سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

آگهی افتتاح سفارت نمادین به نام ایران در اسرائیل! +عکس

روز گذشته (دوشنبه) نصب بیلبوردی در شهر «تل‌آویو»، مرکز سیاسی رژیم صهیونیستی، خبر از افتتاح سفارت ایران در این کشور در آینده نزدیک داد.
به‌گزارش آنا، شبکه خبری «العربیه» گزارش کرد که در این بیلبورد که به زبان عبری نوشته شده است، علاوه بر نمایش پرچم ایران و رژیم صهیونیستی، آمده است: «به‌زودی در این مکان سفارت ایران در اسرائیل افتتاح می‌شود. برای اطلاع بیشتر با شماره زیر تماس بگیرد.»
براساس این گزارش، پیشتر نیز رسانه‌های خبری منطقه اعلام کرده بودند که عده‌ای از فعالان اسرائیلی سفارتخانه‌ای نمادین برای ایران در تل‌آویو افتتاح کرده‌اند.


روزنامه اسرائیلی «ها آرتص» ژوئیه گذشته در نسخه انگلیسی خود تصویر برخی از هنرمندان و فعالان اسرائیلی را منتشر کرده بود که پرچم ایران را در دست داشتند. آن‌ها به این روزنامه گفته بودند که قصد افتتاح سفارتی برای ایران در اسرائیل دارند.
این روزنامه اسرائیلی مدعی شده است هدف از این اقدام، نزدیک کردن روابط ایران با رژیم صهیونیستی است.
به گزارش آنا، این تلاش در حالی صورت می‌گیرد که تهران رژیم صهیونیستی را به عنوان دولتی مشروع به رسمیت نمی‌شناسد و این رژیم را اشغالگر می‌داند؛ بنابراین خواستار برقراری هیچ نوع رابطه‌ای با اسرائیل نیست. همچنین هر گونه سفر اتباع ایرانی به سرزمین‌های اشغالی ممنوع است و گذرنامه ایرانی برای چنین سفری اعتبار ندارد.
با این حال شماری از فعالان اسرائیلی گفته‌اند که «سفارتخانه‌ای نمادین» برای ایران برپا خواهند کرد و در آن آثار هنرمندان ایرانی را به نمایش خواهند گذاشت. این سفارتخانه مکانی برای میزبانی از اسرائیلی‌ها و ارائه غذاهای ایرانی نیز خواهد بود.
آن‌ها گفته‌اند که پرچم‌های رسمی ایران را در مکان‌های مختلفی از اسرائیل برافراشته خواهند کرد. بر اساس قوانین رژیم صهیونیستی این اقدام ممنوع است.

ایران در رسانه‌های آلترناتیو؛
روسیه یا باید نوع ارتقاء یافته این سامانه را به ایران بفروشد و یا از این قرارداد چشم‌پوشی کرده و سامانه اس-‌400 را به این کشور بدهد. این مساله هم به لحاظ نظامی قابل قبول است و هم می‌تواند نوعی عذرخواهی از جانب کرملین محسوب شود.

گروه جنگ نرم مشرق- اخبار ایران و تحلیل‌های پیرامون آن به طور مستمر در رسانه‌های جایگزین که مخالف رسانه‌های جریان اصلی (Main Stream) غرب هستند منعکس می‌شود. این رسانه‌ها به اطلاعات و تفاسیر متفاوتی می‌پردازند که در رسانه‌های جریان اصلی پیدا نمی‌شود.

***روسیه باید در تحویل موشک‌های پدافند هوایی به ایران عجله کند

پایگاه راشا اینسایدر می‌نویسد: اغلب این مساله فراموش می‌شود که همان کاری که فرانسه در قبال قرارداد تحویل ناوجنگی میسترال به روسیه انجام داد، مسکو در قبال تحویل سامانه پدافند هوایی اس‌-300 به تهران انجام داد. فرانسه و مسکو هر دو از انجام تعهداتشان سرباز زدند. ممکن است برخی بگویند که روسیه فقط داشت به قطعنامه‌های شورای امنیت عمل می‌کرد، اما پاسخ این افراد این است که روسیه اشتباه بزرگی مرتکب شد که اجازه داد که چنین قطعنامه‌هایی تصویب شوند. نخست، روسیه باید این لکه ننگ را از اعتبار خود به عنوان یک هم‌پیمان قابل اعتماد بزداید. هیچ‌راهی وجود ندارد که ایرانی‌ها فراموش کنند که روس‌ها چه کاری انجام دادند. دوم، با توجه به تهدیدات دائمی کنگره آمریکا، ایران به شدت به این سامانه پدافندی نیاز دارد. درست است که ایرانی‌ها ادعا می‌کنند که سامانه پدافندی مشابه‌ای را ساخته‌اند، اما این سامانه هنوز مورد آزمایش قرار نگرفته است و مشخص نیست که چه تعداد از آن تولید شده است. ایران کشور بزرگی است که اهداف جذابی برای نیروهای متخاصم دارد. سوم، حالا زمان آن رسیده است که روسیه رابطه بهتری با ایران برقرار نماید و چهره قابل اعتمادی از خود به نمایش گذارد. برداشته شدن تحریمهای ایران می‌تواند فرصتهای تجاری عالی برای شرکتهای روسی ایجاد نماید.

سرانجام، باید به این نکته توجه کرد که سامانه اس-300 در حال قدیمی شدن است و آمریکا و رژیم صهیونیستی به اسرار این سامانه دست پیدا کرده‌اند. روسیه یا باید نوع ارتقاء یافته این سامانه را به ایران بفروشد و یا از این قرارداد چشم‌پوشی کرده و سامانه اس-‌400 را به این کشور بدهد. این مساله هم به لحاظ نظامی قابل قبول است و هم می‌تواند نوعی عذرخواهی از جانب کرملین محسوب شود.

کارشناس نظامی آیپک عاشق گروهک منافقین و اسلام‌هراسی جمهوری‌خواهان است

پایگاه لابلاگ می‌نویسد: کمیته روابط عمومی آمریکا-اسرائیل (آیپک) بیش از 20 میلیون دلار را برای برهم زدن توافق هسته‌ای دولت اوباما با ایران در نظر گرفته است. اما این بدان معنا نیست که اقدامات آنها به صورت ملایم انجام می‌شود. یکی ار چالشهای اصلی آیپک این است که چهره‌های نظامی بازنشسته‌ معروفی را پیدا کند که مخالف توافق هسته‌ای باشند. در حالی‌که تعداد زیادی از چهره‌های سرشناس نظامی در آمریکا از توافق هسته‌ای غرب با ایران حمایت کرده‌اند، آیپک مجبور است به سراغ کارشناسان دسته سوم یا چهارمی برود که مخالف توافق هسته‌ای هستند. روز پنج‌شنبه بنیاد شهروندان طرفدار ایران عاری از فناوری هسته‌ای که تحت حمایت مالی آیپک می‌باشد سومین تبلیغ تلویزیونی خود را پخش کرد و برای اولین بار تلاش کرد تا از نظرات دیوید دپوتلا ژنرال بازنشسته ارتش برای مخالفت با توافق هسته‌ای با ایران استفاده نماید. دپوتلا بارها در مناسبت‌های مختلف از گروهک منافقین که تا سال 2012 جزء فهرست سازمان‌های تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا بود حمایت کرده است. در ماه آوریل دپوتلا با امضای نامه‌ای خطاب به کمیته فرعی روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در زمینه تروریسم، عدم‌تکثیر و تجارت از دعوت مریم رجوی سرکرده این گروهک تروریستی برای سخنرانی در این مجلس طرفداری کرد. این ژنرال بازنشسته بارها از قابلیتهای اطلاعاتی این گروهک تجلیل کرده است. باید در نظر داشت که گروهک منافقین گذشته سوال‌برانگیزی در خصوص اطلاعات مطرح شده درباره برنامه هسته‌ای ایران دارد. در ماه فوریه، یک رسانه جناح‌ راستی در آمریکا ادعایی از جانب این گروهک تروریستی درباره تاسیسات مخفی هسته‌ای ایران منتشر کرد. که بعداً مشخص شد که واقعیت نداشته است. بزرگترین کودتای این گروهک در سال 2002 درباره تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم در نطنز رخ داد. در حقیقت بنیاد شهروندان طرفدار ایران عاری از توانمندی هسته‌ای از بدو تاسیس بسیار به نظرات این گروهک رجوع کرده است. اما تحسین قابلیتهای اطلاعاتی گروهک تروریستی منافقین تنها اشتباه دپوتلا در سیاست خارجی نمی‌باشد. وی در ماه آوریل با امضای نامه‌ای از نامه سرگشاده‌ای که تام کاتن خطاب به رهبری ایران نوشته بود حمایت کرد. اما مطرح شدن چهره‌هایی نظیر دپوتلا در آیپک در حالی رخ می‌دهد که سناتورهای دموکرات بسیاری و همچنین کارشناسان بازنشسته نظامی و منع‌تکثیر از توافق هسته‌ای با ایران حمایت کرده‌اند.

تهدید ایران

سخت‌ترین تهدید علیه صلح جهانی، کیست؟

پایگاه تام‌دیسپچ در مقاله‌ای به قلم نوام چامسکی می‌نویسد: در سراسر دنیا امیدواری و خوش‌بینی درباره توافق هسته‌ای به دست آمده با ایران وجود دارد. تمامی کشورهای دنیا نیز ظاهراً با این ارزیابی موافقند که توافق جامع هسته‌ای تمامی مسیرهای ایران برای دستیابی به تسلیحات اتمی را مسدود می‌سازد. با این حال، استثناهایی برای این اشتیاق کلی وجود دارد: آمریکا و نزدیکترین هم‌پیمانان منطقه‌ای آن یعنی رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی. نتیجه این مساله این است که شرکت‌های آمریکایی نمی‌‌توانند به همراه همتایان اروپایی خود وارد بازار ایران شوند. بخش‌های مهم قدرت در آمریکا همچنان ایران را به عنوان بزرگترین تهدید برای دنیا می‌دانند. حتی حامیان توافق در آمریکا محتاطانه با این مسأله برخورد می‌کنند.

مخالفان توافق این ادعا را مطرح می‌کنند که این توافق چندان قوی نیست. برخی از حامیان توافق نیز با این نظر موافقند و می‌گویند که اگر قرار است که این توافق معنا پیدا کند، تمامی منطقه خاورمیانه باید از وجود تسلیحات کشتار جمعی پاک شود. البته رژیم صهیونیستی به همراه هند و پاکستان جزء سه قدرت هسته‌ای در منطقه به حساب می‌‌آیند. برنامه هسته‌ای این کشورها توسط سازمان ملل مورد حمایت قرار گرفته است و از بین آنها رژیم صهیونیستی حتی معاهده منع تکثیر را نیز امضا نکرده است. خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته‌ای می‌تواند راهی درست برای رفع نگرانی‌ها درباره ادعاهای مطرح شده درباره تهدید ایران باشد. توافق هسته‌ای فعلی بیش از هر جایی دیگر در آمریکا در معرض خطر قرار دارد، جاییکه که گروهی می‌خواهند این توافق را با ادعای حمایت از رژیم صهیونیسی برهم زنند. این اولین باری نیست که فرصتها برای خاتمه بخشیدن به ادعاهای مطرح شده درباره تهدید ایران توسط واشنگتن از دست می‌رود. این مساله باعث می‌شود که این سوال در ذهن مطرح شود که واقعاً موضوع چیست. برای پرداختن به این موضوع، بهتر است یک‌سری فرضیات و سوالاتی که هیچگاه مطرح نمی‌شوند را مورد بررسی قرار داد. یکی از این فرضیات این است که ایران بزرگترین تهدید برای صلح دنیاست. سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا ایران نوعی تهدید محسوب می‌شود؟ و چرا رژیم صهیونیستی و عربستان از تهدید ایران می‌ترسند؟ ایران هر تهدیدی به غیر از تهدید هسته‌ای می‌تواند داشته باشد. سال‌ها پیش آژانس اطلاعاتی آمریکا خطاب به کنگره نوشت که هزینه‌های نظامی ایران نسبت به استانداردهای منطقه بسیار کمتر است و دکترین نظامی این کشور دفاعی است. جامعه اطلاعاتی آمریکا همچنین گزارش داد که هیچ‌گونه مدرکی دال بر اینکه ایران به دنبال دستیابی به تسلیحات اتمی است وجود ندارد. مطمئناً، صهیونیست‌ها از حرف‌های آیت‌الله خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور اسبق مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی باید از صحنه روزگار پاک شود می‌ترسند. معنای این حرف‌ها این است که ایران به دنبال تغییر رژیم در سرزمین‌های اشغالی است. اما این حرف‌ها در مقایسه با اقدامات و سخنان صریح مقامات آمریکایی و رژیم صهیونیستی برای تغییر حکومت ایران قابل‌ مقایسه نیست. یک نمونه از اقدامات آمریکا برای تغییر حکومت در ایران به سال 1953 بر‌می‌گردد که سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس دولت منتخب ایران را سرنگون کرده و شاه را به قدرت بازگردانیدند. آمریکا به قهرمان تغییر حکومت در دنیا معروف است و رژیم صهیونیستی نیز دست کمی از واشنگتن ندارد.

هیچ تحلیل‌گری به این مساله معتقد نیست که ایران می‌خواهد به تسلیحات اتمی دست یابد و یا از آن استفاده کند. با این حال، این دغدغه وجود دارد که این نوع تسلیحات نه از طریق ایران بلکه از طریق پاکستان به عنوان هم‌پیمان آمریکا در اختیار گروه‌های جهادی قرار گیرد. دغدغه دیگر درباره تهدید ایران به حمایت این کشور از تروریسم برمی‌گردد. این حمایت اساساً به حمایت ایران از حزب‌الله و حماس مربوط می‌باشد. هر دو این جنبش‌ها با هدف مقاومت در برابر خشونت رژیم صهیونیستی شکل‌ گرفتنددغدغه دیگری که درباره ایران مطرح می‌شود بی‌ثباتی است که این کشور بوجود می‌آورد. این نقش ایران در ایجاد بی‌ثباتی به عنوان مثال به کمک‌های ایران به کردهای عراق برای دفاع از خودشان در برابر تهاجم داعش اشاره می‌کند. اما تمامی این مسائل به معنای ایجاد ثبات می‌باشد. برخی دیگر از واشنگتن به خاطر مذاکره با ایران با سابقه بدش در بحث حقوق بشر عصبانی هستند. این افراد از دولت آمریکا می‌خواهند تا با عربستان و رژیم صهیونیستی هم‌‌پیمان شود و بدون توجه به نقض آشکار حقوق بشر توسط این کشورها، از آنها بخواهد رفتار درست را به ایران نشان دهند. شاید این توصیه با توجه به سابقه حقوق بشری رژیم مورد حمایت آمریکا در سراسر جهان چیز عجیبی نباشد. شاید به یاد آوردن این نکته مفید باشد که از سال 1953 تا کنون، آمریکا هر روز به مردم ایران آسیب رساند‌ است. اندکی پس از سرنگونی رژیم شاه در سال 1979 در ایران، واشنگتن فوراً شروع به حمایت از صدام حسین کرد. صدام آن چنان دوست با ارزشی برای آمریکا بود که امتیازاتی به اندازه رژیم صهیونیستی دریافت می‌کرد. پس از پایان جنگ نیز آمریکا به حمایت خود از صدام حسین به عنوان دشمن ایران ادامه داد. در سالهای آخر نیز دشمنی با ایران به شکل خرابکاری، شهید کردن دانشمندان هسته‌ای ایران و جنگ سایبری با این کشور ادامه داشته‌ است. با توجه به گزارشات جامعه اطلاعاتی آمریکا مبنی بر اینکه ایران هیچ‌گونه تهدید نظامی ندارد و برنامه هسته‌ای این کشور بخشی از راهبرد بازدارندگی آن محسوب می‌شود، پس چه کسی درباره بازدارندگی ایران نگران است؟ پاسخ واضح است: دولت‌های خودسری که در منطقه وحشی‌گری می‌کنند و نمی‌خواهند که مانعی بر سر راه خشونت‌های آنها وجود داشته باشد.

عراق با "شکارچی شب" به‌جنگ‌داعش می‌رود

وزارت دفاع عراق از امضای ۳۶ قرارداد جدید تسلیحاتی با روسیه از جمله بالگردهای هجومی "شکارچی شب" در راستای تامین نیازهای خود برای مبارزه با تروریسم خبر داد.به‌ گزارش مشرق، شبکه تلویزیونی المنار خبر داد، خالد العبیدی وزیر دفاع عراق در نشستی گفت: وزارت دفاع عراق اخیرا در راستای بازنگری در قراردادهای مختلف توانست ۱۶ قرارداد به ارزش ۳ میلیارد و ۴۲۴ میلیون دلار را لغو کند. لغو این قراردادها به دلایل مختلف صورت گرفت؛ از جمله وجود شک و تردید در خصوص فساد مالی در بسته شدن آنها. بخشی از این قراردادها نیز در سایه محدودیت منابع مالی کشور نیاز ارتش نبود و بخشی دیگر از قراردادها نیز مشکلات حقوقی داشت.
وی درعین حال افزود: وزارت دفاع عراق با لغو این قراردادها توانست مبلغ یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از کل مبلغ صرفه‌جویی را برای امضای ۳۶ قرارداد جدید استفاده کند که همه آن‌ها در راستای ادامه تامین نیازها برای نبرد با نیروهای تروریستی است.
العبیدی گفت: با این‌کار، حدود ۲ میلیارد دلار نیز درسایه شرایط دشوار اقتصادی به خزانه دولت سرازیر شد.
در همین حال، پایگاه روسی اسپوتنیک نوشت: یک فروند هواپیمای ترابری از نوع "آن - ۱۲۴" محموله جدیدی از بالگردهای هجومی روسی از نوع "می – ۳۵م" و "می – ۲۸ ان" معروف به "شکارچی شب" را به عراق منتقل کرده است.این پایگاه افزود: براساس برنامه تحویل بالگردهای جنگی به عراق، ۴ فروند بالگرد هجومی از نوع "می – ۳۵م" و ۴ فروند دیگر از "می – ۲۸ ان" با تجهیزات کامل و سیستم‌های دید در شب تحویل بغداد شد.براساس قرادادهای امضا شده، بغداد تا سال ۲۰۱۶ میلادی ۴۳ بالگرد هجومی از جمله ۲۴ بالگرد از نوغع "می – ۳۵م" و ۱۹ بالگرد از نوع "می – ۲۸ ان" دریافت خواهد کرد.ارتش عراق تاکنون ۱۶ بالگرد از نوع "می – ۳۵م" و ۱۱ بالگرد از نوع "می – ۲۸ ان" تحویل گرفته است.
درآمد داعش از کجاست؟
تحلیل‌گران این موارد را منابع مالی داعش طی سال‌های آتی می‌دانند: اخاذی و گرفتن مالیات از مردم مناطق تحت کنترل،‌ فروش غیرقانونی نفت، باج گیری، غارت حساب‌های بانک‌های شهرهای اشغال شده و حالا فروش عتیقه‌جات به بازار بین‌المللی سیری ناپذیر هم اضافه شده است.
وقتی که هفته گذشته شبه نظامیان خلافت خودخوانده داعش یک باستان شناس سوری را به این دلیل که مکان تصوری آنها از عتیقه‌جات مدفون در شهر پالمیرا را نگفت، سربریدند، روشن شد که فروش عتیقه‌جات و آثار باستانی چگونه به یکی از مهمترین منابع درآمدی این گروه تبدیل شده است. 
به گزارش ایسنا، به گزارش سایت تحلیلی کریستین سانیس مانیتور، تحلیل‌گران معتقدند، این گروه تروریستی که بیش از یک سوم عراق و سوریه را اشغال کرده، در پول و ثروت غوطه‌ور است.
تحلیل‌گران این موارد را منابع مالی داعش طی سال‌های آتی می‌دانند: اخاذی و گرفتن مالیات از مردم مناطق تحت کنترل،‌ فروش غیرقانونی نفت، باج گیری، غارت حساب‌های بانک‌های شهرهای اشغال شده و حالا فروش عتیقه‌جات به بازار بین‌المللی سیری ناپذیر هم اضافه شده است.
این در حالی است که زمانی که سال گذشته باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا استراتژی خود را برای نابودی داعش اعلام کرد، یکی از پنج نقطه مبارزه با این گروه تمرکز بر درآمد و منابع مالی داعش بود.
اما قتل خالد الاسد، باستان شناس موج جدید گرایش بازارهای غیرقانونی عتیقه را نشان می‌دهد که داعش هر روز به منابع مالی خود اضافه کرده و فشارهایی را که به هر نحوی به راه‌های مختلف درآمدش وارد می‌شود، جبران می‌کند.
با این حال تحلیل‌گران معتقدند شرایط مالی داعش با توجه به این منابع در طولانی مدت چندان خوب هم نخواهد ماند.
تخریب تاسیسات مورد استفاده داعش برای استخراج نفت در حملات هوایی و همچنین کاهش قیمت جهانی نفت به طور قطع درآمد این گروه تروریستی را کاهش داده و تداوم نابودی سکوهای نفتی، تکیه این گروه بر درآمدهای نفتی را به شدت کاهش می‌دهد.
از آن طرف با گذشت چند سال از ظهور داعش درآمدهایی که این گروه می‌تواند از باجگیری داشته باشد قطع می‌شود. با گستردگی بیکاری در مناطق تحت کنترل داعش حتی با وجود زور و اجبار هم دیگر نمی‌توان مانند گذشته بر درآمد حاصل از مالیات حساب کرد.
تمام این‌ها نشان می‌دهند که این گروه با فعالیتی هدفمند و سازمان یافته به دنبال تامین منابع مالی آتی خود است اما با پایان عتیقه‌جات پالمیرا، نمرود و ... داعش چه راه دیگری برای کسب درآمد خود می‌یابد؟
ایران و چین ساخت نیروگاه‌های جدید هسته‌ای را بررسی کردند
رییس سازمان انرژی اتمی در دیدار با همتای چینی خود بر اهمیت پرداختن به زمینه‌های اجرایی و عملیاتی شدن برجام و گسترش همکاری‌ها در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای تاکید کرد. به گزارش ایسنا، علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران عصر روز چهارشنبه با شو جادا، همتای چینی خود دیدار و گفت‌وگو کرد. دو طرف در این دیدار بر همکاری دوجانبه در زمینه استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تاکید کردند. در این دیدار که در محل ساختمان سازمان انرژی اتمی چین انجام شد، دو طرف با برشمردن اهمیت پرداختن به زمینه‌های اجرایی و عملیاتی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، توسعه همکاری‌ها میان دو کشور به ویژه تولید و ساخت نیروگاه‌های جدید توسط چین را بررسی کردند. بر اساس این گزارش، دو طرف هم‌چنین اعلام کردند نیروگاه‌های جدید با توان 100 مگاوات با هزینه‌های مقرون به صرفه از ویژگی‌های قابل قبولی برخوردار است که توانایی تولید برق برای حوزه‌های محدود، تولید بخار صنعتی و هم‌چنین شیرین کردن آب را داراست. 

آن‌ها هم‌چنین تاکید کردند که ساخت این نیروگاه‌ها در کنار نیروگاه‌های عظیم یک هزار مگاواتی می‌تواند مجموع کاملی از نیازهای کشور به برق هسته‌ای را پوشش دهد. شو جادا، رییس سازمان انرژی اتمی چین نیز در این ملاقات بر اهمیت تصویب برجام توسط ایران و کشورهای گروه 1+5 به عنوان زمینه‌ای برای فضای بیش‌تر جهت همکاری‌ها تاکید کرد. رییسان سازمان انرژی اتمی ایران و چین در پایان این دیدار هم‌چنین خاطرنشان کردند که در ادامه سفر هیات ایرانی به پکن، زمینه‌های لازم جهت فراهم شدن همکاری‌های از سوی کارشناسان دو طرف مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد. علی‌اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران صبح روز چهارشنبه در راس یک هیات عالی‌رتبه از مسوولان و مقامات فنی سازمان انرژی اتمی وارد پکن - پایتخت چین - شد و قرار است در این سفر سه روزه علاوه بر بازدید از مراکز هسته‌ای چین، دیدارهایی نیز با دست‌اندرکاران و مقامات این کشور در حوزه هسته‌ای انجام دهد.  ملاقات با مسوولان و مقامات شرکت‌ ملی اتمی چین (CNNC) و (CIAE) و بازدید از موسسات و مراکز انرژی اتمی این کشور شامل مرکز تحقیقات و طراحی اژدرهای زرد (فن‌آوری جدید)، شرکت مهندسی قدرت هسته‌ای، مرکز راکتور تحقیقات آب سنگین و سازمان تحقیقات پیشرفته راکتور چین از دیگر برنامه‌های سفر صالحی عنوان شده است. رییس سازمان انرژی اتمی کشورمان هم‌چنین قرار است عصر روز پنج‌شنبه با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین دیدار داشته باشد.

جنگ بیانیه ها در کنگره آمریکا؛ آیا توافق هسته ای رای می آورد؟

بسیاری از نماینده ها و سناتورهای دموکرات موافق توافق هسته ای به دلیل رای دهندگان و حامیان مالی یهودی در ایالت هایشان مجبورند برای توجیه موکلان خود بیانیه های بلندی بدهند و بگویند به چه دلیلی به این توافق رای مثبت می دهند.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی به بیانیه های بلند نمایندگان کنگره همزمان با اعلام مواضع آنها درباره توافق هسته ای با ایران پرداخته است.جدال کلمات در کنگره امریکا؛ آیا توافق هسته ای رای می آورد؟

به گزارش عصر ایران این روزنامه با اشاره به مواضع برخی سناتورها و نمایندگان کنگره در هفته گذشته در حمایت از توافق هسته ای با ایران به محتوای بیانیه های طولانی و بلند آنها در توجیه اقدام شان برای موافقت با توافق هسته ای توجه نشان داده است.

این روزنامه می نویسد:" با صدور بیانیه ای در حدود هزار کلمه در یکشنبه گذشته هری رید رهبر اقلیت دموکرات سنا طولانی ترین بیانیه خود در سال میلادی اخیر را صادر کرد و حمایت خود از توافق هسته ای ایران را آشکار نمود.

اما بیانیه چارلز شومر سناتور دموکرات مخالف توافق هسته ای بلند تر بود و او با صدور بیانیه ای 1600 کلمه ای مخالفت خود با توافق را اعلام کرد، اما هیچ کدام از این دو بیانیه به بیانیه مفصل 5200 کلمه ای جمعه گذشته " جرولد ندلر" نماینده دموکرات نیویورک در اعلام حمایت از توافق هسته ای ایران نمی رسد.

برای بسیاری از اعضای حراف کنگره هم این بیانیه های بلند بالا و مفصل و طولانی حاکی از تلاش دموکرات ها برای تشریح و توجیه یک فرایند تصمیم گیری دردناک (درباره توافق هسته ای با ایران) است. این بیانیه های بلند بالا و طولانی برای اعلام حمایت از توافقی است که خود یک  متن طولانی و مفصل با جزییات فنی بسیار است که توسط کارشناسان هسته ای جهانی تنظیم شده است.

وال استریت ژورنال در ادامه می نویسد بسیاری از نماینده ها و سناتورهای دموکرات موافق توافق هسته ای در ایالت هایی چون نیویورک، نیوجرسی و کانکتیکت به دلیل رای دهندگان عمده یهودی در ایالت هایشان مجبورند برای توجیه رای دهندگان حامی یهودی شان بیانیه های بلندی بدهند و بگویند به چه دلیلی به این توافق رای مثبت می دهند. آنها به رای و حمایت مالی جامعه یهودیان نیاز دارند.

مخالفان توافق اما می گویند موافقان (دموکرات) توافق از کلمات استفاده می کنند تا رای خود را به توافق توجیه کنند. جو بایدن قرار است در هفته آینده دیداری با گروهی از رهبران جامعه یهودیان آمریکا درباره توافق هسته ای با ایران در فلوریدا داشته باشد. این دیدار از سوی خانم " دبی وسرمن شولتز" نماینده دموکرات ایالت فلوریدا ترتیب داده شده است که او خود هنوز رای نهایی خود را درباره موافقت یا مخالفت با توافق هسته ای اعلام نکرده است.

هیچ نماینده و سناتور جمهوریخواهی تا کنون از این توافق اعلام حمایت نکرده است. باب کورکر رییس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا می گوید رای مثبت به توافق هسته ای برای دموکرات ها بسیار سخت است چرا که به ادعای او این توافقی ناقص است. کورکر خود از مخالفان توافق است و با صدور بیانیه ای 900 کلمه ای مخالفت خودبا توافق را اعلام کرده است.

برخی نماینده ها و سناتور های دموکرات نیز که هنوز تصمیم نگرفته اند می گویند تصمیم گیری آنها منوط به روشن شدن تکلیف برخی کاستی های این توافق است.

سناتور کریس مورفی دموکرات از ایالت کنتاکی با نوشتن یک بیانیه 900 کلمه ای که بلند ترین بیانیه در طول تاریخ سناتوری اوست از توافق هسته ای با ایران اعلام حمایت کرد. اما او در بیانیه خود تاکید کرد می خواهد به موکلان خود دلیل رای مثبت خود را تشریح کند چون نظر سنجی ها نشان می دهد آنها درباره توافق هسته ای با ایران دو نظر مختلف و متفاوت دارند. او در بیانیه تاکید کرده  از نظر او  جنبه هایی از این توافق رضایت بخش نیست اما  در عین حال  هیچ گزینه جایگزین دیگری برای این توافق وجود ندارد.

سناتور مورفی در بیانیه خود می نویسد هر سناتور و نماینده کنگره باید شخصا درباره این توافق تصمیم گیری کند و نظرات دیگر نمایندگان نباید روی رای آنها تاثیر بگذارد.

خانم سناتور پتی موری از واشنگتن روز سه شنبه در نهایت به عنوان بیست و نهمین سناتور دموکرات  با صدور بیانیه ای از توافق اعلام حمایت کرد. او پس از اعلام حمایت خود گفت پس از بی خوابی های بسیار وفکر کردن و مشورت گرفتن از افراد بسیار در نهایت متقاعد شدم به این توافق رای مثبت دهم . او افزود  اگر لازم باشد به خاطر محفوظ ماندن حق وتوی اوباما هم رای مثبت خواهد داد.تا کنون تنها دو سناتور دموکرات با توافق اعلام مخالفت کرده اند. چارلز شومر سناتور دموکرات ایالت نیویورک و باب منندز سناتور دموکرات ایالت نیوجرسی.اوباما بسیار امیدوار است از میان 15 سناتور دموکرات باقی مانده که هنوز رای و نظر خود را اعلام نکرده اند 5 سناتور موافقت خود را با توافق اعلام کنند. او تنها رای و نظر 5 سناتور دموکرات دیگر را برای کسب 34 رای سنا به منظور حفظ برتری حق وتوی خود نیاز دارد. او همچنین به حمایت 146 نماینده دموکرات در مجلس نمایندگان هم نیاز دارد.با این حال دولت اوباما امیدوار است جمهوریخواهان نتوانند 60 رای لازم را به منظور رد توافق در نخستین رای گیری خود در سنا داشته باشند . در این صورت نیاز به استفاده از حق وتو هم نخواهد بود. رای گیری درباره توافق هسته ای با ایران تا 17 سپتامبر (26 شهریور) انجام خواهد شد.

19 سال بعد از انفجار ضدآمریکایی روی داد
وی دو هفته پیش در فرودگاه بیروت دستگیر و سپس با استفاده از یک فروند هواپیمای اختصاصی به عربستان سعودی منتقل شده است.
رهبر "حزب الله حجاز" در لبنان دستگیر و به عربستان سعودی منتقل شده است.به گزارش عصرایران، روزنامه سعودی الشرق الاوسط چاپ لندن این خبر را منتشر کرده است. از نظر عربستان سعودی و آمریکا، "احمد المغسل" رهبر "حزب الله حجاز" مظنون اصلی انفجارهای 1996 شهر الخبر در شرق این کشور است.
 در انفجار الخبر، برج های محل اقامت نظامیان آمریکایی در شهر الخبر عربستان سعودی مورد هدف قرار گرفت و 19 نظامی آمریکایی کشته و 500 نظامی دیگر زخمی شدند. عربستان سعودی می گوید او را بعد از فرار 19 ساله دستگیر کرده است. احمد المغسل شهروند عربستان سعودی است.
 
عربستان سعودی: دستگیری رهبر حزب الله حجاز 19 سال بعد از انفجار ضدآمریکایی
 
به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، احمد المغسل دو هفته پیش در فرودگاه بیروت دستگیر و سپس با استفاده از یک فروند هواپیمای اختصاصی به عربستان سعودی منتقل شد.او از 19 سال قبل تاکنون تحت تعقیب نیروهای امنیتی عربستان سعودی و آمریکایی بود. یک دادگاه آمریکایی هم قبل از این وی را به برنامه ریزی انفجار الخبر متهم کرده بود. مقامات سعودی هنوز به طور رسمی در این باره اظهار نظر نکرده اند.

عربستان سعودی: دستگیری رهبر حزب الله حجاز 19 سال بعد از انفجار ضدآمریکایی
 
گروه حزب الله حجاز نیز دستگیری این فرد را تایید کرده و مسولیت این اقدام را متوجه دولت عربستان سعودی و حزب المستقبل لبنان کرده است.  
آمریکا و عربستان سعودی قبل از این ایران را به برنامه ریزی و اجرای انفجار الخبر متهم کرده بودند اما تهران بارها این اتهام را رد کرده بود.  
در سال 2006 نیز یک قاضی دادگاه فدرال آمریکا، ایران را به پرداخت 254 میلیون دلار آمریکا به خانواده های 17 نظامی آمریکایی کشته شده در انفجار الخبر محکوم کرد.  

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد