ائتلاف تحت امر آمریکا که اکنون تلاش میکند نشان دهد که درحال نبرد با داعش است، عمدا به ظهور داعش کمک کرد چون هدفشان منزوی کردن بشار اسد و مقابله با نفوذ فزاینده ایران بود.
سایت الف نوشت: پایگاه اینترنتی گلوبال ریسرچ در گزارشی نوشت: پنتاگون سقوط شهرهای موصل و رمادی را در سال 2012 برنامه ریزی کرده بود. در این گزارش به قلم استیو شوانیچ آمده است:
ائتلاف تحت امر آمریکا که اکنون تلاش می کند نشان دهد که درحال نبرد با داعش هستند، عمدا به ظهور داعش کمک کرد چون هدف شان منزوی کردن بشار اسد و مقابله با نفوذ فزاینده ی ایران بود.
حداقل می توان گفت که از اوت 2012، همین ائتلاف ضد داعش به طور کامل می دانست که پیش درآمد داعش یعنی، گروههایی مثل القاعده عراق و دولت اسلامی عراق، به همراه سایر گروههای وابسته به القاعده بر مخالفان سوری برتری دارند. آمریکا و همپیمانانش می دانستند که القاعده عراق در فاصله سالهای 2009 تا 2010 افول کرده بود اما به علت شبه نظامی گری در سوریه دوباره احیا شد.
با وجود همه این تحولات، آمریکا و همپیمانانش همچنان به کمک مالی، تسلیحاتی و آموزشی خود به همین گروههای تندرو ادامه دادند، آنها به طور خاص این کار را کردند چون از دیدگاه آنها ظهور این گروهها دارایی مهمی برای رسیدن آمریکا به اهداف ژئوپلتیکی اش محسوب می شد هرچند در همین زمان این گروهها مرتکب جنایات شنیعی می شدند.
با وجود آنکه پیش بینی می شد ظهور دولت اسلامی در عراق پیامدهای وخیمی برای عراق داشته باشد از جمله اینکه ممکن است شهرهای موصل و رمادی سقوط کنند، اما حمایت آمریکا و همپیمانانش از مخالفان سوری همچنان ادامه یافت. این امر منجر به این نتیجه گیری می شود که شکل گیری داعش یا هدف اعلام شده آنها بود و یا اینکه به عنوان یک نتیجه ثانویه این سیاست ها، مورد پذیرش قرار گرفته بود.
گزارش هفت صفحه ای آژانس اطلاعات دفاعی (DIA ) آمریکا که تاریخ آن به اوت 2012 مربوط می شود و اخیرا نیز با توجه به قانون آزادی اطلاعات در آمریکا منتشر شده است، به طور خاص بیان می کند که مخالفان سوری در آن زمان یک مسیر روشن فرقه ای در پیش گرفته بودند و اینکه سلفی ها، اخوان المسلمین و القاعده عراق نیروهای اصلی محرک شورش در سوریه بودند. این گزارش می افزاید: القاعده عراق که پیش درآمدی بر دولت اسلامی بود و از همان آغاز از مخالفان سوری حمایت کرده بود و در طی سالهای 2009 و 2010 پسرفت داشت، اما پس از شبه نظامی گری در سوریه، قدرت های دینی و قبایلی در منطقه با خیزش های فرقه ای همراهی کردند.
با وجود این حقایق، این غرب و کشورهای خلیج فارس و ترکیه بودند که از مخالفان سوری حمایت کردند درحالیکه کشورهای روسیه ، چین و ایران از رژیم بشار اسد حمایت کردند. همچنین، آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا پیش بینی کرد که دولت اسلامی عراق می تواند یک دولت اسلامی را از طریق اتحاد با دیگر سازمان های تروریستی در عراق و سوریه اعلام کند.
این آژانس پیش بینی کرده بود که این احتمال وجود دارد که یک حکومت سلفی در شرق سوریه تشکیل شود. این دقیقا همان چیزی بود که بعد از سال 2012، با اعلام دولت اسلامی رخ داد. در ادامه ی تحلیل گلوبال ریسرچ از گزارش اطلاعاتی پنتاگون آمده است: قدرت های حامی مخالفان سوری دقیقا همین را می خواستند تا رژیم سوریه را منزوی کنند چون از دید آنها رژیم سوریه عمق راهبردی گسترش شیعه بود درحالیکه ایران وعراق نیز بخش لاینفک این گسترش بودند. قدرت های حامی مخالفان سوری شامل غرب، کشورهای خلیج فارس و ترکیه می شوند.
گلوبال ریسرچ می افزاید: این سند در طبقه بندی محرمانه قرار گرفت و در اختیار وزارت امنیت داخلی، وزارت امور خارجه ی آمریکا، آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، اف بی آی، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، وزیر دفاع، وزیر امور خارجه، فرماندهی مرکزی آمریکا و دیگر نهادها قرار گرفت.
از این رو می توان گفت ائتلاف تحت امر آمریکا که اکنون با داعش نبرد می کند، به صورت مداوم اقدام به حمایت از مخالفانی کرد که می دانست تحت سلطه تندروهای فرقه گرا هستند. ائتلاف تحت امر آمریکا دروغ گفت و این تندروها را به عنوان افراد میانه رو توصیف کرد. ائتلاف تحت امر آمریکا می دانست که این حمایت منجر به ایجاد دولت اسلامی خواهد شد اما با این وجود به حمایت از چنین افرادی ادامه داد تا بشار اسد را تضعیف و با گسترش نفوذ ایران مقابله کند.
در ادامه تحلیل مرکز تحقیقاتی گلوبال ریسرچ از گزارش آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا وابسته به پنتاگون درباره داعش آمده است: در این سند به طور خاص به عراق به عنوان مرکز ناخواسته برای توسعه طلبی شیعی نام برده می شود در حالی که در همین سند سقوط شهرهای موصل و رمادی و قرار گرفتن آنها در کنترل سنی ها، پیش بینی شده بود و هدف این بود که جلوی این توسعه طلبی گرفته شود.
همه این تلاش ها منجر به این نتیجه گیری می شود که دستاوردهای اخیر داعش در این دو شهر چیزی نبود که آمریکا مخالف آن باشد بلکه برعکس چیزی بود که مطلوب آمریکا هم بود. همانطور که نوام چامسکی توصیف کرده است سقوط موصل در ژوئن 2014 ، بسیار تعجب برانگیز بود.
در واقع تحلیلگران نظامی غرب متعجب شدند. دقیقا به یاد بیاورید که چه اتفاقی رخ داد؟ عراق ارتش دارد و این ارتش می داند که چگونه نبرد کند؟ در جریان جنگ ایران و عراق این ارتش نبرد سخت و بی رحمانه ای داشت و در واقع این ارتش(عراق) بود که با حمایت آمریکا با ایران در جنگ بود.
ارتش عراق (در سقوط موصل) 350 هزار نفر عضو داشت که تا دندان مسلح بودند و همه نوع سلاح های پیشرفته را در اختیار داشتند. این نیروها به مدت بیش از یک دهه به وسیله آمریکا آموزش دیدند. ارتش عراق با چند هزار جهادی روبرو شد که خیلی هم مسلح نبودند. نخستین اتفاقی که افتاد این بود که همه ژنرال ها گریختند. سپس همه نیروهای نظامی فرار کردند و تسلیحات را هم جا گذاشتند. سپس نیروهای جهادی وارد موصل شدند و وارد بخش های زیادی از عراق شدند.
این یک پدیده ی عجیب بود. اگر به این مسئله فکر کنید حرف های زیادی برای شما خواهد داشت.
عامل تار و مار شدن این نیروها ، فرماندهان آنان بودند. این مطلب را یک نظامی عراقی توصیف کرد و گفت در صبح روز دهم ژوئن فرمانده وی به نظامیان تحت امرش گفته بود که دیگر تیراندازی نکنند، تفنگ های خود را به شورشیان تحویل دهند، لباس های یونیفورم خود را از تن دربیاورند و از شهر خارج شوند.
موصل درحالی تحویل 1300 تکفیری شد که این کار را ارتش 350 هزار نفری و میدان دیده عراق انجام داد. ماموران فرماندهی ارتش عراق به نیروهای تحت امرشان دستور دادند تا سلاح های خود را تحویل نیروهای جهادی دهند و فرار کنند. آیا این سقوط شگفت انگیز مورد نظر ائتلاف آمریکایی بود تا اینکه عمق راهبردی گسترش شیعه در عراق را منزوی کند؟ یا اینکه مشاوران نظامی غربی به فرماندهان ارشد نظامی عراق توصیه کرده بودند که شهر را به تروریست های داعش تحویل دهند؟ آیا این نیروها همکاری کردند؟
زمانی که موصل سقوط کرده بود پروفسور مایکل شوسدوفسکی این پرسش ها را مطرح کرده بود. سقوط شهر رمادی هم که اخیرا صورت گرفت همانند سقوط موصل مشکوک است. ائتلاف تحت امر آمریکا که وعده داد تا از عراق در برابر دولت اسلامی محافظت کند اساسا اجازه داد تا رمادی سقوط کند چون این ائتلاف در زمان نبرد رمادی فقط هفت حمله انجام داد. این تعداد حمله بسیار اندک است.
بهانه ضعیفی که برای این تعداد کم حملات بیان شد این است که طوفان شن مانع از آن شد که حملات انجام شوند. این رویدادهای درحالی است که داعش درحالیکه آسمان کاملا صاف و روشن بود اقدام به رژه پیروزی کرد و شبه نظامیان آن در خیابان ها به صف ایستادند.
اما چرا؟ آیا این کار هم مطلوب ائتلاف آمریکایی بود تا اینکه عمق راهبردی گسترش شیعی در عراق منزوی شود؟
این گزارش می افزاید: وحده الجمیلی مشاور رئیس پارلمان عراق در واکنش به سقوط شهر رمادی گفته بود: « این سقوط چه ناشی از خیانت ، غفلت و یا توطئه منطقه ای و بین المللی بوده باشد اما ائتلاف بین المللی در آن نقش بدی داشت. مردم دیدند که ائتلاف بین المللی برای داعش سلاح می ریخت. آنها تسلیحات سنگین را برای نیروهای تروریسم در رمادی ریختند. این اقدام نیروها ی ائتلاف بین المللی یک خیانت است».
گلوبال ریسرچ می افزاید: این نخستین بار نیست که یک سیاستمدار عراقی ، ائتلاف آمریکایی را به ریختن تسلیحات و کمک به داعش متهم کرده است بلکه این پدیده ای است که مدتی در جریان بوده است. در یک مورد دو هواپیمای انگلیسی به وسیله ی عراقی ها سرنگون شدند. عراقی ها مطرح کرده بودند که این هواپیما مشغول ریختن تسلیحات برای داعش بودند.
عکس هایی به عنوان مدرک از این هواپیماهای ساقط شده گرفته شد. « جمعه دیوان » عضو پارلمان عراق گفت که ائتلاف بین المللی تنها بهانه ای برای محافظت از داعش و کمک به گروه های تروریستی با تجهیزات و تسلیحات است. ائتلاف تحت امر آمریکا مواضع اصلی داعش را در عراق هدف قرار نداده است.
در هر صورت سقوط موصل و رمادی بر اثر سرایت بحران از سوریه به عراق و در نتیجه سیاست های غرب در سوریه، قابل پیش بینی بود.
در برخی موارد چنین به نظر رسید که غرب به سقوط این شهرها کمک کرد و دست کم می توان گفت که این یک پیامد پذیرفته شده در راهبرد مقابله با سوریه و ایران بود و در بدترین حالت می توان گفت که این ها بخشی از هدف تجزیه عراق بود.
با توجه به اینکه ائتلاف آمریکایی به حمایت از مخالفان سوری فرقه گرا ادامه داد و به طور کامل می دانست که این حمایت به تشکیل دولت اسلامی ختم خواهد شد، با توجه به اینکه سقوط شهرهای موصل و رمادی قابل پیش بینی بود ، با توجه به نحوه سقوط این دو شهر، معقول خواهد بود که شمار زیادی از سیاستمداران عراقی به صورت جدی بپرسند که آیا سقوط این شهرها باور کردنی است؟
مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است.
تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد. خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»، جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند.
در رصدخانه تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
رونمایی از آقای «ر» به عنوان دلال جدید نفت
با اینکه دو سال از فعالیت دولت یازدهم می گذرد و تنها چند ماه از آغاز به کار دولت بیشتر نگذشته بود، بیژن زنگنه به رئیس جمهور قول داد در این دولت نفت و فراورده به دلالان فروخته نخواهد شد اما بر اساس اطلاعات رسیده به نظر می رسد وزیر نفت نتوانسته به این وعده خود عمل کند. این گزارش حاکی است هنوز حرفوحدیثها در خصوص بدهی 5.3 میلیارد دلاری (م.س) دلال نفتی (بابک زنجانی دوم) به اتمام نرسیده که خبرهای جدیدی از جمله دریافت حق دلالی 5 دلاری به ازای هر بشکه نفت خام و ورود وی به بازار ارز و فراورده به گوش می رسد. در این میان برخی منابع مطلع از تشکیل شرکت های دلالی توسط برخی از مسئولان ارشد صنعت نفت در امارات و ورود به کار دلالی در صادرات نفت و فراورده نفتی خبر می دهند. ظاهرا یکی از این دلالان که تحت حمایت سه مدیر ارشد صنعت نفت مشغول به کار صادرات فراورده نفتی است (ر) نام دارد. این فرد توانسته شرکت بازرگانی را در امارات به ثبت رسانده و با حمایت برخی از مدیران صنعت نفت اقدام به دلالی فراورده نفتی کرده و از این طریق پول های کلانی را برای خود و حامیانش به ارمغان آورده است. برخی از منابع آگاه می گویند یکی از مدیران صنعت نفت که پس از بارها تمدید فعالیت اخیرا بازنشست شده است پیش از بازنشستگی تسهیل در دریافت نفت و فراورده نفتی را برای شرکت آقای (ر) فراهم می کرده و خود نیز یکی از اعضای هیأت مدیره و مدیران فعال در این شرکت اماراتی بوده است. گفته می شود براساس لابی های متعدد صورت گرفته مقرر شده از طرف برخی از مدیران ارشد صنعت نفت هر 15 روز یک بار برخی از معتمدین صنعت نفت برای فعالیت در این شرکت بازرگانی به امارات بروند تا با کار دلالی آشنا شوند.
فرار فردوسیپور از دست تتلو، در استخر!
عادل فردوسیپور پس از دیدن یک خواننده زیرزمینی در استخر، به سرعت محل را ترک کرده است! خبرآنلاین با این مقدمه، نوشت: امیر تتلو - خواننده زیرزمینی - خبری در صفحه شخصی خود منتشر کرده که بسیار جالب است. او مدعی شده است که به استخر رفته و در آنجا عادل فردوسیپور را دیده است. تتلو در بخشی از پست تازهاش، با این ادعا، نوشت: «...راستی عادل هم اینجا بود ولی تا منو دید در رفت. فکر کنم میترسه منشوری شه.». این سایت خبری در ادامه نوشت: تتلو در ماههای گذشته تلاش کرده با فوتبالیها ارتباط بگیرد. او مدتی با پیام صادقیان ارتباط داشت که باعث ایجاد حاشیههایی برای این بازیکن شد. او به تازگی با فرهاد کاظمی هم رابطه برقرار کرده و مدام میگوید در جام جهانی 2018 پیراهن تیم ملی را به تن خواهد کرد!
پیام سرمربی والیبال آمریکا در مورد ایران
سرمربی تیم ملی والیبال آمریکا در پیامی کوتاه، ایران را برای هموطنانش توصیف کرد. به گزارش باشگاه خبرنگاران، در این پیام آمده است: نخستین برداشت من از ایران این است که همه به شکل شگفتانگیزی مهماننواز هستند. همه با ما خیلی خوب بودند و تلاش مفرطی داشتند که مطمئن شوند ما تجربه خوبی در این سفر داشته باشیم. من فکر میکنم که ما خیلی از این سفر لذت بردیم. این موقعیت را داشتیم که در شهر گشتی بزنیم، به برج میلاد رفتیم و اندکی در مورد تهران آموختیم و فکر میکنم این برایمان خیلی خوب بود و غذای خوبی هم در کوهپایه تهران خوردیم.ما دوست داشتیم این کارها را انجام دهیم زیرا همه میدانیم که چهرهای که رسانهها از روابط ایران و آمریکا ترسیم کردهاند چندان دقیق نیست. احتمالا برای هر دو طرف همینطور است. چیزی که من میدانم و آنچه از وقت گذراندن با تیمهای ایران و آمریکا، پارسال و امسال آموختهام این است که روابط بین ملت ایران و آمریکا به هیچ وجه بازتابی از روابط بین دولتهایشان نیست. مردم ایران مردمی عالی هستند که با ما با مهربانی رفتار کردند و فکر میکنم که ما هم همین رفتار را نشان دادیم چون آمریکا هم کشوری عالی با مردمی عالی است. بله اینجا جای بسیار خوبی است و پیامی که ما به خانه میبریم این است: سفر بینظیری بود و بسیار مشتاقیم که دوباره به اینجا بیاییم و فکر میکنم درک بهتری از آنچه داخل و خارج ورزشگاه میگذرد پیدا کردهایم.
نظر خرازی درباره هاشمی و احمدینژادیسم
صادق خرازی میگوید احمدینژادیها میخواهند فضای سیاسی کشور را دوقطبی کنند. او پشت پرده حملات به آیتالله هاشمی رفسنجانی را در همین راستا ارزیابی کرد و گفت که اینها میخواهند با پاره کردن شناسنامه انقلاب، اسم پدران انقلاب را عوض کند.خرازی در گفتوگویی با روزنامه اعتماد، درباره مسائل سیاسی سخن گفته است که گزیدههایی از آن را در زیر میخوانید:
- «ندا» هم از رفقا نامردمی دید هم از رقبا ناجوانمردی تحمل کرد.
- نسبتی بین عوالم شهدای سبکبار ما با کاسبیهای دو روزه سیاسی و جناحی عدهای نیست.
- جریانی سعی دارد تا با تخریب آقای هاشمی رفسنجانی، فضای سیاسی را دوقطبی کند.
- تخریبکنندگان هاشمی، خود متهم پروندههای مفاسد اقتصادی هستند.
- هاشمی رفسنجانی، شناسنامه انقلاب است.
- تازه به دوران رسیدهها نمیتوانند اسم پدران انقلاب را عوض کنند.
- احمدینژاد تمام شده و احیا نخواهد شد اما خطر احمدینژادیسم و مصادیق آن هنوز نظام را تهدید میکند.
- انحراف را با منطق میتوان زدود نه با خون.
- مسئولیت داشتن در مملکت جرم نیست، اما سوءاستفاده از موقعیت و فساد اقتصادی جرم است.
- اینهایی که به آیتالله هاشمی می تازند سال 1384 چاووشی آقای هاشمی میکردند.
- هرگز با حرکتهای منتهی به خشونت و درگیریهای غیرقانونی موافق نبودم و نخواهم بود.
- معتقدم احمدینژاد یک بازنشسته سیاسی است و نظام به او فرصت بازگشت دوباره به قدرت را نخواهد داد.
- احمدینژاد رفت و تمام شد، اما احمدینژادیسم دارای ریشهها و شاخههایی است که قطع آن زمان میبرد.
- چرا این دلواپسان، نگران رقمهای میلیاردی اختلاسها و سوءاستفادهها که هر روز در رسانهها منتشر و از سوی مراجع قضایی تأیید میشود، نیستند؟
- رئیسجمهور محترم گفته دولت وعدههایش را فراموش نکرده است؛ پس ما هم قاطعانه از این دولت که میراثدار معضلات اساسی است، حمایت میکنیم.
- اگر میخواستم عهدهدار مقامی شوم، در دوران خانهنشینی اصلاحات، یار و همراه سید اصلاحات نمیشدم.
نظر انصاری درباره خاطرات من بودم و امام
حمید انصاری، قائممقام مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) در گفت و گو با تسنیم گفت، نقل خاطرات مقوله دیگری است و عنوانش خاطره است. گوینده خاطره میگوید من در جایی با امام بودم. یک وقت این جایی که دارد میگوید، در یک جمع عمومی است که ما مستنداتش را داریم. صوت و تصویر و فیلم داریم، اما یک وقت میگوید من در جلسهای خصوصی خدمت امام بودم و صحبتی شد، در اینجا مورد به مورد را مؤسسه حفظ و نشر آثار امام نمیتواند تأیید یا تکذیب و اظهارنظر کند. با کدام مبنا و مستند میتوانیم بر نقلی صحه بگذاریم یا آن را رد کنیم؟جلسه خصوصی امام که مخفیانه ضبط نمیشده، بله اگر مخالف با مسلمات اندیشه امام باشد یا سیره امام این را نفی کند، اینجا موسسه حفظ و نشر آثار امام موضع میگیرد که تاکنون گرفته است، البته معتقدیم در انتشار خاطرات مربوط به امام نیز طبق قانون «نحوه حفظ آثار و یاد حضرت امام» باید از مؤسسه حفظ و نشر آثار امام مجوز بگیرند.
اموات هنوز هم یارانه میگیرند
هفته گذشته بود که برای اولین بار محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت تعداد دقیق یارانه بگیران را به خبرنگاران اعلام کرد که براساس این آمار در خردادماه 76میلیون و 57هزار و 430 نفر یارانه 45500 تومانی را دریافت کردهاند.رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی که سهشنبه هر هفته بهعنوان سخنگوی دولت به جمع خبرنگاران میآید در نشست این هفته خود اعلام کرده که 2میلیون و 300هزار نفر از دریافت یارانه انصراف دادهاند!گفتنی است که اگر این دو آمار را کنار آمار تعداد حذفشدهها از فهرست یارانه بگیران قرار دهیم به جزئیاتی جدید از تعداد یارانه بگیران در جامعه آماری کشور خواهیم رسید.قبلاً علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود که 200هزار نفر از فهرست یارانه بگیران خط خوردهاند، هرچند این آمار از سوی نمایندگان مجلس کمتر و بیشتر اعلام میشود ولی در این گزارش آمار اعلام شده از سوی دولت مستند میباشد.بنابراین اگر آمار دقیق یارانه بگیران، انصرافیها و حذف شدگان را کنار جمعیت ایران قرار دهیم مشخص میشود که با احتساب حذفیها و انصرافیها مجموع یارانه بگیران 78میلیون و 560هزار نفر بودهاند. این در حالی است که طبق اعلام مرکز آمار جمعیت ایران تا ساعت 15:00 روز سهشنبه دوم تیرماه معادل 78,442,861 نفر بوده است! بنابراین میتوان گفت که در فهرست یارانه بگیران کماکان اسامی اموات نیز وجود داشته است!
نظر معاون دیوان محاسبات درباره ادعای ۳۵ میلیارد دلاری ترکان
عبداله صفایی نسب معاون فنی و حسابرسی، امور اقتصادی و زیر بنایی دیوان محاسبات در خصوص ادعای مفقود شدن 35 میلیارد دلار پول نفت در دولت قبل توسط اکبر ترکان مشاور اقتصادی رئیس جمهور اظهار کرد: این ادعا در حال حاضر در دیوان محاسبات در حال بررسی است و دیوان فعلا قصد رسانه ای کردن آن را ندارد. وی افزود: مطمئنا تا زمان تفریغ بودجه نتیجه بررسی خود را به اطلاع مردم و رسانه ها خواهیم رساند.پیش از این، اکبر ترکان در مراسمی که به مناسبت ۲۴ خرداد با عنوان «طلوع امید» در استان لرستان برگزار شده بود اتهاماتی را به دولت دهم زده بود و اظهار داشت: مقداری از بدهی دولت که به سیستم بانکی برگشته 90 هزار میلیارد تومان است که در آن موقع گفتند بانک مرکزی دلارهایی که الآن دارد ریالیاش را به مردم داده و خود دلار را بهجای اینکه نزد بانکها سپرده کند قرار شده به شرکت نیکو سپرده شود.
این چهل هزار تومان ماهانه شیرین هست یا نیست؟
مصطفی ملکیان در گفت وگو با جماران اشاره کرده: زرگ ترین خصیصه پوپولیزم این است که خوشایند مردم را بر مصلحت مردم ترجیح می دهد. می گوید: مردم! چهل هزارتومانی که ماهانه در خانه تان دادند، شیرین هست یا نیست؟ اکثر مردم می گویند شیرین است؛ چون اکثر مردم در جهت تشخیص ندادن مصلحتشان مثل عوام الناس و کودکانند. ولی اگر کسی بیاید و بگوید یه قران هم به شما نمی دهم، اتفاقا مالیات بیشتری هم از شما می گیرم ، سخت گیری بیشتری هم می کنم ولی بالمآل همه تان رشد می کنید، این چنین شخصی مصلحت را بر خوشایند ترجیح داده است.
شکست واقعی در مکتب امام چیست؟
صفحه اینستاگرام حضرت امام خمینی با انتشار بخشی از صحیفه امام نوشت:ما اگر مکتبمان محفوظ باشد و شکست بخوریم، اشکالى در کار نیست. بسیارى از اولیاى خدا در مقابل غیر شکست خوردند اما مکتبشان محفوظ بود. اگر خداى نخواسته ما پیروز بشویم، به این معنا که آن دسته از ظالمها که بودند و آن دسته از چپاولگرها که بودند بیرون کردیم، لکن به جاى آنها یک دسته ظلمه دیگرى با یک محدودیت خاصى و چپاولگرهاى دیگرى با یک محبوبیتى به جاى آن نشست، این موجب این مىشود که مکتب ما در دنیا منعکس بشود [که] مکتب درستى نبوده؛ شکست در مکتب واقع بشود. آن شکستى که جبران نپذیرد، این شکست است.
پرونده کامران دانشجو به قوه قضائیه ارسال شد
رئیس سازمان امور اراضی ایران میگوید پرونده صدور بهگفته او مجوزهای غیرقانونیِ تغییر کاربریِ زمین توسط کامران دانشجو، وزیر پیشین علوم، به قوه قضاییه ارسال شده است. به گزارش خبرگزاری ایلنا، قباد افشار، رئیس سازمان امور اراضی ایران گفته کامران دانشجو در دوره مسئوولیتش در استانداری تهران مجوزهای غیرقانونی صادر کرده است. کامران دانشجو در دولت اول محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری سابق ایران، مدتی استاندار تهران بود و در دولت دهم بعنوان وزیر علوم منصوب شد.
تهرانی ها روزانه یک دریاچه چیتگر آب مصرف میکنند
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه مصرف روزانه آب تهران به اندازه حجم دریاچه چیتگر است گفت:وضعیت سدهای تامین کننده آب تهران در حالت سر به سر است. پرورش تأکید کرد: این میزان مصرف را شاید زمانی بتوانیم بهتر درک کنیم که بدانیم حجم کل دریاچه چیتگر حدود سه میلیون متر مکعب است و به عبارت دیگر در حال حاضر در هر شبانهروز بیش از حجم این دریاچه در تهران آب مصرف میشود. به گفته وی، علاوه بر این حجم بالا، باید توجه داشته باشیم که در طول فصل تابستان به ازای هر نیمدرجه سانتیگراد افزایش دما، نزدیک به ۵۰ هزار متر مکعب آب به میزان مصرف آب تهران افزوده میشود.
داعش اعلام عفو عمومی کرد
به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، ابومحمد العدنانی، سخنگوی گروه تروریستی داعش در فایلی صوتی که در سایتهای وابسته به این گروه منتشر شد از آوارگان استان الانبار در غرب عراق که کنترل بیشتر آن در اختیار داعش است خواست به خانههای خود بازگردند. العدنانی اعلام کرد: داعش به مناسبت ماه رمضان تمامی کسانی را که علیه آنان سلاح به دست گرفتهاند عفو میکند.
سخنگوی داعش با تهدید دولت واشنگتن گفت: در طول تاریخ چیزی درباره شکست تاکتیکی آمریکا نشنیدهایم اما پس از این و در آینده شاهد شکستهای متعدد و متوالی آن خواهیم بود. وی در این فایل صوتی ضمن اعلام تشکیل "ولایت قفقاز" اعلام کرد ابوبکر بغدادی، رهبر داعش، ابومحمد القدری را به عنوان والی قفقاز تعیین کرد.
چه کسی کویر لوت را وثیقه وام میلیاردی کرده است؟
مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه علت عدم شفافیت را بوجود آمدن انحصار ذکر کرد و گفت: هرگونه رانتی که در اقتصاد ایجاد فساد کند، مانع شفافیت است. البته نباید فراموش کرد که ریشه فساد در اقتصاد ایران اقتصاد دولتی است؛ هرچه اقتصاد دولتی گسترده تر باشد، فساد بیشتر می شود، چون اقتصاد دولتی منشا رانت است. او افزود: این رانت می تواند طبقه جدید ایجاد کند. بابک زنجانی یک نمونه از اقتصاد رانتی است. من طرفدار بخش خصوصی هستم اما بخش خصوصی سالم نه رانتی. مثلا بخش خصوصی وجود دارد که زمین های کویر لوت را وثیقه گذاشته، وام میلیاردی گرفته و این وام را برنگردانده است. تردیدی نیست که رانت بخش خصوصی را هم فاسد می کند. این کارشناس اقتصادی گفت: بخشی از رانت به دلیل درآمد نفت است؛ متاسفانه فساد درآمد نفت تا پوست و خون جامعه رفته است.
احمدی نژاد متهم شماره یک فسادهای اقتصادی است
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در تشریح مسائل کشور در هشت سال دولت احمدینژاد گفت: من فکر میکنم مسئلهای که در دولت احمدینژاد اتفاق افتاد، این بود که ما مشکلات اقتصادی داشتیم که مسبب یک بخش آن تحریمها بود و بخش دیگر بهخاطر ناکارآمدی سیستم دولت. به جای اینکه علت را برطرف بکنند، در جهت حل کردن مسائل اقتصادی، وظیفهای را برای دولت تعیین کردند که قانون را دور بزند و خارج از تصمیمات مجلس، بودجهای به آنها اختصاص پیدا کند و از روشهای غیرمعمول پول را انتقال دهند.
آقای احمدینژاد اگر مستقیما در مسائل و اختلاسهای مالی دخالت نداشته باشد، به سبب انتصاب این افراد و هم حمایت از این افراد، الان در واقع متهم شماره یک مشکلات اقتصادی و فسادهای اقتصادی است. تاجرنیا با اشاره به دفاع احمدینژاد از حمید بقایی گفت: آقای احمدینژاد اگر این مسائل را مطرح میکند به نوعی خاکریز برای خود درست میکند. رئیس قوه مجریه مسئول عملکردهایی است که در آن سیستم بهوجود آمده است. آقای احمدینژاد اگر مستقیما در مسائل و اختلاسهای مالی دخالت نداشته باشد، به سبب انتصاب این افراد و هم حمایت از این افراد، الان در واقع متهم شماره یک مشکلات اقتصادی و فسادهای اقتصادی است.
مرگ زمین در ایران آغاز شده
سید مسعود مصطفوی مدیر کل دفتر حفاظت از منابع آب کشور
پیرامون مدیریت منابع آبی کشور اظهار داشت: شورای عالی آب که اکثر اعضای دولت در آن
حضور دارند با محوریت مدیریت مصرف آب های زیرزمینی ۱۵ پروژه خوب در قالب طرح احیا
تعریف کرده است.
وی افزود: ما امیدواریم وزارت خانه ها با هماهنگی و تعامل با
دستگاه های ذی ربط و مصرف کنندگان شرایط بهبود بحران آب را به خوبی مدیریت
کنند.
مدیر کل
دفتر حفاظت از منابع آب کشور درباره وضعیت دخایر آب های زیرزمینی در کشور گفت: آب
های زیرزمینی شرایط خوبی ندارند. بسیاری از چاه ها دچار افت سطح آب شده و تبعات آن
در سراسر کشور به صورت نشست زمین که به آن «مرگ زمین» می گوییم خود را نشان داده
است، اتفاقی که قابل برگشت نیست. وی با بیان اینکه ۹۰ درصد
از مرگ زمین و کاهش ذخایر آب های زیرزمینی مربوط به ۲۰ سال گذشته است، افزود: فرصت
های زیادی در طول این سال ها از دسترس مردم خارج کردیم و در این زمینه مردم و
مسئولان هر دو سهیم هستند.
واکنش فرانسه به خبر جاسوسی آمریکا
شبکه تلویزیونی ای پی تی ان گزارش داد: فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، امروز چهارشنبه نشستی فوق العاده با مقامات ارشد امنیتی این کشور در کاخ الیزه برگزار کرد تا ضمن رایزنی با یکدیگر، به اسناد منتشر شده توسط پایگاه اینترنتی ویکی لیکس واکنش مناسب نشان دهند. در اسناد درز پیدا کرده توسط پایگاه ویکی لیکس آمده است که آژانس امنیت ملی آمریکا، مکالمات سه رئیس جمهور اخیر فرانسه را به صورت غیر قانونی شنود کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی ای پی تی ان، یکی از دستیاران رئیس جمهور فرانسه که مجاز نبود نام خود را فاش کند، گفت: جلسه فوریِ چهارشنبه به این علت منعقد شده است که شرکت کنندگان در این نشست، اطلاعات منتشر شده (توسط ویکی لیکس) را ارزیابی کنند و نتیجه گیری های مرتبط با آن را نیز انجام دهند. این منبع افزود: اطلاعاتِ به بیرون نشت یافته که در اواخر روز گذشته توسط روزنامه فرانسوی لیبراسیون و همچنین پایگاه اینترنتی میدیاپارت منتشر شده است، شامل اظهارنظرهای ضبط شده ی مقامات فرانسوی در پاریس است که رک و بی پرده درباره اقتصاد یونان و مناسبات فرانسه با آلمان صحبت می کردند.
عکس جنجالی پسر قلعه نوعی در اینستاگرام
هوتن قلعه نوعی با انتشار تصویر زیر در صفحه اینستاگرام خود موجی از جنجال را در بین کاربران و شبکه های اجتماعی بر پا کرده است: