دیپلماتیک و گفتگوهایی است که شامل ایران، کشورهای (حاشیه) خلیج (فارس)، آمریکا و روسیه باشد. احتمال فروکش کردن درگیری های خاورمیانه موقعی افزایش می یابد که مناسبات میان واشنگتن و تهران کمتر خصمانه باشد. به علاوه، ایران و آمریکا در رابطه با مقابله با گروه داعش در عراق، در یک طرف قرار دارند.
از سوی دیگر، عربستان سعودی، کشورهای عربیِ متحد آمریکا در منطقه و همچنین اسرائیل نمی خواهند روابط آمریکا با ایران بهتر شود یا گنجاندن ایران در روند دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ داخلی سوریه، باعث مشروعیت بخشیدن به نقش آفرینی مثبت ایران در منطقه شود. علت اصلی آن این است که این مسئله باعث کاهش قدرت اهرم فشار کشورهای عربی و اسرائیل در منطقه خواهد شد. در هر صورت، اگر آمریکا مناسبات کاریِ خوبی با کشورهای منطقه خاورمیانه پیدا کند، کمتر از گذشته نیاز خواهد داشت که به متحدان سنتی خود در منطقه (اعراب و اسرائیل) متکی باشد.
اینجا است که ایپک با متحدان عجیب خود، یعنی کشورهای عربی تلاش شدید می کنند که به ادامه جنگ سرد میان آمریکا و ایران دامن بزنند. هرچند سیاستمداران محافظه کار و تهاجمی در واشنگتن، گهکاه توصیف های رمانتیک درباره نیم قرن جنگ سرد میان آمریکا و شوروی سابق می کنند، جنگ های سرد بسیار زشت هستند. جنگ سرد آمریکا و شوروی باعث شد کشورهایی مانند ویتنام، آنگولا و نیکاراگوئه به میدان های نبرد میان این دو ابر قدرت تبدیل شوند.
این منبع در خاتمه تأکید کرد: تا زمانی که ایپک، اسرائیل و کشورهای عربیِ منطقه، به ادامه‌ی جنگ سرد میان آمریکا و ایران دامن بزنند، درگیری‌ها در کشورهای سوریه، عراق و یمن خاتمه نخواهد یافت. از اینرو، پیروزی اوباما در ممانعت از رد توافق هسته‌ای ایران توسط کنگره آمریکا، لزوماً به معنای بهبود مناسبات میان واشنگتن و تهران و حل و فصل مناقشات و درگیری ها در منطقه خاورمیانه یا دستیابی مردم ایران به آزادی نخواهد بود.
اینکه وزیر بهداشت یک کشور درباره تولید خودروهای داخلی وارد میدان شود و اظهارنظر کند، ممکن است عجیب به نظر برسد، اما این قضیه در ایران، در یک ماه گذشته، موضوع داغ بوده است. حدودا 20 هزار ایرانی هر سال در سوانح رانندگی کشته می شوند، که یکی از بالاترین آمارها در جهان به شمار می رود. اتهامات درباره اینکه خودروهای ایرانی از استاندارد لازم برخوردار نیستند، یک کمپین تحریم خودروهای داخلی را در رسانه های اجتماعی به راه انداخته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
المانیتور: چرا وزیر بهداشت ایران از خودروسازان داخلی انتقاد کرد؟

المانیتور نوشت: حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت ایران در کنفرانس خبری در 26 شهریور وارد بحثی شد که بر سر خودروهای ساخت داخل به راه افتاده است و بدون اینکه انتظار جواب داشته باشد، پرسید، «آیا ما می توانیم خودروهای فاقد استاندارد را وارد خیابان ها کنیم و انتظار داشته باشیم تصادفات هم نداشته باشیم؟... هرچقدر ما بیمارستان ها را تجهیز کنیم، اگر برای مسائل دیگر نظیر نظارت بر استاندارد تولید خودرو وقت صرف نکنیم، نتیجه نخواهیم گرفت. ما 36 سال است خودرو می سازیم، اما هنوز از رسیدن به نقطه آرمانی خود دور هستیم.»
به گزارش «انتخاب»، اینکه وزیر بهداشت یک کشور درباره تولید خودروهای داخلی وارد میدان شود و اظهارنظر کند، ممکن است عجیب به نظر برسد، اما این قضیه در ایران، در یک ماه گذشته، موضوع داغ بوده است. حدودا 20 هزار ایرانی هر سال در سوانح رانندگی کشته می شوند، که یکی از بالاترین آمارها در جهان به شمار می رود. اتهامات درباره اینکه خودروهای ایرانی از استاندارد لازم برخوردار نیستند، یک کمپین تحریم خودروهای داخلی را در رسانه های اجتماعی به راه انداخته است.صنعت خودروسازی برای اقتصاد ایران اهمیت دارد. صنعت خودروسازی، «بعد از نفت، دومین صنعت بزرگ ایران» محسوب می شود که حدود 700 هزار نفر در آن مشغول به کار هستند. ایران بزرگترین تولید کننده خودرو در خاورمیانه است و قبل از تحریم ها، یازدهمین تولید کننده بزرگ خودرو در جهان به شمار می رفت.
محمد شریعتمداری معاون اجرایی حسن روحانی رئیس جمهور ایران، اذعان کرد که مصرف کنندگان ایرانی خودروهایی گران و با کیفیت پایین تر را خریداری می کنند. او 25 شهریور گفت: «مردم گاهی یک خودروی ساخت داخل را با قیمتی گرانتر و کیفیتی نسبتا پایین تر از خودروی خارجی خریداری می کنند. مردم ما در جهاد دیگری شرکت کرده اند که آن حمایت از تولید داخلی است. و ما باید از این روحیه حمایت کنیم و شرایطی را فراهم کنیم که در آینده ای نه چندان دور، کیفیت محصولات ایرانی مناسب باشند و در شان مردم ایران باشند.»شریعتمداری درباره تاثیر تحریم های بین المللی بر خودروهای ایرانی گفت: «صنعت خودروسازی ما تا حدی زیادی راه خود را به رغم همه نوسانات و فراز و نشیب ها نظیر فشارهای ناشی از تحریم ها، پیدا کرده است.»
با توجه به اهمیت «اقتصاد مقاومتی» که مستلزم آن است ایران اقتصاد داخلی خود را تقویت کند، و با توجه به برداشته شدن تحریم ها علیه ایران، این احتمال وجود دارد که مسئولان و خودروسازان ایرانی، در صورتی که قصد داشته باشند قدرت رقابت شان را حفظ کنند، ناگزیر شوند کیفیت خودروهای خود را بهبود ببخشند.
حال و هوای آسمان خراش های مجلل و راحتی های قرن بیست و یکمی دبی ،‌با فضای حاکم بر بیابان های خشک و شن زارهای مارب در مرکز یمن زمین تا آسمان فرق می کند ، ولی تازه ترین دستاورد راهبردی جنگ منطقه ای قدرت با ایران موجب شده است پای کشورهای ثروتمند حوزه خلیج (‌فارس) به صحرای یمن باز شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم نوا براونینگ تحت عنوان «‌ وحدت و انسجام عربی و ترس از ایران ، نظامیان عرب حوزه خلیج (‌فارس)‌را به صحرای یمن کشانده است »‌ نوشت :‌ حال و هوای آسمان خراش های مجلل و راحتی های قرن بیست و یکمی دبی ،‌با فضای حاکم بر بیابان های خشک و شن زارهای مارب در مرکز یمن زمین تا آسمان فرق می کند ، ولی تازه ترین دستاورد راهبردی جنگ منطقه ای قدرت با ایران موجب شده است پای کشورهای ثروتمند حوزه خلیج (‌فارس) به صحرای یمن باز شود.به گزارش انتخاب ؛ رویترز ادامه می دهد: با این همه به نظر می رسد نظامیان عرب از پیوستن به هزاران نظامی جوان اماراتی در یکی از فقیرترین کشورهای جهان عرب پشیمان نیستند.
سالم یکی از نظامیان اماراتی با اشاره به حاکم دبی می گوید:‌ «‌ من شخصا چیز زیادی درباره یمن نمی دانم ولی شیخ محمد خیلی بیشتر از ما می داند و ما باید به وظیفه خود عمل کنیم. من همین قدر می دانم یمن کشور مهمی است و همسایه ماست و ما نمی توانیم درباره تحولات این کشور بی تفائت باشیم چون تحولات آن بر عربستان سعودی و امارات تاثیر می گذارد. ایران تا زمانی که امپراطوری خود را به همه جا گسترش ندهد ساکت نمی نشیند . »‌
نظامیان ارتشی کشورهای عرب حوزه خلیج ( فارس) مسلح به تجهیزات پیشرفته در صدد هستند با آنچه که آنها نفوذ فزاینده ایران ، دشمن شیعه غیر عرب خود توصیف می کنند ، در قالب جنگی که شش ماه است یمن را در بر گرفته ، مبارزه کنند.
در این میان منطقه نفت خیز مارب به میدان جنگ اصلی میان شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران و ائتلافی از نیروهای یمنی ، اماراتی ، عربستان سعودی و بحرینی تبدیل شده است. مارب معبری برای رسیدن به صنعا پایتخت به سمت غرب محسوب می شود که حوثی ها سال گذشته آن را تصرف کردند.
جنگجویان یمنی و کشورهای عرب حوزه خلیج ( فارس)‌ با توجه به درگیری های فرقه ای مشابه در دیگر کشورهای عربی مانند عراق و سوریه، آرمان مشترک خود را در یمن ، در قالب کمک به احیای آرمان وحدت و یکپارچگی اعراب تعبیر می کنند.
یکی از نظامیان یمنی با اشاره به نظامیان ارتش های عربی می گوید : « آنها برای ما خارجی و بیگانه نیستند ؛ انها برادران ما هستند ، شش ماه است که در مارب می جنگیم و با وجود دادن تلفات سنگین نتوانسته بودیم حتی به پیشروی اندکی دست پیدا کنیم تا اینکه آنها به کمک ما آمدند چون آنها برای ارمانی عادلانه و واحد می جنگند و پیروزی در نهایت از آن ما خواهد بود. »‌
ائتلاف عربی می خواهد دولت سرنگون شده یمن به دست حوثی ها در ماه مارس ، به قدرت بازگردد ، کشورهای عرب سنی منطقه سرنگونی این دولت را نشانه ای از اهداف توسعه طلبانه ایران شیعه می دانند. با این حال تهران هر گونه حمایت نظامی از حوثی ها را تکذیب می کند.
دخالت های ائتلاف نظامی در یمن ابتدا به حملات هوایی محدود می شد ولی حالا جنگ زمینی را در بر می گیرد و به رغم برتری آتشباری کشورهای عرب حوزه خلیج ( فارس)‌ ، مشخص شده پیروزی در این جنگ اصلا کار ساده ای نیست.
بر اثر اصابت یک فروند موشک حوثی ها به مقری نظامی در استان مارب در روز چهارم سپتامبر بیش از شصت تن از نیروهای عرب حوزه خلیج (‌فارس) از جمله 52 اماراتی کشته شدند که این بالاترین آمار تلفات وارده به نیروهای ارتش امارات محسوب می شود که یکی از پیشرفته ترین ارتش ها در جهان عرب را داراست .
ژنرال علی سیف الکعبی فرمانده نیروهای اماراتی در منطقه در این باره می گوید: « ما خون فرزندان خود را فراموش نمی کنیم. این دیگر به موضوعی شخصی برای نیروهای ما تبدیل شده حتی با وجودی که ما برای حمایت از یمنی ها به منطقه آمده ایم. «‌
الکعبی افزود از میان پنج هزار نیروی نظامی غیر یمنی مستقر در یمن ، حدود چهار هزار نفر از امارات آمده اند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره کشیده شدن پای امارات عربی متحده به باتلاق یمن می گوید : « ما کشور کوچکی نیستیم!»‌ وی با اشاره به نقش ارتش کشورش در عملیات نظامی بین المللی همچون بحران کویت و عراب در سال 1990- 1991 و عملیات صلح بانی در سومالی ، کوزوو و افغانستان تاکید می کند :‌« ما تجربه نظامی داریم. »با این همه چند کیلومتر آن طرف تر ، حملات مداوم بالگردهای نظامی اماراتی موجب از هم گسیختگی صفوف نظامی حوثی ها نشده است که تنها به سلاح های ابتدایی و کلاشینکوف و ار پی جی مجهز هستند.
حوثی ها حملات نظامیان کشورهای عرب حوزه خلیج ( فارس) را از جمله صدها حمله هوایی که موجب کشته شدن بیش از چهارهزار و پانصد یمنی از ابتدای جنگ تاکنون شده است ، به عنوان جنایت بر ضد بشریت محکوم می کنند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد