سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

یک خبر از شهرداری اهواز

چرا شهرداری اهواز بازرسی شد؟
اجتماعی  12:21:50 1394/02/21
942-8714-5 کد خبر

سربازرس حوزه سیاسی و قضایی سازمان بازرسی خوزستان با اشاره به بازرسی‌های انجام شده از شهرداری اهواز گفت: انجام بازرسی از شهرداری اهواز به معنی محرز بودن وجود تخلف در حوزه​های این نهاد نیست؛ بازرسی از نهادها و سازمان​های مختلف جز شرح وظایف این سازمان است.

علی دژمان در گفت​وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: سازمان بازرسی هر ساله در جهت انجام وظایف قانونی خود بازرسی​های مختلفی انجام می​دهد، این بازرسی‌ها معمولا از دستگاه​هایی انجام می​شود که میزان اعتبارات آن​ها بالاست، خدمات بیشتری به مردم ارایه می​دهند و یا خدمات آن​ها بر رضایتمندی یا نارضایتی مردم تاثیر دارد.

وی ادامه داد: حوزه‌های بازرسی شامل سیاسی، قضایی، فرهنگی، اقتصادی، تولید و توسعه و حوزه نفت که شامل استان​های نفت​خیز است. محورها و زمان بازرسی از قبل مشخص می​شود و پس از تصویب در هیات مربوطه، بازرسی از دستگاه موردنظر صورت می​گیرد که حضور عوامل بازرسی در شهرداری اهواز نیز بر اساس این برنامه​ها بوده و این ذهنیت که بازرسی به دلیل وجود تخلف خاصی انجام شده، درست نیست.

سربازرس نظارت و بازرسی حوزه سیاسی و قضایی سازمان بازرسی خوزستان اظهار کرد: حوزه بازرسی ما در شهرداری، املاک آن بوده است. شهرداری​ها معمولا به دلیل داشتن املاک زیاد در سطح شهر و امکان تغییر کاربری و تصرفات غیرمجاز، شکوایه​های علیه متصرفان هم زیاد دارند. بنابراین عملکرد واحد املاک و حقوقی شهرداری را مطابق قانوان مورد بررسی قرار دادیم.

دژمان افزود: این ذهنیت که تخلف خاصی در شهرداری صورت گرفته، برداشت درستی نیست البته این موضوع نافی آن نیست که اصلا تخلفی در اینگونه نهادها صورت نمی​گیرد. کل شهرداری​های کشور به دلیل ساختاری که دارند با اینکه یک نهاد عمومی غیردولتی هستند ولی همچنان در بخشی فعالیت​های خود متکی به دولت است، چون شهرداری​ها هنوز خودکفایی نشده​اند لذا احتمال تخلف در این زمینه وجود دارد.

وی اظهار کرد: چند عامل موجب می​شود تخلفات در شهرداری​ها بیشتر دیده شود؛ چون شهرداری​ها دستگاه‌های خدماتی هستند نارضایتی مردم از آنها بیشتر مشهود است. همچنین شوراهای شهر در سال گذشته نیروی انسانی زیادی را به شهرداری​ها تحمیل کردند، بنابراین هزینه​های جاری آن​ها از درآمد بیشتر شده به همین دلیل برای جبران هزینه​ها ممکن است از بخشی اعتبارات عمرانی یا سایر بخش​ها را صرف امور جاری کنند. از طرفی مردم به دلیل خدماتی بودن این نهاد انتظار دریافت خدمات دولتی هستند اما شهرداری​ها غیردولتی بوده و بیشتر خواسته​های مردم نیز در بحث بخشش عوارض یا تخفیف عوارض است.

سربازرس نظارت و بازرسی حوزه سیاسی و قضایی سازمان بازرسی خوزستان درباره شورای شهر و شهرداری اهواز گفت: شورای شهر وظیفه سیاست​گذاری در حوزه​های مختلف حمل و نقل عمومی، شهرسازی، خدمات شهری، سدمعبرها، مشارکت​های بخش خصوصی را دارد که در شورا نسبت به سیاست​گذاری در این امور کمتر پرداخته می​شود و عملا شورای شهرداری شده است و عملکرد و مسایل مردمی مغفول مانده است.

دژمان ادامه داد: در این بازرسی همچنین از شورای شهر اهواز خواسته شد که موارد قابل اصلاح را اصلاح کنند.

وی در ادامه به مسئله حمل و نقل عمومی در اهواز اشاره کرد و گفت: این مسئله بسیار مشکل​ساز شده به طوریکه در بخش تاکسی​های درون شهری بخش عمده​ای از خدمات در این حوزه توسط مسافربری​های شخصی انجام می​شود که این امر موجب شده سرقت به عنف رخ دهد که شورای شهر و شهرداری سیاست​گذاری غلط​ها در این حوزه را اصلاح کنند.

سربازرس نظارت و بازرسی حوزه سیاسی و قضایی سازمان بازرسی خوزستان اظهار کرد: همچنین نبود پارکینگ عمومی در شهر موجب شده اغلب خودروها در کوچه پس کوچه​های شهر از جمله نادری (مرکز شهر) و کیانپارس پارک شوند که این امر فضای امنی را برای سارقان فراهم می​کند. بنابراین لازم است در زمینه ساماندهی تاکسی‌های درون شهری و حذف عوارض احداث پارکینگ​های عمومی توجه خاص صورت بگیرد.

دژمان افزود: وجود سدمعبرها معضل دیگری است که باید حل شود. سدمعبرها به خصوص در خیابان سلمان​فارسی موجب نارضایتی بازاریان شده است. بنابراین شورای شهر باید سیاست​گذاری درست را در این زمینه داشته باشد و بر اساس قانون باید از فرماندار و نیروی انتظامی برای تشکیل جلسه دعوت کند و چنانچه حضور پیدا نکردند، تخلف از قانون را به بازرسی اطلاع دهند.

وی عنوان کرد: در مدیریت شهری نیاز به هماهنگی بین دستگاهی است و این وظیفه شورای شهر است. اتحادیه اصناف، راهور، فرمانداری، نیروی انتظامی، بازرگانی و سایر دستگاه​ها باید توسط شورای شهر اهواز در مدیریت شهری هماهنگ باشند.

سربازرس نظارت و بازرسی حوزه سیاسی و قضایی سازمان بازرسی خوزستان گفت: به دلیل نیروی انسانی و خدمات گسترده​ای که شهرداری​ها دارند تعداد ارباب رجوع بیشتر است به همین دلیل میزان تخلف افزایش می​یابد لذا انتظار می​رود در اسرع وقت تلاش​ها در جهت اصلاح امور انجام شود. همچنین دخالت شوراها در عزل و نصب​ها و واگذاری قراردادها تخلف به شمار می​رود و در این زمینه به برخی شوراییان تذکر داده شد.

دژمان درباره فضای سبز اهواز نیز عنوان کرد: فضای سبز شهر مطالعه نشده است. فضای سبز بومی در حال از بین رفتن است این در حالی است که در شهری مانند اهواز درخت کنار و نخل که بومی هستند، بیشتر نیاز است اما مشاهده می​کنیم که 90 درصد فضای سبز شهر را گیاهی به نام کانوکاتوس اشغال کرده است که بیشترین هزینه در فضای سبز صرف این گیاه شده گرچه همیشه سبز است اما اگر دچار آفت شود، 80 درصد فضای سبز مشکل​دار خواهد شد، لذا در این زمینه نیز شهرداری باید دقت نظر بیشتری داشته باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد