سرپرست دفتر امور میوه های سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه توت فرنگی در گروه میوه های دانه ریز قرار دارد، اظهار داشت: این میوه به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بالا به ملکه میوهها معروف است.
علی محسنی با اشاره به اینکه توت فرنگی در رده غذاهای فراسودمند قرار دارد، گفت: زادگاه این میوه اروپاست و حدود 250 تا 300 سال قبل به شکل فعلی درآمده است.
وی با بیان اینکه توت فرنگی به دلیل دارا بودن انواع ویتامینها بخصوص ویتامین ث، مواد معدنی و خواص آنتی اکسیدان از جمله میوههایی است که پزشکان خوردن آن را به افراد توصیه میکنند، افزود: این میوه از فعالیت رادیکال های آزاد جلوگیری میکند و روند پیری را به تاخیر میاندازد ،ضمن اینکه خوردن آن به افرادی که در شهرهای آلوده زندگی میکنند، بسیار توصیه میشود.
وی تصریح کرد: بنابراین نباید توت فرنگی را تنها یک میوه نوبرانه بهاره به شمار آورد بلکه این میوه باید در سبد غذایی خانوار جای گیرد.
محسنی با تاکید بر اینکه برای تحقق موضوع مذکور باید کشت مستمر توت فرنگی در طول سال در کشور داشته باشیم، گفت: توت فرنگیهایی که هم اکنون در بازار وجود دارند، عمدتا متعلق به جنوب کرمان(شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد) هستند.
وی با بیان اینکه توت فرنگی به دو روش گلخانهای و فضای آزاد در کشور کشت میشود، افزود: سطح زیر کشت این محصول در ایران بیش از 4 هزار و 600 هکتار و میزان تولید آن بیش از 57 هزار تن است.
محسنی، استانهای کردستان، گلستان، مازندران و گیلان را استانهای پیشتاز در تولید این میوه عنوان کرد و اظهار داشت: با اقداماتی که صورت گرفت و با انجام کشت گلخانهای در جنوب کشور، هم اکنون ما در زمستان نیز توت فرنگی داریم، ضمن اینکه در استانهای قزوین، البرز، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، چهار محال و بختیاری، اصفهان، تهران و کهگیلویه و بویر احمد نیز کشت توت فرنگی عمدتا به شکل گلخانهای انجام میشود.
این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه کشت توت فرنگی تابع شرایط آب و هوایی است، اضافه کرد: حدود 90 درصد کشت این محصول در فضای آزاد و 10 درصد کشت در فضای گلخانه انجام میشود که عمده کشت گلخانه ای نیز در جنوب کرمان است.