در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی و تدوین سیاستهای کلی انتخابات ادامه پیدا کرد و بند دیگری از این سیاستها به تصویب رسید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی و تدوین سیاستهای کلی انتخابات ادامه پیدا کرد و بند دیگری از این سیاستها به تصویب رسید.
به گزارش «انتخاب»؛ در ابتدای جلسه امروز (شنبه)مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله هاشمی رفسنجانی با تقدیر و تمجید از حضور پرشور مردم در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن در سراسر کشور، به مشاهدات خود در این روز اشاره کرد و گفت: مردم بویژه جوانان نسل سومی، با روحیه شاد و پرمعنی، در این روز، یکبار دیگر شایستگیها و وفاداری خود را در دفاع از آرمانهای اصیل انقلاب و نظام اسلامی نشان دادند و ثابت کردند به رغم برخی مشکلات از جمله اقتصادی، همچنان مانند اوایل انقلاب برای دفاع از دستاوردها و ارزشهای اسلامی انقلاب و نظام در صحنه حضور دارند.
وی تأکید کرد: مردم آگاه و زمان شناس هستند و تشخیص میدهند که تداوم انقلاب اسلامی ضرورتی برای تاریخ معاصر و به نفع کشور و مردم است و باید امیدوارانه برای رفع مشکلات به مسؤولان کمک کنند.
هاشمی رفسنجانی با ابراز تأسف و نگرانی از شرایط بد جوّی و آلودگی هوا در مناطق غرب و جنوب غرب کشورمان بویژه استان خوزستان که مردم آن منطقه را به شدت آزار میدهد، گفت: متأسفانه این پدیده مخرّب و آزاردهنده، سلامت و آسایش مردم این مناطق را مختل کرده و بلایی است که از هفت الی هشت سال قبل شروع شده و مربوط به حال حاضر نیست.
وی افزود: انتظار داریم با توجه به دستور رهبر معظم انقلاب و اهتمام جدّی دولتمردان، ریشه این عواملی که منحصر به داخل هم نبوده و مربوط به کشورهای عراق، کویت، اردن، عربستان و ... است شناسایی و راهکارهای مناسب با بسیج عمومی کشور و کمک و همکاری همه دستگاهها و قوای کشور اتخاذ شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با ابراز نگرانی از تحرکات برخی کشورهای غربی در قبال پیروزی حوثیها در کشور یمن گفت: اخبار این تحرکات منفی، چشمانداز روشنی را برای آینده این منطقه ترسیم نمیکند و نگران کننده است.
وی هشدار داد که منطقه دیگر تحمل تنش، خشونت و احتمالاً جنگ تحمیلی دیگری را ندارد و امیدواریم غربیها عاقلانه رفتار کنند تا تشنّج و درگیریهای جدید دیگری در منطقه ایجاد نشود.
هاشمی رفسنجانی در ادامه درگذشت والده محمود احمدینژاد، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را از طرف خود و اعضا به وی تسلیت گفت.
وی همچنین با اشاره به فشردگی برنامهها و دستورها در مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعلام کرد: تا پایان سال جاری، جلسات مجمع به صورت هفتگی تشکیل خواهد شد تا از حجم کارها کاسته شده و رسیدگی به موضوعات تسریع شود.
بر اساس این گزارش، در این جلسه، محسن رضایی، دبیر مجمع نیز به ارائه گزارشی از سفر اخیر خود به استان خوزستان و بازدید از برخی شهرهای این استان و بررسی مشکلات مردم این شهرها را به اطلاع اعضا پرداخت.
وی به نظرات مردم در شهرهای اهواز، آبادان و خرمشهر اشاره کرد و با توجه به گسترش این پدیده به استانهای مجاور، تلاش بیشتری را از مسؤولان تقاضا کرد.
رضایی تأکید کرد: با توجه به اینکه پیشبینیهای جوّی و آب و هوایی، در 10 سال آینده حکایت از گسترش مناطق بیابانی و کویری در آینده دارد، امیدواریم این موضوع با تمهیدات مسؤولان و همکاری سایر کشورهای ذیربط در منطقه، به طور اصولی و اساسی مورد رسیدگی قرار گیرد و راهحلهای مناسب پیشبینی شود.
در جلسه امروز مجمع تشخیص مصلحت نظام که علاوه بر حضور رؤسای قوای مقننه و مجریه و اکثریت اعضا، وزاری کشور، اطلاعات و دادگستری، رؤسای کمیسیونهای شوراها و امور داخلی کشور و امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، یکی از حقوقدانان شورای نگهبان، معاون اجرایی شورای عالی امنیت ملی و برخی دیگر از کارشناسان مربوطه از دستگاههای ذیربط نیز حضور داشتند، بررسی و تدوین بندهای دیگری از سیاستهای کلی انتخابات ادامه یافت و موارد ذیل به تصویب رسید:
10 تسهیل و ارتقاء سطح مشارکت احزاب و تشکلهای سیاسی قانونی در انتخابات به منظور:
معرفی افراد شایسته در تراز جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب صلاحیتهای قانونی
مطالبه رقابت سالم انتخاباتی داوطلبان مورد حمایت در جهت افزایش مشارکت و حضور با نشاط مردم
مسوولیتپذیری و قانونمداری و رعایت قواعد و مقررات فعالیت سیاسی توسط اعضا، طرفداران و داوطلبان و پذیرش نتیجه قانونی و نهایی انتخابات
حمایت از تشکیل اجتماعات و همایشهای انتخاباتی و استفاده مناسب و عادلانه از امکانات دولتی و عمومی در تبلیغات توسط احزاب
پذیرش حق دفاع احزاب از حقوق داوطلبان، اعضا و طرفداران در مراجع قانونی
مسوولیت پذیری برای پشتیانیهای تخصصی و حفظ و ارتقا شایستگیهای نمایندگان در طول دوران خدمت
11 پاسداری از آزادی و سلامت انتخابات و حق انتخاب آزادانه افراد وصیانت از آراء مردم به عنوان حق الناس در قانونگذاری و رعایت کامل بیطرفی در نظارت و اجرا
12 زمینهسازی مناسب در انتخاب داوطلبان مسوولیتهای ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس و شوراهای اسلامی در تراز شایسته جمهوری اسلامی ایران و دارای ویژگیهایی متناسب با جایگاههای مربوطه از طریق
1/12 تعیین دقیق معیارها و شاخصها، برای احراز شرایط عمومی و اختصاصی داوطلبان با تأکید بر تعهد به اسلام، انقلاب، نظام اسلامی و قانون اساسی بویژه التزام به ولایت فقیه، سلامت اخلاقی، اقتصادی و کارآمدیهای متناسب با مسؤولیتهای مربوطه
2/12 شناسایی اولیه شایستگی داوطلبان در مرحله ثبتنام به شیوههای مناسب قانونی و متناسب با هر انتخابات
3/12 بررسی دقیق و احراز شرایط لازم برای صلاحیت نامزدها در چارچوب قانون هر انتخابات با پیشبینی زمان کافی از طریق استعلام از مراجع ذیصلاح و پاسخگویی مسؤولانه و به موقع آنها
4/12 اتخاذ ترتیبات لازم برای به حداقل رساندن ممنوعیت حضور داوطلبان شاغل
ممنوعیت ورود افراد نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و سازمان بسیج در دستهبندیهای سیاسی و جناحی در انتخابات و جانبداری از داوطلبان خاص
وزیر اطلاعات از کشف و انهدام یک تیم تروریستی در منطقه جنوب شرق کشور خبر داد و گفت: از این گروه بالغ بر 350 کیلوگرم مواد منفجره به دست آمد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمود علوی عصر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در یک عملیات پیچیده و همکاری تنگاتنگ مردم منطقه سیستان و بلوچستان در 16 و 22 بهمن ماه جاری موفق شدیم بخشی از یک گروه تروریستی را که قصد اقدامات خرابکارانه در کشور داشتند شناسایی و منهدم کنیم.
وزیر اطلاعات اضافه کرد: این عملیات در یک اقدام مشترک با قرارگاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی و دستگاه اطلاعاتی کشور انجام شد.
علوی اظهار داشت: نفرات دستگیر شده به انجام عملیات تروریستی منجر به شهادت چند نفر از معلمان که به کار آموزشی فرزندان مردم منطقه بلوچستان مشغول بودند اعتراف کردند.
همچنین آنها علیه نیروهای انتظامی و نظامی منطقه نیز جنایاتی مرتکب شده بودند.
وی با بیان اینکه این گروه تروریستی اقداماتی همچون بمب گذاری کنار جاده ای را نیز در کارنامه ننگین خود دارد اضافه کرد: در عملیاتی که سربازان گمنام انجام دادند مقادیر زیادی اسلحه سرد و گرم، فشنگ های جنگی، بمب های دست ساز و جلیقه های انفجاری کشف شد که برای انفجار در مجامع و جمعیت پیش بینی کرده بودند.
وزیر اطلاعات تصریح کرد: اگر این مواد منفجره کشف نمی شد امکانی برای این گروهک تروریستی فراهم می شد تا بتوانند آسیب زیادی را به شهروندان برسانند که با اقدام بموقع سربازان گمنام امام زمان و همکاری مردم در منطقه بلوچستان شناسایی شدند و توانستیم به آنها ضربه بزنیم.
علوی از مردم بلوچستان در منطقه سراوان، سرباز و راسک تشکر کرد و افزود: امروز نقطه مقابل گروه های تروریستی فقط نیروهای امنیتی و نظامی نیستند بلکه مردم سیستان و بلوچستان اعم از شیعه و سنی در برابر آنها قرار دارند.
علوی ادامه داد: هدف این جنایات تنها شیعیان نبودند و اهل سنت را به دلیل اینکه با آنها همراه نبوده اند و یا با نظام جمهوری اسلامی همراهی داشتند هدف قرار داده اند.
برای این جنایتکاران، شیعه و سنی فرقی نمی کند و همانطور که همتایانشان در داعش، علمای اهل سنت و شیعه را هدف قرار می دهند، در سیستان و بلوچستان هم این جنایتکاران تروریست هدفشان تنها شیعیان نبودند و عزیزان اهل سنت را به شهادت رساندند.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه همکاری عزیزان بلوچ به خاطر این است که آنها از این حرکات تروریستی دچار نفرت خاصی شده اند افزود: علاوه بر اینکه این گروهک قاتل عزیزانشان هستند مانعی برای رشد همه جانبه منطقه بلوچستان هم هستند و مردم منطقه می دانند که آنها در محرومیت شان اثرگذار بوده اند.
وی نقش مردم را در این عملیات قابل تقدیر دانست و ادامه داد: مردم می دانند آنهایی که مرتکب این جنایات می شوند توسط بیگانگان آنسوی مرزها حمایت می شوند و انتظار ما از کشورهای همسایه این است که برای مقابله با این جنایتکاران همکاری کنند.
فارن پالسی:
شورشیان دولت اسلامی عراق و شام این هفته به جنگجویان قبیله ای عراقی که در حال دفاع از شهر تحت محاصره البغدادی بودند، حمله کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :فارن پالسی نوشت: شورشیان دولت اسلامی عراق و شام این هفته به جنگجویان قبیله ای عراقی که در حال دفاع از شهر تحت محاصره البغدادی بودند، حمله کردند. شیخ نعیم الکعود از رهبران قبیله ای - که جنگجویانش نقشی بسیار مهم در خط مقدم مبارزه با داعش ایفا می کردند - با گزارش هایی درباره شمار قابل توجه تلفات مواجه شد.
به گزارش «انتخاب»؛ شیخ الکعود در روز 12 فوریه - روزی که این حمله انجام شد - سه دلیل برای سقوط این شهر ارائه کرد: فساد موجود در میان نیروهای امنیتی؛ عدم حمایت از ارتش عراق و جنگجویان قبیله ای و سوم این که دفاع از این منطقه نفعی برای گروه ها نداشته است.
او گفت:« برای دولت عراق مهم نبود این شهر سقوط می کند یا آزاد خواهد شد.»
اما از نظر آمریکا، سقوط شهر البغدادی سبب تقویت بیش از پیش شورشیان دولت اسلامی عراق و شام از زمان تهاجم نظامی سال گذشته شد. این شهر درست در سه مایلی پایگاه هوایی عین الاسد قرار دارد، جایی که 320 تفنگدار در حال آموزش سربازان عراقی به منظور مقابله با تهدید جهادگرایی هستند. شورشیان دولت اسلامی تقریبا به بی دفاع بودن این پایگاه مهم پی برده اند و همین موضوع سبب بروز سوالاتی درباره امنیت نظامیان آمریکایی حاضر در این پایگاه شده است.
شیخ الکعود اعلام کرد به دلیل مناقشات موجود در این منطقه آمریکا باید تسلیحات در اختیار جنگجویان قبیله ای قرار دهد که در مقابل شورشیان دولت اسلامی عراق و شام مقاومت می کنند. قبیله زیر نظر الکعود در ماه اکتبر در شهر هیت نیز متحمل تلفات سنگینی شد. او در حال حاضر بیم آن دارد تاریخ بار دیگر تکرار شود. او می گوید گروه دولت اسلامی با صدور فتوایی مجوز کشتار اعضای قبیله ابو نمر را صادر کرده است.
او همچنین گفت:« نیروهای ما کشته شدند زیرا دولت اسلامی عراق و شام می گوید شما دوستان آمریکایی ها هستید. اما دوستان ما به کمک ما نیامدند.»
داعش طی ماه ها گذشته پایگاه هوایی عین الاسد را هدف حملات خمپاره ای قرار داد . در حال حاضر، به نظر می رسد درگیری ها با افزایش همراه بوده است. در روز 13 ماه فوریه جنگجویان دولت اسلامی عراق و شام که یونیفرم های ارتش عراق را بر تن داشتند به داخل پایگاه نفوذ کردند اما سپس نیروهای امنیتی عراق آنها را وادار به عقب نشینی کردند.
جان کربی معاون مطبوعاتی پنتاگون روز جمعه در کنفرانسی خبری اعلام کرد 20 تا 25 جنگجوی داعش در حمله به پایگاه عین الاسد مشارکت داشتند ، حمله ای که با حضور چندین جنگجو انجام شد که جلیقه های انتحاری بر تن داشتند. برخی از عاملان انتحاری اقدام به منفجر کردن جلیقه های خود کردند . سپس 15 تن از جنگجویان داعش که لباس های ارتش عراق را بر تن داشتند نیز چنین اقدامی انجام دادند. کربی همچنین بیشتر جنگجویان داعش - نه همه آنها - در تیراندازی نیروهای دولتی عراقی کشته شدند . او به این موضوع اشاره نکرد که آیا نیروهای امنیتی عراقی نیز متحمل تلفاتی شدند یا خیر. او افزود نظامیان آمریکایی در زمان حمله در چند مایلی محل حادثه مستقر بودند.
دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از خطرات اعزام نظامیان آمریکایی به پایگاه عین الاسد مطلع بوده است ، پایگاهی که پس از حمله سال 2003 آمریکا به عراق و تا زمان خارج شدن نظامیان آمریکایی از عراق در سال 2011 از پایگاه های مهم در عراق محسوب می شد. یک مقام آمریکایی روز جمعه اعلام کرد هیچ برنامه ای برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از این پایگاه هوایی وجود ندارد زیرا انجام چنین کاری نه تنها سبب متوقف شدن مأموریت آموزش سربازان عراقی به منظور حفاظت از کشورشان می شود بلکه همچنین سبب ارسال پیامی منفی به جنگجویان قبایل سنی درباره تعهد آمریکا برای شکست دادن شورشیان داعش می شود، قبایلی که واشنگتن امیدوار است بتواند از آنها در مبارزه با افراط گرایان کمک بگیرد.
« شورای بیداری الانبار » که در سال 2006 تشکیل شد و بر اساس آن، جنگجویان قبیله ای به نظامیان آمریکایی در مبارزه با گروه القاعده در عراق پیوستند ، نقطه عطفی در جنگ آمریکا در این کشور محسوب می شود. واشنگتن در حال حاضر امیدوار است این قبایل با داعش نیز مبارزه کنند ، گروهی که همانند القاعده در عراق عمل می کند.
ماه گذشته، لاکمن فیلی سفیر عراق در واشنگتن در گفتگو با نشریه فارن پالسی اعلام کرد بغداد از آمریکا خواسته است تسلیحات سبک در اختیار نیروهای امنیتی عراقی قرار دهد و آنها نیز تفنگ های AK-47 در اختیار جنگجویان قبیله ای قرار خواهند داد.
واشنگتن بارها اعلام کرده است ارسال هر گونه تسلیحات باید از طریق دولت بغداد انجام شود و این تسلیحات را مستقیما در اختیار جنگجویان قبیله ای قرار نخواهد داد.
یک مقام آمریکایی اعلام کرد تاکنون، تنها سربازان عراقی با افراط گرایانی مبارزه کرده اند که در پی حمله به پایگاه هوایی عین الاسد هستند و نظامیان آمریکایی در چند مایلی این درگیری مستقر بوده اند . این مقام همچنین گفت نظامیان آمریکایی اجازه محافظت از خود را در زمان وقوع حمله دارند اما تاکنون چنین ضرورتی پیش نیامده است.
عین الاسد در کانون بحث ها درباره فوریت مبارزه با شورشیان داعش قرار دارد. این مقام آمریکایی - در حالی که خواست نامش فاش نشود - اعلام کرد در حالی که شمار محدودی از افسران آموزش دهنده در این پایگاه حضور دارند و با توجه به قدرت تهاجمی عراق ، پنتاگون در تلاش برای ارزیابی این موضوع است که آیا نیروهای امنیتی باید نخست بر روی تلاش بر بازپس گیری شهر موصل در شمال عراق از دست داعش متمرکز شوند یا باید بر ریشه کنی افراط گرایان در استان الانبار تمرکز کنند که در مجاورت بغداد قرار دارد. حفاظت از پایتخت عراق - که محل استقرار دولت و همچنین سفارت خانه آمریکا و دیگر کشورهای خارجی است - از اولویت های مقامات عراقی و همچنین واشنگتن محسوب می شود.
از نظر برخی از مقامات سیاسی عراقی، سقوط شهر البغدادی و تهدید سقوط پایگاه ه وایی عین الاسد جای تعجب ندارد. جابر الجابری از قانون گذاران سنی - که در ابتدا از سوی حیدر العبادی نخست وزیر عراق برای احراز سمت وزارت دفاع معرفی شده بود - اعلام کرد دولت اقدامات کافی به منظور حفاظت از آنهایی که در حال مقابله با شورشیان داعش در استان الانبار هستند ، انجام نداده است.
او گفت:« زمانی که از دولت در این باره سوال می پرسید، می گوید سلاح در اختیار نداریم اما برای کمیته های بسیج مردمی سلاح وجود دارد.»
« کمیته های بسیج مردمی » شبه نظامیان اکثرا شیعه هستند که بیشتر آنها را داوطلبانی تشکیل می دهند که به درخواست آیت الله العظمی علی سیستانی به منظور مقابله با شورشیان داعش پس از سقوط موصل پاسخ مثبت داده اند.
از این حیث، جنگ علیه شورشیان داعش به یک فوتبال سیاسی در مناقشات فرقه ای عراق تبدیل شده است. به باور الجابری، دولت شیعه عراق از تجهیز جنگجویان قبایل سنی کوتاهی می کند و ترجیح می دهد گروه های شیعه را تجهیز و مسلح کند و منابع را بیشتر در اختیار آنها قرار دهد.
اما این شهروندان در استان الانبار هستند که در کانون مناقشه سیاسی قرار گرفته اند.
الجابری همچنین گفت:« بیش از یک سال است که ساکنان شهر حدیثه و عین الاسد در حال مقاومت در مقابل داعش هستند .»