سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

تحلیل فرانس پرس از مصوبه هسته ای مجلس؛

مجلس ایران روز یکشنبه قدرت خود را در جلوگیری از به دست آمدن موافقتنامه ای هسته ای با قدرت های جهان محدود کرد و عملا تهدیدی دیرینه را درمورد اینکه قانونگذاران ایرانی ممکن است مانع امضای موافقتنامه ای نهایی شوند برطرف کرد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فرانس پرس نوشت: مجلس ایران روز یکشنبه قدرت خود را در جلوگیری از به دست آمدن موافقتنامه ای هسته ای با قدرت های جهان محدود کرد و عملا تهدیدی دیرینه را درمورد اینکه قانونگذاران ایرانی ممکن است مانع امضای موافقتنامه ای نهایی شوند برطرف کرد.

به گزارش «انتخاب»، این خبرگزاری غربی در ادامه آورده است: طرحی که روز چهارشنبه ارائه شد و در آن معیارهای سختی برای موافقت ایران با هرگونه موافقتنامه تعیین شده ممکن است باعث پیچیده شدن مذاکرات درباره موافقتنامه نهایی شود که قرار است تا ضرب الاجل 30 ژوئن نهایی شود.
با این حال به منظور تقویت دولت حسن روحانی رئیس جمهور ایران ، اصلاحاتی مهم در این طرح صورت گرفته است که نظارت رسمی بر یک موافقتنامه را از دستان قانونگذاران خارج خواهد کرد.

در متن اولیه این طرح معیارهایی تعیین شده است که مجلس می بایست برای الزام آور شدن یک موافقتنامه، اعلام کند محقق شده است.اما در طرح اصلاح شده، حق نظارت بر موافقتنامه هسته ای ایران با قدرت های جهان به شورای عالی امنیت ملی کشور واگذار شده است.
شورای عالی امنیت ملی متشکل از وزیران ، فرماندهان نظامی و افرادی برگزیده هستند. ریاست این شورا به عهده روحانی است که با جدیت در تلاش برای دستیابی به موافقتنامه ای هسته ای بین ایران و قدرت های جهان است.

علی لاریجانی پس از آنکه 199 نفر از نمایندگان مجلس به این طرح اصلاح شده رای مثبت دادند گفت :« رهبر معظم در این خصوص هر تصمیمی بگیرد ، ما در مجلس باید اطاعت کنیم.» وی افزود «ما نباید دستان رهبر معظم را ببندیم.»
تنها سه نفر از نمایندگان مجلس به اصلاحات صورت گرفته در این طرح رای مخالف و پنج نفر نیز رای ممتنع دادند.
اگرچه علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران و بانی نسخه اولیه این طرح گفت هدف از آن محافظت از مذاکره کنندگان ایران در برابر « زیاده خواهی های » غرب است اما لاریجانی نظری دیگر داشت.

لاریجانی با اشاره به ضرورت هماهنگی با شورای عالی امنیت ملی ایران گفت :« ما می خواهیم به این کشور کمک کنیم نه اینکه مشکلات جدیدی به وجود آوریم.»
لاریجانی پیشتر به احمد توکلی از اعضای محافظه کار مجلس و از منتقدان این طرح گفته بود :«‌ما درباره فروش سیب زمینی صحبت نمی کنیم بلکه درمورد مسئله ای مهم برای ایران صحبت می کنیم.» « موانع همچنان به قوت خود باقی است »
دبکا:
اسرائیلی ها در این نشست شوکه شده بودند. تعداد کمی از شرایطی که آمریکا هنگام ورود به گفتگوها بر آنها تصریح کرده بود باقی مانده بودند. بر اساس این توافق ایران می تواند به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد. از ورود بازرسان بین المللی به تاسیسات نظامی اش، جلوگیری کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبکا فایل در گزارشی نوشت: دولت آمریکا ، تلاش لحظه آخری اسرائیل را برای اثر گذاری بر توافق هسته ای با ایران رد کرد.

به گزارش «انتخاب»، این وب سایت اسرائیلی نوشت: مشاور امنیت ملی اسرائیل ، یوسی کوهن ، روز پانزدهم ژوئن مهمان دو مقام آمریکایی بود تا پیش از آنکه خیلی دیر شود موضع اسرائیل را در جلوگیری از توافق هسته ای «فاجعه آمیز» بین ایران و شش قدرت جهانی در وین به کرسی بنشاند.

بر اساس این گزارش، سوزان رایس ، مشاور امنیت ملی آمریکا و وندی شرمن ، مذاکره کننده ارشد این کشور در گفتگوهای هسته ای ، میزبان یوسی کوهن بودند.

این ملاقات را جان برنان، رئیس سازمان جاسوسی آمریکا، سیا، در پایان سفرش به اورشلیم (بیت المقدس) در هفته نخست ژوئن ترتیب داده بود.

وی به اسرائیل سفر کرده بود تا مقام های ارشد کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر را در جریان بندهایی قرار دهد که دولت اوباما برای گنجاندن در توافق نهایی با ایران که قرار است روز سی ام ژوئن امضا شود قرار دهد.

اسرائیلی ها در این نشست شوکه شده بودند. تعداد کمی از شرایطی که آمریکا هنگام ورود به گفتگوها بر آنها تصریح کرده بود باقی مانده بودند. بر اساس این توافق ایران می تواند به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد. از ورود بازرسان بین المللی به تاسیسات نظامی اش که مشکوک به تحقیقات هسته ای است، جلوگیری کند ( پس بازرسی های شدیدی که اوباما از آنها سخن می گفت چه شد؟)

و اسرائیلی ها برای نخستین بار از زبان برنان شنیدند که تاسیسات یو سی اف ایران در اصفهان گسترش پیدا می کند. در این تاسیسات، کیک زرد به مواد هسته ای غنی شده تبدیل می شود. آنها همچنین به این نکته واقف شدند که رئیس جمهور اوباما به تهران اطمینان داده تحریم ها پس از برداشته شدن، دوباره تحمیل نخواهند شد. در حالی که اوباما از همان ابتدا قول داد در صورتی که توافق نقض شود، تحریم ها بلافاصله برقرار خواهند شد.

نتانیاهو از برنان خواست به او زمان بدهد تا بتواند عقب نشینی دولت اوباما را در روبرو شدن با برنامه هسته ایران هضم کند. سپس از او درخواست کرد به مشاور امنیت ملی اش فرصتی داده شود تا تغییرات پیشنهادی اسرائیل را مطرح کند و به این ترتیب قدری از نگرانی های اسرائیل کاسته شود.

برنان به سرعت تاریخی را برای میزبانی از کوهن در واشنگتن ترتیب داد.

منابع دبکا فایل در واشنگتن فاش ساختند که این مقام اسرائیلی تلاش کرد خط مشی تازه ای را با رایس و شرمن در میان بگذارد. با عنایت به اینکه، بندهای اصلی توافق هسته ای نهایی شده و کار از اصلاح گذشته بود، وی گنجاندن مطالبی را در بندهای مختلف پیشنهاد کرد تا توافق بهتری در جهت امنیت آمریکا و اسرائیل بدست آید.

رایس و شرمن مودبانه به وی اجازه دادند صحبتش را تمام کند سپس پیشنهادهایش را به کلی رد کردند. منابع رسمی در اسرائیل و آمریکا بر سر این نکته توافق دارند که دعوت از کوهن با هدف تبادل نظر جدی درباره برنامه هسته ای ایران صورت نگرفته است. دو مقام ارشد آمریکایی درگیر در موضوع هسته ای، حتی یک کلمه از سخنان کوهن را هم نشنیدند. سفر وی به واشنگتن ، وقت تلف کردن بود.
در این گزارش درباره تلاش رژیم سعودی برای ترور گسترده شخصیت های ایرانی و شیعی و دینی در داخل کشورهای خلیج (فارس) از جمله بحرین و عربستان با کمک داعش و اجرای حکم اعدام شماری از شخصیت های دینی شیعه و در رأس آنها شیخ باقر النمر هشدار داده شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

انتقال داعشی ها به عربستان برای حمله تروریستی علیه شیعیان

عربستان سعودی برای اجرای حملات تروریستی برضد شیعیان از گروه تروریستی داعش کمک می گیرد.

به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اینترنتی عراقی المسله، در گزارش سازمان عدالت و توسعه که در بخش تروریسم بین المللی تحقیق می کند آمده است دستگاه اطلاعات رژیم سعودی شروع به کمک گرفتن از گروه داعش در عراق و سوریه و انتقال مخفیانه شماری از اعضای این گروه و اعضای گروه جیش الاسلام از سوریه به عربستان کرده است تا علیه شیعیان در داخل کشورهای خلیج (فارس) دست به حملات تروریستی بزنند.

هدف از این توطئه که عمدتا شیعیان کشورهای عربستان، کویت و بحرین را هدف قرار داده است، فشار آوردن بر شیعیان در کشورهای خلیج (فارس) به منظور مهاجرت کردن به ایران و جلوگیری از بین المللی شدن مسئله نقض حقوق شیعیان مقیم کشورهای خلیج (فارس) است.

در گزارش سازمان عدالت و توسعه آمده است، رژیم سعودی سال هاست اقدام به آموزش دادن شمار زیادی از شبه نظامیان سلفی در کشورهای پاکستان و افغانستان از جمله شبه نظامیان سنی جندالله و دیگر سازمان ها با هدف دست زدن به عملیات تروریستی در داخل ایران، لبنان، عراق و سوریه کرده است و از این سازمان ها برای جنگیدن با حوثی ها تحت عنوان مقاومت مردمی استفاده می کند. همچنین دستگاه اطلاعاتی سعودی، اعضای القاعده در یمن را برای جنگ با حوثی ها به خدمت گرفته است.
زیدان القنائی سخنگوی سازمان عدالت و توسعه به پایگاه خبری المسله گفت شکست مذاکرات یمن و شکست سخت عملیات طوفان قاطعیت در یمن، موجب شد عربستان سعودی دولت مصر را برای آشتی با اخوان المسلمین زیر نظر آمریکا تحت فشار قرار دهد تا بتواند از اخوان المسلمین برای جنگ با حوثی ها در یمن استفاده تبلیغاتی و نظامی کند.در این گزارش درباره تلاش رژیم سعودی برای ترور گسترده شخصیت های ایرانی و شیعی و دینی در داخل کشورهای خلیج (فارس) از جمله بحرین و عربستان با کمک داعش و اجرای حکم اعدام شماری از شخصیت های دینی شیعه و در رأس آنها شیخ باقر النمر هشدار داده شده است.
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه گفت هنوز مشخص نیست آیا بتوان تا ضرب الاجل 30 ژوئن به موافقتنامه ای بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران دست یافت یا خیر.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فرانسه: دستیابی به توافق تا 30 ژوئن مشخص نیست / می خواهم با ظریف دیدار کنم تا ببینم موضع ایرانی به چه شکل است
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه گفت هنوز مشخص نیست آیا بتوان تا ضرب الاجل 30 ژوئن به موافقتنامه ای بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران دست یافت یا خیر.

به گزارش «انتخاب»، فابیوس گفته است روز دوشنبه با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران دیدار خواهد کرد تا مواضع ایران را در آستانه دور پایانی مذاکرات درباره برنامه هسته ای این کشور که اواخر این هفته آغاز می شود ، ارزیابی کند.

وی در مذاکرات با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت :« ما باید کاملا قاطع باشیم. در مرحله ای که اکنون در آن قرار داریم هنوز مسائل روشن نیست.»
مذاکرات دوجانبه روز دوشنبه وزیران امور خارجه ایران و فرانسه در حاشیه نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ و پس از نشست ظریف با همه طرف های اروپایی دخیل در مذاکرات با ایران برگزار می شود.
فابیوس روز شنبه در مصاحبه با خبرنگاران در قاهره پایتخت مصر که روز نخست از سفر دو روزه وی را به خاورمیانه تشکیل می داد گفت :« تا پایان هفته آینده وزیران امور خارجه به مذاکرات ملحق خواهند شد ، بر این اساس من قصد دارم گفتگوهایی را انجام دهم تا ببینم موضع ایرانی ها به چه شکلی است.»
ایران دوم آوریل در شهر لوزان سوییس با شش قدرت جهان درمورد چارچوب موافقتنامه ای هسته ای توافق کرد. دو طرف تلاش می کنند تا ضرب الاجل 30 آوریل به موافقتنامه ای نهایی دست یابند که بر اساس آن برنامه هسته ای ایران در ازای کاهش تحریم های اقتصادی علیه این کشور به طور موقت محدود خواهد شد.
فرانسه یکی از سرسختانه ترین مواضع را درقبال ایران درپیش گرفته است. نتانیاهو در نشست روز یکشنبه خود با فابیوس از وی خواست قاطعانه بایستد و از موافقتنامه ای بد با ایران جلوگیری کند.
اسناد ویکی‌لیکس (5 و 6)
شماری از اسناد سری وزارت امور خارجه عربستان سعودی که در پایگاه اینترنتی ویکی لیکس منتشر شد نشان می دهد روابط ایران و جنبش حماس یکی از مسایل مهم برای ریاض است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شماری از اسناد سری وزارت امور خارجه عربستان سعودی که در پایگاه اینترنتی ویکی لیکس منتشر شد نشان می دهد روابط ایران و جنبش حماس یکی از مسایل مهم برای ریاض است.

به گزارش انتخاب ؛ بر اساس اسناد منتشر شده در پایگاه ویکی لیکس، وزارت امور خارجه عربستان و سفارتخانه های این کشور در پایتخت های مختلف از جمله تهران خبرهای مربوط به روابط ایران با جنبش حماس را به طور ویژه پیگیری می کنند.
در اسناد منتشر شده گزارش های متعددی درباره روابط ایران با جنبش حماس و دیدارهای مسئولان دو طرف وجود دارد.
یکی از این اسناد به تلاش کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای راضی کردن اسماعیل هنیه به خودداری از سفر به تهران اشاره می کند. در این اسناد چند گزارش درباره سفر اسماعیل هنیه به ایران، سخنان و دیدارهای او در تهران آمده است.

سفر احمدی نژاد به جیبوتی تحت نظر!

بر اساس یکی از اسناد سری منتشر شده در پایگاه اینترنتی ویکی لیکس ، عربستان سعودی روابط ایران و جیبوتی را و همچنین سفر احمدی نژاد به این کشور را به دقت زیر نظر داشته است.
به گزارش انتخاب ، بر اساس یکی از اسناد ویکی لیکس ریاست اداره اطلاعات عمومی عربستان گزارشی سری از روابط ایران و جیبوتی و تاریخچه این روابط تهیه کرده بود.
این گزارش شامل سفرهای متقابل مقامات ایران و جیبوتی از جمله سفر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران به جیبوتی و امضای توافقنامه های اقتصادی بین دو کشور است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک روزنامه چاپ روسیه گزارش داد مسکو در صورت پس گرفتن شکایت ایران بابت عدم تحویل اس ۳۰۰، درصدد ارائه سامانه «آنتی ۲۵۰۰» به تهران است.
به گزارش فارس، یک روزنامه روسی خبر داد که روسیه قصد دارد پس از لغو شکایت ایران از این کشور، به جای سامانه اس-300، سامانه دفاعی «آنتی 2500» به ایران تحویل دهد.
خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از روزنامه «کامرسانت» نوشته است: «پس از آنکه وضعیت پرونده مشخص شد، روسیه و ایران قرارداد جدیدی برای تحویل سامانه جدید آنتی-2500 امضا می‌کنند.»

روز گذشته «مرتضی سرمدی» معاون وزیر خارجه ایران اعلام کرده بود که تهران و مسکو در حال مذاکره برای حل مسئله شکایت ایران از روسیه هستند.
به گفته سرمدی، این مذاکرات «نتایج مثبتی» داشته و طرفین در مورد افزودن الحاقاتی به قرارداد، قیمت جدید و ساز و کار لغو شکایت، صحبت کرده‌اند.
پیش از این «سرگئی چمزوف» مدیر شرکت «روس‌تک» که سازنده سامانه اس-300 است، در ماه فوریه گزارش قبلی کامرسانت را مبنی بر اینکه روسیه به ایران پیشنهاد کرده سامانه آنتی-2500 جایگزین سامانه S-300 PMU-1 مورد درخواست شود، تائید کرده بود.
وی با بیان اینکه شرکت سازنده ساخت سامانه‌های S-300 PMU-1 را متوقف کرده، گفته بود: «هیچ‌کس به خاطر یک قرارداد، هر قدر هم که مهم باشد، تولید یک سامانه را از سر نمی‌گیرد.»
به نوشته کامرسانت، پیشنهاد تحویل آنتی 2500 به ایران، به تهران ارائه شده و ایران هم موافقت مشروط خود را اعلام کرده است. درخواست ایران برای دریافت فوری این سامانه، از مواردی است که به ادعای کامرسانت موجب این تصمیم روسیه شده است.
سامانه آنتی-2500 که به آن S-300VM هم گفته می‌شود، پیش از این به ونزوئلا و مصر هم فروخته شده است.
روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دست‌کم پنج سامانه دفاع هوایی اس ـ 300 را به ایران تحویل می‌داد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه چهارم شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.وزارت دفاع ایران به دنبال فسخ قرارداد تحویل 5 سامانه موشکی «اس-300» به این کشور از سوی دولت روسیه به ارزش حدود 800 میلیون دلار، از طرف روسی به دادگاه بین المللی ژنو شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل 4 میلیارد دلار شده بود.
ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز 24 فروردین با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد. با این حال، مسکو تاکنون تاریخ مشخصی برای تحویل این سامانه مشخص نکرده است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد