فرصتی تا دو ماههشدن توافق هستهای ایران با غرب بر سر برنامه هستهای باقی نمانده است. با این وجود اتمسفر دربرگیرنده رویدادهای مرتبط همچنان داغ و پرالتهاب است.
آفتاب : سرویس بینالملل- در حالی که هفته گذشته رهبر نمایندگان دموکرات کنگره آمریکا به صف مخالفین توافق پیوست، خبرهای جدید حاکی از این است که یکی از سرسختترین مخالفین توافق، موضع خود را تغییر داده و به جمع موافقین آن وارد شده است.

به گزارش «آفتاب» به نقل از نیویورک تایمز، گری سیمور که تا چند روز پیش رئیس گروه پرنفوذ "اتحاد علیه ایران هستهای" را برعهده داشت، پس از تغییر سیاستها و نظرش، از این سمت کنارهگیری کرد. گری به صراحت بیان کرد که مسئله توافق هستهای موجب شکاف میان دموکراتها و جمهوری خواهان شده که آثارش به خوبی بر روابط میان کنگره و کاخ سفید هویدا است.
در همین باره پایگاه خبری vox مینویسد: نقطه نظرات سیمور که خود از کارشناسان منع گسترش سلاحهای هستهای است، بسیار جالب است. او طی دههها به مطالعه پرونده هستهای ایران مشغول بوده و هم در دولت کلینتون و هم در دولت اوباما حضور داشته است و در سال 2013 برای پیوستن به هاروارد و گروه اتحاد علیه ایران هستهای از دولت کناره گرفت.او با عقاید تکنوکراتی خود تلاش کرد تا توجهات را به سمت گروه جلب کند و از همین روی وزنه سنگینی برای آن محسوب میشود. در ماه آوریل زمانی که دو طرف مذاکرهکننده اعلام کردند که به چارچوب مشترکی دست پیدا کردهاند، سیمور در مقالهای با اشاره به اینکه هنوز نسبت به توافق معترض است، بسیاری را غافلگیر کرد. اما آنطور که به نظر میرسد او با مطالعه متن توافقنامه موضع خود را تغییر داده و آن را در تضاد با منافع ملی آمریکا نمیداند.
گری سیمور با اشاره به اینکه توافقنامه بهترین انتخاب در دسترس است، اعلام کرده که اگر تهران به این تعهد وفادار نماندف آمریکا کلیه اختیارات لازم برای بازگشت به نقطه خود را دارد.سیمور درباره نکات مثبتی که برجام برای آمریکا دارد، گفت: برپایه این توافق ایران نمیتواند عملا به مدت ۱۵ سال در سایتهای اعلام شده هستهای خود به مواد سوختی برای تولید سلاح اتمی دست پیدا کند و یک ساز و کار نظارتی قوی وجود دارد که در صورت برملاشدن نقض مفاد این توافق از سوی ایران، تحریم های بینالمللی دوباره اعمال خواهد شد.
جنگنده F-16؛ گنجشکی که آمریکا به جای شاهین تحویل ارتش عراق داد +عکس
در بخش تسلیحات هوا به سطح، بمب های هدایت ماهواره ای سری JDAM به عراق تحویل داده نشده است و فعلا توانایی حمل این بمب ها نیز برای اف 16 های عراقی ممکن نیست. در عین حال انواع موشک های ضد رادار و کروز هوا پرتاب مثل موشک هارم و JSOW نیز که قابلیت حمل آن توسط این مدل از اف 16 وجود دارد به عراقی ها تحویل داده نشده است.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، مدتی قبل بود که اولین گروه از جنگنده های اف 16 نیروی هوایی عراق بعد از یک تاخیر نسبتا طولانی به نیروی هوایی عراق تحویل داده شدند؛ جنگنده هایی که در نگاه اول بسیار پیشرفته به نظر می آیند اما با دقیق تر شدن در جزییات خرید نیروی هوایی عراق می توان به نکات بسیار جالبی پی برد چراکه اف 16 های عراقی از ضعف های عجیبی خصوصا در بخش تسلیحات رنج می برند.
بر اساس آمارهای رسمی، قرارداد اولیه جنگنده های اف 16 نیروی هوایی عراق در پاییز 2011 میلادی امضاء شده و قرار بود اولین اف 16 های عراقی در سال 2014 میلادی به این کشور تحویل داده شود؛ امری که تا تابستان 2015 محقق نشد. این تاخیر سوال برانگیز دقیقا در زمانی رخ داد که درگیری دولت مرکزی عراق با گروهک تروریستی داعش به اوج رسیده و نیروهای زمینی عراق شدیدا به پشتیبانی هوایی نیاز داشتند.
ارزش اولیه این خرید مربوط به 18 فروند اف 16 به همراه تسلیحات، قطعات یدکی و آموزش پرسنل در حدود چهار میلیارد و 200 میلیون دلار بود که در ادامه نیز عراقی ها 18 فروند اف 16 دیگر را به بهای 830 میلیون دلار به آمریکا سفارش دادند. در مجموع عراق 36 فروند از این هواپیما را سفارش داده اند ولی تاخیرها تا جایی به دولت عراق فشار آورد که در سال 2014 میلادی، تا آستانه لغو کردن این قرارداد پیش رفتند.
مدل سفارش داده شده توسط کشور عراق که به عنوان مدل IQ شناخته می شوند، از گونه اف 16 سی و دی بلاک 50 و 52 می باشند. این گونه از اف 16 در حال حاضر پر طرفداران تریم مدل از این جنگنده محسوب شده و کشورهای زیادی در خرید این مدل و یا ارتقاء ناوگان موجود خود از جنگنده های اف 16 به این استاندارد هستند.
جنگنده اف 16 نیروی هوایی عراق
جنگنده های موجود در ارتش کشورهایی مثل یونان، مصر، ترکیه، لهستان، سنگاپور، پاکستان و همچین اف 16 های نیروی هوایی رژیم صهیونیستی نیز از این مدل هستند.
اما مشکل اف 16 های عراقی چیست ؟
رادار نصب شده بر روی این هواپیما مدل APG-68(V)9 ساخت شرکت نورث روپ گرومن است. یک رادار پالس داپلر با قابلیت جستجو برای اهداف هوایی و سطحی که بر روی انواع اف 16 های بلاک 50 و 52 نصب شده است. در بخش موتور هم دو محصول از شرکت های پرات اند ویتنی و جنرال الکتریک به عراقی ها تحویل داده شده است که با گونه های تحویلی با سایر کشورها تفاوتی ندارد.
اما با رسیدن به بخش سلاح است که تفاوت ها به صورت ملموس آشکار می شود. در بخش تسلیحات هوا به سطح، بمب های هدایت ماهواره ای سری JDAM به عراق تحویل داده نشده است و فعلا توانایی حمل این بمب ها نیز برای اف 16 های عراقی ممکن نیست. در عین حال انواع موشک های ضد رادار و کروز هوا پرتاب مثل موشک هارم و JSOW نیز که قابلیت حمل ان توسط این مدل از اف 16 وجود دارد به عراقی ها تحویل داده نشده است.
تمرین جنگنده اف 16 آمریکایی با بمب های JDAM
در حال حاضر ترکیبی از موشک های هوا به سطح ماوریک، بمب های هدایت لیزری سری PAVEWAY 2 و 3 سلاح های عمده هوا به سطح اف 16 های عراقی را تشکیل می دهند. این چینش تسلیحاتی کاملا هدف دار صورت گرفته است و توان انجام هرگونه حملات دورایستا از نیروی هوایی عراق را گرفته است. عدم حمل این گونه سلاح ها توسط اف 16 های عراقی باعث می شود که در صورت بروز هر گونه درگیری، اف 16 های این کشور مجبور به نزدیک شدن بیش از حد به هدف و قرار گرفتن در شعاع سامانه های دفاع هوایی و هواپیماهای رهگیر شوند.
در عین حال در بحث حمایت از نیروهای زمینی و مبارزه علیه گروه هایی مثل داعش هم وجود مهمات هدایت ماهواره ای که از دقت فوق العاده بالایی برخوردار بوده و بر خلاف بمب های هدایت لیزری در شرایط بد جوی دچار مشکل نمی شوند، بسیار مهم و حیاتی به حساب می آید که ناوگان اف 16 عراقی از این قابلیت بی بهره هستند اما در حال حاضر مصر و ترکیه از جمله دارندگان این بمب ها به شمار می روند.
در بخش تسلیحات هوا به هوا و در بحث دفاع در برابر تهدیدات هوا پایه نیز، سلاح های عمدتا قدیمی به عراقی ها تحویل داده شده است. موشک هوا به هوای اسپارو با هدایت راداری نیمه فعال و موشک سایدوایندر مدل ال و ام با هدایت گرمایی هم دیگر موشک هوا به هوای اف 16 های عراقی است که با این حساب، "قابلیت شلیک کن – فراموش کن" برای جنگنده های عراق وجود ندارد.
برای سالهاست که این موشک ها از خدمت آمریکا و متحدان این کشور خارج شده و سلاح هایی مثل موشک امرام با هدایت راداری فعال که قابلیت "شلیک کن – فراموش کن" را به جنگنده پرتاب کننده می دهد و همچنین موشک سایدوایندر ایکس با قابلیت تصویر سازی و حرکت در زوایه 90 درجه به سمت هدف وارد خدمت شده اند. دو کشور از همسایه های عراق یعنی ترکیه و اردن که از جمله متحدان نزدیک آمریکا هستند، از دارندگان هواپیمای اف 16 و موشک های امرام و سایدوایندر ایکس به شمار می روند. اف 16 های ترک مجوز ارتقاء توسط صنایع بومی ترکیه را پیدا کرده و جنگنده های اردنی نیز توسط خود آمریکا به روز رسانی شده اند.
اف 16 ترک مجهز به موشک های امرام و سایدوایندر ایکس
اف 16 لهستان مجهز به موشک های امرام و سایدوایندر ایکس
تفاوت های مهم اف 16 های عراقی و ارتش صهیونیستی
کاربر مهم دیگر اف 16 در منطقه، رژیم صهیونیستی است که از دهه 1980 از جمله دارندگان این هواپیما به شمار می آید. از ابتدای کار اف 16 های اسراییلی، به دلیل روابط ویژه آمریکا با اشغالگران قدس، این جنگنده به شکل کامل مسلح می شد. در نهایت و در سال 2004 تحویل جنگنده های F-16I به اسراییل آغاز شد که در طی آن، اسراییل 50 درصد از سلاح ها و قطعات الکترونیک این مدل از اف 16 را که بر پایه مدل دی بلوک 52 قرار دارد به صورت بومی تامین کرد.
بر اساس اخبار اعلام شده همین وضعیت درباره جنگنده های پنهانکار اف 35 اسراییلی نیز حاکم خواهد بود و بخش هایی از قطعات آن توسط اسراییل تامین و نصب می شود.
F-16I نیروی هوایی اسراییل
اف 16 بلوک 60 اماراتی
در عین کشورهای دیگر منطقه مثل عربستان سعودی، امارت متحده عربی و قطر نیز از هواپیماها و تسلیحات بسیار پیشرفته تر چه در نقش حمله به اهداف سطحی و چه در رزم هوا به هوا بهره می برند که عمدتا توسط آمریکا تامین شده است. در این میان می توان به جنگنده های اف 16 بلوک 60 اماراتی و اف 15 های عربستانی اشاره کرد.
بررسی جزء به جزء اف 16 های عراقی، این پیام مهم را مسجل خواهد کرد که این جنگنده های صرف هواپیماهایی برای پشتیبانی نزدیک از ارتش عراق ضد داعش بوده و به هیچ عنوان قابل قیاس با سایر اف 16 های حاضر در جهان نیستند و هرچند از نظر فنی، قابلیت ارتقاء و نصب برخی از سلاح های جدید ذکر شده در بالا بر روی اف 16 های عراقی نیز وجود دارد اما این کار مستلزم دریافت مجوز، صرف زمان و پرداخت هزینه دوباره از طرف عراق به پیمانکاران آمریکایی است که با توجه به شیوه تحویل این جنگنده ها به عراق - چه از نظر تاخیرهای طولانی و چه از نظر عدم تحویل سلاح های مدرن- نمی توان امیدی به آن داشت.با این اوصاف، اگرچه آمریکا و انبوه رسانه هایش، با بزرگنمایی و تبلیغات گسترده درباره تجهیز ارتش عراق به جنگنده های اف 16، سود ویژه ای از این معامله برد، اما هواپیماهای تحویلی مصداقی از شیر بی یال و دم خواهند بود که هیچ خطری برای متحد ویژه آمریکا در منطقه یا سایر دوستان ولخرج آمریکا در اطراف عراق نخواهند داشت.
ارگان بنیاد هلندی هیفوس برای براندازی در ایران را بشناسید در تقسیم کار صورت گرفته میان ضدانقلاب، "روزآنلاین" به عنوان زیر مجموعهی بنیاد جاسوسی هیفوس، وظیفهی سیاهنمایی از جامعهی ایرانی را بر عهده دارد؛ بنیادی هلندی که به صورت یک سازمان مردم نهاد و در قالب حمایت از کارگران، کشاورزان و در جهت ایجاد امنیت غذایی برای فقرا ایجاد شده در اصل اهداف دیگری را دنبال میکند.

به گزارش مشرق، در تقسیم کار صورت گرفته میان ضدانقلاب، "روزآنلاین" به عنوان زیر مجموعهی بنیاد جاسوسی هیفوس، وظیفهی سیاهنمایی از جامعهی ایرانی را بر عهده دارد.
این بنیاد هلندی که به صورت یک سازمان مردم نهاد و در قالب حمایت از کارگران، کشاورزان و در جهت ایجاد امنیت غذایی برای فقرا ایجاد شده در اصل اهداف دیگری را دنبال میکند.
هیفوس که طبق اساسنامهی خود از طریق جامعهی روزنامهنگار و هنرمندان فعال اهدافش را پیگیری میکند یکی از مهمترین حامیان سایت روزآنلاین محسوب شده و به طور خاص از آن در تغییر ساختار حکومت ایران برمبنای مقابلهی نرم استفاده مینماید.
اما سایت روزآنلاین صاحب دیگری هم دارد. این رسانهی ضدانقلاب تحت مدیریت مسعود بهنود فردی که سابقهی همکاری با ساواک و گذراندن دورههای امنیتی در اسرائیل را در کارنامهی کاری خود دارد و پس از آن جزو حامیان سازمان منافقین و گروههای تروریستی درآمد، با ایجاد ساختاری مبتنی بر مبارزه با جریان حکومت اسلامی ایران و اندیشههای امام و رهبری فعالیتهایش را در بخشهای مختلف ساماندهی کرده است.
این سایت با تشکیل تیمی از فعالین روزنامهنگار که نقش موثری در فتنهی سال 88 برعهده داشته و پروژه انقلاب مخملی را در ایران دنبال میکردند، گامهای مهمی را برای جریان ضد انقلاب در خارج از کشور برداشته و اخبار و گزارشهای خود را در چند حوزهی زیر پیگیری میکند:
1- حمایت از زندانیان در ایران بدون توجه به سابقه و نوع فعالیت آنها به گونهای که افرادی نظیر سرکرده عرفان حلقه و م.ج (جنگیر مشهور) و سایر زندانیان جرایم امنیتی و خشن مورد حمایت این سایت قرار دارد و عاملی برای فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
2- زیر سؤال بردن فرهنگ اسلامی: از مهمترین اقدامات این سایت زیرسئوال بردن احکام و عقاید اسلامی نظیر حجاب و مطرح کردن بحثهایی است که به ظاهر تساوی حقوق زن و مرد را دنبال میکند اما در باطن ماجرا، فمینیسم را برای مخاطبین تئوریزه میکند.
3- القای تفرقه و اختلاف درون نظام جمهوری اسلامی: روزآنلاین با بزرگنمایی اختلاف نظرها میان مسئولین کشور و متفرق نشان دادن مردم در حمایت از نظام سعی میکند تا در جامعهی ایران دوقطبیهای مخالف و معاند ایجاد نماید که این موضوع در گزارشها و مطالب نگارش یافته و منتشر شده در این سایت کاملا مشهود است. به عنوان نمونه گزارشهایی با عناوین "در مرحله سوم انقلاب متوقف شدهایم!، اعتراضات کارگری؛ ازعسلویه تا اصفهان، حمله به اشتغال زنان، علیه سانسور" مشتی از خروارها گزارش و مطالب این سایت است.
صفحه اجتماعی سایت روزآنلاین نیز به عنوان پشتوانهای برای این سایت راه اندازی شده و صدایی برای حمایت از جریان غرب و آمریکا در مقابله با مردم ایران محسوب میشود به طور مثال با تهدید ملت ایران از زبان یک نماینده مجلس ششم از حاکمیت میخواهد:
- هر چه زودتر گروگانهای اسیر آمریکایی را از زندان اوین آزاد کنید
با وجود افرادی نظیرعیسی سحرخیز، فرزانه روستایی، رضا تقی زاده، رضا علیخانی، فریبا داوودی مهاجر، هوشنگ اسدی در روزآنلاین که از چهرههای سرشناس مخالف و معاند نظام محسوب میشوند و افتخار خود را مبارزه با این نظام میدانند جای هیچ شبههای را باقی نمیگذارد که قرار است پولهای بنیاد جاسوسی هیفوس، ناامنسازی روانی جامعهی ایرانی را پیگیری کند.
منبع: میزان