سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز



 معاون عربی - آفریقای وزارت خارجه ایران مداخله نظامی همسایگان در سوریه وضعیت را پیچیده‌تر کرده و ثمری جز ناامن‌تر کردن منطقه ندارد. 
 به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان اقدام نظامی یک کشور همسایه در خاک سوریه را بدون توجیه دانست و گفت: مداخله نظامی همسایگان در سوریه وضعیت را پیچیده و ناامن‌تر می‌کند. 
 وی ادامه داد: ایران، عربستان سعودی و ترکیه باید راهکارهای مشترک سیاسی را در منطقه تقویت کنند. استفاده از گروه‌های مسلح بی‌مسئولیت دور باطلی است که تروریسم را تقویت و کشورهای منطقه را ناامن می‌کند. 
 نیروهای نظامی ارتش ترکیه در عملیاتی با هدف حفاظت از سربازان مستقر در مقبره سلیمان‌شاه در 30 کیلومتری مرز ترکیه که در داخل خاک سوریه قرار دارد وارد این کشور شده و اقدام به برافراشتن پرچم ترکیه در این منطقه کرد. 
 هم‌چنین دولت دمشق در واکنش به عملیات نظامی ترکیه در خاک خود آن را تجاوزی آشکار به خاک این کشور دانست و اعلام کرد دولت آنکارا تنها به حمایت از تروریست های داعش و النصره اکتفا نمی کند و در اقدامی خصمانه عملیات نظامی در خاک سوریه انجام می دهد. 



جان کری ادامه داد: اوباما اگر احساس کند ایران آماده دست یابی به توافق نیست آمادگی دارد مذاکرات را کامل متوقف کند.
جان کری گفت در صورت عدم توافق، مذاکرات تمدید نمی شود.به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری ها، وزیر خارجه آمریکا گفت که شکاف زیادی میان دو طرف در مذاکرات هسته ای با ایران وجود دارد و مذاکرات همچنان نیازمند تلاش های زیادی است.
او این سخنان را اندکی قبل از آغاز مذاکرات و دیدارهای با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در روز یکشنبه در ژنو مطرح کرد.

جان کری: فاصله میان دو طرف زیاد است/ مذاکرات تمدید نمی شود
کری پس از دیدار با همتای انگلیسی اش فیلیپ هاموند وزیر خارجه بریتانیا در لندن گفت که دولت آمریکا قصد ندارد مذاکرات هسته ای با ایران را پس از پایان مهلت تعیین شده برای مذاکرات (پایان ماه مارس- 11 فروردین 94) تمدید کند.وی ادامه داد: اوباما اگر احساس کند ایران آماده دست یابی به توافق نیست آمادگی دارد مذاکرات را کامل متوقف کند.


از این منظر، دولت ترکیه به واقع با این اقدام نظامی از خاک خود در سوریه که به عنوان تنها منطقه خارج از ترکیه تحت حاکمیت دولت آنکارا بود، عقب نشینی کرد و پس از تخریب این مکان آنجا را به تروریستها سپرد.
عصر ایران – حمله 8 ساعته واحد هایی از ارتش ترکیه به مقبره نیای (پدربزرگ) بنیانگذار امپراتوری عثمانی در خاک سوریه و تخریب این مکان پس از تخلیه آن از مقابر و سربازان ارتش ترکیه که محافظ این مقبره تاریخی بودند ، از دو جنبه کاملا متناقض قابل بررسی است.

برخی ناظران و تحلیلگران از اهمیت نمادین این مقبره برای ترکیه می گویند و در این راستا اقدام ارتش این کشور برای انتقال بقایای پیکر سلیمان شاه جد موسس امپراتوری عثمانی به منطقه ای دیگر در نزدیکی مرز ترکیه را یک اقدام در راستای حفاظت از اصول و ارزش های هویتی و تاریخی ترکیه می دانند.

از نگاه این ناظران که رهبران حزب حاکم ترکیه نیز در این دسته جای می گیرند ، اهمیت تاریخی و هویتی این مکان برای ترکیه سبب شد تا دولت آنکارا شبانه با ارسال واحدهایی نظامی به آنجا ، آن را از بیم حملات احتمالی تخلیه کند.

اما این حمله از زاویه دیگری نیز قابل بررسی و تحلیل است و این زاویه کاملا استدلالی متفاوت با استدلال نخست دارد.

از این منظر، دولت ترکیه به واقع با این اقدام نظامی از خاک خود در سوریه که به عنوان تنها منطقه خارج از ترکیه تحت حاکمیت دولت آنکارا بود، عقب نشینی کرد و پس از تخریب این مکان آنجا را به تروریستها سپرد.

این همان زاویه نگاهی است که رهبر حزب ملی گرای " حرکت ملی" (MHP) نیز روز یکشنبه و پس از انتشار خبر عملیات نظامی ترکیه برای انتقال مقبره سلیمان شاه روی آن دست گذاشته و این اقدام را نوعی توهین و عقب نشینی و از دست دادن خاک ترکیه دانسته است.

"دولت باغچه لی" رهبر حزب ناسیونالیست حرکت ملی در بیانیه تندی که بعد از ظهر یکشنبه منتشر کرد با به کار بردن عباراتی تند عملیات نظامی ارتش ترکیه را که با دستور احمد داوود اوغلو نخست وزیر و تایید رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه انجام شده است را به باد انتقاد گرفت و آن را نخستین عقب نشینی خفت بار از خاک ترکیه در تاریخ بیش از 90 ساله پس از تاسیس جمهوری ترکیه دانسته است.

دو برداشت متضاد از عملیات نظامی 8 ساعته ترکیه در خاک سوریه
در برخی شبکه های اجتماعی ترکیه نیز ملی گرایان و مخالفان حزب حاکم ترکیه با نوشتن مطالبی کنایه آمیز با مضمون اینکه : " نخستین عقب نشینی از خاک ترکیه در دوره دولت نو عثمانی ها حاصل شد؛  آیا معنای عملی "عمق استراتژیک" (کتاب معروف احمد داوود اوغلو درباره اصول سیاست خارجی جدید ترکیه در خاورمیانه) این بود !" عملیات نظامی اخیر ترکیه را مورد انتقاد قرار داده اند.

دو برداشت متضاد از عملیات نظامی 8 ساعته ترکیه در خاک سوریه
 برخی منتقدان نیز در شبکه های اجتماعی خطاب به رهبران حزب حاکم ترکیه نوشته اند: "چه شد ؟ شما که چهار سال پیش وعده خواندن نماز جمعه در شهرهای دمشق و حلب سوریه را پس از سرنگونی بشار اسد می دادید! حالا نه تنها در آن دو شهر امکان نماز خواندن ندارید بلکه منطقه تحت حاکمیت ترکیه در داخل خاک سوریه را با بمب منفجر و دو دستی تقدیم تروریست ها کردید!"
این نخستین بار است که ترکیه واحدهای نظامی ارتش خود را وارد خاک سوریه می کند. احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه اعلام کرده است این اقدام نظامی بدون هیچ مقاومتی صورت پذیرفت و تنها یک سرباز ارتش ترکیه در جریان یک سانحه کشته شده است.
تانک های ارتش ترکیه برای نخستین بار از زمان آغاز مناقشه داخلی در سوریه، شب گذشته وارد خاک سوریه شدند.

به گزارش عصر ایران خبرگزاری آناتولی ترکیه اعلام کرد به منظور انتقال بقایای پیکر سلیمان شاه جد عثمان (موسس سلسله عثمانی) در خاک سوریه و در نزدیکی استان حلب، 39 تانک و 100 نیروی نظامی ترکیه شنبه شب ساعت 21:00 ( به وقت محلی)با پشتیبانی نیروی هوایی ترکیه  وارد خاک سوریه شدند.

احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه در سخنان خود در محل ستاد مشترک ارتش ترکیه اعلام کرد  این اقدام نظامی بدون هیچ مقاومتی صورت پذیرفت و تنها یک سرباز ارتش ترکیه در جریان یک سانحه کشته شده است.

نخست وزیر ترکیه افزود که در جریان این عملیات آثار معنوی موجود در این مکان که برای ترکیه از نظر تاریخی باارزش محسوب می شود تخلیه شد. نخست وزیر ترکیه افزود که در جریان دو عملیات جداگانه بقایای پیکر شاه سلیمان به ترکیه منتقل شد. او گفت که پس از تخلیه محل ، مقبره شاه سلیمان از سوی نیروهای نظامی ترکیه منفجر شد تا به گفته نخست وزیر ترکیه در آینده از سوی گروه داعش یا دیگر گروه های شبه نظامی در سوریه مورد سوء استفاده قرار نگیرد.

حضور نظامیان ترکیه در مقبره جد بنیانگذار سلسله عثمانی در خاک سوریه 
این قسمت در خاک سوریه، بخشی از خاک ترکیه به شمارمی آید

ورود تانک های ارتش ترکیه به سوریه برای جابجایی مقبره جد بنیانگذار عثمانی (+عکس)

داوود اوغلو گفت این اقدام موقت به منظور شرایط قعلی سوریه صورت گرفته است و به محض بازگشت ثبات به این کشور بقایای پیکر شاه سلیمان بار دیگر به قلعه "جابر" در خاک سوریه بازگردانده خواهد شد. بر اساس اعلام نخست وزیر ترکیه عملیات بازگرداندن 28 نگهبان  محافظ آرامگاه به همراه پیکر سلیمان شاه در ساعت 5 بامداد یکشنبه( به وقت محلی) با موفقیت به پایان رسیده است.

این نخستین بار است که ترکیه واحدهای نظامی ارتش خود را وارد خاک سوریه می کند. 

حضور نظامیان ترکیه در مقبره جد بنیانگذار سلسله عثمانی در خاک سوریه 
این قسمت در خاک سوریه، بخشی از خاک ترکیه به شمارمی آید


ورود تانک های ارتش ترکیه به سوریه برای جابجایی مقبره جد بنیانگذار عثمانی (+عکس)


 
مدفن سلیمان شاه که جد موسس سلسه عثمانی است در 30 کیلومتری مرز ترکیه و سوریه قرار دارد. از زمان تشکیل دولت سوریه به قیمومیت فرانسه پس از جنگ اول جهانی در سال 1921 این منطقه طبق توافق ترکیه و فرانسه جزء قلمرو ترکیه محسوب می شود و دولت ترکیه در دهه های گذشته به منظور محافظت از این مکان  28 سرباز ارتش خود را در این محل مستقر کرده بود.

ترکیه در ماه های گذشته از احتمال حمله گروه داعش به مقبره سلیمان شاه ابراز نگرانی کرده بود.

ورود تانک های ارتش ترکیه به سوریه (+عکس)


ورود تانک های ارتش ترکیه به سوریه (+عکس)



اهتزار پرچم ترکیه در محل پس از انتقال پیکر سلیمان شاه به ترکیه

ورود تانک های ارتش ترکیه به سوریه (+عکس)


ورود تانک های ارتش ترکیه به سوریه (+عکس)
 رییس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر انرژی آمریکا بار دیگر در هتل ویلسون ژنو با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. 
 به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر از ژنو، «علی اکبر صالحی» و «ارنست مونیز »، وزیر انرژی آمریکا  قبل از ظهر امروز  دو دور در باره مسائل عالی فنی  دیدار و گفتگو کردند. 
در این حال، «جان کری»،  وزیر خارجه آمریکا ساعت 15به وقت ژنو وارداین شهر خواهد شد و هنوز خبری درباره ساعت دقیق دیدار  وزیران خارجه ایران و آمریکا در اختیار رسانه ها قرار نگرفته است. 
 امروز همچنین دیدارهایی در سطح معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا و کشورهای اروپایی به صورت دوجانبه و سه جانبه برگزار شد.
یادآوری تاریخی به بهانه درگذشت دکتر صادق طباطبایی
در 5 بهمن 1358 و برای کسب منصب اولین رییس جمهوری ایران 8 نفر رقابت کردند. صادق طباطبایی یکی از این 8 نفر بود. در این 35 سال 7 نفر از این جمع از این دنیا رفته اند اما به شکل ها و شیوه های مختلف.
عصر ایران؛ مهرداد خدیر- با درگذشت دکتر صادق طباطبایی می توان گفت که از جمع 8 کاندیدای اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تنها یک تن در قید حیات است و بقیه طی 35 سالی که از یرگزاری اولین دوره می گذرد، از دنیا رفته اند.

کمتر از یک سال پس از سرنگونی حکومت سلطنتی در ایران و در روز 5 بهمن 1358 اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد تا کشوری که قرن ها با سلطان و پادشاه شناخته می شد صاحب یک رییس جمهوری شود.

هر چند در ابتدا 100 نفر نامزد شده بودند و در حالی که هنوز شورای نگهبان قانون اساسی تشکیل نشده بود هیات دیگری به ریاست سید محمد موسوی خویینی به بررسی صلاحیت نامزدها پرداخت و به جز یک مورد که به دلیل افغان تبار بودن توصیه به انصراف شد و موردی دیگر که به خاطر اعلام علنی رای ندادن به قانون اساسی جمهوری اسلامی - و چون طبعا نمی توانست مجری آن باشد - کنار گذاشته شد بقیه محذوفین، چهره های مشهوری نبودند تا حذف آنان بحث بر انگیز باشد. 

تاکید امام خمینی بر این که یک روحانی ریاست دستگاه اجرایی را بر عهده نگیرد نیز بحث کاندیداتوری آیت الله بهشتی را منتفی کرد و شیخ صادق خلخالی هم انصراف داد.

بدین ترتیب 8 کاندیداباقی ماندند: 

ابوالحسن بنی صدر، احمد مدنی، حسن ابراهیم حبیبی، داریوش فروهر، صادق طباطبایی، صادق قطب زاده، محمد مُکری و کاظم سامی. 

از این 8 نفر و در این 35 سال 7 نفر درگذشته اند و اکنون تنها نفر اول در قید حیات است و در پاریس روزگار می گذراند و فروردین 94 پا به 82 سالگی می گذارد. او نیمی از این عمر را در فرانسه گذرانده است ( 13 سال پیش و 33 سال پس از انقلاب اسلامی).

بنی صدر با 10 میلیون و 709 هزار و 330 رای و با فاصله ای بسیار از 7 رقیب خود اولین رییس جمهوری ایران شد.

از این 7 نفر یکی در پی اعدام از دنیا رفت و دو تن دیگر به قتل رسیدند. قتل هایی که در تهران رخ داد. یکی باز هم در تهران و در پی یک دوره بیماری درگذشت و سه نفر دیگر در آمریکا، فرانسه و آلمان چشم از جهان بستند  و این آخری البته در رفت و آمد بود.

با مروری بر این مرگ ها به جز یادآوری واقعی ترین واقعیت زندگی که از سیاست هم واقعی تر است به تاریخ معاصر هم سرک می کشیم:

7 نامزد درگذشته دوره اول/ از راست ردیف بالا: سامی، طباطبایی، حبیبی و مدنی

ردیف پایین:قطب زاده، فروهر و مُکری
       


مرگ هفتمین نفر از جمع 8 نامزد دوره اول انتخابات ریاست جمهوری


 

1- صادق قطب زاده (با 48 هزار و 547 رای) در 24 شهریور 1361 و با حکم دادگاه انقلاب ارتش به ریاست حجت الاسلام محمدی ری شهری اعدام شد.
 
2- کاظم سامی (با 89 هزار و 270 رای) در اول آذر 1367 در مطب روانپزشکی خود در تهران با ضربات کارد کشته شد. گزارش های رسمی از غیر سیاسی بودن قتل و به قصد انتقام جویی کارمند اخراجی هلال احمر حکایت می کرد. دکتر سامی علاوه بر وزارت بهداری مدتی نیز دبیر کل جمعیت هلال احمر (شیر و خورشید سابق) بود.

3- داریوش فروهر (با 133 هزار و 478 رای) در اول آذر 1377 در خانه خود در خیابان هدایت و به همراه همسرش به قتل رسید. وزارت اطلاعات در دولت اصلاحات در اطلاعیه 15 دی 1377 عامل این قتل ها را نیروهای خودسر درون این وزارتخانه معرفی و موضوع را پی گیری کرد.

4 - دریادار احمد مدنی (با دو میلیون و 224 هزار و 554 رای) در 23 بهمن 1384 در کلورادوی آمریکا درگذشت.

5- محمد مکری (با تنها 22 هزار رای) در تیر 1386 در پاریس درگذشت.

6- حسن ابراهیم حبیبی (با 674 هزار و 859 رای) اولین رییس جمهوری ایران نشد اما اولین "معاون اول رییس جمهوری" در ایران شد و 12 سال در دوران دو رییس جمهوری عهده دار این سمت بود. او نیز مانند صادق طباطبایی ( و بنی صدر و قطب زاده) در پرواز انقلاب و 12 بهمن 1357 همراه امام به ایران بازگشت و 34 سال بعد و در همین روز در 12 بهمن 1391 در تهران درگذشت.

7-  و سرانجام سید صادق طباطبایی که در 5 بهمن 1358 موقق به کسب 114 هزار و 776 رای شده بود در دوم اسفند 1393 در دوسلدورف آلمان و در پی ابتلا به سرطان ریه درگذشت.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد