سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

ایران از این پس تحت تحریم های تسلیحاتی نخواهد بود و طبق قطعنامه شورای قطعنامه که قرار است بعد از حصول به توافق صادرگردد، این تحریم ها لغو و بر اساس ضمیمه آن صرفا برخی محدودیت های موقت برای زمانی محدود اعمال می شود.

یک منبع حاضر در مذاکرات ایران و 1+5 ضمن تشریح مفاد مذاکرات جاری ایران و طرف های مذاکره اعلام کرد: مذاکرات چنانچه با اراده سیاسی طرف مقابل همراه شود توافق حاصل خواهد شد.
وی در گفتگو با خبرنگار عصرایران اظهار داشت: براساس توافق "برجام" (توافق موقت ژنو)، همه تحریم ها علیه ایران لغو می شود و ایران از این پس یک کشور تحت تحریم شناخته نمی شود. بر اساس برجام صرفا یک سری محدودیت های موقت پیش بینی شده اند که آن ها هم مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری پس از مدتی معقول و محدود رفع خواهند شد. او یادآور شد: کلیه تحریم های اقتصادی، بانکی ومالی مطابق تأکیدات مقام معظم رهبری در روز اجرای برجام، بطور قطعی لغو خواهند شد.

جزئیات  غیررسمی از توافق هسته ای: همه تحریم ها لغو می شود/ ایران از این پس تحت تحریم های تسلیحاتی نخواهد بود/ خروج ایران از فصل هفتم منشور ملل متحد
این منبع مطلع تاکید کرد: ایران از این پس تحت تحریم های تسلیحاتی نخواهد بود و طبق قطعنامه شورای قطعنامه که قرار است بعد از حصول به توافق صادرگردد، این تحریم ها لغو و بر اساس ضمیمه آن صرفا برخی محدودیت های موقت برای زمانی محدود اعمال می شود.
این منبع مطلع ادامه داد: این برجام در واقع مجموعه ای از چندین توافق است که همگی آنها در چارچوب خطوط قرمز تعریف شده ایران و مقام معظم رهبری  بوده و برخی اقدامات موقت و محدود با دوره های زمانی متفاوت در آن پیش بینی شده است.
وی اظهار کرد: قطعنامه شورای امنیت آخرین قطعنامه شورای امنیت در مورد برنامه هسته ای ایران خواهد بود و پرونده هسته ای ایران را از ذیل فصل هفت منشور ملل متحد خارج خواهد کرد. مدت زمان اجرای قطعنامه محدود بوده و در پایان این مدت ملغی خواهد شد.
به گزارش عصرایران، این برای اولین بار است که یک کشور ذیل تحریم های فصل هفتم موفق شده است با مذاکرات و دیپلماسی فعال از این وضعیت خارج می شود.
کارشناسان عربی چه می گویند؟
اگر کشورهایی چون ایران، ونزوئلا ، الجزایر و لیبی که اصرار به افزایش صادرات نفت دارند با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بر سر سهمیه وارد جدال شوند آن وقت ممکن است سازمان اوپک به پایان راه خود برسد. کارشناسان نفتی و اقتصادی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به بازگشت سریع ایران به بازار جهانی نفت پس از رفع تحریم ها امیدواری زیادی ندارند و در عین حال نگران فروپاشی ساختار سازمان اوپک به دلیل رقابت شدید کشورهای عضو بر سر سهمیه و بازارهای صادراتی پس از بازگشت برخی کشورها به سهمیه بندی سابق از جمله ایران هستند. 
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه " جاسم سعدون" رییس مجمع مشاوران اقتصادی " الشعل" کویت درباره بازگشت دوباره ایران به بازار جهانی نفت پس از رفع احتمالی تحریم های این کشور می گوید:" پس از رفع تحریم ها همه تولیدات اضافی ایران راهی بازار خواهد شد اما این تولید مازاد، وضعیت بازار را تشدید نخواهد کرد چون به گمان ما ظرفیت اضافی ایران به طور تدریجی وارد بازار خواهد شد."
این کارشناس اقتصادی کویتی می افزاید:" به نظر من سال ها طول خواهد کشید تا ایران به هدف افزایش 1 میلیون بشکه ای صادرات نفت خود و رساندن صادرات نفت خود به سطح قبل از تحریم باز گردد."
این اظهارات در حالی است که مسئولان شرکت نفت ایران از جمله بیژن زنگنه وزیر نفت ایران تاکید کرده است پس از رفع تحریم ها ایران خواهد توانست ظرف مدت کوتاه چند ماهه سطح تولید خود را به سطح پیش از تحریم (بیش از4 میلیون بشکه در روز) برساند.
ایران پس از تحریم های نفتی و بانکی آمریکا و اتحادیه اروپا 1 میلیون بشکه در صادرات نفت خود کاهش داشته است و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان، کویت و امارات متحده عربی در 3 سال گذشته جای ایران را با افزایش تولید نفت در بازار گرفته اند.
شرکت سرمایه گذاری "جودا" یکی از شرکت های بزرگ بورسی عربستان اخیرا در گزارشی پیش بینی کرده است ایران در صورت رفع تحریم ها  احتمالا تنها قادر به افزایش 150 هزار بشکه ای صادرات نفت خود در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی خواهد بود.
این شرکت سعودی در گزارش خود تاکید کرده است:" ما فکر نمی کنیم رفع تحریم های ایران در آینده ای نزدیک منجر به سرازیر شدن سریع ظرفیت تولید نفت ایران به بازار شود."خبرگزاری فرانسه می نویسد از نظر غالب تحلیلگران بازار نفت افزایش ظرفیت تولید و صادارت نفت ایران به بازارهای جهانی به کاهش سطح تولید کشورهای عربی صادر کننده نفت نخواهد انجامید.
این کشورها از جمله عربستان تلاش خواهند کرد سهمیه فعلی خود در اوپک را حفظ کنند و این مساله بالقوه می تواند داخل این کارتل بزرگ صادرات نفتی تنش ایجاد کند.
کشورهای فقیرتر عضو اوپک هم اکنون نیز با کشورهایی چون عربستان و کویت و امارات بر سر سهمیه تنش دارند. کشورهای آنگولا، ونزوئلا، لیبی و الجزایر که سهمیه تولید ناچیزی دارند یا به دلیل تنش ها و جنگ های داخلی قادر به تولید و صادرات نفت زیاد نیستند و در عین حال نگران کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی هستند.این کشورها ظرفیت تولیدو  صادرات ثابتی دارند و با کمترین نوسان در قیمت نفت آسیب پذیر تر از کشورهایی مثل عربستان هستند که 10 میلیون بشکه  تولید نفت دارد و برای رقابت با نقت "شیل" آمریکا حاضر نشد حتی یک بشکه از نفت صادراتی خود بکاهد.

 جاسم سعدون در این باره می گوید:" مشکل اصلی در اوپک زمانی تشدید خواهد شد که کشورهای عضو بدون کاهش تولید و صادرات به جنگ بر سر سهمیه شان در بازار نفت با وجود روند نزولی قیمت نفت ادامه دهند. اگر کشورهایی چون ایران، ونزوئلا ، الجزایر و لیبی که اصرار به افزایش صادرات نفت دارند با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بر سر سهمیه  وارد جدال شوند آن وقت ممکن است سازمان  اوپک به پایان راه خود برسد."
با وجود پیش بینی ها درباره جدال نفتی احتمالی ایران با کشورهای عربی نفت خیز پس از رفع تحریم ها، اما از جنبه روابط اقتصادی رفع تحریم ها می تواند باعث گسترش هر چه بیشتر روابط اقتصادی ایران در دیگر حوزه ها با برخی کشورهای عربی خلیج فارس شود.
امارات عربی متحده مهم ترین شریک تجاری ایران در بین این کشورها است . وزیر اقتصاد امارات متحده عربی در ماه ژوئن اعلام کرد حجم روابط تجاری ایران و امارات در سال 2014 به بیش از 17 میلیارد دلار افزایش یافت. این در حالی است که حجم روابط تجاری دو کشور در سال 2011 و قبل از تحریم ها 23 میلیارد دلار بود. ایران چهارمین شریک تجاری امارات متحده عربی محسوب می شود.
حسین حقیقی نایب رییس "شورای تجاری ایرانیان" در دوبی به خبرگزاری فرانسه می گوید در نخستین سال پس از رفع تحریم ها پیش بینی می شود شاهد افزایش بین 15 تا 20 درصدی  حجم روابط تجاری ایران و امارات باشیم.
پیش بینی می شود روابط تجاری و اقتصادی ایران و عمان نیز پس از رفع تحریم ها ارتقا یابد چون دو کشور هم اکنون نیز دارای روابط حسنه ای هستند.
جاسم سعدون اما می گوید: به جز امارات پیش بینی نمی کنم روابط اقتصادی ایران و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تکانی بخورد. او می گوید:" روابط اقتصادی ایران با امارات بیشتر خواهد شد اما در مورد کشورهایی چون عربستان یا کویت پیش بینی نمی کنم بدون بهبود روابط سیاسی شاهد این تغییر باشیم.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا دیروز در صفحه توییتر خود نوشت مذاکرات در جریان است و هنوز چند مساله مهم اختلافی بین طرفین باقی مانده است.
 روزنامه جروزالم پست اسراییل در گزارشی از مذاکرات هسته ای به نقل از یکی از مقامات ارشد اجرایی آمریکا می نویسد وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا و   ارشد ترین عضو تیم مذاکرات آمریکا در گروه 1+5 با ایران پس از جان کری ، در دو هفته گذشته از شهر وین اتریش به طور مداوم با "یوسی کوهن" مشاور امنیت ملی اسراییل گفت و گوی تلفنی می کند و به او درباره مذاکرات با ایران توضیح می دهد.جروزالم پست: گزارش مداوم شرمن از روند مذاکرات هسته ای به اسراییل

به گزارش عصر ایران جروزالم پست مدعی شده است یکی از مقامات ارشد آمریکایی به این روزنامه گفته شرمن یک بار پس از آغاز مذاکرات هسته ای دور اخیر در وین در اواخر ماه ژوئن با کوهن به صورت تلفنی گفت و گو کرده و او را در جریان روند مذاکرات گذاشته و آخرین بار پنج شنبه گذشته و همزمان با تمدید 4 روزه مذاکرات هسته ای (تا روز دوشنبه) با کوهن صحبت کرده و به او گزارش داده است.

این روزنامه تنها به این نکته اشاره کرده که شرمن کوهن را در جریان مذاکرات هسته ای قرار داده است و مشخص نیست آیا معاون وزیر امور خارجه آمریکا درباره مذاکرات محرمانه ایران و 1+5 اطلاعاتی به کوهن ارایه کرده است یا اینکه تنها می خواسته است نگرانی های رژیم دست راستی اسراییل از روند مذاکرات هسته ای با ایران را بر طرف کند.

مذاکرات ایران و گروه 1+5 طبق توافق دو طرف مذاکره محرمانه است.

از سوی دیگر این روزنامه اسراییلی به نقل از یک مقام ارشد اسراییلی مدعی شده است مذاکرات تقریبا با شکست کامل مواجه شده است. این مقام اسراییلی در توجیه سخنان خود به اظهارات اوباما درباره شانس کمتر از 50 درصدی توافق نهایی هسته ای با ایران اشاره کرده است.
گفت و گوهای وزرای خارجه ایران و گروه 1+5 همچنان در وین در جریان است و پنج شنبه گذشته پس از پایان تمدید 7 روزه بار دیگر تا دوشنبه هفته جاری(فردا) تمدید شد.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا دیروز در صفحه توییتر خود نوشت مذاکرات در جریان است و هنوز چند مساله مهم اختلافی بین طرفین باقی مانده است.
کری پیشتر نیز در جریان یک نشست خبری در وین اعلام کرده بود با وجودی که پیشرفت های جدی در مذاکرات بوده و چند موضوع مورد اختلاف بین طرفین به راه حل رسیده است، اما هنوز چند مورد اختلافی جدی باقی مانده است.
دیروز بعد از ظهر (به وقت وین) وزرای خارجه آمریکا ، بریتانیا و فرانسه با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند و سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه نیز به صورت تلفنی در جریان مذاکرات 3 وزیر امور خارجه قرار گرفت.همچنین محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و مسئول تیم مذاکره کننده ایران پس از دو دور مذاکره با جان کری در شنبه، صبح یکشنبه (امروز) قرار است به مذاکره با همتای آمریکایی خود ادامه دهد.
اولین گروه از جنگنده های اف 16 خریداری شده توسط دولت عراق، در مسیر امریکا به پایگاه هوایی بلد در شمال بغداد، پنجشنبه شب گذشته در یک پایگاه نظامی در پرتغال فرود آمد. آمریکایی ها طی سالهای اخیر تحویل این جنگنده ها را بارها به تعویق انداخته بودند.
کد خبر: ۵۱۶۴۲۷
تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۹ - 11 July 2015
اولین گروه از جنگنده های اف 16 خریداری شده توسط دولت عراق، در مسیر امریکا به پایگاه هوایی بلد در شمال بغداد، پنجشنبه شب گذشته در یک پایگاه نظامی در پرتغال فرود آمد. آمریکایی ها طی سالهای اخیر تحویل این جنگنده ها را بارها به تعویق انداخته بودند.

به گزارش ایرنا، این چهار جنگنده آمریکایی از مجموع 36 فروند اف 16 خریداری شده است که روز پنجشنبه یک پایگاه هوایی در آریزونای آمریکا را ترک کرده و همان شب وارد پایگاهی در کشور پرتغال شدند.

پایگاه خبری المعلومه امروز شنبه به نقل از سایت های خارجی ، این خبر را منعکس کرده و نوشته ، پایگاه هوایی بلد در حدود 90 کیلومتری شمال بغداد و در فاصله اندکی از شهر سامرا در استان صلاح الدین هم اکنون در حال آماده کردن نیازهای امنیتی و فنی شدن برای تامین امنیت و پایگاه، جهت استقبال از اولین کاروان جنگنده های اف 16 می باشد.

این جنگنده ها را شرکت لاکهید مارتین به سفارش پنتاگون و براساس قراردادی میان دولت های عراق و آمریکا تولید کرده است.

آمریکایی ها در طول یک سال گذشته به بهانه نگرانی از عدم امنیت در بغداد و پایگاه بلد که در تهدید گروه تروریستی داعش قرار داشت، از تحویل این جنگنده ها طفره می رفتند. با اینحال در هفته های اخیر موج بزرگی از اعتراض ها علیه دولت آمریکا به دلیل عدم پایبندی به تعهداتش در قرارداد دو کشور براه افتاد.

برخی شخصیت ها و گروههای سیاسی به دولت عراق فشار وارد می کردند که درخصوص این قرارداد به دادگاه های صالحه مراجعه کند.

یکی از این 36 فروند جنگنده فروخته شده به عراقی ها که پول آن نیز پیشاپیش از بغداد اخذ شده است، هفته گذشته در جریان یک مانور هوایی در حالی که یک خلبان عراقی آن را هدایت می کرد، سقوط کرد و خلبان آن کشته شد.
لحظه به لحظه با مذاکرات هسته ای؛
مذاکرات هسته‌ای به لحظات و ساعات پایانی خود نزدیک می‌شود. نتایج نهایی مذاکرات طولانی هسته‌ای در گرو جلسات امروز و امشب دیپلمات‌های حاضر در وین است. پس از انکه مذاکرات در روزهای پایانی هفته گذشته به بن‌بست خورد بار دیگر ساعات حساس و پایانی این مراتن نفسگیر فرارسیده است.
کد خبر: ۵۱۶۵۰۸
تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰ - 12 July 2015
مذاکرات هسته‌ای به لحظات و ساعات پایانی خود نزدیک می‌شود. نتایج نهایی مذاکرات طولانی هسته‌ای در گرو جلسات امروز و امشب دیپلمات‌های حاضر در وین است. پس از انکه مذاکرات در روزهای پایانی هفته گذشته به بن‌بست خورد بار دیگر ساعات حساس و پایانی این مراتن نفسگیر فرارسیده است. حاضران از امروز و امشب به عنوان ایستگاه پایانی مذاکرات یاد می‌کنند. ایستگاه پایانی که نتیجه جلسات ان بسیار مهم است و قرار است در در خصوص اندک اختلافات موجود تصمیم‌گیری شود. آخرین تحولات مذاکرات هسته‌ای امروز 21 تیر، 12 جولای را با تابناک پیگیری کنید.

13:09  یک منبع آگاه محورهای احتمالی توافق ایران و 1+5، را بیان کرد. هم اکنون این محورها که در زیر آمده با 1+5 در حال مذاکره است و چنانچه طرف مقابل تصمیم های لازم را بگیرد، توافق حاصل می شود.

محورهای برجام احتمالی بین ایران و 1+5 در زیر می آید:

اول:
براساس برجام، همگی تحریم ها علیه ایران لغو گردیده و ایران از این پس یک کشور تحت تحریم شناخته نخواهد شد. بر اساس برجام صرفا یک سری محدودیت های موقت پیش بینی گردیده اند که آن ها هم مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری پس از مدتی معقول و محدود رفع خواهند شد.

دوم: 
کلیه تحریم های اقتصادی، بانکی ومالی مطابق تأکیدات مقام معظم رهبری در روز اجرای برجام، بطور قطعی لغو خواهند گردید.

سوم:
ایران از این پس تحت تحریم های تسلیحاتی نخواهد بود و طبق قطعنامه شورای قطعنامه که قرار است بعد از حصول به توافق صادرگردد، این تحریم ها لغو و بر اساس ضمیمه آن صرفا برخی محدودیت های موقت برای زمانی محدود اعمال می گردد.

چهارم:
این برجام در واقع مجموعه ای از چندین توافق است که همگی آنها در چارچوب خطوط قرمز ایران و مقام معظم رهبری تعریف شده و برخی اقدامات موقت و محدود با دوره های زمانی متفاوت در آن پیش بینی شده است.

پنجم:
قطعنامه شورای امنیت آخرین قطعنامه شورای امنیت در مورد برنامه هسته ای ایران خواهد بود و پرونده هسته ای ایران را از ذیل فصل هفت منشور ملل متحد خارج خواهد کرد. مدت زمان اجرای قطعنامه محدود بوده و در پایان این مدت ملغی خواهد گردید.

ششم:
این برای اولین بار است که یک کشور ذیل تحریم های فصل هفتم موفق گردیده است با مذاکرات و دیپلماسی فعال توانسته است از این وضعیت خارج گردد.

13:00  علی خرم، نماینده ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در گفت وگو با یک سایت گفت: زیاده خواهی آمریکایی ها در روند مذاکرات هفته گذشته باعث شد روند مذاکرات کند شود و در نهایت مانع از توافق هسته ای شدند؛ بنابراین با تمدید مجدد مذاکرات به نظر می رسد که در چند روز اخیر طرف های گفت وگو توانسته باشند مذکرات را جمع بندی کنند و مذاکرات را امشب به نتیجه برسانند.  دیپلمات سابق کشورمان در ادامه با بیان اینکه توافق هسته ای امشب اعلام می شود، افزود: تنها موضوع باقی مانده در مذاکرات بحث تحریم های موشکی است که همچنان بر سر آن توافقی صورت نگرفته است و ایران و 1+5 همچنان در حال گفت وگو و مذاکره برای حل و فصل این موضوع هستند. 

12:30  منابع روسی هم از برنامه لاورف برای اضافه شدن به جمع وزاری امور خارجه در وین خبر می‌دهند. با اضافه شدن لاورف و وانگ‌یی می‌توان انتظار داشت که تصمیمات نهایی در شامگاه امروز اتخاذ شود.

12:10  یک منبع آگاه در وین مدعی شده که 98 درصد متن توافق هسته ای ایران کامل شده است.

12:00  منابع خبری اعلام کردند که وزیر امورخارجه چین تا ساعتی دیگر وارد وین می‌شود. با آمدن وانگ یی به وین تنها در جمع وزرای 1+5 غائب است. شب گذشته هم جلسه داخلی 1+5 با حضور موگرینی، وزاری امور خارجه امریکا و فرانسه، انگلیس و آلمان و مذاکره‌کنندگان ارشد روسیه و چین برگزار شد. با این حال به نظر می‌رسد لاورف هم تا ساعتی دیگر به وین برسد.

11:45  خبرگزاری شین‌هوآ(چین) به نقل از منابع دیپلماتیک: احتمال توافق نهایی هسته‌ای ایران در روز یکشنبه(امروز) وجود دارد.

11:30  یک مقام ایرانی: مذاکرات امشب بسیار تعیین کننده است، اما هنوز دو یا سه موضوع حل نشده باقی مانده است.

11:15 سخنگوی وزارت خارجه آمریکا "جان کربی" امروز گفت: فریاد مرگ بر آمریکا در تهران کمکی به مذاکرات نخواهد کرد.

11:00  لوران فابیوس: لحظه تصمیم‌گیری فرا رسیده است
فابیوس که پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرده بود در مترهای پایانی مذاکرات هسته‌ای قرار داریم امروز اعلام کرده لحظه تصمیم‌گیری در مذاکرات هسته‌ای فرا رسیده است. لورن فابیوس این سخنان را پس از دیدار با محمد جواد ظریف به خبرنگار رویترز گفته است.
11:00  محمد جواد ظریف و جان کری، وزرای خارجه ایران و امریکا در ادامه مذاکرات شب گذشته خود صبح امروز هم با هم دیدار کردند. همزمان با این دیدار معاونان دو وزیر هم جلساتی را با هم برگزار کردند.



این گزارش تکمیل می‌شود...
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد