سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی و اقتصادی و تحلیل های روز




ایران در رسانه‌ها؛
روزنامه دی در گزارشی می‌نویسد: اگرچه مذاکرات هسته‌ای در فضای خوبی شروع شد، اما در نهایت به تاخیرهای بی‌پایان و عقب‌نشینی‌های بی‌شمار ختم شد. کاهش تحریم‌های ایران مسیر غیرمسئولانه‌ای بود که بسیار در تقویت ایران موثر خواهد بود.

گروه جنگ نرم مشرق- اخبار ایران و تحلیل‌های پیرامون آن بطور مستمر در رسانه‌های خارجی - اعم از غربی و منطقه‌ای - منعکس می‌شود. نگاهی به موضوعات پرداخته شده درباره ایران می‌تواند تصویری کلی از نقاط تمرکز این رسانه‌ها در داخل و نحوه انعکاس و جهت‌دهی آن به فضای افکار عمومی در کشورهای خود و جهان ارائه دهد.

***

فشارها را بر ایران افزایش دهید و گرنه.....

روزنامه دی در گزارشی درباره برنامه هسته‌ای می‌نویسد: اگرچه مذاکرات هسته‌ای در فضای خوبی شروع شد، اما در نهایت به تاخیرهای بی‌پایان و عقب‌نشینی‌های بی‌شمار ختم شد. کاهش تحریم‌های ایران مسیر غیرمسئولانه‌ای بود که بسیار در تقویت ایران موثر خواهد بود.

نویسنده این گزارش در ادامه به مقامات آمریکایی توصیه می‌کند: اگر فشارها را بر ایران افزایش ندهیم، در آینده دیگر نخواهیم توانست جلوی ایران را بگیریم.


شادی بی‌شرمانه اوباما

روزنامه جروزالم پست در ادامه انتقادهایش از سیاست‌های باراک اوباما در قبال ایران و دفاع از تصمیم نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای سفر به آمریکا می‌نویسد: درحالی‌که اوباما با عزمی راسخ به‌دنبال ادامه سیاست نرمش در برابر ایران می‌باشد، گروهی از یهودیان آمریکایی و اسرائیلی تبلیغات وسیعی را علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به‌راه انداخته‌اند. این افراد در واقع قصد دارند تا با جلب حمایت نمایندگان کنگره مانع سخنرانی وی شوند، سخنرانی که تنها هدف آن ممانعت از سیاست‌های فاجعه‌بار اوباما در قبال ایران است.فشار این گروه‌ها و کاخ سفید برای لغو این سفر در شرایطی انجام می‌شود که نتانیاهو در جریان مبارزات انتخاباتی است و شکست نتانیاهو در این تصمیم می‌تواند به قیمت از دست رفتن انتخابات آینده تمام شود. اما نتانیاهو تنها کسی در دنیا است که می‌تواند مانع توافق هسته‌ای غرب با ایران شود و گروه 5+1 درصدد است این نقش وی را به حاشیه برد. 

موفقیت شبه‌نظامیان طرفدار ایران در عراق می‌تواند به وجهه آمریکا صدمه بزند

به گزارش روزنامه واشنگتن پست، شبه‌نظامیان شیعی مورد حمایت ایران دارند به شکل روزافزونی در عراق رهبری نیروهای نظامی این کشور را در مبارزه با گروه تروریستی داعش برعهده می‌گیرند. این مساله می‌تواند برای راهبردهای آمریکا در ایجاد حکومت مرکزی، بازسازی ارتش عراق و آشتی ملی بین قبایل مختلف این کشور مشکل‌ساز باشد.

به گفته مقامات رسمی کشور عراق، تعداد نیروهای شیعی بین 100 تا 200 هزار نفر است. این افراد توانسته‌اند ارتش بی‌انگیزه و بی‌روحیه عراق را در اختیار بگیرند. حمله اخیر به نیروهای داعش در استان دیاله که توسط نیروهای سپاه بدر انجام شد جایگاه این نیروها را در سراسر عراق تقویت کرده است.به ادعای این گزارش، از سویی دیگر این نیروها در افزایش نفوذ و تسلط ایران در عراق نقش مهمی ایفا می‌کنند. وجود بیلبوردهای بزرگ در بغداد که عکس‌هایی را از امام خمینی (ره) و آیت‌الله خامنه‌ای به نمایش می‌گذارند بر این ادعا صحه می‌گذارد.حال با این تفاسیر چگونه می‌توان راهبرد آمریکا را در بمباران مواضع گروه داعش و کمک به پیشروی نیروهای شیعی توجیه کرد. اکر همین گونه پیش رود، این خطر وجود دارد که داعش در عراق به کمک آمریکا شکست خورده و عراق نیز به‌دست ایران بیفتد. جالب است که در همین اثنا گروهی از فرماندهان ارتش آمریکا پیشنهاد اعزام نیروی زمینی را به عراق داده‌اند.

به اعتقاد مقامات عراقی، نیروهای شیعی در بهترین موقع به کمک نیروهای نظامی این کشور آمده و توانستند خلاها را پر کنند. اما آمریکایی‌ها خیلی دیر، زمانی که دو ماه از حمله داعش گذشته بود، وارد صحنه شدند. نیروهای شیعی که خود را بسیج مردمی می‌خوانند معتقدند که بر اساس مجوز مقامات آمریکایی و با فتوای آیت‌الله سیستانی مرجع عالی عراق خود را به میدان جنگ رسانیده‌اند. فرماندهی این نیروها را افرادی برعهده دارند که کاملاً مورد تایید ایران هستند. 


طوفان شدید خاورمیانه را فرا می‌گیرد

به گزارش روزنامه واشنگتن پست، عدم اعتماد بین دولت اوباما و نتانیاهو طی روزهای اخیر به سبب ظن آمریکا از اینکه نخست وزیر رژیم‌صهیونیستی اجازه افشا جزئیات پرونده هسته‌ای ایران را داده است گسترش یافته است.

تصمیم کاخ سفید برای کاهش تبادل اطلاعات حساس درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران با تلاویو پس از آن اتخاذ شد که مشخص شد دفتر نتانیاهو جزئیاتی حساس درباره موضع آمریکا و پیشنهاد این کشور به ایران برای غنی‌سازی اورانیوم با استفاده از 6500 سانتریفیوژ را در اختیار خبرنگاران قرار داده است.

چندی پیش کانال دوم رژیم صهیونیستی در گزارشی از قطع تماس آمریکا و این رژیم درباره برنامه هسته‌ای خبر داد، مساله‌ای که مقامات آمریکایی آن را تکذیب کردند. تنش بین واشنگتن و کاخ سفید از دوم ژانویه سال جاری شروع شد که اوباما در تماس تلفنی با نتانیاهو از وی خواست تا همچنان به شلوغ‌کاری دیپلماتیک خود علیه ایران ادامه داده تا مذاکره‌کنندگان آمریکایی ایران را وادار به امضا توافق‌نامه کنند. اما نتانیاهو هرگونه به رسمیت شناختن ایران هسته‌ای را مخالف سیاست‌های خود دانست. پس از آن بحث دعوت نمایندگان کنگره از نتانیاهو برای سخنرانی درباره ایران پیش آمد و حال نوبت به درز اطلاعات درباره مذاکرات هسته‌ای رسیده است. در روز 31 ژانویه روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داد که یک مقام ارشد این رژیم که خواست نامش فاش نشود به کانال 10 تلویزیون اسرائیل گفت آمریکا آماده است تا با 7000 سانتریفیوژ ایران موافقت کند. زمانی که از یک مقام دفتر نتانیاهو درباره چند و چون ماجرا سوال شد، وی گفت: جزئیات دور آخر مذاکرات برای هرکسی در واشنگتن، پاریس، لندن، مسکو، پکن، برلین و تهران مشخص است. 


نگاهی دیگر به توافق نظامی روسیه  ایران

مجله دیپلمات در گزارشی به توافق نظامی اخیر روسیه و ایران پرداخته و می‌نویسد: امضاء توافق همکاری نظامی بین تهران و مسکو این گمانه‌زنی را شدت بخشید که دو کشور درتلاشند تا ایران را در برابر هرگونه حمله احتمالی نظامی علیه تاسیسات نظامی این کشور محافظت نمایند.

با این حال، می‌توان به این توافق از منظر دیگری نگاه کرد. از آنجایی که مذاکرات هسته‌ای با ایران در سال 2014 و در سال 2015 با موفقیت پیش رفت، روسیه در حال برنامه‌ریزی برای ورود مجدد ایران به بازار نفت است. ایران برای آنکه بتواند بازار از دست رفته خود را بدست آورد باید تولید خود را افزایش داده و بدنبال بازارهای جایگزین جدید باشد. این دغدغه ساده‌ای نیست چراکه ایران دومین ذخیره نفت و چهارمین ذخیره بزرگ گاز را در جهان در اختیار دارد.صادرات انرژی روسیه پیش از این به‌خاطر تحولات گازی در آمریکا و توسعه زیرساخت‌های ال‌ان‌جی در اروپا تحت فشار قرار دارد. در نتیجه، روسیه در تلاش است تا پروژه خط انتقال جنوب را تعطیل و در عوض پروژه جدید انتقال خطوط نفتی ترکیه را ایجاد نماید. از این رو، کرملین بر ترکیه، آذربایجان و اتحادیه اروپا فشار می‌آورد تا این پروژه را اجرایی نماید.

از سرگیری بحث‌ها درباره احتمال ارسال سامانه‌های دفاع هوایی اس-300 و اس-400 می‌تواند مانعی جدی برای رفع تحریم‌ها ایران است. اگرچه اقدام روسیه در ارسال این تسلیحات برخلاف رژیم تحریم‌های مصوب سال 2010 است، اما از آنجایی‌که خود روسیه نیر تحت تحریم غرب قرار دارد، این اقدام می‌تواند پیغامی به غرب باشد.همچنین، طولانی شدن مذاکرات با ایران فرصتی را برای روسیه فراهم آورده است تا همچنان خود را به‌عنوان یک قدرت غیرقابل انکار در روابط بین‌الملل مطرح نماید. مشکلات ایجاد شده از جانب جامعه جهانی برای ایران و علاقه‌مندی تهران برای ورود به سازمان همکاری شانگ‌های باعث شده است این کشور در برابر خواسته‌های روسیه آسیب‌پذیر شود.نویسنده این مقاله در انتها نتیجه‌گیری می‌کند: بنظر می‌رسد که روسیه دارد خود را برای دوره پس از توافق‌نامه هسته‌ای با ایران و زمانی‌که تحریم‌های این کشور لغو شده است آماده می‌کند، هرچند که از نظر راهبردی، عادی‌سازی روابط بین‌المللی با ایران می‌تواند تهدید جدی برای مدل اقتصادی روسیه و حضور دیپلماتیک جهانی این کشور محسوب شود. 


مبارزه ایران با گروه داعش چگونه به تقویت تهران کمک کرده است

به گزارش پایگاه میدل‌ایست آی، ائتلاف جهانی به رهبری آمریکا نمی‌تواند نقش ایران را در مبارزه با گروه داعش نادیده بگیرد. گسترش داعش در مرز عراق با ایران باعث ایجاد نگرانی در تهران شد. هرچند ایران تلاش کرد این تهدید را جدی نشان ندهد، اما مقامات تهران تهدید این گروه تروریستی را در حیاط خلوت خود بسیار جدی می‌دیدند. پس از گذشت چند ماه، ایران دیگر تلاشی برای کم اهمیت جلوه دادن داعش نمی‌کند، بلکه آنرا فرصتی می‌داند تا حضور خود را در عراق تحکیم بخشد.ایران با کمک نیروهای سپاه قدس خود توانست امنیت را در عراق دوباره برقرار سازد و حال بسیاری از عراقی‌ها این امنیت را مدیون تلاش‌های ایران می‌دانند. این تحولات باعث افزایش نفوذ ایران در این کشور شده است. این نفوذ همچنین می‌تواند نتایج منفی دربر داشته باشد. اگر ایران سیاست شیعی خود را در عراق با تمام قوا دنبال نماید، این مساله می‌تواند به مشکلات مذهبی در این کشور منجر شود. به همین خاطر بود که در ابتدا ایران علناً درباره حضور خود در عراق صحبت نمی‌کرد. اما الان وضعیت تغییر کرده است چرا که ایران دوشادوش کردها، اهل تسنن و شیعیان در عراق درحال مبارزه با داعش است. 



سفارت روسیه در یمن اخبار منتشر شده درباره کمک تسلیحاتی این کشور به گروه انصارالله را رد کرد.
به گزارش مشرق به نقل از روسیا الیوم، سفارت روسیه در یمن اخبار منتشر شده درباره کمک تسلیحاتی این کشور به گروه انصارالله از طریق بندر الحدیده را رد کرد. 
تلویزیون العربیه امروز به نقل از منابع نظامی مدعی شد گروه انصار الله در یمن، در حال بازسازی نیروی هوایی این کشور به منظور استفاده از آن در حمله به مارب و البیضاء در مرکز یمن است.
گزارشگر این شبکه در گزارشی در این زمینه گفت، فرودگاه الحدیده که حوثی ها آن را به روی پروازها بسته اند پوششی برای محموله جدید سلاح بوده که برای کمک به حوثی ها ارسال شده است.منبع: فارس



یک زن چینی در زمان طواف کعبه، با رفتن به طبقات بالایی حرم و پرتاب خود، دست به خودکشی زد.
 به گزارش مشرق،‌ یک زن عمره‌گزار با رفتن به طبقه فوقانی طواف حرم، به کمک صندلی از نرده‌ها بالا رفت و خود را به پایین پرتاب کرد.
وی به محض برخورد با سطح صحن حرم، جان خود را از دست داد و جسدش به سردخانه منتقل شد.
بر اساس گزارش‌های رسیده از عربستان سعودی، تحقیقات درباره علت مرگ زن چینی ادامه دارد. کارشناسان جنایی عربستان بر این عقیده‌اند که امکان دارد وی از نظر عقلی مشکلی داشته باشد.
به گزارش العربیه، وی در ساعت 2 بامداد روز دوشنبه با قرار گرفتن بر روی نرده‌های طبقه فوقانی طواف خود را به پایین انداخت و با وجود این که مسئولان حرم وی را مشاهده و به سویش شتافتند اما نتوانستند او را از این کار بازدارند.شلبی، سخنگوی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با العربیه اظهار کرد: گزارش‌های پزشکی قانونی ثابت کرد که زن در اثر سقوط از بلندی در ناحیه سر و جمجمه دچار شکستگی و خونریزی داخلی شده بود.
منبع: جمهوری اسلامی


"سند امنیتی" یا "اوبامانامه"؛
سند امنیتی اوباما چه به صورت ریاکارانه نوشته شده باشد و چه انعکاس اقلیت کوچکی از سیاستمداران کاخ سفید، یک امر واضح در سیاست داخلی آمریکا را آشکارتر کرد: شکاف ها و تنش های داخلی سیاست آمریکا را به تدریج به سوی بی ثباتی می برد.
آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
گروه بین الملل مشرق -استراتژی امنیت ملی آمریکا در سال 2015 میلادی چند روز پیش توسط سوزان رایس، مشاور امنیت ملی آمریکا رونمایی شد، این سند دیدگاه‌های دولت آمریکا در مورد اوضاع کنونی این کشور و نظام بین‌المللی و مهم‌ترین چالش ها و خطوط کلی سیاست‌های آمریکا در دوران باقیمانده ریاست جمهوری باراک اوباما رئیس جمهور این کشور را ترسیم می‌کند. "مشرق" طی گزارش‌هایی (چرا اوباما با چینی‌ها مهربان شد؟/ از دشمنی با روسیه تا نرمش با ایران) (نگاهی به استراتژی امنیت ملی آمریکا در سال 2015به بررسی و نقد این سند استراتژیک پرداخته است. 

اما هدف از نگارش این گزارش بررسی  اختلافات داخلی آمریکاست که با انتشار این سند بار دیگر پر رنگ‌تر شد. 

انتشار سند امنیتی کاخ سفید، تنش میان بخش های مختلف ساختار سیاسی آمریکا را شدت بخشید به گونه ای که تحلیل گران بر این نظرند عدم اجماع در قبال این سند که در اظهارات مقامات نظامی و سیاسی آمریکا بازتاب یافته است، نشان‌دهنده شکاف و بی ثباتی داخلی آمریکا بیش از هر زمان دیگری است. 

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
سوزان رایس
سند استراتژی امنیتی آمریکا، حاوی نکات راهبردی و امنیتی آمریکا است که ریاست جمهوری این کشور آن را به طور دوره‌‌ای برای ارائه به کنگره تهیه می‌کند. این سند حاوی نکات مهم امنیتی و تشریح اهداف و منافع آمریکا در ابعاد مختلف به ویژه سیاست خارجی و بین المللی است. 

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
سوزان رایس
سوزان رایس مشاور امنیت ملی اوباما، این سند را در موسسه برکینگز واشنگتن ارائه داد. وی با حالتی انتقادآمیز، برنامه‌های اوباما در سند مذکور را «بلندپروازانه» خواند؛ اگرچه تلاش کرد به عنوان ارائه دهنده سند و مشاور اوباما انتقادات خود به سند مذکور را آشکار نکند. از این رو اظهار داشت این برنامه ها می تواند «دست یافتنی» نیز باشد. 

واکنش سیاستمداران آمریکایی به سند امنیتی اوباما

جرمی شاپیرو مشاور سابق معاون وزیر خارجه آمریکا که اکنون یکی از کارکنان موسسه بروکینگز است سیاست‌های مورد نظر در این سند را تکرار دوباره ای از سیاست‌هایی دانست که خستگی و کهنگی را می توان  از آنها استشمام کرد.

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
جرمی شاپیرو
مایکل اوهالنون از موسسه بروکینگز نیز با انتقاد از سند امنیتی کاخ سفید گفته است: «این سند کاستی های چشمگیری در مواجهه سیاست خارجی آمریکا با روسیه، افغانستان و سوریه دارد.» دیوید اکسلرود مشاور سابق اوباما نیز با لحنی منتقدانه گفت: «اوباما خیال می کند استراتژی کنونی اش در مقابل افراط گرایان اسلامی جواب خواهد داد!.» 

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
مایکل اوهالنون

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
دیوید اکسلرود
این در حالی بود که سایر منتقدان سند امنیتی اوباما، ملایمت دموکراتها را در انتقادات شدید خود علیه اوباما رعایت نکرده و بسیاری از مسائل مورد نظر اوباما از جمله «صبر استراتژیک» که رئیس جمهور آمریکا مردم این کشور را به آن دعوت کرده بود، به تمسخر گرفتند. 

تأکید اوباما بر اینکه «حل چالشهایی که آمریکا با آن روبرو است صبر و پشتکاری راهبردی را طلب می کند»، با انتقاد شدید لیندسی گراهام سناتور جمهورخواه روبه رو شد. وی در مقابل این نظر اوباما با لحنی تمسخر آمیز اظهار داشت: «من شک دارم که داعش، رژیم ایران و ولادمیر پوتین مغلوب بردباری استراتژیک شوند.» وی همچنین تأکید کرده است: «شیوه ای که اوباما در پیش گرفته است، بر جسارت دشمنان آمریکا را خواهد افزود

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
لیندسی گراهام 
گراهام خطاب به سایر مخالفان اوباما افزود: «ما با تهدید آشکار جریان افراط گرای  اسلامی که در صدد ضربه زدن به میهن‌مان است، مواجهیم  همچنن روسیه و ایران که به دنبال سلاح هسته ای است و کاهش کم سابقه روابط اسرائیل و آمریکا در دوره کنونی تهدیدات مهم آمریکا هستند. با این حال اوباما دم از دموکراسی و دیپلماسی می زند. این نگاه شکست غیرقابل جبرانی را برای آمریکا به بار خواهد آورد.» 

در واقع سند امنیتی اوباما، که به گفته منتقدان آمریکایی به "اوباما نامه" شباهت بیشتری دارد تا یک سند امنیتی، در هیچکدام از عرصه ها به استثنای تجارت با آسیا با اهداف مورد نظر جمهوریخواهان منطبق نیست. تأکید بر شیوه های دیپلماتیک که اوباما در این سند بر آنها تأکید داشته است و نیز ابهام در نقش رهبری آمریکا در جهان، مهمترین مسائلی است که موجب انتقاد سیاستمداران آمریکایی به ویژه جمهوریخواهان شده است. 

در سند امنیتی اگرچه بر رهبری آمریکا تأکید شده است اما این نقش را به معنای «تغییر مسیر حوادث جهان به وسیله آمریکا ندانسته است.» این در حالی است که جمهوری‌خواهان این مسئله را ناشی از «انفعال و استیصال کاخ سفید و اوباما در رویارویی با تهدیدات جهان» دانسته و خواستار «سیاست‌های عضلانی قویتری» در سیاست خارجی آمریکا شده اند. 

برخی از نمایندگان کنگره، در این مورد اظهار داشته اند: «رویکرد اوباما جهان را به سمت هرج و مرج خواهد برد.» "کارل روو" یکی از جمهویخواهان حامی بوش نیز در انتقاد از اوباما گفت: «در زمانی که بوش رئیس جمهور بود اوباما به عنوان سناتور دائما از وی انتقاد می کرد و به وی می گفت که باید متر و معیاری برای اظهاراتش داشته باشد. این در حالی است که اکنون خود اوباما بدون اینکه معیاری داشته باشد و ادعاهای خود را ثابت کند می گوید که در برابر داعش عملکرد قابل قبولی داشته است، در حالیکه هر آنچه ما می بینیم مرگ و میر و تجاوزات بیشتر این گروه است.» 

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
کارل روو
واکنش نظامیان آمریکایی به سند امنیتی اوباما

جالب اینجاست که مهمترین جرقه های چندپارگی در سیاست داخلی آمریکا برای مقابله با داعش و نیز سیاستهای نظامی راهبری اوباما، در هنگام نوشتن سند امنیتی استراتژیک روی داد. استعفای چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا در هنگام نوشتن سند امنیتی اوج اختلافات در مورد راهبردهای نظامی آمریکا در خاورمیانه بود. وی در هنگام استعفای خود بر این مسئله که با استراتژی اوباما در قبال داعش و سوریه همفکر نیست، تأکید کرده بود اما جزئیات بیشتر این استعفا با انتشار سند امنیتی کاخ سفید مشخص شد. 

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟

ساده لوحانه بودن و تقلیل دادن مشکلات به پاسخهای تکراری که در سند امنیتی 2010، موجود بود، یکی دیگر از دلایلی است که به شکاف در درون ساختار سیاسی آمریکا منجر شده است. 

منتقدان دولت اوباما سند 2015 را کپی نسخه 2010 آن دانسته و کاخ سفید را متهم کرده اند که تهدیدات جدید سیاسی و تنش های کنونی در خاورمیانه و روسیه را به صورت واقعی در راهبردهای خود لحاظ نکرده است. این در حالی است که ساختار نظامی امریکا و سیاستمدار کارکشته ای مانند رابرت گیتس که راهبردهای نظامی آمریکا را دنبال می کند و همواره در مقابل گامهای نظامی سیاست خارجی مشاوره های مهمی ارائه می کند در مقابل سند امنیتی اوباما، سکوت کرده اند. به گفته تحلیلگران سکوت ساختار نظامی در آمریکا بیش از همه نشان از اعتراض به ساده انگاری اهداف آمریکا در مقابل پیچیدگی های فضای کنونی است. 

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
واکنش رسانه‌ آمریکایی به سند امنیتی اوباما

شکاف سیاستمداران در آمریکا در رسانه ها و مطبوعات این کشور نیز بازتاب پیدا کرده است. فارین پالیسی نشریه مهم آمریکایی سند امنیتی اوباما را تجسم مکتوب نگرش‌ها و سردرگمی‌هایی دانسته است که جایگاه آمریکا در عرصه بین‌الملل را از بین برده و به وخامت اوضاع میدانی در نقاط مختلف از سوریه گرفته تا اوکراین و لیبی تا افغانستان منجر شده است.

فارن‌پالیسی ادعای کاخ سفید در سند یاد شده مبنی بر اینکه دولت در بحث سیاست خارجی رویکردی «ارزش‌محور» را دنبال می‌کند را زیر سوال برده و بهانتقاد از بی‌توجهی دولت اوباما به موضوعاتی مانند کشتار شهروندان با پهپادها، جاسوسی‌های آژانس امنیت ملی، عدم تعطیلی زندان گوانتانامو، بی‌میلی به ایجاد اصلاخات مالی جهانی و غیره پرداخته است. فارن‌پالیسی می‌نویسد این گزارش «سرشار از ریاکاری» است. 

آمریکایی‌ها در مورد سند استراتژیک اوباما چه می گویند؟
سند امنیتی اوباما چه به صورت ریاکارانه نوشته شده باشد و چه انعکاس اقلیت کوچکی از سیاستمداران کاخ سفید، یک امر واضح در سیاست داخلی آمریکا را آشکارتر از پیش کرد: شکاف ها و تنش های داخلی سیاست آمریکا را به تدریج به سوی بی ثباتی می برد. 

جنگ کنونی کاخ سفید و کنگره بر سر حضور نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در آمریکا، شکاف های دموکراتها  در مورد راهبردهای مورد نظر کاخ سفید، دشمنی جمهوری‌خواهان با رویکرد اوباما در مقابل داعش، روسیه و ایران و اصرار اوباما به نشان دادن مرد دیپلماسی در جهان، همه شکاف های فزاینده آمریکا را به پیش می برد. از این رو سند امنیتی آمریکا نه نماد اجماع و وفاق ملی در یک کشور بلکه تأیید کننده بی ثباتی های داخلی این کشور است.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد