سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

گزارش یک ناهنجاری اجتماعی

در گفتگوی یک آسیب شناس اجتماعی با فردا عنوان شد؛

در ده سال اخیر سرقت کابل های برق تا سه برابر افزایش یافته و بارها اتفاق افتاده که یک سارق در اثر سقوط از ستون برق و یا برق گرفتگی فرصت درآمد پیدا نکرده و جان خود را از دست داده است.


سرویس اجتماعی فردا:
دزدی موارد بسیار زیادی دارد. دزدان از سرقت هیچ چیزی دریغ نمی کنند؛ از اشیاء قیمتی و پول گرفته تا آدم ها! از هر راهی استفاده می کنند تا به پول برسند. اخبار منتشر شده حاکی از آن است که سارقان حتی کابل های برق نصب شده در شهر را نیز می دزدند و با فروش آن پول به جیب می زنند. سرقتی که منجر می شود جان خودشان و افراد دیگر را به خطر بیاندازند. اما به دست آوردن پول به چه قیمتی؟ حتی به قیمت از دست دادن جان؟

مجید ابهری، پژوهشگر، رفتار‌شناس و آسیب‌شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار فردا می گوید: دزدی های نوین و عوارض خطرناک آنها از آنجا که بزهکاران در جهت افزایش درآمد خود همواره در صدد کشف روش ها و اختراع ابزار مختلف هستند. در کنار راهزنی های سایبری و دزدی های اینترنتی شاهد شکل های دیگری از سرقت هستیم که این جرایم نه تنها جان و سلامت سارق را به خطر انداخته و او را با خطر مرگ یا نقص عضو رو به رو می کند، زیان های مختلفی نیز به جامعه تحمیل می کند.

این آسیب شناسی اجتماعی ادامه می دهد: در ده سال اخیر سرقت کابل های برق تا سه برابر افزایش یافته و بارها اتفاق افتاده که یک سارق در اثر سقوط از ستون برق و یا برق گرفتگی فرصت درآمد پیدا نکرده و جان خود را از دست داده است. این در حالی است که قطع برق و تلفن ایجاد هزینه برای دولت و مردم، مزاحمت برای کاربران مسیر سرقت در جهت قطع برق یا تلفن در کنار عوارض خطرناک گفته شده همواره موجب زحمت کارگران زحمتکش اداره برق و مردم می گردد.
مجید ابهری با اعلام این موضوع که خریداران این نوع اقلام مشخص هستند، افزود: کسانی که کابل های مسی را می خرند باید تحت نظارت و کنترل قرار گیرند. چرا که اگر مال خرها وجود نداشته باشند، سارقین تشویق به ارتکاب جرم نمی شوند.

این رفتارشناس اظهار می دارد: سرقت دیگری که خطرناک تر از سرقت های سایبری و کابل برق می باشد، سرقت پیچ و مهره های ریل قطار است. اخیرا در بخشی از مسیر ریل های قطار راه آهن یک سارق با دزدیدن 600 پیچ و مهره، ریل قطار را به طول 125 متر رها و بازگذاشت. این حرکت یعنی خروج قطار از ریل و مرگ تعداد زیادی از هموطنان بی گناه و مجروح شدن برخی دیگر از آنان. این در حالی است که این تعداد پیچ و مهره ارزش مالی زیادی نداشته اما خسارتی که وارد می کند، بسیار فجیع و تاسف آور است.

به گفته مجید ابهری، مسئولین انتظامی و فرهنگی ضمن اطلاع رسانی و آموزش در جامعه با یادآوری خطرات، عوارض و آسیب های متعدد این گونه جرایم باید به مقابله با آن حرکت کنند. در ضمن مردم و شهروندان باید به عنوان اصلی ترین کاربران این گونه امکانات با نظارت و کنترل، با نهادهای انتظامی همراهی نمایند. چه بسا یکی از اقوام یا دوستان ما در آن قطار باشد و آسیب های وارده غیرقابل جبران گردد.
 
وی تصریح می کند: توجه به این نکته اساسی که در اختصاص جرم، خرید اموال مسروقه، اصلی ترین پشتوانه سارقین بوده است. بنابراین آموزش و اطلاع رسانی می تواند به عنوان ابزار پیشگیری مورد استفاده قرار گیرد.

ابهری عنوان می کند: سرقت پکیج و دستگاه های تهویه یکی دیگر از جرایم خطرناک است که چندی پیش یک سارق در شرق کشور هنگام دزدی، یک شبانه روز خشک شده و به علت برق گرفتگی جان خود را از دست داده بود که رهگذران تصور نمودند وی در حال تعمیر است و توجهی به او نداشتند. 

این پژوهشگر اجتماعی در رابطه با دلایل این گونه سرقت ها می گوید: از نگاه رفتارشناسی فقط نمی توان فقر علت اصلی این گونه کارها دانست. فاصله گرفتن از معیارهای اخلاقی و ارزش های دینی تغییر سبک زندگی و حرکت به طرف زیاده خواهی و مصرف گرایی اعتیاد به مواد مخدر اصلی ترین علل رفتاری بوده و بیکاری و ضعف مهارت عوامل تشدید کننده و محرک برای اینگونه جرائم می باشند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد