سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

رویترز نوشت: آمریکا خواستار اجتناب ایران از اقدامات تحریک‌آمیز درباره یمن شد.    
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، خبرگزاری رویترز گزارش داد: آمریکا روز سه‌شنبه با اشاره به حرکت یک کشتی باری ایران به سمت یمن، علیه اقدامات تحریک‌آمیز هشدار داد و گفت حرکات رزمناوهای ایرانی که این کشتی را همراهی می‌کنند زیر نظر دارد.جف راتکه، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با خبرنگاران گفت: قطعا این کاروان را به دقت زیر نظر داریم. وی افزود: ما هر کشوری را از هرگونه اقدام تحریک‌آمیز نهی می‌کنیم.
 سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت با همتای آمریکایی‌اش‌ درباره موضوعات مختلف گفت‌وگو کرده است.  
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس،«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه و «جان کری» در کنفرانس خبری مشترک اعلام کردند درباره موضوعات مختلف از جمله مذاکرات هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرده‌اند.  
وزیر خارجه روسیه گفت با همتای آمریکایی درباره یمن، سوریه و ایران گفت‌وگو کرده است. لاوروف گفت دو طرف درباره تمامی مسائل توافق نداشته‌اند اما این رایزنی فرصتی برای نزدیک‌تر کردن دیدگاه‌ها به یکدیگر بوده است.  
کری در این کنفرانس خبری از ولادیمیر پوتین به خاطر برگزاری این دیدار و توضیحات مستقیم و روشن درباره تمامی موضوعات محل گفت‌وگو تقدیر و ابراز امیدواری کرد مسکو و واشنگتن بتوانند به همکاری‌های سازنده ادامه دهند. 
 وزیر خارجه آمریکا در بخشی از اظهاراتش به رایزنی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران اشاره کرد و «وحدت» را عامل کلیدی در رسیدن وضعیت مذاکرات به مرحله فعلی دانست.  
کری ادامه داد در ماه‌های پیش رو نیز وحدت عامل کلیدی برای دو طرح جهت رسیدن به «توافق خوب» خواهد بود. 
 وی سپس به موضوع تحویل سامانه‌های دفاع موشکی اس ـ ۳۰۰ روسی به ایران اشاره کرد و گفت که تحویل این موشک‌ها به ایران در گفت‌وگو با لاوروف مطرح نشده است. 
 کری در عین حال گفت که فروش این موشک‌های به ایران قانونی است و خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت نیست. سرگئی لاوروف هم گفت که جان کری از روسیه نخواسته فروش اس - ۳۰۰ به ایران را متوقف کند.
ملک سلمان پادشاه عربستان که قرار بود در نشست کمپ دیوید شرکت کند روز گذشته سفر خود به واشنگتن را لغو کرد و ولیعهد عربستان به جای او در این نشست شرکت خواهد کرد.وزیر خارجه عربستان از تمرکز گفت‌وگوهای کمپ دیوید بر روی بررسی اقدامات و نقش ایران در منطقه در طول هفته جاری خبر داد.به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در ادامه فرافکنی خود علیه ایران گفت: ما معتقدیم ایران از نهادهای تروریستی در منطقه حمایت و اجرای اقدامات آن‌ها را تسهیل می‌کند. بنابراین مساله مهم کنونی چگونگی شکل‌گیری یک همکاری همه جانبه میان آمریکا و کشورهای عربی خلیج (فارس) برای مقابله با این اقدامات متخاصمانه ایران خواهد بود.این اظهارات وزیر خارجه عربستان در حالی بیان می‌شود که نقش این کشور در تجهیز مالی و تسلیحاتی گروه‌های افراطی و تروریستی مانند القاعده، جبهه النصره و داعش حتی مورد انتقاد کشورهای حامی این کشور قرار گرفته است. هم‌چنین حملات هوایی این کشور به مردم بی‌دفاع یمن با انتقادات بسیاری در مجامع بین‌المللی و حقوق بشری روبه‌رو شده است.
به گزارش ایسنا، ملک سلمان پادشاه عربستان که قرار بود در نشست کمپ دیوید شرکت کند روز گذشته سفر خود به واشنگتن را لغو کرد و ولیعهد عربستان به جای او در این نشست شرکت خواهد کرد.منبع: ایسنا
آمریکا در این نشست جزئیات توافق هسته ای با تهران را برای کشورهای حوزه خلیج فارس تشریح خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی اعلام کرد در نشست کمپ دیوید سه موضوع مورد بررسی قرار می گیرد.به گزارش «انتخاب»، وی افزود: در این نشست تمرکز بر همکاری نظامی، تروریسم و دخالت های ایران خواهد بود.وزیر خارجه عربستان اضافه کرد: در نشست کمپ دیوید دخالت های ایران در سوریه، یمن، لبنان و عراق مورد بررسی قرار خواهد گرفت.وی گفت: در این نشست هماهنگی های لازم برای مقابله با حمایت های ایران از سازمان های تروریستی انجام خواهد شد. هدف از این نشست افزایش سطح روابط کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکاست.الجبیر افزود: آمریکا در این نشست جزئیات توافق هسته ای با تهران را برای کشورهای حوزه خلیج فارس تشریح خواهد کرد.وزیر خارجه عربستان با اشاره به آتش بس در یمن گفت: می توان آن را در صورت پایبندی حوثی ها و صالح تمدید کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حکمفرمایی اصول رئالیسم بر خاورمیانه کشورهای عرب را بر آن ساخته تا با کسب قدرت حول رقابت بی پایان ، بقاء و ادامه حکمرانی خود را ثبات ببخشند .گسترش بیداری اسلامی ، شکل گیری هلال شیعی و افزایش نفوذ ایران در منطقه خاورمیانه عربستان سعودی را حول تنگناهای امنیتی بیش از هر زمان دیگری ناراضی از توزیع قدرت ساخته است . بدنبال سقوط حکومت های وابسته به عربستان در نتیجه بیداری اسلامی و رشد قدرت شیعه در کشورهای عراق ، لبنان ، یمن و ناکامی در جنگ داخلی سوریه ، آل سعود را بر آن ساخته بدنبال سهم جدیدی از توزیع قدرت در منطقه خاومیانه باشد . لذا عربستان سعودی با توجه به همسایگی با یمن و روی کار آمدن حوثی ها ، یمن را شبیه برگ برنده ای در کشمکش بر سر توزیع قدرت در منطقه میداند .آل سعود حمله نظامی به یمن را حربه نیرومندی در جهت کنترل گروه انصارلله که تحت تاثیر آموزه های امام خمینی میباشند میداند.
علاوه بر این با نزدیک شدن به توافق جامع جمهوری اسلامی ایران وغرب و پیامدهای این توافق بر تقویت نقش هژمون ایران در خاورمیانه ، عربستان را نگران از تاثیر مثبت پیروزی انصارالله بر موضع ایران در مقابل غرب ساخته است . از این حیث با پیشروی انصارالله در یمن و برداشت تهدید آمیز کشورهای عربی خلیج فارس نسبت به حکومت حوثی ها ، نگرش آل سعود این است که امریکا در مقام حفظ امنیت کشورهای عرب خلیج فارس نسبت به کنترل انصارالله از طریق ایران اقدام خواهد کرد که این موضوع میتواند موضع ایران را در مقابل 5+1 در امتیازگیری هسته ای از غرب تقویت نماید . عربستان سعودی ضرورت تحمیل منافع خود به انصارالله را در راستای محدود کردن این گروه با در پیش گرفتن حمله نظامی در جهت تضعیف آنها و بازگرداندن منصور هادی رییس جمهور قبلی یمن به قدرت را اختیار کرده است . بنابراین عربستان با تمرکز بر یمن از طریق جنگ مستقیم و در سوریه جنگ نیابتی سعی بر افزایش آستانه امنیتی در روی کار آوردن حکومتهایی متحد خود را دارد که پیامد آن به تصور آل سعود برهم زدن توزیع قدرت در خاورمیانه به نفع عربستان و کسب هژمونی در خاورمیانه میباشد . نکته ای که آل سعود از آن غافل است این است که تنها راه سقوط انصارالله حمله زمینی میباشد . از آنجا که مبارزین حوثی بر مبنای مبانی تشیع اراده بالایی در مبارزه و جنگیدن دارند و با توجه به ضعف ارتش عربستان سعودی در جنگهای زمینی تن به تن ، نتیجه ای جز گرفتار شدن در باتلاق یمن برای عربستان نخواهد داشت. چرا که این حملات هوایی و خسارتهای آن ، مقبولیت عربستان را نزد قبایل هوادار آل سعود در یمن کاهش داده و همه گروههای قومی را حول انصارالله در راستای مبارزه با عربستان متحد خواهد کرد . قبایل یمن در جبران آسیب های تجاوز عربستان همبستگی پیدا کرده و جبران آنرا در حملات تلافی جویانه به مواضع عربستان خواهند دید که پیامدهای آن افزایش نا امنی در منطقه خاورمیانه میباشد .
موضوع محوری دیگر که مسبب حمله نظامی عربستان به یمن شده است ایجاد ائتلاف عربی با تمرکز بر بسط حوزه قدرت عربستان در خاورمیانه میباشد . این موضوع از دومنظر قابل بحث میباشد : اتحاد در شورای همکاری خلیج فارس و رهبری جهان عرب . شورای همکاری خلیج فارس شامل شش کشور عرب از ابتدای تشکیل 1981 میلادی ، تقویت نظام های حاکم در مقابل موج نارضایتی های مردمی و مقابله با براندازی رژیم خود را دنبال کرده است . با توجه به فقدان همبستگی امنیتی کشورهای عضو شورای همکاری در حوزه خلیج فارس و تحولات خاورمیانه ، عربستان بعنوان لیدر شورای همکاری ضرورت ایجاد جبهه محکمتر و متحدتر را مد نظر داشته است .
لذا آل سعود با عنایت به ترغیب مناسبات نظامی در شورای همکاری ، حمله به یمن را زمینه ساز همکاریهای امنیتی پایدار اعضا شورا در تحولات آینده منطقه خاورمیانه متصور میشود . امری که بسترساز کنترل تحولات آینده خاورمیانه توسط ائتلاف عربی در راستای محدودیت بر جمهوری اسلامی ایران و متحدانش در منطقه خاورمیانه است. پیشرفت اتحاد ائتلاف عربی میتواند آرایش اولویتهای کشورهای عرب را از برجسته نمودن تضادهای بین عرب به سمت پیرامون جهان عرب سوق داده و هسته عربی را در تقابل با پیرامون غیر عرب در تقویت اشترکات هویتی مرکزیت بخشد .
 از حیث رهبری جهان عرب عربستان با حمله نظامی به یمن و همراه نمودن دیگر کشورهای عربی تلاش دارد نقش تاریخی مصر بعنوان رهبری جهان عرب را کمرنگ نموده و کشورهای عربی را به محوریت عربستان تحکم ببخشد.پان عربیسم به رهبری جمال عبدالناصر رییس جمهور مصر و بعد از آن اسلام سیاسی در خاورمیانه ، مشروعیت کشورهای پادشاهی عرب خصوصا عربستان را در دهه 50 میلادی تاکنون آسیب پذیر کرده است . عربستان سعودی که از زمان تشکیل 1932 تاکنون مواضع محافظه کارانه را در پیش گرفته بود اکنون در نتیجه خلاء قدرتی که در خاورمیانه متصور است با حمله به یمن سعی بر ارتقاء جایگاه خود در کسب رهبری جهان عرب دارد این امر این فرصت را به عربستان سعودی میدهد تا با کاهش نفوذ اصول پان عربیسم (مبارزه با استعمار) و اسلام سیاسی ، هویت و نقش جدیدی بر مبنای تحکیم بقای حکومتهای عربی متحد خود در راستای وابستگی امنیتی به غرب تعریف نماید .
نکته آخر اینکه حضور دیگر کشورهای عربی در کنار عربستان برای حمله به یمن در قالب ائتلاف عربی ، میتواند فشارهای بین المللی را کاهش دهد گرچه حضور آنها در حمله به یمن بیشتر جنبه شکلی دارد .

*سعید امیر
کارشناس ارشد علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی
  معاون ستادکل نیروهای مسلح تاکید کرد که حمله به کشتی کمک رسان ایرانی در مسیر یمن آتش جنگ در منطقه را روشن خواهد کرد.
 
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، سردار «سید مسعود جزایری» روز سه شنبه در مصاحبه با برنامه «من طهران» شبکه خبری العالم، در پاسخ به این سؤال که در صورت ممانعت عربستان از رسیدن کشتی حامل کمکهای بشردوستانه ایران به سواحل یمن، پاسخ چه خواهد بود، اظهار داشت: من صراحتا اعلام می‌کنم که خویشتنداری جمهوری اسلامی ایران حد و اندازه ای دارد.  
معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستادکل نیروهای مسلح افزود: عربستان سعودی و حاکمان تازه کار این کشور و هم آمریکایی‌ها و دیگران بایستی توجه داشته باشند، چنانچه بیش از این بخواهند برای جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با کمک رسانی به کشورهای منطقه ایجاد مزاحمت کنند، چه بسا آتشی به پا شود که مهار آن قطعا از دست آنها خارج خواهد شد.  
سردار جزایری تأکید کرد: توصیه اکید من آن است که اجازه دهند جمهوری اسلامی ایران و کشورهای دیگر حداقل کمک های انسانی خود را برای مردم مظلوم یمن داشته باشند؛ و بیش از این کشورهایی به نام اسلام و علیه مسلمانان جنگ و ادامه خونریزی نداشته باشند.
 
* درصورت ممانعت از رسیدن کشتی کمکها رسانی، منتظر اقدامهای دیگری باشند
 
سردار جزایری گفت: امیدواریم که حداقل کمک‌ها به مردم یمن برسد؛ زیرا در غیر این صورت باید منتظر اقدامهای دیگری باشیم؛ البته اجازه دهید که در آینده راجع به این اقدامهای دیگر صحبت کنیم.  
سردار جزایری تأکید کرد: با این ددمنشی‌هایی که عربستان علیه یمن داشته، و جنایتهایی که نسل کشی و شبیه به جنایت جنگی اسراییلی‌های غاصب علیه ملت مظلوم غزه است، امیدواریم که جامعه جهانی و سازمان‌های بین المللی و داعیه داران حقوق بشر، قدری از خواب غفلت بیدار شده باشند.  
وی افزود: امیدوارم که شاهد اقدامی عمومی توسط مردم در سراسر کشورها در این زمینه باشیم، و همه به کمک مردم مظلوم یمن که به شدت در معرض نسل کشی قرار گرفته اند، بشتابیم.  
سردار جزایری در خصوص آتش بس انسانی اعلام شده در یمن گفت: این اتفاق برای بار دوم است که رخ می‌دهد، متاسفانه مرتبه اول بسیارشکننده بود و عربستان به تعهد خودش درباره آتش بس عمل نکرد.
 
* عربستان جنگی نیابتی را از طرف آمریکا و صهیونیسم برعهده گرفته است
 
وی با اشاره به تشدید حملات علیه یمن پس از اعلام توقف مرحله اول عملیات از سوی عربستان، افزود: به نظر می‌آید که موضوع پیچیده‌تر و حساستر باشد، ریشه کار در سیاست کلانی است که آمریکایی‌ها و صهیونیستها برای منطقه بزرگ و پرانرژی خاورمیانه و غرب آسیا و شمال آفریقا دارند.
 
سردار جزایری با بیان اینکه آمریکا در سیاست‌های کلان خود تضعیف کل منطقه را پیش بینی کرده است؛ اظهار داست: به نظر می‌آید که از این به بعد با پدیده‌هایی مانند ایجاد زمین‌های سوخته، نابودی زیرساختها و تضعیف همه جانبه کشورهای منطقه مواجه خواهیم بود.  
سردار جزایری یمن را یکی از حلقه‌های ترسیم شده از سیاستهای آمریکا برشمرد و گفت: البته هر بار ممکن است کشوری یا گروهی در منطقه پیدا شود که به نیابت از آمریکایی‌ها و صهیونیستها، مردمان این منطقه و سایر کشورهای این منطقه بجنگد؛ مانند اتفاقی که امروز در صحنه یمن با آن روبرو بودیم.  
سردار جزایری افزود: عربستان سعودی در حال انجام جنگی نیابتی از طرف آمریکایی‌ها و برخی قدرتهای سلطه‌گر اروپایی و صهیونیسیم بین الملل در یمن است؛ از این جهت نمیشود به پایدار بودن آتش بس  در یمن چندان امیدوار بود، مگر اینکه در آینده شاهد اتفاقات و تحولات دیگری باشیم.
 
* سکوت استراتژیک یمنی‌ها
 
سردار جزایری در پاسخ به این سؤال که آیا زیرساخت‌های دفاعی یمن اجازه پاسخ مناسب را به حملات عربستان نمی‌دهد، اظهار داشت: این مساله را باید از چند بُعد بررسی کرد . به نظر می رسد که گروه‌های مقاومت یمنی براساس یک تدبیر و راهبرد کلان عمل می‌کنند.  
وی افزود: به نظر می رسد که یمنی‌ها می‌دانند چرا در برابر حملات عربستان سکوت کرده اند؛ سکوت یمنی‌ها را می توان سکوتی استراتژیک و تاریخ ساز نامید.  
سردار جزایری اظهار داشت: یمن سرزمینی کهن و دارای تمدنی پیشین است و دارای معادن و ذخایر و سرمایه های فراوان می باشد و با این وجود تحت ظلم قرار گرفته است.
 
وی ادامه داد: عربستان و دیگر قدرت ها به یمن ظلم مضاعف کرده، و به مردم یمن اجازه نداده‌اند که از نفت و سایر منابع و معادن زیرزمینی خود استفاده کنند.  
سردار جزایری اظهار داشت: مردم یمن امروز بیدار شده‌اند و به آگاهی‌های بالاتری رسیده‌اند و نمی‌خواهند زیر یوغ مستبدین و استعمارگران منطقه و خارج منطقه باشند، لذا مشاهده می‌کنیم که دست به یک قیام همگانی زده‌اند.
 
* وضعیت قبلی یمن غیرقابل بازگشت است
 
سردار جزایری خاطرنشان کرد: این تصور اشتباه است که بگوییم حوثی‌ها در یمن امور کشور را مدیریت می کنند، بلکه امور کشور یمن به دست خود مردم و اکثریت قریب به اتفاق آنها مدیریت می شود.  
وی تأکید کرد: انصار الله بخشی از جامعه انقلابی یمن و بخشی از جامعه مقاومت منطقه است. کشور یمن دارای سابقه طولانی است و سرمایه های زیادی دارد و با این حال به شدت تحت ستم نگهداری شده است و مردم ای کشور تصمیم گرفته اند که به این وضعیت خاتمه دهند. 
 سردار جزایری گفت: وضعیت قبلی یمن غیرقابل بازگشت و تکرار است، و قطعا ما در آینده شاهد یمنی متفاوت از گذشته و امروز خواهیم بود و مردم یمن کشورهایی را مانند عربستان که از سیاست‌ها و خط مشی‌های آمریکا تبعیت می کنند، برنمی تابند و این برنتابیدن خساراتی برای یمن و زیرساخت هایش داشته است و در آینده نیز خواهد داشت ولی یمن به تنهایی خسارت نمی بیند بلکه این خسارت مربوط به همه کشورها و مردم منطقه و جهان اسلام است و باید یک قیام همگانی در برابر این خسارتی که به جهان اسلام وارد می شود ، آغاز شود ثانیاً عربستان از حمله به یمن ضرر و زیان و خسران خواهد دید .
 
سردار جزایری افزود: مردم یمن اجازه نخواهند داد ناهنجاری های تحمیلی به آنها تکرار شود و تصمیم گرفته اند که روی پای خود بایستند این امر شاید ضرر کوتاه مدتی داشته باشد ولی قطعا یمن آزاد و پررونقی را به دنبال خواهد داشت.
 
* سکوت استراتژیک یمنی‌ها، در وقت مقتضی وضعیت را کاملا دگرگون می‌کند
 
سردار جزایری درپاسخ به این سؤال که سکوت استراتژیک مردم یمن در پاسخ به تجاوز عربستان تا کی ادامه خواهد داشت، گفت: به نظر می‌رسد پتاسیلی که در مردم یمن است در وقت مقتضی می تواند وضعیت فعلی را کاملا دگرگون کند. 
سردار جزایری تأکید کرد: در عین حال باید توجه داشت که مقاومت شکل‌های مختلفی دارد؛ ایستادگی و پایداری در هر شرایطی مفهوم خاص خود را دارد. یمنی ها مبتنی بر سیاستی که البته ابعاد آن در آینده بیشتر خود را نشان خواهد داد، در حال حرکت هستند. و سکوت فعلی را هیچ طرف این منازعه نباید به عنوان ضعف یا ندانم کاری جبهه مقاومت یمن تلقی کند؛ بهتر است اجازه دهیم در آینده بسیاری از پدیده‌ها خودش را بهتر نشان خواهد داد.
 
* دروغ عربستان درباره نابودی موشکهای بالستیک یمن
 
سردار جزایری درخصوص ادعای عربستان مبنی بر نابود کردن موشک‌های بالستیک و همه سلاح های سنگین یمن، گفت: بر اساس بسیاری از شواهد و قراین این ادعای عربستان بیشتر جنبه تبلیغات و پروپاگاندا دارد، و به دور از واقعیت‌های صحنه یمن است. سردار جزایری در باره مأموریت ناوگروه البرز در خلیج عدن و اینکه آیا ماموریتش مرتبط به بحران یمن است، گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس تدابیری که در سالهای اخیر داشته سعی کرده در چارچوب عرف و حقوق بین الملل در آب‌های آزاد بین المللی حضور داشته باشد، که این حضور تازه آغاز شده است و در آینده حتما توسعه خواهد یافت.
 
* حضور پررنگ در خلیج عدن، بر اساس نیاز است
 
سردار جزایری در ادامه تأکید کرد: البته این حضور به طور یک کار روتین و در چارچوب منافع ملی و امنیت عمومی کشور خودمان و کشورهای منطقه صورت می‌گیرد، و آنچه که در حال حاضر هست ارتباطی به اوضاع منطقه ندارد و ما ماموریت‌های مختلفی داریم، از جمله گشت زنی‌هایی که در چارچوب تعاریف از پیش تعیین شده و اقداماتی که در زمینه مسایل آموزشی و غیره است.  
سردار جزایری افزود: امیدواریم این حضور پررنگ، به برقراری صلح و امنیت و تردد بهتر و آسانتر کشتی‌ها کمک کند، و پتانسیلی برای مقابله با ناآرامی ها باشد. زیرا همان گونه که می بینید و در رسانه ها مرتب تکرار می شود حضور دریایی جمهوری اسلامی ایران بسیار راهگشا بوده است مخصوصا در زمینه مقابله با برخی راهزنی‌ها و چالشهایی که پیش می‌آید، توانسته صرف نظر از کشوری که کشتی مربوط به آن در خواست کمک کرده، کمک رسانی کند.  
سردار جزایری گفت: ما به طور اقتضایی عمل می‌کنیم و بر اساس نیازمندی‌هایی که احساس کنیم، حضور فعال خود را در دریاها خواهیم داشت.
 
* هرگونه ائتلاف ضد حلقه‌های مقاومت، محکوم به شکست است
 
سردار جزایری درباره تشکیل ائتلاف عربی ضد یمن، اظهار داشت: این ائتلاف قبلا هم ضد سوریه شکل گرفته بود، اما آیا به نتیجه رسید؟ چه اتفاقی افتاد؟ آیا دولت و مردم تنهای سوریه از پای در آمدند؟.
 
سردار جزایری تأکید کرد: شما مشاهده می‌کنید که در مساله سوریه تنها ما با یک ائتلاف عربی مواجه نیستیم، بلکه علاوه ارتجاع عرب، ارتجاع منطقه هم در این ماجرا با شدت و حدت حضور دارد. هیچ کس نقش کم نظیر ترکیه را علیه دولت و ملت ترکیه نمی‌تواند فراموش کند. نقش بارز آمریکایی ها، انگلیسی ها، فرانسوی ها، آلمانی ها و سایرین علیه سوریه را تاریخ به خاطر خواهد سپرد.  
سردار جزایری در ادامه گفت: اما آیا همه این‌ها توانستند مردم سوریه را از پا بیندازند؟ خیر. اتفاقی که قرار بود ظرف یکی دو هفته یا یکی دو ماه اتفاق بیفتد، الان پس از گذشت چند سال، دولت سوریه، ملت سوریه و رزمندگان سوری آبدیده شدند و مثل کوه در برابر این هجمه ای که به آن ها شده، تحت عنوان داعش، ایستاده اند و در حال مقاومت هستند.  
سردار جزایری خاطرنشان کرد: هر ائتلاف دیگری به همین شکل صورت بگیرد علیه یکی از حلقه های مقاومت، در نهایت با اضمحلال مواجه خواهد شد.
 
وی تأکید کرد: تردید نکنید، هر ائتلافی که علیه مردم یمن شکل بگیرد، منجر به پیروزی نخواهد شد و این مساله علت دارد. اولا ائتلافی عربی که علیه یمن که مطرح بود، در یک مقطعی به طور نیم بند، شکل گرفت و بلافاصله دچار شکاف و اضمحلال شد. آمریکایی ها البته تلاش می کنند مجددا این ائتلاف را زنده کنند و سرپا نگه دارند ولی این ائتلاف در برابر قیام و مقاومت عمومی مردم منطقه نمی تواند راه به جایی ببرد. سردار جزایری گفت: اگر این ائتلاف ضد یک گروه، یک جناح یا یک حزب بود، می توانست به موفقیت هایی منجر شود، ولی این ائتلاف، چون راجع به یک ملت است، آن هم ملت متمدن، آبدیده، رزمنده و با انگیزه های بالای انقلابی و اسلامی، به نظر می آید از هم اکنون، ما باید ناکامی و شکست آن را به نظاره بنشینیم.
 
سردار جزایری خاطرنشان کرد: اگر ما نگران باشیم، از این باب است که به دست مسلمان، مسلمان دیگری کشته می شود، آن هم با مدیریت، هدایت و سیاست گذاری کفار، مشرکین، منافقین و در رأس آن ها دولت شرور آمریکا و صهیونیسم بین الملل.  
سردار جزایری اظهار داشت: ما جدا امیدواریم و البته تلاش می کنیم که مردم منطقه به دولت های وارد در این ائتلاف فشار بیاورند و بیشتر از این باعث خونریزی و کشتار در این بخش از جهان اسلام نشوند.
 
* اگر مردم یمن به حضور نظامی ایران نیاز داشته باشند، به آن عمل خواهیم کرد
 
معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان درباره متهم کردن ایران به حضور در یمن گفت: این یک تناقض تاریخی است، در حالی که آمریکا به یمن موشک می زند و پنهان هم نمی‌کند، در حالی که بعضی کشورهای منطقه علیه مردم بی دفاع یمن، تهاجمان گسترده نظامی می‌کنند و حتی از گازهای شیمیایی استفاده می‌کند. در حالی که جهان مشاهده می‌کند که عربستان چگونه کودک کشی می‌کند، ادعا می‌کنند که ایران حضور نظامی در یمن دارد، بدون این که دلیلی برای این کار عرضه شود. 
 سردار جزایری افزود: اصولا شیوه و روش جمهوری اسلامی ایران این گونه نیست که جایی حضور داشته باشد، اقدامی بکند و بخواهد آن را منکر شود. اگر جایی حضور داشته باشیم، دلیلی برای انکار وجود ندارد، زیرا ما خود را صاحب حق و صاحب قدرت می دانیم و معتقدیم این دیگرانند که دارند تجاوز می کنند، و باید همه تلاش کنند که از این تجاوزگری جلوگیری شود. 
 سردار جزایری تأکید کرد: اگر روزی مردم یمن نیاز داشته باشند و جمهوری اسلامی ایران تشخیص بدهد، به تشخیص خود عمل می کند. ولی در حال حاضر، همان طور که قبلا هم گفته شده، ما احساس می کنیم فعلا نیازی به دخالت نظامی جمهوری اسلامی ایران در یمن نیست و امیدوارم که در آینده هم این نیاز وجود نداشته باشد. 
 سردار جزایری خاطر نشان کرد: ما در ارتباط با کمک به مقاومت منطقه، به لحاظ مستشاری، درباره هیچ یک از کشورها و حلقه های مربوط منطقه مضایقه نمی کنیم و اگر نیاز به کمک مستشاری در کشور یا منطقه ای وجود داشته باشد، قطعا به وظیفه اسلامی و انسانی خود عمل می کنیم. 
 سردار "سید مسعود جزایری" روز سه شنبه در مصاحبه با برنامه "من طهران" شبکه خبری العالم، در پاسخ به این سؤال که در صورت ممانعت عربستان از رسیدن کشتی حامل کمکهای بشردوستانه ایران به سواحل یمن، پاسخ چه خواهد بود، اظهار داشت: من صراحتا اعلام می‌کنم که خویشتنداری جمهوری اسلامی ایران حد و اندازه ای دارد. 
 معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستادکل نیروهای مسلح افزود: عربستان سعودی و حاکمان تازه کار این کشور و هم آمریکایی‌ها و دیگران بایستی توجه داشته باشند، چنانچه بیش از این بخواهند برای جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با کمک رسانی به کشورهای منطقه ایجاد مزاحمت کنند، چه بسا آتشی به پا شود که مهار آن قطعا از دست آنها خارج خواهد شد. 
 سردار جزایری تأکید کرد: توصیه اکید من آن است که اجازه دهند جمهوری اسلامی ایران و کشورهای دیگر حداقل کمک های انسانی خود را برای مردم مظلوم یمن داشته باشند؛ و بیش از این کشورهایی به نام اسلام و علیه مسلمانان جنگ و ادامه خونریزی نداشته باشند.
 
* درصورت ممانعت از رسیدن کشتی کمکها رسانی، منتظر اقدامهای دیگری باشند
 
سردار جزایری گفت: امیدواریم که حداقل کمک‌ها به مردم یمن برسد؛ زیرا در غیر این صورت باید منتظر اقدامهای دیگری باشیم؛ البته اجازه دهید که در آینده راجع به این اقدامهای دیگر صحبت کنیم. 
 سردار جزایری تأکید کرد: با این ددمنشی‌هایی که عربستان علیه یمن داشته، و جنایتهایی که نسل کشی و شبیه به جنایت جنگی اسراییلی‌های غاصب علیه ملت مظلوم غزه است، امیدواریم که جامعه جهانی و سازمان‌های بین المللی و داعیه داران حقوق بشر، قدری از خواب غفلت بیدار شده باشند. 
 وی افزود: امیدوارم که شاهد اقدامی عمومی توسط مردم در سراسر کشورها در این زمینه باشیم، و همه به کمک مردم مظلوم یمن که به شدت در معرض نسل کشی قرار گرفته اند، بشتابیم.
 سردار جزایری در خصوص آتش بس انسانی اعلام شده در یمن گفت: این اتفاق برای بار دوم است که رخ می‌دهد، متاسفانه مرتبه اول بسیارشکننده بود و عربستان به تعهد خودش درباره آتش بس عمل نکرد.
 
* عربستان جنگی نیابتی را از طرف آمریکا و صهیونیسم برعهده گرفته است
 
وی با اشاره به تشدید حملات علیه یمن پس از اعلام توقف مرحله اول عملیات از سوی عربستان، افزود: به نظر می‌آید که موضوع پیچیده‌تر و حساستر باشد، ریشه کار در سیاست کلانی است که آمریکایی‌ها و صهیونیستها برای منطقه بزرگ و پرانرژی خاورمیانه و غرب آسیا و شمال آفریقا دارند.
 سردار جزایری با بیان اینکه آمریکا در سیاست‌های کلان خود تضعیف کل منطقه را پیش بینی کرده است؛ اظهار داست: به نظر می‌آید که از این به بعد با پدیده‌هایی مانند ایجاد زمین‌های سوخته، نابودی زیرساختها و تضعیف همه جانبه کشورهای منطقه مواجه خواهیم بود. 
 سردار جزایری یمن را یکی از حلقه‌های ترسیم شده از سیاستهای آمریکا برشمرد و گفت: البته هر بار ممکن است کشوری یا گروهی در منطقه پیدا شود که به نیابت از آمریکایی‌ها و صهیونیستها، مردمان این منطقه و سایر کشورهای این منطقه بجنگد؛ مانند اتفاقی که امروز در صحنه یمن با آن روبرو بودیم.
 
سردار جزایری افزود: عربستان سعودی در حال انجام جنگی نیابتی از طرف آمریکایی‌ها و برخی قدرتهای سلطه‌گر اروپایی و صهیونیسیم بین الملل در یمن است؛ از این جهت نمیشود به پایدار بودن آتش بس  در یمن چندان امیدوار بود، مگر اینکه در آینده شاهد اتفاقات و تحولات دیگری باشیم.
 
* سکوت استراتژیک یمنی‌ها
 
سردار جزایری در پاسخ به این سؤال که آیا زیرساخت‌های دفاعی یمن اجازه پاسخ مناسب را به حملات عربستان نمی‌دهد، اظهار داشت: این مساله را باید از چند بُعد بررسی کرد . به نظر می رسد که گروه‌های مقاومت یمنی براساس یک تدبیر و راهبرد کلان عمل می‌کنند.  
وی افزود: به نظر می رسد که یمنی‌ها می‌دانند چرا در برابر حملات عربستان سکوت کرده اند؛ سکوت یمنی‌ها را می توان سکوتی استراتژیک و تاریخ ساز نامید.
 سردار جزایری اظهار داشت: یمن سرزمینی کهن و دارای تمدنی پیشین است و دارای معادن و ذخایر و سرمایه های فراوان می باشد و با این وجود تحت ظلم قرار گرفته است.  
وی ادامه داد: عربستان و دیگر قدرت ها به یمن ظلم مضاعف کرده، و به مردم یمن اجازه نداده‌اند که از نفت و سایر منابع و معادن زیرزمینی خود استفاده کنند. سردار جزایری اظهار داشت: مردم یمن امروز بیدار شده‌اند و به آگاهی‌های بالاتری رسیده‌اند و نمی‌خواهند زیر یوغ مستبدین و استعمارگران منطقه و خارج منطقه باشند، لذا مشاهده می‌کنیم که دست به یک قیام همگانی زده‌اند.
 
* وضعیت قبلی یمن غیرقابل بازگشت است
 
سردار جزایری خاطرنشان کرد: این تصور اشتباه است که بگوییم حوثی‌ها در یمن امور کشور را مدیریت می کنند، بلکه امور کشور یمن به دست خود مردم و اکثریت قریب به اتفاق آنها مدیریت می شود.  
وی تأکید کرد: انصار الله بخشی از جامعه انقلابی یمن و بخشی از جامعه مقاومت منطقه است. کشور یمن دارای سابقه طولانی است و سرمایه های زیادی دارد و با این حال به شدت تحت ستم نگهداری شده است و مردم ای کشور تصمیم گرفته اند که به این وضعیت خاتمه دهند.  
سردار جزایری گفت: وضعیت قبلی یمن غیرقابل بازگشت و تکرار است، و قطعا ما در آینده شاهد یمنی متفاوت از گذشته و امروز خواهیم بود و مردم یمن کشورهایی را مانند عربستان که از سیاست‌ها و خط مشی‌های آمریکا تبعیت می کنند، برنمی تابند و این برنتابیدن خساراتی برای یمن و زیرساخت هایش داشته است و در آینده نیز خواهد داشت ولی یمن به تنهایی خسارت نمی بیند بلکه این خسارت مربوط به همه کشورها و مردم منطقه و جهان اسلام است و باید یک قیام همگانی در برابر این خسارتی که به جهان اسلام وارد می شود ، آغاز شود ثانیاً عربستان از حمله به یمن ضرر و زیان و خسران خواهد دید .  
سردار جزایری افزود: مردم یمن اجازه نخواهند داد ناهنجاری های تحمیلی به آنها تکرار شود و تصمیم گرفته اند که روی پای خود بایستند این امر شاید ضرر کوتاه مدتی داشته باشد ولی قطعا یمن آزاد و پررونقی را به دنبال خواهد داشت.
 
* سکوت استراتژیک یمنی‌ها، در وقت مقتضی وضعیت را کاملا دگرگون می‌کند
 
سردار جزایری درپاسخ به این سؤال که سکوت استراتژیک مردم یمن در پاسخ به تجاوز عربستان تا کی ادامه خواهد داشت، گفت: به نظر می‌رسد پتاسیلی که در مردم یمن است در وقت مقتضی می تواند وضعیت فعلی را کاملا دگرگون کند.  
سردار جزایری تأکید کرد: در عین حال باید توجه داشت که مقاومت شکل‌های مختلفی دارد؛ ایستادگی و پایداری در هر شرایطی مفهوم خاص خود را دارد. یمنی ها مبتنی بر سیاستی که البته ابعاد آن در آینده بیشتر خود را نشان خواهد داد، در حال حرکت هستند. و سکوت فعلی را هیچ طرف این منازعه نباید به عنوان ضعف یا ندانم کاری جبهه مقاومت یمن تلقی کند؛ بهتر است اجازه دهیم در آینده بسیاری از پدیده‌ها خودش را بهتر نشان خواهد داد.
 
* دروغ عربستان درباره نابودی موشکهای بالستیک یمن
 
سردار جزایری درخصوص ادعای عربستان مبنی بر نابود کردن موشک‌های بالستیک و همه سلاح های سنگین یمن، گفت: بر اساس بسیاری از شواهد و قراین این ادعای عربستان بیشتر جنبه تبلیغات و پروپاگاندا دارد، و به دور از واقعیت‌های صحنه یمن است.  
سردار جزایری در باره مأموریت ناوگروه البرز در خلیج عدن و اینکه آیا ماموریتش مرتبط به بحران یمن است، گفت: جمهوری اسلامی ایران بر اساس تدابیری که در سالهای اخیر داشته سعی کرده در چارچوب عرف و حقوق بین الملل در آب‌های آزاد بین المللی حضور داشته باشد، که این حضور تازه آغاز شده است و در آینده حتما توسعه خواهد یافت.
 
* حضور پررنگ در خلیج عدن، بر اساس نیاز است
 
سردار جزایری در ادامه تأکید کرد: البته این حضور به طور یک کار روتین و در چارچوب منافع ملی و امنیت عمومی کشور خودمان و کشورهای منطقه صورت می‌گیرد، و آنچه که در حال حاضر هست ارتباطی به اوضاع منطقه ندارد و ما ماموریت‌های مختلفی داریم، از جمله گشت زنی‌هایی که در چارچوب تعاریف از پیش تعیین شده و اقداماتی که در زمینه مسایل آموزشی و غیره است.  
سردار جزایری افزود: امیدواریم این حضور پررنگ، به برقراری صلح و امنیت و تردد بهتر و آسانتر کشتی‌ها کمک کند، و پتانسیلی برای مقابله با ناآرامی ها باشد. زیرا همان گونه که می بینید و در رسانه ها مرتب تکرار می شود حضور دریایی جمهوری اسلامی ایران بسیار راهگشا بوده است مخصوصا در زمینه مقابله با برخی راهزنی‌ها و چالشهایی که پیش می‌آید، توانسته صرف نظر از کشوری که کشتی مربوط به آن در خواست کمک کرده، کمک رسانی کند.
 
سردار جزایری گفت: ما به طور اقتضایی عمل می‌کنیم و بر اساس نیازمندی‌هایی که احساس کنیم، حضور فعال خود را در دریاها خواهیم داشت.
 
* هرگونه ائتلاف ضد حلقه‌های مقاومت، محکوم به شکست است
 
سردار جزایری درباره تشکیل ائتلاف عربی ضد یمن، اظهار داشت: این ائتلاف قبلا هم ضد سوریه شکل گرفته بود، اما آیا به نتیجه رسید؟ چه اتفاقی افتاد؟ آیا دولت و مردم تنهای سوریه از پای در آمدند؟.
 
سردار جزایری تأکید کرد: شما مشاهده می‌کنید که در مساله سوریه تنها ما با یک ائتلاف عربی مواجه نیستیم، بلکه علاوه ارتجاع عرب، ارتجاع منطقه هم در این ماجرا با شدت و حدت حضور دارد. هیچ کس نقش کم نظیر ترکیه را علیه دولت و ملت ترکیه نمی‌تواند فراموش کند. نقش بارز آمریکایی ها، انگلیسی ها، فرانسوی ها، آلمانی ها و سایرین علیه سوریه را تاریخ به خاطر خواهد سپرد.  
سردار جزایری در ادامه گفت: اما آیا همه این‌ها توانستند مردم سوریه را از پا بیندازند؟ خیر. اتفاقی که قرار بود ظرف یکی دو هفته یا یکی دو ماه اتفاق بیفتد، الان پس از گذشت چند سال، دولت سوریه، ملت سوریه و رزمندگان سوری آبدیده شدند و مثل کوه در برابر این هجمه ای که به آن ها شده، تحت عنوان داعش، ایستاده اند و در حال مقاومت هستند.
 
سردار جزایری خاطرنشان کرد: هر ائتلاف دیگری به همین شکل صورت بگیرد علیه یکی از حلقه های مقاومت، در نهایت با اضمحلال مواجه خواهد شد.  
وی تأکید کرد: تردید نکنید، هر ائتلافی که علیه مردم یمن شکل بگیرد، منجر به پیروزی نخواهد شد و این مساله علت دارد. اولا ائتلافی عربی که علیه یمن که مطرح بود، در یک مقطعی به طور نیم بند، شکل گرفت و بلافاصله دچار شکاف و اضمحلال شد. آمریکایی ها البته تلاش می کنند مجددا این ائتلاف را زنده کنند و سرپا نگه دارند ولی این ائتلاف در برابر قیام و مقاومت عمومی مردم منطقه نمی تواند راه به جایی ببرد. سردار جزایری گفت: اگر این ائتلاف ضد یک گروه، یک جناح یا یک حزب بود، می توانست به موفقیت هایی منجر شود، ولی این ائتلاف، چون راجع به یک ملت است، آن هم ملت متمدن، آبدیده، رزمنده و با انگیزه های بالای انقلابی و اسلامی، به نظر می آید از هم اکنون، ما باید ناکامی و شکست آن را به نظاره بنشینیم.  
سردار جزایری خاطرنشان کرد: اگر ما نگران باشیم، از این باب است که به دست مسلمان، مسلمان دیگری کشته می شود، آن هم با مدیریت، هدایت و سیاست گذاری کفار، مشرکین، منافقین و در رأس آن ها دولت شرور آمریکا و صهیونیسم بین الملل. سردار جزایری اظهار داشت: ما جدا امیدواریم و البته تلاش می کنیم که مردم منطقه به دولت های وارد در این ائتلاف فشار بیاورند و بیشتر از این باعث خونریزی و کشتار در این بخش از جهان اسلام نشوند.
 
* اگر مردم یمن به حضور نظامی ایران نیاز داشته باشند، به آن عمل خواهیم کرد
 
معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان درباره متهم کردن ایران به حضور در یمن گفت: این یک تناقض تاریخی است، در حالی که آمریکا به یمن موشک می زند و پنهان هم نمی‌کند، در حالی که بعضی کشورهای منطقه علیه مردم بی دفاع یمن، تهاجمان گسترده نظامی می‌کنند و حتی از گازهای شیمیایی استفاده می‌کند. در حالی که جهان مشاهده می‌کند که عربستان چگونه کودک کشی می‌کند، ادعا می‌کنند که ایران حضور نظامی در یمن دارد، بدون این که دلیلی برای این کار عرضه شود.
 
سردار جزایری افزود: اصولا شیوه و روش جمهوری اسلامی ایران این گونه نیست که جایی حضور داشته باشد، اقدامی بکند و بخواهد آن را منکر شود. اگر جایی حضور داشته باشیم، دلیلی برای انکار وجود ندارد، زیرا ما خود را صاحب حق و صاحب قدرت می دانیم و معتقدیم این دیگرانند که دارند تجاوز می کنند، و باید همه تلاش کنند که از این تجاوزگری جلوگیری شود.  
سردار جزایری تأکید کرد: اگر روزی مردم یمن نیاز داشته باشند و جمهوری اسلامی ایران تشخیص بدهد، به تشخیص خود عمل می کند. ولی در حال حاضر، همان طور که قبلا هم گفته شده، ما احساس می کنیم فعلا نیازی به دخالت نظامی جمهوری اسلامی ایران در یمن نیست و امیدوارم که در آینده هم این نیاز وجود نداشته باشد.  
سردار جزایری خاطر نشان کرد: ما در ارتباط با کمک به مقاومت منطقه، به لحاظ مستشاری، درباره هیچ یک از کشورها و حلقه های مربوط منطقه مضایقه نمی کنیم و اگر نیاز به کمک مستشاری در کشور یا منطقه ای وجود داشته باشد، قطعا به وظیفه اسلامی و انسانی خود عمل می کنیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد