سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

اسپوتنیک خبر داد؛
یک مقام روس خبر داد که تهران و مسکو درحال مذاکره برای خرید تجهیزات نظامی نیروی زمینی ارتش ایران هستند.به گزارش مشرق به نقل از اسپوتنیک، ایگور سیواستینوف رئیس هیات شرکت صادرات تسلیحات روسیه در نمایشگاه نظامی RAE-2015 امروز چهارشنبه گفت که تهران در حال مذاکره با مسکو برای خرید تجهیزات نظامی برای نیروی زمینی ارتش خود است.
رئیس هیات شرکت صادرات تسلیحات روسیه با اشاره به علاقه ایران به تسلیحات روسیه‌ای گفت: همکاری‌های نظامی دو کشور در طول تاریخ امری پنهان نیست.
وی اظهار داشت که همکاری نظامی و تکنولوزیک بین دو کشور برخلاف قوانین بین المللی نیست.
این مقام روس در پاسخ به سوالی در جمع خبرنگاران درباره اینکه آیا فروش تسلیحات نظامی به ایران پس از رفع تحریم‌ها ادامه خواهد یافت، در حاشیه نمایشگاه نظامی روسیه که از 9-12 سپتامبر در این کشور برگزار می‌شد، این اظهارات را مطرح کرد.
این در شرایطی است که امروز معاون وزیر خارجه روسیه هم از رفع همه موانع تحویل اس300 به ایران خبر داد و گفت در آینده نزدیک این معامله اجرایی می‌شود.
منبع: فارس
چرا جمهوریخواهان شکست خوردند؟ 
  
نفی کلی گزینه مذاکره و توافق با ایران، موضع جمهوریخواهان را در موضوع هسته ای ایران از یک رویکرد "واقع گرایانه" که دولت اوباما در پیش گرفته بود دورتر و دورتر کرد و به یک رویکرد "ایده آلی غیر قابل حصول" نزدیک کرد.عصر ایران -مازیار آقازاده؛ با اعلام موافقت 42 سناتور از توافق هسته ای با ایران شکستی سیاسی و سنگین به حزب جمهوریخواه وارد آمده است. حزبی که کنترل اکثریت کرسی های دو مجلس "سنا" و "نمایندگان" آمریکا (کنگره ) را در دست دارد؛ حالا باید شاهد این واقعیت باشد که بدون استفاده از حق وتو ، رییس جمهور آمریکا با کسب حمایت لازم از دموکرات های کنگره ، بدون مزاحمت و مانع برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با ایران  را به مورد اجرا گذارد.اما سوالی که پیش می آید این است که چگونه حزبی که توانست در انتخابات میاندوره ای نوامبر 2014 با کسب اکثریت کرسی های کنگره به پیروزی دست یابد، نتوانست از این موقعیت برتر خود در جهت منافع و خواست های حزبی خود استفاده کند؟

برای پاسخ به این سوال می توان به چند نکته  اشاره کرد:

 بزرگ ترین اشتباه جمهوریخواهان این بود که با رفتارها و انتخاب های اشتباه مساله هسته ای ایران را از حالت تقابل بین کنگره و کاخ سفید به تقابل بین دو حزب تقلیل دادند. اگر جمهوریخواهان می خواستند سد راه اجرای توافق شوند می بایست حمایت دموکرات ها را نیز جلب می کردند اما رفتارهای آنها در  6 ماه گذشته سراسر اشتباه بوده است.

یکی از مراکز دریافت تقاضای عضویت حزب جمهوریخواه آمریکا

چرا جمهوریخواهان شکست خوردند؟
برای نمونه یکی از این رفتارهای  اشتباه جمهوریخواهان، دعوت از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر دست راستی اسراییل (در اسفند 1393) به کنگره برای سخنرانی علیه توافق هسته ای با ایران بود. این اقدام آنها بر خلاف میل و بدون هماهنگی با اوباما صورت گرفت و با مخالفت و انتقاد کاخ سفید مواجه شد؛ و سبب شد همبستگی حزبی دموکرات ها در حمایت از اوباما در کنگره تقویت شود.
"جان بینر" رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا این دعوت را بدون هماهنگی و رعایت تشریفات معمول دیپلماتیک صورت داد و سخنان نتانیاهو در کنگره نیز مزید بر علت شد تا نمایندگان دموکرات بیش از پیش با موضع و رویکرد اوباما در قبال مذاکرات هسته ای با ایران همراهی کنند.
اشتباه دیگر جمهوریخواهان " نفی کلی" رویکرد مذاکرات هسته ای و عدم ارایه رویکرد جایگزین بود. جمهوریخواهان در حالی با هر گونه توافق هسته ای با ایران مخالفت می کردند که دولت اوباما در کنار 5 متحد دیگر (بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه و چین) در میز مذاکره با ایران  و در حال رایزنی و مذاکرات فشرده به منظور رسیدن به یک توافق میانه و مرضی الطرفین بودند.
به عبارت دیگر نفی کلی گزینه مذاکره و توافق با ایران، موضع جمهوریخواهان را در موضوع هسته ای ایران از یک رویکرد "واقع گرایانه" که دولت اوباما در پیش گرفته بود دورتر و دورتر کرد و به یک رویکرد "ایده آلی غیر قابل حصول" نزدیک کرد.
اگر جمهوریخواهان نسخه ای عملی برای مذاکرات هسته ای با ایران در قالب گروه 1+5  داشتند و سیاست آنها به طور کلی مخالفت با مذاکره نبود، امروز شاید نتیجه بهتری حاصل می کردند.مخالفت مطلق با مذاکرات بدون ارایه گزینه های جایگزین "قابل اجرا" موضع و منطق دولت اوباما را در مقابل جمهوریخواهان تقویت کرد و طبیعی است که نمایندگان دموکرات در کنگره در یک رقابت  که حالت نزاع و نبرد حزبی به خود بگیرد، هم حزبی خود در کاخ سفید را تنها نخواهند گذاشت.
اشتباه مضاعف دیگر جمهوریخواهان در این زمینه تبدیل کردن مساله توافق هسته ای با ایران به "توپ" میدان رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا و "پاسکاری" این توپ میان نامزدهای پرشمار شان (17 نامزد) است. تبدیل کردن یک موضوع مهم مرتبط با سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا به مساله ای جناحی و تبلیغاتی برای بهره برداری های سیاسی در آینده (انتخابات نوامبر 2016 ریاست جمهوری) خطرات خاص خود را به همراه دارد که شکست در مصاف با حزب رقیب (دموکرات) در کنگره یکی از این خطرات است.
نکته دیگری که می توان درباره شکست سیاسی سنگین حزب جمهوریخواه و لابی حامی اسراییل در کنگره یادآور شد این واقعیت است که فضای سیاسی در آمریکا شاهد تغییراتی جدی بوده است. رویداد سه شنبه (17 شهریور 1394 ) در کنگره آمریکا نشان می دهد لابی حامی اسراییل در آمریکا به شدت تضعیف شده است.
در حالی که پیشتر لابی های حامی اسراییل در مقام مقایسه بین دو حزب اصلی آمریکا روابط نزدیک تری با حزب دموکرات داشتند اما رای بالای سناتورها و نمایندگان دموکرات کنگره به گزینه توافق هسته ای با ایران بر خلاف نظر و دیدگاه لابی اسراییل حاکی است که این لابی بیش از گذشته تضعیف شده است و با وجودی که سابقه درازمدتی در همکاری و نزدیکی به حزب دموکرات و هم پوشانی مواضع با حزب جمهوریخواه به عنوان حزب دارای اکثریت در کنگره داشته است، اماحتی نتوانست توافق هسته ای را به هزینه استفاده از حق وتوی اوباما مشروط کند و این شکستی بزرگ برای لابیست های اسراییل در کنگره محسوب می شود.
نتیجه اینکه رای مثبت 42 سناتور به توافق هسته ای حتی فراتر از انتظار های اولیه بود و دلیل این شکست سیاسی سنگین تغییر فضا و واقعیت های سیاسی در آمریکا و اشتباهات فاحش استراتژیک و تاکتیکی حزب جمهوریخواه است.
حزب جمهوریخواه به عنوان حزب دارای اکثریت در کنگره نتوانست سازماندهی خوبی داشته باشد تا هزینه های سیاسی توافق هسته ای برای رییس جمهور آمریکا را به حداکثر خود برساند و اوباما با کسب حمایت 42 سناتور بدون کمترین هزینه سیاسی پیروز این میدان نبرد سیاسی شد.
 
آغاز پرواز جنگنده های فرانسه در آسمان سوریه / آمریکا: فرود هواپیماهای نظامی روسیه در زادگاه بشار اسد 
پروازهای شناسایی فرانسه از روز سه شنبه با هدف کسب اطلاعات از پایگاه های داعش و بررسی اوضاع در سوریه صورت گرفت.
وزارت دفاع فرانسه از انجام اولین پروازهای شناسایی نیروی هوایی این کشور در آسمان سوریه خبر داد.
به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، پروازهای شناسایی فرانسه با استفاده از هواپیمای جنگنده رافائل صورت گرفت. این جنگنده ها در خلیج فارس مستقر هستند و از این منطقه برای پرواز شناسایی در سوریه پرواز کرده اند.
این پروازها برای کسب اطلاعات از مراکز داعش در سوریه و حمله علیه آن انجام می شود.
فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه دوشنبه اعلام کرده بود: فرانسه پروازهای شناسایی خود را با هدف آغاز بمباران هوایی پایگاه های داعش در  سوریه در آینده انجام می دهد.

آغاز پرواز هواپیماهای فرانسه در آسمان سوریه

فرانسه تاکنون تنها در حملات هوایی علیه داعش در عراق شرکت کرده بود. هم اکنون ائتلافی از کشورهای غربی و عربی به علاوه استرالیا  مراکز داعش در سوریه و عراق را مورد هدف حملات هوایی قرار می دهند.
مسولان فرانسوی پیش از این از قدرت گرفتن دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه در نتیجه حملات هوایی پاریس علیه داعش هراس داشتند.

یکی از مسوولین وزارت دفاع فرانسه بیان کرد: پروازهای شناسایی روز سه شنبه با هدف کسب اطلاعات از پایگاه های داعش و بررسی اوضاع در سوریه صورت گرفت.
وی تاکید کرد: "عملیات مشابه آن در روزهای آینده نیز آغاز  خواهد شد."

هواپیمای باری روسیه در فرودگاهی در استان لاذقیه سوریه در حال تخلیه محموله های انسان دوستانه

آغاز پرواز جنگنده های فرانسه در آسمان سوریه / آمریکا: فرود هواپیماهای نظامی روسیه در زادگاه بشار اسد
آمریکا: فرود هواپیماهای نظامی روسیه در سوریه

مقامات امریکایی در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه از فرود 3 هواپیمای نظامی در سوریه خبر دادند.

به گزارش عصر ایران، این هواپپماها زمانی در سوریه فرود آمدند که روز به روز نگرانی های واشنگتن از گسترش نقش نظامی روسیه در سوریه افزایش می یابد.

قبل از این برخی از مخالفان دولت سوریه مدعی مشارکت ارتش روسیه در جنگ داخلی سوریه شده بودند اما این موضوع تاکنون از سوی منابع رسمی تایید نشده است.
مقامات آمریکایی که خواهان عدم ذکر نام شان شدند، بیان کردند: دو فروند از هواپیماهای روسی باری "آنتونوف 124 کوندور" بودند اما هواپیمای سوم، مخصوص نقل و انتقال افراد است.
یکی از مقامات آمریکایی گفت: این هواپیماها در فرودگاه استان لاذقیه (زادگاه بشار اسد رئیس جمهور سوریه) در شمال غرب سوریه به زمین نشستند.

به گفته وی روس ها در این منطقه ساختمان های موقتی ایجاد کرده اند که می توان صدها نفر را در آنها جای داد و این نشان می دهد که این منطقه به نوعی پایگاه هوایی پیشرفته تبدیل شده است.
وی همچنین تاکید کرد:" اطلاعاتی از وجود سلاح روسی در پایگاه هوایی در دست نیست."
کاخ سفید پیش از این در روز سه شنبه هشدار داد که تجمع نظامی روسیه در سوریه می تواند زمینه برخورد آنها با جنگنده های آمریکا را فراهم کند.
در حال حاضر ائتلاف نظامی با عضویت شماری از کشورهای عربی و غربی به رهبری آمریکا مراکز داعش در عراق و سوریه را مورد هدف قرار می دهند. هدف گیری مراکز داعش در سوریه بدون هماهنگی با دولت دمشق انجام می شود.
" جان کری" وزیر خارجه آمریکا روز شنبه در تماس تلفنی با "سرگئی لاوروف" همتای روسی  خود، زمینه های نگرانی ایالات متحده آمریکا در مورد گسترش وجود نظامی روس ها در سوریه را به اطلاع وی رساند.وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه تاکید کرده بود که روسیه هیچگاه از حمایت نظام دولت سوریه با اسلحه و آموزش های نظامی وحشت نداشته است." ماریا زاکارووا" سخنگوی وزارت خارجه گفت: لاوروف در تماس تلفنی با جان کری تاکید کرده بود که طرف روسی هیچ گاه از دراختیار قراردادن تجهیزات نظامی به سوریه در جهت مبارزه با تروریسم بیم نداشته است.
حامیان توافق هسته ای ایران به 42 سناتور رسید/ جمهوریخواهان حتی نمی توانند طرح رد توافق را مطرح کنند 
  
این میزان آرا تضمین کننده عدم توانایی کنگره برای سنگ اندازی در مسیر اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با ایران است.با اعلام حمایت 4 سناتور دموکرات دیگر از توافق هسته ای با ایران، شمار سناتورهایی که از توافق هسته ای با ایران حمایت می کنند به 42 نفر رسید.

به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز سناتورها "ریچارد بلومنتال"، " گری پیترز" ، "ران وایدن" و " ماریا کنتوِل"روز سه شنبه و همزمان با گشایش کنگره آمریکا پس از یک ماه تعطیلات تابستانی با صدور بیانیه های جداگانه از توافق هسته ای با ایران حمایت کردند.
روز سه شنبه همچنین " جو مانچین" سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیایی غربی با توافق هسته ای اعلام مخالفت کرد. حمایت 42 سناتور از توافق هسته ای به این معنا است که جمهوریخواهان مخالف توافق هسته ای در سنا قادر نخواهند بود 60 رای لازم برای رد توافق هسته ای را کسب کنند.

تنها 4 سناتور دموکرات با توافق هسته ای مخالفت کرده اند. "رابرت منندز"، "چاک شامر" ، "بنجامین کاردین"و "جو مانچین" به ترتیب تقدم زمانی در دو ماه گذشته با توافق هسته ای با ایران اعلام مخالفت کرده اند.این میزان حمایت دموکرات های کنگره از اوباما تضمین کننده عدم توانایی جمهوریخواهان کنگره برای سنگ اندازی در مسیر اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) با ایران است.دموکرات ها در حالی از این توافق اعلام حمایت کردند که طبق اعلام قبلی برخی چهره های متنفذ جمهوریخواهان ، آنها قرار است روز چهارشنبه در واشنگتن گرد هم آیند و علیه تصویب توافق هسته ای در کنگره سخنرانی کنند.
دونالد ترامپ نامزد پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری در اردوگاه جمهوریخواهان پیشنهاد این گردهمایی را مطرح کرده است و برخی چهره های جمهوریخواه از جمله سارا پیلن فرماندار سابق آلاسکا ، تد کروز و مارکو روبیو سناتورها و نامزدهای انتخابات جمهوریخواه نیز اعلام کرده اند در این گردهمایی که در نزدیکی کنگره برگزار خواهد شد شرکت کرده و سخنرانی خواهند کرد.
هرید رید رهبر اقلیت دموکرات سنا پیشتر تهدید به " فیلی باستر" کرده بود. فیلی باستر تاکتیکی سیاسی در کنگره آمریکا برای به تاخیر انداختن رای گیری درباره طرح ها و لوایحی است که بر سر آن اختلافات جدی بین دو حزب عمده آمریکا وجود دارد. این تاکتیک از طریق اقداماتی چون سخنرانی های طولانی و ارایه پیشنهاد های متمم از سوی نمایندگان مخالف رای گیری به اجرا در می آید و نتیجه آن تاخیر در رای گیری و سپری شدن مدت زمان قانونی آن است.
سناتور هری رید رهبر اقلیت دموکرات سنا روز سه شنبه و در نخستین روز گشایش رسمی کنگره 

حمایت 41 سناتور دموکرات از توافق هسته ای با ایران
رای 42 سناتور به توافق هسته ای موضع کاخ سفید را در برابرجمهوریخواهان مخالف توافق تقویت می کند. اوباما بارها تهدید کرده بود در صورت رد لایحه برجام در کنگره او این مصوبه را وتو خواهد کرد. از منظر قانونی با حمایت 41 سناتور از توافق هسته ای جمهوریخواهان قادر به رد توافق (کسب 60 رای سنا) نخواهند بود و ضرورتی به استفاده از وتوی اوباما نخواهد بود. بیشتر سناتورهای دموکراتی که از توافق هسته ای اعلام حمایت کرده اند ، توافق هسته ای را نه توافقی ایده آل بلکه بهترین گزینه ممکن دانسته اند. آنها در بیانیه های خود تاکید کرده اند اگر با این توافق موافقت نکنند ایالات متحده آمریکا در میان متحدان خود در گروه 1+5 منزوی خواهد شد.
آغاز عملیات نظامی روسیه برای حمایت از دولت دمشق
چند منبع آگاه ادعا کردند روسیه با ورود تجهیزات نظامی و شماری از نظامیان خود به خاک سوریه عملیات نظامی برای حمایت از دولت این کشور آغاز کرده است.
به گزارش مشرق به نقل از رویترز، نیروهای نظامی روسیه عملیات نظامی خود را در خاک سوریه در حمایت از نیروهای دولتی بشار اسد آغاز کردند. به گفته منابع آگاه در لبنان نیروهای روسی در خاک سوریه تعدادشان هنوز زیاد نیست ولی به نظر می رسد عملیات نظامی روسیه تداوم داشته باشد و تعداد نیروهای بیشتری به خاک سوریه اعزام شوند.

در همین حال مقامات آمریکایی ادعا می کنند روسیه طی روزهای گذشته دو دستگاه تانک و چند هواپیمای نظامی به سوریه اعزام کرده است و قصد دارد شماری از نظامیان خود را در سوریه به کار گیرد.

به گفته این مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، هنوز ماندن دائمی نیروهای روسی در خاک سوریه مشخص نیست ولی چیزی که معلوم شده این است که روسیه می خواهد یک سری عملیات هوایی در شهر لاذقیه انجام دهد.

این تصمیم از سوی روسیه بعد از آن گرفته شده که نیروهای بشار اسد در شهر لاذقیه در مقابله با تروریست های داعش با مشکلاتی روبرو شدند. طبق گزارش ها جنگ در سوریه تا کنون باعث کشته شدن ۲۵۰ هزار نفر و آوارگی میلیون ها سوری شده است.

با این حال دمشق حضور نظامی روسیه در خاکش را انکار کرده است. در عین حال مقامات این کشور حضور کارشناسان نظامی روسی را تایید می کنند .مقامات آمریکایی به همراه کشورهای اروپایی در سخنرانی های متعدد خود بارها از حضور نظامی روسیه در خاک سوریه ابراز نگرانی کرده اند.

منبع: مهر
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد