مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: تاکنون وضعیت بحرانی در شراط رطوبت و دمای بالای هوا در استان خوزستان اعلام نشده است.
هاشم بالدی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: دما به دو نوع محاسبه میشود که یکی دمای استاندارد و دیگری دمای احساسی است. در شرایطی ممکن است فرد احساس کند که دما 67 درجه است ولی آنچه که استاندارد نشان میدهد به طور مثال 51 درجه است. تاکنون حداکثر دمای اندازهگیری شده در استان خوزستان حدود 51 درجه بوده است.
وی ادامه داد: طبق استانداردهای موجود، در دمای بالای 50 درجه باید تمهیدات ویژه اندیشیده شود اما چرا این تمهیدات اندیشیده نمیشود؟ پاسخ این است که حداکثر دما از ساعت 13 یا 14 به بعد اتفاق میافتد که در این ساعتها بیشتر ادارات و ارگانها در حال تعطیل شدن هستند. از طرف دیگر، در فیش حقوقی کارکنان ارگانهایی که کارهای سخت و زیانآور دارند، بدی آب و هوا محاسبه میشود، از جمله صنایع فولاد. حتی زمان بازنشستگی کارکنان این ارگانها و صنایع نیز 5 سال کاهش مییابد و زودتر از موعد بازنشسته میشوند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: برای شرایط سخت کار در خوزستان در شرایط آب و هوایی نامساعد از جمله گرد و خاک، طرحی به وزارت کشور ارایه دادیم که در هیات دولت نیز طرح شد. در این طرح درخواست کردیم به تمام دستگاهها، ادارات و شاغلانی که در استان خوستان مشغول به کار هستند، حق سختی کار یا ضریب سختی کار داده شود.
بالدی افزود: همچنین در این درخواست آمده است که بیمه و مالیاتی که از این کارکنان و شاغلان در استان خوزستان اخذ میشود، کاهش یابد.
وی با بیان اینکه تاکنون مصوبهای در این زمینه ابلاغ نشده است، اظهار کرد: در مورد بحث افزایش دما، مدیریت کشور در قانون استخدامی کشور آورده که به تشخیص استان چنانچه شرایط آب و هوایی نامساعد باشد، تصمیمگیری شود. در وضعیت گرد و خاک، جلسات متعددی از سوی شورای بحران استان تشکیل میشود اما درباره افزایش دما به غیر از بحث صرفهجویی انرژی و تغییر ساعت کار، واقعا صلاح دیده نشد که تعطیلی اعلام شود زیرا حداکثر دما بین ساعتهای 13 تا 15 اتفاق میافتد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان همچنین درباره کار در شرایط رطوبت بالا گفت: وقتی گزارش هواشناسی را دریافت میکنیم، اطلاعات لازم را به مرکز بهداشت ارایه میدهیم تا بر اساس این گزارشها، شرایط از نظر بهداشتی و سلامت سنجیده شود.
بالدی افزود: بهداشت نیز اعلام میکند که شرایط بحرانی یا اضطراری یا در حالت هشدار است. چنانچه شرایط در حالت هشدار باشد، اعلام میکنیم افرادی که داری مشکلات تنفسی هستند از منزل خارج نشوند. اگر در حالت اضطرار باشد در برخی مواقع آمادهباش میدهیم و اگر شرایط بحرانی باشد، تعطیلی و انجام اقدامات لازم در این وضعیت اعلام خواهد شد.
وی اظهار کرد: تاکنون وضعیت بحرانی در شراط رطوبت و دمای بالای هوا در استان خوزستان اعلام نشده است. از کلیه بیمارستانها نیز استعلام شده است که در پاسخ، مراجعهای در خصوص مشکلات ناشی از شرجی نداشتهاند.