سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

رویترز:
مقامات نظامی آمریکا اعلام کردند که باوجود توافق هسته ای، به فعالیت خود در رابطه با استقرار سامانه دفاع موشکی در خلیج فارس ادامه خواهند داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
توافق هسته ای مانع استفاده ایران از موشک های بالستیک نمی شود / تلاش پنتاگون برای استقرار سپر موشکی در خلیج فارس

مقامات نظامی آمریکا اعلام کردند که باوجود توافق هسته ای، به فعالیت خود در رابطه با استقرار سامانه دفاع موشکی در خلیج فارس ادامه خواهند داد.
به گزارش «انتخاب»، مقامات پنتاگون می گویند که ایران بزرگترین ذخایر موشک های کروز کوتاه و میان برد و موشک های بالستیک در منطقه را داراست.
رابرت شر معاون وزیر دفاع در امور راهبردی گفت وزارت دفاع آمریکا تلاش می کند سامانه دفاع موشکی را در خلیج فارس عملی کند زیرا توافق هسته ای ایران مانع استفاده ایران از موشک های بالستیک نمی گردد.
وی در کمیته فرعی نیروهای مسلح در مجلس سنا تاکید کرد شکی نیست که فعالیت موشک بالستیک ایران برای آمریکا ، اروپا ، اسراییل و کشورهای خلیج (فارس) خطرناک است.وی افزود بزرگترین اشتباه این است که بعد از اجرای توافقنامه هسته ای ایران بگوییم حالا می توانیم احتیاط را کنار بگذاریم.
اوباما و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در نشست ماه مه بر تشکیل برنامه دفاع موشکی تاکید کردند . آمریکا تلاش می کند به این شکل نگرانی هم پیمانان خلیجی خود را برطرف کند.این کشورها از افزایش توان ایران بعد از لغو تحریم های اقتصادی نگران هستند.مایکل ترونولون از مسؤولان سابق پدافند هوایی و موشکی آمریکا گفت آمریکا و کشورهای خلیج «فارس» باید خطرات احتمالی این برنامه موشکی را بررسی کنند هر چند پیشرفت در امنیت الکترونیکی خطرهای احتمالی را کاهش می دهد.وی افزود خرید سیستم موشکی جدید اولویت نیست بلکه باید برای از بین بردن موانع موجود و همکاری میان کشورهای حوزه خلیج (فارس) تلاش کرد.
آقای عباسی را به خدا واگذار می کنم، ایشان اصلاح شهید پرور، فاتح خرمشهر و چیزای دیگه هستند و ما....
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
صالحی: می گویند حق غنی سازی و ... را ما گرفتیم، خب اگر اینطور است، سند را هم انجا امضا می کردید /  عباسی را به خدا واگذار می کنم؛ ایشان اصلا فاتح خرمشهر هستند و ما..../ می خواهند جان هشتاد میلیون نفر را به خاطر بیاندازند که بگویند شجاعند

علی اکبر صالحی با حضور در کمیسیون ویژه برجام، به سئوالات نمایندگان پیرامون توافق هسته ای پاسخ داد.

به گزارش «انتخاب»، مهمترین بخش های سخنان صالحی در زیر می آید:

من در مذاکرات بودم. آقای جلیلی به گونه ای صحبت کردند که ما 20درصد را کنار می گذاریم. راکتور اراک را ما به کمک روس ها شروع کردند. چینی ها رئاکتوری مشابه ما دارند که تبدیل به موزه شده است. ما استدلال کردیم پلوتونیمی که تولید می شود برای ساخت سلاح نیست.

این حالت ایده آل بود که غنی سازی 20 درصد بود، آب سنگین  اراک بود، آن ها هم می آمدند از ما عذرخواهی می کردند و تحریم ها را هم برمی داشتند. اگر شما می توانید بیایید مذاکره کنید.
می گویند حق غنی سازی و فلان و فلان را ما گرفتیم، خب اگر اینطور است، سند را امضا هم می کردید دیگر و کار را تمام می کردید.
ممکن است فردا شجاعی پیدا شود که برود قلب راکتور اراک را سرجایش بگذارد و با زن و بچه اش برود آنجا زندگی کند، اخر که چی؟ مگر شجاعت به این مسائل است، می خواهند هشتاد میلیون نفر را به خاطر اینکه بگویند شجاع هستند، به خاطر بیاندازند. مسائل ایمنی در هسته ای با ایمنی در ایران خودرو فرق دارد. اگر در ایران خودرو اتفاقی بیافتد همان شعاع خود را تحت تاثیر قرار می دهد. شما اتفاق هایی مثل چرنویل را دیده اید..
آقای عباسی را به خدا واگذار می کنم، ایشان اصلاح شهید پرور، فاتح خرمشهر و چیزای دیگه هستند و ما....
اصلا در آلماتی و استانبول غنی سازی را نپذیرفتند. اصلا هیچ سندی در این رابطه وجد ندارد، اگر می گویند 1+5 غنی سازی را به رسمیت شناخته اند، سند بیاورند. تنها چیزی که 1+5 گفتند این بود که حق صلح آمیز بودن هسته ای شما را به رسمیت می شناسیم. ما با فعالیت های صلح آمیز شما موافقیم اما بحث غنی سازی جدا بود.سلطان  عمان نامه ای به احمدی نژاد و اوباما در این زمینه ارسال کرد. قرار بود جلسه سوم را برگزار کنیم که رسیدیم به آستانه انتخابات خودمان. از دفتر رهبری تماس گرفتند که نظر رهبر این است که صبر کنید تا انتخابات انجام شود. از زمان انتخاب تا تنفیذ یک ماه بود که ایشان کمیته هایی را ایجاد کرده بودند. که ظریف در کمیته سیاسی بود. عراقچی با بنده هم بودیم که گفتم بروید آقای ظریف و دوستان را در جریان قرار بگذارید و من نیز با نامه ای همراه با اسناد خدمت آقای روحانی رفتیم.
کد خبر: ۲۲۵۲۷۸
نیویورک تایمز:
در هفته ای که مشخص شد کنگره تواققی را که نتانیاهو از آن متنفر است را رد نمی کند، او لفاظی های خود را کاهش داد و به سخن گفتن درباره مسائل دیگر روی آورده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چرخش لفظی نخست وزیر اسرائیل؛ نتانیاهو دیگر از توافق ایران سخن نمی گوید

نیویورک تایمز نوشت: در هفته ای که مشخص شد کنگره تواققی را که نتانیاهو از آن متنفر است را رد نمی کند، او لفاظی های خود را کاهش داد و به سخن گفتن درباره مسائل دیگر روی آورده است.به گزارش «انتخاب»، این روزنامه در ادامه آورده است: نتانیاهو در بیانیه ای کوتاه پیش از دیدار با همتای بریتانیایی خود در روز پنج شنبه به ایران اشاره کرد، اما نه مثل همیشه. او تنها گفت که ایران خطر مودجودیتی برای اسرائیل است.
نخست وزیر اسرائیل حتی به موضوع ایران، به عنوان مسئله ای حاشیه ای اشاره کرد و در میان اظهاراتش راجع به آغاز مذاکرات با فلسطینییان و تمجید از قدرت سایبری این رژیم از آن به زبان اورد.
دیوید هاروویتس سردبیر تایمز آو اسرائیل می گوید:« نتانیاهو تمایل ندارد درباره این واقعیت صحبت کند که توافقی که او به شدت با آن مخالفت کرده ، حالا وارد مرحله اجرا شده است.اگرچه او نمی گوید که قافیه را باخته است اما با تلاش برای صحبت نکردن درباره این مسئله به همه یادآوری می کند که او باخته است.»البته در حالی که تحلیلگران اسرائیلی رد شدن قطعنامه مخالفت با توافق در کنگره را یک شکست دیپلماتیک برای اسرائیل می دانند، نتانیاهو در داخل آسیب ندیده است: نظرسنجی ها نشان می دهد که اکثریت یهودیان اسرائیل با او در درخصوص ایران موافقند و به اوباما اعتماد ندارند.
تحلیلگران می گویند ، چرخش لفظی نتانیاهو بیشتر بیانگر یک واقعیت بین المللی است واین که نتانیاهو در نهایت ممکن است وارد مرحله جدید و ترمیم رابطه با کاخ سفید شود.واشنگتن قرار است یک بسته جدید کمک های نظامی در اختیار اسرائیل قرار دهد و شاید برای دلجویی از نتانیاهو دست به برخی حرکات سیاسی نیز بزند.شکست تلخ در خصوص مسئله ایران شاید واقعاً باعث شود یکی از دردسرهای نتانیاهو برطرف شود ، چرا که بسیاری از رهبران آمریکا از تحت فشار قرار دادن او در خصوص مسئله تشکیل کشور فلسطینی بیم دارند.
اگرچه اوباما بهار امسال در همایش های بین المللی تهدید کرد در دفاع همیشگی آمریکا از اسرائیل در برابر تحرکات فلسطینیان تجدید نظر می کند ، اما بسیاری از کارشناسان هم اکنون چنین تهدیدی را غیرعملی می دانند. با توجه به پیروزی که اوباما در خصوص مسئله ایران کسب کرده ، جهان بر بحران پناهجویان و ظهور داعش تمرکز کرده و سیاست داخلی فلسطینیان نیز دستخوش هرج و مرج شده است ، دورنمای پیشرفت در خصوص صلح امیدوار کننده به نظر نمی رسد چرا که مبارزات انتخاباتی 2016 نیز تشدید شده است.
در ادامه مقاله آمده است: نتانیاهو مصاحبه های هفتگی خود را با خبرگزاری های اسرائیل لغو و به جای آن یک ویدئو ارسال کرد که در آن به دستاوردهای داخلی مثل کاهش مالیات ها و ساخت پل و حصارهای مرزی پرداخته است و فقط در پایان به اسم ایران اشاره کرده و گفته است که اکثریت قاطع آمریکایی ها با توافق هسته ای مخالفند.
سناتور میچ مک کانل پس از پیروزی اوباما در سنا گفت: سنای آمریکا روز سه شنبه یک رای گیری دیگر درباره قطعنامه عدم تایید موافقتنامه هسته ای ایران برگزار خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رهبر اکثریت سنا: سه شنبه مجددا برای رد توافق ایران رای گیری خواهیم کرد / رهبر اقلیت: رای گیری دوباره اتلاف وقت است

رهبر اکثریت سنا از رای گیری مجدد در مورد توافق ایران خبر داد.به گزارش «انتخاب»، سناتور میچ مک کانل پس از پیروزی اوباما در سنا گفت: سنای آمریکا روز سه شنبه یک رای گیری دیگر درباره قطعنامه عدم تایید موافقتنامه هسته ای ایران برگزار خواهد کرد.
پس از آنکه دموکرات ها موفق شدند مانع از پیشبرد قطعنامه عدم تایید موافقتنامه هسته ای ایران در سنا شوند مک کانل اعلام کرد سنا پیش از ضرب الاجل پایانی 17 سپتامبر این قطعنامه را بار دیگر بررسی خواهد کرد.
در رای گیری روز پنجشنبه در خصوص رای گیری درباره قطعنامه عدم تایید موافقتنامه هسته ای ایران 58 نفر رای موافق و 42 نفر رای مخالف دادند و به این ترتیب این قطعنامه به رای گذاشته نخواهد شد زیرا برای رای گیری درباره آن حمایت 60 سناتور الزامی بود که جمهوریخواهان نتوانستند این تعداد رای را به دست آورند.هری رید رهبر اقلیت سنا در واکنش به این اظهارات مک کانل در کنفرانسی مطبوعاتی گفت رای گیری دوباره در روز سه شنبه « اتلاف وقت » خواهد بود و همان نتیجه ای را درپی خواهد داشت که در رای گیری روز پنجشنبه به دست آمد.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ضمن تمجید از رای کنگره به نفع توافق ایران گفت کار اکنون باید به اجرا و راستی آزمایی این توافق معطوف شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اوباما: رای سنا در ماجرای توافق ایران پیروزی دیپلماسی بود / کاخ سفید: کنگره تنها یک هفته برای رد توافق فرصت دارد

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ضمن تمجید از رای کنگره به نفع توافق ایران گفت کار اکنون باید به اجرا و راستی آزمایی این توافق معطوف شود.
به گزارش «انتخاب»، اوباما در بیانیه ای مکتوب اعلام کرد :« این رای پیروزی برای دیپلماسی، برای امنیت ملی آمریکا و برای امنیت و ثبات جهان است ».
از سوی دیگر، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفت: فرصت کنگره برای رد کردن توافق هسته ای ایران یک هفته دیگر منقضی می شود و این یک خبر خوب برای جامعه بین المللی است که بتواند توافق هسته ای ایران را اجرا کند.
ارنست گفت: بدیهی است که هفدهم سپتامبر آخرین فرصتی خواهد بود که کنگره در اختیار خواهد داشت که از آن برای از بین بردن توافق استفاده کند. به طور امیدوارانه این تلاشها موفق آمیز نخواهند بود و به نظر نمی رسد که آنها به این خواست خود برسند.ما قادر خواهیم بود که همراه جامعه بین المللی به جلو حرکت کنیم و این توافق را اجرایی کنیم.
سخنگوی کاخ سفید در ادامه در پاسخ به تلاش جدید شماری از نمایندگان مجلس نمایندگان برای مقابله با توافق اتمی ایران گفت: این کار بیهوده ای است که ساعاتی پس از آن آغاز شد که این موضوع شفاف شد که این لایحه در سنا راه به جایی نمی برد. در این طرح اختلاف نظراتی در بین اعضای جمهوری خواه کنگره درباره اینکه چگونه به جلو حرکت کنند، مشاهده می شود اما ما در این باره اطمینان داریم که پس از هفدهم سپتامبر این زمان منقضی خواهد شد و ما خواهیم توانست که همراه با جامعه بین المللی به جلو حرکت کنیم و این توافق را عملی کنیم و از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی جلوگیری کنیم.
جام کار آمریکایی‌ها در حمله به ایران را سخت‌تر کرده است زیرا در این شرایط اگر بخواهند به ایران حمله کنند، هیچ گونه توجیهی ندارند و از نظر بین‌المللی محکوم می‌شوند. قبل از برجام آمریکایی ها می توانستند اقداماتی انجام دهند که در آنجا نیز به خاطر آمادگی نیروهای مسلح، هواپیماهای آمریکایی از روی باند برگشتند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: برجام کار آمریکایی‌ها در حمله به ایران را سخت‌تر کرده است زیرا در این شرایط اگر بخواهند به ایران حمله کنند، هیچ گونه توجیهی ندارند و از نظر بین‌المللی محکوم می‌شوند.

به گزارش «انتخاب»، محسن رضایی که پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، درباره اظهارات اخیر مقامات آمریکایی درباره تسهیل حمله به ایران پس از تصویب برجام، اظهار داشت: سخن گفتن آمریکایی‌ها از حمله به ایران مصرف داخلی دارد زیرا اوباما زیر فشار تبلیغاتی قرار دارد که در برابر ایران کوتاه آمده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اینها با این شعارها می‌خواهند بگویند که ما کوتاه نیامده‌ایم و قوی هستیم و دل و جرأت لازم را داریم و می‌توانیم ایران را بزنیم که همه این‌ها مصرف داخلی دارد.

فرمانده اسبق سپاه پاسداران تصریح کرد: برجام کار آمریکایی‌ها در حمله به ایران را سخت‌تر کرده است زیرا در این شرایط اگر بخواهند به ایران حمله کنند، هیچ گونه توجیهی ندارند و از نظر بین‌المللی محکوم می‌شوند. قبل از برجام آمریکایی ها می توانستند اقداماتی انجام دهند که در آنجا نیز به خاطر آمادگی نیروهای مسلح، هواپیماهای آمریکایی از روی باند برگشتند.

به نوشته تسنیم، رضایی تصریح کرد: در زمان رئیس جمهوری بوش، هواپیماهای آمریکایی تا روی باند آمد اما فرماندهان نظامی به وی گفتند که شما اگر حمله کنید، ایران نیز ما را هدف قرار می‌دهد و همین سبب شد هواپیماهایی که روی باند آمده بودند، برگردند و حمله به ایران صورت نگیرد که این نکته در خاطرات آقای بوش نیز آمده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بوش در خاطرات خود آورده است که من دستور حمله به ایران را به پنتاگون دادم اما فرماندهان نظامی من را قانع کردند که اگر حمله کنیم، ما را می‌زنند و پس این حرف‌های امروز آمریکایی‌ها بیشتر مصرف داخلی دارد.

رضایی در ارزیابی برجام اظهارداشت: در موضوع برجام سه نکته باید مورد توجه باشد، نخست اینکه دولت و تیم مذاکره کننده زحمات زیادی کشیدند و با بکارگیری تمام مهارت‌های خود در این مذاکرات خیلی خوب ظاهر شدند؛ 6 کشور تجربه طولانی در دیپلماسی داشتند و تیم مذاکره کننده همه توان خود را در مذاکرات به کار گرفت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برای نخستین بار بعد از 12 تیم مذاکره کننده این تیم توانست تمام توان خود را بکار گیرد از همین رو باید از تلاش‌های تیم مذاکره کننده تقدیر شود، عنوان کرد: نکته دوم در مسئله برجام این است که برجام به چه طریقی پیش برود اینکه فقط در شورای امنیت بررسی شود درست نیست بلکه مجلس حق دارد آن را بررسی کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر برجام در مجلس بررسی نشود فردا ممکن است عده‌ای بگویند توافقنامه تحمیلی بدون اطلاع، به کشور تحمیل شد و به خورد ملت دادند همین موضوع سبب می‌شود از طریق تاریخی مشکلات به وجود آید از همین رو باید برجام در مجلس و شورای امنیت بحث و بررسی شود.

رضایی با تاکید براینکه به جهت وجود رهبر معظم انقلاب هیچ بن بستی در کشور به وجود نمی‌آید ایشان همه مسائل را رصد می‌کنند و در ‌‌نهایت تصمیم گیری ملی در این رابطه صورت می‌گیرد، تصریح کرد: نکته مهم دیگری که باید مورد توجه باشد این است که اگر ایران برجام را بلافاصله تصویب می‌کرد و آمریکا چند ماه بعد آن را تصویب می‌کرد این باور در ذهن آمریکایی‌ها شکل می‌گرفت که ایران شدیدا محتاج این توافق بوده و دست و پای خود را گم کرده است و این برای ما بد می‌شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تاخیر ایران در بررسی و تصویب برجام متناسب با تاخیری است که خود امریکایی‌ها دارند صورت می‌دهند، عنوان کرد: نیازی نیست عجله‌ای باشد اما طرفین درباره برجام بحث و بررسی کنند و در جمع بندی رسیدگی شود.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین نکته در تصویب برجام را مسئله سرمایه گذاری و اقتصاد دانست آیا با تصویب آن مشکلات جوانان کشور و بیکاری حل می‌شود یا نه، خاطرنشان کرد: اینکه برجام فرصت‌هایی در اختیار ما می‌گذارد و تحریم‌ها را کاهش می‌دهد می‌توان خوش بین بود کمک می‌کند اما کمک اقتصادی زمانی حل می‌شود که محیط کسب و کار در کشور حل شود.

رضایی گفت: در حال حاضر سرمایه گذاران ناراضی از محیط کسب و کار و سیستم بانکی هستند و همین شرایط سبب می‌شود هیچ سرمایه گذاری وارد ایران نشود.
جان کربی سخگنوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری به سوالات خبرنگاران در خصوص مسائل مختلف پاسخ داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آمریکا: اجازه ایران به روس ها برای استفاده از حریم هوایی اش، ناامید کننده است

جان کربی سخگنوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری به سوالات خبرنگاران در خصوص مسائل مختلف پاسخ داد.
به گزارش «انتخاب»، خبرنگاری پرسید روس ها می گویند ایران به هواپیماهایشان اجازه عبور از حریم هوایی ایران برای پرواز به سوریه را داده اند ، نظر شما چیست؟کربی گفت جان کری وزیر خارجه آمریکا با سرگئی لاوروف تلفنی گفتگو کرده و نگرانی آمریکا درخصوص این گزارش ها و فعالیت های نظامی روسیه را اعلام کرده است.وی گفت اگر این گزارش ها صحت داشته باشد ، موجب خشونت های بیشتر و بی ثباتی بیشتر در سوریه خواهد شد.
وی گفت در مورد ایران ، نمی دانم جزئیات موضوع پرواز هواپیماها از طریق حریم هوایی این کشور در گفتگوی تلفنی کری و لاوروف بررسی شده است یا خیر ؟ وی افزود گزارش هایی که روس ها می گویند ایران به آنها اجازه استفاده از حریم هوایی شان را داده است ، ناامید کننده است اما با توجه به سابقه ایران در حمایت از رژیم اسد ،موضوعی تعجب آور نیست .
انوار اشکی که از نزدیک ترین مشاوران ملک سلمان به حساب می آید، هم اکنون مدیرکل مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه است و فردی است که عربستان و اسرائیل از طریق آن مذاکره می کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مشاور پادشاه عربستان: ایران پای خود را از گلیمش درازتر کرده / تهران در فکر احیا امپراتوری پارس است، اما این رویایی بیش نیست

انوار اشکی، یک مشاور نزدیک به پادشاه جدید سعودی به یک شبکه اسرائیلی گفت که او به صلح با اسرائیل متعهد است.
به گزارش «انتخاب»،  این مقام ارشد عربستان در گفتگو با شبکه «ای 24» اظهار داشت: تهران برای احیا عظمت سابق خود، مانورهای بی ثبات کننده راه انداخت و عراق را بهم ریخت و اکنون در حال دروی آنچه خود کاشت، است.
انوار اشکی که از نزدیک ترین مشاوران ملک سلمان به حساب می آید، هم اکنون مدیرکل مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه است و فردی است که عربستان و اسرائیل از طریق آن مذاکره می کنند.وی گفت: پیشنهاد صلح شکست خورد، چراکه برنامه ای برای اجرای آن وجود نداشت، ما به نتانیاهو نیاز داریم، چراکه او مردی قدرتمند و منطقی است، او باید پیشنهاد صلح را بپذیرد.
پیشنهاد صلح ملک عبدالله یا ابتکار صلح عربی به اسرائیل اعلام می کرد که در ازای تشکیل دولت مستقل فلسطینی، 22 کشور عربی این رژیم را به رسمیت خواهند شناخت.وی با اشاره به ایران گفت: تهران در فکر احیا امپراتوری پارس است و سعی دارد به عراق و سوریه دست پیدا کرده و به مدیترانه برسد، از آن نقطه آن ها به مصر و اروپا چشم خواهند دوخت.این مقام سعودی افزود: این یک رویا است. روش ها و متدهای ایران برای تحقق اهدافش بی ثباتی منطقه است، اما انها نمی توانند ناامنی که باعث آن شده اند را کنترل کنند.وی ادامه داد: ایران پای خود را از گلیمش در عراق و سوریه درازتر کرده است.
بیزنس اینسایدر:
نیروهای دریایی آمریکا در تنگه هرمز به صورت روتین و روزانه توسط کشتی های جنگی و جنگنده های ایران مورد رصد قرار می گیرند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایران روزانه بر فراز ناوهای آمریکا در تنگه هرمز عملیات شناسایی انجام می دهد / مقام پنتاگون: برخورد ایران و آمریکا در خلیج فارس حرفه ای است

بیزنس اینسایدر نوشت: نیروهای دریایی آمریکا در تنگه هرمز به صورت روتین و روزانه توسط کشتی های جنگی و جنگنده های ایران مورد رصد قرار می گیرند.به گزارش «انتخاب»، به گفته ی یک مقام ارشد در پنتاگون، نیروهای ایران معولا از ناوهای امریکا به منظور استفاده های اطلاعاتی عکس برداری می کنند.وی اضافه کرد: ارتباط بین نیروهای ایران و امریکا در فضایی حرفه ای و امن انجام می گیرد.
ایران اخیرا فیلمی از یکی از ناوهای امریکا در تنگه هرمز منتشر کرد که برگرفته از یک ماموریت شناسایی بود.
این مقام پنتاگون در مورد این فیلم منتشر شده در تلویزیون ایران گفت: ایران به طور منظم ماموریت های شناسایی انجام می دهد.
وی اضافه کرد: هدف اصلی ایران از نزدیکی به نیروهای آمریکایی جمع اوری اطلاعات است.
وی افزود: ما نیز از این برخوردها فیلم برداری می کنیم.
این مقام پنتاگون اضافه کرد: برخوردهای روزانه و حرفه ای بین دو طرف موجب نگرانی نیست و ما نیز نسبت به توانایی خود مطمئن هستیم.

حاشیه های جلسه پرتنش کمیسیون ویژه برجام؛
سیدعباس عراقچی مذاکره کننده ارشد کشورمان در جلسه کمیسیون ویژه برجام خطاب به حمید رسایی گفت: شما که خود را با کنگره مقایسه می کنید، بروید و ببینید که آیا انها به بند بند برجام گیر می دهند؟ آنها دائما به اوباما می گویند چرا متحدان مان را در منطقه به ایران فروخته اید؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عراقچی خطاب به نماینده دلواپس: اگر دوباره اهانت بکنید، من جواب می دهم / رسایی: تا حالا ثابت شده، دولت اوباما دولت راستگویان است/ ابوترابی: تیم هسته ای را به توپ می بندید و نمی گذارید صحبت کنیم

سیدعباس عراقچی مذاکره کننده ارشد کشورمان در جلسه کمیسیون ویژه برجام خطاب به حمید رسایی گفت: شما که خود را با کنگره مقایسه می کنید، بروید و ببینید که  آیا انها به بند بند برجام گیر می دهند؟ آنها دائما به اوباما می گویند چرا متحدان مان را در منطقه به ایران فروخته اید؟
به گزارش «انتخاب»، رسایی در جلسه کمیسیون برجام خطاب به عراقچی گفت: ما سیاسی هستیم، ما جناحی هستیم یا هر اسمی که روی ما می گذارید، اما رهبری به عوان ناظر مطلع و منصف می گویند قرار شد مذاکره کنید تا تحریم ها برداشته شود اما تحریم ها برنداشته نشده است.
وی افزود: شما سوسنگرد را آزاد کرده اید، اما خرمشهر و ابادان را داده اید به آنها.رسایی اضافه کرد: تا به حال ثابت شده هر چه امریکایی گفته اند راست بوده است، تا حالا ثابت شده ان ها دولت راستگویانند.
عراقچی در پاسخ گفت: عجیب است که استناد شما به دولت امریکا است، این دولت قصدا داشته 6 بار به ایران حمله کند، اما الان به کنگره می گوید بعد از 15 سال برای حمله در جایگاه بهتری هستیم. در واقع، دشمنی که به دنبال تغییر حکومت بود و دائما می خواست حمله کند، تحریم ها را بر خواهد داشت و غنی سازی ما را به رسمت میشناسد.
وی افزود: متاسفانه داخلی ها ابهت مردم ایران را می شکنند. شما که خود را با کنگره مقایسه می کنید، بروید ببینید که آیا انها به بند بند برجام گیر می دهند؟ آنها دائما به اوباما می گویند چرا متحدان مان را در منطقه به ایران فروخته اید؟
پس از این موضوع، آقامحمدی نماینده دیگر مجلس اتهاماتی را نسبت به ظریف و تیم هسته ای مطرح کرد و گفت «دوستان وزارت خارجه‌ای به خاطر رفتار با آمریکایی‌ها، در کمیسیون به گونه‌ای دیگر سخن می‌گویند».
عراقچی در پاسخ گفت: آقای اقامحمدی، اگر دوباره اهانت بکنید، من جواب می دهم.
پس از این تنش، حجت الاسلام ابوترابی نسبت به سخنان رسایی و دیگر نمایندگان، انتقاداتی را مطرح کرد که در این حین کوچک زاده سخنان او را قطع کرد و نگذاشت سخنان او منعقد شود.
وی گفت: آقایانی که انتقاد می‌کنند و همه چیز را زیر سوال می‌برند، آیا مدل بهتر از این مدلی که دولت به توافق رسیده‌ است، دارند؟ پس ارائه دهند. تیم‌ مذاکره‌کننده توانست برخلاف دولت قبل که باعث شد ایران به ذیل فصل 7 منشور سازمان ملل متحد برود، ما را از ذیل این فصل منشور ملل خارج کرد.
ابوترابی در واکنش به اقدام کوچک زاده گفت:  شما به توپ می بندید، اما نمی گذارید صحبت کنیم.
وی سپس از اقدام کوچک زاده نسبت به قطع سخنان او ناراحت شد و برای لحظاتی حاضر به ادامه سخنرانی خود نشد.
کوچک زاده سپس سئوالات برخی از نمایندگان حاضر از جمله ابوترابی را ساختگی خواند که این نیز موجب اعتراضاتی شد.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد