سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

نامه 340 خاخام یهودی به کنگره برای حمایت از توافق هسته‌ای

340 خاخام یهودی در نامه‌ای با اعلام حمایت خود از توافق هسته‌ای از اعضای کنگره نیز خواستند تا از این توافق حمایت کنند.  
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری هیل؛ در این نامه که توسط 340 خاخام یهودی امضاء شده است؛ خطاب به کنگره آمریکا آمده است: ما از اعضای سنا و مجلس نمایندگان کنگره درخواست می‌کنیم تا از توافق هسته‌ای با ایران حمایت کنند. این نامه توسط آمینو؛ جامعه چندملیتی یهودیان آمریکای شمالی منتشر شده است. 
 این گروه اعلام کرده امضاکنندگان این نامه خاخام‌هایی از همه فرقه‌های یهودیت بوده‌اند؛ این گروه هدف انتشار این نامه را مخالفت با باوری غلط مبنی بر این که همه یهودی‌های آمریکایی با این توافق مخالفند دانست. قرار است توافق هسته‌ای ایران، برای تصویب یا رد آن در سپتامبر و پس از تعطیلات کنگره به رای گذاشته شود و کاخ سفید هم اکنون در تلاش است تا حمایت دموکرات‌های کنگره را از توافق جلب کند. خاخام‌های امضا کننده این نامه به کنگره تاکید کرده‌اند که عواقب رد این توافق بسیار گسترده‌تر خواهد بود.  
در این نامه هم‌چنین آمده است: ما نگرانیم که عواقب رد توافق هسته‌ای در کنگره از هم پاشیدن رژیم تحریم‌های بین‌المللی؛ تسریع حرکت ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای و ایجاد مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه، و نیز انزوای اسراییل و آمریکا در جامعه بین‌المللی باشد.  
 جان کری، وزیر خارجه آمریکا اخیرا اعلام کرده است در صورتی که کنگره توافق را تصویب نکند ارزش دلار پایین خواهد آمد و اعتماد مردم به رهبری و اعتبار آمریکا از بین می‌رود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل نیز که از مخالفان شدید توافق به شمار می رود از راه دور در تلاش برای اعمال فشار به نمایندگان کنگره است. ران درمر سفیر اسراییل در آمریکا نیز که از افراد نزدیک به نتانیاهو است با دهها نماینده برای مخالفت با توافق لابی کرده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نیویورک تایمز نوشت: تمرکز جنگ لابی بر سر توافق ایران در حال حاضر متمرکز روی دموکرات های کنگره است.
به گزارش «انتخاب»، اوباما که در تعطیلات تابستانی به ویلایی اجاره ای در حاشیه اقیانوس اطلس رفته است از آنجا در حال پیگیری تماس های تلفنی به اعضای دموکرات کنگره است تا حمایت آنها از توافق هسته ای ایران را در آستانه رای گیری ماه آینده درباره این توافق در کنگره جلب کند.به گفته یک مسئول کاخ سفید که درباره این تماس های خصوصی تنها به این شرط گفتگو کرد که نامش فاش نشود، اوباما در این تماس ها به نمایندگان دموکرات می گوید اگر قرار است از توافق حمایت کنید کاخ سفید علاقمند است که این حمایت به طور مشخص اعلام شود.این درخواست های شخصی رییس جمهور بخشی از لابی های هماهنگ کاخ سفید با حمایت ائتلاف سازمان های پیشرو و ضد جنگ است که با هدف ترغیب دموکراتهایی پیگیری می شود که هنوز تصمیمی درباره حمایت یا عدم حمایت از توافق هسته ای با ایران اتخاذ نکرده اند.این ائتلاف نشست هایی هفتگی در اتاق کنفرانس دفتر گروه موسوم به صندوق پلوشیرز در مرکز شهر واشنگتن دارد که گروهی ضد تسلیحات هسته ای به شمار می رود. این ائتلاف درحال تدوین استراتژی و طرح های تبلیغاتی و تدوین و تنظیم نامه ها و درخواست هایی برای اعمال فشار برای تحقق این هدف خود است.همزمان مخالفان توافق نیز به همین اندازه سازمان یافته هستند.
از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل نیز که از مخالفان شدید توافق به شمار می رود از راه دور در تلاش برای اعمال فشار به نمایندگان کنگره است. ران درمر سفیر اسراییل در آمریکا نیز که از افراد نزدیک به نتانیاهو است با دهها نماینده برای مخالفت با توافق لابی کرده است.
یک مسئول اسراییلی که خواست نامش فاش نشود نیز گفت سفیر اسراییل در آمریکا در ماه اخیر با بیش از شصت سناتور و عضو کنگره بازدید کرد.
وی گفت نتانیاهو با همه به ویژه دموکرات ها صحبت می کند که به نظر می رسد تصمیم گیر نهایی درباره این مسئله خواهند بود. وی گفت نتانیاهو در تلاش برای آن است که مطمئن شود آنها به طور مستقیم دیدگاه های اسراییل را می شنود.
میگ 31 می تواند با سرعت 3000 کیلومتر در ساعت پرواز کرده و به ارتفاع 20 کیلومتری از سطح زمین برود. 4 میگ 31 در کنار هم می توانند منطقه ای به عرض 900 کیلومتر را اسکن کند.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، طی روزهای گذشته خبری مبنی بر تحویل 6 فروند جنگنده میگ 31 روسی به نیروی هوایی سوریه در رسانه های گروهی جهان منتشر شد که نشان از تجهیز ارتش این کشور به سامانه ای مدرن در نبردهای هوایی می داد، اما میگ 31 چگونه هواپیمایی است و افزوده شدن آن به سازمان رزم نیروی هوایی روسیه چه مزیت هایی را برای ارتش سوریه ایجاد می کند؟

در سال 1976 میلادی، ستوان ویکتور بلینکو خلبان جنگنده میگ 25 نیروی هوایی شوروی سابق با یک فروند از این جنگنده ملقب به "فاکس بت" به ژاپن گریخت. در طی بازجویی هایی که توسط آمریکایی ها از وی صورت گرفت او به تکمیل یک رهگیر با اسم "سوپر فاکس بت" در شوروی سابق اشاره کرد. بر اساس اطلاعات این خلبان فراری، این رهگیر جدید قابلیت پرواز در ارتفاع پایین تر نسبت به میگ های 25 را داشته، از دو نفر خدمه بهره برده و توان رهگیری و مقابله با اهدافی مثل موشک های کروز و بمب افکن های نفوذ گر در ارتفاع پایین را داشت.

سگ شکاری روسها در آسمان به سوریه وارد شد (آماده نیست)
میگ 25 فاکس بت

سگ شکاری روسها در آسمان به سوریه وارد شد (آماده نیست)
فاکس بت شوروی در ژاپن

بلینکو اشتباه نکرده بود چراکه پروژه جدید "میگ 31 " نام داشت و در حقیقت با نگاهی به میگ 25 توسط دفتر طراحی میگ در شوروی سابق تکمیل شده بود. آمریکایی ها در نهایت با مشاهده میگ 31 در سالهای بعد لقب  "Foxhound" را به این رهگیر شوروی داد. فاکس هاوند به معنای سگ شکاری است که بیشتر برای شکار روباه آموزش دیده باشد.
باید برای فهم بهتر نیاز به طراحی چنین رهگیری در شوروی سابق نگاهی به این دوران داشته باشیم. در آن زمان اتحاد جماهیر شوروی سابق به عنوان بزرگترین کشور جهان از لحاظ مساحت، مرزهای بسیار وسیعی داشته که پوشش دادن آسمان آن به وسیله رهگیرهای کوتاه برد و یا موشک های سطح به هوای آن زمان ناممکن بود. از طرف دیگر ایالات متحده آمریکا با علم به این ضعف شوروی سابق در ابتدا برنامه بمب افکن بلند پرواز XB-70 و در ادامه تولید گسترده موشک های کروز برد بلند را آغاز کرد.در پاسخ به بمب افکن آمریکایی XB-70 روسها به سمت طراحی فاکس بت رفتند که ساخت این جنگنده با ارتفاع پروازی و سرعت بالا این پرنده آمریکایی را در همان مراحل آزمایشی اولیه از دور خارج کرد. آنالیزهای انجام شده توسط غربی ها خصوصا پس از فرار بلینکو نقاط ضعف فاکس بت را آشکار کرد. آمریکایی ها متوجه شدند که دفاع هوایی شوروی دارای نقاط کور فراوانی در ارتفاع پایین بوده و این شرایط برای نفوذ موشک های کروز آمریکایی و هواپیماهای هجومی آمریکایی مثل F-111 و B-1 در ارتفاع پایین به حریم هوایی شوروی ایده آل است.
روسها با علم به این وضعیت سعی در ارتقاع دفاع هوایی خود داشتند و در بخش رهگیرهای هوایی سعی خود را بر روی بهتر کردن میگ 25 متمرکز کردند. میگ 31 با اینچنین تفکری پا به عرصه وجود نهاد. میگ 31 یک رهگیر بزرگ با طولی در حدود 22 متر و ارتفاع 6 متر است و در ساخته بدنه آن از تیتانیوم، آلومنیوم، فولاد و مواد کامپوزیتی استفاده شده است. اما درباره سوریه و میگ 31 باید گفت که این کشور عربی از حدود سال 2008 میلادی به دنبال تهیه مدل MIG-31E بوده است که در آن زمان به دلیل فشار گسترده رژیم صهیونیستی و آمریکا به روسیه این جنگنده ها به سوریه تحویل داده نشد. در حال حاضر هم هنوز تصویری از میگ های 31 در سوریه منتشر و یا اعلامیه رسمی از سوی آنها درباره این تحویل این جنگنده صورت نگرفته است و به همین دلیل امکان تعیین نوع دقیق تحویلی به این کشور مشخص نمی باشد. در حال حاضر روسیه و قزاقستان تنها کاربران این جنگنده در دنیا هستند.

سگ شکاری روسها در آسمان به سوریه وارد شد (آماده نیست)
MIG-31E

آیا مدل تحویلی به سوری ها همان MiG-31E هستند و یا امکان دارد که روسیه متحد خود را به مدل پیشرفته تر BM مجهز کرده باشد، سوالی است که شاید با گذشت زمان و انتشار تصاویری از میگ های 31 سوری بتوان به آن پاسخ داد. مدل E این جنگنده گونه ای مخصوص صادرات بر پایه میگ های ارتقاء یافته از مدل های اولیه فاکس هاوند است که همچنان برای رهگیری هوایی توسعه یافته است و مدل BM از این جنگنده نیز آخرین مدل ارتقاع یافته از فاکس هاوند است که توان حمل سلاح های هوا به سطح را نیز دارد. اما داستان ارتقاء خود فاکس هاوند و خصوصا رادار آرایه فازی آن نیز ماجرای جالبی دارد.

سگ شکاری روسها در آسمان به سوریه وارد شد (آماده نیست)
MIG-31BM

یکی از مهم ترین ارتقاء های صورت گرفته بر روی میگ 31 در مقایسه با میگ 25 ، نصب رادار آرایه فازی غیر فعال زاسلون بر روی این جنگنده بود. این اولین بار در کل جهان بود که بر روی یک جنگنده رادار آرایه فازی نصب می شد. در جنگنده میگ 31 افسر کاربر رادار و تسلیحات در کابین عقب نشسته و وظیفه شناسایی و رهگیری این تهدیدات را بر عهده دارد.

سگ شکاری روسها در آسمان به سوریه وارد شد (آماده نیست)
رادار آرایه فازی غیر فعال زاسلون

این رادار در اصطلاح توان "نگاه به پایین – شلیک به پایین" را داشته و می تواند اهدافی مثل موشک های کروز را که در ارتفاع پایین در حال حرکت هستند را شناسایی کند. اما در سال 1985 "Adolf Tolkachev" مهندس الکترونیک روسی به جرم ارسال حجم گسترده ای از اطلاعات نظامی طبقه بندی شده در باره جنگندهایی مثل میگ 31 و سوخوی 27 به آمریکا بازداشت و چندی بعد اعدام شد. از جمله اطلاعاتی که توسط او به دست غربی ها رسیده اطلاعات مربوط به رادارهای زاسلون جنگنده های میگ 31 بود.

سگ شکاری روسها در آسمان به سوریه وارد شد (آماده نیست)
Adolf Tolkachev ، مهندس روس

همین اتفاق باعث شد تا روسها در چند مرحله به ارتقاء این رادار اقدام کنند. بر اساس اطلاعات موجود رادار زاسلون در حال حاضر توان کشف اهداف تا فاصله 200 کیلومتری را دارد. 4 میگ 31 در کنار هم می توانند منطقه ای به عرض 900 کیلومتر را اسکن کنند و این جنگنده می تواند به راحتی نقش یک آواکس را نیز برای نیروی هوایی سوریه ایفا کند. این رادار توان شناسایی 24 هدف و درگیری همزمان با 6 هدف را دارد. جستجوگر فروسرخ این هواپیما نیز می تواند اهداف را در فاصله 60 کیلومتری کشف کند.در بخش تسلیحات در نسل های اولیه میگ 31 روسی موشک هوا به هوای دور برد R-33 را با خود حمل می کرد که در طول زمان تسلیحات دیگری نیز به میگ 31 اضافه شد. موشک R-33 را به نوعی می توان هماورد روسی موشک آمریکایی فونیکس که به صورت اختصاصی برای جنگنده های اف 14 توسعه یافته بود، دانست. این موشک درمدل های اولیه خود دارای بردی در حدود 120 کیلومتر بوده و در طول سالهای اخیر برد آن به 160 و حتی 300 کیلومتر نیز افزایش یافته است.

سگ شکاری روسها در آسمان به سوریه وارد شد (آماده نیست)
موشک هوا به هوای R-33

موشک هدایت راداری R-77 و موشک هدایت فروسرخ R-73 از جمله دیگر تسلیحات قابل حمل توسط میگ 31 هستند، البته بایستی به این نکته توجه داشت که موشک R-33 سلاح اصلی میگ 31 محسوب می شود. در سالهای اخیر مدل MiG-31BM نیز به بازار عرضه شده است که توان حمل چند مدل از موشک های هوا به سطح مثل KH-31، KH-25، KH-29، KH-59 و همچین بمب های هدایت شونده سری KAB روسی را دارند. موشک هوا به هوای برد بلند R-37 نیز آزمایشاتی را بر روی فاکس هاوند انجام داده است اما وضعیت تولید و عملیاتی بودن این موشک در حال حاضر در هاله ای از ابهام قرار دارد.

سگ شکاری روسها در آسمان به سوریه وارد شد (آماده نیست)
موشک KH-31

موشک KH-31 و KH-59 را بایستی دو سلاح هوا به سطح استراتژیک روسها دانست که در صورت تحویل به سوریه می تواند تاثیر بسیار گسترده ای در توان این کشور داشته باشد. موشک اولی یک سلاح ضد رادار با سرعت نزدیک به 3 برابر سرعت صوت است و بردی در حدود 120 کیلومتر داشته و امکان استفاده از آن بر ضد شناورهای دشمن نیز وجود دارد. سر جنگی این موشک حدودا 90 کیلو وزن دارد. موشک KH-59 نیز یک سلاح هوا پرتاب با برد 120 کیلومتر در مدل های صادراتی برای حمله به اهداف زمینی می باشد. سر جنگی این موشک 320 کیلو و سرعت آن حدود 0.88 ماخ است. این سلاح می توانند میگ 31 را از یک رهگیر صرف تبدیل به یک جنگنده چند منظوره با توانایی درگیری با انواع اهداف هوایی و سطحی بکند. یک قبضه توپ 6 لول 23 میلی متری نیز با نواخت 10 هزار گلوله در دقیقه بر روی میگ 31 نصب شده است.

سگ شکاری روسها در آسمان به سوریه وارد شد (آماده نیست)
موشک KH-59

اما یکی از دلایلی که میگ 31 را به اینچنین شکارچی قابل تبدیل می کند، نه فقط سیستم های راداری و تسلیحاتی، بلکه مشخصات پروازی این رهگیر روسی است. این جنگنده از دو عدد موتور D-30F6 بهره می برد که می تواند سرعت بیشینه ای در حدود 2.83 ماخ یعنی در حدود 3 هزار کیلومتر بر ساعت را برای این هواپیما تامین می کند و این هواپیمای را به یکی از سریعترین هواپیماهای جنگی جهان بدل کرده است. ارتفاع پروازی این رهگیر نیز در حدود 20 کیلومتر است که عدد بسیار مناسبی برای هواپیمایی در این کلاس محسوب می شود. برد رزمی این هواپیما نیز در حدود 1450 کیلومتر است.
این سرعت و ارتفاع پروازی بسیار بالا باعث می شود که میگ 31 نه فقط در برابر اهدافی مثل موشک های کروز و حتی جنگنده های دشمن نیز به مدافعی قابل بدل شود. این هواپیما می تواند با توجه به سرعت بالای خود بسیار سریع به هدف مورد نظر خود نزدیک شده و با شلیک موشک های خود که از قابلیت "شلیک کن – فراموش کن" برخوردار هستند این تهدیدات را نابود کرده و یا وادار به عقب نشینی کند.در عین حال در بحث شناسایی نیز این هواپیما توان حمل غلاف های مختلف مخصوص عکس برداری را داشته و با توجه به ارتفاع پروازی و سرعت بالای خود می تواند اطلاعات شناسایی مهمی را برای نیروهای خودی تهیه کند. شاید یکی از دلایلی که سوری ها در شرایط فعلی به دنبال رهگیری اینچنین رفته اند را بتوان در تجربیات سوری ها در مقایسه با برخی تهدیدات در فراتر از مرزهای این کشور پیدا کرد. سال گذشته و در جریان به اصطلاح آغاز مبارزه نیروهای ائتلاف با گروه تروریستی داعش در خاک سوریه شاهد اصابت چند فروند موشک کروز آمریکایی تاماهاوک به نقاطی مربوط به دولت سوریه بودیم. برخی منابع خبری ادعا کرده اند که در جریان یکی از حمله های سال گذشته رژیم صهیونیستی به یکی از انبارهای اسلحه سوریه، نه از جنگنده بلکه از موشکهای کروز زیردریایی پرتاب استفاده شده است و از سوی دیگر پرواز پهپادهای خارجی که مواردی از پرواز آنها بر روی سوریه گزارش شده است، تماما تهدیداتی است که میگ 31 دقیقا برای مقابله با آنها طراحی و ساخته شده است.در هر صورت با اضافه شدن حتی 6 فروند میگ 31 مدل E به نیروی هوایی سوریه هم می توان انتظار داشت که توان دفاع هوایی این کشور در برابر متجاوزان خارجی شدیدا افزایش پیدا کند، هرچند ممکن است علی رغم برخی شیطنت ها و تحریک های دشمنانی چون رژیم صهیونیستی، ارتش سوریه ترجیح دهد این جنگنده ها را در موقعی برای مقابله با تجاوز دشمنان به کار ببرد که تاثیر و شدت تخریب بیشتری بر توان تهاجمی متجاوز داشته باشد نه اینکه توقع داشت هر تهدید هوایی، با حمله این میگ ها پاسخ داده شود.
3 حمله دیگر به کامیون‌های ایرانی در ترکیه طی 2 شب گذشته 
  
طی یکماه اخیر ۹ بار به خوردهای ایرانی در خاک ترکیه حمله شده است که دولت ترکیه باید پاسخگوی این گونه حوادث و حفاظت از جان و مال مسافران و خودروها باشد.
3 حمله دیگر به کامیون‌های ایرانی در ترکیه طی 2 شب گذشتهمدیر کل دفتر ترانزیت و پایانه‌های مرزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از حمله دوباره به سه کامیون ایرانی طی دو شب اخیر خبر داد و گفت: خوشبختانه به رانندگان آسیبی وارد نشده اما کامیون‌ها در آتش سوختند.  
به گزارش عصرایران، محمد جواد عطرچیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از حمله دوباره به کامیون‌های ایرانی خبر داد و گفت: متاسفانه افراد ناشناس شب گذشته به دو کامیون ایرانی و دو شب گذشته به یک کامیون ایرانی در منطقه چالدوران ترکیه حمله کردند.  
وی با بیان اینکه خوشبختانه به رانندگان ایرانی هیچ صدمه‌ای وارد نشد اما متاسفانه کامیون‌ها به آتش کشیده شدند و سوختند، گفت: طی یکماه اخیر ۹ بار به خوردهای ایرانی در خاک ترکیه حمله شده است که دولت ترکیه باید پاسخگوی این گونه حوادث و حفاظت از جان و مال مسافران و خودروها باشد.  
مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه‌های مرزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه دولت ترکیه باید خسارت اتوبوس‌ها، کامیون‌ها و انهدام بار آنها را بپردازد در پاسخ به این سوال که چه تمهیداتی برای جلوگیری از ادامه این حوادث برای خودروهای ایرانی وجود دارد گفت: وزارت امور خارجه پیگر موضوع خواهد بود ضمن اینکه پیگیری لازم از طرف سفارت ترکیه در ایران در حال انجام است.  
 وی با بیان اینکه مرز بازرگان همچنان به سمت ترکیه باز است تاکید کرد: از خودروهای باری و مسافری ایرانی که قصد سفر به ترکیه را دارند درخواست می‌شود از سفرهای غیرضروری به این کشور خودداری کنند. 
 عطرچیان ادامه داد: به کامیون‌های ایرانی که قصد ترانزیت کالا به اروپا را دارند اعلام شده تا در صورت امکان از مسیرهای جایگزین برای ترانزیت کالا به اروپا استفاده کنند. البته استفاده از مسیرهای جایگزین به دلیل طولانی بودن٬ هزینه انتقال بار را برای کامیون‌ها و شرکت‌های حمل و بار افزایش می دهد.  
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی٬ با حملات مجدد به کامیون‌های ایرانی شاهد چندین حمله به خودروهای ایرانی در ترکیه طی ۱۸ روز گذشته بودیم. 
 بر همین اساس، روز ۸ مردادماه جاری قطار مسافری آنکارا به تهران به شماره ۱۱۵۱۲ ترانس آسیا به دلیل انفجار مین توسط گروه پ ک ک در بین دو ایستگاه سوورن – گنچ از توابع استان بینگل در شرق این کشور خسارت دید. البته هیچ گونه آسیبی به مسافران این قطار آنکارا به تهران نرسید و فقط واگن توشه این قطار آسیب دید. این قطار ۱۷۰ مسافر دارد. رسانه‌های ترک دلیل حادثه را خرابکاری گروه پ ک ک عنوان کرده بودند.  
بعد از این حادثه، مدیرکل دفتر ترانزیت و پایانه‌های مرزی سازمان راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای به خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: به رانندگان ایرانی توصیه شد تا آنجا که ممکن است شب‌ها از مرز ایران به طرف ترکیه نروند به هر حال مسئولیت هر نوع اتفاقی که در خاک ترکیه برای اتباع و کامیون‌های ایرانی بیفتد با دولت آنکارا است.
 
حمله افراد مسلح به اتوبوس ایرانی در ترکیه

 
بعد از انفجار در مسیر قطار آنکارا به تهران، یک دستگاه اتوبوس ایرانی ساعت ۱۱ صبح روز ۱۶ مرداد در منطقه چالدوران ترکیه از سوی افرادی که در کوه‌های اطراف کمین کرده بودند مورد حمله قرار گرفت. در جریان این حمله و تیراندازی راننده و چند نفر از مسافران زخمی شدند که در مسیر انتقال به بیمارستان متاسفانه راننده جان خود را از دست داد. سایر مسافران با اتوبوس دیگر به ایران بازگشتند. 
بعد از حمله افراد مسلح به اتوبوس ایرانی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای طی بخشنامه‌ای به شرکت‌های حمل و نقل مسافری و باری کشور اعلام کرد تا از سفرهای غیرضروری به ترکیه خودداری کنند. این حمله به اتوبوس ایرانی واکنش وزارت امور خارجه کشورمان را نیز در پی داشت به طوریکه این وزارتخانه در اطلاعیه اعلام کرد: «با توجه به برخی تحرکات و نا امنی های اخیر در منطقه شرق ترکیه، وزارت امورخارجه به شهروندان محترم کشورمان که قصد عزیمت به ترکیه را دارند توصیه می نماید تا اطلاع ثانوی از مسیر زمینی اجتناب کرده و حتی الامکان مسیر هوائی را برای سفر به آن کشور انتخاب کنند. »
 
حمله به یک کامیون ایرانی دیگر در ترکیه

 
اما این پایان ماجرا نبود؛ تنها به فاصله ۵ روز پس از حمله افراد مسلح به اتوبوس ایرانی در ترکیه، در تاریخ ۲۰ مرداد ماه یک کامیون ایرانی در ترکیه مورد حمله قرار گرفت و پس از وقوع این حمله مرز بازرگان به سمت ترکیه برای مدت چند ساعت بسته شد. البته در پی این حمله خوشبختانه راننده کامیون زنده ماند اما بار و کامیون وی به آتش کشیده شد. داود کشاورزیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری با اشاره به حضور سفیر ترکیه در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: «در این دیدار مراتب اعتراض ایران به ترکیه در خصوص ناامنی‌های اخیر اعلام شد و امیدواریم با انتقال این پیام٬ دولت ترکیه بتواند امنیت را همانطور که ایران برای رانندگان ترک فراهم می‌کند٬ برای رانندگان ایرانی تأمین کند.» 
البته رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای این موضوع را هم گفت: رانندگان ایرانی در کشورهای مجاور مثل عراق٬ افغانستان٬ پاکستان و اخیرا هم ترکیه امنیت کافی ندارند و دولت این کشورها موظف به تأمین امنیت و پرداخت خسارت وارده به رانندگان ایرانی هستند.
 
دولت ترکیه چه تضمینی برای ایجاد امنیت خودروهای ایرانی می‌کند؟

 
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، انفجار قطار مسافری، حمله به اتوبوس و حمله به ۹ کامیون ایرانی طی حدود یکماه اخیر نشان می‌دهد دولت ترکیه باید عزم جدی برای ایجاد امنیت برای کامیون‌ها و اتوبوس‌های ایرانی برقرار کند.  
با توجه به حوادث اخیر برای کامیون‌ها و اتوبوس‌های ایرانی٬ رانندگان ایرانی انگیزه‌ای برای سفر به ترکیه ندارند و مسئولیت این گونه حوادث در خاک ترکیه و حفاظت از جان و مال مسافران و خودروها بر عهده دولت ترکیه است. ضمن اینکه ورود وزارت خارجه کشورمان به این موضوع بیش از پیش احساس می‌شود.  
اما سوالی که دولت ترکیه باید پاسخ دهد این است که دولت ترکیه چه اقدامی برای جلوگیری از این حوادث انجام می‌دهد و آیا تضمینی برای مقابله با این افراد و تأمین امنیت برای مسافران ایرانی وجود دارد.
نیویورک تایمز: توافق هسته ای ایران ، یهودیان آمریکا را به جان هم انداخته
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به قلم راجر کوهن به بررسی تاثیر نتیجه جمع بندی گفتگوهای هسته ای با ایران بر جوامع یهودی در آمریکا پرداخته می نویسد توافق هسته ای یهودیان آمریکا را به جان هم انداخته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما نیویورک تایمز نوشت: « ابتدای این ماه رونالد موسکوویتز، پزشکی اهل کلولند و سندرا لیپی ، مدیر بازنشسته بخش بهداشت و درمان اهل بوکا راتون ، فلوریدا ، با بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر اسرائیل از راه اینترنت ارتباط برقرار کردند. این دو نفر به همراه هزاران یهودی دیگر در آمریکا دعوت شده بودند تا به سخنان نتانیاهو که از راه وب کست پخش می شد و مضمون آن « با توافق ایران مخالفت کنید» بود گوش فرا دهند.

موسکوویتز و لیپی به نتانیاهو گوش دادند که مدعی شد: بر اساس این توافق ایران فردا به صدها بمب دست پیدا می کند، هر گروه تروریستی تحت حمایت ایران به ابرقدرت تروریستی بدل می شود، ایران اجازه خواهد داشت کیک زرد بسازد و آنرا را بخورد ، مسابقه ای تسلیحاتی در خاورمیانه (غرب آسیا) به راه می افتد ، میلیاردها دلار در اختیار ایران می گذارد و مسیر ایران را دستیابی به بمب هموار می کند. نخست وزیر اسرائیل از این اظهار نظر رئیس جمهور اوباما که گفته بود هر کس با این توافق مخالفت کند در پی جنگ است عصبانی شده بود و این دیدگاه را نه تنها اشتباه بلکه تکان دهنده خواند.

نتانیاهو اصرار داشت بر خلاف همه شواهد موجود او با توافق مخالف است چون می خواهد از جنگ جلوگیری کند. لیپی تحت تاثیر جوسازی نتانیاهو قرار نگرفت. او احساس قرار همه راه ها به سوی روز جزا امتحان شده است. وی قصد ندارد به نماینده اش در کنگره تلفن بزند و از او بخواهد در مخالفت با توافق رای بدهد و سپس رای کافی جمع کند تا از وتوی قطعنامه از سوی اوباما عبور کند. این چیزی است که نتانیاهو می خواهد ، ناکام ماندن توافق و از یهودی های آمریکا استفاده می کند تا به هدفش برسد.

لیپی گفت: « این توافق خوبی نیست. اما برای به تعویق انداختن پرونده هسته ای کافی است و شاید به ما زمان بدهد تا باقی مسائل را حل و فصل کنیم.

در حالی که توانایی هسته ای ایران به شدت کاهش می یابد ، می توان دوباره نشست و در طول سال های آینده درباره مسائلی همچون هولوکاست ، اسرائیل و حقوق بشر سخن گفت، به همین علت است که من از این توافق حمایت می کنم. حق با اوست. خمیرمایه این توافق این است که ایران و آمریکا را مجبور می کند با هم در ارتباط باشند. اگرچه باهم دشمن اند اما در طول 15 سال آینده چارچوبی دارند تا اختلاف ها را مطرح و با هم داد و ستد کنند. بسیاری از جوانان ایرانی آنقدر که به ظهور امام غایب باور دارند دیگر به شعار «مرگ بر آمریکا» باور ندارند.

موسکوویتز نگران شده است. وی فکر می کند توافق نگران کننده است ، اما آنقدر نگران کننده نیست که آمریکا آن را نپذیرد. وی همچنین نمی خواهد این توافق در خانواده اش اختلاف ایجاد کند. همسرش ، پتا موسکوویتز، حامی سرسخت توافق و یکی از اعضای جی استریت است ، بزرگترین سازمان یهودی که از سیاست دیپلماسی اوباما در قبال ایران حمایت کرد. این اختلاف ها غیر معمول نیست. بحث بر سر توافق با ایران در خانواده ها و جامعه یهودیان آمریکا کاملا داغ است. برخی چیزها را باید گفت. عملکرد نتانیاهو نمایانگر عادت او در مداخله در سیاست در آمریکاست.

وقتی که وی در انتخابات ریاست جمهوری قبل از علنا از میت رومنی ، نامزد جمهوریخواه حمایت کرد ، این مداخله جویی آشکارتر شد. نتانیاهو تلاش می کند اوباما را دور بزند و اغلب هم گند می زند و رابطه با آمریکا را تضعیف می کند. کافی است تصور کنید اوباما از هزاران اسرائیلی بخواهد برای مخالفت با قانونی حساس در کنست (پارلمان اسرائیل) به پا خیزند. بدین ترتیب نامناسب بودن رفتار نتانیاهو آشکار می شود. وب کست نتانیاهو را کنفرانس روسای سازمان های بزرگ یهودی و فدراسیون های یهودی در آمریکا ترتیب داده بودند. چندین گروه برجسته یهودی از جمله کمیته امور عمومی آمریکا و اسرائیل (ایپک) ، کمیته یهودیان آمریکا و لیگ ضد بدنام سازی با توافق هسته ای ایران مخالفت کرده اند. جای تعجبی نیست که این گروه ها تمایل دارند هم جهت با اسرائیل حرکت کنند اما چیزی که نگران کننده است این است که مشخص نیست این سازمان ها چگونه یهودیان آمریکا را نمایندگی می کنند.
برخی نظرسنجی ها نشان می دهد اکثریت عمده یهودیان با توافق با ایران موافقند اما اختلاف نظر وجود دارد. اگر سازمان های بزرگ یهودی نخواهند این همه پراکندگی و اختلاف عقیده را در بین یهودیان آمریکا منعکس کنند هیچ خدمتی نه به یهودی ها ، و نه به اسرائیل و به برقراری صلح در خاورمیانه (غرب آسیا) نمی کنند. دادن وقت به نتانیاهو برای صحبت کردن درباره ایران به جای اوباما هم هیچ خدمتی به یهودیان به شمار نمی آید.
همانگونه که اوباما گفته جایگزین این توافق جنگ است. چرا؟ زیرا تحریم ها ضد ایران فرو می پاشد. چین و روسیه به این نتیجه می رسند که آمریکا درباره سازش با تهران جدی نیست. سازشی که فاصله ایران را با دستیابی به بمب افزایش می دهد ، برنامه هسته ای ایران را کوچک می کند و آن را در معرض بازرسی شدید بین المللی قرار می دهد. در غیر این صورت ، سانتریفیوژها که در سایه دیپلماسی آمریکا کاهش یافته دوباره افزایش پیدا می کند و ذخایر اورانیوم ایران نیز همینطور. کوبیدن بر طبل جنگ نیز از سر گرفته می شود. یهودی های آمریکا به جای گوش دادن به نتانیاهو باید به قدیمی ترین عضو یهودی کنگره آمریکا ، سندر ام. لوین گوش دهند که از توافق حمایت کرده و گفته این توافق بهترین را در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است و در نتیجه اسرائیل و خاورمیانه (غرب آسیا) امن تر خواهد شد. آنها باید به خاطر داشته باشند که پنج سناتور یهودی از این توافق حمایت کرده اند.»منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کارت قرمز دادستانی کویت به رسانه‌های این کشور در مورد ایران 
  
وزارت کشور کویت در پایان بیانیه خود از ارجاع متهان به مراجع قانونی جهت ادامه بازجویی و تحقیقات خبر داده است.
 دادستانی کل کویت از رسانه‌ها و شبکه های اجتماعی این کشور خواست از پرداختن به حواشی شناسایی و بازداشت یک گروه تروریستی در این کشور و ارتباط دادن فعالیت این گروه به برخی از کشورهای منطقه از جمله ایران خودداری کنند و اجازه دهند تا این پرونده روند قانونی خود را طی کند .

به گزارش ایسنا، وزارت کشور کویت جمعه شب با صدور بیانیه‌ای از شناسایی و بازداشت سه فرد متهم به همکاری با گروه‌های تروریستی و کشف یک انبار بزرگ سلاح در منازل این افراد خبر داد.
وزارت کشور کویت در این بیانیه آورده است : نیروهای امنیتی کشور موفق به شناسایی و بازداشت یک گروه تروریستی و کشف و ضبط یک انبار بزرگ اسلحه و مواد منفجره که در گودال‌های یک منزل مسکونی جاسازی شده بود، شدند.
این وزارتخانه در ادامه با اشاره به جزییات این پرونده می‌افزاید: 56 عدد اسلحه جنگی موسوم به 'آر پی جی' و مقداری تجهیزات جنگی در مزرعه یک شهروند کویتی به نام 'ح.ع' واقع در منطقه عبدلی در نزدیکی مرز با عراق یافت شده است.
پس از بازداشت دو متهم دیگر پرونده به نام های 'ع.ح' و 'ح.ط' تعداد زیادی اسلحه و مواد انفجاری کشف و ضبط شد، در عین حال این متهمان ضمن اعتراف به وابستگی خود به یک گروه تروریستی، به محل جاسازی ذخایر و مواد انفجاری اعتراف کرده و تلاش ها و بررسی های دستگاه های امنیتی برای یافتن دیگر مظنونان ادامه دارد.
در ادامه این بیانیه به تعداد دقیق محموله های ضبط شده اشاره و آمده است: اسلحه، ذخایر و مواد انفجاری یافت شده در مزرعه و منازل سه متهم شامل 19 هزار کیلوگرم ذخیره جنگی، 144 کیلوگرم ماده انفجاری موسوم به 'تی ان تی' ، 65 عدد سلاح ، تعدادی 'ار پی جی' و 204 عدد نارنجک دستی بوده است.
وزارت کشور کویت در پایان بیانیه خود از ارجاع متهان به مراجع قانونی جهت ادامه بازجویی و تحقیقات خبر داده است.
سه فرد بازداشت شده در اعترافات خود اعلام کرده اند : برخی از اسلحه ها و مواد منفجره از دوران حمله عراق به کویت جمع آوری و نگهداری شده بود و تعدادی نیز از طریق راه های زمینی و دریایی به کویت انتقال داده می شد و مطابق دستور العمل هایی که از خارج کویت برای آنان صادر گشته بود می بایست تنها این تجهیزات را ذخیره کرده و در صورت لزوم با توجه به شرایط منطقه ای میان اشخاص معینی توزیع کنند.
پس از انتشار این بیانیه و ادعای برخی از مقامات کویتی مبنی بر این که گروه با حزب‌الله لبنان و به تبع آن با ایران در ارتباط بوده است بر اساس گزارش خبرگزاری های ایرانی ، برخی از رسانه های کویتی به طرز چشم گیری اقدام به جوسازی علیه ایران و حزب الله لبنان کردند .
در این راستا روزنامه «الوطن» کویت، در مطلبی ایران و حزب‌الله را دشمنان اسلام و کویت خواند و مدعی شد که اعضای گروهک کشف شده از پیروان و حامیان دشمنان اسلام، اعراب و دین (حزب‌الله و ایران) هستند.
نویسنده مقاله این روزنامه کویتی با اهانت به ایران مدعی شد که خون تروریستی ایرانی در رگ‌های این افراد جاری است.
این روزنامه همچنین در ادعایی مضحک عنوان کرد : ایران و حزب الله در نقشه‌های تروریستی نقش مهمی دارند.
روزنامه الوطن در مطلبی دیگر به نقل از یک وکیل کویتی مدعی شد که ایران همزمان با ایجاد ناامنی در کویت، بحرین و قطیف عربستان، تلاش می‌کند عربستان را در تنگنا قرار بدهد.
روزنامه الرأی این کشور نیز در یادداشتی با عنوان «ایران و پیام‌های عربی.. پویایی عربستان»، سیاست‌های ایران را «ویرانگر» و سبب بروز «درگیری‌های مذهبی» خواند و در مقابل تحرکات عربستان را «پویا» خواند که همزمان با گروه‌های افراطی و افزایش نفوذ ایران مقابله می‌کند.
نویسنده این روزنامه مدعی شد: لبخند ظریف هنوز لبخندی است که تمایل سرکشی در خود دارد به توسعه‌طلبی و رفتار بر اساس مطیع کردن اعراب مقابل ایران. این مسئله تا اطلاع‌ثانوی رد شده است.
در کنار یادداشت‌های بشدت انتقادی از ایران در مطبوعات کویت، یادداشت‌های حمایتی نیز منتشر شده است. «سامی النصف» روزنامه‌نگار روزنامه الانباء کویت بر خلاف نظر دیگر روزنامه‌نگاران با دیدی مثبت به ایران نگریست و در یادداشت «ابتکار ایران و عملگرایی خلیج فارس» از طرح ایران برای پایان بخشیدن به نزاع در منطقه حمایت کرد و ضمن اشاره به کشت و کشتار در عراق، سوریه، لیبی، مصر، سومالی و یمن به دست مردم همین کشورها که در طول یک دهه گذشته قربانیان زیادی بر جا گذاشت، گفت: «همه این قربانیان اعراب هستند که فاجعه‌ای بی‌نظیر در تاریخ قلمداد می‌شود».
النصف با اشاره به این که اعراب کشورهای حاشیه خلیج فارس اولین کسانی هستند که از این فاجعه متضرر خواهند شد، طرح‌های بین‌المللی که تاکنون غیر از تجمع طرف‌های درگیر بر میز مذاکره و ایجاد موانع از سوی آنان، را ناکارآمد خواند و از طرح ایران مشتمل برآتش بس در سوریه و تشکیل دولت ائتلافی و اصلاح قانون اساسی و اجرای انتخابات پارلمانی دفاع کرد و حل مسائل منطقه را ضروری دانست.
«النصف» اجرای طرح کشورهای خلیج فارس، عربی، ایرانی و ترکی را به طور متوازن از سوی مجلس همکاری کشورهای حاشیه خلیج فارس و جوامع عربی به منظور پایان بخشیدن به درگیری‌ها در لیبی، عراق، سوریه، یمن و حتی لبنان و فلسطین ضروری دانست و گفت: «قبل از این که آتش جنگ دامان همه را بگیرد لازم است به درگیری‌ها پایان داده شود».
برخی از رسانه‌های کویتی بدون داشتن هیچ‌گونه مدرک مستندی آن قدر در ایجاد فضای تبلیغاتی علیه ایران و اتهام زنی به کشورمان بر اساس برخی از اهداف پیش رفتند و آش این موضوع را آن قدر شور کردند که دادستان کل کویت از رسانه های این کشور خواست از نوشتن مطلب در مورد این پرونده و اتهام زنی به کشورهای منطقه خودداری کنند تا این موضوع سیر عادی خود را طی کند و حواشی بر اصل پرونده تاثیر نگذارد .

با توجه به سفر اخیر رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان به کویت و عزم ایران برای برگزاری نشست جی 7 ( گفت وگو های ایران و شش کشور حاشیه خلیج فارس ) به نظر می رسد که برخی در این منطقه از این فرایند ناراضی هستند و همچنان در تلاش هستند که به موج ایران هراسی در منطقه با مطرح کردن ادعاهای بی پایه و اساس ادامه دهند .
منبع: ایسنا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد