سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

ایران به نظامیان داوطلب شیعه عراق 3 پهپاد داد

قرار است از این هواپیماهای بدون سرنشین برای ماموریت های اطلاعات و شناسایی تحرکات داعش در استان الانبار و موصل استفاده شود.ایران 3 فروند هواپیمای بدون سرنشین (پهپاد) به نظامیان داوطلب شیعه عراق داده است.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آلمان، این نظامیان داوطلب شیعه عراقی هم اکنون مشغول جنگ با داعش هستند و قرار است از این هواپیماها علیه داعش استفاده کنند.
گزارش های خبری می گویند که ایران سه هواپیمای بدون سرنشین به نظامیان داوطلب شیعه ارائه کرده است. ایران همچنین 90 مشاور نظامی به عراق اعزام کرده که در پایگاه نظامی الحبانیه در استان الانبار عراق مستقر هستند.
حضور همزمان مشاوران نظامی ایران و آمریکا در یک پایگاه عراق
نکته جالب اینکه پایگاه نظامی الحبانیه عراق همزمان محل استقرار 250 مشاوران نظامی آمریکاست.محل استقرار مشاوران نظامی ایران و آمریکا در این پایگاه نظامی نیز تنها 500 متر باهم فاصله دارند.
قرار است از این هواپیماهای بدون سرنشین برای ماموریت های اطلاعات و شناسایی تحرکات داعش در استان الانبار و موصل استفاده شود.این اقدام قبل از نشست سه جانبه وزیران کشور ایران، عراق و سوریه در بغداد صورت می گیرد.
نظامیان داوطلب شیعه در عراق مورد حمایت تسلیحاتی ایران هستند.

شفاف سازی، بازرسی، ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران و تحریم ها؛ این موضوعات بزرگ، که بر سر آنها توافقی صورت نگرفته، هنوز هم به شدت لاینحل مانده اند.

یک دیپلمات غربی روز جمعه در آستانه مذاکرات حساس در وین، گفت تا زمان رسیدن به یک توافق هسته ای تاریخی نهایی با ایران، موضوعات متعددی در گفتگوها به صورت جدی لاینحل مانده اند. 
 به گزارش  خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از وین، این دیپلمات گفت: دشوارترین موضوعات نیازمند حل شدن در روزهای آتی هستند؛ شفاف سازی، بازرسی، ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران و تحریم ها؛ این موضوعات بزرگ، که بر سر آنها توافقی صورت نگرفته، هنوز هم به شدت لاینحل مانده اند.

این دیپلمات که خواست نامش فاش نشود در وین گفت ضرب الاجل سی ام ژوئن ممکن است نادیده گرفته شود ولی فقط چند روز. این سخنان، تکرار سخنان دیگر شخصیت های سیاسی از جمله یک مقام ارشد آمریکایی در روز پنجشنبه بود.

قرار است جمعه شب، جان کری وزیر خارجه آمریکا برای گفتگوهای روز شنبه با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، وارد وین شود. دیگر وزیران خارجه از جمله لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه نیز اوایل هفته آینده وارد وین می شوند.  

عملیات انتحاری عضو ایرانی داعش

داعش اعلام کرد یکی از اعضای ایرانی اش عملیات انتحاری انجام داده است.خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا نوشت: دو عضو انتحاری گروه تروریستی داعش روز گذشته به یک مجتمع امنیتی در شهر حسکه واقع در شمال شرقی سوریه حمله کردند.   یک گروه ناظر و یکی از ساکنان محلی در سوریه گزارش دادند که دو حمله انتحاری هماهنگ در شهر حسکه در شمال شرقی سوریه، سه شنبه دست کم ده کشته بر جای گذاشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شده‌اند.  
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز تایید کرد که دو اتومبیل بمب‌گذاری شده منجر به انفجارهای دوگانه‌ای در یکی از میدان‌های شهر حسکه در نزدیکی یک بیمارستان کودکان شده است ولی از ذکر جزئیات خودداری کرد. 
 گروه تکفیری داعش با انتشار دو عکس از عاملان انتحاری خود در حسکه که آن را «ولایت برکه» نامیده آنان را «ابوقتاده الایرانی» و «ابوالبراء البرکة» معرفی کرده است.  
یکی از این دو عامل انتحاری با نام مستعار ابوقتاده الایرانی از سوی این گروه تروریستی معرفی شده که داعش تاکید دارد وی ایرانی است. این برای نخستین بار است که گروه تروریستی داعش از یک ایرانی به عنوان عضو خود و عامل انتحاری نام برده است هرچند که این فرد در تصویر منتشر شده چهره خود را پوشانده و نام واقعی وی نیز منتشر نشده است.
بر اساس توافق لوزان، ایران و کشورهای ۱+۵ تا پایان ماه جاری میلادی فرصت دارند تا به توافق جامع برسند.
یک رسانه آمریکایی از احتمال انتشار متن نهایی توافق جامع هسته ای بدون امضای ایران و کشورهای ۱+۵ خبر داد.به گزارش مهر به نقل از سی ان ان، آمریکا انتظار دارد که متن توافق با ایران که شامل ضمایم فنی است بدون امضای طرفین حاضر در مذاکرات منتشر شود.این موضوع را یکی از مقامات عالی دولت آمریکا اعلام کرده است. این مقام آمریکایی همچنین از سفر جان کری به وین برای حضور در آخرین دور از مذاکرات هسته ای ایران خبر داد.
به نوشته سی ان ان، این اقدام (انتشار متن توافق بدون امضا) دست منتقدانی که عقیده دارند ایران به موجب این توافق فرصت تخطی از آن راخواهد داشت باز می گذارد.  بر اساس توافق لوزان، ایران و کشورهای ۱+۵ تا پایان ماه جاری میلادی فرصت دارند تا به توافق جامع برسند. در همین رابطه «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه، و مذاکراه کننده ارشد این کشور در گفتگوهای هسته ای اعلام کرده که تدوین ۹۰ درصد از متن توافق پایان یافته است. ریابکوف با اعلام این مطلب گفت: «این۹۰ درصد مربوط به حجم کل سند توافق جامع است نه اهمیت مطالب».این در حالی است که یک منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، از پرانتزهای باقی‌مانده‌ ای در متن توافق جامع خبر داد که حاوی موضوعاتی «مهم و اساسی» است.
این وضعیت در حالی است که «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا، با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، بصورت تلفنی درباره روند مذاکرات هسته ای ایران گفتگو کرد.
بر اساس اعلام کاخ سفید رهبران دو کشور بر اهمیت ادامه اتحاد میان اعضای کشورهای گروه موسوم به ۵+۱ در مذاکرات جاری با ایران، تاکید کرده‌اند.سخنگوی کاخ سفید تأکید کرد ممکن است مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ فراتر از ضرب الاجل ۳۰ ژوئن چند روزی تمدید شود.ارنست در جریان نشست خبری روز پنجشنبه کاخ سفید همچنین افزود که باراک اوباما توافقی را که مبتنی بر بیانیه هسته‌ای لوزان باشد مورد تأیید قرار می‌دهد و هرگونه توافقی که از بیانیه لوزان عدول کرده باشد مورد قبول رئیس جمهور اوباما نیست.
همچنین شرکت اِنی اعلام کرد که کلودیو دسکالزی مدیرعامل این شرکت در ماه می برای گفتگو با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران به تهران سفر کرده است.دو شرکت شل و اِنی ایتالیا برای اولین بار و همزمان با افزایش امیدها نسبت به مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب، دیدارها و تماس‌های خود با ایران را علنی کرده اند.

مدیران عامل دو شرکت نفتی شل و اِنی در ماه‌های ژوئن و می برای مذاکره درباره فرصت‌های جدید همکاری در ایران به تهران سفر کرده‌اند.

شرکت نفتی شل اخیرا گفتگوهایی را در تهران به منظور مذاکره درباره همکاریهای تجاری با ایران پس از لغو تحریمها انجام داده است. سخنگوی شل گفت: مقامات شرکت نفتی هلندی-انگلیسی شل اخیرا در تهران با مقامات ایرانی دیدارهایی داشته‌اند. طرفین درباره بدهی هنگفت دو میلیارد و 300 میلیون دلاری شل به شرکت ملی نفت ایران و زمینه های احتمالی همکاریهای تجاری پس از لغو تحریمها مذاکراتی داشته‌اند.

بن فان بوردن مدیرعامل شل اوایل ماه جاری در حاشیه نشست وزرای نفت اوپک در وین درباره مساله بدهی‌ها با مقامات وزارت نفت ایران دیدار و گفتگو کرد.

شرکت شل اعلام کرد: اگر لغو تحریمها سرمایه‌گذاری در ایران را امکان‌پذیر کند ما علاقه‌مند به بررسی نقشی هستیم که می‌توانیم در توسعه ذخایر انرژی ایران داشته باشیم.

همچنین شرکت اِنی اعلام کرد که کلودیو دسکالزی مدیرعامل این شرکت در ماه می برای گفتگو با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران به تهران سفر کرده است.

این شرکت افزود: دسکالزی درباره امکان سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز ایران مذاکراتی داشته و بر علاقه این شرکت به حضور در ایران تاکید کرده است.

ایران در حال ارائه قراردادهای جدید نفتی است که می‌گوید انگیزه بیشتری را برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌های انرژی برای حضور در ایران ایجاد می‌کند.

ایران قصد دارد تولید نفت خود را ظرف دو ماه پس از لغو تحریم‌ها 500 هزار شبکه و ظرف شش ماه یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

یکی از مقامات بلندپایه وزارت نفت ایران طی روزهای گذشته اعلام کرد که صنعت نفت ایران با برنامه‌ای برای سرمایه‌گذاری 200 میلیارد دلاری، جذاب‌ترین بازار برای سرمایه‌گذاران خارجی است.

مهدی حسینی مسئول اصلاح قراردادهای نفتی ایران با تشریح مزیت نسبی این قراردادها، گفت: حتی در دورانی که بهای نفت کاهش یافته حضور در ایران بسیار سودآور خواهد بود.

ایران قصد دارد مکانیزم حفاری، توسعه و احیای میادین نفتی و همچنین احیای تاسیسات نفت را در کنفرانسی که به زودی در لندن برگزار خواهد شد اعلام کند.

بر اساس این قراردادهای جدید، شرکت‌های انرژی خارجی باید برای ارائه خدمات، ساخت خطوط لوله و حفاری میادین با شرکت‌های داخلی ایران شریک شوند.

ایران قصد دارد با ارائه مشوق‌های بیشتر شرکت‌های خارجی را در ازای تبادل فن آوری و مدیریت به حضور در پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشترک در ایران ترغیب کند.

شش قدرت جهانی شامل انگلیس، فرانسه، آلمان، چین، روسیه و آمریکا امیدوارند تا ضرب‌الاجل 30 ژوئن درباره برنامه هسته‌ای با ایران به توافق برسند که می‌تواند به لغو تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران منجر شود.

شرکت نفتی شل حدود دو میلیارد دلار بدهی نفتی به ایران دارد که در نتیجه دریافت نفت و عدم پرداخت پول آن به دلیل وجود تحریمها، ایجاد شده است.

تحریمهای غرب صادرات نفت ایران را بیش از 50 درصد کاهش داده و از 2.5 میلیون بشکه در سال 2012 به حدود روزانه یک میلیون و 100 هزار بشکه رسانده است.

کاهش درآمدهای نفتی ایران باعث شده که سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید توسعه میادین نفتی و پرداخت پول واردات تجهیزات و خدمات مورد نیاز برای فعال نگه داشتن پروژه‌های نفتی دشوار شود. منبع: ایسنا

ایران در رسانه‌های آلترناتیو؛
نمایندگان رژیم صهیونیستی و عربستان پنج بار در هندوستان، ایتالیا و جمهوری چک با هم ملاقات کرده اند و یکی از اهداف آنها ایجاد کردستان مستقل به شکلی که ایران تضعیف شود، بوده است.

گروه جنگ نرم مشرق- اخبار ایران و تحلیل‌های پیرامون آن به طور مستمر در رسانه‌های جایگزین که مخالف رسانه‌های جریان اصلی (Main Stream) غرب هستند منعکس می‌شود. این رسانه ها به اطلاعات و تفاسیر متفاوتی می‌پردازند که در رسانه‌های جریان اصلی پیدا نمی‌شود.

***

طرح‌های مخفی اسرائیل و آل سعود به موازات مذاکرات هسته‌ای

پایگاه ولترنت می‌نویسد:در خاورمیانه هیچ یک آگاه نیستند که توافقات سرّی که باید در 30 ژوئن آینده، در حاشیۀ توافقات چند جانبه، در رابطه با مسئلۀ هسته ای توسط واشنگتن و تهران به امضا رسد قواعد بازی را برای ده سال آینده مشخص خواهد کرد.

این توافقات در وضعیتی مطرح شده است که ایالات متحده به جای عربستان سعودی و روسیه به نخستین تولید کنندۀ نفت تبدیل شده است. ایالات متحده دیگر برای مصارف خودشان نیازی به نفت خاورمیانه ندارند و حساسیت آنها نسبت به این مسئله تنها به دلیل حفظ داد و ستدهای بازار جهانی به دلار است.


طرح‌های مخفی اسرائیل و عربستان علیه ایران // در حال ویرایش

علاوه بر این واشنگتن جابجائی هائی را در استقرار نیروها از اروپای غربی و خاورمیانه به سوی خاور دور آغاز کرده است. چنین موردی به این معنا نیست که این مناطق را رها می کند، بلکه آمریکا این بار در پی تضمین امنیت خود ولی با ساز و کار دیگری است.

بر اساس اطلاعاتی که ما در اختیار داریم، از 17 ماه پیش (یعنی در رابطه با گفتگوهای بین واشنگتن و تهران که از 27 ماه پیش آغاز شده)، تل آویو با عربستان سعودی در حال گفتگو بوده است. نمایندگان عالی مقام این دو کشور پنج بار در هندوستان، ایتالیا و جمهوری چک با هم ملاقات کرده اند.

همکاری بین تل آویو و ریاض به طرح ایالات متحده برای ایجاد «نیروی مشترک عرب» به پشتیبانی اتحادیۀ عرب ولی به فرماندهی اسرائیل باز می گردد. نیروی مشترک عرب عملاً در یمن به کار بسته شد و سربازان اسرائیلی خلبانی بمب افکن های سعودی را در چهارچوب نیروی مشترک عرب به عهده دارند و ستاد فرماندهی آنها نیز توسط اسرائیل در سومالی لاند بر پا شده، یعنی در کشوری که رسماً وجود خارجی ندارد و به رسمیت شناخته نشده است. سومالی لاند در آن سوی تنگۀ باب المندب واقع شده است.

اسرائیل و عربستان سعودی پیرامون چند هدف با یکدیگر به توافق رسیده اند.

اهداف سیاسی :

1) «دموکراتیزاسیون» دولت های خلیج فارس، یعنی شرکت دادن مردم در مدیریت کشور خودشان با این حساب که رژیم سلطنتی خدشه ناپذیر باقی بماند و شیوۀ زندگی وهابی نیز زیر علامت سؤال نرود.

2) تغییر نظام سیاسی در ایران (بی آن که جنگی بر پا شود).

3) ایجاد کردستان مستقل به شکلی که ایران و ترکیه تضعیف شوند (گرچه ترکیه مدت ها با اسرائیل هم پیمان بود) و به همین گونه عراق (ولی نه سوریه، زیرا این کشور به شکل دراز مدت تضعیف شده است).

اهداف اقتصادی :

1) بهره برداری از مناطق نفت خیز در ربع الخالی و سازماندهی یک فدراسیون بین عربستان سعودی، یمن، و حتی عمان و امارات متحدۀ عرب.

2) بهره برداری از مناطق نفت خیز اوگادن (منطقه ای در جنوب شرقی اتیوپی) تحت نظارت اتیوپی، تأمین امنیت بندر عدن در یمن، و ایجاد پل ارتباطی بین جیبوتی و یمن.

به عبارت دیگر، اگر تل آویو و ریاض بخاطر مشکلات ناامید نشوند و بپذیرند که دو سوم عراق، سوریه و نیمی از لبنان زیر چتر کنترل ایران قرار گیرد، آنها می خواهند :

1) مطمئن شوند که ایران از صادر کردن انقلابش چشم پوشی می کند.

2) کنترل مابقی منطقه با حذف ترکیه که در نظارت و مدیریت تروریسم بین المللی جانشین عربستان سعودی شده بود و اکنون در سوریه با شکست روبرو شده است.

در این وضعیت، سفر شاهزاده محمد بن سلام ، پسر پادشاه سلام عربستان سعودی به روسیه موجب نگرانی شدیدی شد، یک اردوی رسانه ای گزارش داد که او می خواهد از روسیه درخواست کند که از کمک به سوریه خود داری کند. درپی او به مدت یک هفته ایاد بن امین مدنی رئیس سازمان همکاری های اسلامی همراه با چندین وزیر و تعدادی از بازرگانان به روسیه رفت. هیئت سعودی در بازار اقتصادی سن پترزبورگ شرکت کرد و شاهزاده مورد استقبال رئیس جمهور ولادیمیر پوتین قرار گرفت.

سرزمین وهابی از تاریخ بنیانگذاری اش با ایالات متحده مناسبات ممتازی داشته و اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی و سپس روسیه را به مثابه رقیب تلقی می کند. بنظر می رسد که این مناسبات در حال تحول است.

اهمیت بسیار مهم امضای همکاری ها و توافقات اقتصادی می تواند آغازی باشد برای سیاست های جدید تر. عربستان سعودی 16 مرکز اتمی خریداری کرده و در عین حال برآن است تا در پژوهش های فضائی روسیه نیز سهیم گردد و برای توافقات نفتی گفتگو می کند که نتایج آن هنوز منتشر نشده است.

برای رفع ابهام در مورد این گفتگوها، رئیس جمهور ولادیمیر پوتین اعلام کرد که روسیه در مورد سیاست پشتیبانی از سوریه هیچ تغییری نخواهد داد و از آراء مردم سوریه و راه حل سیاسی پشتیبانی خواهد کرد، و مشخصاً به این معنا که رئیس جمهور بشار اسد که به شکل دموکراتیک برگزیده شده تا پایان دور ریاست جمهوری اش در قدرت باقی خواهد ماند.

هراس بزرگ از برنامه هسته‌ای ایران

پایگاه لابلاگ می‌نویسد: همیشه اتفاقات اینگونه رخ می‌دهد. در حالیکه گفتگوهای هسته‌ای ایران و گروه 5+1 به مهلت 30 ژوئن نزدیک می‌شود، مشکل‌ترین مسائل در جریان مذاکرات مطرح می‌شود. یکی از این مسائل هفته گذشته دوباره ظاهر شد: مساله جنبه به اصطلاح احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران.

هراس بزرگ از جنبه احتمالی تسلیحاتی برنامه هسته‌ای ایران

هفته گذشته خبرهایی مطرح شد مبنی بر اینکه پنج کشور غربی حاضرند تا توافق نهایی را بدون حل شدن سوالات درباره این مسائل امضاء کنند. در عوض، توافق نهایی فرآیندی را تعریف خواهد کرد که طبق آن ایران پاسخ‌هایی به سوالات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره جنبه‌های نظامی برنامه هسته‌ای پاسخ دهد. این مساله باعث مطرح شدن موجی از انتقادات شد.

جنبه احتمالی برنامه هسته‌ای ایران همیشه در مرکز مذاکرات قرار داشته است. اگر هیچ نشانه‌ای درباره اینکه ایران برنامه تسلیحاتی هسته‌ای نداشته است، پس برنامه هسته‌ای ایران دغدغه‌ای برای جهان، آمریکا و رژیم صهیونیستی که قسمت اعظم سیاستهای خارجی واشنگتن را تعیین می‌کند بوجود نمی‌آورد.

عدم ارائه اطلاعات از جانب ایران درباره اقدامات گذشته این کشور نباید به سدی در مذاکرات تبدیل شود. بلکه، توافق نهایی باید ملزوماتی برای شفاف‌سازی و رژیم راستی‌آزمایی دقیقی را تعریف نماید که اجرای دقیق توافق توسط ایران را در سالهای آتی ضمانت نماید.


برای کسانی که مایل به توسعه روابط با ایران هستند، تحریم ها مانعی به شمار نمی روند/ کسانی که از رابطه با تهران طفره می روند، حتی در صورت لغو کامل محدودیتها توجیهی برای کارشان پیدا خواهند کرد


پایگاه اینترنتی روس زبان ایران رو در مقاله ای به قلم ایگورپانکراتنکو نوشت: با این که تنها چند روز تا سی ام ژوئن یعنی تاریخ نهایی تعیین شده برای گفت وگوهای هسته ای ایران باقی مانده، دراظهارات مقامات جهان تا حد زیادی ازمیزان خوش بینی کاسته شده و رسانه های جهانی که پیش ازاین درزمینه بررسی همه جزئیات روند گفت و گوها آن همه حریص ظاهر شده بودند، حالا ناگهان دچار کمرویی اطلاعاتی شده و به گزارشهای خشک و خالی درمورد دور جدید رایزنی ها بسنده کرده اند. کاملا مشخص است که روند تدارک توافقنامه نهایی به شدت کند شده است. حالا باید ببینیم مقصراین جریان کیست.

ایران // در حال ویرایش

وقتی نویسنده این مقاله در ماه آوریل اظهار داشت موفقیت لوزان یک بلوف بزرگ است و درآن جا هیچ پیشرفت واقعی حاصل نشده، برخی کارشناسان و حتی دیپلمات ها وی را به بدبینی بیش از حد، بیهوده گویی و حتی درک نکردن عمق حوادث متهم کردند. ولی درپاسخ به درخواست «ارائه مدرک» یعنی حداقل متن توافقنامه سیاسی مثلا امضا شده، به چرک نویس و متن مقدماتی نیازمند تصحیح اشاره کردند. این پرسش کاملا اصولی بود چون اگرتوافقهای اصلی روی کاغذ آورده شده، درزمان باقی مانده فقط می بایست چند ضمیمه فنی به آن اضافه می شد.
اگرهیچ توافق سیاسی به دست نیامده اوضاع کاملا فرق می کند. دراین صورت همه حوادث چیزی جزیک نمایش بی ارزش برای مخاطب نه چندان سخت گیرنیست که درآن نقش آفرینان فقط جمله های بی اهمیتی به زبان می آورند. ضمن این که واشنگتن، لندن و پاریس قصد انعقاد هیچ توافقنامه ای را ندارند. برلین فقط براساس ملاحظات مربوط به وجهه اش درروند شرکت دارد. مسکو یا امکان تاثیرگذاری برحوادث را ندارد، یا نمی خواهد این کاررا بکند و برای پکن هیچ فرقی نمی کند چون تحریم ها به هیچ وجه مانع گسترش حجم تجارت بین آن و ایران نمی شوند.
این دقیقا همان چیزی است که رخ داد. به فاصله چند روزتا تاریخ نهایی، منابع کاملا موثق اعلام کرده اند متن توافق نهایی چیزی جزیک لحاف پاره پاره نیست چون درباره ده تا ازچهارده بند آن هیچ توافقی حاصل نشده وازپنج ضمیمه پیشنهادی، سرنوشت یکی مشخص نیست و چهارتای باقی مانده عبارتند ازچرک نویس هایی با تعداد زیادی خط خوردگی، تصحیح و اضافات.

نویسنده مقاله با اشاره به تمایل امریکا به «شفافیت» به ضرر حاکمیت ایران، می افزاید: هرانسان برخوردار از عقل سلیمی متوجه است که هیچ گفت و گویی درمورد یک مساله خاص نمی تواند ده سال ادامه داشته باشد. اگرچنین اتفاقی بیفتد یا اوضاع غیرعادی است، یا یکی از طرفین در حال فریب دادن است و به هیچ وجه تمایلی به دستیابی به نتیجه قابل قبول برای دو طرف ندارد. یعنی دائما خواسته های تازه و تازه تری مطرح می کند که طرف مقابل نمی تواند آنها را به ضرر حاکمیتش بپذیرد. خواسته طرف آمریکایی درگفت وگوهای ایران با شش میانجی بین المللی همان شفافیت است.
به نوشته ایگورپانکراتنکو کارشناسان فیزیک وعلوم هسته ای با بررسی موشکافانه داده های موجود اعلام کرده اند برنامه هسته ای ایران نظامی نیست. طی سال های دوهزار و نه تا دو هزارو یازده سازمان های اطلاعاتی برجسته دنیا یعنی سی.آی.ای، موساد، اداره اطلاعات نظامی روسیه، سازمان اطلاعات آلمان و مدیریت کل امنیت خارجی فرانسه به این نتیجه رسیدند که تهران تمایلی به ساخت سلاح اتمی ندارد. ولی مگراین مساله می تواند ائتلاف ضد ایرانی را متقاعد سازد؟ کشش بیش از حد به «شفافیت» ابتدا آژانس بین المللی انرژی اتمی را فرا گرفت که وابستگی اش به آمریکا برهمه عیان است. ابتدا این سازمان درگیر کاغذ بازی که با کمک های مالی واشنگتن زنده است ابتکاربازجویی ازهمه افراد فعال دربرنامه هسته ای ایران را مطرح کرد. البته نزاکت کارمندان آژانس کاملا قابل تحسین است که پیشنهاد کردند بازجویی بدون دستگاه دروغ سنج انجام و فقط با دوربین ضبط شود!
این ابتکار مقامات ایران را در وضع بسیار دشواری قرار داد. ولی معلوم شد این کار را زود انجام داده اند. چون بعد درخواست راه دادن کارشناسان به اصطلاح بین المللی نه تنها به تاسیسات هسته ای و بلکه پایگاه های نظامی و تاسیسات غیرنظامی مطرح شد که احتمال می رود فعالیت آن ها به نحوی و به شکلی می تواند با برنامه هسته ای ارتباط داشته باشد. (لازم به یادآوری است که ایران هیچ وقت مانع بازرسی تاسیسات هسته ای و پایگاه های نظامی خود نشده بود.) علاوه براین پیشنهاد شد تاسیسات و پایگاه ها مشمول پروتکل الحاقی آژانس بین المللی انرژی اتمی شوند که به بازرسان امکان می دهد در شرایط مشخصی تاسیسات را تنها به فاصله دوساعت پس از اطلاع رسانی بازدید کنند. سپس مسولان آژانس ازتهران خواستند گزارشهایی درخصوص امکان نظامی بودن برنامه هسته ای اش به ویژه پیش ازسال دو هزارو سه ارائه کند.
عمل کردن به این درخواست های آژانس به عنوان شرط امضای توافقنامه نهایی حمایت فرانسه را در برداشت. مقامات واشنگتن هم بهانه خیلی خوبی به دست آوردند تا یک بار دیگر گفت و گوها را طول و به خیالشان مانور ظریفی بدهند. به عقیده آن ها بازپرسی از کارشناسان هسته ای ایران یک امتیاز است. ولی دسترسی بازرسان به تاسیسات مشکوک حتمی است و بدون آن هیچ توافقنامه ای امضا نخواهد شد. همان طورکه جف راتکه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به تازگی اعلام کرده: بدون بازرسی روند لغو تحریم ها را نمی توان شروع کرد!

کارشناس روس در ادامه به این موضوع می پردازد که هدف اصلی رهبران ایران که به خاطر آن در ملودرام چندین قسمتی با نام «مذاکرات هسته ای» شرکت می کنند لغو تحریم های بین المللی و کاهش تحریم های یک جانبه است. بر اساس اطلاعات موجود این روند درحال رسیدن به بن بست است. نخست این که واشنگتن، پاریس و لندن به هیچ وجه قصد ندارند در چارچوب توافقنامه موضوع تحریم های یک جانبه را بررسی کنند و آن را موضوع مذاکرات جداگانه آمریکا؛ اتحادیه اروپا و ایران می دانند. دوم این که امروز واشنگتن، پاریس و لندن اصرار دارند که تحریمهای سازمان ملل علیه ایران باید به تدریج لغو شوند. به گفته کارشناسان کاخ سفید توافقنامه باید راه ایران را به سوی سلاح هسته ای مسدود و برنامه نظارتی بی سابقه و چندین لایه ای را آغازکند که با کمک آن بتوان طی ده سال تخطی های احتمالی ایران را از توافقنامه کشف کرد و مانع آنها شد. پس تحریم ها برای همین ده سال درنظر گرفته شده اند.

ضمنا یک گزینه ذخیره هم آماده است: با توجه به این مساله که تحمل ایران هم اندازه ای دارد و بدون حل این مساله ادامه گفت و گوها برای آن بی مفهوم است، اگر در هرحال توافق مربوط به لغو تحریم های سازمان ملل پس ازامضای توافقنامه حاصل شود، باراک اوباما اصل «اسنپ بک» را پیشنهاد کرده است. یعنی در صورت بروز تردید درمورد نقض شرایط توافقنامه ازسوی تهران، تحریمهای سازمان ملل به طور خودکار و بدون نیاز به تصمیم شورای امنیت ازسرگرفته می شوند.

انگیزه اصلی این ابتکارسیاسی رئیس جمهور آمریکا کاملا مشخص است و مقامات واشنگتن هم آن را کتمان نمی کنند. همان طورکه سامانتا پاور سفیراین کشور در سازمان ملل طی سخنانی در کنگره اعلام کرده، به این ترتیب آمریکا امکان ازسرگیری همه تحریم ها را صرف نظر از موضع روسیه یا چین حفظ می کند! این بدان معنی است که مسکو و پکن دیگر امکان استفاده از حق وتو را نخواهند داشت.

فرانسه با شور و شوق فراوان ازاین ایده حمایت کرد و این مساله اصلا جای تعجب ندارد چون پاریس هم چنان یکی ازنقش آفرینان اصلی دسیسه ای است که درمرحله پایانی مذاکرات به راه افتاده است. دولت کنونی آمریکا و به ویژه جفت اوباما- کری سرمایه گذاری کلانی درگفت و گو با ایران انجام داده اند. بازی که اهداف کاملا محدودی را در زمینه عادی سازی روابط با ایران دنبال می کند، ازآن چه که باید خیلی فراتر رفته است تا این دو بتوانند بدون از دست دادن وجهه شان در برابر مقامات آمریکا و جامعه جهانی از آن خارج شوند. پس به شدت به «پلیس بدی» نیاز دارند که نظم و جدیتش مانع امضای توافقنامه ای شوند که به ضرر ائتلاف ضد ایرانی باشد یعنی لغو کامل تحریمها، برداشتن محدودیت ها و ضرر زدن به امنیت اسرائیل و پیوستن ایران به سازمان همکاریهای شانگهای را در برداشته باشد. با توجه به همه این مسائل، فرانسوا اولاند که هم وطنانش او را «حرف شنوترین سگ آمریکا» می نامند، کاملا آمادگی ایفای این نقش را دارد.

با توجه به همه این دسیسه ها، مردم جهان روز به روز نسبت به اظهارات مربوط به امضای توافقنامه تا سی ام ژوئن بدبین ترمی شوند. به ویژه این که خود دیپلمات ها اعلام کرده اند این تاریخ حتمی نیست و اگر توافقنامه در تاریخ نهم ژوییه یا درماه اوت امضا شود هیچ مشکلی پیش نمی آید.

ایگورپانکراتنکو درخاتمه چنین می نویسد: رهبرمذهبی ایران اعلام کرده به راستی هم اگرامضای توافق نامه در موعد تعیین شده صورت نگیرد، دنیا به پایان نخواهد رسید چون هیچ تغییر جدی برای ایران رخ نخواهد داد.

باید گفت برای بقیه جهان هم همین طور است. برای کسانی که مایل به توسعه روابط با ایران هستند، تحریم ها مانعی به شمار نمی روند. کسانی هم که از رابطه با تهران طفره می روند، حتی در صورت لغو کامل محدودیتها توجیهی برای کارشان پیدا خواهند کرد. تنها مساله مهم این است که در چنین شرایطی نباید به آمریکا و متحدانش تکیه کرد. همانطورکه همیشه پیش می آید، آنها همیشه با موفقیت از تاری که خودشان می تنند بیرون می آیند. این کشورهای گرفتار در تارهستند که با مشکل مواجه می شوند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد