پاسخ کویت به نامه ایران در خصوص «العبدلی»
دادستانی کویت رسما اعلام کرد که 26 متهم در رابطه با این پرونده متهم هستند که 25 نفر آنها کویتی و یک تن دیگر ایرانی است. تمامی متهمان فعلا بازداشت هستند ومدت بازداشت آنها مشخص نیست .«خالد سلیمان الجارالله» قائم مقام وزارت خارجه کویت دوشنبه) با «علی رضا عنایتی» سفیر ایران در کویت دیدار کرد.
به گزارش شفاف به نقل از «کونا» قائممقام وزیر خارجه کویت امروز ضمن دیدار با «علیرضا عنایتی» سفیر ایران، جوابیه کویت در پاسخ به نامه ایران در خصوص موضوع گروهک «العبدلی» را تحویل وی داد.
«خالد سلیمان الجارالله» قائم مقام وزارت خارجه کویت دوشنبه) با «علی رضا عنایتی» سفیر ایران در کویت دیدار کرد.
وی در این دیدار پاسخ کویت به یادداشت سفارت ایران درباره گروهک «العبدلی» را تحویل عنایتی داده است.
خبرگزاری دولتی کویت «کونا» گزارش داد که این پاسخ کویت حاوی مواضع این کشور در خصوص این موضوع است.
بر اساس این گزارش، ضاری عجران العجران معاون وزیر خارجه کویت و مساعد الذویخ معاون وزیر خارجه در امور آسیا نیز در این دیدار حضو داشتند.
بیست و دوم مردادماه امسال کویت اعلام کرد یک گروهک را به همراه مقادیر زیادی اسلحه و مهمات را در منطقه «العبدلی» این کشور بازداشت کرده و از آن زمان موج اتهامات علیه ایران و حزبالله در این رابطه آغاز شد و برخی مقامات کویتی و رسانههای این کشور مدعی شدند گروهک مذکور با ایران و حزبالله ارتباط داشتهاند.
دادستانی کویت رسما اعلام کرد که 26 متهم در رابطه با این پرونده متهم هستند که 25 نفر آنها کویتی و یک تن دیگر ایرانی است. تمامی متهمان فعلا بازداشت هستند ومدت بازداشت آنها مشخص نیست .
بازداشت یک تیم به همراه ضبط مقادیر زیادی اسلحه و مهمات به دستاویز دیگری برای دامن زدن به اظهارات ضدایرانی بویژه در رسانههای کویتی و سعودی تبدیل شده است.
یک مقام دولتی کویت (که نامش فاش نشده) اخیرا مدعی شد که دو تن از دیپلماتهای سفارت ایران در این کشور با یک تیم بازداشت شده (که به گروهک العبدلی معروف شد) به همراه مقادیر زیادی اسلحه تعامل داشتهاند.
«حسین امیرعبداللهیان» معاون عربی و آفریقایی وزرات امور خارجه نیز اتهامات مطرح شده در کویت علیه ایران را « کاملا بی اساس» خواند و گفت: اگر مشکلی در کویت وجود دارد هیچ ارتباطی با تهران ندارد.
معاون وزیر امور خارجه این اتهامات را رد کرد گفت: مخالفان روابط حسنه دو کشور در ورای این تحرکات غیر سازنده قرار دارند آن هم در شرایطی که تهران فقط به امنیت منطقه و کشور دوست و برادر کویت می اندیشد.
اردوغان: اگر ایران و روسیه نبودند بشار اسد 24 ساعته سرنگون می شد
"بارها در مورد این مساله و عدم امکان ادامه حمایت های شان از حکومت بشار اسد سخن گفتم. از آنان خواستم دست از حمایت از وی بردارند تا بشار اسد در ظرف 24 ساعت سرنگون شود"
اردوغان بر نقش اساسی دو کشور ایران و روسیه در پایداری دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه تاکید کرد.
به گزارش
عصر ایران، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در مصاحبه با شبکه سی ان ان آمریکا در مورد حمایت کشورهای ایران و روسیه از دولت سوریه گفت: "بارها در مورد این مساله با دوستان مان سخن گفتم، کارهایی وجود دارد که روسیه باید آنها را انجام دهد، کارهایی نیز وجود دارد که ایران باید آن ها را انجام دهد، در حالی که هر دوی آنها از دولت سوریه حمایت می کنند."
رئیس جمهور ترکیه افزود:" باید بگویم من ناراحت هستم که این دو با سلاح و پول از دولت سوریه حمایت می کنند، همچنین تلاش می کنند از شر شورشی ها خلاص شوند اما آیا داعش در حال حاضر با دولت سوریه همدست نیست؟ "
اردوغان افزود: "چرا ایران و روسیه خود را مدیون بشار اسد می دانند ؟ در حالی که ما با کشوری روبه رو هستیم که از هم پاشیده و ملت آن نابود شدند . بارها از آنان خواستم دست از حمایت های خود بردارند."
اردوغان در پایان تاکید کرد: "بارها در مورد این مساله و عدم امکان ادامه حمایت های شان از حکومت بشار اسد سخن گفتم. از آنان خواستم دست از حمایت از وی بردارند تا بشار اسد در ظرف 24 ساعت سرنگون شود."
گردهمایی جمهوریخواهان در واشنگتن علیه توافق با ایران
سارا پیلن مذاکره با حکومت ایران را از اساس اشتباه خواند و نوشت: هر چند واشنگتن مسافت بسیار دوری است اما او برای اعتراض به این توافق احمقانه که اوباما به ارمغان آورده است در این گردهمایی شرکت می کند.
جمهوریخواهان مخالف توافق هسته ای قصد دارند روز چهارشنبه در واشنگتن در یک گردهمایی علیه توافق هسته ای ، از کنگره بخواهند جلوی تصویب این توافق را بگیرد.
به گزارش
عصر ایران به نقل از وب سایت "ورلد نت دیلی" دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوریخواه به همراه " تد کروز" سناتور جمهوریخواه و یکی دیگر از نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام کردند روز چهارشنبه به واشنگتن می روند تا در این گردهمایی علیه توافق هسته ای ایران شرکت کنند.این گردهمایی در شرایطی ترتیب داده شده است که در هفته گذشته با حمایت های به عمل آمده از توافق هسته ای از سوی اعضای دموکرات کنگره مساله حق وتوی اوباما تضمین شده و چشم انداز کسب 60 رای از سوی جمهوریخواهان برای رد "برجام" (برنامه جامع اقدام مشترک) در سنای آمریکا تیره و تار گشته است و از این رو هری رید رهبر اقلیت دموکرات سنا در سخنانی اعلام کرده است حزب جمهوریخواه بهتر است از تلاش خود برای رد توافق هسته ای دست بکشد.
ابتکار این فراخوان جمهوریخواهان با دونالد ترامپ میلیاردر و نامزد پیشتاز انتخاباتی حزب جمهوریخواه بوده است. او اعلام کرد می خواهد روز چهارشنبه با شعار" توافق هسته ای با ایران را متوقف کنید" به واشنگتن برود تا از کنگره بخواهد این توافق را رد کند.پس از او تد کروز دیگر نامزد جمهوریخواه که روابط خوبی با ترامپ دارد نیز به این فراخوان پیوست و سارا پیلن فرماندار سابق جمهوریخواه آلاسکا و عضو متنفذ جنبش "تی پارتی" در صفحه فیسبوک خود اعلام کرد روز چهارشنبه در واشنگتن خواهد بود.
تد کروز (سمت راست تصویر) و دونالد ترامپ نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
پیلن ایران را دارای یک "حکومت شیطانی" توصیف کرد و مذاکره با آن را از اساس اشتباه خواند و نوشت: هر چند واشنگتن مسافت بسیار دوری است اما او برای اعتراض به این توافق احمقانه که اوباما به ارمغان آورده است در این گردهمایی شرکت می کند.
جمهوریخواهان مخالف توافق در شرایطی در واشنگتن گردهم می آیند که از امروز (سه شنبه) تعطیلات تابستانی یک ماهه کنگره به سر رسیده و کنگره آمریکا کار خود را آغاز خواهد کرد.مهم ترین دستور کار پیش روی کنگره بررسی توافق هسته ای ایران در قالب "طرح بازبینی توافق هسته ای با ایران" است که سه ماه پیش به تصویب کنگره و امضای رییس جمهور آمریکا رسیده است. کنگره تا 17 سپتامبر(26 شهریور) فرصت دارد تا درباره توافق هسته ای با ایران نظر دهد.
اعلام موافقت های اخیر اعضای دموکرات کنگره ، موضع کاخ سفید را در برابر جمهوریخواهان مخالف توافق در کنگره تقویت کرده است.
هراس ازتوافق مسکو-تهران-دمشق
روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: اگر روسها واقعاً هواپیماهای جنگنده خود را در سوریه مستقر کرده و پایگاه جدید در این کشور بنا کرده باشند تلآویو باید با روشی کاملاً متفاوت با آن مقابله کند بهویژه اگر به این هواپیماها، سامانههای موشکی ضدهوایی روسیه نیز اضافه شود.
گروه بینالملل مشرق - روزنامه السفیر لبنان در مقالهای به قلم حلمی موسی سردبیر این روزنامه و کارشناس مسائل داخلی رژیم صهیونیستی نوشت که اسرائیل به تلاشهای روسیه برای بازگشت قدرتمندانه به عرصه خاورمیانه با نگرانی نگاه میکند، تلاشهایی که مسکو این بار از طریق فروش برخی تجهیزات و تسلیحات پیشرفته آن را دنبال میکند.
نگرانیهای صهیونیستها دیگر منحصر به تجهیز ایران و سوریه از طریق روسیه به سامانههای دفاعی نیست، بلکه ابعاد این ترس و وحشت گستردهتر شده و اقدام ایران و روسیه به تجهیز سوریه سلاحهای هجومی را نیز دربرگرفته است. اخیراً برخی اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه روسیه قصد دارد سلاحهای پیشرفته را به سوریه بفروشد، همچنین مسکو احتمالا توافقی را با ایران به امضا می رساند تا جنگندههای پیشرفته سوخوی 30 را که از بهترین جنگدههای دنیا به شمار میرود، به ایران بدهد.
رسانههای خبری در این راستا به نقل از سورنا ستاری مشاور رئیسجمهور ایران در امور علمی و فناوری در جریان مشارکت وی در نمایشگاه هوایی در مسکو اعلام کردند که تهران بررسیها با روسیه در مورد امکان خرید هواپیمای جنگی پیشرفته سوخوی 30 را دنبال می کند. این جنگنده تنها در اختیار کشورهای محدودی قرار دارد. سورنا تأکید کرد که مطالب مطرح شده در این رابطه صحیح است و دولت ایران بررسیهای لازم را با مقامات رسمی روسیه در این رابطه آغاز کرده است.
منابع مطبوعاتی رژیم صهیونیستی گزارش میدهند که اگر ایران بتواند به این هواپیمای پیشرفته دسترسی پیدا کند، تحول خطرناکی برای اسرائیل به وقوع پیوسته است، چرا که این هواپیمای دفاعی و هجومی توانمندی بالایی در مقابله با حملات هوایی خارجی دارد. بر اساس گزارشهای منتشر شده ارزش هر هواپیمای جنگنده از این نوع بین 30 تا 50 میلیون دلار است، هواپیماهایی که سرعتی مافوق صوت داشته و میتواند مسافت 3000 کیلومتر را بدون نیاز به سوختگیری طی کند. (این میزان از مسیر رفتوبرگشت هوایی ایران به سرزمینهای اشغالی بیشتر است) این هواپیما همچنین میتواند موشکهای پیشرفته را حمل کرده و توپ با کالیبر 30 میلیمتر دارد.
رژیم صهیونیستی تلاش گستردهای برای جلوگیری از فروش سامانه موشکی اس 300 روسیه به ایران انجام داد و از تمامی نفوذ خود در آمریکا و اروپا در این راستا استفاده کرد. قطعا اقداماتی که تل آویو برای ممانعت مسکو از فروش سامانههای دفاعی به تهران انجام داده، قابل مقایسه با اقدامات این رژیم برای جلوگیری از فروش تسلیحات هجومی نظیر این هواپیمای جنگنده به ایران نخواهد بود
عوامل مختص به روابط ایران و روسیه به شکلی ملموستر در مناسبات سوریه و روسیه نیز دیده می شود. عاموس هارئیل خبرنگار نظامی روزنامه صهیونیستی هاآرتص با اشاره به مطالب منتشرشده در طول هفته گذشته مینویسد که این تحولات نشان میدهد روسیه کمکهای نظامی خود به دولت بشار اسد رئیسجمهور سوریه را تا حد زیادی تقویت کرده است. وی میافزاید که کار به جایی رسیده که حتی احتمال استفاده از کادر نیروی هوایی و جنگندههای روسی در درگیریهای سوریه نیز می رود. انتقادات آمریکا نیز در این رابطه بسیار سست است و از مواضع کلامی فراتر نمیرود.
مارئیل در این راستا مطالب روزنامه نیویورک تایمز در زمینه اعزام هیئت جدیدی از کارشناسان روس به سوریه را مورد توجه قرار داده که تأکید کرده است روسیه آمادگی حضور 1000 مشاور نظامی خود در منطقه لاذقیه را دارد. این موضوع نشان میدهد که این کشور به دنبال ایجاد پایگاه هوایی در سواحل سوریه است. سایت دیلی بیست آمریکا در این راستا به نقل از معارضان سوری از تجهیز سوریه به خودروهای زرهی جدید و همچنین نظامیان مشارکت کننده در درگیری ها از سوی روسیه خبر داده است. روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز خبر حضور هواپیماهای جنگی روسیه در سوریه و مشارکت آن ها در مبارزات را مطرح کرد.
ارزیابی اطلاعاتی منتشر شده از سوی روزنامه صهیونیستی هاآرتص نشان میدهد که اسرائیل با تحولات جدید به این صورت تعامل میکند که روسیه و ایران مصمم به تضمین بقای دولت سوریه هستند. این گزارش معتقد است که در دولت مذکور وسایل نظامی بیشتر برای نیروهای سوریه اعزام کنند و اطلاعات مورد نیاز را در اختیار آنها قرار میدهند تا بتوانند در برابر گروههای مسلح مبارزه نمایند.
به نوشته هارئیل نکته جدید در این موضوع این است که دو دولت مذکور در گذشته به صورت انفرادی به سوریه کمک میکردند، اما از زمان امضای توافق هستهای در وین بین ایران و شش کشور صنعتی در آغاز ژولای گذشته شاخصهای بیشتری مبنی بر باز شدن کانالهای جدید ارتباطی بین مسکو و تهران به وجود آمده است. تردد مقامهای نظامی میان دو طرف بخشی از این راهبرد برای هماهنگی های جدید بین دو طرف است.هارئیل مدعی است که حمله نظامی آمریکا بر ضد داعش در عراق و سوریه به صورت غیرمستقیم به بشار اسد، کمک کرده است، چرا که دشمنان اساسی وی را تضعیف کرده و باعث شده این گروه بخش مهمی از وقت خود را به جای حمله به دولت بشار اسد برای دفاع از خود بپردازد.
به نظر میرسد در شرایطی که آمریکاییها اقدامی برای براندازی بشار اسد انجام نمیدهد و روسیه و ایران نیز حمایت از وی را افزایش دادهاند، احتمال پیروزی وی در تثبیت خطوط دفاعی اش با وجود خسارتهایی که با آن مواجه شده، افزایش پیدا میکند.هارئیل در پایان مدعی شد که اسرائیل از سالها پیش براندازی دولت بشار اسد را نمیخواست، چرا که تلاش داشت اوضاع به صورت کنونی باقی بماند و در عین حال دولت اسد تضعیف شده و تنها بر بخش کوچکی از سوریه که کمتر از نیمی از مساحت کنونی آن است، تسلط داشته باشد، اما تحولات جدید باعث تشویق این رویدادها از سوی اسرائیل نمی شود.
اگر روس ها واقعاً هواپیماهای جنگی خود را در سوریه مستقر کرده و پایگاه جدید در این کشور بنا کرده باشند، تل آویو میبایست با روشی کاملاً متفاوت با آن مقابله کند، به ویژه اگر به این هواپیماها، سامانههای موشکی ضدهوایی روسیه نیز اضافه شود. به بهانه دیدار افغانستان و ژاپن؛
تحلیلگران افغانستانی، در آستانه دیدار تیمهای فوتبال ژاپن و افغانستان در تهران تأکید میکنند که پرداختن رسانههای ایران به پاسداری مدافعان افغانستانی حرم حضرت زینب(س)، باعث تغییر نگاه بسیاری از مردم ایران درباره مهاجران افغانستانی شده است.
گروه بینالملل مشرق- سالهای سال است که چند میلیون مهاجر از افغانستان به علت مشکلاتی که در این کشور مانند جنگهای داخلی، جنگ با ارتش سرخ و ناامنیهایی که طالبان ایجاد کرده، به ایران پناه آوردند و این موجب نوعی همگونی میان فرهنگهای دو کشور شده است. به علت اشتراکات مذهبی و فرهنگی که دو کشور با هم دارند و همینطور رفت و آمدهایی که وجود داشته، مردم افغانستان خودشان را خیلی نزدیک به ایران میبینند.
دیدار تیمهای ملی فوتبال ژاپن و افغانستان ساعت 17 روز سهشنبه 17 شهریور به جای اینکه در کشور میزبان یعنی افغانستان انجام شود، قرار است در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شود. "خانعلی هدایت" مسئول ورزش مهاجران افغان در تهران در این خصوص به خبرنگار مشرق میگوید: "دلیل برگزاری این مسابقه در ایران این است که در افغانستان شرایط برقراری چنین مسابقهای را نداریم. شرایط امنیتی افغانستان اجازه این کار را به ما نمیدهد. در نتیجه به فکر افتادیم که این مسابقه را در کشور همسایه و همزبان خود یعنی ایران برگزار کنیم. همچنین تعداد زیادی از مهاجران افغان در ایران وجود دارند و استقبال خوبی هم از برگزاری مسابقه فوتبال ملیشان در این کشور خواهند کرد. ما ایران را به این دلیل انتخاب کردیم که در گذشته از حضور تیم کشورمان در ایران، استقبال خیلی خوبی شده است."
چند ماه پیش زمانی که تیمهای ملی المپیک ایران و افغانستان در تهران مقابل هم قرار گرفتند، نزدیک به 80 هزار هوادار افغان به ورزشگاه آزادی آمدند تا تیم کشورشان را تشویق کنند. این رقابت نهایتاً به پیروزی شش بر صفر تیم ملی امید ایران انجامید.
مهاجران افغان در ایران همچنین کمک زیادی به پیشبرد ورزش حرفهای در کشورشان میکنند. بهار هر سال، رقابتی با عنوان جام عدالت برگزار میشود و مهاجران از بیشتر شهرهای ایران، تیم معرفی میکنند. خانعلی هدایت میگوید: "در زمان انجام این رقابتها از سرمربی تیم ملی افغانستان هم برای استعدادیابی و انتخاب بازیکن برای تیم ملی دعوت به عمل میآید. در آخرین رقابتهای صورت گرفته، هفت بازیکن برای تیم ملی افغانستان انتخاب شدند."
البته متأسفانه به علت باری که مهاجرت تعداد زیاد اتباع افغان در ابتدا به ایران تحمیل کرد، اصطکاکهایی میان برخی اتباع دو کشور به وجود آمد.
سید حبیب حسینی، خبرنگار خبرگزاری صدای افغان به خبرنگار مشرق گفت: "پرداختن رسانههای ایران به پاسداری مدافعان افغانستانی حرم حضرت زینب(س)، باعث تغییر نگاه بسیاری از مردم ایران درباره مهاجران افغانستانی شده است. مشکل ما این است که نه مردم ایران از اهمیت افغانستان در روابط دوجانبه و منطقه اطلاع دارند و نه مردم افغانستان از اهمیت ایران اطلاع چندانی دارند و دشمن، همیشه از این بیاطلاعی استفاده کرده است."
فرماندهان شهید تیپ فاطمیون
در کنار سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
"روحالله راجی" فعال فرهنگی-اجتماعی مهاجران افغان در ایران نیز در این خصوص میگوید: "بعضی رسانههایی که مغرض بودند و فعالیتهای نژادپرستانه انجام میدادند، باعث این اتفاقات شدند. این در حالی است که الآن رسانههایی هستند که اتفاقاً در زمینه همگرایی دو ملت کار میکنند. تا جایی که دو برنامه پربیننده "خندوانه" و "ماهعسل" هر کدام یک برنامه را به بحث مهاجران افغان اختصاص دادند."
البته ناگفته نماند، دلخوریهایی هم شاید میان مردم و مهاجران باشد، که کسی هم منکر آنها نیست. مثلاً مهاجرانی بودهاند که سالها در ایران زندگی کردهاند، اما بعد از این همه سال، به دلایلی مجبور شدند به افغانستان برگردند و همین افراد اتفاقاً الآن بیشترین انتقادات و دشمنیها را نسبت به ایران دارند.
راجی درباره دلیل این دشمنیها میگوید: "دلیل دشمنیها، گزارشهای برخی از همان رسانههای مغرضی است که قبلاً هم اشاره کردم. فکر میکنم یک عده از روی دخالت یا از روی نفهمی این کارها را میکنند. متأسفانه از آن طرف هم، تعدادی از مهاجران ما، یا ندانسته و یا از روی غرض و مرض، توسط کشورهایی که نمیخواهند روابط دو کشور با هم خوب باشد، اجیر میشوند و ممکن است کارهایی بکنند که دودش در چشم همه مهاجران برود. بالأخره نمیتوان گفت که همه مهاجران در ایران یک زندگی کاملاً سالم را دارند."
روحالله راجی معتقد است به مهاجران افغان میتوان به صورت کلان هم نگاه کرد. وی در این خصوص به دستور مقام معظم رهبری اشاره میکند و میگوید: "لازم است بگوییم که به برکت و لطف مقام معظم رهبری، دستور داده شد که "هیچ کودک افغانستانی، حتی مهاجرینی که بهصورت غیرقانونی و بیمدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل بازبمانند و همه آنها باید در مدارس ایرانی ثبتنام شوند". ایشان فراتر از بحث مهاجران، بر سر همه کشورهای اسلامی لطف و منت بیکران دارند. برای شیعیان افغانستان و افرادی مانند ما هم مایه افتخار است که داریم در ایران زندگی میکنیم."
دو ملت ایران و افغانستان همواره روابط خوبی با هم داشتهاند اما در این میان دشمنان هر از چندگاهی از فرصتهای بوجود آمده برای خدشهدار کردن این روابط به نفع خود استفاده کردهاند این وظیفه رسانهای دو کشور است که نگذارند دشمن از نقاط ضعف برای ضربه زدن به دو ملت استفاده کند.