سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز




بدون شک اگر چنین نقد درون گروهی در بین گروه ها و حامیان اصولگرای دولت سابق بود، شاید ما امروز شاهد وضع کنونی نبودیم در حالی که رفتار حامیان دولت سابق مصداق این شعر معروف بود که : "هر چه آن خسرو کند، شیرین بود" رییس سابق دولت هر چه می گفت و انجام می داد حامیان دولت برای او سوت و کف می زدند و یا به بهانه عدم تضعیف دولت اصولگرا بسیاری از اصولگرا ها که می دانستند رفتارها و سیاست های احمدی نژاد در نهایت راه به نا کجا آباد دارد، زبان در کام کشیدند و این مساله رییس دولت سابق را در سیاست های اشتباه خود مصمم تر کرد.
عصر ایران - حسن روحانی رییس جمهور روز گذشته در مراسم گرامی داشت سالگرد 22 بهمن در سخنانی با انتقاد از مخالفان مذاکرات هسته ای در داخل آنها را به افرادی تشبیه کرد که ازپشت جبهه خیانت می کنند و با اشاره به اینکه از میز مذاکره کنونی ایران با گروه 1+5 تنها صهیونیست ها ناراضی هستند، منتقدان مذاکرات هسته ای را به خیانت به کشور و ملت متهم کرد.

این سخنان روحانی از روز گذشته مورد توجه برخی رسانه ها وشبکه های اجتماعی قرار گرفته است و برخی از حامیان دولت با انتقاد از این گفته های روحانی، ادبیات مورد استفاده قرار گرفته از سوی رییس جمهور در بر نتابیدن مخالفان و منتقدان را با ادبیات دولت سابق که مورد انتقاد خود روحانی بوده است، مقایسه کرده اند.

درباره این انتقاد روحانی و انتقادهای وارد شده به رییس جمهور ذکر نکاتی چند خالی از فایده نیست:

1- یک تفاوت بنیادین که بین حامیان دولت یازدهم با حامیان دولت اصولگرای نهم و دهم وجود دارد همین " خود انتقادی" است که باید آن را به فال نیک گرفت. این چندمین بار در بیش از یک و نیم سال گذشته است که سخنان روحانی در موضوعات مختلف و حملات او به منتقدان و مخالفانش با واکنش انتقادی حامیان و رای دهندگان به او روبرو شده است. در حالی که در 8 ساله دولت های نهم و دهم ما شاهد چنین نقد درون گروهی بین حامیان اصولگرای دولت احمدی نژاد نبودیم و تنها در دو سال آخر دولت او و پس از ماجرای خانه نشینی 11 روزه او، برخی از حامیان دولت احمدی نژاد به دلیل همین خانه نشینی به او انتقاد کردند.

باید توجه داشت که نقد درون گروهی یک رفتار مدرن و کاملا عقلانی است و نشان از فرهیختگی و پختگی و هزم و دوراندیشی دارد که سبب می شود دولت و رییس آن از کج راه ها و بیراهه ها حذر کند و هزینه بیشتری همانند آنچه در دولت های نهم و دهم بر سر مردم و کشور رفت، تحمیل نشود.

بدون شک اگر چنین نقد درون گروهی در بین گروه ها و حامیان اصولگرای دولت سابق بود، شاید ما امروز شاهد وضع کنونی نبودیم در حالی که رفتار حامیان دولت سابق مصداق این شعر معروف بود که : "هر چه آن خسرو کند، شیرین بود" رییس سابق دولت هر چه می گفت و انجام می داد حامیان دولت برای او سوت و کف می زدند و یا به بهانه عدم تضعیف دولت اصولگرا بسیاری از اصولگرا ها که می دانستند رفتارها و سیاست های احمدی نژاد در نهایت راه به نا کجا آباد دارد، زبان در کام کشیدند و این مساله رییس دولت سابق را در سیاست های اشتباه خود مصمم تر کرد.

2- در عالم سیاست تاثیر انتقاد درونی از انتقاد بیرونی و از جانب مخالفان بیشتر است. چه در ایران و چه در هر کشور دیگر دنیا وقتی سیاستمداری سخنی می گوید و یا تصمیم و سیاستی اتخاذ می کند وقتی با انتقاد مخالفانش روبرو می شود آن را تا حدودی طبیعی می بیند چرا که اساسا در بسیاری از کشورها انتقاد کردن از سیاست های دولت کار روزانه احزاب مخالف است؛ در حالی که وقتی صدای انتقاد از جانب احزاب یا گروه ها و یا شخصیت های حامی دولت باشد، توجه دولتمرد به این مساله بیشتر جلب می شود و قطعا رفتار و سیاست خود را با دقت بیشتری مورد بازنگری قرار می دهد.

3- قضاوت درباره صحت این گفته  رییس جمهور که می گوید:" مخالفان میز مذاکره از پشت جبهه به کشور خیانت می کنند " کمی سخت است. اما یک نکته را نباید از نظر دور داشت که رییس جمهور نیز باید مانند هر شهروند دیگری در بیان  نظرات و دیدگاه هایش آزاد باشد، اما جایگاه رییس جمهوری اقتضائاتی نیز دارد که یکی از مهم ترین آنها ارجح دانستن منافع عمومی بر منافع فردی و گروهی است.
 به بیان دیگر وقتی طبق قانون اساسی رییس جمهور فرد دوم در جایگاه حقوقی قدرت در کشور است، طبیعتا همان طور که  این قدرت از مواهب و مقدوراتی برای او حکایت دارد به طور اولی محدودیت ها و مسئولیت هایی را نیز بر گردن او می گذارد و در بسیاری از موارد رییس جمهور که برگزیده اکثریت رای دهندگان است و نماینده "جمهور مردم" است، باید یک حق یا مصلحت عمومی را بر حق فردی یا گروهی خود ترجیح دهد.

این سخن به معنای پذیرفتن انتقاد مخالفان دولت در موضوع هسته ای نیست، اما رییس جمهور قطعا نیک تر از همه می داند که پذیرفتن حق انتقاد مخالفان ولو انتقاد اشتباه یا از سر کینه و عقده و هر دلیل دیگر نیز یکی از اقتضائات جایگاه ریاست جمهوری است و رییس جمهور و دیگر سران قوا و مسئولان عالی و میانی کشوری باید با سعه صدر با منتقدان و مخالفان برخورد کنند تا این فرهنگ برای نسل های آینده کشور نهادینه شود چون یکی از راه های رسیدن به دموکراسی و پایان دادن به فرهنگ خودکامگی پذیرفتن نقدها یا حتی تخریب ها است تا هزینه نقد بالا نرود و بذر آن در دل کشور و فرهنگ عمومی کاشته و بارور شود.

رییس جمهور روحانی باید توجه داشته باشد که نهادینه شدن انتقاد و مخالفت در کشور نیازمند تمرین است و چه تمرینی بهتر و به وقت تر از زمانی که او خود زمام قوه اجراییه را در دست دارد به ویژه آنکه او در برنامه ها و شعارهای انتخاباتی خود روی موضوع آزادی بیان و بعد از بیان تکیه و تاکید داشته است.

4-  اما نکته پایانی اینکه به دلایل بسیار آشکاری که شاید همه مردم در چند سال گذشته آن را در زندگی و زمانه خود درک و لمس کرده اند ، شاید رییس جمهور حق داشته باشد که منتقدان مذاکرات را بنوازد و آنها را به خیانت متهم کند، چه آنکه با شرایط کنونی عاقلانه ترین راه برای کشور و مردم مذاکره و دیپلماسی به نظر می رسد و این مساله نه تنها برای ایران بلکه برای هر دو طرف مذاکره صدق می کند.

همه مردم ایران و دولت های طرف مذاکره در گروه 1+5 و بسیاری از ناظران بین المللی نیز عاقلانه ترین رویکرد و راهکار برای برون رفت از وضع فعلی را رسیدن به یک راه حل مرضی الطرفین با فرمول "برد – برد" در مساله هسته ای ایران می دانند و طبیعی است که تنها راه رسیدن به چنین نقطه ای "مذاکره" است.

حال در این میان عده ای اندک که سابقه اقدامات و سیاست های آنها در 8 سال دولت سابق برای مردم روشن است، به خود می پیچند و ابراز نگرانی می کنند؛ این مساله ای است که غالب مردم از آن آگاهند و مادامی که این آگاهی عمومی و این ضرورت و اجماع ملی و بین المللی بر سر تداوم مسیر مذاکره و دیپلماسی وجود دارد، چه ایرادی دارد عده ای نیز سخن دیگری سر دهند و ایراد و بهانه های "بنی اسراییلی" بگیرند؟ به ویژه اینکه رییس جمهور و غالب مردم می دانند سیاست ها و برنامه های  آنها در انتخابات 24 خرداد 1392 که می توان با مسامحت آن را یک رفراندوم هسته ای غیر مستقیم نیز دانست، بیش از 4 میلیون رای نیاورد در حالی که راه و صلاحی که روحانی در آن انتخابات نشان داد قریب به 19 میلیون رای جمع کرد.
از همین رو شاید نیاز و ضرورتی به بیان چنین دیگاهی از سوی ریس جمهور نبود آن هم با ادبیاتی که برای مردم تداعی کننده یک دوره تلخ 8 ساله است. بدیهی است که این توصیه به رئیس جمهور برای خویشتنداری، به معنای آن نیست که رسانه ها هم جریان دلواپس را نقد نکنند.

 رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تأکید بر این که پایتخت یمن جزء مناطق امن منطقه است، گفت: آمریکایی ها و به دنبال آن انگلیس و فرانسه حیله گری و جو سازی نکنند.

به گزارش ایسنا، سردار سرلشکر حسن فیروز آبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پی تحولات یمن و دستاوردهای جدید انقلابیون این کشور اظهار کرد: امروز با استقرار انقلابیون در پایتخت یمن و قرار گرفتن مراکز نظامی، امنیتی و اطلاعاتی در کنترل نیروهای انقلاب، پایتخت این کشور از امن ترین مناطق منطقه به حساب می آید.

وی افزود: از رفتار آمریکایی‌ها، انگلیسی ها و فرانسوی ها بوی توطئه بر می آید، آنها به دنبال حیله گری و جو سازی هستند.

سرلشکر فیروز آبادی با بیان این که «در یمن ناامنی در کار نبوده، مگر اینکه آمریکایی ها و دنباله رو های اروپایی آنها بخواهند آن را ایجاد کنند»، تصریح کرد: آنها کاری از دستشان بر نمی آید، چرا که در کشور یمن چیزی در اختیارشان نیست! اگر کاری می توانستند بکنند طی یکی دو سال گذشته که در ارکان حکومت نفوذ داشتند انجام می دادند.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، تصریح کرد: بهتر است آمریکا، انگلیس و فرانسه دست از خباثت و رسوایی بردارند و از سفرا و مأمورین فراخوانده خود از صنعاء سوال کنند که در یمن چه خبر است؟

سرلشکر فیروزآبادی در پایان با توصیه به آمریکایی ها و دیگر دشمنان انقلاب یمن برای عبرت گرفتن از آنچه در عرصه ی دشمنی با ملت ایران به دست آورده اند، خطاب به سران مغرور و بی خرد آنها گفت: بهتر است بیش از این مانند آنچه در ایران برای خود نفرت آفریده اند، در یمن چنین نکنند.
معاون امنیت هسته ای سازمان انرژی اتمی گفت: اینها تنها یک نمونه از تلاش برای خرابکاری در تاسیسات هسته ای ایران است ، که موفق به کشف و خنثی کردن آن شده ایم.
خبرگزاری آسوشیتد پرس از بازدید خبرنگاران این خبرگزاری از سازمان انرژی هسته ای ایران در تهران و دیدار آنها با اصغر زارعان معاون حفاظت و امنیت سازمان انرژی هسته ای ایران خبر داد.

به گزارش عصر ایران بر اساس گزارش این خبرگزاری زارعان در این دیدار با نشان دادن پمپ ها و مودم هایی گفته است: اینها تنها یک نمونه از تلاش برای خرابکاری در تاسیسات هسته ای ایران است ، که موفق به کشف و خنثی کردن آن شده ایم.

اشاره زارعان به خبر اخیری است که مسئولان سازمان انرژی هسته ای از خرابکاری برخی کشورهای آسیایی و غربی در تاسیسات هسته ای ایران، داده بودند.

زارعان به جزییات بیشتر اشاره نکرده است اما گفته است علی رغم مذاکرات ایران و گروه 1+5 بر سر برنامه هسته ای در ماه های گذشته، برنامه هسته ای ایران همچنان به عنوان یکی از اهداف جاسوسی سازمان های اطلاعاتی غربی است. او می گوید، ماموران سازمان های اطلاعاتی غربی به هنگام سفر کارشناسان و کارکنان سازمان انرژی هسته ای به خارج سعی در تماس گرفتن یا تخلیه اطلاعاتی آنها می کنند و کارکنان سازمان به هنگام بازگشت به کشور مافوقان خود را در جریان این تلاش ها قرار می دهند.

 زارعان به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته است که علی رغم تلاش های آژانس های اطلاعاتی دشمن برای خرابکاری در تاسیسات هسته ای کشور، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای مسلح ایران از این تاسیسات به خوبی مراقبت می کند. 

او در این زمینه به هدف قرار دادن هواپیمای بدون سرنشین اسراییل در نزدیکی تاسیسات هسته ای نطنز اشاره می کند.

زارعان می گوید: با تسلط ، مقاومت و هوشیاری نیروهای مسلح ما هر چیزی که در نزدیکی تاسیسات هسته ای ما به پرواز در آید هدف قرار می گیرد. ما در این زمینه شوخی نمی کنیم و عملکرد ما نشان داده توان پاسخ دهی ما به تهدیدات بسیار جدی بوده است.


او گفت:" ایران یک کشور مذهبی است و مذهب بخش بزرگی از زندگی آنها را تشکیل می دهد مثل برخی از ایالت های آمریکا از جمله کانزاس که من سال ها نماینده آن بودم."
عضو سابق کنگره آمریکا بعد از سفر به تهران: اگر توافق نشود دولت آینده ایران تندرو خواهد بود"جیم اسلاتری" نماینده سابق کنگره آمریکا که به عنوان تنها عضو کنگره آمریکا پس از انقلاب اسلامی در ماه دسامبر گذشته سفری به ایران داشته است، می گوید ایرانی ها به دنبال احترام هستند و در صورت شکست مذاکرات هسته ای زمام امور این کشور بار دیگر به دست تندروها خواهد افتاد.
به گزارش عصر ایران به نقل از گاردین، این برای نخستین بار پس از انقلاب سال 1357 است که یک  عضو سابق یا فعلی کنگره آمریکا با دعوت رسمی به ایران سفر کرده است.
اسلاتری 66 ساله روز دوشنبه در سخنانی در اندیشکده "شورای آتلانتیک" در واشنگتن با اشاره به سفر اخیر خود به ایران گفت:" ایرانی ها عمیقا به دنبال کسب احترام هستند."
نماینده سابق دموکرات از ایالت کانزاس در کنگره آمریکا (از سال 1983 تا 1995 ) با اشاره به اینکه او تنها و نخستین عضو کنگره آمریکا است که به دعوت ایران پس از انقلاب اسلامی دو ماه پیش به ایران سفر کرده است ، گفت حسن روحانی و حلقه مدیران اطراف او عمیقا متعهد به بهبود روابط بین ایران و ایالات متحده آمریکا هستند.
او افزود:" و به عقیده من اگر آنها (دولت روحانی) در این مساله شکست بخورند ما احتمالا با بازگشت دوباره تندرو ها به قدرت در ایران مواجه خواهیم بود.
این نماینده کنگره آمریکا گفت در جریان دیدارش از ایران متوجه شده است مقامات ایرانی از نتایج انتخابات اخیر کنگره بر توانایی دولت اوباما برای رسیدن به توافق هسته ای با ایران نگران اند و نگران این مساله اند که آنها بهترین توافق خوب از نظرشان را روی میز بگذارند و کنگره با اکثریت جمهوریخواه آن را رد کند.

"اسلاتری" عضو سابق کنگره آمریکا در سفر به تهران و در جریان مصاحبه با خبرنگاران ایرانی

عضو سابق کنگره آمریکا: اگر توافق نشود دولت آینده ایران تندرو خواهد بود
 اسلاتری می افزاید:" این یک فاجعه سیاسی خواهد بود. از همین رو مقامات ایران می خواهند به این تضمین برسند که تنها با دولت اوباما در زمینه توافق هسته ای طرف هستند و رشته های توافق احتمالی آنها با دولت اوباما از سوی کنگره پنبه نشود."
این نماینده سابق آمریکا گفت هم آمریکا و هم دولت ایران باید برای رسیدن به یک توافق مورد قبول بین المللی مسئولیت رفع موانع آن را بپذیرند.
او با اشاره به اینکه یکی از بزرگ ترین مشکلات کنونی در آمریکا برای رسیدن به توافق با ایران عدم اطلاعات کافی مقامات واشنگتن از واقعیات سیاسی موجود ایران  و جهل آنها نسبت به ساختار حکومتی این کشور است ، پیشنهاد داد:" یک راه موثر برای برقراری ارتباط با ایران ایجاد گفت و گو با این کشور از طریق زبان مذهب یعنی یک عامل موثر و قوی در هر دو جامعه ایران و آمریکا است.
او گفت:" ایران یک کشور مذهبی است و مذهب بخش بزرگی از زندگی آنها را تشکیل می دهد مثل برخی از ایالت های آمریکا از جمله کانزاس که من سال ها نماینده آن بودم."
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد