سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز

لحظه به لحظه با مذاکرات هسته‌ای
آغاز مذاکرات وزرای خارجه ایران و 1+5 در لوزان / منبع ایرانی: تعداد سانتریفیوژها هنوز قطعی نشده/ کنایه کری به لاوروف

صبح امروز دوشنبه وزرای خارجه ایران و 1+5 در لوزان گردهم آمدند تا مهمترین روز این دور از مذاکرات را رقم بزنند.

خبرگزاری فارس: آغاز مذاکرات وزرای خارجه ایران و 1+5 در لوزان / منبع ایرانی: تعداد سانتریفیوژها هنوز قطعی نشده/ کنایه کری به لاوروف

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به ریاست محمدجواد ظریف چهارشنبه شب به منظور شرکت در دور جدید مذاکرات هسته‌ای وارد شهر لوزان شد.

سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه شب در شهر لوزان بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.

اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای در روز پنجشنبه 6 فروردین ماه را می‌توانید در اینجا ، روز جمعه 7 فروردین ماه را در اینجا  ، روز شنبه 8 فروردین را در اینجا  و روز یکشنبه 9 فروردین ماه را در اینجا مشاهده کنید.

اخبار مرتبط با روز دوشنبه 10 فروردین ماه نیز در بخش زیر قابل مشاهده است.

***

10:54 آلن ایر به نقل از وزیر خارجه انگلیس: توافق هسته‌ای قابل دستیابی است.

9:08 وزیر خارجه آمریکا درباره دستیابی به توافق با ایران در این مرحله از مذاکرات هسته‌ای ابراز تردید کرد.

6:44 مقامات غربی می‌گویند ایران در برابر انتقال اورانیوم غنی‌شده به خارج از این کشور مقاومت می‌کنند و بر همین اساس رقیق‌سازی اورانیوم گزینه‌ای است که می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.

6:23 هیأتی از سناتورهای آمریکایی روز یکشنبه در سرزمین‌های اشغالی فلسطین با نخست‌وزیر تنها رژیم دارنده سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه و وزیر اطلاعات و امور راهبردی این رژیم درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند.

5:57 کاخ سفید در راستای ایجاد نوعی مصالحه با کنگره در موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران برای پذیرش بخش‌هایی از طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای ایران ابراز تمایل کرده است.

2:47 نشست وزرای خارجه ایران و ١+٥ ساعت ٩ صبح به وقت محلی ١١:٣٠ به وقت تهران در لوزان برگزار می شود.

2:20 وزیر خارجه انگلیس می‌گوید گفت‌‌وگوی سختی با همتای ایرانی خود درباره مسائل حل‌نشده داشته است.

1:56 برخی مقامات در گفت‌وگو با یک خبرگزاری انگلیسی مدعی شده‌اند طرف غربی در حال بررسی طرح مجاز کردن غنی‌سازی در سایت «فردو» برای مصارف پزشکی است.

1:47 رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر انرژی آمریکا با حضور معاونان وزرای خارجه دو کشور به گفتگو پرداختند.

1:06 دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 مدعی شده‌اند غربی‌ها به دنبال حل اختلافات با روسیه درباره تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران هستند.

00:48 کارشناسان بین‌المللی ضمن تاکید بر از رونق افتادن حربه تحریم‌ها علیه ایران تاکید کردند: با لغو تحریم‌ها ایران می‌تواند با بهبود اوضاع اقتصادی حتی به کشورهای دوست صادرات تسلیحاتی داشته باشد.

00:40 ظریف و هاموند وزرای خارجه ایران و انگلیس در لوزان به گفت‌وگو نشستند.

00:19 لاوروف در هنگام ورود به محل مذاکرات به خبرنگاران گفته بوده که «برای خوش بین بودن حقوق نمی‌گیرم» و جان کری در نشست دوجانبه به وی گفته «برای خوش‌بین بودن، به اندزه کافی حقوق نمی‌گیری.»

23:24 وزیر خارجه انگلیس دقایقی قبل وارد هتل محل مذاکرات در لوزان شد و قرار است ساعت 21:30 به وقت محلی با ظریف دیدار کند.

23:16 پس از رسیدن وزیر خارجه انگیس به محل مذاکرات هسته‌ای، همه وزرای خارجه 1+5 در حضور مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به بحث نشستند.

23:10 وزیر خارجه انگلیس پس از رسیدن به محل مذاکرات در لوزان سوئیس گفته که «معتقدام به توافق خواهیم رسید و لی این توافق باید بگونه‌ای باشد که ایران را از دست‌یابی به بمب اتم دور کند.»

23:01 عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای تصریح کرد: خروج مواد غنی شده از کشور در دستور کار ما نبوده و نیست.

22:49 وزیر خارجه انگلیس به عنوان آخرین وزیر خارجه کشورهای عضو 1+5 وارد محل مذاکرات هسته ای در لوزان سوئیس شد.

22:46 عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای تصریح کرد: هنوز هیچ توافقی حاصل نشده است.

22:25 وزیر امور خارجه روسیه که برای پیوستن که دیگر همتایان خود در 1+5 به لوزان آمده در پاسخ به سوالی مبنی بر خوش‌بین بودن به دورنمای توافق گفته که «حقوق نمی‌گیرم که خوش‌بین باشم.»

22:24 وزرای خارجه ایران و انگلیس ساعت 24 به وقت تهران با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.

نیویورک‌تایمز پس از تکذیب خبرسازی آسوشیتدپرس:
ایران در برابر انتقال اورانیوم به خارج از این کشور مقاومت می‌کند/ رقیق‌سازی اورانیوم در حال بررسی

مقامات غربی می‌گویند ایرانی‌ها در برابر انتقال اورانیوم غنی‌شده به خارج از این کشور مقاومت می‌کنند و بر همین اساس رقیق‌سازی اورانیوم گزینه‌ای است که می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.

خبرگزاری فارس: ایران در برابر انتقال اورانیوم به خارج از این کشور مقاومت می‌کند/ رقیق‌سازی اورانیوم در حال بررسی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مقامات غربی پس از تکذیب خبرسازی آسوشیتدپرس درباره «انتقال تمامی اورانیوم‌غنی‌شده ایران» از سوی مذاکره‌کنندگان ایرانی ضمن تأیید مقاومت ایران در برابر این طرح در رایزنی‌های هسته‌ای با گروه 1+5 می‌گویند روش‌های دیگری برای حل و فصل این چالش وجود دارد.

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز روز دوشنبه از قول این مقامات نوشت اصلی‌ترین راهکار برای حل موضوع مربوط به بحث اورانیوم غنی‌شده ایران رقیق‌سازی این ماده است (از طریق ترکیب آن با ایزوتوپ اورانیوم 238).

روز یکشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شده بود ایران با انتقال تمامی اورانیوم غنی‌شده خود به خاک روسیه موافقت کرده است اما ساعتی بعد سید عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران این خبر را تکذیب کرد و گفت انتقال این ماده به خارج از ایران در دستور کار نیست.

روزنامه نیویورک‌تایمز مدعی شده اصرار ایران بر نگهداری سوخت هسته‌ای می‌تواند مذاکرات هسته‌ای را در برهه حساس دچار وقفه کند.

یادداشت/ احمد‌ کاظم‌زاده
اسرائیل و عربستان؛ مختصات و جزئیات ائتلاف علیه یمن

تجاوز نظامی عربستان به یمن بخصوص با توجه به پیامدهای پیش‌بینی‌نشده آن ـ که می‌تواند ابعاد جنگ را به داخل عربستان نیز بکشاند ـ تا حدودی می‌تواند ناکامی‌های رژیم صهیونیستی در بحران‌های سوریه، لبنان و عراق را برای این رژیم جبران کند.

خبرگزاری فارس: اسرائیل و عربستان؛ مختصات و جزئیات ائتلاف علیه یمن

گروه بین الملل خبرگزاری فارس؛ احمد کاظم زاده: با وجود اینکه رژیم صهیونیستی به ظاهر در ائتلاف عربستان برای اقدام نظامی در یمن حضور ندارد اما تنها طرفی است که بدون پرداخت هیچ هزینه ای بیشترین نفع را از این جنگ می برد. یکی از شیوه های این رژیم برای تداوم اشغال فلسطین ایجاد بحران های حاشیه ای در خاورمیانه بوده است و با توجه به اینکه بحران های سوریه ، عراق و لبنان نظر به محور مقاومت کارکردهای قبلی خود را برای این رژیم از دست می دادند لذا تجاوز نظامی عربستان به یمن بخصوص با توجه به پیامدهای پیش بینی نشده آن( که می تواند ابعاد جنگ را به داخل عربستان نیز بکشاند ) تا حدودی می تواند ناکامی های رژیم صهیونیستی در بحران های سوریه ،لبنان و عراق را برای این رژیم جبران کند. از طرف دیگر تجاوز نظامی عربستان به یمن چند هفته پس از آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی(پس از پیروزی در انتخابات زودهنگام دوباره برای تشکیل کابینه جدید) در سخنانی در مراسم معرفی گادی آیزنکوت به عنوان رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم از اینکه حوثی های طرفدار ایران بر باب المندب تسلط پیدا کنند ابراز نگرانی کرده و در واقع یکی از ماموریت های وی را مقابله با آن اعلام کرده بود .همچنین پیش از اینکه تجاوز نظامی عربستان به یمن در سیبل توجه رسانه ها و محافل سیاسی قرار گیرد ، تحولات داخلی فلسطین اشغالی بخصوص تنش های موجود میان دولت اوباما و راستگرایان اسرائیلی به رهبری نتانیاهو بر محافل رسانه ای و سیاسی سایه افکنده بود و از اینکه روند روبه تنش روابط دیرینه تل آویو و واشنگتن را تحت‌تاثیر قرار دهد ،محافل صهیونیستی و حامیان حفظ روابط راهبردی میان دو طرف را بسیار نگران کرده بود .بر این اساس مشخص می شود که توسل بی محابای عربستان به اقدام نظامی علیه یمن تا حدودی توانسته است به دغدغه های امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی پاسخ دهد.
از طرف دیگر وجوه تشابه زیادی در تاکتیک های نظامی و عملیاتی رژیم صهیونیستی در فلسطین، لبنان و سوریه از یکسو و جنگ عربستان در یمن از دیگر سو مشاهده می شود .بر این اساس همچنانکه رژیم صهیونیستی در حملات هوایی خود به سوریه انبارهای مهمات و ارتش سوریه را مورد هدف قرار داد ،عربستان نیز درحملات هوایی خود به یمن درست به همین ترتیب عمل کرد. علاوه بر این همچنانکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه به عمد تاسیسات و اهداف غیر نظامی را مورد حمله قرار داد تا به زعم خود از این طریق فشارهای داخلی را علیه دولت نوپای حماس افزایش دهد، عربستان نیز در استان صعده (که پایگاه اجتماعی حوثی ها محسوب می شود) با توجه به نبود اهداف نظامی مراکزغیرنظامی همچون تاسیسات گاز و برق را مورد هدف قرار داد .گذشته از اینها  اگر همه دلایلی که عربستان برای توجیه تجاوز نظامی به یمن مطرح می کند در یک چارچوب مفهوم سازی شود، آن مفهوم "دفاع پیشدستانه"خواهد بود. اگر چه چنین سازوکاری در منشور ملل متحد دیده نمی شود چرا که این منطق پیش از جنگ جهانی دوم( که علت وجودی تشکیل سازمان ملل متحد محسوب می شود)از سوی آلمان نازی برای توجیه اشغال چکسلواکی در پوشش دستیابی به فضای حیاتی بکار گرفته شده بود؛ با اینحال همین توجیه در 1967 از سوی رژیم صهیونیستی در جنگ علیه سوریه و مصر تحت عنوان دفاع پیشدستانه (جنگ پیشدستانه )بکارگرفته شد و از آن به بعد در ادبیات نظامی جایی برای خود باز کرد و امریکا در زمان جرج بوش پسر برای اشغال عراق و افغانستان به همین حربه متوسل شد .از این دید نیز مشخص می شود که تجاوز  عربستان به یمن با هیچ توجیهی سازگار نیست مگر اینکه از همان منطقی استفاده شود که رژیم صهیونیستی برای تجاوزات خود استفاده می کند.

با در نظر گرفتن این موارد می توان گفت عربستان با تجاوز نظامی به یمن بزرگترین خدمت را به رژیم صهیونیستی کرده است و کسانی هم که از این تجاوز حمایت کرده اند  خیانت مشابهی را مرتکب شده اند که در این میان حمایت محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان از تجاوز نظامی عربستان تحت هیچ شرایطی توجیه پذیر نیست زیرا اولا فلسطینی ها خود قربانی تجاوز نظامی هستند که همین ایجاب می کند تحت هر شرایطی با متجاوز برخورد کنند و دوم اینکه یاسر عرفات در جریان تجاوز رژیم بعثی صدام به کویت در اوایل دهه 90 میلادی از طرف متجاوز حمایت کرد با این اشتباه راهبردی هزینه های سنگینی برملت فلسطین تحمیل کرد و به نظر می رسد محمود عباس این اشتباه راهبردی را یکبار دیگرمرتکب شده است.
* تحلیلگر مسائل غرب آسیا

هفته‌نامه نیو یوروپ:
لغو تحریم‌ گاز ایران، هدیه‌ای برای اروپاست/ کشورهای عربی از احیای تهران در بازار نفت هراسان هستند

نشریه نیو یوروپ در گزارشی با اشاره به اینکه لغو تحریم‌های ایران می‌تواند هدیه‌ای برای اتحادیه اروپا باشد، نوشت کشورهای عربی راهی برای جبران خسارت ناشی از احیای ایران ندارند و به همین جهت از بازگشت تهران به بازارهای نفت و گاز هراسان هستند.

خبرگزاری فارس: لغو تحریم‌ گاز ایران، هدیه‌ای برای اروپاست/ کشورهای عربی از احیای تهران در بازار نفت هراسان هستند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هفته‌نامه «نیو یوروپ» از مهمترین نشریه‌های فعال در اتحادیه اروپا، در تحلیلی در مورد تأثیرات لغو تحریم‌های ایران، نوشته است که آزاد شدن واردات گاز از ایران به تبع توافق هسته‌ای، هدیه‌ای برای اتحادیه اروپایی است که به دنبال متنوع‌سازی منابع گازی خود است.

«کریس وفر» تحلیلگر ارشد گروه مشاوره «ماکرو»، با بیان اینکه افزایش نقش ایران در بازار نفت و گاز جهانی، می‌تواند به ضرر روسیه و به نفع اتحادیه اروپا باشد، به نیو یوروپ گفته است که عربستان و دیگر کشورهای عربی عضو اوپک به دلیل افزایش هزینه‌های داخلی، نیاز دارند تا سهم  خود در بازار را حفظ کنند و به همین دلیل تلاش می‌کنند تا از افزایش تولید دیگر کشورهای عضو جلوگیری کنند.

وفر در این رابطه می‌گوید: «ایران با کاهش عرضه موافقت نمی‌کند، بلکه خود را ملزم به تلاش جهت احیا و توسعه تولید نفت و گاز در سریع‌ترین زمان ممکن می‌داند.»

وی همچنین معتقد است که این امر می‌تواند حتی موجب خروج ایران از اوپک شود.

این کارشناس مستقر در مسکو با بیان اینکه پایان تحریم‌های ایران «مسئله‌ای بزرگ برای روسیه و هدیه‌ای قابل توجه برای اتحادیه اروپا» است، می‌گوید: «اتحادیه اروپا نمی‌تواند گاز روسیه را با منابع آذربایجان یا آسیای میانه، به طور قابل قبول جایگزین کند. اما می‌تواند نهایتا این گاز را از ایران دریافت کند.»

نیو یوروپ با اشاره به اینکه بر اساس گزارش «بررسی آماری انرژی جهان» بریتیش پترولیوم ایران بالاتر از روسیه، بیشترین ذخایر اثبات‌شده گاز در جهان را در اختیار دارد، نوشته است که تهران می‌تواند از طریق آذربایجان یا ترکیه به اروپا گاز صادر کرده به یکی از «بازیگران مهم» در تجارت گاز مایع طبیعی بدل شود.

وفر می‌گوید ایران در جایگاهی قرار گرفته که می‌تواند از عبور هر خط لوله‌ای از دریای خزر جلوگیری کند، ضمنا این امکان را دارد که به جای آذربایجان، تأمین‌کننده گاز هند و پاکستان باشد.

وی با بیان اینکه در مقابل روسیه نیز با کمک به اروپا و آمریکا برای به سرانجام رساندن مذاکرات هسته‌ای، می‌تواند روابط خود با غرب را بهبود بخشیده و در مقابل شاهد کاهش تحریم‌ها باشد، به امکان سرمایه‌گذاری بیشتر روسیه در ایران در صورت لغو تحریم‌ها اشاره کرده و می‌گوید: «بنابراین، کرملین به خوبی درک کرده که دستاورد سیاسی در روابط با اتحادیه اروپا و ایالات متحده از طریق کمک به حصول نتیجه موفقیت‌آمیز در مذاکرات، به علاوه سرمایه‌گذاری و موقعیت‌های تجاری همکاری با ایران رها از تحریم‌، اثر ناشی از افزایش رقابت در بازار انرژی را به  خوبی جبران می‌کند.»

نیو یوروپ می‌افزاید: «وفر می‌گوید اما عربستان سعودی و شرکای خلیجی این کشور چنین جبرانی ندارند و از ظهور مجدد ایران هراسان هستند.»

وفر با بیان اینکه حصول توافق نهایی در تابستان یا پاییز می‌تواند اثر مهمی بر قیمت نفت داشته باشد، می‌گوید ایران بر اساس ارزیابی بریتیش پترولیوم سومین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را نیز داراست و در صورت لغو تحریم‌ها می‌تواند میزان تولید نفت خود را دو یا سه برابر کند.

اردوغان: هیچ تغییری در برنامه سفرم به تهران داده نشده است

رئیس‌جمهور ترکیه گفت تغییری در برنامه سفر آتی وی به پایتخت ایران داده نشده اما ترکیه در حال ملاحظه تحولات است.

خبرگزاری فارس: اردوغان: هیچ تغییری در برنامه سفرم به تهران داده نشده است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه دیلی‌صباح، رئیس جمهور ترکیه می‌گوید که تغییری در برنامه سفر آتی وی به پایتخت ایران داده نشده اما ترکیه در حال ملاحظه تحولات است.

وی در حالی این سخن را مطرح کرده که حملات تند وی به ایران طی روزهای پس از تحولات یمن، انتقادات تندی را از او در ایران برانگیخته بود.

شب گذشته، کاردار ترکیه در تهران نیز برای بیان مراتب اعتراض کشورمان به اظهارات اردوغان، به وزارت خارجه دعوت شده بود.

تجاوز نظامی عربستان/ لحظه‌ به لحظه با یمن-5
بمباران دو پایگاه پدافند هوایی ارتش یمن در «الحدیده» و «مارب»/تظاهرات‌کنندگان در عربستان تجاوز به یمن را حماقت دانستند/بازگشت آرامش به «ضالع» پس از 5 روز درگیری

پنجمین روز تجاوز عربستان سعودی به یمن در حالی آغاز شد که جنگنده‌های سعودی شهر‌های صنعا، صعده و تعز را بمباران کردند و همزمان با ادامه این حملات، اخباری از اختلاف میان شاهزاده‌های سعودی درباره جنگ با یمن منتشر شده است.

خبرگزاری فارس: بمباران دو پایگاه پدافند هوایی ارتش یمن در «الحدیده» و «مارب»/تظاهرات‌کنندگان در عربستان تجاوز به یمن را حماقت دانستند/بازگشت آرامش به «ضالع» پس از 5 روز درگیری

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، بامداد پنج‌شنبه هفته گذشته سفیر عربستان در آمریکا از آغاز عملیات «توفان قاطع» برای تجاوز نظامی به حریم یمن خبر داد و اعلام کرد که این عملیات بامداد پنجشنبه ساعت 24 به وقت عربستان سعودی با دستور ملک سلمان شاه این کشور آغاز شده است.

10 کشور در این تجاوز نظامی مشارکت دارند که شامل اعضای شورای همکاری خلیج فارس‌ به جز کشور عمان، به علاوه ترکیه، اردن، مصر و سودان است.

جدیدترین اخبار تجاوز عربستان به یمن را در زیر می‌توانید دنبال کنید:

*تظاهرات در عربستان در اعتراض به تجاوز ریاض به یمن؛ ساکنان «الاحساء» و «القطیف» تجاوز ریاض به یمن را حماقت سیاسی دانستند

* درگیری‌های خشونت‌بار در شهر «عدن» و حملات توپخانه‌ای به ورودی شمالی این شهر

*خبرگزاری شینهوا: اولین گروه از شهروندان چینی حاضر در یمن شامل ۱۲۲ نفر پس از ترک این کشور وارد جیبوتی شدند

* بمباران مجدد بیمارستان «48» در جنوب صنعا

* جنگنده‌های سعودی دو پایگاه پدافند هوایی در «الحدیده» و «مارب» را بمباران کردند

معترضان یمنی در «الحدیدة» عکسهای رئیس‌جمهور مستعفی را پاره کردند

* ارتش یمن تا چند ساعت دیگر کنترل شهر «عدن» را به دست می‌گیرد

* خلبان مصری بازداشت شده: خلبان شدم که اسرائیل را بمباران کنم نه یمن!

*بازگشت آرامش به «ضالع» پس از 5 روز درگیری با پیروزی ارتش یمن و انصارالله

*المیادین: «هادی» در صدد انتخاب وزیر دفاعی جدید است/برکناری استاندارهای «لحج« و «ابین»

* حملات توپخانه‌ای عربستان به مناطق مرزی با یمن در استان صعده

* گاردین: ایران در بین عامه مردم جهان عرب محبوبیت حیرت آوری کسب کرده است/ حمله‌های هوایی ریاض وضعیت را بغرنج می‌کند

* بمباران زندان مرکزی استان صعده و کشته شدن 5 نفر، 130 نفر از این زندان گریختند

* جنگنده‌های سعودی شهر تعز در جنوب غرب یمن را بمباران کردند/ سعودی‌ها شهر ساحلی مخا را نیز بمباران کردند

* کارشناس مصری: آمریکا محرک اصلی سعودی‌ها در جنگ علیه یمن برای حفظ منافع «اسرائیل» است

* ریاض: حمله زمینی به یمن منتفی نیست/ در حال جنگ نیابتی با ایران نیستیم

*سخنگوی عملیات «عاصفه الحزم» تاکید کرد که اگر لازم باشد عملیات زمینی علیه نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی در یمن آغاز خواهد شد

* منابع بهداشتی در یمن گزارش دادند که در حملات امروز جنگنده‌های سعودی به شهرهای مختلف یمن دستکم 13 نفر کشته و 78 تن دیگر زخمی شدند

*عربستان با انتقال ادوات زرهی درحال تقویت نیروهای زمینی خود در نزدیک مرز یمن است

* منابع رسانه‌ای اعلام کردند که شاهزاده متعب بن عبدالله رئیس گارد ملی و شاهزاده مقرن بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان مخالف عملیات طوفان اراده هستند.

در مصاحبه با برنامه ۶۰ دقیقه شبکه سی‌بی‌اس
بشار اسد: ایران و روسیه خواهان ثبات منطقه هستند/ اردوغان از «جنون سیاسی» رنج می‌برد

رئیس‌جمهور سوریه در مصاحبه با یک شبکه آمریکایی تاکید کرد از زمان آغاز حملات ائتلاف آمریکا نه تنها فعالیت داعش کم نشده بلکه این حملات سبب گسترش آن هم شده است.

خبرگزاری فارس: بشار اسد: ایران و روسیه خواهان ثبات منطقه هستند/ اردوغان از «جنون سیاسی» رنج می‌برد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رئیس‌جمهور سوریه در مصاحبه با یک شبکه آمریکایی تاکید کرد که از زمان آغاز حملات ائتلاف آمریکا فعالیت داعش گسترش یافته است.

شبکه آمریکایی سی‌بی‌سی روز یکشنبه مصاحبه‌ای با بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه را که برای برنامه 60 دقیقه این شبکه انجام شده،‌پخش کرد مصاحبه‌ای که فرد مصاحبه‌گر آن چارلی رز از مجریان مطرح آمریکایی بوده که وی برای این برنامه به دمشق رفت.

بشار اسد در پاسخ به سوال مجری برنامه 60 دقیقه درباره اینکه آیا سوریه نفعی از حملات ائتلاف آمریکایی به داعش برده گفت: «گهگاه شما شاید نفعی در یک محل ببرید اما در کل باید گفت که از زمان آغاز حملات(ائتلاف) فعالیت داعش گسترش یافته است».

رئیس‌جمهور سوریه افزود: «اکنون شاهد جذب نیرو بیشتری برای داعش هستیم و برخی تخمین می‌زنند که در هر ماه 1هزار نفر در سوریه(از خارج این کشور) به داعش جذب شده و می‌پیوندند و در عراق و لیبی بسیاری از شاخه‌های القاعده در حال گسترش فعالیت بوده و  بیعت خود را با داعش اعلام کرده‌اند. اکنون وضعیت این است».

چارلی رز پرسید که آیا داعش 50 درصد خاک سوریه را در کنترل خود دارد که اسد پاسخ داد: «این یک جنگ متعارف نیست. این(داعش و تروریستها) طور نیست که آنها ارتشی داشته باشند که حمله کنند. آنها سعی در رسوخ به هر منطقه‌ای دارند که که در آن ارتش(سوریه) حضور ندارد و مناطق ساکی از سکنه است».

اسد افزود: «سوال باید این باشد که آنها چقدر توان جذب نیرو دارند و اینکه چقدر آنها تاکنون قلبها و اذهان را از آن خود کرده‌اند. شما نمی‌توانید این موضوعات را اندازه بگیرید اما می‌توانید بگویید که اکثریت مردمی که از داعش رنج دیده‌اند، آنها از دولت حمایت می‌کنند و البته بقیه مردم سوریه هم که از داعش می‌ترسند از دولت حمایت می‌کنند. فکر می‌کنم آنها(داعش) قلبها و اذهان بسیاری را از دست داده‌اند».

مجری آمریکایی پرسید آیا داعش بسیاری از قلبها و اذهان را از دست داده که اینطور جواب شنید: «بله اینطور است به جز افرادی که دارای تفکرات افراطی بسیار ایدئولوژیک و دارای ذهن و ایدئولوژی وهابی هستند».

بشار اسد با رد ادعای مجری آمریکایی درباره اینکه «90 درصد تلفات غیرنظامیان از سوی ارتش سوریه بود»، گفت: «این یک جنگ متعارف نیست. این پیروزی و فتح قلبها و اذهان سوریه‌ای ها است. ما نمی‌توانیم قلبها و اذهان سوریها را بدست آورده و در همان حال آنها بکشیم. ما نمی‌توانیم در چنین شرایطی 4 سال و من به عنوان رئیس‌جمهور در حکومت بمانیم در حالی که بقیه جهان اکثر جهان قدرتهای بزرگ،‌قدرتهای منطقه‌ای علیه من بوده و مردم من هم علیه من هستند. این غیرممکن است».

مجری در ادامه ادعاهایش گفت که گفته شده ارتش سوریه با گازهای سمی از قبیل گاز کلر،‌بالگرد و سلاحهایی چون بمب بشکه‌ای غیرنظامیان را هدف قرار می‎‌دهد که بشار اسد با رد کامل این ادعاها گفت: «اینها بخشی از پروپاگاندای بدخواهانه و از روی عناد است. اول از همه اینکه گاز کلر گاز مورد استفاده ارتش نیست و شما و هر کسی می‌تواند آن را در هر جایی بخرد. تسلیحات متعارف بسیار مهمتر از کلر است و اگر این(گاز کلر) موثر بود تروریستها از آن در سطح بسیار وسیعتری استفاده می‌کردند اما چون موثر نیست آنها از آن زیاد استفاده نکرده‌اند».

مجری از رئیس‌جمهور سوریه درباره کشورهای درگیر در جنگ سوریه پرسید و از عربستان سعودی سوال کرد که پاسخ اسد این بود: «عربستان سعودی دارای یک حکومت استبدادی است یک نظام قرون وسطایی که بر ایدئولوژی تاریک وهابی استوار است. ایدئولوژی داعش و عربستان سعودی یکی بوده و پیشینیه آنها مشابه هم است».

بشار اسد در ادامه ریشه تفکرات عربستان سعودی، داعش، ‌القاعده،‌ جبهه النصره و دیگر گروه‌های تروریستی را افکار وهابی و مشابه هم دانست.

چارلی رز از ترکیه پرسید که بشار اسد با اصلاح سوال مجری آمریکایی گفت که «باید گفت اردوغان و تفکرات و تعصبات اخوان‌المسلمینی او. این بدان معنا نیست که او عضو اخوان است بلکه او تعصبات اخوانی دارد».

رئیس‌جمهور سوریه در ادامه هم گفت:‌«او(اردوغان) کسی است که از جنون سیاسی انجام کارهای بزرگ رنج می‌برد و او فکر می‌کند در حال تبدیل به سلطان عصر جدید قرن 21 است».

اسد در پاسخ به سوالی درباره اینکه به نظر شما اگر اردوغان بخواهد می‌تواند مرز ترکیه را به روی ورود تروریستها به سوریه ببندد، گفت: «بله قطعا. او نه تنها ورود تروریستها به سوریه را نادیده می‌گیرد بلکه از آنها مستقیما از راه لجستیکی و نظامی به صورت روزانه حمایت هم می‌کند».

مجری درباره حمایت روسیه از سوریه پرسید و اینکه مسکو در قبل این موضوع خواهان چیست که اینطور پاسخ شنید:‌«آنها می‌خواهند در جهان تعادل و توازن ایجاد شود این مربوط به سوریه نیست سوریه کشوری کوچک است و موضوع این نیست که آنها منفعت بزرگی در سوریه دارند. موضوع به آینده جهان مربوط است. آنها خواهان آن هستند که قدرت بزرگ باشند».

اسد درباره اینکه برای سوریه و آینده آن خواهان چیست که او گفت: «من خواهان ثبات و راه‌حل سیاسی(برای حل بحران) هستم».

مجری آمریکایی پرسید که «ایران خواهان چیست؟» که بشار اسد جواب داد: «سوریه، ایران و روسیه همان (ثبات و راه‌حل سیاسی) را می‌خواهند».

خبرنگار ارشد آمریکایی در سوالی شیطنت آمیز پرسید که «آیا شما به آنها بدهکار هستید؟» که اسد گفت: «آنها(ایران و روسیه) از من هیچ چیز نخواسته‌اند هیچ چیز ابدا. به همین دلیل است که من گفتم آنها این کار را برای سوریه نکرده‌اند بلکه برای منطقه و جهان کرده‌اند چون ثبات برای آنها بسیار مهم است».

چارلی رز پرسید: وقتی مردم در غرب درباره مشروعیت شما سوال می‌کنند، شما چه فکر می‌کنید و در جحواب این را شنید: «تا زمانی که حمایت عمومی مردم سوریه وجود دارد این مشروعیت من است. مشروعیت از داخل کشور می‌آید».

وی در ادامه گفت: «غرب به داشتن عروسک خیمه شب بازی عادت کرده است و بع بودن رهبران یا مقامات مستقل عادت ندارد و مشکل آنها با رئیس‌جمهور پوتین هم همین است. آنها درصدد اهریمن جلوه دادن او هستند چرا که او نه می‌گوید و می‌خواهد مستقل باشد».

اسد افزود: «غرب به ویژه آمریکا خواهان داشتن شریک نیست بلکه تنها می‌خواهد دنباله‌رو داشته باشد. حتی اروپا هم شریک آمریکا نیست. مشکل آنها با سوریه هم همین است. آنها خواهان انند که یک عروسک خیمه شب بازی بله قربانگو داشته باشند».

خبرنگار آمریکایی گریزی به اظهارات جان کری درباره مذاکره با بشار اسد زد و پرسید: «آیا راهی برای دولت شما و آمریکا برای همکاری وجود دارد؟».

بشار اسد در پاسخ گفت: «بله. در موضوع بیانیه(کری) مساله اصلی آن است که ما می‌توانیم این حس را داشته باشیم و امیدوار باشیم که ما کار درست را انجام دهیم این موضوع که دولت آمریکا شروع به رها کردن سیاست انزوا کرده است سیاستی که بسیار برای آنها مضر است چرا که اگر شما کشوری را منزوی کنید خودتان منزوی می‌شوید».

اسد افزود: «اگر شما کشور خودتان را منزوی کنید همانطور که آمریکا خود را از موثربودن و تاثیرگذار بودن جدا کنید مگر آنکه درباره تاثیرگذاری منفی حرف بزنید شبیه به اعمال تحریمها که به تدریج مردم عادی را می‌کشد یا براه اندازی جنگ و حمایت از تروریستها که آنها را سریعتر می‌کشد».

رئیس‌جمهور سوریه گفت: «احساس ما این است که ما خوشبینتر هستیم. حداقل وقتی آنها به گفتگو فکر می‌کنند و این موضوع مهم نیست که چه نوع گفتگویی و محتوای آن چه باشد و اینکه قصد واقعیشان چیست. چرا که کلمه گفتگو چیزی است که ما برای مدت طولانی در صحنه جهانی نشنیده بودیم».

اسد همچنین گفت: «ما همیشه برای مذاکره آماده هستیم و هرگز درهای مذاکره را نبستیم. آنها باید برای مذاکره آماده باشند. ما آمریکا را تحریم نکردیم و ما به مردم آن حمله نکردیم و از تروریستها حمایت نکردیم اما در واقع این آمریکا بوده که این کارها را کرده است. ما همیشه خواهان داشتن رابطه خوب با آمریکا بوده‌ایم».

مجری پرسید : «شما خواهان داشتن رابطه خوب با کشوری هستید که فکر می‌کند شما نباید در قدرت باشید؟» که اسد گفت: «نه این موضوع بخشی از مذاکره که من پیشتر درباره آن صحبت کردم نیست. این موضوع ربطی به آنها ندارد. ما شهروندان سوریه را داریم که درباره این موضوع تصمیم می‌گیرند و نه کس دیگری».

در پایان این مصاحبه مجری پرسید آیا موافق این هستید که بحران سوریه نمی‌تواند از راه نظامی حل شود که بشار اسد گفت: «قطعا، هر نزاع و درگیری حتی جنگ باید با راهکار سیاسی پایان یابد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد