سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

سلام خوزستان

انتشار اخبار سیاسی- اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خوزستان

اخبار سیاسی روز






پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نابودی داعش، آن گونه که اوباما قول داده، نیازمند توسعه یک استراتژی منطقه ای ضد تروریسم است که در آن همه دولت های درگیر همکاری نزدیک داشته باشند. این همکاری باید با نقش و تلاش های میانجیگرانه سازمان ملل متحد حمایت و تضمین شود.

به گزارش فارن افرز، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اخیراً مطرح کرد که "هدف ائتلاف بین المللی ضد داعش نه تضعیف این گروه وحشی تروریستی، بلکه نابودی آن است." او بار دیگر بر این هدف پس از زنده سوزاندن خلبان اردنی معاذ الکساسبه توسط داعش تاکید کرد. اما تحقق این هدف بیش از هر چیز نیازمند همکاری ایران، به خصوص حضور آن در مذاکرات صلح سوریه است.

بحران داعش بسیار پیچیده است، چون همزمان منازعات ایدئولوژیک و ژئوپلیتیک را در منطقه به هم وصل می کند. این گروه تروریستی فراکشوری که خواهان ایجاد یک "خلیفه اسلامی" است، ضد ملی، ضد دولت و علیه هر گونه مرزهای شناخته شده سیاسی می باشد. این گروه بر تنش های درون کشوری در عراق و سوریه بین شیعیان، سنی ها و کردها از یک طرف و تنش های بین کشوری میان ایران، ترکیه و عربستان سعودی از طرف دیگر تأکید می کند. همین استراتژی به داعش اجازه می دهد تا بقای خود را حفظ کند. ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا هم بر تضادهای فوق خصوصاً بین ایران و عربستان سعودی، یعنی دو بازیگر اصلی در منطقه، می افزاید. واقعیت این است که حفظ امنیت بین المللی، به عنوان هدف اعلام شده ائتلاف بین المللی علیه داعش، نمی تواند به بهای کاهش امنیت و منافع کشورهای منطقه صورت پذیرد.

البته باید پذیرفت که ائتلاف علیه داعش توانسته این گروه تروریستی را تضعیف کند. اما همزمان با تغییر جهت تمرکز ائتلاف بین المللی از تاکتیک های نظامی به راه حل سیاسی، نقش آمریکا در رهبری این حرکت خود مانع پیشرفت در نابودی داعش می شود. با درک این واقعیت، هر یک از بازیگران منطقه ای استراتژی ویژه مهار خود را برای دفع تهدید داعش در دستور کار قرار داده است. ایران به عملیات هوایی گروه ائتلاف مشکوک است، چون به چندین کشور عربی رقیب ایران اجازه می دهد تا در خاک عراق و فراتر از آن عملیات نظامى انجام دهند. ترکیه نگران است که تداوم حضور اسد در قدرت، نقش سیاسی - اقتصادی منطقه ای ترکیه را کاهش داده و جایگاه کردها را به بهای کاهش امنیت ملى ترکیه تقویت کند. عربستان سعودی هم فقط خواهان محدود کردن داعش است تا یک چالش ایدئولوژیک برای رژیم این کشور را دفع کرده و همزمان رژیم اسد را تضعیف کند که این خود منجر به مهار نقش منطقه ای ایران شود.

در چنین شرایطی، دولت های منطقه باید مواضع حداکثری خود را در جهت دستیابی به امنیت جامع منطقه ای به نوعی تعادل برسانند. آن ها در مسائل مهمی همچون خلع تسلیحات شیمیایی سوریه و حتی برگزاری کنفرانس های صلح ژنو برای پایان دادن به جنگ سوریه کمک کردند. اما در اینجا، ایران که تاکنون نقش آن نادیده گرفته شده، باید بخشی از راه حل منطقه ای باشد و به خصوص به کنفرانس صلح سوریه دعوت شود. تجربه های قبلی شرایط بعد از منازعه، از جمله در تاجیکستان در دهه 1990، در افغانستان در 2001، در عراق بعد از 2003، همگی نشان می دهند که بدون شامل کردن تمامی بازیگران دارای منافع در منازعه و همچنین عدم برقراری یک تعادل بین منافع تک تک بازیگران از یک سو و امنیت منطقه ای از سوى دیگر هیچ بحران منطقه ای به راه حل موفقیت آمیزی دست نمی یابد.

ایران تجربه های موفق زیادی در مدیریت شرایط پس از منازعه در افغانستان، لبنان و عراق دارد. این کشور، به ایجاد ائتلاف های سیاسی که منجر به کاهش تنش در درون این کشورها شده کمک کرده است. یک نمونه، نقش ایران در حل بحران سیاسی اخیر در عراق است که منجر به جابجایی نوری المالکی از مقام نخست وزیری شد. علاوه براین، ایران بر روی سایر بازیگران کلیدی در بحران همچون روسیه نفوذ زیادی دارد. مهم تر از همه اینکه، دولت روحانی، که خواهان میانه روی در رویکرد سیاست خارجی ایران است، انگیزه های سیاسی لازم برای حل بحران سوریه دارد. همه این ها، این توانایی را به ایران می دهد تا یک نقش سازنده در منطقه ایفا کند.

اما برای ادغام موفقیت آمیز ایران در گفتگوهای صلح سوریه، مذاکره کنندگان باید این واقعیت را درک کنند که سیاست فعلی آن ها مبنی بر "اسد باید برود" نمی تواند به عنوان یک "پیش شرط" برای هر گونه حل و فصلی باشد. تأکید بر این اصل حس ضرر ژئواستراتژیک ایران را به نفع رقبای آن افزایش می دهد و متعاقباً تمایل این کشور را برای هر گونه امتیاز دهی احتمالی در مذاکرات از بین می برد. اگر این اصل در نظر گرفته شود، احتمالاً ایران در روند مذاکرات همکاری بیشتری با سایر طرف های درگیر در حل و فصل بحران سوریه خواهد داشت.

آشکار است که سوریه دیگر به شرایط قبل از منازعه بر نمی گردد. مسئله اصلی اکنون این است که چگونه نخبگان سیاسی- امنیتی ایران را به منافع ناشی از یک انتقال سیاسی در سوریه در قالب یک دولت ائتلافی قانع کرد. این فقط احتمالاً در روند مذاکرات صلح اتفاق می افتد. ایران اخیراً به طور ضمنی طرح صلح استفان دمیستورا موسوم به "فریز" را پذیرفته که به دنبال اعتمادسازی قدم به قدم در فضای سیاسی پرتنش سوریه است. این آخرین طرح صلح، خواهان تحقق صلح از یک محل (شهر حلب) به سطح ملی است. چنین طرحی می تواند شانس دستیابی به یک راه حل سیاسی را در میان نیروهای مختلف سوریه در روند گفتگوها افزایش دهد.

با یک دیپلماسی خوب، بحران داعش به عنوان یک چالش امنیتی مشترک، این ظرفیت را دارد که زمینه همکاری بین ایران و آمریکا را فراهم کند. اقدامات اعتمادساز اولیه در سوریه می تواند برای گفتگوهای هسته ای هم مفید باشد. باید توجه داشت که حتی در شرایط پس از یک توافق احتمالى جامع هسته ای، دو طرف برای اجرای اصول مورد توافق نیاز به همکاری نزدیک با یکدیگر دارند. این به نوبه خود می تواند زمینه لازم را برای ایجاد و توسعه یک استراتژی ضد تروریسم منطقه ای فراهم کند.

نابودی داعش، آن گونه که اوباما قول داده، نیازمند توسعه یک استراتژی منطقه ای ضد تروریسم است که در آن همه دولت های درگیر همکاری نزدیک داشته باشند. این همکاری باید با نقش و تلاش های میانجیگرانه سازمان ملل متحد حمایت و تضمین شود. داعش در مناطق بدون نظم و حاکمیت دولت در سوریه و عراق پدید آمده و گسترش یافت. جنگ با آن بنابراین نیازمند همکارى دولت های قدرتمند در منطقه است. اما ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا سبب شده تک تک دولت ها سیاست های خاص خود را دنبال کنند. همین مسئله خود به داعش فضای بیشتری برای بقا و انجام عملیات می دهد. بر این مبنا، تنها یک استراتژی چند جانبه، مبتنی بر تلاش جمعی و امنیت جامع، و نه مبتنی بر توازن قوا، قادر به نابودی داعش خواهد بود.

منبع: خبرآنلاین






خاخام صهیونیست:
یکی از خاخام های صهیونیست طی سخنانی که همکاری بیش از بیش این رژیم با گروهک تکفیری داعش را برملا می‌کند، گفت: خداوند داعش را برای دفاع از ما فرستاده است.
کد خبر: ۴۷۴۳۶۸
تاریخ انتشار:۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۶-10 February 2015
یکی از خاخام های صهیونیست طی سخنانی که همکاری بیش از بیش این رژیم با گروهک تکفیری داعش را برملا می‌کند، گفت: خداوند داعش را برای دفاع از ما فرستاده است.
به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری الوطن، «نیر بن ارتسی» یکی از خاخام های صهیونیستی اعلام کرد: خداوند داعش را بر کشورها و ملت هایی مسلط کرده است که قصد دارند بر سرزمین اسرائیل سلطه یابند.
وی افزود: این کشورها و ملت‌ها قصد دارند ضمن سلطه بر اسرائیل ما را در سراسر جهان نابود سازند.
این خاخام صهیونیستی  در سخنان هفتگی خود در موعظه دیگر صهیونیست‌ها گفته است: گسترش داعش در منطقه عربی و پیوستن اروپایی‌ها به این گروه و حتی انجام حملاتی به اروپایی‌ها به این دلیل صورت گرفته است که این کشورهایی اروپایی قصد داشته‌اند شهروندان یهودی را از این کشورها به اسرائیل کوچ دهند، از این رو باید گفت داعش حامی صهیونیسم است.



رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید که تحریم‌ها برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ادامه می‌یابد و هدف آمریکا رسیدن به توافقی «خوب و قابل راستی‌آزمایی» است.
کد خبر: ۴۷۴۳۳۷
تاریخ انتشار:۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۰-09 February 2015
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با میهمان خود یعنی «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان شرکت کرد.

اوباما: در پی توافق خوب و قابل راستی‌آزمایی هستیم

اوباما در بخش ایرانی سخنان خود گفت که تحریم‌ها برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای ادامه می‌یابد و هدف آمریکا رسیدن به توافقی «خوب و قابل راستی‌آزمایی» است.

وی به روند طولانی مذاکرات هم اشاره کرد و گفت که گذشته از مذاکرات هسته‌ای، ترمیم اعتماد بین ایران و آمریکا، امری زمان‌بر خواهد بود.

فاصله‌ها در میز مذاکرات، کم شده است

اوباما گفت که «خبری خوب» از مذاکرات هم دارد و خبر خوب خود را اینگونه بیان کرد که مذاکرات جدی است، فاصله میان طرفین میز مذاکره کم شده و ایرانی‌ها هم تاکنون به تعهدات خود پابند بوده‌اند.

رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص جنبه‌های مذاکره میان نمایندگان طرفین گفت که مسائل مورد مذاکره الان خیلی شفاف‌ و موردی‌تر شده است.

بحث بر سر مسائل فنی تمام شده/الان اراده سیاسی ایرانی‌ها مهم است

رئیس کابینه ایالات متحده به مسائل داخلی ایران و تأثیرات آن بر روند مذاکرات هم گریزی زد و گفت که ایرانی‌ها، تندروها و سیاست‌های خود را دارند و الان دیگر طرفین بر سر مسائل فنی بحث نمی‌کنند و مسئله مهم، وجود اراده سیاسی لازم در ایرانیان برای رسیدن به توافق است.

اگر تا آخر مارس به توافق نرسیم، تمدید بی‌فایده خواهد بود

باراک اوباما در پاسخ به سوالی در خصوص تمدید مذاکرات گفت که اگر ایران و 1+5 بر سر «قواعد اصلی توافق» به نقطه‌ای مشترک نرسند، تمدید مذاکرات مفید نخواهد بود.

منظور اوباما از قواعد اصلی توافق، همان چهارچوب سیاسی است که بنا بود تا آخر مارس یعنی 10 فروردین بر سر آن توافق حاصل شود.

یکی از خبرنگاران حاضر در محل نشست خبری، سوالی در خصوص «عصبانیت اوباما از دعوت نتانیاهو به مجلس نمایندگان آمریکا» سوالی پرسید که این سوال هم علاوه بر روابط آمریکا و اسرائیل، مسئله هسته‌ای ایران را بار دیگر مورد بحث قرار داد.

اوباما گفت که روابط آمریکا و اسرائیل روابطی فراحزبی است و ایالات متحده مثل همیشه، خود را به امنیت اسرائیل متعهد می‌داند.

رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص عدم دعوت مقامات دولتی از نتانیاهو در سفر آتی به آمریکا گفت که اگر آنگلا مرکل هم 2 هفته قبل از انتخابات داخلی کشورش به آمریکا سفر می‌کرد، دعوتنامه‌ای از جانب کاخ سفید دریافت نمی‌کرد.

گزینه‌های جایگزین دیپلماسی، نه به نفع آمریکا است و نه به نفع اسرائیل

وی اما گفت به رغم این نزدیکی روابط، در خصوص پرونده هسته‌ای ایران با نتانیاهو اختلاف دارد.

رئیس جمهور ایالات متحده گفت که باید به دیپلماسی فرصت داد و پس از پایان این فرصت به فکر اقداماتی دیگر بود؛ وی هم‌چنین گفت که «گزینه‌های جایگزین» نه به نفع آمریکا است و نه به نفع اسرائیل.

وی مخالفان داخلی مذاکره با ایران که به شدت موافق اعمال تحریم‌های بیشتر هستند را هم مورد خطاب قرار داد و گفت چرا برای اعمال تحریم‌ در حین مذاکرات عجله دارید.

مرکل: تجربه ایران نشان داد که تحریم‌ها اثرگذار است

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که سخنگوی دیگر این نشست بود هم سخنان کوتاهی در خصوص مذاکرات هسته‌ای داشت.

مرکل در یک جای سخنان خود گفت که مذاکرات به مرحله تعیین‌کننده‌ای رسیده و در جای دیگری هم که به تقابل روسیه و غرب اشاره می‌کرد، گفت که تجربه ایران نشان داده که تحریم‌های روسیه هم جواب خواهد داد.

بخش دیگر و البته قابل‌توجه این مذاکرات به رویارویی غرب و روسیه بر سر اوکراین اختصاص یافت.

اصل حرف اوباما این بود که تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه به خاطر نقش مسکو در بحران اوکراین، تاکنون جواب داده و در صورت ادامه سیاست فعلی از سوی دولتمردان کرملین، روس‌ها باز هم هزینه بیشتری خواهند پرداخت.
وی پس از پرسش مکرر خبرنگارها در خصوص تصمیم واشنگتن در مورد ارسال سلاح برای ارتش اوکراین هم گفت که سیاست اصولی آمریکا بر مبنای ارائه کمک‌های دفاعی به کی‌یف است ولی هنوز تصمیمی در این مورد اتخاذ نشده است.
مخدوش شدن روابط آمریکا و آلمان پس از افشاگری «ادوارد اسنودن» از جاسوسی مأموران آمریکایی از مقامات آلمانی و به خصوص آنگلا مرکل محور سوال دیگری بود.
اوباما گفت که مطمئناً افشاگری‌های این شخص، به احساسات مردم آلمان نسبت به دولت آمریکا ضربه زده ولی واشنگتن هم در حال گام برداشتن برای ترمیم این احساسات است.



پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
قیمت هر بشکه نفت خام سبک ایران به 44 دلار و 94 سنت رسید.

بنا به اعلام شرکت ملی نفت ایران هر بشکه نفت سبک ایران در ماه ژانویه با قیمتی معادل 44 دلار و 94 سنت به فروش رسیده و این در حالی است که نسبت به ماه دسامبر از کاهش حدود 16 دلاری برخوردار شد.

بر این اساس هر بشکه نفت سنگین ایران در این ماه نیز نسبت به آخرین ماه سال 2014 میلادی بیش از 16 دلار کاهش یافته و قیمت آن به 42 دلار و 3 سنت رسییده است.

همچنین میانگین وزنی قیمت هر بشکه نفت ایران در ماه ژانویه 43 دلار و 20 سنت اعلام شده است.

بر این اساس در ادامه روند کاهشی قیمت نفت در بازارهای جهانی، قیمت نفت‌خام سنگین ایران متناسب با شرایط بازار برای تحویل در ماه ژانویه کاهش یافت که البته مدیر اموربین‌الملل شرکت ملی نفت اعلام کرد ، این اتفاق ارتباطی به رقابت میان کشورهای عضو اوپک ندارد.

این در حالی است که پیش تر بلومبرگ اعلام کرد ه بود که در پی کاهش قیمت رسمی فروش نفت عربستان، ایران در حال اصلاح اختلاف قیمت نفت خود و عرضه آن به مشتریان آسیایی با بیشترین تخفیف طی 14 سال گذشته است.

منبع: ایسنا
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد