سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

نشریه العرب مدعی شد:
پیامدهای سیاسی توافق هسته ای ایران و غرب، برداشتهای مختلفی را از سناریوی های آتی ناشی از این توافق به وجود می‌آورد، سناریوهایی که امکان تاثیرگذاری در سایر پرونده های منطقه ای را فراهم می‌کند و شاید هم حاشیه فعالیتهای ایران را بیشتر کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تشکیل احتمالی کشورهای مشترک المنافع شیعه به رهبری ایران / اعراب برای مقابله با نفوذ ایران وارد عمل شوند

العرب مدعی شد: بارزترین پیامد توافق هسته ای تشکیل احتمالی کشورهای مشترک المنافع شیعه و تبدیل شدن ایران به کشوری محوری است.

به گزارش «انتخاب»، این روزنامه چاپ لندن آورده است: پیامدهای سیاسی توافق هسته ای ایران و غرب، برداشتهای مختلفی را از سناریوی های آتی ناشی از این توافق به وجود می‌آورد، سناریوهایی که امکان تاثیرگذاری در سایر پرونده های منطقه ای را فراهم می‌کند و شاید هم حاشیه فعالیتهای ایران را بیشتر کند.

توافق هسته ای به بقای ایران کمک کرد و این بارزترین نتیجه کوتاه مدت یا میان مدت، توافق هسته ای خواهد بود. پذیرش ایران به عنوان بخشی از نظام سیاسی و جغرافیایی منطقه، به مثابه پذیرش تشکیل کشورهای مشترک المنافع شیعه است، و این یکی از پیامدهای مستقیم توافق هسته ای است و شاید روندی پیش آید که ایران در مقابل کاهش نقش کشورهای عربی، به کشوری محوری تبدیل شود.

کشورهای عربی، همچنان آنگونه که باید و شاید، به صورت جمعی اقدام نمی‌کنند و هماهنگی ها بین آنها، در خصوص مسائل منطقه هیچ پیشرفتی نداشته است زیرا اولویت ها و منافع این کشورها، باهم تفاوت دارد، به گونه ای که بسیاری از پرونده ها که برای عرب ها مهم است، بین ایران و اسرائیل مشترک است، مانند پرونده فلسطین، نفوذ ایران در سوریه و لبنان و ارتباط با حماس. وارد کردن مجدد ایران در سامانه منطقه ای و بین المللی زمینه ترسیم نقشه ائتلاف های جدید را فراهم کرد، ائتلاف هایی که به منظور پیشگیری با هرگونه خطر احتمالی صورت می‌گیرد. در همین خصوص عربستان، مصر، امارات، کویت، اردن، بحرین، مغرب، سودان و پاکستان به تشکیل ائتلافی جدید روی آوردند و تلاش می‌شود ترکیه نیز به این ائتلاف ملحق شود.

العرب نوشت: برای مقابله با نفوذ ایران، در سطح بین المللی باید همزمان با تقویت روابط عربی متقابل و مشترک، نقشه ائتلاف های عربی خارجی توسعه یابد و تلاش شود، دیپلماسی نقشی مهم در استفاده از ابزارهای علمی، فرهنگی و رسانه برای حل اختلافهای عربی ایفا کند و فضای اعتماد بین کشورهای عربی به وجود آید تا این کشورها بتوانند همکاری سیاسی داشته باشند و خطرهای نظامی را دور کنند.
واکنش به بازگشایی سفارت انگلیس در تهران
"آمریکا از طریق بکار گیری تحریم ها در زمینه های مختلف قدرت مهار فعالیت های نظامی، تسلحیاتی و حمایت مالی ایران را دارد."
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد قصد ندارد سفارت خود را ایران بازگشایی کند. 
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری ها، "جان کربی" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به بازگشایی سفارت انگلیس در تهران گفت: ازسرگیری روابط دیپلماتیک، یک تصمیم حاکمیتی است که هر کشوری آن را اتخاذ می کند. در همین چارچوب، پادشاهی متحده (انگلیس) تصمیم گرفت سفارت خود را در تهران بازگشایی کند.        سفارت انگلیس در تهران بعد از 4 سال تعطیلی در روز یکشنبه گذشته با حضور فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس بازگشایی شد.

محل سفارت سابق آمریکا در تهران که هم اکنون به نمایشگاه ضدآمریکایی تبدیل شده است

وزارت خارجه آمریکا: ما قصد نداریم سفارت خود را در ایران بازگشایی کنیم
آمریکا در سال 1358 خورشیدی پس از حادثه تصرف سفارت آمریکا در تهران، روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کرد و از آن تاریخ تاکنون روابط رسمی دیپلماتیک میان دو کشور وجود ندارد. هم اکنون سفارت سوئیس در تهران و سفارت پاکستان در واشنگتن مسؤولیت حفاظت از منافع آمریکا و ایران را برعهده دارند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: تصمیم ها درباره افتتاح سفارتخانه ها، مسئله ای است که به خود کشورهایی که قصد آن را دارند مربوط است. این تصمیم ها، حاکمیتی است و ما باید به این تصمیم ها احترام بگذاریم.
جای کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا
وزارت خارجه آمریکا: ما قصد نداریم سفارت خود را در ایران بازگشایی کنیم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: درباره آمریکا، قصد نداریم سفارت خود را در تهران بازگشایی کنیم اما از دولت ایران می خواهیم که به ما ثابت کند به توافق انرژی هسته ای پایبند است. این مساله برای ما مهم است. این مقام ارشد دیپلماتیک آمریکا ادامه داد: ما از دیگر فعالیت های ایران که قصد دارند آنها را در منطقه اجرا کند از جمله حمایت از تروریسم غافل نمی شویم. ما از وسایل دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی برخوردار هستیم. آمریکا از طریق بکارگیری تحریم ها در زمینه های مختلف قدرت مهار فعالیت های نظامی، تسلحیاتی و حمایت مالی ایران را دارد.
گزارش فارین پالسی از حال و هوای این روزهای بازار تهران:
روزهای بهتری پیش روی اقتصاد کشورشان اس دولت ما حتی به وظیفه خودش عمل نکرده است.» منظور وی، نارضایتی گسترده از دولت محمود
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایرانیان امیدوارتر از همیشه هستند؛ روزهای بهتری در انتظار تهران است / اگر حافظ امروز زنده بود، می گفت: «از توافق هسته ای حمایت کنید»
فارین پالسی نوشت: هزاران مشتری در بازار بزرگ و قدیمی تهران رفت و آمد می کنند. موضوع اصلی صحبت های تاجران ثروتمند فرش و زنان خانه داری که بر سر قیمت پوشاک چانه می زنند، توافقنامه هسته ای است که به تازگی بین ایران و قدرت های جهان موسوم به گروه پنج به علاوه یک امضا شده است.

به گزارش «انتخاب»، مهدی پناهی، فروشنده ریش تراش برقی و سشوار است که مغازه ای بسیار کوچک در بازار تهران دارد. مغازه وی به قدری تنگ و کوچک است که به سختی از کنار شریکش عبور می کند تا به تقاضای مشتریان پاسخ دهد. وی گفت: « مشتریان کمتری نسبت به قبل به اینجا می آیند. مردم پول ندارند خرید کنند. به همین دلیل خریدهای خود را به تعویق می اندازند.»

با وجود این، توافقنامه هسته ای ایران باعث شده است پناهی امیدوار باشد تزریق نقدینگی به زودی موجب احیای اقتصاد ایران خواهد شد.

وی در این باره گفت: « تحریم ها اثر بدی روی کسب و کار گذاشته است. اگر تحریم ها لغو شود، به نفع آمریکا و اروپا هم خواهد بود. ایران بازار بزرگی است.»

پناهی تنها کسی نیست که به آثار احتمالی توافقنامه هسته ای بر اقتصاد ایران خوش بین است. این توافقنامه که در وین حاصل شد، باعث شده است بسیاری از مردم ایران باور داشته باشند که روزهای بهتری پیش روی اقتصاد کشورشان است؛ اقتصادی که مدت طولانی با معضل تورم شدید و آمار بالای بیکاری دست و پنجه نرم کرده است. نتایج یک نظرسنجی نشان می دهد 57 درصد مردم ایران از توافقنامه هسته ای حمایت می کنند، و 63 درصد به اشتباه باور دارند که این توافقنامه منجر به لغو نهایی همه تحریم هایی خواهد شد که آمریکا علیه ایران اعمال کرده است(منظور نویسنده تحریم های غیرهسته ای است)

تحریم های آمریکا و اروپا موجب افزایش قیمت همه چیز، حتی کالاهای اساسی شده است. تحریم ها عملاً انتقال پول را از طریق مجراهای عادی بانکی غیرممکن ساخته است. برای مثال دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل می کنند، به این خاطر که والدینشان دیگر قادر به ارسال پول برای پرداخت هزینه های زندگی و تحصیلشان در خارج از کشور نبودند، سرگردان شدند.

در جای دیگری از بازار بزرگ تهران، زنی بود که می خواست یک دوشاخه برق ساده بخرد. وی گفت: « آمده ام یک دوشاخه بخرم. قیمت چنین کالای کوچک و ساده ای یک دلار است.»

میزان تورم در ایران هم اکنون 14 درصد است و باعث می شود همه دستمزد طبقه متوسط تا پایان ماه تمام شود.

به گفته بازرگانان و کارشناسان اقتصادی ایران، تحریم ها به خاطر افزایش هزینه کالاهای وارداتی، باعث افزایش تورم می شود. برای مثال، تجار ایرانی هنوز می توانند قطعات یدکی صنعتی خریداری کنند، اما با انتقال وجوه از طریق دبی یا کشورهای دیگر، پول اضافی می پردازند. به گفته سعید لیلاز، اقتصاددان و استاد دانشگاه شهید بهشتی تهران، این اقدام باعث افزایش حدود ده درصد قیمت ها می شود.

ایرانی ها، تحریم ها را عامل فشار اقتصادی می دانند، اما بسیاری نیز در این کشور بخشی از تقصیر را بر گردن دولت می نهند، مانند یک زن خانه دار در بازار تهران که می گفت: « دولت ما حتی به وظیفه خودش عمل نکرده است.» منظور وی، نارضایتی گسترده از دولت محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق ایران بود که ایرانی ها وی را مسئول وضعیت اقتصادی کشور می دانند.

احمدی نژاد، رئیس جمهور سابق با استخدام کارکنان دولتی بیشتر، و افزایش دستمزدشان حمایت مردم را جلب کرد. وی برای جبران قطع یارانه ای که از مدت ها قبل به مواد غذایی و انرژی تخصیص داده شده بود، وجوه یارانه را به طور مستقیم در اختیار مردم قرار داد. اما پرداخت یارانه، ماهانه 400 میلیون دلار هزینه داشت و با توجه به اینکه به اشتغال زایی کمک نمی کرد، به شدت موجب تشدید تورم شد.

هزینه ها همچنان افزایش، و با توجه به تشدید تحریم ها، درآمدهای دولت کاهش یافت، و تهران برای جبران این کسری، شروع به چاپ اسکناس کرد. تورم در ایران در سال 2013 از مرز 40 درصد عبور کرد. در آن سال، طی دوره ای هشت روزه، ارزش واحد پول ایران، 60 درصد در برابر دلار کاهش یافت.

پس از پایان دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد و انتخاب حسن روحانی به سمت ریاست جمهوری در سال 2013، دولت رویکرد جدی برای مقابله با تورم اتخاذ کرد. دولت جدید هزینه ها را مهار کرد و به تدریج یارانه های مستقیم را کاهش داد. دولت روحانی، این ماه یارانه های شهروندان ثروتمند را کاهش داد - این تنها بخشی از کاهش های کلی است که ماهانه موجب پس انداز شدن حدود 30 میلیون دلار برای دولت خواهد شد.

کاهش یارانه ها در ماههای بعد نیز ادامه خواهد یافت. به موجب مفاد یکی از قوانین بودجه مجلس شورای اسلامی، دولت باید تا بهار سال 2016 پرداخت یارانه مستقیم به شش میلیون ایرانی را متوقف کند. همچنین اصلاحاتی که دولت اجرا کرده، مؤثر واقع شده است: تولید ناخالص داخلی کشور در آخرین سال فعالیت دولت احمدی نژاد هفت درصد کاهش یافت، در حالی که این شاخص هم اکنون سه درصد رشد کرده است.

با توجه به چشم انداز لغو تحریم ها، مردم ایران امیدوارند دارایی های مسدود شده ایران آزاد و از آن برای سرمایه گذاری داخلی استفاده شود. منتقدان آمریکایی توافقنامه هسته ای ایران ادعا می کنند با لغو تحریم ها، ایران به دست کم 150 میلیارد دلار پول دسترسی خواهد یافت.

لیلاز معتقد است کاهش تحریم ها موجب ارتقاء فناوری در صنعت نفت و تقویت دیگر بخش های کساد تجاری خواهد شد. به عقیده وی، تحریم ها تاثیر عکس آنچه را که غرب می خواست، داشت- و به جای اینکه به نخبگان کشور آسیب بزند، فقط به مردم عادی ایران لطمه وارد کرد.-

مقامات ایرانی نیز درباره اینکه چه میزان از دارایی های مسدود شده این کشور ممکن است بازگردانده شود، اختلاف نظر دارند. بانک مرکزی ایران، میزان وجوه مسدود شده ایران در بانک های خارجی را 130 میلیارد دلار تخمین زده است، اما می گوید تنها حدود 29 میلیارد دلار از این وجوه می تواند به کشور بازگردد. بقیه وجوه باید برای پرداخت هزینه های تجهیزات و خدماتی که تا همین حالا قراردادشان امضا شده است، در خارج از کشور بماند.

برای مثال، لیلاز، کارشناس اقتصادی ایرانی گفت کشورش بیش از 20 میلیارد دلار سپرده در بانک های چین دارد. اما حتی پس از لغو تحریم ها، این وجوه در پکن باقی خواهد ماند تا از آن برای پرداخت هزینه طرح های زیربنایی و خدمات -که هم اکنون از نظر قانونی قابل اجراست- استفاده شود.

ایران همچنین امیدوار است پس از لغو تحریم ها، تولید نفت خود را دو برابر کند. این کشور قصد دارد فروش نفت خام به آلمان فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی را از سر بگیرد، و امیدوار به جذب سرمایه گذاری خارجی برای مدرن سازی میادین نفتی خود است. لیلاز گفت پس از لغو تحریم ها، ایران در نهایت می تواند سالانه 20 میلیارد دلار دیگر از محل فروش نفت خام درآمد کسب کند که البته میزان دقیق این وجوه به قیمت جهانی نفت و میزان نفتی که این کشور قادر به تولید آن خواهد بود، بستگی دارد.

مصطفی زهرانی، مدیر کل مؤسسه مطالعات سیاسی و بین المللی وابسته به وزارت امور خارجه ایران معتقد است آمریکا شرایطی را که این وجوه در چارچوب آن مسدود شده است، را تغییر می دهد. وی گفت: « تحریم ها با این ادعا بر ایران تحمیل شده است که از این وجوه برای توسعه فناوری هسته ای استفاده می شود.» وی افزود هم اکنون که موضوع هسته ای حل شده است، آمریکا حق ندارد شکایت کند که ایران این وجوه را چگونه مصرف خواهد کرد.
در بازار تهران، برخی به نتایج توافقنامه هسته ای امید زیادی دارند. برای مثال، پناهی، همان فروشنده لوازم برقی ابراز امیدواری کرد این توافقنامه موجب نزدیک تر شدن آمریکایی ها و ایرانی ها به یکدیگر شود. وی در تکمیل سخنانش این شعر حافظ را خواند: درخت دوستی بنشان که کام دل به بار آرد.
حتی در جایی مثل بازار بزرگ تهران که همیشه صحبت از پول و خرید و فروش است، ایرانی ها هنوز شعر را گرامی می دارند. پناهی با لبخند گفت اگر حافظ امروز زنده بود، می گفت: « از توافقنامه ای حمایت کن که به نفع هر دو طرف باشد.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
موسویان در پاسخ به این سوال که تا چه حد توان نیروهای نظامی ما در زمینه امنیت منطقه موثر بوده است؟، گفت: حدود دو ماه پیش به میزگردی در کانادا رفته بودم که از سراسر دنیا کارشناسانی در آن حضور داشتند. بحث یکی از سعودی ها این بود که سپاه، عامل بی ثباتی منطقه است.

در پاسخ به ادعای فرد سعودی، من استدلال آوردم که ارتش و سپاه ایران امروز ستون ثبات منطقه هستند که تقریبا اروپایی ها و آمریکایی ها هر چند که برایشان پذیرفتن این موضوع سخت است اما به فکر فرو رفته اند. یک آمریکایی هم به این فرد سعودی گفت که آیا شما می توانید جایگزین ایران در زمینه مبارزه با داعش شوید؟، که وی پاسخ داد: ما سعودی ها، همه کشورهای عربی و حتی آمریکایی ها مشکلشان این است که یک قاسم سلیمانی نداریم.

موسویان خاطرنشان کرد: ما که خودمان می دانیم سپاه و ارتش ایران ده ها قاسم سلیمانی دارد، ما جنگ را تجربه کرده ایم و می دانیم که هزاران نیروی فوق العاده فداکار در طول هشت سال جنگ داشته ایم و اکنون نیز داریم اما چون حاج قاسم در رسانه های جهانی سمبل شده است، افکار عمومی دنیا بیشتر او را می شناسند.آن ها هم می دانند اگر بنا باشد عملیات جدی زمینی علیه تروریسم در خاورمیانه شکل بگیرد این قدرت اطلاعاتی و عملیاتی نیروهای نظامی ایران است که می تواند جوابگو باشد. آمریکا که دیگر به هیچ وجه حاضر نیست تحت هیچ شرایطی و به هیچ دلیلی نیروی زمینی نظامی در منطقه پیاده کند و وارد جنگ جدید شود.
اهم سخنان وی از این قرار است:

**فکر نمی کنم مسایل منطقه ای در دستور کار رسمی مذاکرات قرار داشته باشد اما این که در حاشیه مذاکرات کری به ظریف بگوید بیایید فکری کنیم، نظر شما راجع به سوریه و یمن چیست؟ یا طرف آمریکایی بگوید که مساله هسته ای حل شود آیا شرایط برای همکاری منطقه ای فراهم است یا خیر؟ قاعدتا این موارد این موارد طبیعی است .

**حرف من به غربیها همیشه این بود شما اسد را نمی پسندید ولی قطعا اسد خیلی بهتر از القاعده است؛ بعد داعش به وجود آمد؛ خطایی که در مورد عراق انجام دادید و سیستم نظامی و امنیتی عراق را از هم پاشیدید، اکنون هم می بینید که عراق ارتشی قوی ندارد. میلیاردها دلار به عراق کمک کردید، آموزش دادید و باز هم ارتش اش متلاشی است .اکنون که برای شما مسلم شده کارتان اشتباه بوده، وقتی برای سقوط اسد و از هم پاشیدن دستگاه های امنیتی و نظامی سوریه فشار می آورید یعنی آن خطا نیز غیرعمدی نبوده است. چون کسی که اشتباهی می کند نباید آن را تکرار کند.

** اپوزیسیون سوریه، قدرتی نیست که بتواند کاری انجام دهد. منهای داعش که فقط می تواند سوریه را متلاشی کند، می توانم به شما بگویم که از 2013 تغییر نگرش آغاز شد؛ اولا این که دیگر خیلی مطرح نمی کنند که اسد باید برود، ثانیا نماینده سازمان ملل در سوریه رسما گفت که اسد بخشی از راه حل است.

**اگر اسد سقوط کند، هم سوریه تجزیه می شود، هم ملت سوریه از هم پاشیده می شود و هم تروریسم بر سوریه مسلط می شود و کشورهای همسایه نیز دیگر قادر به کنترل تروریسمی که کشوری مثل سوریه را در دست دارد، نخواهند بود.

**لازم نیست که فقط با آمریکا مذاکره کنیم، بالاخره اروپا قدرت بوده و روسیه نیز تعیین کننده است. همین ترکیبی که اکنون از پنج قدرت جهانی وجود دارد به نظر من باید این مذاکرات را بین ایران و پنج قدرت جهانی ادامه دهیم و منطقه در دستور کار قرار گیرد.
**جایگاه عربستان در منطقه تنزل داشته است. سعودی ها می گویند ما اول باید جایگاهی پیدا کنیم که بتوانیم با ایران مذاکره کنیم. می گویند الان جایگاه ما و ایران خیلی متفاوت است و به همین دلیل خواستند ضعف جایگاه، قدرت و نفوذ منطقه ای خود را با حمله به یمن جبران کنند. سعودی ها فکر می کردند ظرف سه یا چهار ماه می توانند یک پیروزی نظامی بزرگ به دست بیاورند و در مقابل شکست هایی که در منطقه داشتند، در جایگاه بالاتری قرار گیرند و با ایران مذاکره کنند؛ الان نتیجه معکوس داده است. در همان زمان که آن ها حمله به یمن را آغاز کردند به فردی که نماینده عربستان بود در جلسه ای در اروپا گفتم که یمن به این سادگی ها حل نمی شود. یمن در نهایت ویتنام شما خواهد شد. چندسال طول می کشد و در نهایت شما نمی توانید از آن خارج شوید اما او به صراحت می گفت ما دو- سه ماهه رییس جمهوری و دولت تعیین می کنیم.

**در خلیج فارس در گام اول باید بین ایران و 6 کشور خلیج فارس و عراق یک سیستم همکاری جمعی به وجود آید. نمی تواند از ابتدا به جامعیت اتحادیه اروپا باشد. چون اتحادیه اروپا هم 40 سال کار کردند تا به این جا رسیدند. در گذشته این کار امکان پذیر نبود چون آمریکا نمی خواست اما اکنون آمریکایی ها دیگر نمی خواهند برای خاورمیانه خون و پول بدهند. به نفت هم احتیاجی ندارند. ترجیح می دهند به تدریج نیروهایشان را در منطقه کم کنند ودیگر هزینه نکنند. عربستان و اسرائیل سعی می کنند به هر قیمت حضور آمریکا را در منطقه حفظ کنند. بین منظور از نظر آنها باید تقابل بین ایران و آمریکا باقی باشد، باید مساله هسته ای حل نشود، باید تئوری تغییر رژیم در ایران زنده باشد و دامنه اختلافات ایران و غرب تشدید شود.
**تشدید خصومت بین ایران و آمریکا دقیقا چیزی است که اعراب و اسرائیل می خواهند تا حضور نظامی آمریکا را در منطقه حفظ کنند و نگذارند آمریکا از منطقه خارج شود زیرا حضور آمریکا در منطقه را تنها ضامن بقایشان می دانند. حکومت بحرین خواب خوش ندارد زیرا که اگر روزی پایگاه نظامی آمریکا از آن جا برود، چه می شود؟ باید مراقب باشیم سیاست هایمان در آن چارچوب نباشد.منبع: ایرنا
جروزالم پست:
حمایت عمومی از توافق هسته ای ایران کاهش یافته است اما قانونگذاران دموکرات آمریکا به جمع حامیان این توافق می پیوندند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جروزالم پست نوشت: حمایت عمومی از توافق هسته ای ایران کاهش یافته است اما قانونگذاران دموکرات آمریکا به جمع حامیان این توافق می پیوندند.

به گزارش «انتخاب»، دولت اوباما به دستیابی به اکثریت لازم در کنگره برای حفظ معامله هسته ای خود با ایران، نزدیک می شود.

سناتور هری رید دموکرات نوادا و رهبر اقلیت سنا که به زودی مسئولیتش در این سمت پایان می یابد، ساعات پایانی روز یکشنبه حمایت خود را از توافق هسته ای ایران اعلام کرد و گفت برای جمع کردن رای همکاران مردد خود مصمم است. یکی از این افراد سناتور دبی اتبنو(دموکرات میشیگان) بود که تصمیم خود را برای حمایت از این معامله روز دوشنبه اعلام کرد.

وی گفت: «بدون این توافق ایران ظرف سه ماه به مواد کافی برای ساخت سلاح هسته ای دست می یابد. با این توافق و ائتلاف بین المللی که به آن متعهد است، ما فرصت داریم ایران را از دستیابی به سلاح هسته ای قطعا برای 25 سال بازداریم.»

اتبنو بیست و هشتمین سناتوری است که اعلام کرد علیه اقدام مخالفان توافق ایران رای خواهد داد. برای جلوگیری از بی اعتبار شدن وتوی رئیس جمهور، اوباما باید حمایت 34 سناتور یا یک سوم اعضای مجلس نمایندگان را کسب کند. نانسی پلوسی رهبر اقلیت مجلس نمایندگان، می گوید رای لازم برای حفظ وتو را در صورتی که اوباما نیاز به استفاده از آن داشته باشد، در اختیار دارد.

در این میان 98 عضو مجلس نمایندگان هنوز علنا تصمیم خود را برای حمایت یا رد توافق ایران اعلام نکرده اند. در بین این افراد استنی هویر دموکرات مریلند و دبی وسرمن شولتز دموکرات فلوریدا هستند. شولتز ریاست کمیته ملی دموکراتیک را نیز بر عهده دارد. وی از اعضای یهودی برجسته کنگره است که با شرایط سختی در حوزه انتخاباتی خود رو به رو است. بر اساس نظرسنجی تازه کویینی پیاک که روز دوشنبه منتشر شد، فقط 25 درصد ساکنان فلوریدا از توافق هسته ای حمایت می کنند و دو سوم آن را رد می کنند.
این نظرسنجی از تایید نشدن این توافق هسته ای تاریخی که رسما از آن با عنوان طرح اقدام مشترک جامع یاد می شود، در ایالت هایی چون فلوریدا، اوهایو و پنسیلوانیا حکایت دارد که همگی ایالت های تعیین کننده در انتخابات ریاست جمهوری به شمار می روند. هر یک از این ایالت ها یک سناتور جمهوریخواه و یک سناتور دموکرات در کنگره دارند و هر سه دموکرات این ایالت ها، حمایت خود را از این توافق اعلام کرده اند.
وزیر خارجه انگلیس:
ایران و عربستان لازم است دیپلماسی صبورانه ای را درباره یکدیگر اتخاذ کنند همانطور که ما این کار را می کنیم و همانطور که ما نیز قبول داریم ، آنها نیز قبول خواهند کرد که معنای آن این نیست که قرار باشد درباره همه چیز اتفاق نظر داشته باشند و یک دفعه درباره همه چیز نظراتشان یکی شود. اما مسئله این است که گفتگو می کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اصلا معنا ندارد که ایران و عربستان با یکدیگر حرف نزنند و خصومت داشته باشند / روابط تهران و ریاض یک شبه بهبود پیدا خواهد کرد
وزیر خارجه انگلیس در گفتگو با بی بی سی در تهران خواستار گفتگوی ایران و عربستان شد.

به گزارش «انتخاب»، فیلیپ هاموند پس از مراسم بازگشایی سفارت انگلیس در تهران به بی بی سی گفت" ما باید آرام و با دقت روابط را شروع و آن را گسترش دهیم و ببینیم تا کجا می توانیم پیش برویم.
وی افزود: همچنین مسائل مهمی وجود دارد که ما درباره آن اختلافات اساسی داریم. اما اهمیت نمادین تصمیم ما برای بازگشایی سفارتهایمان در کشورهای یکدیگر، این است که ما تصمیم گرفته ایم با یکدیگر درباره این اختلافات گفتگو کنیم و درباره آنها با یکدیگر بحث کنیم، ما تصمیم گرفته ایم دنبال زمینه هایی بگردیم که منافعمان مشترک است و درباره آنها اتفاق نظر داریم و این کاری است که ما با بسیاری از کشورهای دیگر در سراسر جهان انجام می دهیم ، یعنی با یکدیگر در زمینه هایی که منافع مشترک داریم، کار کنیم و همچنان دیدگاهها و نظرات خود را در گفتگوهای مرتب خودمان با یکدیگر درباره مسائلی که اتفاق نظر نداریم ،بیان کنیم، اصلا دیپلماسی یعنی همین.
هاموند اضافه کرد: من امیدوارم همانطور که توافق هسته ای اجرا می شود و تحریمها به تدریج برداشته می شود و ایران به طور موثرتری دوباره درون اقتصاد بین المللی جذب می شود، ما همچنین شاهد بهبود روابط به ویژه میان عربستان و ایران خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: البته این اتفاق یک شبه نخواهد افتاد و بی میلی زیادی در هر دو طرف وجود دارد اما اصلا معنا ندارد که بزرگترین و مهمترین قدرتها در این منطقه بسیار متزلزل و بی ثبات، با یکدیگر حرف نزنند و به شدت خصومت داشته باشند.
وزیر خارجه انگلیس گفت: آنها لازم است دیپلماسی صبورانه ای را درباره یکدیگر اتخاذ کنند همانطور که ما این کار را می کنیم و همانطور که ما نیز قبول داریم ، آنها نیز قبول خواهند کرد که معنای آن این نیست که قرار باشد درباره همه چیز اتفاق نظر داشته باشند و یک دفعه درباره همه چیز نظراتشان یکی شود. اما مسئله این است که گفتگو می کنیم.
الحیات:
با اینکه ایران با پیشنهاد قطر مبنی بر برگزاری نشستی میان ایران و کشورهای خلیج (فارس) به منظور بررسی اختلافات فیما بین، موافقت کرده است اما این کشورها به جز عمان، موضع خود را در این زمینه اعلام نکرده اند و تظاهر به بی اطلاعی می کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
احتمال برگزاری مذاکرات ایران و اعراب خلیج فارس در نیویورک / دول عربی خلیج فارس همچنان نسبت پیشنهاد گفتگو با تهران تظاهر به بی اطلاعی می کنند

الحیات نوشت: با اینکه ایران با پیشنهاد قطر مبنی بر برگزاری نشستی میان ایران و کشورهای خلیج (فارس) به منظور بررسی اختلافات فیما بین، موافقت کرده است اما این کشورها به جز عمان، موضع خود را در این زمینه اعلام نکرده اند و تظاهر به بی اطلاعی می کنند.
به گزارش «انتخاب»، این روزنامه چاپ لندن آورده است: یک منبع آگاه در تهران از احتمال برگزاری نشستی میان ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) در حاشیه نشست ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، سخن می گوید اما برخی از کشورهای خلیج (فارس) آنچه را که درباره این نشست احتمالی گفته می شود، نادیده می گیرند و در این باره تجاهل و تظاهر به بی اطلاعی می کنند.
بر پایه این گزارش، قطر چندی پیش پیشنهادی مبنی بر برگزاری نشستی میان ایران و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) به منظور بررسی مسائل بغرنج و اختلافی میان دو طرف ، ارائه کرده بود که ایران نیز با این پیشنهاد موافقت کرد.
گزارش الحیات حاکی است: کشور عمان از این پیشنهاد حمایت می کند در حالی که دیگر کشورهای حاشیه خلیج (فارس) تا کنون موضع خود را در قبال این پیشنهاد اعلام نکرده اند وهمچنان درباره این مساله تظاهر به بی اطلاعی می کنند.
به نوشته این روزنامه، این منبع آگاه ایرانی همچنین افزود: دستور کار این نشست هنوز اعلام نشده است.
وی در عین حال گفته است تلاشها برای تعیین دستور کار و تاریخ این نشست ادامه دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد