در پی انتخاب اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران سید شکرخدا موسوی، نماینده مردم اهواز، باوی،کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی، پیام تبریکی خطاب به مردم اهواز منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ متن پیام به شرح زیر است:
«بسمالله الرحمن الرحیم
همشهریان همیشه سربلند و قهرمان اهوازی
انتخاب شایسته شهرمان اهواز سرافراز را به عنوان پایتخت کتاب ایران عزیز به همه شما به ویژه اهالی کتاب و جویندگان دانش و دانستگی، جوانان دانشجو و جامعه فرهنگی و دانشگاهی فرهیخته و مدیران و دستاندرکاران کتاب خوزستان شادباش و تبریک میگویم. در این روزها که پدیده ریزگردها راه نفس را بر ما بسته بود و در صدر اخبار اهواز را با این پدیده تلخ بیشتر میشناختند گزینش اهواز قهرمان در بین ۱۰ شهر راه یافته به مرحله نهایی نخستین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران موجب خرسندی و خوشحالی همه مردم خوزستان و همشهریان عزیز اهوازی شد.
جای بسی خوشحالی است که در کنار قهرمانیهای مردم اهواز در طول هشت سال دفاع مقدس که مردمانش با پیشانی بندی سرخ که نام پاکترین خلایق بر آن نقش بسته بود و از شرف و کیان ایران اسلامی پاسداری کردند امروز نیز انتخاب اهواز به عنوان پایتخت کتاب کشور برای دوستداران ساحت مقدس فرهنگ و فرهیختگی موجب امید و انگیزه دانستن و ساختن شده است. اینجانب به عنوان خادم مردم شریف اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی این انتخاب خجسته و شایسته را به همه مردم خوزستان به ویژه مردم اهواز تبریک دوباره گفته و آرزومندم که خداوند به ما توانی ارزانی دارد تا برای ساختن اهوازی شایسته مردمان بزرگوارش "به کوشش همه دست نیکی بریم".»
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان طی پیامی به مناسبت انتخاب شهر اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران این موفقیت را به مردم و دوست داران کتاب تبریک گفت.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ متن این پیام به این شرح است:
«فرهنگ اسلامی ـ ایرانی ما از ریشههای قوی و پایداری برخوردار است. در همین فرهنگ مقدس است که خداوند یگانه به قلم سوگند یاد میکند. در کشوری زندگی میکنیم که دغدغه مقام معظم رهبری در زمینه رشد و گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و میفرماید: " جای کتاب را هیچ چیز پر نمیکند. کتاب را باید ترویج داد. مردم باید به کتابخوانی عادت کنند و کتاب باید وارد زندگی مردم شود."
فرهنگ و به خصوص کتاب بخشی از هویت پایدار هر جامعه را میسازد و خیر و برکت آن نه تنها انسان امروزی بلکه آیندگان را نیز شامل میشود. کتاب باید به عنوان یک کالای فرهنگی به مردم معرفی و در اختیار آنها قرار گیرد و زمانی این اتفاق میافتد که تقاضای زیادی برای کتاب فراهم کنیم.
هر قدر در حوزه فرهنگ هزینه کنیم و متولیان و دستاندرکاران این حوزه را را ارج نهیم میتوانیم بخش بسیاری از آسیبهای حوزه اجتماعی و حوزههای دیگر را کنترل کنیم. با افزایش توان فرهنگی و توجه به هویت فرهنگی مردم که ریشههای بسیار عمیقی در هویت دینی، ملی و انقلابی ما دارد مقابله با هجمههای دشمنان را امکانپذیر میکند.
در طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران با استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای ادبی در همه حوزهها در جهت نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان تلاشهای بسیاری صورت گرفت. هدف اصلی ما در این طرحها توجه به کودکان، نوجوانان و زنان بود و سعی کردیم از تمام ویژگیهای شهر اهواز در طرحها استفاده کنیم. اهواز شهر دفاع مقدس، مقاومت، نخل، کارون، تنوع فرهنگی، نفت و فوتبال است و ما توانستهایم تمام این نمادها را در طرحهای کتابخوانی خود جای دهیم.
خوشبختانه حضور قومیتهای مختلف در شهر اهواز و همچنین شاعران و نویسندگان بزرگی که از دل این اقوام برخاسته و سبک ادبی جنوب را تشکیل دادهاند برای این استان تبدیل به یک فرصت بسیار خوب جهت ترویج و تشویق علاقهمندان و عامه مردم به کتاب و کتابخوانی شده است. اکنون که اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شده است ضمن تبریک به همشهریان عزیز و گران قدر امیدواریم با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان بتوانیم گامهای مستحکمتری در این زمینه برداریم و به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در استان کمک کنیم.»